Formularz wyszukiwania

Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:

Wyniki wyszukiwania dla zapytania:

Jednostka: Wydział Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem od roku: 2016 do roku: 2016
Liczba pozycji spełniających powyższe kryteria selekcji: 215.
Proszę czekać...
Trwa ładowanie danych...
1

Tytuł:
Urządzenie do pomiaru parametrów cieplnych materiałów
Adres wydawniczy:
Polska: Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej, 2016
Uwagi:
Uprawniony z patentu: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie,
Nr:
2168286747
patent
2

Tytuł:
Urządzenie do pomiaru parametrów cieplnych materiałów o wilgotności różnej od równowagowej
Adres wydawniczy:
Polska: Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej, 2016
Uwagi:
Uprawniony z patentu: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie,
Nr:
2168286749
patent
3

Autor:
Śpiewak Radoslaw , Schlegel-Zawadzka Małgorzata , Prusak Anna
Tytuł:
An Integrated Approach to Management of Food Allergy - Recommendations for Consumers and Professionals
Źródło:
Public Health : Open Journal. - vol. 1, iss. 1 (2016) , s. 16-23. - summ., [odczyt: 14.04.2016] - Bibliogr.
Nr:
2168304969
artykuł w czasopiśmie
4

Autor:
Schlegel-Zawadzka Małgorzata , Prusak Anna
Tytuł:
The Importance of Open Access Journals in the Area of Public Health
Źródło:
Public Health : Open Journal2016. - vol. 1, iss. 1, s. e2-e3. - [odczyt: 14.04.2016] - Bibliogr.
Nr:
2168304971
wstęp/zakończenie
5

Tytuł:
The Quality of Selected Margarines Polish Market = Jakość wybranych margaryn polskiego rynku
Źródło:
Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : streszczenia : XXXIII Konferencja Naukowa, 5-6.04.2016 Poznań = Oilseed Crops - Advances in Genetics, Breeding, Technology and Analytics of Lipids : Abstracts : 33rd Scientific Conference - Poznań: Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin - PIB, 2016, s. 122-123. - Dostępne tylko streszczenie
Tryb dostępu:
Nr:
2168305197
varia
6

Autor:
Sawoszczuk Tomasz , Syguła-Cholewińska Justyna , del Hoyo-Meléndez Julio M.
Konferencja:
Konferencja "Nauki ścisłe i zabytki", Kraków, Polska, od 2015-09-25 do 2015-09-25
Tytuł:
Zastosowanie analizy mikrobiologicznych lotnych związków organicznych do wykrywania aktywności pleśni stanowiących zagrożenie dla obiektów zabytkowych
Źródło:
Nauki ścisłe i zabytki : materiały z konferencji / red. Tomasz Łojewski, Barbara Krajewska - Kraków: Księgarnia Akademicka, 2016, s. 67-80. - Streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
Badania zostały zrealizowane w ramach projektu "Badania biodeterioracji obiektów zabytkowych na podstawie analizy lotnych związków organicznych emitowanych przez grzyby pleśniowe", który został sfinansowany ze środków Narodowego Centrum Nauki przyznanych na podstawie decyzji DEC-2012/05/B/HS2/04094
ISBN:
978-83-7638-802-1
Nr:
2168305239
rozdział w materiałach konferencyjnych
7

Tytuł:
Metody oczyszczania gliceryny z produkcji biodiesla = Purification Methods of Glycerine from Biodiesel Production
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 1 (46) (2016) , s. 85-92. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168305245
artykuł w czasopiśmie
8

Konferencja:
Jubileuszowe XXV Poznańskie Konserwatorium Analityczne, Poznań, Polska, od 2016-04-06 do 2016-04-08
Tytuł:
Oznaczanie zawartości wybranych pierwiastków w szpinaku metodą absorpcji atomowej
Źródło:
Nowoczesne metody przygotowania próbek i oznaczania śladowych ilości pierwiastków : sesja naukowa : Rola chemii analitycznej w ortopedii i stomatologii - Poznań: Wydawnictwo Politechniki Poznańskiej, 2016, s. 90. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-7775-408-5
Nr:
2168305247
varia
9

Tytuł:
Wybrane aspekty zarządzania jakością
Adres wydawniczy:
Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2016
Opis fizyczny:
385 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
ISBN:
978-83-940189-3-1
Nr:
2168305333
monografia
Zobacz powiązane rozdziały
10

Tytuł:
Amerykański wskaźnik satysfakcji narodowej ACSI
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2016, s. 60-65 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-3-1
Nr:
2168305337
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
11

Autor:
Grębowiec Klaudia , Nowicki Paweł
Tytuł:
Wykorzystanie metody FMEA Procesu w zarządzaniu ryzykiem na przykładzie firmy z branży automotive
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2016, s. 79-87 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-3-1
Nr:
2168305339
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
12

Tytuł:
Lojalność klienta - teoria oraz omówienie mierników RFM i POC
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2016, s. 114-119 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-3-1
Nr:
2168305343
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
13

Tytuł:
Orientacja na klienta w zarządzaniu organizacją
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2016, s. 120-125 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-3-1
Nr:
2168305349
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
14

Tytuł:
Jakość usług ochrony przed szkodnikami - norma EN 16636:2015
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2016, s. 193-200 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-3-1
Nr:
2168305361
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
15

Autor:
Tytuł:
Business Model Canvas jako nowa jakość w tworzeniu modeli biznesowych
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2016, s. 218-222 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-3-1
Nr:
2168305363
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
16

Tytuł:
Norma ISO 37120 : próba oceny jakości życia w miastach
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2016, s. 251-257 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-3-1
Nr:
2168305367
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
17

Tytuł:
Dojrzałość organizacji zarządzanej projakościowo
Adres wydawniczy:
Warszawa: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2016
Opis fizyczny:
196 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana/dofinansowana ze środków MNiSW przyznanych Wydziałowi Zarządzania Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na badania dla młodych naukowców oraz uczestników studiów doktoranckich - dofinansowanie przeprowadzonych badań empirycznych
ISBN:
978-83-208-2218-2
Nr:
2168305405
monografia
18

Tytuł:
Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity = Jakość miodów tradycyjnych w aspekcie ich autentyczności
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (47) (2016) , s. 64-72. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168305625
artykuł w czasopiśmie
19

Autor:
Cholewa-Wójcik Agnieszka , Hermaniuk Tomasz
Tytuł:
Evaluating Sustainable Value of the Packaging Sector Using SEVM : (the Sustainable Enterprise Value Map) Tool = Ocena zrównoważonej wartości sektora opakowań z użyciem narzędzia SEVM : (Sustainable Enterprise Value Map, Zrównoważonej Mapy Wartości Przedsiębiorstwa) = Ocenka ustojčivoj stoimosti sektora upakovki s ispol'zovaniem instrumenta SEVM : (ustojčivaâ karta stoimosti predpriâtiâ)
Źródło:
Handel Wewnętrzny. - R. 62, nr 1 (360) (2016) , s. 5-15. - Summ., streszcz., rez. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 12.00 pkt
Nr:
2168305631
artykuł w czasopiśmie
20

Autor:
Tytuł:
Evaluation of a Parchment Document, the 13th Century Incorporation Charter for the City of Krakow, Poland, for Microbial Hazards
Źródło:
Applied and Environmental Microbiology. - vol. 82, iss. 9 (2016) , s. 2620-2631. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This work, including the efforts of Tomasz Lech, was funded by Polish Ministry of Science and Higher Education (089/WT-KM/02/2015/M/5089)
Lista MNiSW:
a 40.00 pkt
Nr:
2168305801
artykuł w czasopiśmie
21

Autor:
Kafel Piotr , Casadesus Marti
Tytuł:
The Order and Level of Management Standards Implementation - Changes During the Time
Źródło:
The TQM Journal. - vol. 28, iss. 4 (2016) , s. 636-647. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168305897
artykuł w czasopiśmie
22

Autor:
Tytuł:
Ancient DNA in Historical Parchments - Identifying a Procedure for Extraction and Amplification of Genetic Material
Źródło:
Genetics and Molecular Research. - 15 (2) (2016) , s. 1-9. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 15.00 pkt
Nr:
2168305907
artykuł w czasopiśmie
23

Autor:
Konferencja:
1st International Conference on Quality of Life, Kragujevac, Serbia, od 2016-06-09 do 2016-06-10
Tytuł:
Anti-Bribery Management System as a Tool to Increase Quality of Live
Źródło:
1. International Conference on Quality of Life : Conference Manual / [eds. Slavko Arsovski, Danijela Tadić, Miladin Stefanović] - Kragujevac: Faculty of Engineering, Center for Quality, 2016, s. 221-224. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-86-6335-033-5
Tryb dostępu:
Nr:
2168306193
rozdział w materiałach konferencyjnych
24

Konferencja:
1st International Conference on Quality of Life, Kragujevac, Serbia, od 2016-06-09 do 2016-06-10
Tytuł:
Selected Standardized Management Systems vs Quality of Life
Źródło:
1. International Conference on Quality of Life : Conference Manual / [eds. Slavko Arsovski, Danijela Tadić, Miladin Stefanović] - Kragujevac: Faculty of Engineering, Center for Quality, 2016, s. 367-373. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-86-6335-033-5
Tryb dostępu:
Nr:
2168306701
rozdział w materiałach konferencyjnych
25

Tytuł:
An Examination of Antimicrobial Activity of Lining Leathers Fatliquored with Essential Oils
Źródło:
The Journal of the American Leather Chemists Association. - vol. 111, iss. 6 (2016) , s. 213-220. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168306853
artykuł w czasopiśmie
26

Autor:
Konferencja:
III Mìžnarodnìj naukovo-praktičnìj konferencìï: prisvâčenìj 95-rìččû Odesʹkogo nacìonalʹnogo ekonomìčnogo unìversitetu ta 50-rìččû kafedri ekonomìki ta upravlìnnâ nacìonalʹnim gospodarstvom, Odessa, Ukraina, od 2016-06-23 do 2016-06-24
Tytuł:
Traditional and Regional Food in Poland
Źródło:
Ekonomìka ta upravlìnnâ nacìonalʹnim gospodarstvom stan tendencìï ta perspektivi - Odesa: ONEU, 2016, s. 10-12 - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
2168307009
rozdział w materiałach konferencyjnych
27

Autor:
Tytuł:
The Place of Occupational Health and Safety Management System in the Integrated Management System
Źródło:
International Journal for Quality Research. - vol. 10, no. 2 (2016) , s. 311-324. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168307031
artykuł w czasopiśmie
28

Tytuł:
Strukturalne czynniki determinujące zafałszowanie miodów = Structural Factors Determining Adulteration of Honey
Źródło:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 60-69. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Badania były finansowane przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego ze środków na utrzymanie potencjału badawczego przyznawanych na Wydziale Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307035
rozdział w monografii
29

Tytuł:
Wykorzystanie pomiaru barwy do szacowania jakości mleka = The Use of Colour Measurment to Estimate the Quality of Milk
Źródło:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 121-129. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307039
rozdział w monografii
30

Tytuł:
Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi = Dynamika ukwaszania mleka grzybkami kefirowymi
Źródło:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 129-138. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307041
rozdział w monografii
31

Tytuł:
Ocena sensoryczna w analizie jakości pieczywa tradycyjnego i regionalnego = Sensory Assessment as an Indicator of the Bread Quality
Źródło:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 86-98. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307045
rozdział w monografii
32

Autor:
Kędzior Władysław , Wójcicka Sara
Tytuł:
Jakość spożywczego i fermentowanego mleka tradycyjnego oraz o obniżonej zawartości tłuszczu = Quality of Traditional Drinking Milk and Fermented Milk, as Well as Low-Fat Milk
Źródło:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 146-154. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przeznaczonych dla Wydziału Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307085
rozdział w monografii
33

Autor:
Nawalany Karolina , Suwała Grzegorz
Tytuł:
Wybrane roślinne składniki antyodżywcze występujące w żywności = Selected, Antinutritional Components in Plant Foods
Źródło:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 190-199. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307087
rozdział w monografii
34

Tytuł:
The Quality Determinants of Deep-Frozen Spinach (Spinacia oleracea L.) = Determinanty jakości mrożonego szpinaku (Spinacia oleracea L.)
Źródło:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 216-225. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307089
rozdział w monografii
35

Tytuł:
Zarządzanie procesem zgodnie z zasadami Lean Management - analiza przypadku = Process Management in Accordance With Lean Management Rules - Case Study
Źródło:
Quality Management of Selected Products and Processes = Zarządzanie jakością wybranych produktów i procesów / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 54-63. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
ISBN:
978-83-7789-429-3 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307091
rozdział w monografii
36

Tytuł:
Metody modelowania i ustalenia kolejności etapów rozwoju wyrobu = Methods for Modeling and Arrangements the Order Stages of Product Development
Źródło:
Quality Management of Selected Products and Processes = Zarządzanie jakością wybranych produktów i procesów / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 73-82. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
ISBN:
978-83-7789-429-3 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307093
rozdział w monografii
37

Tytuł:
Controlling kosztów jakości w ujęciu procesowym = Controlling of Quality Costs in the Process Approach
Źródło:
Quality Management of Selected Products and Processes = Zarządzanie jakością wybranych produktów i procesów / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 101-109. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
ISBN:
978-83-7789-429-3 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307095
rozdział w monografii
38

Autor:
Hnatyszak Olga , Chochół Andrzej
Tytuł:
Jakość kształcenia na uczelni wyższej w kontekście kształtowania kompetencji miękkich w ocenie studentów oraz pracowników naukowo-dydaktycznych = Quality of Higher Education at the University in the Context of Development of Soft Skills in the Assessment of Students and Academic Staff
Źródło:
Quality Management of Selected Products and Processes = Zarządzanie jakością wybranych produktów i procesów / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 183-192. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
ISBN:
978-83-7789-429-3 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307097
rozdział w monografii
39

Tytuł:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy
Numer:
z. nr 46 (2)
Adres wydawniczy:
Rzeszów: Uniwersytet Rzeszowski, 2016
Opis fizyczny:
508 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. pol. i ang. przy art., Bibliogr. przy art.Dostępny także w wersji on-line
Tryb dostępu:
Nr:
2168307107
redakcja czasopisma/serii
Zobacz powiązane rozdziały
40

Tytuł:
Kapitał ludzki i innowacje a zmniejszanie luki rozwojowej między krajami
Adres wydawniczy:
Warszawa: CeDeWu, 2016
Opis fizyczny:
159 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
Książka sfinansowana ze środków Narodowego Centrum Nauki przyznanych na podstawie decyzji numer DEC-2011/03/D/HS4/01659
ISBN:
978-83-7556-722-9
Nr:
2168307221
monografia
41

Tytuł:
Indigo Dyeing and Microorganism-polymer Interaction
Źródło:
Journal of Cultural Heritage. - vol. 22, November-December (2016) , s. 974-983. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 25.00 pkt
Nr:
2168307247
artykuł w czasopiśmie
42

Tytuł:
Wymagania osób podróżujących samochodami wobec wybranych usług gastronomicznych = The Requirements Motorists Have of Roadside Dining Outlets
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2016
Opis fizyczny:
256 s.: il.; 24 cm
Seria:
(Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie. Seria Specjalna, Monografie ; nr 243)
Uwagi:
Summ., Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-718-9
Nr:
2168307605
monografia
43

Autor:
Tytuł:
Bezpieczeństwo żywności w specyfikacjach produktów tradycyjnych i regionalnych = Food Safety in Specifications of Traditional and Regional Products
Źródło:
Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności - teraźniejszość i przyszłość / red. Dorota Nowak, Katarzyna Samborska - Warszawa: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Warszawski; Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2016, s. 69-74. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-9438-896-6
Nr:
2168307653
rozdział w monografii
44

Tytuł:
W kierunku ekonomii zintegrowanego rozwoju : nadzieje i obawy
Źródło:
Ekonomia przyszłości : wokół nowego pragmatyzmu Grzegorza W. Kołodko / red. nauk. Maciej Bałtowski - Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2016, s. 248-264 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-01-18725-5
Nr:
2168307703
rozdział w monografii
45

Tytuł:
Rozwój gospodarczy Polski w kontekście zmian instytucjonalnych sektora badawczo-rozwojowego = The Development of the Economy of Poland in the Context of Institutional Changes of the R&D Sector
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 46 (2) (2016) , s. 269-288. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
Lista MNiSW:
b 10.00 pkt
Nr:
2168307711
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
46

Tytuł:
Rozwój społeczno-ekonomiczny Ukrainy w warunkach współczesnych zagrożeń globalnych = Socio-Economic Development of Ukraine in the Face of Current Global Threats
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 46 (2) (2016) , s. 9-27. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 10.00 pkt
Nr:
2168307715
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
47

Tytuł:
W poszukiwaniu lepszego modelu rozwoju innowacyjnej gospodarki = Search for Better Model of Innovative Economy Development
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 46 (2) (2016) , s. 60-79. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
Lista MNiSW:
b 10.00 pkt
Nr:
2168307717
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
48

Tytuł:
Problemy mikrobiologiczne w procesie konserwacji tkanin zabytkowych = Microbiological Problems in Antique Textile Conservation
Źródło:
Quality Assessment of Selected Industrial Products = Ocena jakości wybranych wyrobów przemysłowych / eds. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 43-51. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-426-2 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307737
rozdział w monografii
49

Tytuł:
Badania sensoryczne miękkości skór natłuszczonych z dodatkiem olejku z oregano = Sensory Softness Analysis for Leathers Fatiquored with Addition of Oregano Essential Oil
Źródło:
Quality Assessment of Selected Industrial Products = Ocena jakości wybranych wyrobów przemysłowych / eds. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 71-78. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-426-2 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307739
rozdział w monografii
50

Tytuł:
Analiza jakości mikrobiologicznej płynu stosowanego do odkwaszania papieru metodą Bückeburską = Analysis of Microbial Quality of Solution Used for Deacidification of Paper in Bückeburg Method
Źródło:
Quality Assessment of Selected Industrial Products = Ocena jakości wybranych wyrobów przemysłowych / eds. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 141-150. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-426-2 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307741
rozdział w monografii
51

Tytuł:
Wymagania stawiane słomie jako naturalnemu surowcowi stosowanemu do wytwarzania wyrobów budowlanych = Requirements of Straw as a Natural Raw Material for Produce Building Products
Źródło:
Quality Assessment of Selected Industrial Products = Ocena jakości wybranych wyrobów przemysłowych / eds. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 191-198. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-426-2 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307743
rozdział w monografii
52

Autor:
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Condition Monitoring of In-Service Lubricants - the Analysis of Color
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 850-862. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This publication was financed with subsidies for maintaining the research capacity granted to the Commodity Science Faculty of The Cracow University of Economics
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307891
rozdział w materiałach konferencyjnych
53

Autor:
Świda Jarosław , Jaracz Ewa
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Tendencies of Mineral Water Packaging Changes Preferred by the Elderly Consumers in Poland
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 104-109. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The article is funded by National Science Centre, Poland. The registration number of the project: 2014/13/B/HS4/00482
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307931
rozdział w materiałach konferencyjnych
54

Autor:
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Assessing the Microbiological Risk to Historical Parchment Documents
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 70-77. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307933
rozdział w materiałach konferencyjnych
55

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Consumers with Sight Disabilities as a Packaging Industry Point of Interest
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 96-103. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The publication was funded by appropriations of the Faculty of Commodity Science Cracow University of Economics, a grant for the young scientists
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307935
rozdział w materiałach konferencyjnych
56

Autor:
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Valuation of Quality Changes
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 124-129. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publication was financed from the funds granted to the Faculty of Commodity Science at Cracow University of Economics, within the framework of the subsidy for the maintenance of research potential
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307973
rozdział w materiałach konferencyjnych
57

Autor:
Turek Paweł , Knot Jedrzej
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Effect of Color on Perceived Taste of Aqueous Solutions
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 240-245. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publication was financed from the funds granted to the Faculty of Commodity Science at Cracow University of Economics, within the framework of the subsidy for the maintenance of research potential
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307975
rozdział w materiałach konferencyjnych
58

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Current Problems of Sustainable Production and Consumption
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 281-289. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307977
rozdział w materiałach konferencyjnych
59

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Role of Environmental Labeling for Sustainable Production and Sustainable Consumption
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 349-355. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307979
rozdział w materiałach konferencyjnych
60

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Conditions and Evaluation of Safety Hazards Packed Chemical Substances and Preparations
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 454-463. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The publication was funded by appropriations of the Faculty of Commodity Science Cracow University of Economics, a grant for the maintenance of the research potential
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307983
rozdział w materiałach konferencyjnych
61

Autor:
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Tools for Integrating the Supply Chain
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 509-514. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The publication was funded by appropriations of the Faculty of Commodity Science Cracow University of Economics, a grant for the maintenance of the research potential
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307985
rozdział w materiałach konferencyjnych
62

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Food Additives versus Clean Label - Consumers Preferences and Expectations from European Perspective
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 572-579. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307987
rozdział w materiałach konferencyjnych
63

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Application of Absorption and Fluorometric Methods to Measuring Air Pollution through Quantitative Analysis of Chlorophyll Content in Evergreen Plants of Thuja Occidentalis Species
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 598-603. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307989
rozdział w materiałach konferencyjnych
64

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Issues of Management of Safety of Industrial Commodities - the Case of Cosmetics
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 678-687. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307991
rozdział w materiałach konferencyjnych
65

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
A Comparative Analysis of Certain Cold Pressed Nut and Seed Oils
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 688-695. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307995
rozdział w materiałach konferencyjnych
66

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Measurement of Leather Shrinkage Temperature with Automatic Recording
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 696-701. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This publication was co-financed with subsidies for maintaining the research capacity granted to the Commodity Science Faculty of The Cracow University of Economics
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168308001
rozdział w materiałach konferencyjnych
67

Autor:
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Effect of Different Sugars on the Alcohol Content
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 727-732. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168308007
rozdział w materiałach konferencyjnych
68

Autor:
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Influence of Microwave Heating on Oxidative Change in Olive Oil
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 741-746. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168308011
rozdział w materiałach konferencyjnych
69

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 784-792. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168308013
rozdział w materiałach konferencyjnych
70

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 793-800. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168308015
rozdział w materiałach konferencyjnych
71

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Assessment of the Risks Caused by Heavy Metals Contained in Consumer Products by the Use of Bioindicative Measuring Method
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 801-809. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This publication was financed with subsidies for maintaining the research capacity granted to the Commodity Science Faculty of The Cracow University of Economics
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168308019
rozdział w materiałach konferencyjnych
72

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Quality of Fruit Yoghurts
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 843-849. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168308021
rozdział w materiałach konferencyjnych
73

Tytuł:
Jakość a funkcjonowanie organizacji = Quality versus Organization's Operation
Źródło:
Ekonomika i Organizacja Przedsiębiorstwa = Economics and Organization of Enterprise. - nr 4 (2016) , s. 3-13. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została dofinansowana/sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Zarządzania Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
Lista MNiSW:
b 12.00 pkt
Nr:
2168308031
artykuł w czasopiśmie
74

Tytuł:
Podejście procesowe a jakość funkcjonowania organizacji = The Process Approach and the Quality of an Organization
Źródło:
Problemy Jakości = Problems of Quality. - nr 7-8 (2016) , s. 14-20. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 11.00 pkt
Nr:
2168308035
artykuł w czasopiśmie
75

Konferencja:
International Business Conference 2016: Searching for Innovative and Creative Business Solutions, Wilno, Litwa, od 2016-04-28 do 2016-04-28
Tytuł:
Determinants of Creating Packaging Innovations for Older Consumers
Źródło:
Proceedings of the International Business Conference 2016 : Searching for Innovative and Creative Business Solutions - Vilnius: Vilniaus kolegija, 2016, s. 149-156. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The article is funded by National Science Centre, Poland. The registration number of the project: 2014/13/B/HS4/00482
ISBN:
978-609-436-042-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168308047
rozdział w materiałach konferencyjnych
76

Konferencja:
International Business Conference 2016: Searching for Innovative and Creative Business Solutions, Wilno, Litwa, od 2016-04-28 do 2016-04-28
Tytuł:
Food-Related Lifestyle as an Innovative Method in Packaging Research
Źródło:
Proceedings of the International Business Conference 2016 : Searching for Innovative and Creative Business Solutions - Vilnius: Vilniaus kolegija, 2016, s. 186-192. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-609-436-042-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168308053
rozdział w materiałach konferencyjnych
77

Tytuł:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy
Numer:
z. nr 47 (3)
Adres wydawniczy:
Rzeszów: Uniwersytet Rzeszowski, 2016
Opis fizyczny:
505 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. pol. i ang. przy art., Bibliogr. przy art.Dostępny także w wersji on-line
Tryb dostępu:
Nr:
2168308069
redakcja czasopisma/serii
Zobacz powiązane rozdziały
78

Tytuł:
Improving Food Packaging in Respect of Structural Changes Related to Society Ageing = Doskonalenie opakowań produktów spożywczych w aspekcie zmian strukturalnych odnoszących się do starzenia się społeczeństwa
Źródło:
Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Ekonomiczno-Społecznej w Ostrołęce. - nr 2 (21) (2016) , s. 181-191. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The article is funded by National Science Centre, Poland. The registration number of the project: 2014/13/B/HS4/00482
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168308141
artykuł w czasopiśmie
79

Konferencja:
10th International Conference "Quality, Management, Environment, Education, Engineering" (ICQME 2016), Petrovac, Czarnogóra, od 2016-09-28 do 2016-09-30
Tytuł:
Certification of Products, Processes and Management Systems - Common Features and Differences
Źródło:
10th International Conference ICQME 2016 (Quality, Management, Environment, Education, Engineering) / ed. Zdravko Krivokapić - Petrovac: Center for Quality, Faculty of Mechanical Engineering, University of Montenegro, 2016, s. 313-317. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This research was realized within Tempus project EQIWBC (Improvement of Partnership with Enterprises by Enhancement of a Regional Quality Management Potentials in WBC)
ISBN:
978-9940-527-49-5
Nr:
2168308185
rozdział w materiałach konferencyjnych
80

Autor:
Kafel Piotr , Simon Alexandra
Konferencja:
19th QMOD-ICQSS International Conference on Quality and Service Sciences "Building a Culture for Quality, Innovation and Sustainability", Rome, Włochy, od 2016-09-21 do 2016-09-23
Tytuł:
The Reasons for Decertification of ISO 9001 : Financial Aspects
Źródło:
19th QMOD Proceedings International Conference on Quality and Service Sciences Building a Culture for Quality, Innovation and Sustainability / ed. by Su Mi Dahlgaard-Park, Jens J. Dahlgaard - Lund: Lund University Library Press, 2016, s. 1286-1291. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-91-7623-086-2
Nr:
2168308197
rozdział w materiałach konferencyjnych
81

Tytuł:
The Analysis of Change in Selected Functional Properties of Plastic Films as a Result of Aging Process = Analiza zmian wybranych właściwości użytkowych folii opakowaniowych z tworzyw sztucznych związanych z procesem starzenia
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 3 (48) (2016) , s. 178-193. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168308203
artykuł w czasopiśmie
82

Autor:
Tytuł:
Genetically Modified Food - Regulations, Economic Aspects and Detection Strategies = Genetycznie zmodyfikowana żywność - regulacje, aspekty ekonomiczne i strategii wykrywania
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 3 (48) (2016) , s. 54-64. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168308205
artykuł w czasopiśmie
83

Autor:
Majkrzak Anna Xymena , Salerno-Kochan Renata
Tytuł:
Perception of Apparel Quality in the Aspect of Young Women' Buying Behaviors. Part 1 = Postrzeganie jakości wyrobów odzieżowych w aspekcie zachowań zakupowych młodych konsumentek. Cz. 1
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 3 (48) (2016) , s. 22-30. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168308207
artykuł w czasopiśmie
84

Tytuł:
Modern Methods for the Monitoring of Microbial Risk in Archives and Museum = Nowoczesne metody monitoringu zagrożenia mikrobiologicznego w archiwach i muzeach
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 3 (48) (2016) , s. 126-137. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168308209
artykuł w czasopiśmie
85

Autor:
Tytuł:
Zachowania młodych konsumentów wobec reklamacji a koszty w przedsiębiorstwie = Consumer Behavior Towards Complaints vs. Costs Relative to the Enterprise
Źródło:
Studia Ekonomiczne : zeszyty naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach. - nr 255 (2016) , s. 239-249. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 10.00 pkt
Nr:
2168308289
artykuł w czasopiśmie
86

Tytuł:
Rynek usług gastronomicznych skierowanych do osób podróżujących samochodami - stan obecny i perspektywy = A Gastronomy Dedicated to Car Travelers - Current Situation and Perspectives
Źródło:
Studia Ekonomiczne : zeszyty naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach. - nr 255 (2016) , s. 156-165. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 10.00 pkt
Nr:
2168308291
artykuł w czasopiśmie
87

Konferencja:
19th QMOD-ICQSS International Conference on Quality and Service Sciences "Building a Culture for Quality, Innovation and Sustainability", Rome, Włochy, od 2016-09-21 do 2016-09-23
Tytuł:
Motivations, Benefits and Difficulties Derived from Food Safety Management System Implementation : a Case Study from Polish Enterprise
Źródło:
19th QMOD Proceedings International Conference on Quality and Service Sciences Building a Culture for Quality, Innovation and Sustainability / ed. by Su Mi Dahlgaard-Park, Jens J. Dahlgaard - Lund: Lund University Library Press, 2016, s. 1547-1554. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-91-7623-086-2
Nr:
2168308463
rozdział w materiałach konferencyjnych
88

Konferencja:
10th International Conference "Quality, Management, Environment, Education, Engineering" (ICQME 2016), Petrovac, Czarnogóra, od 2016-09-28 do 2016-09-30
Tytuł:
Implementation of Food Safety Management System - Where It Brings the Real Value : a Case Study from Polish Enterprises
Źródło:
10th International Conference ICQME 2016 (Quality, Management, Environment, Education, Engineering) / ed. Zdravko Krivokapić - Petrovac: Center for Quality, Faculty of Mechanical Engineering, University of Montenegro, 2016, s. 270-275. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This research was realized within Tempus project EQIWBC (Improvement of Partnership with Enterprises by Enhancement of a Regional Quality Management Potentials in WBC)
ISBN:
978-9940-527-49-5
Nr:
2168308467
rozdział w materiałach konferencyjnych
89

Tytuł:
Wykorzystanie koncepcji Food Related Lifestyles (FRL) do analizy aspektów jakościowych wpływających na zwyczaje żywieniowe = Food Related Lifestyles (FRL) Approach in Analyzing Quality Aspects Influencing Eating Habits
Źródło:
Marketing i Rynek. - nr 9 (2016) , s. 24-34. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168308513
artykuł w czasopiśmie
90

Autor:
Wojtanowska-Krośniak Agnieszka , Francik Renata , Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta , Buczek Maria , Zagrodzki Paweł , Krośniak Mirosław
Tytuł:
Zawartość tłuszczu oraz skład kwasów tłuszczowych pozyskanych z różnych odmian rokitnika uprawianych w południowej Polsce = Fat Content and Fatty Acids Composition in Oil Obtained from Different Cultivars of Sea Buckthorn Grown in Southern Poland
Źródło:
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna. - t. 49 (XLIX), nr 3 (2016) , s. 432-436. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168308585
artykuł w czasopiśmie
91

Tytuł:
Potrzeby i wymagania konsumentów w zakresie opakowań do żywności = Consumer's Needs and Requirements Concerning Food Packaging
Źródło:
Opakowanie. - nr 5 (2016) , s. 63-68. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 5.00 pkt
Nr:
2168308619
artykuł w czasopiśmie
92

Tytuł:
Barriers, Constraints and Benefits Derived from Food Safety Management System Implementation : a Literature Review = Bariery, ograniczenia i korzyści wynikające z wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności : przegląd literatury
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (49) (2016) , s. 13-20. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168308631
artykuł w czasopiśmie
93

Autor:
Krosniak Mirosław , Zalewska Anna , Francik Renata , Tatar Barbara , Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta , Pisulewska Elżbieta , Wojtanowska-Krosniak Agnieszka , Rudd Halina
Konferencja:
The 10th International Oat Conference, Petersburg, Rosja, od 2016-07-11 do 2016-07-15
Tytuł:
The Content of Oil and Fatty Acid Composition in 8 Cultivars of Oat Grown in Lesser Poland Region
Źródło:
Abstracts of Oral and Poster Presentation / ed. I. Loskutov - St. Petersburg: N.I. Vavilov Institute of Plant Genetic Resources (VIR), 2016, s. 174. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-5-9908522-2-8
Nr:
2168308647
varia
94

Tytuł:
Wpływ etykietowania środowiskowego na realizację zrównoważonej produkcji i zrównoważonej konsumpcji = The Influence of Environmental Labeling on Implementation of Sustainable Production and Sustainable Consumption
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2016
Opis fizyczny:
210 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-339
Nr:
2168308849
doktorat
95

Tytuł:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów
Redaktor:
Adres wydawniczy:
Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016
Opis fizyczny:
156 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego w 2015 r.
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309003
monografia
Zobacz powiązane rozdziały
96

Tytuł:
Jakość żywności
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 9-12
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309005
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
97

Tytuł:
Bezpieczeństwo produktów spożywczych z uwzględnieniem soków
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 13-29
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309007
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
98

Autor:
Tytuł:
Wymagania dotyczące znakowania soków, nektarów i napojów
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 31-38
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309009
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
99

Autor:
Tytuł:
Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) do oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 39-48
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309011
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
100

Tytuł:
Polski rynek soków, nektarów i napojów
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 49-69
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309013
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
101

Tytuł:
Metodyka badawcza
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 71-75
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309015
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
102

Tytuł:
Zachowania konsumentów na rynku soków - wyniki badań
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 77-126
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309017
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
103

Tytuł:
Analiza wyników badań - producenci
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 127-133
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309019
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
104

Tytuł:
Analiza wyników badań - eksperci
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 135-138
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309021
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
105

Autor:
Tytuł:
Budowa i analiza modelu hierarchicznego służącego do eksperckiej oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 139-142
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309023
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
106

Tytuł:
Problematyka znakowania żywności bezglutenowej = General Aspects of Gluten - Free Food Labeling
Źródło:
Selected Aspects of Food Quality = Wybrane aspekty jakości żywności / ed. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 49-59. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
ISBN:
978-83-7789-427-9 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168309061
rozdział w monografii
107

Tytuł:
Obtaining Stable Liposomal Formulations of Vitamin A for Practical Applications in Food Fortification Technology = Otrzymywanie stabilnych liposomowych formulacji witaminy A do praktycznego zastosowania w technologii wzbogacania żywności
Źródło:
Selected Aspects of Food Quality = Wybrane aspekty jakości żywności / ed. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 73-81. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
ISBN:
978-83-7789-427-9 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168309077
rozdział w monografii
108

Autor:
Tytuł:
A Discovered Ducal Seal Does Not Belong to the Incorporation Charter for the City of Krakow Solving the Mystery Using Genetic Methods
Źródło:
PLoS ONE. - vol. 11, iss. 8 (2016) , s. 1-12. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The publication was financed from the means granted by the Ministry of Science and Higher Education to the Faculty of Commodity Science at the Cracow University of Economics for research performed by young scientists and postgraduate students in 2015 (089/WT-KM/02/2015/M/5089). The funders had no role in study design, data collection and analysis, decision to publish, or preparation of the manuscript
Lista MNiSW:
a 35.00 pkt
Nr:
2168309245
artykuł w czasopiśmie
109

Tytuł:
Jakość powietrza w Krakowie w latach 2010-2015 w aspekcie dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń = Krakow Air Quality in 2010-2015 and the Permissible Levels of Pollution
Źródło:
Environmental Aspects of Quality = Środowiskowe aspekty jakości / ed. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński, Małgorzata Lotko - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 83-93. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-7789-424-8 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168309269
rozdział w monografii
110

Tytuł:
Metody sensoryczne w ocenie jakości powietrza = Sensory Methods in the Assessment of Air Quality
Źródło:
Environmental Aspects of Quality = Środowiskowe aspekty jakości / ed. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński, Małgorzata Lotko - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 66-75. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-7789-424-8 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168309271
rozdział w monografii
111

Autor:
Tytuł:
Analiza kopalnego DNA w badaniu obiektów dziedzictwa kulturowego - metodyka i procedura postępowania = Analysis of Ancient DNA in the Study of Cultural Heritage Objects - Procedure and Methodology
Źródło:
Environmental Aspects of Quality = Środowiskowe aspekty jakości / ed. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński, Małgorzata Lotko - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 124-132. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
ISBN:
978-83-7789-424-8 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168309275
rozdział w monografii
112

Autor:
Hornik Stanisław , Polarska Katarzyna
Tytuł:
Problemy ekologiczne i ekonomiczne z energetyką wiatrową w Polsce - stan obecny i tendencje rozwojowe = Environmental and Economic Problems with Wind Energy in Poland - Current State and Development Trends
Źródło:
Environmental Aspects of Quality = Środowiskowe aspekty jakości / ed. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński, Małgorzata Lotko - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 45-56. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
ISBN:
978-83-7789-424-8 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168309297
rozdział w monografii
113

Autor:
Tytuł:
Jakość powietrza w opinii mieszkańców Krakowa
Źródło:
Environmental Aspects of Quality = Środowiskowe aspekty jakości / ed. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński, Małgorzata Lotko - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 76-82. - Streszcz. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-7789-424-8 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168309299
rozdział w monografii
114

Tytuł:
Metody badania i oceny wyrobów tekstylnych
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2016
Opis fizyczny:
134 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Na książce wyłącznie błędny ISBN., Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-722-7
Nr:
2168309301
podręcznik
115

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Assessment of the Risks Caused by Heavy Metals Contained in Consumer Products by the Use of Bioindicative Measuring Method
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 147. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309303
varia
116

Tytuł:
Non-food Products Safety in Statistics, Consumer Awareness and New Regulations = Bezpieczeństwo produktów nieżywnościowych w statystyce, świadomości konsumentów i nowych przepisach
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (49) (2016) , s. 134-142. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
This publication was financed with subsidies for maintaining the research capacity granted to the Commodity Science Faculty of The Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168309307
artykuł w czasopiśmie
117

Autor:
Majkrzak Anna Xymena , Salerno-Kochan Renata
Tytuł:
The Perception of Apparel Quality in the Aspect of Young Women' Buying Behaviors. Part 2 = Postrzeganie jakości wyrobów odzieżowych w aspekcie zachowań zakupowych młodych konsumentek. Cz. 2
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (49) (2016) , s. 143-152. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
This publication was financed with subsidies on research for young scientists and doctoral students granted to the Faculty of Management of The Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168309309
artykuł w czasopiśmie
118

Konferencja:
The 90th Textile Institute World Conference (TIWC 2016), Poznań, Polska, od 2016-04-25 do 2016-04-28
Tytuł:
Research on Heavy Metals Migration from Textiles in the Aspect of the Safety Assessment of Products
Źródło:
Textiles : Inseparable from the Human Environment : Book of Abstracts - Poznań: [b.w.], 2016, s. 45. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168309313
varia
119

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Influence of Genetically Modified Raw Materials on Determinants of Product Quality
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 27. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309321
varia
120

Autor:
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Assessing the Microbiological Risk to Historical Parchment Documents
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 30. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309323
varia
121

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Consumers with Sight Disabilities as a Packaging Industry Point of Interest
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 34. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309341
varia
122

Autor:
Świda Jarosław , Jaracz Ewa
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Tendencies of Mineral Water Packaging Changes Preferred by the Elderly Consumers in Poland
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 36. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309343
varia
123

Autor:
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Valuation of Quality Changes
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 39. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309345
varia
124

Autor:
Turek Paweł , Knot Jedrzej
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Effect of Color on Perceived Taste of Aqueous Solutions
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 54. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309349
varia
125

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Current Problems of Sustainable Production and Consumption
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 60. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309353
varia
126

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Role of Environmental Labeling for Sustainable Production and Sustainable Consumption
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 71. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309355
varia
127

Autor:
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Tools for Integrating the Supply Chain
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 98. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309359
varia
128

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Food Additives versus Clean Label - Consumers Preferences and Expectations from European Perspective
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 109. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309361
varia
129

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Application of Absorption and Fluorometric Methods to Measuring Air Pollution through Quantitative Analysis of Chlorophyll Content in Evergreen Plants of Thuja Occidentalis Species
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 113. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309363
varia
130

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Issues of Ma