Prusak Anna ORCID

Kolegium Nauk o Zarządzaniu i Jakości, Instytut Nauk o Jakości i Zarządzania Produktem, Katedra Zarządzania Procesowego

Rok
Characteristics of the Peanut Chain in Europe - Implications for Peanut Allergy = Charakterystyka łańcucha żywnościowego orzeszków ziemnych w Europie - powiązanie z występowaniem alergii na orzeszki ziemne / Anna M. PRUSAK, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Annabelle Boulay, Gene Rowe // Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria. - nr 13(3) (2014), s. 321-333. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.food.actapol.net/pub/10_3_2014.pdf. - ISSN 1644-0730
2014
AHP - analityczny proces hierarchiczny : budowa i analiza modeli decyzyjnych krok po kroku / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów. - Warszawa : Wydawnictwo C. H. Beck, 2014. - 280 s. : il. ; 24 cm. - Bibliogr. - (Zarządzanie). - ISBN 978-83-255-6072-0
2014
Is GMO "Sustainable"? A Review of the Environmental Risks of GM Plants in Comparison with Conventional and Organic Crops = Czy GMO jest "zrównoważone"? Przegląd efektów oddziaływania na środowisko roślin GMO w porównaniu z efektami upraw konwencjonalnych oraz ekologicznych / Anna PRUSAK, Gene Rowe, Jacek Strojny // Modern Management Review. - vol. 19, nr 21 (4) (2014), s. 187-200. - Summ., streszcz. - Pełny tekst: http://mmr.prz.edu.pl/gfx/mmr/files/mmr_4_2014/prusak_a._rowe_g._strojny_j..pdf. - ISSN 2300-6366
2014
Analiza preferencji wyboru studiów jako przykład przedsiębiorczego działania uczelni na regionalnym rynku edukacyjnym = The Analysis of Preferences in Field of Studies Choice as an Example of Entrepreneurial Competition on the Regional Educational Market / Jacek Strojny, Anna PRUSAK, Danuta Kostrzewa, Bożena Klimczak // Przedsiębiorczość i Zarządzanie. - t. 15, z. 10, cz. 2 (2014), s. 139-153. - Summ.. - Tytuł numeru: Finansowe i organizacyjne aspekty kooperacji nauki i lokalnej przedsiębiorczości. Cz. 2. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://piz.san.edu.pl/docs/e-XV-10-2.pdf. - ISSN 1733-2486
2014
Analityczny proces hierarchiczny (AHP) na skróty - kluczowe pojęcia i literatura = Analityc Hierarchy Process (AHP) for Shortcut - Key Concepts and Literature / Anna PRUSAK, Jacek Strojny, Piotr Stefanow // Humanities and Social Sciences. - vol. 19, nr 4 (21) (2014), s. 179-192. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTYzLzEvMQ/hss-04-2014-pw-01.pdf. - ISSN 2300-5327
2014
Wykorzystanie metody Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP) w procesie certyfikacji wyrobów / Anna PRUSAK, Piotr KAFEL // ABC Jakości = Quality Review. - nr 3-4 (75-76) (2013), s. 48-53. - Bibliogr. - ISSN 1234-7248
2013
Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers / A. PRUSAK, P. Stefanów, M. Niewczas, T. SIKORA // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - 1-9. - Summ.. - [odczyt: 04.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Prusak%20Stefan%C3%B3w%20Niewczas%20Sikora.pdf
2013
Food and Nutritional Globalization vs. Trends of Protection of Traditional Food Products in Poland / M. Schlegel-Zawadzka, A. PRUSAK, T. SIKORA // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - S. 1-8. - Summ.. - [odczyt: 05.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Schlegel-Zawadzka,%20Prusak,%20Sikora.pdf
2013
Graficzna forma kwestionariusza w badaniach AHP/ANP = Graphic Form of Questionnaire in AHP/ANP Research / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów, Magdalena Gardian // Modern Management Review. - vol. 18, nr 20 (4) (2013), s. 171-189. - Summ., streszcz. - Pełny tekst: http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTM5LzEvMQ/mmr-2013-04-pw1.pdf#page=171=Fit. - ISSN 2300-6366
2013
Food Health Quality of Genetically Modified Crops - Review of Risks and Benefits / Anna PRUSAK, Małgorzata Schlegel-Zawadzka // Military Pharmacy and Medicine. - Vol. 6, nr 2 (2013), s. 13-18. - Summ. - Bibliogr. - Dostępna również on-line. - Pełny tekst: http://mil-pharm-med.pl/2013/2-6/3.pdf. - ISSN 2084-5987
2013
Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości / Magdalena Niewczas, Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2013. - S. 252-259. - Bibliogr. - ISBN 978-83-935421-2-3
2013
Ethics and Trust in Quality Assurance / T. SIKORA, M. Niewczas, A. PRUSAK // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - S. 1-8. - Summ.. - [odczyt: 05.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Sikora%20Niewczas%20Prusak.pdf
2013
Książki:
Rok
AHP - analityczny proces hierarchiczny : budowa i analiza modeli decyzyjnych krok po kroku / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów. - Warszawa : Wydawnictwo C. H. Beck, 2014. - 280 s. : il. ; 24 cm. - Bibliogr. - (Zarządzanie). - ISBN 978-83-255-6072-0 2014
Rozdziały:
Rok
Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers / A. PRUSAK, P. Stefanów, M. Niewczas, T. SIKORA // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - 1-9. - Summ.. - [odczyt: 04.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Prusak%20Stefan%C3%B3w%20Niewczas%20Sikora.pdf 2013
Food and Nutritional Globalization vs. Trends of Protection of Traditional Food Products in Poland / M. Schlegel-Zawadzka, A. PRUSAK, T. SIKORA // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - S. 1-8. - Summ.. - [odczyt: 05.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Schlegel-Zawadzka,%20Prusak,%20Sikora.pdf 2013
Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości / Magdalena Niewczas, Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2013. - S. 252-259. - Bibliogr. - ISBN 978-83-935421-2-3 2013
Ethics and Trust in Quality Assurance / T. SIKORA, M. Niewczas, A. PRUSAK // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - S. 1-8. - Summ.. - [odczyt: 05.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Sikora%20Niewczas%20Prusak.pdf 2013
Artykuły:
Rok
Characteristics of the Peanut Chain in Europe - Implications for Peanut Allergy = Charakterystyka łańcucha żywnościowego orzeszków ziemnych w Europie - powiązanie z występowaniem alergii na orzeszki ziemne / Anna M. PRUSAK, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Annabelle Boulay, Gene Rowe // Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria. - nr 13(3) (2014), s. 321-333. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.food.actapol.net/pub/10_3_2014.pdf. - ISSN 1644-0730 2014
Is GMO "Sustainable"? A Review of the Environmental Risks of GM Plants in Comparison with Conventional and Organic Crops = Czy GMO jest "zrównoważone"? Przegląd efektów oddziaływania na środowisko roślin GMO w porównaniu z efektami upraw konwencjonalnych oraz ekologicznych / Anna PRUSAK, Gene Rowe, Jacek Strojny // Modern Management Review. - vol. 19, nr 21 (4) (2014), s. 187-200. - Summ., streszcz. - Pełny tekst: http://mmr.prz.edu.pl/gfx/mmr/files/mmr_4_2014/prusak_a._rowe_g._strojny_j..pdf. - ISSN 2300-6366 2014
Analiza preferencji wyboru studiów jako przykład przedsiębiorczego działania uczelni na regionalnym rynku edukacyjnym = The Analysis of Preferences in Field of Studies Choice as an Example of Entrepreneurial Competition on the Regional Educational Market / Jacek Strojny, Anna PRUSAK, Danuta Kostrzewa, Bożena Klimczak // Przedsiębiorczość i Zarządzanie. - t. 15, z. 10, cz. 2 (2014), s. 139-153. - Summ.. - Tytuł numeru: Finansowe i organizacyjne aspekty kooperacji nauki i lokalnej przedsiębiorczości. Cz. 2. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://piz.san.edu.pl/docs/e-XV-10-2.pdf. - ISSN 1733-2486 2014
Analityczny proces hierarchiczny (AHP) na skróty - kluczowe pojęcia i literatura = Analityc Hierarchy Process (AHP) for Shortcut - Key Concepts and Literature / Anna PRUSAK, Jacek Strojny, Piotr Stefanow // Humanities and Social Sciences. - vol. 19, nr 4 (21) (2014), s. 179-192. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTYzLzEvMQ/hss-04-2014-pw-01.pdf. - ISSN 2300-5327 2014
Wykorzystanie metody Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP) w procesie certyfikacji wyrobów / Anna PRUSAK, Piotr KAFEL // ABC Jakości = Quality Review. - nr 3-4 (75-76) (2013), s. 48-53. - Bibliogr. - ISSN 1234-7248 2013
Graficzna forma kwestionariusza w badaniach AHP/ANP = Graphic Form of Questionnaire in AHP/ANP Research / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów, Magdalena Gardian // Modern Management Review. - vol. 18, nr 20 (4) (2013), s. 171-189. - Summ., streszcz. - Pełny tekst: http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTM5LzEvMQ/mmr-2013-04-pw1.pdf#page=171=Fit. - ISSN 2300-6366 2013
Food Health Quality of Genetically Modified Crops - Review of Risks and Benefits / Anna PRUSAK, Małgorzata Schlegel-Zawadzka // Military Pharmacy and Medicine. - Vol. 6, nr 2 (2013), s. 13-18. - Summ. - Bibliogr. - Dostępna również on-line. - Pełny tekst: http://mil-pharm-med.pl/2013/2-6/3.pdf. - ISSN 2084-5987 2013
Rok
Prusak A., Schlegel-Zawadzka M., Boulay A., Rowe G., (2014), Characteristics of the Peanut Chain in Europe - Implications for Peanut Allergy, "Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria", nr 13(3), s. 321-333; http://www.food.actapol.net/pub/10_3_2014.pdf
2014
Prusak A., Stefanów P., (2014), AHP - analityczny proces hierarchiczny: budowa i analiza modeli decyzyjnych krok po kroku, Warszawa : Wydawnictwo C. H. Beck, 280 s.
2014
Prusak A., Rowe G., Strojny J., (2014), Is GMO "Sustainable"? A Review of the Environmental Risks of GM Plants in Comparison with Conventional and Organic Crops, "Modern Management Review", vol. 19, nr 21 (4), s. 187-200; http://mmr.prz.edu.pl/gfx/mmr/files/mmr_4_2014/prusak_a._rowe_g._strojny_j..pdf
2014
Strojny J., Prusak A., Kostrzewa D., Klimczak B., (2014), Analiza preferencji wyboru studiów jako przykład przedsiębiorczego działania uczelni na regionalnym rynku edukacyjnym, "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 15, z. 10, cz. 2, s. 139-153; http://piz.san.edu.pl/docs/e-XV-10-2.pdf
2014
Prusak A., Strojny J., Stefanow P., (2014), Analityczny proces hierarchiczny (AHP) na skróty - kluczowe pojęcia i literatura, "Humanities and Social Sciences", vol. 19, nr 4 (21), s. 179-192; http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTYzLzEvMQ/hss-04-2014-pw-01.pdf
2014
Prusak A., Kafel P., (2013), Wykorzystanie metody Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP) w procesie certyfikacji wyrobów, "ABC Jakości", nr 3-4 (75-76), s. 48-53.
2013
Prusak A., Stefanów P., Niewczas M., Sikora T., (2013), Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality
2013
Schlegel-Zawadzka M., Prusak A., Sikora T., (2013), Food and Nutritional Globalization vs. Trends of Protection of Traditional Food Products in Poland. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality, s. 1-8.
2013
Prusak A., Stefanów P., Gardian M., (2013), Graficzna forma kwestionariusza w badaniach AHP/ANP, "Modern Management Review", vol. 18, nr 20 (4), s. 171-189; http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTM5LzEvMQ/mmr-2013-04-pw1.pdf#page=171=Fit
2013
Prusak A., Schlegel-Zawadzka M., (2013), Food Health Quality of Genetically Modified Crops - Review of Risks and Benefits, "Military Pharmacy and Medicine", Vol. 6, nr 2, s. 13-18; http://mil-pharm-med.pl/2013/2-6/3.pdf
2013
Niewczas M., Prusak A., Stefanów P., (2013), Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 252-259.
2013
Sikora T., Niewczas M., Prusak A., (2013), Ethics and Trust in Quality Assurance. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality, s. 1-8.
2013
Książki:
Rok
Prusak A., Stefanów P., (2014), AHP - analityczny proces hierarchiczny: budowa i analiza modeli decyzyjnych krok po kroku, Warszawa : Wydawnictwo C. H. Beck, 280 s. 2014
Rozdziały:
Rok
Prusak A., Stefanów P., Niewczas M., Sikora T., (2013), Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality 2013
Schlegel-Zawadzka M., Prusak A., Sikora T., (2013), Food and Nutritional Globalization vs. Trends of Protection of Traditional Food Products in Poland. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality, s. 1-8. 2013
Niewczas M., Prusak A., Stefanów P., (2013), Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 252-259. 2013
Sikora T., Niewczas M., Prusak A., (2013), Ethics and Trust in Quality Assurance. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality, s. 1-8. 2013
Artykuły:
Rok
Prusak A., Schlegel-Zawadzka M., Boulay A., Rowe G., (2014), Characteristics of the Peanut Chain in Europe - Implications for Peanut Allergy, "Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria", nr 13(3), s. 321-333; http://www.food.actapol.net/pub/10_3_2014.pdf 2014
Prusak A., Rowe G., Strojny J., (2014), Is GMO "Sustainable"? A Review of the Environmental Risks of GM Plants in Comparison with Conventional and Organic Crops, "Modern Management Review", vol. 19, nr 21 (4), s. 187-200; http://mmr.prz.edu.pl/gfx/mmr/files/mmr_4_2014/prusak_a._rowe_g._strojny_j..pdf 2014
Strojny J., Prusak A., Kostrzewa D., Klimczak B., (2014), Analiza preferencji wyboru studiów jako przykład przedsiębiorczego działania uczelni na regionalnym rynku edukacyjnym, "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 15, z. 10, cz. 2, s. 139-153; http://piz.san.edu.pl/docs/e-XV-10-2.pdf 2014
Prusak A., Strojny J., Stefanow P., (2014), Analityczny proces hierarchiczny (AHP) na skróty - kluczowe pojęcia i literatura, "Humanities and Social Sciences", vol. 19, nr 4 (21), s. 179-192; http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTYzLzEvMQ/hss-04-2014-pw-01.pdf 2014
Prusak A., Kafel P., (2013), Wykorzystanie metody Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP) w procesie certyfikacji wyrobów, "ABC Jakości", nr 3-4 (75-76), s. 48-53. 2013
Prusak A., Stefanów P., Gardian M., (2013), Graficzna forma kwestionariusza w badaniach AHP/ANP, "Modern Management Review", vol. 18, nr 20 (4), s. 171-189; http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTM5LzEvMQ/mmr-2013-04-pw1.pdf#page=171=Fit 2013
Prusak A., Schlegel-Zawadzka M., (2013), Food Health Quality of Genetically Modified Crops - Review of Risks and Benefits, "Military Pharmacy and Medicine", Vol. 6, nr 2, s. 13-18; http://mil-pharm-med.pl/2013/2-6/3.pdf 2013