Formularz wyszukiwania

Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:

Wyniki wyszukiwania dla zapytania:

Jednostka: Wydział Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem od roku: 2017 do roku: 2017
Liczba pozycji spełniających powyższe kryteria selekcji: 231.
Proszę czekać...
Trwa ładowanie danych...
1

Autor:
Tytuł:
The Impact of High-density Polyethylene Materials on Microbiological Purity in the Process of Storing and Preserving Textiles
Źródło:
Textile Research Journal. - vol. 87, iss. 17 (2017) , s. 2076-2088. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The authors disclosed receipt of the following financial support for the research, authorship, and/or publication of this article: This work was supported by the Polish Ministry of Science and Higher Education number 104/WT-KM/04/2016/M/6104
Lista MNiSW:
a 40.00 pkt
Nr:
2168309873
artykuł w czasopiśmie
2

Tytuł:
Oxidation Changes in Argan Oil Caused by Heating and UV Irradiation = Zmiany oksydacyjne w oleju arganowym w efekcie ogrzewania i naświetlania UV
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 1 (50) (2017) , s. 103-115. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
The study was completed within a statutory research project at the CUE No. 081/WT-KChO/01/2015/S/5081
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168310955
artykuł w czasopiśmie
3

Autor:
Popek Stanisław , Halagarda Michał , Kursa Karolina
Tytuł:
A New Model to Identify Botanical Origin of Polish Honeys Based on the Physicochemical Parameters and Chemometric Analysis
Źródło:
LWT-Food Science and Technology. - vol. 77 (2017) , s. 482-487. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 40.00 pkt
Nr:
2168310965
artykuł w czasopiśmie
4

Autor:
Sawoszczuk Tomasz , Syguła-Cholewińska Justyna , del Hoyo-Meléndez Julio M.
Tytuł:
Application of Solid-phase Microextraction with Gas Chromatography and Mass Spectrometry for the Early Detection of Active Moulds on Historical Woollen Objects
Źródło:
Journal of Separation Science. - vol. 40, iss. 4 (2017) , s. 858-868. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 30.00 pkt
Nr:
2168311053
artykuł w czasopiśmie
5

Autor:
Wolak Artur , Krzyżaniak Marek
Tytuł:
Ocena wartości użytkowej oleju silnikowego z zastosowaniem chromatografii bibułowej = Performance Evaluation of Engine Oils with the Use of Paper Chromatography
Źródło:
Nafta-Gaz. - R. 73, nr 1 (2017) , s. 48-54. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168311201
artykuł w czasopiśmie
6

Tytuł:
Kontrowersje wokół skutecznych metod zapewnienia dyscypliny fiskalnej w krajach Unii Europejskiej = The Controversy over the Effective Methods of Ensuring Fiscal Discipline in the European Union
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy = Social Inequalities and Economic Growth / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 49(1) (2017) , s. 84-95. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 10.00 pkt
Nr:
2168311209
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
7

Tytuł:
Koszty bankructwa państwa = The Costs of Sovereign Default
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy = Social Inequalities and Economic Growth / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 50(2) (2017) , s. 131-143. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 10.00 pkt
Nr:
2168311213
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
8

Tytuł:
Gospodarka Polski 1990-2017 : kręte ścieżki rozwoju
Adres wydawniczy:
Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017
Opis fizyczny:
239, [1] s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
Publikacja została dofinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-01-19209-9
Nr:
2168311219
monografia
Zobacz powiązane rozdziały
9

Tytuł:
Niestabilność finansów publicznych : doświadczenia i wyzwania
Źródło:
Gospodarka Polski 1990-2017 : kręte ścieżki rozwoju / red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK - Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017, s. 147-192 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-01-19209-9
Nr:
2168311221
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
10

Autor:
Sawoszczuk Tomasz , Syguła-Cholewińska Justyna , del Hoyo-Meléndez Julio M.
Tytuł:
Application of HS-SPME-GC-MS Method for the Detection of Active Moulds on Historical Parchment
Źródło:
Analytical and Bioanalytical Chemistry. - vol. 409, iss. 9 (2017) , s. 2297-2307. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The authors gratefully acknowledge the financial support from the National Science Centre in Poland which has allowed implementing the project entitled Investigations of biodeterioration of historical objects based on analysis of volatile organic compounds emitted by moulds, decision reference DEC-2012/05/B/HS2/04094
Lista MNiSW:
a 40.00 pkt
Nr:
2168311757
artykuł w czasopiśmie
11

Tytuł:
Ekspertyza mechanoskopijna
Źródło:
Ekspertyza sądowa : zagadnienia wybrane / red. nauk. Maria Kała, Dariusz Wilk, Józef Wójcikiewicz - 3. wyd. - Warszawa: Wolters Kluwer Polska, 2017, s. 318-328 - Bibliogr.
Wydanie:
3. wyd
Seria:
(Biblioteka Sądowa - Wolters Kluwer Polska)
ISBN:
978-83-8092-534-2
Nr:
2168311767
rozdział w monografii
12

Autor:
Świda Jarosław , Jaracz Ewa
Tytuł:
Wymagania wobec opakowań wód butelkowanych przeznaczonych dla starszych konsumentów = Requirements for Bottled Water Packaging Dedicated to Older Consumers
Źródło:
Przemysł Spożywczy = Food Industry = Lebensmittelindustrie. - t. 71, nr 1 (2017) , s. 42-45. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 12.00 pkt
Nr:
2168312375
artykuł w czasopiśmie
13

Tytuł:
Decomposition Analysis and Consumer Research as Essential Elements of the New Food Product Development Process
Źródło:
British Food Journal. - vol. 119, iss. 3 (2017) , s. 511-526. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was subsidised by the Polish Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 25.00 pkt
Nr:
2168312545
artykuł w czasopiśmie
14

Tytuł:
The Current Problems of Sustainable Production and Consumption
Źródło:
Izvestiya : Journal of Varna University of Economics. - vol. 61, no. 1 (2017) , s. 49-62. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Pełny tekst
CC-BY-NC
Nr:
2168313737
artykuł w czasopiśmie
15

Tytuł:
Assessment of the Risks Posed by Heavy Metals Contained in Consumer Products Using the Bioindicative Measuring Method
Źródło:
Izvestiya : Journal of Varna University of Economics. - vol. 61, no. 1 (2017) , s. 18-26. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This publication was financed with subsidies for maintaining the research capacity granted to the Commodity Science Faculty of the Cracow University of Economics
Tryb dostępu:
Pełny tekst
CC-BY-NC
Nr:
2168313745
artykuł w czasopiśmie
16

Tytuł:
Wybrane aspekty zarządzania jakością
Adres wydawniczy:
Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017
Opis fizyczny:
297 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
ISBN:
978-83-944230-2-5
Nr:
2168313777
monografia
Zobacz powiązane rozdziały
17

Autor:
Tytuł:
Metody wspomagające postępowanie z wyrobem niezgodnym
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 98-107 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-944230-2-5
Nr:
2168313779
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
18

Autor:
Tytuł:
Wybrane narzędzia zarządzania ryzykiem
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 108-115 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-944230-2-5
Nr:
2168313781
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
19

Tytuł:
IFS i BRC - międzynarodowe standardy bezpieczeństwa żywności
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 156-163 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-944230-2-5
Nr:
2168313783
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
20

Tytuł:
Kształtowanie jakości w cyklu życia produktu
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 164-171 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-944230-2-5
Nr:
2168313785
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
21

Autor:
Wolak Artur , Zając Grzegorz
Tytuł:
The Kinetics of Changes in Kinematic Viscosity of Engine Oils under Similar Operating Conditions = Kinetyka zmian lepkości kinematycznej olejów silnikowych w warunkach eksploatacji
Źródło:
Eksploatacja i Niezawodność = Maintenance and Reliability. - vol. 19, no. 2 (2017) , s. 260-267. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
The publication was funded by appropriations of the Faculty of Commodity Science, Cracow University of Economics, within the framework of grants to maintain the research potential. All laboratory tests for this study were conducted at the Oil and Gas Institute in Kraków - the National Research Institute. The authors wish to thank the Director of the Oil and Gas Institute: Prof. Maria Ciechanowska, PhD. Eng. and acting as Deputy Director for Oil Technology: MSc Wiesława Urzędowska, for the opportunity to perform the tests
Lista MNiSW:
a 25.00 pkt
Nr:
2168314019
artykuł w czasopiśmie
22

Tytuł:
Genetically Modified Foods : Consumer Awareness, Opinions and Attitudes in Selected EU Countries
Źródło:
International Journal of Consumer Studies. - vol. 41, nr 3 (2017) , s. 325-332. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168314021
artykuł w czasopiśmie
23

Tytuł:
The Investigation of the Use of Essential Oils for Finishing Leather Lining Inside Shoes = Badania nad stosowaniem olejków eterycznych do wykończenia skór na wewnętrzne elementy obuwia
Źródło:
Przemysł garbarski w świetle problematyki technologicznej i środowiskowej = Tanning Industry in the Light of Technological and Environmental Issues / red. Piotr Olszewski, Tadeusz Sadowski - Kraków: Instytut Przemysłu Skórzanego w Łodzi. Oddział, 2017, s. 63-75. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
This publication was co-financed from the funds of the Ministry of Science and Higher Education granted to the Faculty of Commodity Science at the Cracow University of Economics for maintaining the research potential and for research projects implemented by young scientists and doctoral research fellows
ISBN:
978-83-932150-4-1
Nr:
2168314247
rozdział w monografii
24

Autor:
Tytuł:
Food-Related Lifestyles (FRL) i zachowania reklamacyjne polskich konsumentów = Food-Related Lifestyles (FRL) and Complaint Behaviours of Polish Consumers = Food-Related Lifestyles (FRL) i reklamacionnoe povedenie pol'skih potrebitelej
Źródło:
Handel Wewnętrzny. - R. 63, nr 1 (366) (2017) , s. 143-155. - Streszcz., summ., rez. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 12.00 pkt
Nr:
2168314595
artykuł w czasopiśmie
25

Tytuł:
Food-Related Lifestyles (FRL) a segmentacja konsumentów usług gastronomicznych = Food-Related Lifestyles (FRL) and Catering Services Consumer Segmentation = Food-Related Lifestyles (FRL) i segmentaciâ potrebitelej uslug obŝestvennogo pitaniâ
Źródło:
Handel Wewnętrzny. - R. 63, nr 1 (366) (2017) , s. 180-191. - Streszcz., summ., rez. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 12.00 pkt
Nr:
2168314597
artykuł w czasopiśmie
26

Tytuł:
Microbial Analysis in Archives as a Part of Prevention Strategy and Biological Risk Management = Badania mikrobiologiczne w archiwach jako element strategii zabezpieczania zbiorów i zarządzania ryzykiem biologicznym
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 1 (50) (2017) , s. 40-48. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została dofinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168314719
artykuł w czasopiśmie
27

Autor:
Kalfas Barbara , Naruszewicz Magdalena , Krupa Natalia , Krzywicka Beata , Ziąbka Magdalena , Lech Tomasz , Lech Katarzyna
Tytuł:
Konserwacja tkanin ze skarbca katedry na Wawelu dawniej i dziś = Conservation of the Textiles From the Treasury of the Wawel Cathedral in the Past and at Present
Adres wydawniczy:
Kraków: Archiwum i Biblioteka Krakowskiej Kapituły Katedralnej, 2017
Opis fizyczny:
363, [1] s.: il.; 25 cm
Seria:
(Biblioteka Kapitulna na Wawelu ; t. 9)
Uwagi:
Summ., Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
Publikacja finansowana przez Parafię Archikatedralną pw. św. Stanisława B.M. i św. Wacława M.
ISBN:
978-83-61793-01-4
Nr:
2168314755
monografia
28

Tytuł:
Application of Solid Phase Microextraction-gas chromatography-mass Spectrometry Method for the Detection of Active Moulds on Historical Objects
Źródło:
Heritage Science. - vol. 5, iss. 1 (2017) . - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
u 15.00 pkt
Nr:
2168314823
artykuł w czasopiśmie
29

Tytuł:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy = Social Inequalities and Economic Growth
Numer:
z. nr 49(1)
Adres wydawniczy:
Rzeszów: Uniwersytet Rzeszowski, 2017
Opis fizyczny:
407 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. pol. i ang. przy art., Bibliogr. przy art.Dostępny także w wersji on-line
Tryb dostępu:
Nr:
2168314877
redakcja czasopisma/serii
Zobacz powiązane rozdziały
30

Tytuł:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy = Social Inequalities and Economic Growth
Numer:
z. nr 50(2)
Adres wydawniczy:
Rzeszów: Uniwersytet Rzeszowski, 2017
Opis fizyczny:
473 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. pol. i ang. przy art., Bibliogr. przy art.Dostępny także w wersji on-line
Nr:
2168314887
redakcja czasopisma/serii
Zobacz powiązane rozdziały
31

Tytuł:
Współczesne niedostosowania instytucjonalne z perspektywy wyzwań rozwojowych Polski = Modern Institutional Inadequacy from the Perspective of Polish Development Challenges
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy = Social Inequalities and Economic Growth / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 50(2) (2017) , s. 9-30. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 10.00 pkt
Nr:
2168314889
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
32

Tytuł:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej
Redaktor:
Adres wydawniczy:
Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017
Opis fizyczny:
517 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. pol. i ang. przy rozdz., Bibliogr. przy rozdz.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168314953
monografia
Zobacz powiązane rozdziały
33

Autor:
Balon Urszula , Zając Adrian
Tytuł:
Kontrola jakości w procesie produkcji = Quality Control in the Production Process
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 11-22. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja powstała przy wykorzystaniu środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168314957
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
34

Tytuł:
Ewolucja definiowania jakości w normach ISO serii 9000 = The Evolution of Defining Quality in ISO 9000 Series of Quality Standards
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 23-38. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja powstała przy wykorzystaniu środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168314971
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
35

Tytuł:
Proces doskonalenia jakości warunków i stosunków pracy = The Process of Improvement of Quality of Work Conditions and Working Relations
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 111-124. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została dofinansowana/sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168314975
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
36

Tytuł:
Postrzeganie systemów i standardów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności z perspektywy producentów, konsumentów i ekspertów = Perception of Quality and Food Safety Management Systems and Standards from the Perspective of Producers, Consumers and Experts
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 153-162. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja powstała przy wykorzystaniu środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168314977
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
37

Tytuł:
Zastosowanie wskaźników Six Sigma do określenia jakości procesów przygotowania produkcji = The Application of Six Sigma Indicators to Determine the Quality of the Product Preparation Processes
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 163-176. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168314979
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
38

Tytuł:
Strategia IPM jako narzędzie zarządzania ochroną zbiorów muzealnych = IPM Strategy as a Tool of Cultural Heritage Colletion Managament
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 191-201. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168314983
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
39

Tytuł:
Wpływ wybranych finansowych czynników motywujących na poziom satysfakcji klienta wewnętrznego = Influence of Chosen Financial Motivating Factors on the Level of the Satisfaction of the Internal Customer
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 273-285. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168314985
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
40

Autor:
Tytuł:
Formy współpracy i kompetencje zespołu B+R w projektach realizowanych przez przedsiębiorstwa = Forms of Cooperation and Personnel Competencies in R&D Projects in Enterprises
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 309-318. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja powstała przy wykorzystaniu środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168314999
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
41

Autor:
Tytuł:
Projekty unijne w sektorze przedsiębiorstw w Polsce - badania przemysłowe i prace rozwojowe w teorii i praktyce = The EU Projects in Enterprises in Poland - Industrial Research and Experimental Development in Theory and Practice
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 319-335. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja powstała przy wykorzystaniu środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168315005
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
42

Tytuł:
Projektowanie i rozwój cech ekologicznych wyrobów w zrównoważonej produkcji i konsumpcji = Design and Development of Environmental Characteristics of Products in Sustainable Production and Consumption
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 337-347. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168315007
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
43

Tytuł:
Różnice w postrzeganiu istotności cech soków, napojów i nektarów przez konsumentów o różnych preferencjach zakupowych = The Perception of Selected Attributes of Juices, Fruit Beverages and Nectars by Consumers with Different Shopping Preferences
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 351-363. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja powstała przy wykorzystaniu środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168315009
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
44

Tytuł:
Czynniki wpływające na satysfakcję klientów i jakość usługi - case study = Factors Determinate Customer Satisfaction and Service Quality - Case Study
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 69-79. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168315067
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
45

Tytuł:
Satysfakcja klientów - definicja, monitoring i narzędzia = The Customer Satisfaction - Definition, Monitoring and Tools
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 81-91. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168315069
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
46

Tytuł:
Zachowania konsumentów na rynku soków i ich wybrane uwarunkowania = Consumer Behaviours in the Market for Juices and the Selected Determinants Thereof = Povedenie potrebitelej na rynke sokov i ih izbrannye obuslovlennosti
Źródło:
Handel Wewnętrzny. - R. 63, nr 2 (367) (2017) , s. 28-44. - Streszcz., summ., rez. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 12.00 pkt
Nr:
2168315091
artykuł w czasopiśmie
47

Tytuł:
Research on the Preferences of Young Consumers Regarding Bath Cosmetics and Body Washes
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Cosmetic Products Development / eds. Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Marchwińska - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 25-42. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
This publication was co-financed from the funds of the Ministry of Science and Higher Education granted to the Faculty of Commodity Science at the Cracow University of Economics for research projects implemented by young scientists and doctoral research fellows
ISBN:
978-83-943304-8-4
Nr:
2168315101
rozdział w monografii
48

Konferencja:
14th IComSC'17, Poznań, Polska, od 2017-06-19 do 2017-06-22
Tytuł:
Research on the Preferences of Young Consumers Regarding Bath Cosmetics and Body Washes
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 125. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-943304-7-7
Nr:
2168315111
varia
49

Autor:
Konferencja:
14th IComSC'17, Poznań, Polska, od 2017-06-19 do 2017-06-22
Tytuł:
Biofilm as a Problem in Drinking Water Distribution System - Current Research Approaches
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 80. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-943304-7-7
Nr:
2168315117
varia
50

Konferencja:
14th IComSC'17, Poznań, Polska, od 2017-06-19 do 2017-06-22
Tytuł:
Food Quality Systems for Meat and Meat Products
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 52. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-943304-7-7
Nr:
2168315119
varia
51

Konferencja:
14th IComSC'17, Poznań, Polska, od 2017-06-19 do 2017-06-22
Tytuł:
Current Problems Related to Safety Assurance of Children Products
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 53. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-943304-7-7
Nr:
2168315121
varia
52

Konferencja:
14th IComSC'17, Poznań, Polska, od 2017-06-19 do 2017-06-22
Tytuł:
The Impact of the Process of Germination of Wheat Grain on Nutritional Value of Flour
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 86. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-943304-7-7
Nr:
2168315123
varia
53

Konferencja:
14th IComSC'17, Poznań, Polska, od 2017-06-19 do 2017-06-22
Tytuł:
Studies on an Effect of Anisotropic Properties on Leather Shrinkage Temperature
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 128. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-943304-7-7
Nr:
2168315125
varia
54

Autor:
Turek Paweł , Knot Jedrzej
Konferencja:
14th IComSC'17, Poznań, Polska, od 2017-06-19 do 2017-06-22
Tytuł:
The Assessment of the Relationships Between Solution Color and Taste
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 145. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-943304-7-7
Nr:
2168315127
varia
55

Tytuł:
Starszy konsument wyzwaniem dla branży opakowań produktów spożywczych = Older Consumer as a Challenge for the Food Packaging Industry
Źródło:
Opakowanie. - nr 6 (2017) , s. 73-77. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Artykuł jest finansowany przez Narodowe Centrum Nauki, nr rejestracyjny projektu: 2014/13/B/HS4/00482
Lista MNiSW:
b 5.00 pkt
Nr:
2168315129
artykuł w czasopiśmie
56

Konferencja:
Seminarium Naukowe "Dezynfekcja - od pomysłu do aplikacji", Łódź, Polska, od 2017-06-22 do 2017-06-22
Tytuł:
Przeciwdrobnoustrojowy efekt natłuszczania skór podszewkowych z dodatkiem roślinnych olejków eterycznych
Źródło:
Seminarium Naukowe Dezynfekcja - od pomysłu do aplikacji - Łódź: Politechnika Łódzka, 2017, s. 30
Nr:
2168315143
poster
57

Autor:
Konferencja:
Seminarium Naukowe "Dezynfekcja - od pomysłu do aplikacji", Łódź, Polska, od 2017-06-22 do 2017-06-22
Tytuł:
Wykorzystanie opakowań wykonanych z materiału polietylenowego w procesie przechowywania i zabezpieczania historycznych tkanin poddanych dezynfekcji
Źródło:
Seminarium Naukowe Dezynfekcja - od pomysłu do aplikacji - Łódź: Politechnika Łódzka, 2017, s. 29
Nr:
2168315145
poster
58

Autor:
Sawoszczuk Tomasz , Opanowska Katarzyna , Łojewski Tomasz , Knapik Arkadiusz
Konferencja:
Seminarium Naukowe "Dezynfekcja - od pomysłu do aplikacji", Łódź, Polska, od 2017-06-22 do 2017-06-22
Tytuł:
Dezynfekcja archiwaliów olejkami eterycznymi - ocena komercyjnie dostępnej metody
Źródło:
Seminarium Naukowe Dezynfekcja - od pomysłu do aplikacji - Łódź: Politechnika Łódzka, 2017, s. 31-32
Nr:
2168315147
poster
59

Tytuł:
The Impact of the Process of Germination of Wheat Grain on Nutritional Value of Flour
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Challenges in Food Development and Processing / eds. Urszula Samotyja, Wojciech Zmudziński - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 101-121. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-83-948206-0-2
Nr:
2168315151
rozdział w monografii
60

Konferencja:
IV-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija "Ekonomikos vystymasis: procesai ir tendencijos'2017", Wilno, Litwa, od 2017-04-26 do 2017-04-26
Tytuł:
Cleaner Production (CP) as a Strategy of Sustainable Development
Źródło:
Ekonomikos vystymasis : procesai ir tendencijos. - 2017 (2017) , s. 128-136. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
2168315161
artykuł nierecenzowany
61

Konferencja:
I Konferencja Naukowa "Chemia dla urody i zdrowie", Toruń, Polska, od 2017-06-08 do 2017-06-10
Tytuł:
Bioaktywne mikroemulsje kosmetyczne na bazie oleju z palmy oleistej
Źródło:
I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia = Chemistry for Beauty and Health - Toruń: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, 2017, s. 71
ISBN:
978-83-89063-60-1
Nr:
2168315225
poster
62

Konferencja:
I Konferencja Naukowa "Chemia dla urody i zdrowie", Toruń, Polska, od 2017-06-08 do 2017-06-10
Tytuł:
Mikroemulsyjne nośniki retinolu
Źródło:
I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia = Chemistry for Beauty and Health - Toruń: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, 2017, s. 88
ISBN:
978-83-89063-60-1
Nr:
2168315227
poster
63

Autor:
Prusak Anna , Schlegel-Zawadzka Małgorzata
Tytuł:
Consumer Perceptions of Peanuts and Peanut Allergy : the EuroPrevall Results of Focus Groups in Poland
Źródło:
Public Health : Open Journal. - vol. 2, iss. 1 (2017) , s. 11-20. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This research is supported by the EU through the EuroPrevall project (FOOD-CT-2005-514000) and Polish Ministry of Science and Higher Education
Nr:
2168315561
artykuł w czasopiśmie
64

Tytuł:
Proces starzenia się skóry = Skin Aging Process
Źródło:
Gerontologia Współczesna = Contemporary Gerontology. - vol. 5, nr 1 (2017) , s. 27-32. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 4.00 pkt
Nr:
2168315619
artykuł w czasopiśmie
65

Tytuł:
Porównanie jakości wybranych przypraw na polskim rynku
Źródło:
Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 68-78 - Bibliogr.
Seria:
(Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ; 204)
ISBN:
978-83-7717-264-3
Nr:
2168315809
rozdział w monografii
66

Tytuł:
Mikroemulsje spożywcze
Źródło:
Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 111-117. - Streszcz. - Bibliogr.
Seria:
(Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ; 204)
ISBN:
978-83-7717-264-3
Nr:
2168315811
rozdział w monografii
67

Tytuł:
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych
Źródło:
Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 324-333 - Bibliogr.
Seria:
(Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ; 204)
ISBN:
978-83-7717-264-3
Nr:
2168315817
rozdział w monografii
68

Autor:
Tytuł:
Dynamika zmian oksydacyjnych w oleju arachidowym w efekcie ogrzewania mikrofalowego
Źródło:
Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 465-474. - Streszcz. - Bibliogr.
Seria:
(Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ; 204)
ISBN:
978-83-7717-264-3
Nr:
2168315825
rozdział w monografii
69

Konferencja:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN "Żywność dla przyszłości", Wrocław, Polska, od 2017-07-04 do 2017-07-05
Tytuł:
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych
Źródło:
Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 47. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-7717-265-0
Nr:
2168316047
varia
70

Konferencja:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN "Żywność dla przyszłości", Wrocław, Polska, od 2017-07-04 do 2017-07-05
Tytuł:
Mikroemulsje spożywcze
Źródło:
Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 171
ISBN:
978-83-7717-265-0
Nr:
2168316049
poster
71

Autor:
Konferencja:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN "Żywność dla przyszłości", Wrocław, Polska, od 2017-07-04 do 2017-07-05
Tytuł:
Dynamika zmian oksydacyjnych w oleju arachidowym w efekcie ogrzewania mikrofalowego
Źródło:
Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 193
ISBN:
978-83-7717-265-0
Nr:
2168316055
poster
72

Konferencja:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN "Żywność dla przyszłości", Wrocław, Polska, od 2017-07-04 do 2017-07-05
Tytuł:
Porównanie jakości wybranych przypraw polskiego rynku
Źródło:
Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 102
ISBN:
978-83-7717-265-0
Nr:
2168316057
poster
73

Tytuł:
The Influence of Hygienic Quality Parameters on Composition and Physical Properties of Olkuska Sheep Milk = Wpływ parametrów jakości higienicznej na skład i właściwości fizyczne mleka owiec olkuskich
Źródło:
Polish Journal of Natural Sciences. - vol. 32 (1) (2017) , s. 169-178. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
This work was financed as a research project by the funds for science in the years 2008-2010
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 14.00 pkt
Nr:
2168316555
artykuł w czasopiśmie
74

Tytuł:
Analysis of the Impact of Climate Factors on the Level of Mechanical Parameters of Selected Packaging Films Used for Food Products = Analiza wpływu czynników klimatycznych na poziom zmian parametrów charakteryzujących wartość użytkową folii opakowaniowych z tworzyw sztucznych przeznaczonych do pakowania produktów spożywczych
Źródło:
Polish Journal of Natural Sciences. - vol. 32 (1) (2017) , s. 131-142. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 14.00 pkt
Nr:
2168316557
artykuł w czasopiśmie
75

Autor:
Błyskal Barbara , Lenart-Borod Anna , Borod Piotr
Tytuł:
Approaches to taxonomic studies of actinomycetes isolated from historic and contemporary materials
Źródło:
Journal of Pure and Applied Microbiology. - vol. 11, no. 2 (2017) , s. 637-648. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 15.00 pkt
Nr:
2168316609
artykuł w czasopiśmie
76

Autor:
Dudek Magdalena , Giemza Mariusz
Tytuł:
Czynniki kształtujące satysfakcję klienta urzędu gminy - studium przypadku = Factors Shaping the Commune Officers Customer's Satisfaction - Case Study
Źródło:
Problemy Jakości = Problems of Quality. - nr 7 (2017) , s. 17-22. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 11.00 pkt
Nr:
2168316739
artykuł w czasopiśmie
77

Tytuł:
Klient i wartość klienta jako nadrzędny cel organizacji
Źródło:
Jakość zarządzania - refleksje, wymiary, problemy / red. Marek Bugdol i Piotr Jedynak - Kraków: Uniwersytet Jagielloński w Krakowie, 2017, s. 86-94 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-233-4283-0 ; 978-83-233-9643-7
Nr:
2168316753
rozdział w monografii
78

Tytuł:
Od kseromodernizacji do odpowiedzialnego rozwoju
Źródło:
Gospodarka Polski 1990-2017 : kręte ścieżki rozwoju / red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK - Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017, s. 13-61 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-01-19209-9
Nr:
2168316779
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
79

Tytuł:
Osiągnięcia i porażki w modernizacji technologicznej polskiej gospodarki
Źródło:
Gospodarka Polski 1990-2017 : kręte ścieżki rozwoju / red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK - Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017, s. 63-105 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-01-19209-9
Nr:
2168316783
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
80

Autor:
Jabłoński Łukasz , Wosiek Małgorzata
Tytuł:
Konwergencja poziomu życia i rozwoju kapitału intelektualnego województw w latach 1995-2015
Źródło:
Gospodarka Polski 1990-2017 : kręte ścieżki rozwoju / red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK - Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017, s. 107-145 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-01-19209-9
Nr:
2168316813
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
81

Tytuł:
Lekcje na przyszłość, czyli o potrzebie budowy gospodarki opartej na wiedzy i innowacyjności zorientowanej na zintegrowany rozwój
Źródło:
Gospodarka Polski 1990-2017 : kręte ścieżki rozwoju / red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK - Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017, s. 193-206 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-01-19209-9
Nr:
2168316815
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
82

Autor:
Tytuł:
Zarządzanie reklamacjami w przedsiębiorstwie usługowym = Complaints' Management in Service Company [dokument elektroniczny]
Źródło:
Marketing i Rynek. - nr 7 (2017) , s. 8-18. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168316819
artykuł w czasopiśmie
83

Tytuł:
Znaczenie nierówności dochodowych dla inwestycji w kapitał ludzki w latach 1970-2012 = The Importance of Income Inequality for Human Capital Investment in the Period 1970-2012
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 2 (962) (2017) , s. 55-70. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Artykuł powstał w wyniku realizacji projektów badawczych autorów: projektu zrealizowanego ze środków przeznaczonych na badania statutowe Katedry Mikroekonomii Uniwersytetu Rzeszowskiego oraz projektu finansowanego ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
Lista MNiSW:
b 11.00 pkt
Nr:
2168316821
artykuł w czasopiśmie
84

Tytuł:
Wstęp
Źródło:
Gospodarka Polski 1990-2017 : kręte ścieżki rozwoju / red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK - Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017, s. 7-11
ISBN:
978-83-01-19209-9
Nr:
2168316835
wstęp/zakończenie
Zobacz opis całości
85

Tytuł:
Model jakości usług gastronomicznych przeznaczonych dla zmotoryzowanych podróżnych = The Quality Model for Roadside Dinning Facilities [dokument elektroniczny]
Źródło:
Marketing i Rynek. - nr 7 (2017) , s. 129-146. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168316917
artykuł w czasopiśmie
86

Tytuł:
Food Quality Systems for Meat and Meat Products
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Food Safety and Analysis of Bioactive Substances / ed. Hanna Śmigielska - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 132-147. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-948206-1-9
Nr:
2168317635
rozdział w monografii
87

Autor:
Tytuł:
Biofilm as a Problem in Drinking Water Distribution Systems - Current Research Approaches
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Food Safety and Analysis of Bioactive Substances / ed. Hanna Śmigielska - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 94-109. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
The publication was financed from the means granted by the Ministry of Science and Higher Education to the Faculty of Commodity Science at the Cracow University of Economics for research performed by young scientists and postgraduate students in 2017
ISBN:
978-83-948206-1-9
Nr:
2168317657
rozdział w monografii
88

Tytuł:
Nierówności a wzrost gospodarczy : (uwagi na marginesie książki Grzegorza Malinowskiego Nierówności i wzrost gospodarczy. Sojusznicy czy wrogowie) = Inequalities and Economic Growth : (Remarks in the Margin of the Book by Grzegorz Malinowski Inqualities and Economic Growth: Allies or Enemies) = Neravenstvo i èkonomičeskij rost : (zamečaniâ po knige Gžegoža Malinovskogo Neravenstvo i èkonomičeskij rost. Soûzniki ili vragi)
Źródło:
Ekonomista. - nr 3 (2017) , s. 347-358 - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 14.00 pkt
Nr:
2168317945
artykuł w czasopiśmie
89

Tytuł:
Effects of Trehalose and Dough Additives Incorporating Enzymes on Physical Characteristics and Sensory Properties of Frozen Savory Danish Dough
Źródło:
LWT-Food Science and Technology. - vol. 86 (2017) , s. 603-610. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 40.00 pkt
Nr:
2168318579
artykuł w czasopiśmie
90

Tytuł:
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland
Źródło:
Journal of Food Quality. - vol. 2017 (2017) , s. 1-10. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education, grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168318581
artykuł w czasopiśmie
91

Tytuł:
Factors Affecting Water Quality in a Water Supply Network
Źródło:
Journal of Ecological Engineering. - vol. 18, iss. 4 (2017) , s. 110-117. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 12.00 pkt
Nr:
2168318823
artykuł w czasopiśmie
92

Tytuł:
Motywy działań w kierunku integracji systemów i automatyzacji procesów produkcyjnych
Źródło:
Innowacje w zarządzaniu i inżynierii produkcji. T. 1 / red. Ryszard Knosala - Opole: Oficyna Wydawnicza Polskiego Towarzystwa Zarządzania Produkcją, 2017, s. 734-743. - Streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-941281-1-1
Tryb dostępu:
Nr:
2168319119
rozdział w monografii
93

Tytuł:
Rola opakowań w sprawnej realizacji przepływów w ramach łańcucha dostaw = Role of Packaging in the Effective Implementation of the Flow in the Supply Chain
Źródło:
Problemy Jakości = Problems of Quality. - nr 9 (2017) , s. 43-47. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 11.00 pkt
Nr:
2168319129
artykuł w czasopiśmie
94

Tytuł:
The Value of Brand Image and Design in Seasonal Packaging = Wartość wizerunkowa opakowań okazjonalnych
Źródło:
Studia Oeconomica Posnaniensia. - vol. 5, nr 7 (2017) , s. 177-189. - Tytuł numeru: Selected Aspects of Products and Services Quality - Bibliogr.
Program badawczy:
The publication was funded by appropriations of the Faculty of Commodity Science Cracow University of Economics, a grant for the maintenance of research potential
Lista MNiSW:
b 10.00 pkt
Nr:
2168319149
artykuł w czasopiśmie
95

Tytuł:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges
Adres wydawniczy:
Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017
Opis fizyczny:
235 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. pol. i ang. przy rozdz., Bibliogr. przy rozdz.
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319179
monografia
Zobacz powiązane rozdziały
96

Tytuł:
Holistyczne podejście do doskonalenia komunikacji opakowania z konsumentem = Holistic Concept of Improving Packaging Communication with the Consumer [dokument elektroniczny]
Źródło:
Marketing i Rynek. - nr 10 (2017) , s. 850-860. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168319195
artykuł w czasopiśmie
97

Tytuł:
Możliwości kontroli i eliminacji zagrożeń bezpieczeństwa żywności = Food Safety Threats : Prevention, Elimination and Control
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 9-19. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków Samorządu Doktorantów Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319197
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
98

Tytuł:
Rzetelność informacji dotyczących wartości odżywczej żywności przekąskowej na przykładzie chipsów ziemniaczanych = The Accuracy of the Information Relating to Nutritional Value of Food Snacks Exemplified by Potato Chips
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 20-32. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przeznaczonych dla Wydziału Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319199
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
99

Tytuł:
Analiza informacji dotyczących zawartości składników odżywczych na opakowaniach margaryn = Analysis of Nutritional Facts Labels of Selected Margarines
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 33-44. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 075/WT-KChO/01/2017/S/7075
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319201
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
100

Tytuł:
Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego = The Dynamics of Oxidation Changes in Cold-pressed Oils Caused by UV Irradiation and Heating
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 45-58. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 081/WT-KChO/01/2016/S/6081
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319213
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
101

Tytuł:
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych = Impact of Temperature on the Dynamics of Autoxidation of Selected Vegetable Oils
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 68-80. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 075/WT-KChO/01/2017/S/7075
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319217
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
102

Tytuł:
Charakterystyka podatności na utlenianie wybranych olejów orzechowych = Characteristics of Susceptibility to Oxidation of Selected Nut Oils
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 81-92. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 075/WT-KChO/01/2017/S/7075
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319223
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
103

Tytuł:
Wartość odżywcza i właściwości prozdrowotne czekolady = Nutritional Value and Pro-Health Properties of Chocolate
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 119-130. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przeznaczonych dla Wydziału Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319229
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
104

Tytuł:
Próba oceny wpływu sposobu produkcji oraz zróżnicowania uprawy na poziom parametrów determinujących jakość wybranych warzyw = Attempt to Evaluate the Influence of Production Method and Cultivation Differences at the Level of Parameters Determining the Quality of Selected Vegetables
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 131-150. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przeznaczonych dla Wydziału Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319237
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
105

Autor:
Tytuł:
Wpływ temperatury i pH rozpuszczalnika na stabilność barwy wybranych barwników do żywności = The Influence of Temperature and Solvent pH on Color Stability of Selected Food Colorants
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 151-168. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przeznaczonych dla Wydziału Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319241
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
106

Autor:
Suwała Grzegorz , Pietruszka Jarosław
Tytuł:
Świadomość konsumentów z zakresu zastosowania nanotechnologii w produkcji żywności = Consumers' Awareness of the Application of Nanotechnology in Food Production
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 169-184. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przeznaczonych dla Wydziału Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319245
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
107

Autor:
Miśniakiewicz Małgorzata , Walaszek Maciej
Tytuł:
Produkcja wina w Polsce a preferencje Polaków w zakresie jego nabywania i konsumpcji = Wine Manufacturing in Poland and Poles' Preferences for Wine Purchasing and Consumption
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 185-201. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Projekt został sfinansowany ze środków przeznaczonych dla Wydziału Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319247
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
108

Autor:
Tytuł:
Problemy oznaczania zawartości siarczynów w wyrobach winiarskich = Problems in the Determination of the Content of Sulfites in Wine
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 225-235. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319275
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
109

Tytuł:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy = Social Inequalities and Economic Growth
Numer:
z. nr 51 (3)
Adres wydawniczy:
Rzeszów: Uniwersytet Rzeszowski, 2017
Opis fizyczny:
474 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. pol. i ang. przy art., Bibliogr. przy art.Dostępny także w wersji on-line
Nr:
2168319277
redakcja czasopisma/serii
Zobacz powiązane rozdziały
110

Autor:
Tytuł:
Color Modification of the Face Cream and its General Sensory Quality = Możliwości wykorzystania modyfikacji barwy kremu a ogólna jakość sensoryczna
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (53) (2017) , s. 139-147. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
The publication was financed from the funds granted to the Faculty of Commodity Science at Cracow University of Economics, within the framework of the subsidy for the maintenance of research potential
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168319311
artykuł w czasopiśmie
111

Tytuł:
Jakość kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej = Quality of Cosmetics and Household Chemical Products
Adres wydawniczy:
Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017
Opis fizyczny:
221 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. pol. i ang. przy rozdz., Bibliogr. przy rozdz.
ISBN:
978-83-949236-2-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168319323
monografia
Zobacz powiązane rozdziały
112

Autor:
Tytuł:
Czynniki wpływające na decyzję o zakupie kosmetyków pielęgnacyjnych = Decision Criteria Used in Buying Skin Care Cosmetics
Źródło:
Jakość kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej = Quality of Cosmetics and Household Chemical Products / red. nauk. Tomasz LECH, Renata SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 210-221. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-949236-2-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168319325
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
113

Tytuł:
Analiza porównawcza preferencji konsumentów odnośnie kosmetyków do kąpieli i mycia ciała = Comparative Analysis of Consumer Preferences on Bath and Body Cosmetics
Źródło:
Jakość kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej = Quality of Cosmetics and Household Chemical Products / red. nauk. Tomasz LECH, Renata SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 196-209. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Projekt został sfinansowany ze środków na Badania Młodych Naukowców przyznanych na podstawie decyzji nr 134/WT-KChO/03/2017/M/7134
ISBN:
978-83-949236-2-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168319327
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
114

Autor:
Kolasa Marek , Lech Tomasz
Tytuł:
Probiotyki i postbiotyki w ochronie mikrobiomu skóry oraz możliwość ich wykorzystania w produktach kosmetycznych i dermatologicznych = Probiotics and Postbotics in the Skin Microbiome Protection and Possibility of their Implementation in Cosmetic and Dermatological Products
Źródło:
Jakość kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej = Quality of Cosmetics and Household Chemical Products / red. nauk. Tomasz LECH, Renata SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 92-105. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-949236-2-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168319329
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
115

Tytuł:
Kierunki badań i rozwoju produktów nieżywnościowych = Directions of Research and Development of Nonfood Products
Redaktor:
Adres wydawniczy:
Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017
Opis fizyczny:
180 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. pol. i ang. przy rozdz., Bibliogr. przy rozdz.
ISBN:
978-83-949236-3-1 ; 978-83-949535-3-9
Tryb dostępu:
Nr:
2168319331
monografia
Zobacz powiązane rozdziały
116

Autor:
Tytuł:
Wykorzystanie zmysłów w ocenie jakości żeli pod prysznic = Using the Senses in Shower Gel Quality Assessment
Źródło:
Kierunki badań i rozwoju produktów nieżywnościowych = Directions of Research and Development of Nonfood Products / red. nauk. Renata SALERNO-KOCHAN, Artur WOLAK - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 142-154. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-3-1 ; 978-83-949535-3-9
Tryb dostępu:
Nr:
2168319333
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
117

Autor:
Tytuł:
Sensoryczna ocena trwałości wyrobów perfumeryjnych = Sensory Evaluation of Perfume Intensity
Źródło:
Kierunki badań i rozwoju produktów nieżywnościowych = Directions of Research and Development of Nonfood Products / red. nauk. Renata SALERNO-KOCHAN, Artur WOLAK - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 131-141. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-3-1 ; 978-83-949535-3-9
Tryb dostępu:
Nr:
2168319337
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
118

Tytuł:
Ocena jakości parametrów elektrycznych wybranych ogniw pierwotnych dostępnych na rynku krajowym = Quality Evaluation of Electrical Parameters of Selected Primary Cells Available on the Domestic Market
Źródło:
Kierunki badań i rozwoju produktów nieżywnościowych = Directions of Research and Development of Nonfood Products / red. nauk. Renata SALERNO-KOCHAN, Artur WOLAK - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 122-130. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-949236-3-1 ; 978-83-949535-3-9
Tryb dostępu:
Nr:
2168319341
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
119

Tytuł:
Wpływ procesu prania na właściwości oddychające laminatów odzieżowych = The Impact of Washing Process on the Breathability of Clothing Laminates
Źródło:
Kierunki badań i rozwoju produktów nieżywnościowych = Directions of Research and Development of Nonfood Products / red. nauk. Renata SALERNO-KOCHAN, Artur WOLAK - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 109-121. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-3-1 ; 978-83-949535-3-9
Tryb dostępu:
Nr:
2168319345
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
120

Autor:
Salerno-Kochan Renata , Kalawa Mirela
Tytuł:
Innowacyjne wyroby tekstylno-odzieżowe i ich postrzeganie przez konsumentów = Innovative Textiles and Clothing and their Perception by Costumers
Źródło:
Kierunki badań i rozwoju produktów nieżywnościowych = Directions of Research and Development of Nonfood Products / red. nauk. Renata SALERNO-KOCHAN, Artur WOLAK - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 89-100. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-3-1 ; 978-83-949535-3-9
Tryb dostępu:
Nr:
2168319347
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
121

Tytuł:
Innowacyjne rozwiązania i właściwości wkładek higienicznych do obuwia = Innovative Solutions Related to Hygienic Shoe Insoles
Źródło:
Kierunki badań i rozwoju produktów nieżywnościowych = Directions of Research and Development of Nonfood Products / red. nauk. Renata SALERNO-KOCHAN, Artur WOLAK - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 74-88. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została dofinansowana ze środków MNiSW przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-3-1 ; 978-83-949535-3-9
Tryb dostępu:
Nr:
2168319365
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
122

Tytuł:
The Assessment of the Food Packaging Labelling Systems With the Use of Eye-Tracking Method = Badanie i ocena znakowania opakowań żywności przy użyciu metody eyetrackingu
Źródło:
Kierunki badań i rozwoju produktów nieżywnościowych = Directions of Research and Development of Nonfood Products / red. nauk. Renata SALERNO-KOCHAN, Artur WOLAK - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 33-47. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
The publication was financed by the Ministry of Science and Higher Education granted to the Department of Commodity Science Cracow University of Economics, for Research for Young Scientists and PhD Students
ISBN:
978-83-949236-3-1 ; 978-83-949535-3-9
Tryb dostępu:
Nr:
2168319367
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
123

Tytuł:
Antimicrobial Effect of Lining Leather Fatliquored with the Addition of Essential Oils
Źródło:
Biotechnology and Food Science. - vol. 81, nr 2 (2017) , s. 149-157. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This publication was co-financed from the funds of the Ministry of Science and Higher Education granted to the Faculty of Commodity Science at the Cracow University of Economics for research projects implemented by young scientists and doctoral research fellows
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 8.00 pkt
Nr:
<