Formularz wyszukiwania

Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:

Wyniki wyszukiwania dla zapytania:

Jednostka: Wydział Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem Typ publikacji: Rozdziały od roku: 2018 do roku: 2018
Liczba pozycji spełniających powyższe kryteria selekcji: 50.
1

Tytuł:
Zarządzanie ryzykiem wg wymagań normy PN-ISO 31000:2012
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018, s. 50-54 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-949535-7-7
Nr:
2168324283
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
2

Tytuł:
Konsument - definicja, teorie potrzeb
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018, s. 79-84 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-949535-7-7
Nr:
2168324291
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
3

Tytuł:
Ocena zadowolenia klientów - case study
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018, s. 85-91 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-949535-7-7
Nr:
2168324295
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
4

Autor:
Tytuł:
System zarządzania środowiskowego i jego integracja z innymi systemami zarządzania
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018, s. 97-101 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-949535-7-7
Nr:
2168324297
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
5

Tytuł:
Alergeny w żywności - kontrola i zarządzanie w zakładzie produkcyjnym
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018, s. 123-130 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-949535-7-7
Nr:
2168324299
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
6

Tytuł:
Wybrane metody sensoryczne w ocenie jakości żywności
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018, s. 131-138 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-949535-7-7
Nr:
2168324301
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
7

Autor:
Tytuł:
Jakość danych a spójność osądów w metodzie AHP/ANP
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018, s. 146-151 - Bibliogr.
Program badawczy:
Treści zaprezentowane w ramach artykułu powstały w ramach grantu nr 2017/25/B/HS4/01617 finansowanego przez Narodowe Centrum Nauki
ISBN:
978-83-949535-7-7
Nr:
2168324303
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
8

Konferencja:
18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, Bratysława - Praga, Słowacja - Czechy, od 2018-05-25 do 2018-05-25
Tytuł:
Knowledge, Opinions and Behavior of Polish Consumers Towards Traditional Fruit Juice Products
Źródło:
Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá - Prague: Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018, s. 80-93. - Summ. - Bibliogr.
Seria:
(Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment)
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science and Product Management of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-80-245-2265-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168324999
rozdział w materiałach konferencyjnych
9

Konferencja:
18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, Bratysława - Praga, Słowacja - Czechy, od 2018-05-25 do 2018-05-25
Tytuł:
Consumers' Expectations and Behavior Towards Confectionery Products : Polish Market Case Study
Źródło:
Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá - Prague: Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018, s. 222-232. - Summ. - Bibliogr.
Seria:
(Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment)
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science and Product Management of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-80-245-2265-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168325005
rozdział w materiałach konferencyjnych
10

Konferencja:
18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, Bratysława - Praga, Słowacja - Czechy, od 2018-05-25 do 2018-05-25
Tytuł:
Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers
Źródło:
Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá - Prague: Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018, s. 362-370. - Summ. - Bibliogr.
Seria:
(Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment)
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-80-245-2265-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168325007
rozdział w materiałach konferencyjnych
11

Tytuł:
Zrównoważona konsumpcja w gospodarstwach domowych = Environmentally Sustainable Household Consumption
Źródło:
General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018, s. 124-130. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10)
ISBN:
978-83-7351-856-8
Nr:
2168325739
rozdział w monografii
12

Autor:
Hnatyszak Olga , Chochół Andrzej
Tytuł:
System szkolnictwa wyższego a rozwój gospodarki opartej na wiedzy = Higher Education System and the Development of a Knowledge-based Economy
Źródło:
General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018, s. 11-20. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10)
ISBN:
978-83-7351-856-8
Nr:
2168325743
rozdział w monografii
13

Autor:
Tytuł:
Ocena uciążliwości zapachowej na przykładzie wybranych obiektów komunalnych = Evaluation Odor Nuisance on the Example of Selected Municipal Objects
Źródło:
General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018, s. 130-140. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10)
ISBN:
978-83-7351-856-8
Nr:
2168325745
rozdział w monografii
14

Autor:
Tytuł:
Świadomość młodych konsumentów na temat opakowań z punktu widzenia zrównoważonego rozwoju i społecznej odpowiedzialności - przykład Bułgarii i Polski = Awareness of Young Consumers on Packaging in Relation to the Environmental Sustain Ability and Social Responsibility - the Example of Poland and Bulgaria
Źródło:
General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018, s. 97-106. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10)
ISBN:
978-83-7351-856-8
Nr:
2168325761
rozdział w monografii
15

Tytuł:
Ekologiczne i ekonomiczne aspekty wykorzystania pierwotnych źródeł energii elektrycznej = Ecological and Economic Aspects of Using Primary Energy Sources
Źródło:
General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018, s. 155-164. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10)
ISBN:
978-83-7351-856-8
Nr:
2168325771
rozdział w monografii
16

Tytuł:
Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych = Economic Aspects of Canned Fish Purchase
Źródło:
General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018, s. 165-174. - Summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10)
ISBN:
978-83-7351-856-8
Nr:
2168325779
rozdział w monografii
17

Tytuł:
Umiejętności pracownicze a zaawansowanie technologiczne procesów pracy = Skills and Technological Progress of Work Procceses
Źródło:
Człowiek w organizacji / red. Izabela Stańczyk, Sebastian Twaróg - Kraków: Uniwersytet Jagielloński w Krakowie, 2018, s. 13-23. - Summ. - Bibliogr.
Seria:
(Biznes i Zarządzanie)
ISBN:
978-83-233-4469-8
Nr:
2168325829
rozdział w monografii
18

Tytuł:
Foog Preservation Using Ionizing Radiation = Utrwalanie żywności promienionaniem jonizującym
Źródło:
Selected Problems of Food Quality = Wybrane problemy jakości żywności / eds. Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński - Radom: Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018, s. 21-28. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 9)
ISBN:
978-83-7351-855-1
Nr:
2168325849
rozdział w monografii
19

Tytuł:
Wpływ modyfikacji procesu produkcji na determinanty jakości wybranych przetworów mięsnych = Effect of Modification of Production Process on Determinants of Quality of Selected Meat Products
Źródło:
Selected Problems of Food Quality = Wybrane problemy jakości żywności / eds. Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński - Radom: Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018, s. 175-184. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 9)
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przeznaczonych dla Wydziału Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-7351-855-1
Nr:
2168325859
rozdział w monografii
20

Tytuł:
Tworzenie układów mikroemulsyjnych na bazie olejów jadalnych = Preparation of Microemulsion Systems Based on Edible Oils
Źródło:
Selected Problems of Food Quality = Wybrane problemy jakości żywności / eds. Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński - Radom: Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018, s. 115-122. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 9)
ISBN:
978-83-7351-855-1
Nr:
2168325863
rozdział w monografii
21

Tytuł:
Analiza mikrobiologicznych lotnych związków organicznych emitowanych z serów pleśniowych w czasie ich przechowywania w warunkach chłodniczych = Analysis of Microbiological Volatile Organic Compounds Emitted from the Mould-ripened Cheeses During their Storage in Refrigerating Conditions
Źródło:
Selected Problems of Food Quality = Wybrane problemy jakości żywności / eds. Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński - Radom: Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018, s. 203-214. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 9)
ISBN:
978-83-7351-855-1
Nr:
2168325881
rozdział w monografii
22

Tytuł:
Innowacje ułatwiające przestrzeganie diety bezglutenowej
Źródło:
Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce / red. nauk. Joanna Jasińska - Wyd. 2 zm.. - Katowice: Wydawnictwo Naukowe Sophia, 2018, s. 169-177 - Bibliogr.
Wydanie:
Wyd. 2 zm.
ISBN:
978-83-65929-46-4
Nr:
2168327491
rozdział w monografii
23

Tytuł:
System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach - RASFF
Źródło:
Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce / red. nauk. Joanna Jasińska - Wyd. 2 zm.. - Katowice: Wydawnictwo Naukowe Sophia, 2018, s. 188-199 - Bibliogr.
Wydanie:
Wyd. 2 zm.
ISBN:
978-83-65929-46-4
Nr:
2168327497
rozdział w monografii
24

Konferencja:
National Scientific Conference "Zrozumieć Naukę", Łódź, Polska, od 2018-09-29 do 2018-09-29
Tytuł:
Digital Image Correlation Used in Analysis and Monitoring of Mechanical Behavior of Machine Elements [dokument elektroniczny]
Źródło:
The Book of Articles National Scientific Conference "Zrozumieć Naukę" / [ed. Paweł Solarczyk] - Lodz: Promovendi Foundation Publishing, 2018, s. 255-262. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-950109-4-1
Nr:
2168327511
rozdział w materiałach konferencyjnych
25

Tytuł:
Materiałoznastwo cz. 1
Źródło:
Projektowanie ubioru / red. meryt. Anna Pyrkosz - Kraków: Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie, 2018, s. 100-117 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-948545-0-8
Nr:
2168327679
rozdział w podręczniku
26

Tytuł:
Materiałoznastwo cz. 2
Źródło:
Projektowanie ubioru / red. meryt. Anna Pyrkosz - Kraków: Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie, 2018, s. 118-133 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-948545-0-8
Nr:
2168327681
rozdział w podręczniku
27

Konferencja:
II Ogólnopolska Konferencja Naukowa z cyklu "Opakowania na miarę XXI wieku", Kraków, Polska, od 2018-03-20 do 2018-03-21
Tytuł:
Znaki jakości na produktach spożywczych
Źródło:
Wszystkie "wymiary" opakowań : opakowania na miarę XXI wieku : monografia / red. Bartłomiej KABAJA - Kraków: Koło Naukowe Opakowalnictwa Towarów, 2018, s. 120-131. - Streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-947692-2-2
Nr:
2168327821
rozdział w materiałach konferencyjnych
Zobacz opis całości
28

Tytuł:
Klasyfikator celów - wybrane przykłady
Źródło:
Poszerzamy horyzonty. T. 9 / red. nauk. Małgorzata Bogusz, Monika Wojcieszak, Piotr Rachwał - Słupsk: Mateusz Weiland Network Solutions, 2018, s. 32-43 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-63216-13-9
Tryb dostępu:
Nr:
2168327959
rozdział w monografii
29

Tytuł:
System identyfikacji wizualnej miast - wybrane aspekty
Źródło:
Poszerzamy horyzonty. T. 9 / red. nauk. Małgorzata Bogusz, Monika Wojcieszak, Piotr Rachwał - Słupsk: Mateusz Weiland Network Solutions, 2018, s. 245-255 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-63216-13-9
Tryb dostępu:
Nr:
2168327961
rozdział w monografii
30

Tytuł:
Consumer Response to Genetically Modified Foods
Źródło:
Reference Module in Food Science - [Amsterdam]: Elsevier, 2018, s. 1-5 - Bibliogr.
ISBN:
978-0-08-100596-5
Nr:
2168328003
rozdział w monografii
31

Autor:
Konferencja:
3rd International Conference on Quality of Life, Kragujevac, Serbia, od 2018-11-28 do 2018-11-30
Tytuł:
Overquality Concept in Organizations
Źródło:
3rd International Conference on Quality of Life / [ed. Slavko Arsovski, Miladin Stefanović, Danijela Tadić] - Kragujevac: Faculty of Engineering, Center for Quality, 2018, s. 171-174. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The publication was financed from funds allocated to the Faculty of Commodity Science and Product Management at the Cracow University of Economics, as part of subsidies for the maintenance of research potential in 2017
ISBN:
978-86-6335-056-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168329283
rozdział w materiałach konferencyjnych
32

Konferencja:
Międzynarodowa konferencja "Szkółkarstwo - szanse i wyzwania", Warszawa, Polska, od 2018-11-27 do 2018-11-28
Tytuł:
Maksymalizacja efektów udziału w targach
Źródło:
Szkółkarstwo - szanse i wyzwania : międzynarodowa konferencja / red. Joanna Filipczak - Warszawa: Agencja Promocji Zieleni Sp. z o.o., 2018, s. 103-111 - Bibliogr.
Nr:
2168329407
rozdział w książce
33

Tytuł:
Badanie jakości narzędzi skrawających z powłokami nanostrukturalnymi = Quality Study of Cutting Tools with Nanostructural Coatings
Źródło:
Selected Problems of Industrial Products Quality = Wybrane problemy jakości wyrobów przemysłowych / red. Magdalena Paździor, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018, s. 121-129. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 7)
ISBN:
978-83-7351-848-3
Nr:
2168329927
rozdział w monografii
34

Autor:
Tytuł:
Relacja między ceną a jakością na podstawie niezależnych testów produktów = Correlation between Price and Quality Based on Independent Product Tests
Źródło:
Selected Problems of Industrial Products Quality = Wybrane problemy jakości wyrobów przemysłowych / red. Magdalena Paździor, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018, s. 65-74. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 7)
ISBN:
978-83-7351-848-3
Nr:
2168329933
rozdział w monografii
35

Tytuł:
Zastosowanie lakieru olejnego używanego w lutnictwie do przedłużania trwałości drewna rezonansowego = Application of Oil Varnish Used in Luthierie to Prolong Durability of Resonant Wood
Źródło:
Selected Problems of Industrial Products Quality = Wybrane problemy jakości wyrobów przemysłowych / red. Magdalena Paździor, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018, s. 145-153. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 7)
ISBN:
978-83-7351-848-3
Nr:
2168329937
rozdział w monografii
36

Autor:
Ogorzałek Marta , Turek Paweł
Tytuł:
Znaczenie chlorku magnezu w kształtowaniu jakości płynów do płukania = The Role of Magnesium Chloride in Shaping the Quality of Fabric Softeners
Źródło:
Wybrane problemy jakości kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej = Selected Problems of Cosmetics and Household Chemistry Products Quality / red. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski, Tomasz Wasilewski - Radom: Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018, s. 163-171. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 8)
Program badawczy:
Praca finansowana z funduszy MNiSzW z dotacji na działalność statutową. Projekt nr 3086/35/P pt "Opracowanie receptur i technologii wytwarzania innowacyjnych kosmetyków, produktów aptecznych, produktów chemii gospodarczej i przemysłowej.
ISBN:
978-83-7351-854-4
Nr:
2168329965
rozdział w monografii
37

Konferencja:
Medzinárodná vedecká konferencia "Horizonty podnikateľského prostredia IV", Bratysława, Słowenia, od 2018-12-17 do 2018-12-17
Tytuł:
Risk Management in the Contemporary Business Environment
Źródło:
Horizonty podnikateľského prostredia IV : zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie = Business Environment Horizons IV : Proceedings of the International Scientific Conference / red. Jana Kajanová - Bratislava: Vydavateľstvo Univerzity Komenského, 2018, s. 83-89. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-80-223-4652-8
Nr:
2168330999
rozdział w materiałach konferencyjnych
38

Konferencja:
VII Konferencja Naukowa "Współczesne trendy w zarządzaniu - Gospodarka 4.0", Kraków, Polska, od 2018-05-08 do 2018-05-09
Tytuł:
Herbata - rodzaje, właściwości zdrowotne oraz problem jej autentyczności
Źródło:
Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0 / red. nauk. Magdalena WOJNAROWSKA, Ewa PYRZYŃSKA - Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2018, s. 37-45 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65907-31-8 ; 978-83-65907-32-5
Nr:
2168332271
rozdział w materiałach konferencyjnych
Zobacz opis całości
39

Autor:
Tytuł:
Zrównoważone opakowania i ich postrzeganie przez młodych konsumentów
Źródło:
Transformacja przemysłu opakowań w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym : wybrane problemy / red. Wacław Wasiak - Warszawa: Polska Izba Opakowań, 2018, s. 81-95. - Streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
Badania o których mowa w referacie zostały sfinansowane ze środków MNiSW przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na badania dla młodych naukowców oraz uczestników studiów doktoranckich
ISBN:
978-83-935572-8-8
Nr:
2168334209
rozdział w monografii
40

Tytuł:
Etykietowanie środowiskowe w Gospodarce w Obiegu Zamkniętym
Źródło:
Transformacja przemysłu opakowań w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym : wybrane problemy / red. Wacław Wasiak - Warszawa: Polska Izba Opakowań, 2018, s. 62-73. - Streszcz.
ISBN:
978-83-935572-8-8
Nr:
2168334211
rozdział w monografii
41

Tytuł:
Rola użytkowników opakowań we wdrażaniu rozwiązań z zakresu gospodarki w obiegu zamkniętym
Źródło:
Transformacja przemysłu opakowań w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym : wybrane problemy / red. Wacław Wasiak - Warszawa: Polska Izba Opakowań, 2018, s. 51-61. - Streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja referatu sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-935572-8-8
Nr:
2168334213
rozdział w monografii
42

Tytuł:
Rola wody w organizmie człowieka
Źródło:
Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018, s. 11-25
ISBN:
978-83-65955-35-7
Nr:
2168338671
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
43

Tytuł:
Wody butelkowane - charakterystyka, klasyfikacja
Źródło:
Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018, s. 27-37
ISBN:
978-83-65955-35-7
Nr:
2168338675
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
44

Tytuł:
Rozlewnie wód mineralnych
Źródło:
Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018, s. 39-44
ISBN:
978-83-65955-35-7
Nr:
2168338677
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
45

Tytuł:
Analiza zagrożeń w rozlewniach wód mineralnych
Źródło:
Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018, s. 45-62
ISBN:
978-83-65955-35-7
Nr:
2168338679
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
46

Tytuł:
Rynek wód mineralnych
Źródło:
Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018, s. 63-80
ISBN:
978-83-65955-35-7
Nr:
2168338681
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
47

Tytuł:
Metodyka badawcza
Źródło:
Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018, s. 81-86
ISBN:
978-83-65955-35-7
Nr:
2168338685
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
48

Tytuł:
Analiza wyników badań przeprowadzonych wśród producentów wód mineralnych
Źródło:
Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018, s. 87-96
ISBN:
978-83-65955-35-7
Nr:
2168338703
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
49

Tytuł:
Analiza wyników badań - sprzedawcy
Źródło:
Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018, s. 97-105
ISBN:
978-83-65955-35-7
Nr:
2168338709
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
50

Tytuł:
Zachowania konsumentów na rynku wód butelkowanych - wyniki badań
Źródło:
Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018, s. 107-172
ISBN:
978-83-65955-35-7
Nr:
2168338713
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
1
Zarządzanie ryzykiem wg wymagań normy PN-ISO 31000:2012 / Mariusz GIEMZA // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018. - S. 50-54. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949535-7-7
2
Konsument - definicja, teorie potrzeb / Sabina Kaczmarczyk-Kuruc // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018. - S. 79-84. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949535-7-7
3
Ocena zadowolenia klientów - case study / Sabina Kaczmarczyk-Kuruc // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018. - S. 85-91. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949535-7-7
4
System zarządzania środowiskowego i jego integracja z innymi systemami zarządzania / Piotr KAFEL // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018. - S. 97-101. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949535-7-7
5
Alergeny w żywności - kontrola i zarządzanie w zakładzie produkcyjnym / Agnieszka Marszałek // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018. - S. 123-130. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949535-7-7
6
Wybrane metody sensoryczne w ocenie jakości żywności / Agnieszka Marszałek // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018. - S. 131-138. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949535-7-7
7
Jakość danych a spójność osądów w metodzie AHP/ANP / Anna PRUSAK // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018. - S. 146-151. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949535-7-7
8
Knowledge, Opinions and Behavior of Polish Consumers Towards Traditional Fruit Juice Products / Michał HALAGARDA, Grzegorz SUWAŁA, Stanisław POPEK // W: Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá. - Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018. - (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, ISSN 2453-6113). - S. 80-93. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-80-245-2265-4. - Pełny tekst: https://ceeconference.vse.cz/wp-content/uploads/2018/05/proceedings2018.pdf
9
Consumers' Expectations and Behavior Towards Confectionery Products : Polish Market Case Study / Malgorzata MISNIAKIEWICZ // W: Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá. - Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018. - (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, ISSN 2453-6113). - S. 222-232. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-80-245-2265-4. - Pełny tekst: https://ceeconference.vse.cz/wp-content/uploads/2018/05/proceedings2018.pdf
10
Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers / Ewa PYRZYŃSKA, Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR // W: Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá. - Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018. - (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, ISSN 2453-6113). - S. 362-370. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-80-245-2265-4. - Pełny tekst: https://ceeconference.vse.cz/wp-content/uploads/2018/05/proceedings2018.pdf
11
Zrównoważona konsumpcja w gospodarstwach domowych = Environmentally Sustainable Household Consumption / Agnieszka Marszałek // W: General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10). - S. 124-130. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-856-8
12
System szkolnictwa wyższego a rozwój gospodarki opartej na wiedzy = Higher Education System and the Development of a Knowledge-based Economy / Olga Hnatyszak, Andrzej CHOCHÓŁ // W: General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10). - S. 11-20. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-856-8
13
Ocena uciążliwości zapachowej na przykładzie wybranych obiektów komunalnych = Evaluation Odor Nuisance on the Example of Selected Municipal Objects / Jerzy SZAKIEL // W: General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10). - S. 130-140. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-856-8
14
Świadomość młodych konsumentów na temat opakowań z punktu widzenia zrównoważonego rozwoju i społecznej odpowiedzialności - przykład Bułgarii i Polski = Awareness of Young Consumers on Packaging in Relation to the Environmental Sustain Ability and Social Responsibility - the Example of Poland and Bulgaria / Natalia KOZIK // W: General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10). - S. 97-106. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-856-8
15
Ekologiczne i ekonomiczne aspekty wykorzystania pierwotnych źródeł energii elektrycznej = Ecological and Economic Aspects of Using Primary Energy Sources / Jacek CZERNIAK, Anna GACEK // W: General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10). - S. 155-164. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-856-8
16
Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych = Economic Aspects of Canned Fish Purchase / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10). - S. 165-174. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-856-8
17
Umiejętności pracownicze a zaawansowanie technologiczne procesów pracy = Skills and Technological Progress of Work Procceses / Marek JABŁOŃSKI // W: Człowiek w organizacji / red. Izabela Stańczyk, Sebastian Twaróg. - Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2018. - (Biznes i Zarządzanie). - S. 13-23. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-233-4469-8
18
Foog Preservation Using Ionizing Radiation = Utrwalanie żywności promienionaniem jonizującym / Andrzej S. GAJEWSKI // W: Selected Problems of Food Quality = Wybrane problemy jakości żywności / eds. Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński. - Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 9). - S. 21-28. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-855-1
19
Wpływ modyfikacji procesu produkcji na determinanty jakości wybranych przetworów mięsnych = Effect of Modification of Production Process on Determinants of Quality of Selected Meat Products / Stanisław POPEK // W: Selected Problems of Food Quality = Wybrane problemy jakości żywności / eds. Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński. - Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 9). - S. 175-184. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-855-1
20
Tworzenie układów mikroemulsyjnych na bazie olejów jadalnych = Preparation of Microemulsion Systems Based on Edible Oils / Kinga TATARUCH // W: Selected Problems of Food Quality = Wybrane problemy jakości żywności / eds. Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński. - Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 9). - S. 115-122. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-855-1
21
Analiza mikrobiologicznych lotnych związków organicznych emitowanych z serów pleśniowych w czasie ich przechowywania w warunkach chłodniczych = Analysis of Microbiological Volatile Organic Compounds Emitted from the Mould-ripened Cheeses During their Storage in Refrigerating Conditions / Tomasz SAWOSZCZUK, Jadwiga SZOSTAK-KOT // W: Selected Problems of Food Quality = Wybrane problemy jakości żywności / eds. Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński. - Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 9). - S. 203-214. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-855-1
22
Innowacje ułatwiające przestrzeganie diety bezglutenowej / Agnieszka Marszałek // W: Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce / red. nauk. Joanna Jasińska. - Wyd. 2 zm. - Katowice : Wydawnictwo Naukowe Sophia, 2018. - S. 169-177. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65929-46-4
23
System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach - RASFF / Agnieszka Marszałek // W: Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce / red. nauk. Joanna Jasińska. - Wyd. 2 zm. - Katowice : Wydawnictwo Naukowe Sophia, 2018. - S. 188-199. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65929-46-4
24
Digital Image Correlation Used in Analysis and Monitoring of Mechanical Behavior of Machine Elements / Mateusz WYGODA // W: The Book of Articles National Scientific Conference "Zrozumieć Naukę" [Dokument elektroniczny] / [ed. Paweł Solarczyk]. - Lodz : Promovendi Foundation Publishing, 2018. - S. 255-262. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-950109-4-1
25
Materiałoznastwo cz. 1 / Renata SALERNO-KOCHAN // W: Projektowanie ubioru [on-line] / red. meryt. Anna Pyrkosz. - Kraków : Pracownia Projektowania Tkaniny i Ubioru Wydział Architektury Wnętrz Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie, 2018. - S. 100-117. - Bibliogr. - ISBN 978-83-948545-0-8
26
Materiałoznastwo cz. 2 / Renata SALERNO-KOCHAN // W: Projektowanie ubioru [on-line] / red. meryt. Anna Pyrkosz. - Kraków : Pracownia Projektowania Tkaniny i Ubioru Wydział Architektury Wnętrz Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie, 2018. - S. 118-133. - Bibliogr. - ISBN 978-83-948545-0-8
27
Znaki jakości na produktach spożywczych / Agnieszka Marszałek // W: Wszystkie "wymiary" opakowań : opakowania na miarę XXI wieku : monografia / red. Bartłomiej KABAJA. - Kraków : Koło Naukowe Opakowalnictwa Towarów, 2018. - S. 120-131. - Streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-947692-2-2
28
Klasyfikator celów - wybrane przykłady / Marzena WÓJCIK // W: Poszerzamy horyzonty. T. 9 / red. nauk. Małgorzata Bogusz, Monika Wojcieszak, Piotr Rachwał. - Słupsk : Mateusz Weiland Network Solutions, 2018. - S. 32-43. - Bibliogr. - ISBN 978-83-63216-13-9. - Pełny tekst: http://konferencjenaukowe.com.pl/wp-content/uploads/2019/12/monografiat9.pdf
29
System identyfikacji wizualnej miast - wybrane aspekty / Marzena WÓJCIK // W: Poszerzamy horyzonty. T. 9 / red. nauk. Małgorzata Bogusz, Monika Wojcieszak, Piotr Rachwał. - Słupsk : Mateusz Weiland Network Solutions, 2018. - S. 245-255. - Bibliogr. - ISBN 978-83-63216-13-9. - Pełny tekst: http://konferencjenaukowe.com.pl/wp-content/uploads/2019/12/monografiat9.pdf
30
Consumer Response to Genetically Modified Foods / Michał HALAGARDA, Stanisław POPEK // W: Reference Module in Food Science [on-line]. - [Amsterdam] : Elsevier, 2018. - S. 1-5. - Bibliogr. - ISBN 978-0-08-100596-5
31
Overquality Concept in Organizations / Piotr KAFEL // W: 3rd International Conference on Quality of Life / [ed. Slavko Arsovski, Miladin Stefanović, Danijela Tadić]. - Kragujevac : Faculty of Engineering, Center for Quality, 2018. - S. 171-174. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-86-6335-056-4. - Pełny tekst: http://cqm.rs/2018/cd1/pdf/papers/focus_1/29.pdf
32
Maksymalizacja efektów udziału w targach / Marcin GĘBAROWSKI // W: Szkółkarstwo - szanse i wyzwania : międzynarodowa konferencja / red. Joanna Filipczak. - Warszawa : Agencja Promocji Zieleni Sp. z o.o., 2018. - S. 103-111. - Bibliogr.
33
Badanie jakości narzędzi skrawających z powłokami nanostrukturalnymi = Quality Study of Cutting Tools with Nanostructural Coatings / Stanisław HORNIK // W: Selected Problems of Industrial Products Quality = Wybrane problemy jakości wyrobów przemysłowych / red. Magdalena Paździor, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 7). - S. 121-129. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-848-3
34
Relacja między ceną a jakością na podstawie niezależnych testów produktów = Correlation between Price and Quality Based on Independent Product Tests / Paweł TUREK // W: Selected Problems of Industrial Products Quality = Wybrane problemy jakości wyrobów przemysłowych / red. Magdalena Paździor, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 7). - S. 65-74. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-848-3
35
Zastosowanie lakieru olejnego używanego w lutnictwie do przedłużania trwałości drewna rezonansowego = Application of Oil Varnish Used in Luthierie to Prolong Durability of Resonant Wood / Katarzyna Pacholska, Tomasz LECH, Justyna SYGUŁA-CHOLEWIŃSKA, Jadwiga SZOSTAK-KOT // W: Selected Problems of Industrial Products Quality = Wybrane problemy jakości wyrobów przemysłowych / red. Magdalena Paździor, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 7). - S. 145-153. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-848-3
36
Znaczenie chlorku magnezu w kształtowaniu jakości płynów do płukania = The Role of Magnesium Chloride in Shaping the Quality of Fabric Softeners / Marta Ogorzałek, Paweł TUREK // W: Wybrane problemy jakości kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej = Selected Problems of Cosmetics and Household Chemistry Products Quality / red. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski, Tomasz Wasilewski. - Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 8). - S. 163-171. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-854-4
37
Risk Management in the Contemporary Business Environment / Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ // W: Horizonty podnikateľského prostredia IV : zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie = Business Environment Horizons IV : Proceedings of the International Scientific Conference / red. Jana Kajanová. - Bratislava : Vydavateľstvo Univerzity Komenského, 2018. - S. 83-89. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-80-223-4652-8
38
Herbata - rodzaje, właściwości zdrowotne oraz problem jej autentyczności / Agnieszka Marszałek // W: Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0 / red. nauk. Magdalena WOJNAROWSKA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2018. - S. 37-45. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65907-31-8 ; 978-83-65907-32-5
39
Zrównoważone opakowania i ich postrzeganie przez młodych konsumentów / Natalia KOZIK // W: Transformacja przemysłu opakowań w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym : wybrane problemy / red. Wacław Wasiak. - Warszawa : Polska Izba Opakowań, 2018. - S. 81-95. - Streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-935572-8-8
40
Etykietowanie środowiskowe w Gospodarce w Obiegu Zamkniętym / Magdalena WOJNAROWSKA // W: Transformacja przemysłu opakowań w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym : wybrane problemy / red. Wacław Wasiak. - Warszawa : Polska Izba Opakowań, 2018. - S. 62-73. - Streszcz. - ISBN 978-83-935572-8-8
41
Rola użytkowników opakowań we wdrażaniu rozwiązań z zakresu gospodarki w obiegu zamkniętym / Agnieszka KAWECKA // W: Transformacja przemysłu opakowań w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym : wybrane problemy / red. Wacław Wasiak. - Warszawa : Polska Izba Opakowań, 2018. - S. 51-61. - Streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-935572-8-8
42
Rola wody w organizmie człowieka / Dominika SOCHA // W: Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018. - S. 11-25. - ISBN 978-83-65955-35-7
43
Wody butelkowane - charakterystyka, klasyfikacja / Tadeusz SIKORA // W: Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018. - S. 27-37. - ISBN 978-83-65955-35-7
44
Rozlewnie wód mineralnych / Urszula BALON, Joanna M. DZIADKOWIEC // W: Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018. - S. 39-44. - ISBN 978-83-65955-35-7
45
Analiza zagrożeń w rozlewniach wód mineralnych / Tadeusz SIKORA // W: Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018. - S. 45-62. - ISBN 978-83-65955-35-7
46
Rynek wód mineralnych / Urszula BALON, Joanna M. DZIADKOWIEC // W: Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018. - S. 63-80. - ISBN 978-83-65955-35-7
47
Metodyka badawcza / Urszula BALON, Joanna M. DZIADKOWIEC, Piotr KAFEL, Paweł NOWICKI, Dominika SOCHA // W: Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018. - S. 81-86. - ISBN 978-83-65955-35-7
48
Analiza wyników badań przeprowadzonych wśród producentów wód mineralnych / Piotr KAFEL, Paweł NOWICKI // W: Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018. - S. 87-96. - ISBN 978-83-65955-35-7
49
Analiza wyników badań - sprzedawcy / Dominika SOCHA // W: Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018. - S. 97-105. - ISBN 978-83-65955-35-7
50
Zachowania konsumentów na rynku wód butelkowanych - wyniki badań / Urszula BALON, Joanna M. DZIADKOWIEC // W: Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji / red. nauk. Urszula BALON, Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", 2018. - S. 107-172. - ISBN 978-83-65955-35-7
1
Giemza M., (2018), Zarządzanie ryzykiem wg wymagań normy PN-ISO 31000:2012. [W:] Giemza M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 50-54.
2
Kaczmarczyk-Kuruc S., (2018), Konsument - definicja, teorie potrzeb. [W:] Giemza M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 79-84.
3
Kaczmarczyk-Kuruc S., (2018), Ocena zadowolenia klientów - case study. [W:] Giemza M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 85-91.
4
Kafel P., (2018), System zarządzania środowiskowego i jego integracja z innymi systemami zarządzania. [W:] Giemza M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 97-101.
5
Marszałek A., (2018), Alergeny w żywności - kontrola i zarządzanie w zakładzie produkcyjnym. [W:] Giemza M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 123-130.
6
Marszałek A., (2018), Wybrane metody sensoryczne w ocenie jakości żywności. [W:] Giemza M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 131-138.
7
Prusak A., (2018), Jakość danych a spójność osądów w metodzie AHP/ANP. [W:] Giemza M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 146-151.
8
Halagarda M., Suwała G., Popek S., (2018), Knowledge, Opinions and Behavior of Polish Consumers Towards Traditional Fruit Juice Products. [W:] Černá I. (red.), Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment), Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, s. 80-93.
9
Miśniakiewicz M., (2018), Consumers' Expectations and Behavior Towards Confectionery Products : Polish Market Case Study. [W:] Černá I. (red.), Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment), Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, s. 222-232.
10
Pyrzyńska E., Halagarda M., Kędzior W., (2018), Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers. [W:] Černá I. (red.), Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment), Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, s. 362-370.
11
Marszałek A., (2018), Zrównoważona konsumpcja w gospodarstwach domowych. [W:] Lotko M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), General Quality Problems, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 124-130.
12
Hnatyszak O., Chochół A., (2018), System szkolnictwa wyższego a rozwój gospodarki opartej na wiedzy. [W:] Lotko M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), General Quality Problems, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 11-20.
13
Szakiel J., (2018), Ocena uciążliwości zapachowej na przykładzie wybranych obiektów komunalnych. [W:] Lotko M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), General Quality Problems, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 130-140.
14
Kozik N., (2018), Świadomość młodych konsumentów na temat opakowań z punktu widzenia zrównoważonego rozwoju i społecznej odpowiedzialności - przykład Bułgarii i Polski. [W:] Lotko M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), General Quality Problems, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 97-106.
15
Czerniak J., Gacek A., (2018), Ekologiczne i ekonomiczne aspekty wykorzystania pierwotnych źródeł energii elektrycznej. [W:] Lotko M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), General Quality Problems, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 155-164.
16
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2018), Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych. [W:] Lotko M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), General Quality Problems, Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, s. 165-174.
17
Jabłoński M., (2018), Umiejętności pracownicze a zaawansowanie technologiczne procesów pracy. [W:] Stańczyk I., Twaróg S. (red.), Człowiek w organizacji, Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, s. 13-23.
18
Gajewski A., (2018), Foog Preservation Using Ionizing Radiation. [W:] Żuchowska-Grzywacz M., Zieliński R. (red.), Selected Problems of Food Quality, Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, s. 21-28.
19
Popek S., (2018), Wpływ modyfikacji procesu produkcji na determinanty jakości wybranych przetworów mięsnych. [W:] Żuchowska-Grzywacz M., Zieliński R. (red.), Selected Problems of Food Quality, Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, s. 175-184.
20
Tataruch K., (2018), Tworzenie układów mikroemulsyjnych na bazie olejów jadalnych. [W:] Żuchowska-Grzywacz M., Zieliński R. (red.), Selected Problems of Food Quality, Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, s. 115-122.
21
Sawoszczuk T., Szostak-Kot J., (2018), Analiza mikrobiologicznych lotnych związków organicznych emitowanych z serów pleśniowych w czasie ich przechowywania w warunkach chłodniczych. [W:] Żuchowska-Grzywacz M., Zieliński R. (red.), Selected Problems of Food Quality, Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, s. 203-214.
22
Marszałek A., (2018), Innowacje ułatwiające przestrzeganie diety bezglutenowej. [W:] Jasińska J. (red.), Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce, Katowice : Wydawnictwo Naukowe Sophia, s. 169-177.
23
Marszałek A., (2018), System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach - RASFF. [W:] Jasińska J. (red.), Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce, Katowice : Wydawnictwo Naukowe Sophia, s. 188-199.
24
Wygoda M., (2018), Digital Image Correlation Used in Analysis and Monitoring of Mechanical Behavior of Machine Elements. [W:] Solarczyk P. (red.), The Book of Articles National Scientific Conference "Zrozumieć Naukę" [Dokument elektroniczny], Lodz : Promovendi Foundation Publishing, s. 255-262.
25
Salerno-Kochan R., (2018), Materiałoznastwo cz. 1. [W:] Pyrkosz (red.), Projektowanie ubioru [on-line], Kraków : Pracownia Projektowania Tkaniny i Ubioru Wydział Architektury Wnętrz Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie, s. 100-117.
26
Salerno-Kochan R., (2018), Materiałoznastwo cz. 2. [W:] Pyrkosz (red.), Projektowanie ubioru [on-line], Kraków : Pracownia Projektowania Tkaniny i Ubioru Wydział Architektury Wnętrz Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie, s. 118-133.
27
Marszałek A., (2018), Znaki jakości na produktach spożywczych. [W:] Kabaja B. (red.), Wszystkie "wymiary" opakowań : opakowania na miarę XXI wieku : monografia, Kraków : Koło Naukowe Opakowalnictwa Towarów, s. 120-131.
28
Wójcik M., (2018), Klasyfikator celów - wybrane przykłady. [W:] Bogusz M., Wojcieszak M., Rachwał P. (red.), Poszerzamy horyzonty, T. 9, Słupsk : Mateusz Weiland Network Solutions, s. 32-43.
29
Wójcik M., (2018), System identyfikacji wizualnej miast - wybrane aspekty. [W:] Bogusz M., Wojcieszak M., Rachwał P. (red.), Poszerzamy horyzonty, T. 9, Słupsk : Mateusz Weiland Network Solutions, s. 245-255.
30
Halagarda M., Popek S., (2018), Consumer Response to Genetically Modified Foods. [W:] Reference Module in Food Science [on-line], [Amsterdam] : Elsevier, s. 1-5.
31
Kafel P., (2018), Overquality Concept in Organizations. [W:] Arsovski S., Stefanović M., Tadić D. (red.), 3rd International Conference on Quality of Life, Kragujevac : Faculty of Engineering, Center for Quality, s. 171-174.
32
Gębarowski M., (2018), Maksymalizacja efektów udziału w targach. [W:] Filipczak J. (red.), Szkółkarstwo - szanse i wyzwania : międzynarodowa konferencja, Warszawa : Agencja Promocji Zieleni Sp. z o.o., s. 103-111.
33
Hornik S., (2018), Badanie jakości narzędzi skrawających z powłokami nanostrukturalnymi. [W:] Paździor M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), Selected Problems of Industrial Products Quality, Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, s. 121-129.
34
Turek P., (2018), Relacja między ceną a jakością na podstawie niezależnych testów produktów. [W:] Paździor M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), Selected Problems of Industrial Products Quality, Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, s. 65-74.
35
Pacholska K., Lech T., Syguła-Cholewińska J., Szostak-Kot J., (2018), Zastosowanie lakieru olejnego używanego w lutnictwie do przedłużania trwałości drewna rezonansowego. [W:] Paździor M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), Selected Problems of Industrial Products Quality, Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, s. 145-153.
36
Ogorzałek M., Turek P., (2018), Znaczenie chlorku magnezu w kształtowaniu jakości płynów do płukania. [W:] Zieliński R., Żuchowski J., Wasilewski T. (red.), Wybrane problemy jakości kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej, Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, s. 163-171.
37
Miśniakiewicz M., (2018), Risk Management in the Contemporary Business Environment. [W:] Kajanová J. (red.), Horizonty podnikateľského prostredia IV : zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie, Bratislava : Vydavateľstvo Univerzity Komenského, s. 83-89.
38
Marszałek A., (2018), Herbata - rodzaje, właściwości zdrowotne oraz problem jej autentyczności. [W:] Wojnarowska M., Pyrzyńska E. (red.), Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0, Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 37-45.
39
Kozik N., (2018), Zrównoważone opakowania i ich postrzeganie przez młodych konsumentów. [W:] Wasiak W. (red.), Transformacja przemysłu opakowań w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym : wybrane problemy, Warszawa : Polska Izba Opakowań, s. 81-95.
40
Wojnarowska M., (2018), Etykietowanie środowiskowe w Gospodarce w Obiegu Zamkniętym. [W:] Wasiak W. (red.), Transformacja przemysłu opakowań w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym : wybrane problemy, Warszawa : Polska Izba Opakowań, s. 62-73.
41
Kawecka A., (2018), Rola użytkowników opakowań we wdrażaniu rozwiązań z zakresu gospodarki w obiegu zamkniętym. [W:] Wasiak W. (red.), Transformacja przemysłu opakowań w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym : wybrane problemy, Warszawa : Polska Izba Opakowań, s. 51-61.
42
Socha D., (2018), Rola wody w organizmie człowieka. [W:] Balon U., Sikora T. (red.), Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji, Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", s. 11-25.
43
Sikora T., (2018), Wody butelkowane - charakterystyka, klasyfikacja. [W:] Balon U., Sikora T. (red.), Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji, Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", s. 27-37.
44
Balon U., Dziadkowiec J., (2018), Rozlewnie wód mineralnych. [W:] Balon U., Sikora T. (red.), Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji, Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", s. 39-44.
45
Sikora T., (2018), Analiza zagrożeń w rozlewniach wód mineralnych. [W:] Balon U., Sikora T. (red.), Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji, Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", s. 45-62.
46
Balon U., Dziadkowiec J., (2018), Rynek wód mineralnych. [W:] Balon U., Sikora T. (red.), Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji, Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", s. 63-80.
47
Balon U., Dziadkowiec J., Kafel P., Nowicki P., Socha D., (2018), Metodyka badawcza. [W:] Balon U., Sikora T. (red.), Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji, Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", s. 81-86.
48
Kafel P., Nowicki P., (2018), Analiza wyników badań przeprowadzonych wśród producentów wód mineralnych. [W:] Balon U., Sikora T. (red.), Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji, Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", s. 87-96.
49
Socha D., (2018), Analiza wyników badań - sprzedawcy. [W:] Balon U., Sikora T. (red.), Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji, Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", s. 97-105.
50
Balon U., Dziadkowiec J., (2018), Zachowania konsumentów na rynku wód butelkowanych - wyniki badań. [W:] Balon U., Sikora T. (red.), Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji, Kraków : Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit", s. 107-172.
1
@inbook{fm,
author = " Giemza Mariusz ",
title = "Zarządzanie ryzykiem wg wymagań normy PN-ISO 31000:2012",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "50-54",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2018",
isbn = "978-83-949535-7-7",
}
2
@inbook{fm,
author = " Kaczmarczyk-Kuruc Sabina ",
title = "Konsument - definicja, teorie potrzeb",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "79-84",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2018",
isbn = "978-83-949535-7-7",
}
3
@inbook{fm,
author = " Kaczmarczyk-Kuruc Sabina ",
title = "Ocena zadowolenia klientów - case study",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "85-91",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2018",
isbn = "978-83-949535-7-7",
}
4
@inbook{fm,
author = " Kafel Piotr ",
title = "System zarządzania środowiskowego i jego integracja z innymi systemami zarządzania",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "97-101",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2018",
isbn = "978-83-949535-7-7",
}
5
@inbook{fm,
author = " Marszałek Agnieszka ",
title = "Alergeny w żywności - kontrola i zarządzanie w zakładzie produkcyjnym",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "123-130",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2018",
isbn = "978-83-949535-7-7",
}
6
@inbook{fm,
author = " Marszałek Agnieszka ",
title = "Wybrane metody sensoryczne w ocenie jakości żywności",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "131-138",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2018",
isbn = "978-83-949535-7-7",
}
7
@inbook{fm,
author = " Prusak Anna ",
title = "Jakość danych a spójność osądów w metodzie AHP/ANP",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "146-151",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2018",
isbn = "978-83-949535-7-7",
}
8
@inbook{fm,
author = " Halagarda Michał and Suwała Grzegorz and Popek Stanisław ",
title = "Knowledge, Opinions and Behavior of Polish Consumers Towards Traditional Fruit Juice Products",
booktitle = "Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment",
pages = "80-93",
adress = "Prague",
publisher = "Oeconomica Publishing House, University of Economics",
year = "2018",
issn = "2453-6113",
isbn = "978-80-245-2265-4",
}
9
@inbook{fm,
author = " Miśniakiewicz Małgorzata ",
title = "Consumers' Expectations and Behavior Towards Confectionery Products : Polish Market Case Study",
booktitle = "Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment",
pages = "222-232",
adress = "Prague",
publisher = "Oeconomica Publishing House, University of Economics",
year = "2018",
issn = "2453-6113",
isbn = "978-80-245-2265-4",
}
10
@inbook{fm,
author = " Pyrzyńska Ewa and Halagarda Michał and Kędzior Władysław ",
title = "Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers",
booktitle = "Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment",
pages = "362-370",
adress = "Prague",
publisher = "Oeconomica Publishing House, University of Economics",
year = "2018",
issn = "2453-6113",
isbn = "978-80-245-2265-4",
}
11
@inbook{fm,
author = " Marszałek Agnieszka ",
title = "Zrównoważona konsumpcja w gospodarstwach domowych",
booktitle = "General Quality Problems",
pages = "124-130",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-856-8",
}
12
@inbook{fm,
author = " Hnatyszak Olga and Chochół Andrzej ",
title = "System szkolnictwa wyższego a rozwój gospodarki opartej na wiedzy",
booktitle = "General Quality Problems",
pages = "11-20",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-856-8",
}
13
@inbook{fm,
author = " Szakiel Jerzy ",
title = "Ocena uciążliwości zapachowej na przykładzie wybranych obiektów komunalnych",
booktitle = "General Quality Problems",
pages = "130-140",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-856-8",
}
14
@inbook{fm,
author = " Kozik Natalia ",
title = "Świadomość młodych konsumentów na temat opakowań z punktu widzenia zrównoważonego rozwoju i społecznej odpowiedzialności - przykład Bułgarii i Polski",
booktitle = "General Quality Problems",
pages = "97-106",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-856-8",
}
15
@inbook{fm,
author = " Czerniak Jacek and Gacek Anna ",
title = "Ekologiczne i ekonomiczne aspekty wykorzystania pierwotnych źródeł energii elektrycznej",
booktitle = "General Quality Problems",
pages = "155-164",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-856-8",
}
16
@inbook{fm,
author = " Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Macałka Mateusz ",
title = "Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych",
booktitle = "General Quality Problems",
pages = "165-174",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-856-8",
}
17
@inbook{fm,
author = " Jabłoński Marek ",
title = "Umiejętności pracownicze a zaawansowanie technologiczne procesów pracy",
booktitle = "Człowiek w organizacji",
pages = "13-23",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Jagielloński w Krakowie",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-233-4469-8",
}
18
@inbook{fm,
author = " Gajewski Andrzej S. ",
title = "Foog Preservation Using Ionizing Radiation",
booktitle = "Selected Problems of Food Quality",
pages = "21-28",
adress = "Radom",
publisher = "Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-855-1",
}
19
@inbook{fm,
author = " Popek Stanisław ",
title = "Wpływ modyfikacji procesu produkcji na determinanty jakości wybranych przetworów mięsnych",
booktitle = "Selected Problems of Food Quality",
pages = "175-184",
adress = "Radom",
publisher = "Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-855-1",
}
20
@inbook{fm,
author = " Tataruch Kinga ",
title = "Tworzenie układów mikroemulsyjnych na bazie olejów jadalnych",
booktitle = "Selected Problems of Food Quality",
pages = "115-122",
adress = "Radom",
publisher = "Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-855-1",
}
21
@inbook{fm,
author = " Sawoszczuk Tomasz and Szostak-Kot Jadwiga ",
title = "Analiza mikrobiologicznych lotnych związków organicznych emitowanych z serów pleśniowych w czasie ich przechowywania w warunkach chłodniczych",
booktitle = "Selected Problems of Food Quality",
pages = "203-214",
adress = "Radom",
publisher = "Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-855-1",
}
22
@inbook{fm,
author = " Marszałek Agnieszka ",
title = "Innowacje ułatwiające przestrzeganie diety bezglutenowej",
booktitle = "Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce",
pages = "169-177",
adress = "Katowice",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Sophia",
year = "2018",
edition = "Wyd. 2 zm.",
isbn = "978-83-65929-46-4",
}
23
@inbook{fm,
author = " Marszałek Agnieszka ",
title = "System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach - RASFF",
booktitle = "Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce",
pages = "188-199",
adress = "Katowice",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Sophia",
year = "2018",
edition = "Wyd. 2 zm.",
isbn = "978-83-65929-46-4",
}
24
@inbook{fm,
author = " Wygoda Mateusz ",
title = "Digital Image Correlation Used in Analysis and Monitoring of Mechanical Behavior of Machine Elements",
booktitle = "The Book of Articles National Scientific Conference "Zrozumieć Naukę"",
pages = "255-262",
adress = "Lodz",
publisher = "Promovendi Foundation Publishing",
year = "2018",
isbn = "978-83-950109-4-1",
}
25
@inbook{fm,
author = " Salerno-Kochan Renata ",
title = "Materiałoznastwo cz. 1",
booktitle = "Projektowanie ubioru",
pages = "100-117",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie",
year = "2018",
isbn = "978-83-948545-0-8",
}
26
@inbook{fm,
author = " Salerno-Kochan Renata ",
title = "Materiałoznastwo cz. 2",
booktitle = "Projektowanie ubioru",
pages = "118-133",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie",
year = "2018",
isbn = "978-83-948545-0-8",
}
27
@inbook{fm,
author = " Marszałek Agnieszka ",
title = "Znaki jakości na produktach spożywczych",
booktitle = "Wszystkie "wymiary" opakowań : opakowania na miarę XXI wieku : monografia",
pages = "120-131",
adress = "Kraków",
publisher = "Koło Naukowe Opakowalnictwa Towarów",
year = "2018",
isbn = "978-83-947692-2-2",
}
28
@inbook{fm,
author = " Wójcik Marzena ",
title = "Klasyfikator celów - wybrane przykłady",
booktitle = "Poszerzamy horyzonty. T. 9",
pages = "32-43",
adress = "Słupsk",
publisher = "Mateusz Weiland Network Solutions",
year = "2018",
isbn = "978-83-63216-13-9",
}
29
@inbook{fm,
author = " Wójcik Marzena ",
title = "System identyfikacji wizualnej miast - wybrane aspekty",
booktitle = "Poszerzamy horyzonty. T. 9",
pages = "245-255",
adress = "Słupsk",
publisher = "Mateusz Weiland Network Solutions",
year = "2018",
isbn = "978-83-63216-13-9",
}
30
@inbook{fm,
author = " Halagarda Michał and Popek Stanisław ",
title = "Consumer Response to Genetically Modified Foods",
booktitle = "Reference Module in Food Science",
pages = "1-5",
adress = "[Amsterdam]",
publisher = "Elsevier",
year = "2018",
isbn = "978-0-08-100596-5",
}
31
@inbook{fm,
author = " Kafel Piotr ",
title = "Overquality Concept in Organizations",
booktitle = "3rd International Conference on Quality of Life",
pages = "171-174",
adress = "Kragujevac",
publisher = "Faculty of Engineering, Center for Quality",
year = "2018",
isbn = "978-86-6335-056-4",
}
32
@inbook{fm,
author = " Gębarowski Marcin ",
title = "Maksymalizacja efektów udziału w targach",
booktitle = "Szkółkarstwo - szanse i wyzwania : międzynarodowa konferencja",
pages = "103-111",
adress = "Warszawa",
publisher = "Agencja Promocji Zieleni Sp. z o.o.",
year = "2018",
}
33
@inbook{fm,
author = " Hornik Stanisław ",
title = "Badanie jakości narzędzi skrawających z powłokami nanostrukturalnymi",
booktitle = "Selected Problems of Industrial Products Quality",
pages = "121-129",
adress = "Radom",
publisher = "Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-848-3",
}
34
@inbook{fm,
author = " Turek Paweł ",
title = "Relacja między ceną a jakością na podstawie niezależnych testów produktów",
booktitle = "Selected Problems of Industrial Products Quality",
pages = "65-74",
adress = "Radom",
publisher = "Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-848-3",
}
35
@inbook{fm,
author = " Pacholska Katarzyna and Lech Tomasz and Syguła-Cholewińska Justyna and Szostak-Kot Jadwiga ",
title = "Zastosowanie lakieru olejnego używanego w lutnictwie do przedłużania trwałości drewna rezonansowego",
booktitle = "Selected Problems of Industrial Products Quality",
pages = "145-153",
adress = "Radom",
publisher = "Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-848-3",
}
36
@inbook{fm,
author = " Ogorzałek Marta and Turek Paweł ",
title = "Znaczenie chlorku magnezu w kształtowaniu jakości płynów do płukania",
booktitle = "Wybrane problemy jakości kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej",
pages = "163-171",
adress = "Radom",
publisher = "Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-854-4",
}
37
@inbook{fm,
author = " Miśniakiewicz Małgorzata ",
title = "Risk Management in the Contemporary Business Environment",
booktitle = "Horizonty podnikateľského prostredia IV : zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie",
pages = "83-89",
adress = "Bratislava",
publisher = "Vydavateľstvo Univerzity Komenského",
year = "2018",
isbn = "978-80-223-4652-8",
}
38
@inbook{fm,
author = " Marszałek Agnieszka ",
title = "Herbata - rodzaje, właściwości zdrowotne oraz problem jej autentyczności",
booktitle = "Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0",
pages = "37-45",
adress = "Kraków",
publisher = "Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego",
year = "2018",
isbn = "978-83-65907-31-8 ; 978-83-65907-32-5",
}
39
@inbook{fm,
author = " Kozik Natalia ",
title = "Zrównoważone opakowania i ich postrzeganie przez młodych konsumentów",
booktitle = "Transformacja przemysłu opakowań w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym : wybrane problemy",
pages = "81-95",
adress = "Warszawa",
publisher = "Polska Izba Opakowań",
year = "2018",
isbn = "978-83-935572-8-8",
}
40
@inbook{fm,
author = " Wojnarowska Magdalena ",
title = "Etykietowanie środowiskowe w Gospodarce w Obiegu Zamkniętym",
booktitle = "Transformacja przemysłu opakowań w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym : wybrane problemy",
pages = "62-73",
adress = "Warszawa",
publisher = "Polska Izba Opakowań",
year = "2018",
isbn = "978-83-935572-8-8",
}
41
@inbook{fm,
author = " Kawecka Agnieszka ",
title = "Rola użytkowników opakowań we wdrażaniu rozwiązań z zakresu gospodarki w obiegu zamkniętym",
booktitle = "Transformacja przemysłu opakowań w kierunku gospodarki o obiegu zamkniętym : wybrane problemy",
pages = "51-61",
adress = "Warszawa",
publisher = "Polska Izba Opakowań",
year = "2018",
isbn = "978-83-935572-8-8",
}
42
@inbook{fm,
author = " Socha Dominika ",
title = "Rola wody w organizmie człowieka",
booktitle = "Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji",
pages = "11-25",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit"",
year = "2018",
isbn = "978-83-65955-35-7",
}
43
@inbook{fm,
author = " Sikora Tadeusz ",
title = "Wody butelkowane - charakterystyka, klasyfikacja",
booktitle = "Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji",
pages = "27-37",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit"",
year = "2018",
isbn = "978-83-65955-35-7",
}
44
@inbook{fm,
author = " Balon Urszula and Dziadkowiec Joanna M. ",
title = "Rozlewnie wód mineralnych",
booktitle = "Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji",
pages = "39-44",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit"",
year = "2018",
isbn = "978-83-65955-35-7",
}
45
@inbook{fm,
author = " Sikora Tadeusz ",
title = "Analiza zagrożeń w rozlewniach wód mineralnych",
booktitle = "Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji",
pages = "45-62",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit"",
year = "2018",
isbn = "978-83-65955-35-7",
}
46
@inbook{fm,
author = " Balon Urszula and Dziadkowiec Joanna M. ",
title = "Rynek wód mineralnych",
booktitle = "Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji",
pages = "63-80",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit"",
year = "2018",
isbn = "978-83-65955-35-7",
}
47
@inbook{fm,
author = " Balon Urszula and Dziadkowiec Joanna M. and Kafel Piotr and Nowicki Paweł and Socha Dominika ",
title = "Metodyka badawcza",
booktitle = "Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji",
pages = "81-86",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit"",
year = "2018",
isbn = "978-83-65955-35-7",
}
48
@inbook{fm,
author = " Kafel Piotr and Nowicki Paweł ",
title = "Analiza wyników badań przeprowadzonych wśród producentów wód mineralnych",
booktitle = "Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji",
pages = "87-96",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit"",
year = "2018",
isbn = "978-83-65955-35-7",
}
49
@inbook{fm,
author = " Socha Dominika ",
title = "Analiza wyników badań - sprzedawcy",
booktitle = "Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji",
pages = "97-105",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit"",
year = "2018",
isbn = "978-83-65955-35-7",
}
50
@inbook{fm,
author = " Balon Urszula and Dziadkowiec Joanna M. ",
title = "Zachowania konsumentów na rynku wód butelkowanych - wyniki badań",
booktitle = "Rynek butelkowanych wód mineralnych : jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji",
pages = "107-172",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Edukacyjne "Akapit"",
year = "2018",
isbn = "978-83-65955-35-7",
}