Formularz wyszukiwania

Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:

Wyniki wyszukiwania dla zapytania:

Jednostka: Wydział Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem Typ publikacji: Artykuły od roku: 2011 do roku: 2011
Liczba pozycji spełniających powyższe kryteria selekcji: 101.
Proszę czekać...
Trwa ładowanie danych...
1

Tytuł:
Postrzeganie bezpieczeństwa opakowań przez konsumentów = Perception of Packaging Safety Problem Importance by Consumers
Źródło:
Marketing i Rynek. - nr 1 (2011) , s. 18-22. - Summ.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
52232
artykuł w czasopiśmie
2

Tytuł:
Opakowania inteligentne i ich postrzeganie przez konsumentów = Product Competitiveness through Intelligent Packaging in Consumers' Opinion
Źródło:
Marketing i Rynek. - nr 1 (2011) , s. 12-17. - Summ.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
52254
artykuł w czasopiśmie
3

Tytuł:
Przyszłość może być lepsza : refleksje na marginesie książki Grzegorza W. Kołodki Świat na wyciągnięcie myśli = Future May Be Better : Reflections on the Book by Grzegorz W. Kołodko Świat na wyciągnięcie myśli (the World in Thought's Reach)
Źródło:
Ekonomista. - nr 1 (2011) , s. 107-120 - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
53092
artykuł w czasopiśmie
4

Tytuł:
Chemical Composition of Natural Bio-yoghurts during Their Storage = Chemische Zusammensetzung von natürlichen Biojoghurts während der Lagerung
Źródło:
Milchwissenschaft = Milk Science International : Journal of Nutrition Research and Food Science. - vol. 66, iss. 1 (2011) , s. 37-39. - Summ., Zsfg. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2165790329
artykuł w czasopiśmie
5

Tytuł:
Motywowanie klienta wewnętrznego w organizacjach zarządzanych systemowo = Motivation of Internal Client in Organisation with the Quality Management System
Źródło:
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics. - nr 151 (2011) , s. 208-221. - Tytuł numeru: Orientacja na klienta jako kryterium doskonałości - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2166594187
artykuł w czasopiśmie
6

Tytuł:
Model zapewnienia satysfakcji klientów wewnętrznych i zewnętrznych w organizacji = A Model of the Internal and External Customer Satisfaction Assurance in an Organization
Źródło:
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics. - nr 151 (2011) , s. 135-151. - Tytuł numeru: Orientacja na klienta jako kryterium doskonałości - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2166594586
artykuł w czasopiśmie
7

Tytuł:
Jakość procesu kształcenia w szkole wyższej - propozycja determinant i próba oceny = Quality of Educational Process at University - Proposal of Determinants and Attempt of Evaluation
Źródło:
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics. - nr 151 (2011) , s. 475-489. - Tytuł numeru: Orientacja na klienta jako kryterium doskonałości - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2166594770
artykuł w czasopiśmie
8

Tytuł:
Czynniki kształtujące rozwój branży opakowań = Factors Affecting Development of Packaging Branch
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (27) (2011) , s. 30-39. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168218030
artykuł w czasopiśmie
9

Autor:
Ząbek Janusz , Sikora Tadeusz
Tytuł:
Satysfakcja i lojalność : istota i trendy percepcji klientów w zmieniającym się otoczeniu organizacji = Satisfaction and Loyalty : the Role and Trends of Customers Perception in a Changing Environment of Organizations
Źródło:
Marketing i Rynek. - nr 8 (2011) , s. 2-9. - Summ.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218078
artykuł w czasopiśmie
10

Tytuł:
Nierówności społeczne, kapitał ludzki a wzrost gospodarczy w krajach OECD = Social Inequalities, Human Capital and Economic Growth of the OECD-Countries
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 176 (2011) , s. 193-223. - Tytuł numeru: Wzrost gospodarczy : teoria, rzeczywistość - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218500
artykuł w czasopiśmie
11

Tytuł:
Wykorzystanie narzędzi Zintegrowanej Polityki Produktowej źródłem sukcesu przedsiębiorstwa = Use of the Tools Integrated Product Policy Source of Success Company
Źródło:
Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 4/2 (2011) , s. 337-344. - Tytuł numeru: Źródła sukcesu organizacji - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168218506
artykuł w czasopiśmie
12

Tytuł:
Spójność społeczno-ekonomiczna jako wyzwanie dla polityki gospodarczej : z perspektywy procesu transformacji = Socio-economic Cohesion as a Challenge for Economic Policies : from the Perspective of System Transformation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011) , s. 7-28. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218556
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
13

Autor:
Cioroch Karolina , Salerno-Kochan Marek
Tytuł:
System akredytacji laboratoriów sądowych = Forensic Laboratory Accreditation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nauk. Adam STABRYŁA]. - nr 871 (2011) , s. 115-127. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218592
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
14

Tytuł:
Trwałość przemian strukturalnych gospodarki polskiej w kontekście teorii dualizmu gospodarczego = The Sustainability of Structural Changes in the Polish Economy in the Context of Dual Sector Theory
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011) , s. 75-95. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218780
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
15

Tytuł:
Modernizacja ekonomiczna w ekonomii rozwoju = Economic Modernisation and Economic Development
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011) , s. 97-116. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218790
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
16

Tytuł:
Perspektywy modernizacji gospodarki Polski poprzez dyfuzję innowacji = Perspectives on Poland's Economic Modernisation Through the Diffusion of Innovation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011) , s. 117-134. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218796
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
17

Tytuł:
Funkcjonowanie systemów zarządzania jakością w polskich przedsiębiorstwach i ich wpływ na modernizację produktową = Quality Management Systems in Polish Enterprises and Their Influence on Product Modernisation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011) , s. 161-173. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218840
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
18

Tytuł:
The Accuracy of the Information Relating to Nutritional Value of Ready - Made Dishes Exemplified by Soup Concentrates = The Accuracy of the Information Relating to Nutritional Value of Ready - Made Dishes Exemplified by Soup Concentrates
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 1 (26) (2011) , s. 63-69. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168220564
artykuł w czasopiśmie
19

Autor:
Cichoń Zofia , Woźniak-Słota Małgorzata
Tytuł:
Procedura odprawy czasowej towarów = The Procedure of Temporary Admission of Goods
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011) , s. 5-33. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221552
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
20

Tytuł:
Badanie preferencji konsumenckich mlecznych napojów fermentowanych = Consumer Preferences Regarding Fermented Milk Products
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011) , s. 61-73. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221554
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
21

Tytuł:
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo zdrowotne pieczywa = Factors Determining the Quality and Safety of Bakery Products
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011) , s. 35-52. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221556
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
22

Tytuł:
Charakterystyka parametrów jakości mleka polskiej owcy górskiej jako surowca konsumpcyjnego i technologicznego = Characterization of the Quality Parameters of Milk from the Polish Mountain Sheep as a Raw Material Intended for Consumption Purposes and Technological Processing
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011) , s. 53-60. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221558
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
23

Tytuł:
Analiza konsumenckich kryteriów wyboru napojów energetyzujących na przykładzie kryteriów przyjmowanych przez studentów towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Energy Drinks: The Analysis of Consumer Choice Criteria Based on the Studies Conducted Among Commodity Science Students at the Cracow University of Economics
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011) , s. 75-88. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221560
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
24

Tytuł:
Regeneracja adsorpcyjna zużytej frytury za pomocą handlowego krzemianu magnezu = Adsorptive Regeneration of Used Oil by Commercial Magnesium Silicate
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 5-18. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221586
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
25

Tytuł:
Znakowanie produktów spożywczych informacją o wartości odżywczej = Food Product Nutritional Labelling
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 19-36. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221588
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
26

Autor:
Tytuł:
Wykorzystanie promieniowania jonizującego do utrwalania żywności = The Use of Ionizing Radiation to Preserve Food
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 45-57. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221590
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
27

Tytuł:
Charakterystyka profilu kwasowego olejów roślinnych bogatych w polinienasycone kwasy tłuszczowe = Characteristics of the Acid Profile of Vegetable Oils Rich in Polyunsaturated Fatty Acids
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 59-77. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221592
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
28

Tytuł:
The Impact of Selected Factors on the Survival Rate of Probiotic Bacteria in Natural Bio-yoghurts Made from Cow's Milk = The Impact of Selected Factors on the Survival Rate of Probiotic Bacteria in Natural Bio-yoghurts Made from Cow's Milk
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 79-87. - Streszcz. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221594
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
29

Tytuł:
Oczekiwania konsumentów dotyczące opakowań a realizacja ich potrzeb społeczno-ekonomicznych = Consumer Expectations Concerning Packaging in a Field of Realization of Socio-Economic Needs
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 89-100. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221596
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
30

Tytuł:
Pozostałości pestycydów chloroorganicznych jako wyznacznik jakości zdrowotnej produktów zbożowych = Residues of Chloroorganic Pesticides as an Indicator of the Healthfulness of Cereal Products
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 101-124. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221598
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
31

Tytuł:
Charakterystyka kwasów tłuszczowych omega-3 oraz ocena poziomu wiedzy o ich działaniu zdrowotnym = The Characteristics and Benefits of Omega-3 Fatty Acids
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 139-161. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221600
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
32

Autor:
Tytuł:
Wpływ ogrzewania mikrofalowego o mocy 400 W na zmiany oksydacyjne wybranych olejów rafinowanych = Influence of Microwave Heating at 400 Watts Power on Oxidative Changes of Selected Refined Oils
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 125-138. - summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221602
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
33

Tytuł:
Składniki kosztów wdrożenia i certyfikacji systemu zarządzania jakością w małych i średnich przedsiębiorstwach branży spożywczej = Implementation and Certification Costs Components of a Quality Management System in Small and Medium Enterprises in the Food Industry
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 37-43. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221604
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
34

Tytuł:
Modelowanie zmian parametrów jakościowych produktów spożywczych w układzie produkt - opakowanie - otoczenie = Modelling Changes in the Quality Parameters of Food Products in a Product-Packaging-Environment System
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 163-176. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221606
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
35

Tytuł:
Edukacja i zdrowie a wzrost gospodarczy w krajach OECD = Education, Health and Economic Growth in OECD Countries
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 869 (2011) , s. 5-26. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168222650
artykuł w czasopiśmie
36

Tytuł:
Kierunki zmian w regionalnych i wojewódzkich strukturach zatrudnienia jako podłoże technologicznej modernizacji polskiej gospodarki = Changes in Regional and Voivodships' Employment Structures as the Background for Technological Modernisation of Polish Economy
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011) , s. 431-450. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168222686
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
37

Tytuł:
Międzynarodowy transfer technologii a modernizacja polskiej gospodarki = International Transfer of Technology and Modernisation of the Polish Economy
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011) , s. 195-207. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168222688
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
38

Tytuł:
Modernizacja gospodarki poprzez kapitał ludzki : doświadczenia krajów rozwijających się południowej i wschodniej Azji = Modernization of an Economy throughout the Human Capital : Case of Southern and Eastern Asian Developing Countries
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011) , s. 208-231. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168222692
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
39

Tytuł:
Innowacyjny segment żywności wspierającej zdrowie człowieka = Innovative Segment of the Food that Supports Human Health
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011) , s. 290-302. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168222694
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
40

Tytuł:
Polityka stabilizacyjna dla spójności społeczno-ekonomicznej w Polsce w kontekście kryzysu z lat 2008-2010 = Stabilizing Policy for Socio-Economic Cohesion in Poland in the Context of 2008-2010 Crisis
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011) , s. 85-97. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b
Nr:
2168222702
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
41

Autor:
Tytuł:
Rewitalizacja - szansa czy przeszkoda w budowie i zarządzaniu obiektem komercyjnych : przykład Rynku Krowoderskiego = Revitalizalization - a Chance or an Obstacle in Building and Managing the Commercial Real Estate : Krowoderski Market Square as an Example
Źródło:
Świat Nieruchomości / [red. nacz. Adam NALEPKA]. - nr 77 (2011) , s. 36-40. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168222808
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
42

Autor:
Tytuł:
Certyfikat a fałszowanie żywności
Źródło:
Problemy Jakości. - R. 43, nr 12 (2011) , s. 42-45. - Summ., streszcz.
Lista MNiSW:
b 2.00 pkt
Nr:
2168223006
artykuł w czasopiśmie
43

Tytuł:
Kategorie i atrybuty informacji oraz jej ochrona = Categories and Attributes of Information Determining Effective Protection of Information in Organization
Źródło:
Problemy Jakości. - R. 43, nr 12 (2011) , s. 25-30. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 2.00 pkt
Nr:
2168223008
artykuł w czasopiśmie
44

Tytuł:
Zmiany jakościowe i fizykochemiczne olejów roślinnych ogrzewanych mikrofalowo = Qualitative and Physico-chemical Changes in Microwave-heated Vegetable Oils
Źródło:
Przemysł Chemiczny. - T. 90, nr 6 (2011) , s. 1245-1248. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168223644
artykuł w czasopiśmie
45

Tytuł:
Recenzja publikacji: Zarys ekonomii sektora publicznego, red. Marcin Brol, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, Wrocław 2010, ss. 241
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 19 (2011) , s. 485-491. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej
Lista MNiSW:
b
Nr:
2168223814
recenzja
Zobacz opis całości
46

Tytuł:
Przeżywalność bakterii Staphylococcus aureus na tkaninach użytkowych
Źródło:
Przegląd Włókienniczy. - nr 11-12 (2011) , s. 32-35 - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168224776
artykuł w czasopiśmie
47

Tytuł:
Współpraca międzynarodowych korporacji z lokalnymi dostawcami w kraju goszczącym = Collaboration of International Corporations with Local Suppliers in the Host Country
Źródło:
Folia Oeconomica Bochniensia. - nr 9 (2011) , s. 25-56. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 2.00 pkt
Nr:
2168226000
artykuł w czasopiśmie
48

Autor:
Prusak Anna , Stefanów Piotr
Tytuł:
Badania nad właściwościami operacyjnymi metody AHP
Źródło:
Folia Oeconomica Cracoviensia. - vol. 52 (2011) , s. 87-104. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168226601
artykuł w czasopiśmie
49

Tytuł:
Projektowanie nowych produktów żywnościowych jako element strategii projakościowej = Food Product Development as an Element of the Quality Strategy
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 205 (2011) , s. 193-201. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168226737
artykuł w czasopiśmie
50

Tytuł:
Essence of Holistic Angle on Development of Consumer Behaviour by Packaging = Istota holistycznego ujęcia kształtowania zachowań konsumentów poprzez opakowania
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (29) (2011) , s. 66-72. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168226789
artykuł w czasopiśmie
51

Tytuł:
Zachowania konsumentów na rynku barów bistro = Consumers' Behaviour in the Market for Bistro
Źródło:
Handel Wewnętrzny. - nr 5 (334) (2011) , s. 39-49. - Summ., rez.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227464
artykuł w czasopiśmie
52

Tytuł:
Zachowania konsumentów w kontekście ekomarketingu = Consumer Behavior in the Context of Ecomarketing
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Ekonomiczne Problemy Usług. - nr 73 (2011) , s. 197-208. - Tytuł numeru: Marketing przyszłości : trendy, strategie, instrumenty : przedsiębiorstwo i konsument w ewoluującym otoczeniu
Seria:
(Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego ; nr 661)
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227568
artykuł w czasopiśmie
53

Tytuł:
Stan zasobów ludzkich w Polsce a ograniczanie nierówności społeczno-gospodarczych = The State of Human Resources in Poland and the Limiting of Socio-economic Inequality
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011) , s. 83-100. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227572
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
54

Tytuł:
Rola transferu technologii w polskiej gospodarce w świetle założeń strategii lizbońskiej = The Role of the Transfer of Technology in the Polish Economy in the Light of Lisbon Strategy Goals
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011) , s. 67-81. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227574
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
55

Tytuł:
Zmiany strukturalne w polskiej gospodarce. Doświadczenia transformacji oraz perspektywy wynikające z członkostwa w Unii Europejskiej = Structural Changes in the Polish Economy - Transformation Experiences and Perspectives Brought About by EU Membership
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011) , s. s. 101-123. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227576
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
56

Tytuł:
Konwergencja realna krajów OECD w latach 1970-2007 = Real Convergence between Countries of the OECD in the Years 1970-2007
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011) , s. 31-48. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227578
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
57

Tytuł:
Instytucjonalne uwarunkowania konwergencji = The Institutional Conditions of Convergence
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011) , s. 5-29. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227580
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
58

Tytuł:
Znaczenie priorytetów strategii lizbońskiej w zakresie rozwoju kapitału ludzkiego i ograniczania nierówności społecznych w łagodzeniu skutków globalnego kryzysu w Polsce = Lisbon Strategy Priorities for the Development of Human Capital and the Reduction of Social Inequality in Ameliorating the Effects of the Global Crisis in Poland
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011) , s. 49-66. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227582
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
59

Tytuł:
Customer Satisfaction of Food Quality and Safety Based on the Example of Bistro Bars in Poland
Źródło:
International Journal for Quality Research. - vol. 10, no. 10 (2011) , s. 619-623. - Summ. - Bibliogr.. - Dostępny w World Wide Web
Tryb dostępu:
Nr:
2168228610
artykuł w czasopiśmie
60

Tytuł:
Possibilities of Using Modified Atmosphere to Packaging Food Product = Możliwości zastosowania modyfikowanej atmosfery do pakowania żywności
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 186 (2011) , s. 76-84. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168229380
artykuł w czasopiśmie
61

Autor:
Ryguła Anna , Jekiel Katarzyna , Szostak-Kot Jadwiga , Wróbel Tomasz P. , Barańska Małgorzata
Tytuł:
Application of FT-Raman Spectroscopy for in situ Detection of Microorganisms on the Surface of Textiles
Źródło:
Journal of Environmental Monitoring. - vol. 13, iss. 11 (2011) , s. 2983-2987. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 27.00 pkt
Nr:
2168233674
artykuł w czasopiśmie
62

Tytuł:
Research on the Evaluation of Formaldehyde Content in Textiles = Badanie zawartości formaldehydu w wyrobach włókienniczych
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 212 (2011) , s. 238-246. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : New Technologies and Materials
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168233940
artykuł w czasopiśmie
63

Autor:
Kursa Karolina , Popek Stanisław
Tytuł:
Próba zastosowania oceny poziomu 5-HMF jako wskaźnika jakości miodu pszczelego typu spadziowego = Attempt to Apply the Assessment of 5-HFM Level as an Indicator of Bee Honeydew Honey
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 196 (2011) , s. 84-90. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168238744
artykuł w czasopiśmie
64

Tytuł:
Wykorzystanie pomiarów przewodności elektrycznej właściwej do szacowania zawartości chlorków w mleku = Application of Conductivity Measurements to Estimate Content of Chlorine in Milk
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 196 (2011) , s. 179-187. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168238746
artykuł w czasopiśmie
65

Tytuł:
Szacowanie sumy karotenoidów w sokach marchwiowych na podstawie oznaczenia barwy w systemie CIE L*a*b* = An Assessment of Carotenoids Content in Carrot Juices Based on Colour Analysis in the CIE L*a*b* System
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 196 (2011) , s. 70-76. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168238748
artykuł w czasopiśmie
66

Autor:
Turek Paweł , Gajewski Bartłomiej
Tytuł:
Trwałość cech sensorycznych mleka UHT a bezpieczeństwo konsumenta = Sensory Characteristics Durability of UHT Milk versus Consumer Safety
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu / . - 196 (2011) , s. 170-178. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168238750
artykuł w czasopiśmie
67

Tytuł:
Kapitał ludzki w wybranych modelach wzrostu gospodarczego
Źródło:
Gospodarka Narodowa / [red. nacz. Andrzej WOJTYNA]. - nr 1-2 (2011) , s. 81-103. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168238754
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
68

Autor:
Tytuł:
Skuteczność reklamacji w ocenie konsumenckiej = Effectiveness of the Complaints According to the Consumer Evaluation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu. - nr 22 (2011) , s. 11-19. - Tytuł numeru: Konsument na rynku usług
Seria:
(Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego ; nr 694)
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168245002
artykuł w czasopiśmie
69

Tytuł:
Badanie jakości usług świadczonych przez restauracje metodą ankietową i metodą mystery shopping = Using Surveys and Mystery Shopping Method to Testing the Quality of Restaurant's Services
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu. - nr 22 (2011) , s. 33-44. - Tytuł numeru: Konsument na rynku usług
Seria:
(Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego ; nr 694)
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168245008
artykuł w czasopiśmie
70

Tytuł:
Zagrożenia w produkcji i obrocie żywnością w opinii pracowników barów bistro = Hazards in Food Production and Trade in the Opinion of Bistro Bars Employees
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu. - nr 22 (2011) , s. 177-187. - Tytuł numeru: Konsument na rynku usług
Seria:
(Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego ; nr 694)
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168245036
artykuł w czasopiśmie
71

Tytuł:
Integracja systemów zarządzania = Integration of Management Systems - Literature Review
Źródło:
Problemy Jakości. - R. 43, nr 8 (2011) , s. 2-6. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 2.00 pkt
Nr:
2168245134
artykuł w czasopiśmie
72

Tytuł:
Legal Regulations Concerning Dietary Supplement Labeling = Regulacje prawne dotyczące znakowania suplementów diety
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011) , s. 203-213. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168249174
artykuł w czasopiśmie
73

Tytuł:
Models of Changes in the Functional Properties of Polyolefin Packaging Films = Modele zmian właściwości użytkowych poliolefinowych folii opakowaniowych
Źródło:
Polimery. - t. 56, nr 11-12 (2011) , s. 801-808. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
a 27.00 pkt
Nr:
2168252608
artykuł w czasopiśmie
74

Tytuł:
Znaczenie informacji í konieczność jej ochrony : geneza zarządzania bezpieczeństwem informacji
Źródło:
Zarządzanie Jakością. - nr 1 (23) (2011) , s. 23-34 - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 2.00 pkt
Nr:
2168253440
artykuł w czasopiśmie
75

Autor:
Krasnowska Grażyna , Sikora Tadeusz
Tytuł:
Suplementy diety a bezpieczeństwo konsumenta = Dietary Supplements vs Consumer Safety
Źródło:
Żywność : nauka - technologia - jakość = Food : Science - Technology - Quality. - nr 4 (77) (2011) , s. 5-23. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168255080
artykuł w czasopiśmie
76

Tytuł:
Szacowanie ryzyka zdrowotnego wynikającego z pobrania z pieczywem metali toksycznych = Assessment of Health Risk Resulting from Toxic Metals Absorption Associated with Consumption of Bakery Products
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 206 (2011) , s. 17-26. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo żywności w zaspokajaniu potrzeb konsumenta - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260304
artykuł w czasopiśmie
77

Tytuł:
Effect of Raw Material and Storage Time on Changes in Dry Matter Content in Fermented Drinks from Goat's and Cow's Milk = Wpływ surowca i czasu przechowywania na zmiany zawartości suchej masy w napojach fermentowanych mleka koziego i krowiego
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 214 (2011) , s. 148-154. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Quality and Safety of Food - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260308
artykuł w czasopiśmie
78

Tytuł:
Determination of Quinine Content in Tonic Waters by Molecular Fluorecence Spectroskopy = Wyznaczanie zawartości chininy w napojach typu tonic za pomocą spektroskopii fluorescencyjnej
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 214 (2011) , s. 61-69. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Quality and Safety of Food - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260310
artykuł w czasopiśmie
79

Tytuł:
Sensory Profile Analysis of Dairy Products Exemplified by Kefirs = Profilowa analiza sensoryczna produktów mleczarskich na przykładzie kefirów
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 214 (2011) , s. 235-244. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Quality and Safety of Food - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260312
artykuł w czasopiśmie
80

Tytuł:
Reasons for Change Preferences in Domestic Cookware Market and Current Trends in the Field = Przyczyny zmian preferencji na rynku naczyń domowych i aktualne tendencje w tej dziedzinie
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011) , s. 163-171. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260314
artykuł w czasopiśmie
81

Autor:
Kudełka Wanda , Popis Marzena
Tytuł:
Consumer Acceptance of Food Produced from GMO Soybeans = Akceptacja konsumencka żywności wytworzonej z soi genetycznie modyfikowanej
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011) , s. 172-181. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260316
artykuł w czasopiśmie
82

Autor:
Kudełka Wanda , Sypień Katarzyna
Tytuł:
Determinants of Consumer Purchase and Consumption of Processed Vegetables in Consumer Opinion = Determinanty zakupu i spożycia przetworów warzywnych w opinii konsumentów
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011) , s. 182-191. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260318
artykuł w czasopiśmie
83

Tytuł:
The Use of Life-cycle Assessment for Supporting Decision-making of Wooden Caskets Producer and Its Customers = Wykorzystanie ekologicznej oceny cyklu życia do wsparcia procesu decyzyjnego producenta trumien i jego klientów
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011) , s. 66-78. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260320
artykuł w czasopiśmie
84

Autor:
Kosidłowski Krzysztof , Ucherek Marzena
Tytuł:
Consumers' Perception of Fruit Juices Packaging Quality = Jakość opakowań soków owocowych w ocenie konsumentów
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011) , s. 153-162. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260322
artykuł w czasopiśmie
85

Autor:
Ucherek Marzena , Pyszczek Magdalena
Tytuł:
The Consumers' Expectations towards Private Label Food Products = Oczekiwania konsumentów względem opakowań produktów spożywczych marki własnej
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011) , s. 145-152. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260324
artykuł w czasopiśmie
86

Tytuł:
Current Trends in Packaging Cosmetic Products and Attitudes of Their Customers = Aktualne tendencje w opakowaniach produktów kosmetycznych i postawy ich nabywców
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011) , s. 17-26. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260326
artykuł w czasopiśmie
87

Tytuł:
Attitude of Food Packaging Supply Chain Stakeholders toward Packaging Safety = Postawa uczestników łańcucha dostaw opakowań do żywności wobec bezpieczeństwa opakowań
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011) , s. 45-53. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260328
artykuł w czasopiśmie
88

Autor:
Łuczak Jacek , Miśniakiewicz Małgorzata
Tytuł:
Risk Management as Basic of Management System on Polish Government Offices Example = Zarządzania ryzykiem jako podstawa systemu zarządzania na przykładzie urzędów administracji publicznej w Polsce
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011) , s. 183-193. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260330
artykuł w czasopiśmie
89

Autor:
Tytuł:
Application of Methods of Sensory Analysis in Resolving a Dispute over Product Quality - Case Study = Zastosowanie metodyki analizy sensorycznej w rozwiązywaniu sporu o jakość towaru - case study
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011) , s. 221-227. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260332
artykuł w czasopiśmie
90

Tytuł:
Consumer Ratings for Sunscreen Cosmetics = Ocena konsumencka kosmetyków promieniochronnych
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011) , s. 256-264. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260334
artykuł w czasopiśmie
91

Autor:
Tytuł:
The Impact of Studies in Commodity Science on Product Information Analysis Exemplified by Cosmetics = Wpływ studiów towaroznawczych na analizę informacji o produkcie na przykładzie kosmetyków
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011) , s. 247-255. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260336
artykuł w czasopiśmie
92

Tytuł:
Wdrażanie zintegrowanego systemu zarządzania jakością w Polsce = Implementation of Integrated Quality Management System in Poland
Źródło:
Zeszyty Naukowe OstrołęckiegoTowarzystwa Naukowego. - nr 25 (2011) , s. 379-391. - Streszcz., summ. - Bibliogr.. - Dostępny w World Wide Web
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168264394
artykuł w czasopiśmie
93

Autor:
Ząbek Janusz , Sikora Tadeusz
Tytuł:
Refleksje nad jakością w odniesieniu do wybranych aspektów praktycznych
Źródło:
Zarządzanie Jakością. - nr 4 (2011) , s. 21-29. - Streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 2.00 pkt
Nr:
2168279953
artykuł w czasopiśmie
94

Tytuł:
Istota wartości użytkowej materiałów opakowaniowych z tworzyw sztucznych = Nature of Functional Value of Plastic Packaging Materials
Źródło:
Opakowanie. - nr 4 (2011) , s. 64-69. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168286639
artykuł w czasopiśmie
95

Tytuł:
Własności mechaniczne folii poliolefinowych poddanych starzeniu = Research on Change Range and Intensity in Mechanical Properties of Polyolefine Packaging Films Subjected to Ageing in Diversified Microclimate Condition
Źródło:
Opakowanie. - nr 10 (2011) , s. 66-72. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168286645
artykuł w czasopiśmie
96

Tytuł:
Czynniki kształtujące rozwój branży opakowań = Factors Shaping the Development of the Packaging Branch
Źródło:
Opakowanie. - nr 1 (2011) , s. 63-68. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168286969
artykuł w czasopiśmie
97

Autor:
Derylo-Marczewska Anna , Buczek Bronislaw , Swiatkowski Andrzej
Tytuł:
Effect of Oxygen Surface Groups on Adsorption of Benzene Derivatives from Aqueous Solutions onto Active Carbon Samples
Źródło:
Applied Surface Science. - vol. 257, nr 22 (2011) , s. 9466-9472 - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a
Nr:
2168287921
artykuł w czasopiśmie
98

Tytuł:
Nanostructural Materials for Energy Storage Systems
Źródło:
International Journal of Photoenergy. - Vol. 2011 (2011) , s. 4 s.. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a
Nr:
2168287925
artykuł w czasopiśmie
99

Tytuł:
Conditions of competitiveness development in the sector of packaging = Uwarunkowania rozwoju konkurencyjności w branży opakowań
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 3 (2011) , s. 101-110. - Summ., streszcz.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168289757
artykuł w czasopiśmie
100

Autor:
Tytuł:
Analiza raportów z audytów na przykładzie wybranej jednostki certyfikującej przetwórstwo i obrót produktów rolnictwa ekologicznego = Audit Reports Analysis Based on Organic Products Certification
Źródło:
Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies. - nr 3 (2011) , s. 90-96. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Seria:
(Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu ; nr 204)
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168295049
artykuł w czasopiśmie
101

Tytuł:
Zapewnienie bezpieczeństwa opakowań oraz zapakowanych produktów
Źródło:
Opakowanie. - nr 4 (2011) , s. 70-75. - Streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168296957
artykuł w czasopiśmie
1
Postrzeganie bezpieczeństwa opakowań przez konsumentów = Perception of Packaging Safety Problem Importance by Consumers / Małgorzata LISIŃSKA-KUŚNIERZ // Marketing i Rynek. - nr 1 (2011), s. 18-22. - Summ. - ISSN 1231-7853
2
Opakowania inteligentne i ich postrzeganie przez konsumentów = Product Competitiveness through Intelligent Packaging in Consumers' Opinion / Marzena UCHEREK // Marketing i Rynek. - nr 1 (2011), s. 12-17. - Summ. - ISSN 1231-7853
3
Przyszłość może być lepsza : refleksje na marginesie książki Grzegorza W. Kołodki Świat na wyciągnięcie myśli = Future May Be Better : Reflections on the Book by Grzegorz W. Kołodko Świat na wyciągnięcie myśli (the World in Thought's Reach) / Michał Gabriel WOŹNIAK // Ekonomista. - nr 1 (2011), s. 107-120. - Bibliogr. - ISSN 0013-3205
4
Chemical Composition of Natural Bio-yoghurts during Their Storage = Chemische Zusammensetzung von natürlichen Biojoghurts während der Lagerung / Wanda KUDEŁKA // Milchwissenschaft : Zeitschrift für Ernährungsforschung und Lebensmittelwissenschaften = Milk Science International : Journal of Nutrition Research and Food Science. - vol. 66, iss. 1 (2011), s. 37-39. - Summ., Zsfg. - Bibliogr. - ISSN 0026-3788
5
Motywowanie klienta wewnętrznego w organizacjach zarządzanych systemowo = Motivation of Internal Client in Organisation with the Quality Management System / Mariusz GIEMZA // Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics. - nr 151 (2011), s. 208-221. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Orientacja na klienta jako kryterium doskonałości. - Bibliogr. - ISSN 1899-3192
6
Model zapewnienia satysfakcji klientów wewnętrznych i zewnętrznych w organizacji = A Model of the Internal and External Customer Satisfaction Assurance in an Organization / Joanna DZIADKOWIEC, Urszula BALON // Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics. - nr 151 (2011), s. 135-151. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Orientacja na klienta jako kryterium doskonałości. - Bibliogr. - ISSN 1899-3192
7
Jakość procesu kształcenia w szkole wyższej - propozycja determinant i próba oceny = Quality of Educational Process at University - Proposal of Determinants and Attempt of Evaluation / Stanisław POPEK, Jarosław Świda // Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics. - nr 151 (2011), s. 475-489. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Orientacja na klienta jako kryterium doskonałości. - Bibliogr. - ISSN 1899-3192
8
Czynniki kształtujące rozwój branży opakowań = Factors Affecting Development of Packaging Branch / Małgorzata LISIŃSKA-KUŚNIERZ // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (27) (2011), s. 30-39. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
9
Satysfakcja i lojalność : istota i trendy percepcji klientów w zmieniającym się otoczeniu organizacji = Satisfaction and Loyalty : the Role and Trends of Customers Perception in a Changing Environment of Organizations / Janusz Ząbek, Tadeusz SIKORA // Marketing i Rynek. - nr 8 (2011), s. 2-9. - Summ. - ISSN 1231-7853
10
Nierówności społeczne, kapitał ludzki a wzrost gospodarczy w krajach OECD = Social Inequalities, Human Capital and Economic Growth of the OECD-Countries / Łukasz JABŁOŃSKI, Michał G. WOŹNIAK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 176 (2011), s. 193-223. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Wzrost gospodarczy : teoria, rzeczywistość. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
11
Wykorzystanie narzędzi Zintegrowanej Polityki Produktowej źródłem sukcesu przedsiębiorstwa = Use of the Tools Integrated Product Policy Source of Success Company / Magdalena WOJNAROWSKA // Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 4/2 (2011), s. 337-344. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Źródła sukcesu organizacji. - Bibliogr. - ISSN 1732-1565
12
Spójność społeczno-ekonomiczna jako wyzwanie dla polityki gospodarczej : z perspektywy procesu transformacji = Socio-economic Cohesion as a Challenge for Economic Policies : from the Perspective of System Transformation / Michał Gabriel WOŹNIAK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011), s. 7-28. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
13
System akredytacji laboratoriów sądowych = Forensic Laboratory Accreditation / Karolina Cioroch, Marek SALERNO-KOCHAN // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nauk. Adam STABRYŁA]. - nr 871 (2011), s. 115-127. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
14
Trwałość przemian strukturalnych gospodarki polskiej w kontekście teorii dualizmu gospodarczego = The Sustainability of Structural Changes in the Polish Economy in the Context of Dual Sector Theory / Ryszarda BOLONEK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011), s. 75-95. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
15
Modernizacja ekonomiczna w ekonomii rozwoju = Economic Modernisation and Economic Development / Łukasz JABŁOŃSKI // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011), s. 97-116. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
16
Perspektywy modernizacji gospodarki Polski poprzez dyfuzję innowacji = Perspectives on Poland's Economic Modernisation Through the Diffusion of Innovation / Dariusz FIRSZT // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011), s. 117-134. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
17
Funkcjonowanie systemów zarządzania jakością w polskich przedsiębiorstwach i ich wpływ na modernizację produktową = Quality Management Systems in Polish Enterprises and Their Influence on Product Modernisation / Piotr KAFEL, Tadeusz SIKORA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011), s. 161-173. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
18
The Accuracy of the Information Relating to Nutritional Value of Ready - Made Dishes Exemplified by Soup Concentrates = The Accuracy of the Information Relating to Nutritional Value of Ready - Made Dishes Exemplified by Soup Concentrates / Grzegorz SUWAŁA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 1 (26) (2011), s. 63-69. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
19
Procedura odprawy czasowej towarów = The Procedure of Temporary Admission of Goods / Zofia CICHOŃ, Małgorzata Woźniak-Słota // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011), s. 5-33. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
20
Badanie preferencji konsumenckich mlecznych napojów fermentowanych = Consumer Preferences Regarding Fermented Milk Products / Maria KREŁOWSKA-KUŁAS // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011), s. 61-73. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
21
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo zdrowotne pieczywa = Factors Determining the Quality and Safety of Bakery Products / Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011), s. 35-52. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
22
Charakterystyka parametrów jakości mleka polskiej owcy górskiej jako surowca konsumpcyjnego i technologicznego = Characterization of the Quality Parameters of Milk from the Polish Mountain Sheep as a Raw Material Intended for Consumption Purposes and Technological Processing / Joanna PTASIŃSKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011), s. 53-60. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
23
Analiza konsumenckich kryteriów wyboru napojów energetyzujących na przykładzie kryteriów przyjmowanych przez studentów towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Energy Drinks: The Analysis of Consumer Choice Criteria Based on the Studies Conducted Among Commodity Science Students at the Cracow University of Economics / Grzegorz SUWAŁA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011), s. 75-88. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
24
Regeneracja adsorpcyjna zużytej frytury za pomocą handlowego krzemianu magnezu = Adsorptive Regeneration of Used Oil by Commercial Magnesium Silicate / Bronisław BUCZEK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011), s. 5-18. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
25
Znakowanie produktów spożywczych informacją o wartości odżywczej = Food Product Nutritional Labelling / Michał HALAGARDA, Zofia CICHOŃ // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011), s. 19-36. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
26
Wykorzystanie promieniowania jonizującego do utrwalania żywności = The Use of Ionizing Radiation to Preserve Food / Zofia KOLEK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011), s. 45-57. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
27
Charakterystyka profilu kwasowego olejów roślinnych bogatych w polinienasycone kwasy tłuszczowe = Characteristics of the Acid Profile of Vegetable Oils Rich in Polyunsaturated Fatty Acids / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011), s. 59-77. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
28
The Impact of Selected Factors on the Survival Rate of Probiotic Bacteria in Natural Bio-yoghurts Made from Cow's Milk = The Impact of Selected Factors on the Survival Rate of Probiotic Bacteria in Natural Bio-yoghurts Made from Cow's Milk / Wanda KUDEŁKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011), s. 79-87. - Streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
29
Oczekiwania konsumentów dotyczące opakowań a realizacja ich potrzeb społeczno-ekonomicznych = Consumer Expectations Concerning Packaging in a Field of Realization of Socio-Economic Needs / Małgorzata LISIŃSKA-KUŚNIERZ // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011), s. 89-100. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
30
Pozostałości pestycydów chloroorganicznych jako wyznacznik jakości zdrowotnej produktów zbożowych = Residues of Chloroorganic Pesticides as an Indicator of the Healthfulness of Cereal Products / Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011), s. 101-124. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
31
Charakterystyka kwasów tłuszczowych omega-3 oraz ocena poziomu wiedzy o ich działaniu zdrowotnym = The Characteristics and Benefits of Omega-3 Fatty Acids / Lidia OSTASZ, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011), s. 139-161. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
32
Wpływ ogrzewania mikrofalowego o mocy 400 W na zmiany oksydacyjne wybranych olejów rafinowanych = Influence of Microwave Heating at 400 Watts Power on Oxidative Changes of Selected Refined Oils / Lidia OSTASZ // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011), s. 125-138. - summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
33
Składniki kosztów wdrożenia i certyfikacji systemu zarządzania jakością w małych i średnich przedsiębiorstwach branży spożywczej = Implementation and Certification Costs Components of a Quality Management System in Small and Medium Enterprises in the Food Industry / Piotr KAFEL, Tadeusz SIKORA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011), s. 37-43. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
34
Modelowanie zmian parametrów jakościowych produktów spożywczych w układzie produkt - opakowanie - otoczenie = Modelling Changes in the Quality Parameters of Food Products in a Product-Packaging-Environment System / Marzena UCHEREK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011), s. 163-176. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
35
Edukacja i zdrowie a wzrost gospodarczy w krajach OECD = Education, Health and Economic Growth in OECD Countries / Łukasz JABŁOŃSKI // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 869 (2011), s. 5-26. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
36
Kierunki zmian w regionalnych i wojewódzkich strukturach zatrudnienia jako podłoże technologicznej modernizacji polskiej gospodarki = Changes in Regional and Voivodships' Employment Structures as the Background for Technological Modernisation of Polish Economy / Ryszarda BOLONEK // Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011), s. 431-450. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.ur.edu.pl/pliki/Zeszyt18/34.pdf. - ISSN 1898-5084
37
Międzynarodowy transfer technologii a modernizacja polskiej gospodarki = International Transfer of Technology and Modernisation of the Polish Economy / Dariusz FIRSZT // Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011), s. 195-207. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.ur.edu.pl/pliki/Zeszyt18/15.pdf. - ISSN 1898-5084
38
Modernizacja gospodarki poprzez kapitał ludzki : doświadczenia krajów rozwijających się południowej i wschodniej Azji = Modernization of an Economy throughout the Human Capital : Case of Southern and Eastern Asian Developing Countries / Łukasz JABŁOŃSKI // Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011), s. 208-231. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.ur.edu.pl/pliki/Zeszyt18/16.pdf. - ISSN 1898-5084
39
Innowacyjny segment żywności wspierającej zdrowie człowieka = Innovative Segment of the Food that Supports Human Health / Wanda KUDEŁKA // Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011), s. 290-302. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.ur.edu.pl/pliki/Zeszyt18/22.pdf. - ISSN 1898-5084
40
Polityka stabilizacyjna dla spójności społeczno-ekonomicznej w Polsce w kontekście kryzysu z lat 2008-2010 = Stabilizing Policy for Socio-Economic Cohesion in Poland in the Context of 2008-2010 Crisis / Michał Gabriel WOŹNIAK // Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011), s. 85-97. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.ur.edu.pl/pliki/Zeszyt18/07.pdf. - ISSN 1898-5084
41
Rewitalizacja - szansa czy przeszkoda w budowie i zarządzaniu obiektem komercyjnych : przykład Rynku Krowoderskiego = Revitalizalization - a Chance or an Obstacle in Building and Managing the Commercial Real Estate : Krowoderski Market Square as an Example / Aneta OPIOŁA // Świat Nieruchomości / [red. nacz. Adam NALEPKA]. - nr 77 (2011), s. 36-40. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISSN 1231-8841
42
Certyfikat a fałszowanie żywności / Piotr KAFEL // Problemy Jakości. - R. 43, nr 12 (2011), s. 42-45. - Summ., streszcz. - ISSN 0137-8651
43
Kategorie i atrybuty informacji oraz jej ochrona = Categories and Attributes of Information Determining Effective Protection of Information in Organization / Jadwiga Ślawska, Tadeusz SIKORA // Problemy Jakości. - R. 43, nr 12 (2011), s. 25-30. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 0137-8651
44
Zmiany jakościowe i fizykochemiczne olejów roślinnych ogrzewanych mikrofalowo = Qualitative and Physico-chemical Changes in Microwave-heated Vegetable Oils / Bronisław BUCZEK, Lidia OSTASZ // Przemysł Chemiczny. - T. 90, nr 6 (2011), s. 1245-1248. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISSN 0033-2496
45
Recenzja publikacji: Zarys ekonomii sektora publicznego, red. Marcin Brol, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, Wrocław 2010, ss. 241 / Michał Gabriel WOŹNIAK // Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 19 (2011), s. 485-491. - Rec. pracy: Zarys ekonomii sektora publicznego, red. Marcin Brol, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, Wrocław 2010, ss. 241. - ISSN 1898-5084
46
Przeżywalność bakterii Staphylococcus aureus na tkaninach użytkowych / Katarzyna JEKIEL, Jadwiga SZOSTAK-KOT, JustynaA SYGUŁA-CHOLEWIŃSKA // Przegląd Włókienniczy. - nr 11-12 (2011), s. 32-35. - Bibliogr. - ISSN 1731-8645
47
Współpraca międzynarodowych korporacji z lokalnymi dostawcami w kraju goszczącym = Collaboration of International Corporations with Local Suppliers in the Host Country / Krystyna PRZYBYLSKA // Folia Oeconomica Bochniensia : zeszyty naukowe. - nr 9 (2011), s. 25-56. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISSN 1731-2310
48
Badania nad właściwościami operacyjnymi metody AHP / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // Folia Oeconomica Cracoviensia. - vol. 52 (2011), s. 87-104. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://foc.czasopisma.pan.pl/images/data/foc/wydania/Vol_LII_2011/05_Badania_Nad_Wlasciwosciami_Operacyjnymi_Metody_A.pdf. - ISSN 0071-674X
49
Projektowanie nowych produktów żywnościowych jako element strategii projakościowej = Food Product Development as an Element of the Quality Strategy / Michał HALAGARDA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 205 (2011), s. 193-201. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
50
Essence of Holistic Angle on Development of Consumer Behaviour by Packaging = Istota holistycznego ujęcia kształtowania zachowań konsumentów poprzez opakowania / Małgorzata LISIŃSKA-KUŚNIERZ, Marzena UCHEREK // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (29) (2011), s. 66-72. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
51
Zachowania konsumentów na rynku barów bistro = Consumers' Behaviour in the Market for Bistro / Paweł NOWICKI, Tadeusz SIKORA // Handel Wewnętrzny. - nr 5 (334) (2011), s. 39-49. - Summ., rez. - ISSN 0438-5403
52
Zachowania konsumentów w kontekście ekomarketingu = Consumer Behavior in the Context of Ecomarketing / Magdalena WOJNAROWSKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Ekonomiczne Problemy Usług. - (Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Szczeciński, ISSN 1640-6818 ; nr 661). - nr 73 (2011), s. 197-208. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Marketing przyszłości : trendy, strategie, instrumenty : przedsiębiorstwo i konsument w ewoluującym otoczeniu. - Pełny tekst: http://www.wzieu.pl/zn/661/ZN_661.pdf. - ISSN 1896-382X
53
Stan zasobów ludzkich w Polsce a ograniczanie nierówności społeczno-gospodarczych = The State of Human Resources in Poland and the Limiting of Socio-economic Inequality / Ryszard BOLONEK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011), s. 83-100. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
54
Rola transferu technologii w polskiej gospodarce w świetle założeń strategii lizbońskiej = The Role of the Transfer of Technology in the Polish Economy in the Light of Lisbon Strategy Goals / Dariusz FIRSZT // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011), s. 67-81. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
55
Zmiany strukturalne w polskiej gospodarce. Doświadczenia transformacji oraz perspektywy wynikające z członkostwa w Unii Europejskiej = Structural Changes in the Polish Economy - Transformation Experiences and Perspectives Brought About by EU Membership / Ryszarda BOLONEK, Dariusz FIRSZT // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011), s. s. 101-123. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
56
Konwergencja realna krajów OECD w latach 1970-2007 = Real Convergence between Countries of the OECD in the Years 1970-2007 / Łukasz JABŁOŃSKI // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011), s. 31-48. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
57
Instytucjonalne uwarunkowania konwergencji = The Institutional Conditions of Convergence / Michał Gabriel WOŹNIAK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011), s. 5-29. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
58
Znaczenie priorytetów strategii lizbońskiej w zakresie rozwoju kapitału ludzkiego i ograniczania nierówności społecznych w łagodzeniu skutków globalnego kryzysu w Polsce = Lisbon Strategy Priorities for the Development of Human Capital and the Reduction of Social Inequality in Ameliorating the Effects of the Global Crisis in Poland / Michał Gabriel WOŹNIAK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011), s. 49-66. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
59
Customer Satisfaction of Food Quality and Safety Based on the Example of Bistro Bars in Poland / Paweł NOWICKI, Tadeusz SIKORA // International Journal for Quality Research. - vol. 10, no. 10 (2011), s. 619-623. - Summ. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://www.ijqr.net/journal/ew/9.pdf. - ISSN 1800-6450
60
Possibilities of Using Modified Atmosphere to Packaging Food Product = Możliwości zastosowania modyfikowanej atmosfery do pakowania żywności / Marzena UCHEREK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 186 (2011), s. 76-84. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
61
Application of FT-Raman Spectroscopy for in situ Detection of Microorganisms on the Surface of Textiles / Anna Rygula, Katarzyna JEKIEL, Jadwiga SZOSTAK-KOT, Tomasz P. Wróbel, Małgorzata Barańska // Journal of Environmental Monitoring. - vol. 13, iss. 11 (2011), s. 2983-2987. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1464-0325
62
Research on the Evaluation of Formaldehyde Content in Textiles = Badanie zawartości formaldehydu w wyrobach włókienniczych / Renata SALERNO-KOCHAN // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 212 (2011), s. 238-246. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : New Technologies and Materials. - ISSN 1689-7374
63
Próba zastosowania oceny poziomu 5-HMF jako wskaźnika jakości miodu pszczelego typu spadziowego = Attempt to Apply the Assessment of 5-HFM Level as an Indicator of Bee Honeydew Honey / Karolina Kursa, Stanisław POPEK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 196 (2011), s. 84-90. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
64
Wykorzystanie pomiarów przewodności elektrycznej właściwej do szacowania zawartości chlorków w mleku = Application of Conductivity Measurements to Estimate Content of Chlorine in Milk / Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Stanisław POPEK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 196 (2011), s. 179-187. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
65
Szacowanie sumy karotenoidów w sokach marchwiowych na podstawie oznaczenia barwy w systemie CIE L*a*b* = An Assessment of Carotenoids Content in Carrot Juices Based on Colour Analysis in the CIE L*a*b* System / Grzegorz SUWAŁA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 196 (2011), s. 70-76. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
66
Trwałość cech sensorycznych mleka UHT a bezpieczeństwo konsumenta = Sensory Characteristics Durability of UHT Milk versus Consumer Safety / Paweł TUREK, Bartłomiej GAJEWSKI // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 196 (2011), s. 170-178. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
67
Kapitał ludzki w wybranych modelach wzrostu gospodarczego / Łukasz JABŁOŃSKI // Gospodarka Narodowa / [red. nacz. Andrzej WOJTYNA]. - nr 1-2 (2011), s. 81-103. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0867-0005
68
Skuteczność reklamacji w ocenie konsumenckiej = Effectiveness of the Complaints According to the Consumer Evaluation / Urszula BALON // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu. - (Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Szczeciński, ISSN 1640-6818 ; nr 694). - nr 22 (2011), s. 11-19. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Konsument na rynku usług. - ISSN 1509-0507
69
Badanie jakości usług świadczonych przez restauracje metodą ankietową i metodą mystery shopping = Using Surveys and Mystery Shopping Method to Testing the Quality of Restaurant's Services / Joanna DZIADKOWIEC // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu. - (Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Szczeciński, ISSN 1640-6818 ; nr 694). - nr 22 (2011), s. 33-44. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Konsument na rynku usług. - ISSN 1509-0507
70
Zagrożenia w produkcji i obrocie żywnością w opinii pracowników barów bistro = Hazards in Food Production and Trade in the Opinion of Bistro Bars Employees / Tadeusz SIKORA, Paweł NOWICKI // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu. - (Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Szczeciński, ISSN 1640-6818 ; nr 694). - nr 22 (2011), s. 177-187. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Konsument na rynku usług. - ISSN 1509-0507
71
Integracja systemów zarządzania = Integration of Management Systems - Literature Review / Piotr KAFEL, Tadeusz SIKORA // Problemy Jakości. - R. 43, nr 8 (2011), s. 2-6. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 0137-8651
72
Legal Regulations Concerning Dietary Supplement Labeling = Regulacje prawne dotyczące znakowania suplementów diety / Małgorzata LISIŃSKA-KUŚNIERZ, Bartłomiej Kabaja // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011), s. 203-213. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
73
Models of Changes in the Functional Properties of Polyolefin Packaging Films = Modele zmian właściwości użytkowych poliolefinowych folii opakowaniowych / Małgorzata LISIŃSKA-KUŚNIERZ, Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK // Polimery. - t. 56, nr 11-12 (2011), s. 801-808. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CDYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fen.www.ichp.pl%2Fattach.php%3Fid%3D1196&ei=ZL3BUcGBGsmZtQbMxYCgBQ&usg=AFQjCNFOJ-7d3jXSnMbyckd-R3Ng0reeJA&sig2=7YaGKEt9hRtvBQM8K5GeOw&bvm=bv.47883778,d.Yms&cad=rja. - ISSN 0032-2725
74
Znaczenie informacji í konieczność jej ochrony : geneza zarządzania bezpieczeństwem informacji / Jadwiga Ślawska, Tadeusz SIKORA // Zarządzanie Jakością. - nr 1 (23) (2011), s. 23-34. - Bibliogr. - ISSN 1734-3534
75
Suplementy diety a bezpieczeństwo konsumenta = Dietary Supplements vs Consumer Safety / Grażyna Krasnowska, Tadeusz SIKORA // Żywność : nauka - technologia - jakość = Food : Science - Technology - Quality. - nr 4 (77) (2011), s. 5-23. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.pttz.org/zyw/wyd/czas/2011,%204(77)/005_023_Krasnowska.pdf. - ISSN 2451-0769
76
Szacowanie ryzyka zdrowotnego wynikającego z pobrania z pieczywem metali toksycznych = Assessment of Health Risk Resulting from Toxic Metals Absorption Associated with Consumption of Bakery Products / Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 206 (2011), s. 17-26. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo żywności w zaspokajaniu potrzeb konsumenta. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
77
Effect of Raw Material and Storage Time on Changes in Dry Matter Content in Fermented Drinks from Goat's and Cow's Milk = Wpływ surowca i czasu przechowywania na zmiany zawartości suchej masy w napojach fermentowanych mleka koziego i krowiego / Wanda KUDEŁKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 214 (2011), s. 148-154. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Quality and Safety of Food. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
78
Determination of Quinine Content in Tonic Waters by Molecular Fluorecence Spectroskopy = Wyznaczanie zawartości chininy w napojach typu tonic za pomocą spektroskopii fluorescencyjnej / Jacek CZERNIAK, Anna GACEK, Przemysław SZOPA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 214 (2011), s. 61-69. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Quality and Safety of Food. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
79
Sensory Profile Analysis of Dairy Products Exemplified by Kefirs = Profilowa analiza sensoryczna produktów mleczarskich na przykładzie kefirów / Jerzy SZAKIEL, Artur WOLAK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 214 (2011), s. 235-244. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Quality and Safety of Food. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
80
Reasons for Change Preferences in Domestic Cookware Market and Current Trends in the Field = Przyczyny zmian preferencji na rynku naczyń domowych i aktualne tendencje w tej dziedzinie / Stanisław HORNIK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011), s. 163-171. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
81
Consumer Acceptance of Food Produced from GMO Soybeans = Akceptacja konsumencka żywności wytworzonej z soi genetycznie modyfikowanej / Wanda KUDEŁKA, Marzena Popis // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011), s. 172-181. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
82
Determinants of Consumer Purchase and Consumption of Processed Vegetables in Consumer Opinion = Determinanty zakupu i spożycia przetworów warzywnych w opinii konsumentów / Wanda KUDEŁKA, Katarzyna Sypień // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011), s. 182-191. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
83
The Use of Life-cycle Assessment for Supporting Decision-making of Wooden Caskets Producer and Its Customers = Wykorzystanie ekologicznej oceny cyklu życia do wsparcia procesu decyzyjnego producenta trumien i jego klientów / Tomasz NITKIEWICZ // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011), s. 66-78. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
84
Consumers' Perception of Fruit Juices Packaging Quality = Jakość opakowań soków owocowych w ocenie konsumentów / Krzysztof Kosidłowski, Marzena UCHEREK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011), s. 153-162. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
85
The Consumers' Expectations towards Private Label Food Products = Oczekiwania konsumentów względem opakowań produktów spożywczych marki własnej / Marzena UCHEREK, Magdalena Pyszczek // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011), s. 145-152. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
86
Current Trends in Packaging Cosmetic Products and Attitudes of Their Customers = Aktualne tendencje w opakowaniach produktów kosmetycznych i postawy ich nabywców / Stanisław HORNIK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011), s. 17-26. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
87
Attitude of Food Packaging Supply Chain Stakeholders toward Packaging Safety = Postawa uczestników łańcucha dostaw opakowań do żywności wobec bezpieczeństwa opakowań / Małgorzata LISIŃSKA-KUŚNIERZ, Agnieszka KAWECKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011), s. 45-53. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
88
Risk Management as Basic of Management System on Polish Government Offices Example = Zarządzania ryzykiem jako podstawa systemu zarządzania na przykładzie urzędów administracji publicznej w Polsce / Jacek Łuczak, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011), s. 183-193. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
89
Application of Methods of Sensory Analysis in Resolving a Dispute over Product Quality - Case Study = Zastosowanie metodyki analizy sensorycznej w rozwiązywaniu sporu o jakość towaru - case study / Paweł TUREK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011), s. 221-227. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
90
Consumer Ratings for Sunscreen Cosmetics = Ocena konsumencka kosmetyków promieniochronnych / Artur WOLAK, Jerzy SZAKIEL // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011), s. 256-264. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
91
The Impact of Studies in Commodity Science on Product Information Analysis Exemplified by Cosmetics = Wpływ studiów towaroznawczych na analizę informacji o produkcie na przykładzie kosmetyków / Artur WOLAK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011), s. 247-255. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
92
Wdrażanie zintegrowanego systemu zarządzania jakością w Polsce = Implementation of Integrated Quality Management System in Poland / Stanisław HORNIK // Zeszyty Naukowe OstrołęckiegoTowarzystwa Naukowego [on-line]. - nr 25 (2011), s. 379-391. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://otn.org.pl/images/Zeszyty/zeszyty25.pdf. - ISSN 0860-9608
93
Refleksje nad jakością w odniesieniu do wybranych aspektów praktycznych / Janusz Ząbek, Tadeusz SIKORA // Zarządzanie Jakością. - nr 4 (2011), s. 21-29. - Streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1734-3534
94
Istota wartości użyt