Prusak Anna ORCID

Kolegium Nauk o Zarządzaniu i Jakości, Instytut Nauk o Jakości i Zarządzania Produktem, Katedra Zarządzania Procesowego

Rok
Budowa i analiza modelu hierarchicznego służącego do eksperckiej oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu / Anna PRUSAK // W: Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016. - S. 139-142. - ISBN 978-83-63663-70-4
2016
The Importance of Open Access Journals in the Area of Public Health / Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Anna PRUSAK // Public Health : Open Journal [on-line]. - vol. 1, iss. 1 (2016), s. e2-e3. - [odczyt: 14.04.2016]. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://openventio.org/wp-content/uploads/2017/10/The-Importance-of-Open-Access-Journals-in-the-Area-of-Public-Health-PHOJ-1-e002.pdf
2016
Model zarządzania projektami w instytucjach administracji publicznej = Model of Project Management in the Institutions of Public Administration / Jacek Strojny, Małgorzata Baran, Anna PRUSAK // Przedsiębiorczość i Zarządzanie. - t. 17, z. 2, cz. 1 (2016), s. 23-42. - Summ.. - Tytuł numeru: Wykorzystanie zarządzania projektami w sektorze publicznym. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVII-2-1.pdf. - ISSN 1733-2486
2016
An Integrated Approach to Management of Food Allergy - Recommendations for Consumers and Professionals / Radoslaw Śpiewak, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Anna PRUSAK // Public Health : Open Journal [on-line]. - vol. 1, iss. 1 (2016), s. 16-23. - summ., [odczyt: 14.04.2016]. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://openventio.org/Volume1-Issue1/An-Integrated-Approach-to-Management-of-Food-Allergy-Recommendations-for-Consumers-and-Professionals-PHOJ-1-105.pdf
2016
Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) do oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu / Anna PRUSAK // W: Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016. - S. 39-48. - ISBN 978-83-63663-70-4
2016
Możliwości wykorzystania metody AHP w analizie preferencji w administracji publicznej - przegląd badań własnych / Jacek Strojny, Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // W: Analiza i wspomaganie decyzji w praktyce gospodarczej. - Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2016. - (Prace Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach. Informatyka w Badaniach Operacyjnych). - S. 124-140. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7875-294-3
2016
Orientacja projektowa jako element współczesnego modelu zarządzania uczelnią = Project Orientation as Part of a Modern Model of University Management / Małgorzata Baran, Jacek Strojny, Anna PRUSAK // Przedsiębiorczość i Zarządzanie. - t. 17, z. 2, cz. 1 (2016), s. 77-89. - Summ.. - Tytuł numeru: Wykorzystanie zarządzania projektami w sektorze publicznym. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVII-2-1.pdf. - ISSN 1733-2486
2016
The Influence of the Form of the 9-Point Scale in the AHP Method on the Consistency of Judgments = Wpływ formy 9-punktowej skali w metodzie AHP na spójność osądów / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów, Jacek Strojny, Monica Garcia-Melon // Modern Management Review. - vol. 21, nr 23 (3) (2016), s. 97-113. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://oficyna.prz.edu.pl/download/bQNnYmFiNVTTw5cys0aWI6D2osMlZPbXNjakdkLyUzZE5hKjkcMQ,bKLHc_Bz4_FmwTczgSNTk3eyV0Kg1KICE4Ix4haDs3PAplLGFaYiFJL1M/mmr-03-2016-pw-01.pdf. - ISSN 2300-6366
2016
Metodyka badawcza / Urszula BALON, Joanna M. DZIADKOWIEC, Piotr KAFEL, Paweł NOWICKI, Anna PRUSAK // W: Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016. - S. 71-75. - ISBN 978-83-63663-70-4
2016
Badanie wpływu uwarunkowań rodzinnych i wczesnego żywienia na występowanie alergii pokarmowych w Polsce - wyniki badań ankietowych projektu EuroPrevall = Studying the Impact of Family Conditionings and Early Nutrition on the Prevalence of Food Allergies in Poland - the Questionnaire Survey Results under EuroPrevall Project / Anna PRUSAK, Małgorzata Schlegel-Zawadzka // Przedsiębiorczość i Zarządzanie = Entrepreneurship and Management. - t. 17, z. 12, cz. 3 (2016), s. 111-129. - Summ.. - Tytuł numeru: Ekonomiczne, medyczne i prawne aspekty zdrowia publicznego. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVII-12-3.pdf. - ISSN 1733-2486
2016
The Role of Trust in R&D Projects / Anna PRUSAK, Przemysław Sulich // Contact : International Business Voice [on-line]. - nr 20(115) (2015)1 ekran. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://contact.bpcc.org.pl/Issue20/views/innovation/RoleOfTrust.aspx. - ISSN 1425-1779
2015
Projekty badawcze w biznesie - analiza ryzyka na przykładzie planowania projektów współfinansowanych ze środków unijnych = Research Projects in Business; Risk Analysis Illustrated with an Example of Planning the Projects Co-financed by the European Union / Anna PRUSAK, Jacek Strojny, Małgorzata Baran // Przedsiębiorczość i Zarządzanie. - t. 16, z. 12, cz. 2 (2015), s. 93-108. - Summ.. - Tytuł numeru: Wybrane problemy zarządcze, rachunkowe i podatkowe w sektorze MSP. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVI-12-2.pdf. - ISSN 1733-2486
2015
Nauka i biznes idą w parze / Anna PRUSAK // 4metal.pl : portal branży metalowej [on-line]. - Dane tekstowe. - 17 kwietnia (2015)[1 ekran]. - Streszcz.. - [odczyt: 14.04.2016]. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://www.4metal.pl/?a=3&id=23668
2015
The Application of the AHP Risk-Benefit Assessment in Certification of Organic Farming = Zastosowanie analizy risk-benefit AHP w certyfikacji rolnictwa ekologicznego / Anna PRUSAK, Piotr KAFEL, Piotr Stefanów, Jacek Strojny, Monica Garcia-Melon // Modern Management Review. - vol. 20, nr 22 (4) (2015), s. 137-159. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTkyLzEvMQ/mmr-04-2015-pw-01.pdf. - ISSN 2300-6366
2015
The Relationship between the Consumption of Functional Beverages and the Use of other Stimulants by High School Students in Poland / Ewa Błaszczyk, Beata Piórecka, Paweł Jagielski, Anna PRUSAK, Małgorzata Schlegel-Zawadzka // Medicina Internacia Revuo. - vol. 26, nr 4 (105) (2015), s. 208-213. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://interrev.com/wp-content/uploads/2016/03/MIR-Decembro-2015-208-213.pdf. - ISSN 0465-5435
2015
Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) w analizie czynników sukcesu współpracy badawczej jednostek naukowych i przedsiębiorstw = Applying the Analytic Hierarchy Process (AHP) in the Analysis of the Success Factors of Research Cooperation between Research units and Enterprises / Anna PRUSAK // Przedsiębiorczość i Zarządzanie. - t. 16, z. 12, cz. 2 (2015), s. 109-129. - Summ.. - Tytuł numeru: Wybrane problemy zarządcze, rachunkowe i podatkowe w sektorze MSP. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVI-12-2.pdf. - ISSN 1733-2486
2015
The AHP Implementation in Strategic Management Process - a Case Study of Decision Making in Polish Local Administration = Implementacja AHP do procesu zarządzania strategicznego - case study procesów decyzyjnych w polskiej administracji lokalnej / Jacek Strojny, Anna PRUSAK, Monica Garcia-Melon // Humanities and Social Sciences. - vol. 20 (XX), nr 22 (4) (2015), s. 169-181. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTg3LzEvMQ/hss-2015-04-pw-01.pdf. - ISSN 2300-5327
2015
Programowanie rozwoju przedsiębiorczości przez samorząd terytorialny = Entrepreneurship Development Programming by Local and Regional Government / Jacek Strojny, Anna PRUSAK // Przedsiębiorczość - Edukacja = Entrepreneurship - Education. - nr 11 (2015), s. 50-63. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Rola przedsiębiorczości w rozwoju społeczno-gospodarczym układów przestrzennych. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://p-e.up.krakow.pl/article/view/2731/2408. - ISSN 2083-3296
2015
Żywność genetycznie zmodyfikowana (żywność GM) - analiza publikacji w Gazecie Wyborczej w latach 1995 ÷ 2012 = Genetically Modified Food (GM Food) - Analysis of Publications in Gazeta Wyborcza in 1995 - 2012 / Anna PRUSAK, Magdalena Szumiło-Kulczycka, Tadeusz SIKORA // Żywność : nauka - technologia - jakość = Food : Science - Technology - Quality. - R. 22, nr 5 (102) (2015), s. 198-212. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.pttz.org/zyw/wyd/czas/2015,%205(102)/16_Prusak.pdf. - ISSN 2451-0769
2015
Zastosowanie metody AHP w badaniu satysfakcji klienta urzędu administracji publicznej = The Application of the AHP to Measure Satisfaction of the Customer of Public Administration Office / Anna PRUSAK, Jacek Strojny, Piotr Stefanów // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością usług = Selected Aspects of Service Quality Management / red. Joanna DZIADKOWIEC i Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015. - S. 145-155. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-3-6
2015
Peanut Exposure During Pregnancy, Breastfeeding and Complementary Feeding : Perceptions of Practices in Four Countries / Annabelle Boula, Vyara Gancheva, Julie Houghton, Anna STRADA, Beatriz Sora, Roser Sala, Gene Rowe // International Journal of Consumer Studies. - vol. 39, iss. 1 (2015), s. 51-59. - Summ.. - Pełny tekst dostępny w Wiley Online Library. - Bibliogr. - ISSN 1470-6423
2015
The AHP-Based Assessment of Public Services with Respect to Different Groups of Customers of Polish Local Government / Anna PRUSAK, Jacek Strojny, Piotr Stefanów, Katarzyna Machaj // Chinese Business Review. - vol. 14, no. 11 (2015), s. 547-560. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.davidpublisher.org/Public/uploads/Contribute/56aab64ff3e09.pdf. - ISSN 1537-1506
2015
Zarządzanie usługami publicznymi w administracji lokalnej - koncepcja i wybrane wyniki badań = Management of Public Services in Local Administration - Concept and Chosen Research Effects / Jacek Strojny, Anna PRUSAK // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością usług = Selected Aspects of Service Quality Management / red. Joanna DZIADKOWIEC i Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015. - S. 187-198. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-3-6
2015
Socio-Economic Aspects of GMO - a Review of Risk and Benefits / Anna PRUSAK // W: Interdisciplinary Approach to Quality / ed. by Paweł NOWICKI and Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015. - S. 143-154. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-5-0
2015
Rozdziały:
Rok
Budowa i analiza modelu hierarchicznego służącego do eksperckiej oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu / Anna PRUSAK // W: Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016. - S. 139-142. - ISBN 978-83-63663-70-4 2016
Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) do oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu / Anna PRUSAK // W: Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016. - S. 39-48. - ISBN 978-83-63663-70-4 2016
Możliwości wykorzystania metody AHP w analizie preferencji w administracji publicznej - przegląd badań własnych / Jacek Strojny, Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // W: Analiza i wspomaganie decyzji w praktyce gospodarczej. - Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2016. - (Prace Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach. Informatyka w Badaniach Operacyjnych). - S. 124-140. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7875-294-3 2016
Metodyka badawcza / Urszula BALON, Joanna M. DZIADKOWIEC, Piotr KAFEL, Paweł NOWICKI, Anna PRUSAK // W: Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016. - S. 71-75. - ISBN 978-83-63663-70-4 2016
Zastosowanie metody AHP w badaniu satysfakcji klienta urzędu administracji publicznej = The Application of the AHP to Measure Satisfaction of the Customer of Public Administration Office / Anna PRUSAK, Jacek Strojny, Piotr Stefanów // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością usług = Selected Aspects of Service Quality Management / red. Joanna DZIADKOWIEC i Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015. - S. 145-155. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-3-6 2015
Zarządzanie usługami publicznymi w administracji lokalnej - koncepcja i wybrane wyniki badań = Management of Public Services in Local Administration - Concept and Chosen Research Effects / Jacek Strojny, Anna PRUSAK // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością usług = Selected Aspects of Service Quality Management / red. Joanna DZIADKOWIEC i Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015. - S. 187-198. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-3-6 2015
Socio-Economic Aspects of GMO - a Review of Risk and Benefits / Anna PRUSAK // W: Interdisciplinary Approach to Quality / ed. by Paweł NOWICKI and Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015. - S. 143-154. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-5-0 2015
Artykuły:
Rok
Model zarządzania projektami w instytucjach administracji publicznej = Model of Project Management in the Institutions of Public Administration / Jacek Strojny, Małgorzata Baran, Anna PRUSAK // Przedsiębiorczość i Zarządzanie. - t. 17, z. 2, cz. 1 (2016), s. 23-42. - Summ.. - Tytuł numeru: Wykorzystanie zarządzania projektami w sektorze publicznym. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVII-2-1.pdf. - ISSN 1733-2486 2016
An Integrated Approach to Management of Food Allergy - Recommendations for Consumers and Professionals / Radoslaw Śpiewak, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Anna PRUSAK // Public Health : Open Journal [on-line]. - vol. 1, iss. 1 (2016), s. 16-23. - summ., [odczyt: 14.04.2016]. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://openventio.org/Volume1-Issue1/An-Integrated-Approach-to-Management-of-Food-Allergy-Recommendations-for-Consumers-and-Professionals-PHOJ-1-105.pdf 2016
Orientacja projektowa jako element współczesnego modelu zarządzania uczelnią = Project Orientation as Part of a Modern Model of University Management / Małgorzata Baran, Jacek Strojny, Anna PRUSAK // Przedsiębiorczość i Zarządzanie. - t. 17, z. 2, cz. 1 (2016), s. 77-89. - Summ.. - Tytuł numeru: Wykorzystanie zarządzania projektami w sektorze publicznym. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVII-2-1.pdf. - ISSN 1733-2486 2016
The Influence of the Form of the 9-Point Scale in the AHP Method on the Consistency of Judgments = Wpływ formy 9-punktowej skali w metodzie AHP na spójność osądów / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów, Jacek Strojny, Monica Garcia-Melon // Modern Management Review. - vol. 21, nr 23 (3) (2016), s. 97-113. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://oficyna.prz.edu.pl/download/bQNnYmFiNVTTw5cys0aWI6D2osMlZPbXNjakdkLyUzZE5hKjkcMQ,bKLHc_Bz4_FmwTczgSNTk3eyV0Kg1KICE4Ix4haDs3PAplLGFaYiFJL1M/mmr-03-2016-pw-01.pdf. - ISSN 2300-6366 2016
Badanie wpływu uwarunkowań rodzinnych i wczesnego żywienia na występowanie alergii pokarmowych w Polsce - wyniki badań ankietowych projektu EuroPrevall = Studying the Impact of Family Conditionings and Early Nutrition on the Prevalence of Food Allergies in Poland - the Questionnaire Survey Results under EuroPrevall Project / Anna PRUSAK, Małgorzata Schlegel-Zawadzka // Przedsiębiorczość i Zarządzanie = Entrepreneurship and Management. - t. 17, z. 12, cz. 3 (2016), s. 111-129. - Summ.. - Tytuł numeru: Ekonomiczne, medyczne i prawne aspekty zdrowia publicznego. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVII-12-3.pdf. - ISSN 1733-2486 2016
The Role of Trust in R&D Projects / Anna PRUSAK, Przemysław Sulich // Contact : International Business Voice [on-line]. - nr 20(115) (2015)1 ekran. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://contact.bpcc.org.pl/Issue20/views/innovation/RoleOfTrust.aspx. - ISSN 1425-1779 2015
Projekty badawcze w biznesie - analiza ryzyka na przykładzie planowania projektów współfinansowanych ze środków unijnych = Research Projects in Business; Risk Analysis Illustrated with an Example of Planning the Projects Co-financed by the European Union / Anna PRUSAK, Jacek Strojny, Małgorzata Baran // Przedsiębiorczość i Zarządzanie. - t. 16, z. 12, cz. 2 (2015), s. 93-108. - Summ.. - Tytuł numeru: Wybrane problemy zarządcze, rachunkowe i podatkowe w sektorze MSP. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVI-12-2.pdf. - ISSN 1733-2486 2015
Nauka i biznes idą w parze / Anna PRUSAK // 4metal.pl : portal branży metalowej [on-line]. - Dane tekstowe. - 17 kwietnia (2015)[1 ekran]. - Streszcz.. - [odczyt: 14.04.2016]. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://www.4metal.pl/?a=3&id=23668 2015
The Application of the AHP Risk-Benefit Assessment in Certification of Organic Farming = Zastosowanie analizy risk-benefit AHP w certyfikacji rolnictwa ekologicznego / Anna PRUSAK, Piotr KAFEL, Piotr Stefanów, Jacek Strojny, Monica Garcia-Melon // Modern Management Review. - vol. 20, nr 22 (4) (2015), s. 137-159. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTkyLzEvMQ/mmr-04-2015-pw-01.pdf. - ISSN 2300-6366 2015
The Relationship between the Consumption of Functional Beverages and the Use of other Stimulants by High School Students in Poland / Ewa Błaszczyk, Beata Piórecka, Paweł Jagielski, Anna PRUSAK, Małgorzata Schlegel-Zawadzka // Medicina Internacia Revuo. - vol. 26, nr 4 (105) (2015), s. 208-213. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://interrev.com/wp-content/uploads/2016/03/MIR-Decembro-2015-208-213.pdf. - ISSN 0465-5435 2015
Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) w analizie czynników sukcesu współpracy badawczej jednostek naukowych i przedsiębiorstw = Applying the Analytic Hierarchy Process (AHP) in the Analysis of the Success Factors of Research Cooperation between Research units and Enterprises / Anna PRUSAK // Przedsiębiorczość i Zarządzanie. - t. 16, z. 12, cz. 2 (2015), s. 109-129. - Summ.. - Tytuł numeru: Wybrane problemy zarządcze, rachunkowe i podatkowe w sektorze MSP. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVI-12-2.pdf. - ISSN 1733-2486 2015
The AHP Implementation in Strategic Management Process - a Case Study of Decision Making in Polish Local Administration = Implementacja AHP do procesu zarządzania strategicznego - case study procesów decyzyjnych w polskiej administracji lokalnej / Jacek Strojny, Anna PRUSAK, Monica Garcia-Melon // Humanities and Social Sciences. - vol. 20 (XX), nr 22 (4) (2015), s. 169-181. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTg3LzEvMQ/hss-2015-04-pw-01.pdf. - ISSN 2300-5327 2015
Programowanie rozwoju przedsiębiorczości przez samorząd terytorialny = Entrepreneurship Development Programming by Local and Regional Government / Jacek Strojny, Anna PRUSAK // Przedsiębiorczość - Edukacja = Entrepreneurship - Education. - nr 11 (2015), s. 50-63. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Rola przedsiębiorczości w rozwoju społeczno-gospodarczym układów przestrzennych. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://p-e.up.krakow.pl/article/view/2731/2408. - ISSN 2083-3296 2015
Żywność genetycznie zmodyfikowana (żywność GM) - analiza publikacji w Gazecie Wyborczej w latach 1995 ÷ 2012 = Genetically Modified Food (GM Food) - Analysis of Publications in Gazeta Wyborcza in 1995 - 2012 / Anna PRUSAK, Magdalena Szumiło-Kulczycka, Tadeusz SIKORA // Żywność : nauka - technologia - jakość = Food : Science - Technology - Quality. - R. 22, nr 5 (102) (2015), s. 198-212. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.pttz.org/zyw/wyd/czas/2015,%205(102)/16_Prusak.pdf. - ISSN 2451-0769 2015
Peanut Exposure During Pregnancy, Breastfeeding and Complementary Feeding : Perceptions of Practices in Four Countries / Annabelle Boula, Vyara Gancheva, Julie Houghton, Anna STRADA, Beatriz Sora, Roser Sala, Gene Rowe // International Journal of Consumer Studies. - vol. 39, iss. 1 (2015), s. 51-59. - Summ.. - Pełny tekst dostępny w Wiley Online Library. - Bibliogr. - ISSN 1470-6423 2015
The AHP-Based Assessment of Public Services with Respect to Different Groups of Customers of Polish Local Government / Anna PRUSAK, Jacek Strojny, Piotr Stefanów, Katarzyna Machaj // Chinese Business Review. - vol. 14, no. 11 (2015), s. 547-560. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.davidpublisher.org/Public/uploads/Contribute/56aab64ff3e09.pdf. - ISSN 1537-1506 2015
Inne:
Rok
The Importance of Open Access Journals in the Area of Public Health / Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Anna PRUSAK // Public Health : Open Journal [on-line]. - vol. 1, iss. 1 (2016), s. e2-e3. - [odczyt: 14.04.2016]. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://openventio.org/wp-content/uploads/2017/10/The-Importance-of-Open-Access-Journals-in-the-Area-of-Public-Health-PHOJ-1-e002.pdf 2016
Rok
Prusak A., (2016), Budowa i analiza modelu hierarchicznego służącego do eksperckiej oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu. [W:] Sikora T. (red.), Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów, Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", s. 139-142.
2016
Schlegel-Zawadzka M., Prusak A., (2016), The Importance of Open Access Journals in the Area of Public Health, "Public Health : Open Journal" [on-line], vol. 1, iss. 1, s. e2-e3; https://openventio.org/wp-content/uploads/2017/10/The-Importance-of-Open-Access-Journals-in-the-Area-of-Public-Health-PHOJ-1-e002.pdf
2016
Strojny J., Baran M., Prusak A., (2016), Model zarządzania projektami w instytucjach administracji publicznej, "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 17, z. 2, cz. 1, s. 23-42; http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVII-2-1.pdf
2016
Śpiewak R., Schlegel-Zawadzka M., Prusak A., (2016), An Integrated Approach to Management of Food Allergy - Recommendations for Consumers and Professionals, "Public Health : Open Journal" [on-line], vol. 1, iss. 1, s. 16-23; https://openventio.org/Volume1-Issue1/An-Integrated-Approach-to-Management-of-Food-Allergy-Recommendations-for-Consumers-and-Professionals-PHOJ-1-105.pdf
2016
Prusak A., (2016), Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) do oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu. [W:] Sikora T. (red.), Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów, Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", s. 39-48.
2016
Strojny J., Prusak A., Stefanów P., (2016), Możliwości wykorzystania metody AHP w analizie preferencji w administracji publicznej - przegląd badań własnych. [W:] Analiza i wspomaganie decyzji w praktyce gospodarczej, Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 124-140.
2016
Baran M., Strojny J., Prusak A., (2016), Orientacja projektowa jako element współczesnego modelu zarządzania uczelnią, "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 17, z. 2, cz. 1, s. 77-89; http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVII-2-1.pdf
2016
Prusak A., Stefanów P., Strojny J., Garcia-Melon M., (2016), The Influence of the Form of the 9-Point Scale in the AHP Method on the Consistency of Judgments, "Modern Management Review", vol. 21, nr 23 (3), s. 97-113; http://oficyna.prz.edu.pl/download/bQNnYmFiNVTTw5cys0aWI6D2osMlZPbXNjakdkLyUzZE5hKjkcMQ,bKLHc_Bz4_FmwTczgSNTk3eyV0Kg1KICE4Ix4haDs3PAplLGFaYiFJL1M/mmr-03-2016-pw-01.pdf
2016
Balon U., Dziadkowiec J., Kafel P., Nowicki P., Prusak A., (2016), Metodyka badawcza. [W:] Sikora T. (red.), Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów, Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", s. 71-75.
2016
Prusak A., Schlegel-Zawadzka M., (2016), Badanie wpływu uwarunkowań rodzinnych i wczesnego żywienia na występowanie alergii pokarmowych w Polsce - wyniki badań ankietowych projektu EuroPrevall, "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 17, z. 12, cz. 3, s. 111-129; http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVII-12-3.pdf
2016
Prusak A., Sulich P., (2015), The Role of Trust in R&D Projects, "Contact : International Business Voice" [on-line], nr 20(115); http://contact.bpcc.org.pl/Issue20/views/innovation/RoleOfTrust.aspx
2015
Prusak A., Strojny J., Baran M., (2015), Projekty badawcze w biznesie - analiza ryzyka na przykładzie planowania projektów współfinansowanych ze środków unijnych, "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 16, z. 12, cz. 2, s. 93-108; http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVI-12-2.pdf
2015
Prusak A., (2015), Nauka i biznes idą w parze, "4metal.pl : portal branży metalowej" [on-line], 17 kwietnia; http://www.4metal.pl/?a=3&id=23668
2015
Prusak A., Kafel P., Stefanów P., Strojny J., Garcia-Melon M., (2015), The Application of the AHP Risk-Benefit Assessment in Certification of Organic Farming, "Modern Management Review", vol. 20, nr 22 (4), s. 137-159; http://oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTkyLzEvMQ/mmr-04-2015-pw-01.pdf
2015
Błaszczyk E., Piórecka B., Jagielski P., Prusak A., Schlegel-Zawadzka M., (2015), The Relationship between the Consumption of Functional Beverages and the Use of other Stimulants by High School Students in Poland, "Medicina Internacia Revuo", vol. 26, nr 4 (105), s. 208-213; http://interrev.com/wp-content/uploads/2016/03/MIR-Decembro-2015-208-213.pdf
2015
Prusak A., (2015), Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) w analizie czynników sukcesu współpracy badawczej jednostek naukowych i przedsiębiorstw, "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 16, z. 12, cz. 2, s. 109-129; http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVI-12-2.pdf
2015
Strojny J., Prusak A., Garcia-Melon M., (2015), The AHP Implementation in Strategic Management Process - a Case Study of Decision Making in Polish Local Administration, "Humanities and Social Sciences", vol. 20 (XX), nr 22 (4), s. 169-181; http://oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTg3LzEvMQ/hss-2015-04-pw-01.pdf
2015
Strojny J., Prusak A., (2015), Programowanie rozwoju przedsiębiorczości przez samorząd terytorialny, "Przedsiębiorczość - Edukacja", nr 11, s. 50-63; http://p-e.up.krakow.pl/article/view/2731/2408
2015
Prusak A., Szumiło-Kulczycka M., Sikora T., (2015), Żywność genetycznie zmodyfikowana (żywność GM) - analiza publikacji w Gazecie Wyborczej w latach 1995 ÷ 2012, "Żywność : nauka - technologia - jakość", R. 22, nr 5 (102), s. 198-212; http://www.pttz.org/zyw/wyd/czas/2015,%205(102)/16_Prusak.pdf
2015
Prusak A., Strojny J., Stefanów P., (2015), Zastosowanie metody AHP w badaniu satysfakcji klienta urzędu administracji publicznej. [W:] Dziadkowiec J., Sikora T. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością usług, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 145-155.
2015
Boulay A., Gancheva V., Houghton J., Strada A., Sora B., Sala R., Rowe G., (2015), Peanut Exposure During Pregnancy, Breastfeeding and Complementary Feeding : Perceptions of Practices in Four Countries, "International Journal of Consumer Studies", vol. 39, iss. 1, s. 51-59.
2015
Prusak A., Strojny J., Stefanów P., Machaj K., (2015), The AHP-Based Assessment of Public Services with Respect to Different Groups of Customers of Polish Local Government, "Chinese Business Review", vol. 14, no. 11, s. 547-560; http://www.davidpublisher.org/Public/uploads/Contribute/56aab64ff3e09.pdf
2015
Strojny J., Prusak A., (2015), Zarządzanie usługami publicznymi w administracji lokalnej - koncepcja i wybrane wyniki badań. [W:] Dziadkowiec J., Sikora T. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością usług, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 187-198.
2015
Prusak A., (2015), Socio-Economic Aspects of GMO - a Review of Risk and Benefits. [W:] Nowicki P., Sikora T. (red.), Interdisciplinary Approach to Quality, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 143-154.
2015
Rozdziały:
Rok
Prusak A., (2016), Budowa i analiza modelu hierarchicznego służącego do eksperckiej oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu. [W:] Sikora T. (red.), Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów, Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", s. 139-142. 2016
Prusak A., (2016), Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) do oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu. [W:] Sikora T. (red.), Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów, Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", s. 39-48. 2016
Strojny J., Prusak A., Stefanów P., (2016), Możliwości wykorzystania metody AHP w analizie preferencji w administracji publicznej - przegląd badań własnych. [W:] Analiza i wspomaganie decyzji w praktyce gospodarczej, Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 124-140. 2016
Balon U., Dziadkowiec J., Kafel P., Nowicki P., Prusak A., (2016), Metodyka badawcza. [W:] Sikora T. (red.), Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów, Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", s. 71-75. 2016
Prusak A., Strojny J., Stefanów P., (2015), Zastosowanie metody AHP w badaniu satysfakcji klienta urzędu administracji publicznej. [W:] Dziadkowiec J., Sikora T. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością usług, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 145-155. 2015
Strojny J., Prusak A., (2015), Zarządzanie usługami publicznymi w administracji lokalnej - koncepcja i wybrane wyniki badań. [W:] Dziadkowiec J., Sikora T. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością usług, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 187-198. 2015
Prusak A., (2015), Socio-Economic Aspects of GMO - a Review of Risk and Benefits. [W:] Nowicki P., Sikora T. (red.), Interdisciplinary Approach to Quality, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 143-154. 2015
Artykuły:
Rok
Strojny J., Baran M., Prusak A., (2016), Model zarządzania projektami w instytucjach administracji publicznej, "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 17, z. 2, cz. 1, s. 23-42; http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVII-2-1.pdf 2016
Śpiewak R., Schlegel-Zawadzka M., Prusak A., (2016), An Integrated Approach to Management of Food Allergy - Recommendations for Consumers and Professionals, "Public Health : Open Journal" [on-line], vol. 1, iss. 1, s. 16-23; https://openventio.org/Volume1-Issue1/An-Integrated-Approach-to-Management-of-Food-Allergy-Recommendations-for-Consumers-and-Professionals-PHOJ-1-105.pdf 2016
Baran M., Strojny J., Prusak A., (2016), Orientacja projektowa jako element współczesnego modelu zarządzania uczelnią, "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 17, z. 2, cz. 1, s. 77-89; http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVII-2-1.pdf 2016
Prusak A., Stefanów P., Strojny J., Garcia-Melon M., (2016), The Influence of the Form of the 9-Point Scale in the AHP Method on the Consistency of Judgments, "Modern Management Review", vol. 21, nr 23 (3), s. 97-113; http://oficyna.prz.edu.pl/download/bQNnYmFiNVTTw5cys0aWI6D2osMlZPbXNjakdkLyUzZE5hKjkcMQ,bKLHc_Bz4_FmwTczgSNTk3eyV0Kg1KICE4Ix4haDs3PAplLGFaYiFJL1M/mmr-03-2016-pw-01.pdf 2016
Prusak A., Schlegel-Zawadzka M., (2016), Badanie wpływu uwarunkowań rodzinnych i wczesnego żywienia na występowanie alergii pokarmowych w Polsce - wyniki badań ankietowych projektu EuroPrevall, "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 17, z. 12, cz. 3, s. 111-129; http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVII-12-3.pdf 2016
Prusak A., Sulich P., (2015), The Role of Trust in R&D Projects, "Contact : International Business Voice" [on-line], nr 20(115); http://contact.bpcc.org.pl/Issue20/views/innovation/RoleOfTrust.aspx 2015
Prusak A., Strojny J., Baran M., (2015), Projekty badawcze w biznesie - analiza ryzyka na przykładzie planowania projektów współfinansowanych ze środków unijnych, "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 16, z. 12, cz. 2, s. 93-108; http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVI-12-2.pdf 2015
Prusak A., (2015), Nauka i biznes idą w parze, "4metal.pl : portal branży metalowej" [on-line], 17 kwietnia; http://www.4metal.pl/?a=3&id=23668 2015
Prusak A., Kafel P., Stefanów P., Strojny J., Garcia-Melon M., (2015), The Application of the AHP Risk-Benefit Assessment in Certification of Organic Farming, "Modern Management Review", vol. 20, nr 22 (4), s. 137-159; http://oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTkyLzEvMQ/mmr-04-2015-pw-01.pdf 2015
Błaszczyk E., Piórecka B., Jagielski P., Prusak A., Schlegel-Zawadzka M., (2015), The Relationship between the Consumption of Functional Beverages and the Use of other Stimulants by High School Students in Poland, "Medicina Internacia Revuo", vol. 26, nr 4 (105), s. 208-213; http://interrev.com/wp-content/uploads/2016/03/MIR-Decembro-2015-208-213.pdf 2015
Prusak A., (2015), Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) w analizie czynników sukcesu współpracy badawczej jednostek naukowych i przedsiębiorstw, "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 16, z. 12, cz. 2, s. 109-129; http://piz.san.edu.pl/docs/e-XVI-12-2.pdf 2015
Strojny J., Prusak A., Garcia-Melon M., (2015), The AHP Implementation in Strategic Management Process - a Case Study of Decision Making in Polish Local Administration, "Humanities and Social Sciences", vol. 20 (XX), nr 22 (4), s. 169-181; http://oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTg3LzEvMQ/hss-2015-04-pw-01.pdf 2015
Strojny J., Prusak A., (2015), Programowanie rozwoju przedsiębiorczości przez samorząd terytorialny, "Przedsiębiorczość - Edukacja", nr 11, s. 50-63; http://p-e.up.krakow.pl/article/view/2731/2408 2015
Prusak A., Szumiło-Kulczycka M., Sikora T., (2015), Żywność genetycznie zmodyfikowana (żywność GM) - analiza publikacji w Gazecie Wyborczej w latach 1995 ÷ 2012, "Żywność : nauka - technologia - jakość", R. 22, nr 5 (102), s. 198-212; http://www.pttz.org/zyw/wyd/czas/2015,%205(102)/16_Prusak.pdf 2015
Boulay A., Gancheva V., Houghton J., Strada A., Sora B., Sala R., Rowe G., (2015), Peanut Exposure During Pregnancy, Breastfeeding and Complementary Feeding : Perceptions of Practices in Four Countries, "International Journal of Consumer Studies", vol. 39, iss. 1, s. 51-59. 2015
Prusak A., Strojny J., Stefanów P., Machaj K., (2015), The AHP-Based Assessment of Public Services with Respect to Different Groups of Customers of Polish Local Government, "Chinese Business Review", vol. 14, no. 11, s. 547-560; http://www.davidpublisher.org/Public/uploads/Contribute/56aab64ff3e09.pdf 2015
Inne:
Rok
Schlegel-Zawadzka M., Prusak A., (2016), The Importance of Open Access Journals in the Area of Public Health, "Public Health : Open Journal" [on-line], vol. 1, iss. 1, s. e2-e3; https://openventio.org/wp-content/uploads/2017/10/The-Importance-of-Open-Access-Journals-in-the-Area-of-Public-Health-PHOJ-1-e002.pdf 2016