Formularz wyszukiwania

Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:
Wpisz minimum 3 znaki!
Wyszukaj z opcją:

Wyniki wyszukiwania dla zapytania:

Jednostka: Wydział Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem od roku: 2011 do roku: 2011
Liczba pozycji spełniających powyższe kryteria selekcji: 223.
Proszę czekać...
Trwa ładowanie danych...
1

Tytuł:
Postrzeganie bezpieczeństwa opakowań przez konsumentów = Perception of Packaging Safety Problem Importance by Consumers
Źródło:
Marketing i Rynek. - nr 1 (2011) , s. 18-22. - Summ.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
52232
artykuł w czasopiśmie
2

Tytuł:
Opakowania inteligentne i ich postrzeganie przez konsumentów = Product Competitiveness through Intelligent Packaging in Consumers' Opinion
Źródło:
Marketing i Rynek. - nr 1 (2011) , s. 12-17. - Summ.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
52254
artykuł w czasopiśmie
3

Tytuł:
Przyszłość może być lepsza : refleksje na marginesie książki Grzegorza W. Kołodki Świat na wyciągnięcie myśli = Future May Be Better : Reflections on the Book by Grzegorz W. Kołodko Świat na wyciągnięcie myśli (the World in Thought's Reach)
Źródło:
Ekonomista. - nr 1 (2011) , s. 107-120 - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
53092
artykuł w czasopiśmie
4

Tytuł:
Chemical Composition of Natural Bio-yoghurts during Their Storage = Chemische Zusammensetzung von natürlichen Biojoghurts während der Lagerung
Źródło:
Milchwissenschaft = Milk Science International : Journal of Nutrition Research and Food Science. - vol. 66, iss. 1 (2011) , s. 37-39. - Summ., Zsfg. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2165790329
artykuł w czasopiśmie
5

Tytuł:
Motywowanie klienta wewnętrznego w organizacjach zarządzanych systemowo = Motivation of Internal Client in Organisation with the Quality Management System
Źródło:
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics. - nr 151 (2011) , s. 208-221. - Tytuł numeru: Orientacja na klienta jako kryterium doskonałości - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2166594187
artykuł w czasopiśmie
6

Tytuł:
Model zapewnienia satysfakcji klientów wewnętrznych i zewnętrznych w organizacji = A Model of the Internal and External Customer Satisfaction Assurance in an Organization
Źródło:
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics. - nr 151 (2011) , s. 135-151. - Tytuł numeru: Orientacja na klienta jako kryterium doskonałości - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2166594586
artykuł w czasopiśmie
7

Tytuł:
Jakość procesu kształcenia w szkole wyższej - propozycja determinant i próba oceny = Quality of Educational Process at University - Proposal of Determinants and Attempt of Evaluation
Źródło:
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics. - nr 151 (2011) , s. 475-489. - Tytuł numeru: Orientacja na klienta jako kryterium doskonałości - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2166594770
artykuł w czasopiśmie
8

Tytuł:
Wybrane aspekty zarządzania jakością
Adres wydawniczy:
Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011
Opis fizyczny:
292 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr. przy art.
ISBN:
978-83-929209-2-2
Nr:
2166656443
monografia
Zobacz powiązane rozdziały
9

Autor:
Tytuł:
Reklamacje - prawo konsumenta
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011, s. 22-25 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-929209-2-2
Nr:
2166659316
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
10

Tytuł:
Zasady etyczne w badaniach Mystery Shopping
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011, s. 63-66 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-929209-2-2
Nr:
2166659337
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
11

Tytuł:
Podstawowe założenia Balanced Scorecard
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011, s. 70-73 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-929209-2-2
Nr:
2166659364
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
12

Tytuł:
Kryteria nagrody jakości a samoocena organizacji
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011, s. 74-78 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-929209-2-2
Nr:
2166659387
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
13

Autor:
Tytuł:
Produkcja eko-żywności a system kontroli, certyfikacji i znakowania
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011, s. 79-85 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-929209-2-2
Nr:
2166659429
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
14

Autor:
Tytuł:
Powiązania między ISO 9004:2009 i ISO 9001:2008
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011, s. 116-119 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-929209-2-2
Nr:
2166659680
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
15

Tytuł:
Wpływ procesu rebrandingu na funkcjonowanie systemu HACCP w przedsiębiorstwie
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011, s. 204-213 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-929209-2-2
Nr:
2166659857
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
16

Tytuł:
Efektywność auditów wewnętrznych i zewnętrznych
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011, s. 249-254 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-929209-2-2
Nr:
2166663574
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
17

Tytuł:
Czynniki determinujące bezpieczeństwo opakowań do żywności
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2011
Opis fizyczny:
198 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-183
Nr:
2167734325
doktorat
18

Tytuł:
Czynniki kształtujące rozwój branży opakowań = Factors Affecting Development of Packaging Branch
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (27) (2011) , s. 30-39. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168218030
artykuł w czasopiśmie
19

Autor:
Ząbek Janusz , Sikora Tadeusz
Tytuł:
Satysfakcja i lojalność : istota i trendy percepcji klientów w zmieniającym się otoczeniu organizacji = Satisfaction and Loyalty : the Role and Trends of Customers Perception in a Changing Environment of Organizations
Źródło:
Marketing i Rynek. - nr 8 (2011) , s. 2-9. - Summ.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218078
artykuł w czasopiśmie
20

Tytuł:
Nierówności społeczne, kapitał ludzki a wzrost gospodarczy w krajach OECD = Social Inequalities, Human Capital and Economic Growth of the OECD-Countries
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 176 (2011) , s. 193-223. - Tytuł numeru: Wzrost gospodarczy : teoria, rzeczywistość - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218500
artykuł w czasopiśmie
21

Tytuł:
Wykorzystanie narzędzi Zintegrowanej Polityki Produktowej źródłem sukcesu przedsiębiorstwa = Use of the Tools Integrated Product Policy Source of Success Company
Źródło:
Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. - 4/2 (2011) , s. 337-344. - Tytuł numeru: Źródła sukcesu organizacji - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168218506
artykuł w czasopiśmie
22

Tytuł:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Numer:
nr 859
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
173 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. ang. przy art., Bibliogr. przy art.
Nr:
2168218540
redakcja czasopisma/serii
Zobacz powiązane rozdziały
23

Tytuł:
Spójność społeczno-ekonomiczna jako wyzwanie dla polityki gospodarczej : z perspektywy procesu transformacji = Socio-economic Cohesion as a Challenge for Economic Policies : from the Perspective of System Transformation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011) , s. 7-28. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218556
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
24

Autor:
Cioroch Karolina , Salerno-Kochan Marek
Tytuł:
System akredytacji laboratoriów sądowych = Forensic Laboratory Accreditation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nauk. Adam STABRYŁA]. - nr 871 (2011) , s. 115-127. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218592
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
25

Tytuł:
Trwałość przemian strukturalnych gospodarki polskiej w kontekście teorii dualizmu gospodarczego = The Sustainability of Structural Changes in the Polish Economy in the Context of Dual Sector Theory
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011) , s. 75-95. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218780
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
26

Tytuł:
Modernizacja ekonomiczna w ekonomii rozwoju = Economic Modernisation and Economic Development
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011) , s. 97-116. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218790
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
27

Tytuł:
Perspektywy modernizacji gospodarki Polski poprzez dyfuzję innowacji = Perspectives on Poland's Economic Modernisation Through the Diffusion of Innovation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011) , s. 117-134. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218796
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
28

Tytuł:
Funkcjonowanie systemów zarządzania jakością w polskich przedsiębiorstwach i ich wpływ na modernizację produktową = Quality Management Systems in Polish Enterprises and Their Influence on Product Modernisation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - nr 859 (2011) , s. 161-173. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168218840
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
29

Autor:
Zimon Dominik
Tytuł:
Uwarunkowania wdrożenia i funkcjonowania systemu zarządzania jakością w wybranych organizacjach handlowych
Promotor:
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2011
Opis fizyczny:
216 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-191
Nr:
2168219566
doktorat
30

Tytuł:
Studium metod oceny czystości mikrobiologicznej tkanin
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2011
Opis fizyczny:
191 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-188
Nr:
2168219570
doktorat
31

Tytuł:
Modernizacja gospodarki a kapitał ludzki w rozwijających się krajach południowo-wschodniej Azji = Modernization of an Economy and Human Capital in South-East Asian Developing Countries
Źródło:
Konsulting dla organizacji gospodarczych i niezorientowanych na zysk / red. nauk. Marek ĆWIKLICKI i Marek JABŁOŃSKI - Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2011, s. 184-206. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-62511-01-3
Nr:
2168220362
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
32

Tytuł:
The Accuracy of the Information Relating to Nutritional Value of Ready - Made Dishes Exemplified by Soup Concentrates = The Accuracy of the Information Relating to Nutritional Value of Ready - Made Dishes Exemplified by Soup Concentrates
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 1 (26) (2011) , s. 63-69. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168220564
artykuł w czasopiśmie
33

Autor:
Tytuł:
Studium jakości wód zapachowych : możliwości różnicowania produktów oryginalnych i nieoryginalnych
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
212, [1] s.: il.; 24 cm
Seria:
(Monografie : prace doktorskie Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie ; nr 12)
Uwagi:
Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-529-1
Nr:
2168220732
monografia
34

Autor:
Cichoń Zofia , Woźniak-Słota Małgorzata
Tytuł:
Procedura odprawy czasowej towarów = The Procedure of Temporary Admission of Goods
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011) , s. 5-33. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221552
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
35

Tytuł:
Badanie preferencji konsumenckich mlecznych napojów fermentowanych = Consumer Preferences Regarding Fermented Milk Products
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011) , s. 61-73. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221554
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
36

Tytuł:
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo zdrowotne pieczywa = Factors Determining the Quality and Safety of Bakery Products
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011) , s. 35-52. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221556
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
37

Tytuł:
Charakterystyka parametrów jakości mleka polskiej owcy górskiej jako surowca konsumpcyjnego i technologicznego = Characterization of the Quality Parameters of Milk from the Polish Mountain Sheep as a Raw Material Intended for Consumption Purposes and Technological Processing
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011) , s. 53-60. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221558
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
38

Tytuł:
Analiza konsumenckich kryteriów wyboru napojów energetyzujących na przykładzie kryteriów przyjmowanych przez studentów towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Energy Drinks: The Analysis of Consumer Choice Criteria Based on the Studies Conducted Among Commodity Science Students at the Cracow University of Economics
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Tadeusz SIKORA]. - nr 851 (2011) , s. 75-88. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221560
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
39

Tytuł:
Regeneracja adsorpcyjna zużytej frytury za pomocą handlowego krzemianu magnezu = Adsorptive Regeneration of Used Oil by Commercial Magnesium Silicate
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 5-18. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221586
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
40

Tytuł:
Znakowanie produktów spożywczych informacją o wartości odżywczej = Food Product Nutritional Labelling
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 19-36. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221588
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
41

Autor:
Tytuł:
Wykorzystanie promieniowania jonizującego do utrwalania żywności = The Use of Ionizing Radiation to Preserve Food
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 45-57. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221590
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
42

Tytuł:
Charakterystyka profilu kwasowego olejów roślinnych bogatych w polinienasycone kwasy tłuszczowe = Characteristics of the Acid Profile of Vegetable Oils Rich in Polyunsaturated Fatty Acids
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 59-77. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221592
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
43

Tytuł:
The Impact of Selected Factors on the Survival Rate of Probiotic Bacteria in Natural Bio-yoghurts Made from Cow's Milk = The Impact of Selected Factors on the Survival Rate of Probiotic Bacteria in Natural Bio-yoghurts Made from Cow's Milk
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 79-87. - Streszcz. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221594
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
44

Tytuł:
Oczekiwania konsumentów dotyczące opakowań a realizacja ich potrzeb społeczno-ekonomicznych = Consumer Expectations Concerning Packaging in a Field of Realization of Socio-Economic Needs
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 89-100. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221596
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
45

Tytuł:
Pozostałości pestycydów chloroorganicznych jako wyznacznik jakości zdrowotnej produktów zbożowych = Residues of Chloroorganic Pesticides as an Indicator of the Healthfulness of Cereal Products
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 101-124. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221598
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
46

Tytuł:
Charakterystyka kwasów tłuszczowych omega-3 oraz ocena poziomu wiedzy o ich działaniu zdrowotnym = The Characteristics and Benefits of Omega-3 Fatty Acids
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 139-161. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221600
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
47

Autor:
Tytuł:
Wpływ ogrzewania mikrofalowego o mocy 400 W na zmiany oksydacyjne wybranych olejów rafinowanych = Influence of Microwave Heating at 400 Watts Power on Oxidative Changes of Selected Refined Oils
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 125-138. - summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221602
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
48

Tytuł:
Składniki kosztów wdrożenia i certyfikacji systemu zarządzania jakością w małych i średnich przedsiębiorstwach branży spożywczej = Implementation and Certification Costs Components of a Quality Management System in Small and Medium Enterprises in the Food Industry
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 37-43. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221604
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
49

Tytuł:
Modelowanie zmian parametrów jakościowych produktów spożywczych w układzie produkt - opakowanie - otoczenie = Modelling Changes in the Quality Parameters of Food Products in a Product-Packaging-Environment System
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 163-176. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221606
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
50

Tytuł:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Numer:
nr 851
Redaktor:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
88 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. ang. przy art., Bibliogr. przy art.
Nr:
2168221608
redakcja czasopisma/serii
Zobacz powiązane rozdziały
51

Tytuł:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management
Numer:
nr 872
Redaktor:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
176[2] s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. ang. przy art., Bibliogr. przy art.
Nr:
2168221626
redakcja czasopisma/serii
Zobacz powiązane rozdziały
52

Autor:
Ząbek Janusz
Tytuł:
Badania satysfakcji klientów organizacji usługowej zarządzanej projakościowo
Promotor:
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2011
Opis fizyczny:
210 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-194
Nr:
2168221640
doktorat
53

Tytuł:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy
Numer:
z. nr 18
Adres wydawniczy:
Rzeszów: Uniwersytet Rzeszowski, 2011
Opis fizyczny:
527 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej, Bibliogr. przy rozdz.
Nr:
2168222492
redakcja czasopisma/serii
Zobacz powiązane rozdziały
54

Tytuł:
Edukacja i zdrowie a wzrost gospodarczy w krajach OECD = Education, Health and Economic Growth in OECD Countries
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 869 (2011) , s. 5-26. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168222650
artykuł w czasopiśmie
55

Tytuł:
Kierunki zmian w regionalnych i wojewódzkich strukturach zatrudnienia jako podłoże technologicznej modernizacji polskiej gospodarki = Changes in Regional and Voivodships' Employment Structures as the Background for Technological Modernisation of Polish Economy
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011) , s. 431-450. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168222686
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
56

Tytuł:
Międzynarodowy transfer technologii a modernizacja polskiej gospodarki = International Transfer of Technology and Modernisation of the Polish Economy
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011) , s. 195-207. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168222688
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
57

Tytuł:
Modernizacja gospodarki poprzez kapitał ludzki : doświadczenia krajów rozwijających się południowej i wschodniej Azji = Modernization of an Economy throughout the Human Capital : Case of Southern and Eastern Asian Developing Countries
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011) , s. 208-231. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168222692
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
58

Tytuł:
Innowacyjny segment żywności wspierającej zdrowie człowieka = Innovative Segment of the Food that Supports Human Health
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011) , s. 290-302. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168222694
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
59

Tytuł:
Polityka stabilizacyjna dla spójności społeczno-ekonomicznej w Polsce w kontekście kryzysu z lat 2008-2010 = Stabilizing Policy for Socio-Economic Cohesion in Poland in the Context of 2008-2010 Crisis
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 18 (2011) , s. 85-97. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b
Nr:
2168222702
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
60

Autor:
Tytuł:
Rewitalizacja - szansa czy przeszkoda w budowie i zarządzaniu obiektem komercyjnych : przykład Rynku Krowoderskiego = Revitalizalization - a Chance or an Obstacle in Building and Managing the Commercial Real Estate : Krowoderski Market Square as an Example
Źródło:
Świat Nieruchomości / [red. nacz. Adam NALEPKA]. - nr 77 (2011) , s. 36-40. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168222808
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
61

Autor:
Tytuł:
Certyfikat a fałszowanie żywności
Źródło:
Problemy Jakości. - R. 43, nr 12 (2011) , s. 42-45. - Summ., streszcz.
Lista MNiSW:
b 2.00 pkt
Nr:
2168223006
artykuł w czasopiśmie
62

Tytuł:
Kategorie i atrybuty informacji oraz jej ochrona = Categories and Attributes of Information Determining Effective Protection of Information in Organization
Źródło:
Problemy Jakości. - R. 43, nr 12 (2011) , s. 25-30. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 2.00 pkt
Nr:
2168223008
artykuł w czasopiśmie
63

Autor:
Tytuł:
Wybrane metody analizy chemicznej
Wydanie:
Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
107, [1] s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-534-5
Nr:
2168223640
skrypt
64

Tytuł:
Zmiany jakościowe i fizykochemiczne olejów roślinnych ogrzewanych mikrofalowo = Qualitative and Physico-chemical Changes in Microwave-heated Vegetable Oils
Źródło:
Przemysł Chemiczny. - T. 90, nr 6 (2011) , s. 1245-1248. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168223644
artykuł w czasopiśmie
65

Tytuł:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy
Numer:
z. nr 20
Adres wydawniczy:
Rzeszów: Uniwersytet Rzeszowski, 2011
Opis fizyczny:
392 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Tytuł numeru: Uwarunkowania sprawnego działania w przedsiębiorstwie i regionie, Bibliogr. przy rozdz.
Nr:
2168223796
redakcja czasopisma/serii
66

Tytuł:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy
Numer:
z. nr 19
Adres wydawniczy:
Rzeszów: Uniwersytet Rzeszowski, 2011
Opis fizyczny:
491 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej, Bibliogr. przy rozdz.
Nr:
2168223800
redakcja czasopisma/serii
Zobacz powiązane rozdziały
67

Tytuł:
Recenzja publikacji: Zarys ekonomii sektora publicznego, red. Marcin Brol, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, Wrocław 2010, ss. 241
Źródło:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 19 (2011) , s. 485-491. - Tytuł numeru: Modernizacja dla spójności społeczno-ekonomicznej
Lista MNiSW:
b
Nr:
2168223814
recenzja
Zobacz opis całości
68

Tytuł:
Ćwiczenia z mikrobiologii
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
123 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-549-9
Nr:
2168223924
skrypt
69

Tytuł:
Acid Profile of Canned Fish Oil
Źródło:
Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2011, s. 79. - [odczyt: 14.02.2012]. - Dostępny w World Wide Web
ISBN:
978-83-7717-070-0
Tryb dostępu:
Nr:
2168223982
varia
70

Autor:
Tytuł:
The Effect of MicrowAVE Heating at 600 E Power on the Changes in Chemical Parameters and the Composition of Fatty Acids in Refined Oils
Źródło:
Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2011, s. 116. - [odczyt: 14.02.2012]. - Dostępny w World Wide Web
ISBN:
978-83-7717-070-0
Tryb dostępu:
Nr:
2168224002
varia
71

Autor:
Nawalany Kinga , Styczyńska Kamila , Buczek Bronisław
Tytuł:
Liposomowe nośniki witamin do wzbogacania żywności
Źródło:
54. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego : Lublin, 18-22 września 2011 : materiały zjazdowe - Warszawa: Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2011, s. 203-204. - Dostępne tylko streszczenia - Bibliogr.
ISBN:
978-83-60988-08-4
Nr:
2168224036
varia
72

Autor:
Nawalany Kinga , Kępczyński Mariusz , Rusin Aleksandra , Krawczyk Zdzisław , Nowakowska Maria
Tytuł:
Nanostrukturalne fotouczulacze polimerowe dla potrzeb terapii fotodynamicznej PDT
Źródło:
54. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego : Lublin, 18-22 września 2011 : materiały zjazdowe - Warszawa: Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2011, s. 318. - Dostępne tylko streszczenia - Bibliogr.
ISBN:
978-83-60988-08-4
Nr:
2168224050
varia
73

Tytuł:
Oczyszczanie postarzonego oleju adsorbentami z łupin orzecha włoskiego
Źródło:
54. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego : Lublin, 18-22 września 2011 : materiały zjazdowe - Warszawa: Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2011, s. 356. - Dostępne tylko streszczenia - Bibliogr.
ISBN:
978-83-60988-08-4
Nr:
2168224058
varia
74

Tytuł:
Przeżywalność bakterii Staphylococcus aureus na tkaninach użytkowych
Źródło:
Przegląd Włókienniczy. - nr 11-12 (2011) , s. 32-35 - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168224776
artykuł w czasopiśmie
75

Tytuł:
Współpraca międzynarodowych korporacji z lokalnymi dostawcami w kraju goszczącym = Collaboration of International Corporations with Local Suppliers in the Host Country
Źródło:
Folia Oeconomica Bochniensia. - nr 9 (2011) , s. 25-56. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 2.00 pkt
Nr:
2168226000
artykuł w czasopiśmie
76

Tytuł:
Chemia dla studentów towaroznawstwa : wybrane zagadnienia
Wydanie:
Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
139 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-550-5
Nr:
2168226006
skrypt
77

Tytuł:
Funkcjonowanie i doskonalenie systemów zarządzania jakością
Redaktor:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
322 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-551-2
Nr:
2168226032
monografia
Zobacz powiązane rozdziały
78

Tytuł:
Wdrażanie, utrzymywanie i doskonalenie systemów zarządzania jakością
Źródło:
Funkcjonowanie i doskonalenie systemów zarządzania jakością / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011, s. 11-41
ISBN:
978-83-7252-551-2
Nr:
2168226054
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
79

Tytuł:
Audyt systemów zarządzania
Źródło:
Funkcjonowanie i doskonalenie systemów zarządzania jakością / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011, s. 67-108
ISBN:
978-83-7252-551-2
Nr:
2168226056
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
80

Tytuł:
Dokumentacja systemów zarządzania jakością
Źródło:
Funkcjonowanie i doskonalenie systemów zarządzania jakością / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011, s. 42-66
ISBN:
978-83-7252-551-2
Nr:
2168226058
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
81

Autor:
Tytuł:
Strategiczna karta wyników
Źródło:
Funkcjonowanie i doskonalenie systemów zarządzania jakością / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011, s. 211-222
ISBN:
978-83-7252-551-2
Nr:
2168226132
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
82

Autor:
Tytuł:
Controlling w przedsiębiorstwie
Źródło:
Funkcjonowanie i doskonalenie systemów zarządzania jakością / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011, s. 223-234
ISBN:
978-83-7252-551-2
Nr:
2168226136
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
83

Autor:
Tytuł:
Rachunek kosztów jakości
Źródło:
Funkcjonowanie i doskonalenie systemów zarządzania jakością / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011, s. 235-252
ISBN:
978-83-7252-551-2
Nr:
2168226138
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
84

Tytuł:
Bariery wdrażania i funkcjonowania systemu zarządzania jakością
Źródło:
Funkcjonowanie i doskonalenie systemów zarządzania jakością / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011, s. 253-268
ISBN:
978-83-7252-551-2
Nr:
2168226142
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
85

Autor:
Reiss-Fizia Patrycja , Sikora Tadeusz
Tytuł:
Rola kultury organizacyjnej w przedsiębiorstwie zarządzanym projakościowo
Źródło:
Funkcjonowanie i doskonalenie systemów zarządzania jakością / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011, s. 269-314
ISBN:
978-83-7252-551-2
Nr:
2168226144
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
86

Tytuł:
Nowe elementy towaroznawczej oceny bezpieczeństwa wyrobów włókienniczych = New Elements in Comodity Science Assessment of the Saftey of Textiles
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
209 s.: il.; 24 cm
Seria:
(Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie. Seria Specjalna, Monografie ; nr 202)
Uwagi:
Summ., Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-545-1
Nr:
2168226176
monografia
87

Autor:
Prusak Anna , Stefanów Piotr
Tytuł:
Badania nad właściwościami operacyjnymi metody AHP
Źródło:
Folia Oeconomica Cracoviensia. - vol. 52 (2011) , s. 87-104. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168226601
artykuł w czasopiśmie
88

Tytuł:
Projektowanie nowych produktów żywnościowych jako element strategii projakościowej = Food Product Development as an Element of the Quality Strategy
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 205 (2011) , s. 193-201. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168226737
artykuł w czasopiśmie
89

Tytuł:
Essence of Holistic Angle on Development of Consumer Behaviour by Packaging = Istota holistycznego ujęcia kształtowania zachowań konsumentów poprzez opakowania
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (29) (2011) , s. 66-72. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168226789
artykuł w czasopiśmie
90

Tytuł:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy
Numer:
z. nr 22
Adres wydawniczy:
Rzeszów: Uniwersytet Rzeszowski, 2011
Opis fizyczny:
287 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Tytuł numeru: Społeczeństwo informacyjne - stan i perspektywy rozwoju, Bibliogr. przy art.
Nr:
2168226821
redakcja czasopisma/serii
91

Tytuł:
Zachowania konsumentów na rynku barów bistro = Consumers' Behaviour in the Market for Bistro
Źródło:
Handel Wewnętrzny. - nr 5 (334) (2011) , s. 39-49. - Summ., rez.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227464
artykuł w czasopiśmie
92

Tytuł:
Zachowania konsumentów w kontekście ekomarketingu = Consumer Behavior in the Context of Ecomarketing
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Ekonomiczne Problemy Usług. - nr 73 (2011) , s. 197-208. - Tytuł numeru: Marketing przyszłości : trendy, strategie, instrumenty : przedsiębiorstwo i konsument w ewoluującym otoczeniu
Seria:
(Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego ; nr 661)
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227568
artykuł w czasopiśmie
93

Tytuł:
Stan zasobów ludzkich w Polsce a ograniczanie nierówności społeczno-gospodarczych = The State of Human Resources in Poland and the Limiting of Socio-economic Inequality
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011) , s. 83-100. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227572
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
94

Tytuł:
Rola transferu technologii w polskiej gospodarce w świetle założeń strategii lizbońskiej = The Role of the Transfer of Technology in the Polish Economy in the Light of Lisbon Strategy Goals
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011) , s. 67-81. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227574
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
95

Tytuł:
Zmiany strukturalne w polskiej gospodarce. Doświadczenia transformacji oraz perspektywy wynikające z członkostwa w Unii Europejskiej = Structural Changes in the Polish Economy - Transformation Experiences and Perspectives Brought About by EU Membership
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011) , s. s. 101-123. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227576
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
96

Tytuł:
Konwergencja realna krajów OECD w latach 1970-2007 = Real Convergence between Countries of the OECD in the Years 1970-2007
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011) , s. 31-48. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227578
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
97

Tytuł:
Instytucjonalne uwarunkowania konwergencji = The Institutional Conditions of Convergence
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011) , s. 5-29. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227580
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
98

Tytuł:
Znaczenie priorytetów strategii lizbońskiej w zakresie rozwoju kapitału ludzkiego i ograniczania nierówności społecznych w łagodzeniu skutków globalnego kryzysu w Polsce = Lisbon Strategy Priorities for the Development of Human Capital and the Reduction of Social Inequality in Ameliorating the Effects of the Global Crisis in Poland
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Bogumiła SZOPA]. - nr 867 (2011) , s. 49-66. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168227582
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
99

Tytuł:
Gospodarka Polski 1990-2011 : transformacja, modernizacja, droga do spójności społeczno-ekonomicznej. T. 1, Transformacja
Adres wydawniczy:
Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2011
Opis fizyczny:
354, [1] s.: il.; 25 cm
Uwagi:
Bibliogr.
ISBN:
978-83-01-16826-1 ; 978-83-01-16829-2
Nr:
2168227634
monografia
100

Tytuł:
Integrating Environmental Aspects into Decision-Making Process in Companies - Hybrid LCA Approach
Źródło:
Knowledge, Economy, Society : Challenges of the Contemporary World / ed. by Renata OCZKOWSKA & Bogusz MIKUŁA - Kraków: Foundation of the Cracow University of Economics, 2011, s. 469-486 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-62511-36-5
Nr:
2168228210
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
101

Tytuł:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
41 k.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
126/KChO/1/2011/S/605
Sygnatura:
NP-882/9/Magazyn
Nr:
2168228564
naukowo-badawcze
Zobacz powiązane rozdziały
102

Tytuł:
Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2011, s. 3-12 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/9/Magazyn
Nr:
2168228566
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
103

Tytuł:
Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2011, s. 13-21 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/9/Magazyn
Nr:
2168228570
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
104

Autor:
Tytuł:
Analiza zmian fizykochemicznych zachodzących w wybranych olejach rafinowanych pod wpływem ogrzewania mikrofalowego o mocy 200 W
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2011, s. 22-41 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/9/Magazyn
Nr:
2168228572
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
105

Tytuł:
HACCP System Fuctioning Evaluation Model Based on Bistro Bars in Poland
Źródło:
Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2011, s. 113. - [odczyt: 15.05.2012]. - Dostępny w World Wide Web
ISBN:
978-83-7717-070-0
Tryb dostępu:
Nr:
2168228602
varia
106

Tytuł:
Customer Satisfaction of Food Quality and Safety Based on the Example of Bistro Bars in Poland
Źródło:
International Journal for Quality Research. - vol. 10, no. 10 (2011) , s. 619-623. - Summ. - Bibliogr.. - Dostępny w World Wide Web
Tryb dostępu:
Nr:
2168228610
artykuł w czasopiśmie
107

Konferencja:
5th International Quality Conference, Center for Quality, Faculty of Engineering, University of Kragujevac, Kragujevac, Serbia, od 2011-05-20 do 2011-05-20
Tytuł:
Benefits of Implementation and Certification of Management Systems in the Food Industry Enterprises
Źródło:
5. International Quality Conference : Conference Manual, May 20 2011, Kragujevac / [eds. Slavko Arsovski, Miodrag Lazić, Miladin Stefanović] - Kragujevac: Faculty of Mechanical Engineering, 2011, s. 625-629. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-86-86663-68-9
Tryb dostępu:
Nr:
2168228616
rozdział w materiałach konferencyjnych
108

Konferencja:
5th International Quality Conference, Center for Quality, Faculty of Engineering, University of Kragujevac, Kragujevac, Serbia, od 2011-05-20 do 2011-05-20
Tytuł:
Customer Satisfaction of Food Quality and Safety Based on the Example of Bistro Bars in Poland
Źródło:
5. International Quality Conference : Conference Manual, May 20 2011, Kragujevac / [eds. Slavko Arsovski, Miodrag Lazić, Miladin Stefanović] - Kragujevac: Faculty of Mechanical Engineering, 2011, s. 619-623. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-86-86663-68-9
Tryb dostępu:
Nr:
2168228618
rozdział w materiałach konferencyjnych
109

Tytuł:
Possibilities of Using Modified Atmosphere to Packaging Food Product = Możliwości zastosowania modyfikowanej atmosfery do pakowania żywności
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 186 (2011) , s. 76-84. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168229380
artykuł w czasopiśmie
110

Tytuł:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy
Numer:
z. nr 23
Adres wydawniczy:
Rzeszów: Uniwersytet Rzeszowski, 2011
Opis fizyczny:
353 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Tytuł numeru: Społeczeństwo informacyjne - regionalne aspekty rozwoju, Bibliogr. przy rozdz.
Nr:
2168229432
redakcja czasopisma/serii
111

Tytuł:
Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP = Reliability and Effectiveness of the Saaty's Pairwise Comparison Scale in AHP and ANP Methods
Źródło:
Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu / red. Andrzej Chodyński - Kraków: Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, 2011, s. 271-298. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7571-145-5
Nr:
2168230300
rozdział w monografii
112

Tytuł:
Modelowanie w naukach ekonomicznych i o zarządzaniu za pomocą funkcji wykładniczo-potęgowych
Źródło:
Rachunkowość, finanse oraz metody ilościowe w zarządzaniu : wybrane problemy / red. Alicja Dziuba-Burczyk - Kraków: Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, 2011, s. 129-153
ISBN:
978-83-7571-153-0
Nr:
2168230312
rozdział w monografii
113

Tytuł:
Analiza systemu zarządzania środowiskowego w przedsiębiorstwie = Analysis of the Environmental Management System in the Enterprise
Źródło:
Metody, techniki i narzędzia optymalizacji procesów gospodarczych / [red. nauk. Alicja Antonowicz, Paweł Antonowicz] - Sopot; Gdańsk: Fundacja Rozwoju Uniwersytetu Gdańskiego; Wydział Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego, 2011, s. 131-141. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7531-160-0
Nr:
2168233242
rozdział w materiałach konferencyjnych
114

Tytuł:
HACCP System Functioning Evaluation Model Based on Bistro Bars in Poland
Źródło:
Safety in Food Production Chain / ed. by Grażyna Krasnowska and Anna Salejda - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2011, s. 69-80 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7717-071-7
Nr:
2168233248
rozdział w monografii
115

Autor:
Ryguła Anna , Jekiel Katarzyna , Szostak-Kot Jadwiga , Wróbel Tomasz P. , Barańska Małgorzata
Tytuł:
Application of FT-Raman Spectroscopy for in situ Detection of Microorganisms on the Surface of Textiles
Źródło:
Journal of Environmental Monitoring. - vol. 13, iss. 11 (2011) , s. 2983-2987. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 27.00 pkt
Nr:
2168233674
artykuł w czasopiśmie
116

Tytuł:
Research on the Evaluation of Formaldehyde Content in Textiles = Badanie zawartości formaldehydu w wyrobach włókienniczych
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 212 (2011) , s. 238-246. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : New Technologies and Materials
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168233940
artykuł w czasopiśmie
117

Autor:
Kursa Karolina , Popek Stanisław
Tytuł:
Próba zastosowania oceny poziomu 5-HMF jako wskaźnika jakości miodu pszczelego typu spadziowego = Attempt to Apply the Assessment of 5-HFM Level as an Indicator of Bee Honeydew Honey
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 196 (2011) , s. 84-90. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168238744
artykuł w czasopiśmie
118

Tytuł:
Wykorzystanie pomiarów przewodności elektrycznej właściwej do szacowania zawartości chlorków w mleku = Application of Conductivity Measurements to Estimate Content of Chlorine in Milk
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 196 (2011) , s. 179-187. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168238746
artykuł w czasopiśmie
119

Tytuł:
Szacowanie sumy karotenoidów w sokach marchwiowych na podstawie oznaczenia barwy w systemie CIE L*a*b* = An Assessment of Carotenoids Content in Carrot Juices Based on Colour Analysis in the CIE L*a*b* System
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 196 (2011) , s. 70-76. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168238748
artykuł w czasopiśmie
120

Autor:
Turek Paweł , Gajewski Bartłomiej
Tytuł:
Trwałość cech sensorycznych mleka UHT a bezpieczeństwo konsumenta = Sensory Characteristics Durability of UHT Milk versus Consumer Safety
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu / . - 196 (2011) , s. 170-178. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168238750
artykuł w czasopiśmie
121

Tytuł:
Kapitał ludzki w wybranych modelach wzrostu gospodarczego
Źródło:
Gospodarka Narodowa / [red. nacz. Andrzej WOJTYNA]. - nr 1-2 (2011) , s. 81-103. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168238754
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
122

Autor:
Kłak Dariusz
Tytuł:
Konwersja niesformalizowanych systemów zarządzania jakością w organizacjach na przykładzie przedsiębiorstw branży mięsnej
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2011
Opis fizyczny:
229 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-220
Nr:
2168238786
doktorat
123

Autor:
Tytuł:
Skuteczność reklamacji w ocenie konsumenckiej = Effectiveness of the Complaints According to the Consumer Evaluation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu. - nr 22 (2011) , s. 11-19. - Tytuł numeru: Konsument na rynku usług
Seria:
(Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego ; nr 694)
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168245002
artykuł w czasopiśmie
124

Tytuł:
Badanie jakości usług świadczonych przez restauracje metodą ankietową i metodą mystery shopping = Using Surveys and Mystery Shopping Method to Testing the Quality of Restaurant's Services
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu. - nr 22 (2011) , s. 33-44. - Tytuł numeru: Konsument na rynku usług
Seria:
(Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego ; nr 694)
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168245008
artykuł w czasopiśmie
125

Tytuł:
Zagrożenia w produkcji i obrocie żywnością w opinii pracowników barów bistro = Hazards in Food Production and Trade in the Opinion of Bistro Bars Employees
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu. - nr 22 (2011) , s. 177-187. - Tytuł numeru: Konsument na rynku usług
Seria:
(Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego ; nr 694)
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168245036
artykuł w czasopiśmie
126

Tytuł:
Integracja systemów zarządzania = Integration of Management Systems - Literature Review
Źródło:
Problemy Jakości. - R. 43, nr 8 (2011) , s. 2-6. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 2.00 pkt
Nr:
2168245134
artykuł w czasopiśmie
127

Tytuł:
Konwergencja Polski i Ukrainy : okrągły stół - druga odsłona
Źródło:
Kurier UEK / [red. Małgorzata STRAKOWSKA-SZCZUREK, Łukasz SALWAROWSKI]2011. - nr 1 (40), s. 24-25. - [odczyt: 08.02.2013]. - Dostępny w World Wide Web
Tryb dostępu:
Nr:
2168245944
varia
Zobacz opis całości
128

Tytuł:
Legal Regulations Concerning Dietary Supplement Labeling = Regulacje prawne dotyczące znakowania suplementów diety
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 216 (2011) , s. 203-213. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Environmental and Market Research - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168249174