Prusak Anna ORCID

Kolegium Nauk o Zarządzaniu i Jakości, Instytut Nauk o Jakości i Zarządzania Produktem, Katedra Zarządzania Procesowego

Rok
Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości / Magdalena Niewczas, Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2013. - S. 252-259. - Bibliogr. - ISBN 978-83-935421-2-3
2013
Food and Nutritional Globalization vs. Trends of Protection of Traditional Food Products in Poland / M. Schlegel-Zawadzka, A. PRUSAK, T. SIKORA // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - S. 1-8. - Summ.. - [odczyt: 05.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Schlegel-Zawadzka,%20Prusak,%20Sikora.pdf
2013
Graficzna forma kwestionariusza w badaniach AHP/ANP = Graphic Form of Questionnaire in AHP/ANP Research / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów, Magdalena Gardian // Modern Management Review. - vol. 18, nr 20 (4) (2013), s. 171-189. - Summ., streszcz. - Pełny tekst: http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTM5LzEvMQ/mmr-2013-04-pw1.pdf#page=171=Fit. - ISSN 2300-6366
2013
Wykorzystanie metody Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP) w procesie certyfikacji wyrobów / Anna PRUSAK, Piotr KAFEL // ABC Jakości = Quality Review. - nr 3-4 (75-76) (2013), s. 48-53. - Bibliogr. - ISSN 1234-7248
2013
Ethics and Trust in Quality Assurance / T. SIKORA, M. Niewczas, A. PRUSAK // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - S. 1-8. - Summ.. - [odczyt: 05.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Sikora%20Niewczas%20Prusak.pdf
2013
Food Health Quality of Genetically Modified Crops - Review of Risks and Benefits / Anna PRUSAK, Małgorzata Schlegel-Zawadzka // Military Pharmacy and Medicine. - Vol. 6, nr 2 (2013), s. 13-18. - Summ. - Bibliogr. - Dostępna również on-line. - Pełny tekst: http://mil-pharm-med.pl/2013/2-6/3.pdf. - ISSN 2084-5987
2013
Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers / A. PRUSAK, P. Stefanów, M. Niewczas, T. SIKORA // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - 1-9. - Summ.. - [odczyt: 04.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Prusak%20Stefan%C3%B3w%20Niewczas%20Sikora.pdf
2013
Wokół badań i rozwoju / Anna PRUSAK // B+R=Przyszłość : e-biuletyn [on-line]. - nr 1, sierpień (2012)10-13. - [odczyt: 14.04.2016]. - Pełny tekst: http://www.badaniairozwoj.eu/images/ebiuletyn/e-biuletyn_BiR_1.pdf
2012
Gdy wszystkie inne warunki nie są równoważne : o kontekście czerpania wzorców z polityki innych krajów = When All Other Conditions Are Not Equal: the Context for Drawing Lessons / Richard Rose, tł. Anna STRADA-PRUSAK // W: Analiza ekonomiczna w polityce publicznej / red. Aleksander SURDEJ. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe SCHOLAR, 2012. - S. 211-235. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7383-579-5
2012
Badania nad właściwościami operacyjnymi metody AHP / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // Folia Oeconomica Cracoviensia. - vol. 52 (2011), s. 87-104. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://foc.czasopisma.pan.pl/images/data/foc/wydania/Vol_LII_2011/05_Badania_Nad_Wlasciwosciami_Operacyjnymi_Metody_A.pdf. - ISSN 0071-674X
2011
Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP = Reliability and Effectiveness of the Saaty's Pairwise Comparison Scale in AHP and ANP Methods / Piotr Stefanów, Anna PRUSAK // W: Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu / red. Andrzej Chodyński. - Kraków : Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, 2011. - S. 271-298. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7571-145-5
2011
Public Trust in Institutions and Information Sources Regarding Risk Management and Communication : towards Integrating Extant Knowledge / George Chryssochoidis, Anna STRADA, Athanasios Krystallis // Journal of Risk Research. - vol. 12, no. 2 (2009), s. 137-185. - Summ.. - Pełny tekst dostępny w EBSCOhost. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - ISSN 1366-9877
2009
Effective Risk Communication at the Food Market / S. STRADA, T. SIKORA // W: New Concepts in Food Evaluation : Nutraceuticals - Analyses - Consumer / ed. by Tadeusz Trziszka and Maciej Oziembłowski. - Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - (Monografie, ISSN 2083-5531 ; 74). - S. 349-357. - Bibliogr. - ISBN 978-83-60574-68-3
2009
Effective Risk Communication at the Food Market / Tadeusz SIKORA, Anna STRADA // W: 4th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław 24-25 September 2009 / chair: Tadeusz Trziszka. - Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - S. 213. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-60574-65-2
2009
A Characterization of Peanut Consumption in Four Countries : Results from Focus Groups and Their Implications for Peanut Allergy Prevalence / Beatriz Sora, Annabelle Boulay, Roser Sala, Julie Houghton, Vyara Gancheva, Anna STRADA, Malzorgata Schlegel-Zawadzka, Gene Rowe // International Journal of Consumer Studies. - vol. 33, iss. 6 (2009), s. 676-683. - Summ.. - Pełny tekst dostępny w EBSCOhost. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - ISSN 1470-6423
2009
The Quality of Food Risk Management in Europe : Perspectives and Priorities / J.R. Houghton, G. Rowe, L.J. Frewer, E. Van Kleef, G. Chryssochoidis, O. Kehagia, S. Korzen-Bohr, J. Lassen, U. Pfenning, A. Strada // Food Policy. - vol. 33, iss. 1 (2008), s. 13-26. - Summ. - Dostępny w ScienceDirect. - ISSN 0306-9192
2008
A EuroPrevall Review of Factors Affecting Incidence of Peanut Allergy : Priorities for Research and Policy / A. Boulay, J. Houghton, V. Gancheva, Y. Sterk, A. Strada, M. Schlegel-Zawadzka, B. Sora, R. Sala, R. van Ree, G. Rowe // Allergy. - vol. 63, iss. 7 (2008), s. 797-809. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1398-9995.2008.01776.x/epdf. - ISSN 0105-4538
2008
Czynniki kształtujące poziom świadomości konsumentów w zakresie bezpieczeństwa żywności / Anna Strada, Tadeusz SIKORA, Wiktor Adamus // Handel Wewnętrzny. - numer specjalny, czerwiec (2006), s. 427-432. - ISSN 0438-5403
2006
New Food Product Development (NFPD as a Competitive Advantage / Anna STRADA, Stanisław POPEK, Tadeusz SIKORA // W: The Food Industry in Europe : Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2006. - S. 15-25. - Bibliogr. - ISBN 83-922067-7-0
2006
The Food Industry in Europe : Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2006. - 300 s. : il. ; 24 cm. - Bibliogr. przy tekstach. - ISBN 83-922067-7-0
2006
Preface / Tadeusz SIKORA, Anna STRADA // W: The Food Industry in Europe : Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2006. - S. 5-6. - ISBN 83-922067-7-0
2006
Książki:
Rok
The Food Industry in Europe : Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2006. - 300 s. : il. ; 24 cm. - Bibliogr. przy tekstach. - ISBN 83-922067-7-0 2006
Rozdziały:
Rok
Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości / Magdalena Niewczas, Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2013. - S. 252-259. - Bibliogr. - ISBN 978-83-935421-2-3 2013
Food and Nutritional Globalization vs. Trends of Protection of Traditional Food Products in Poland / M. Schlegel-Zawadzka, A. PRUSAK, T. SIKORA // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - S. 1-8. - Summ.. - [odczyt: 05.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Schlegel-Zawadzka,%20Prusak,%20Sikora.pdf 2013
Ethics and Trust in Quality Assurance / T. SIKORA, M. Niewczas, A. PRUSAK // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - S. 1-8. - Summ.. - [odczyt: 05.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Sikora%20Niewczas%20Prusak.pdf 2013
Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers / A. PRUSAK, P. Stefanów, M. Niewczas, T. SIKORA // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - 1-9. - Summ.. - [odczyt: 04.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Prusak%20Stefan%C3%B3w%20Niewczas%20Sikora.pdf 2013
Gdy wszystkie inne warunki nie są równoważne : o kontekście czerpania wzorców z polityki innych krajów = When All Other Conditions Are Not Equal: the Context for Drawing Lessons / Richard Rose, tł. Anna STRADA-PRUSAK // W: Analiza ekonomiczna w polityce publicznej / red. Aleksander SURDEJ. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe SCHOLAR, 2012. - S. 211-235. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7383-579-5 2012
Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP = Reliability and Effectiveness of the Saaty's Pairwise Comparison Scale in AHP and ANP Methods / Piotr Stefanów, Anna PRUSAK // W: Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu / red. Andrzej Chodyński. - Kraków : Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, 2011. - S. 271-298. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7571-145-5 2011
Effective Risk Communication at the Food Market / S. STRADA, T. SIKORA // W: New Concepts in Food Evaluation : Nutraceuticals - Analyses - Consumer / ed. by Tadeusz Trziszka and Maciej Oziembłowski. - Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - (Monografie, ISSN 2083-5531 ; 74). - S. 349-357. - Bibliogr. - ISBN 978-83-60574-68-3 2009
New Food Product Development (NFPD as a Competitive Advantage / Anna STRADA, Stanisław POPEK, Tadeusz SIKORA // W: The Food Industry in Europe : Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2006. - S. 15-25. - Bibliogr. - ISBN 83-922067-7-0 2006
Artykuły:
Rok
Graficzna forma kwestionariusza w badaniach AHP/ANP = Graphic Form of Questionnaire in AHP/ANP Research / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów, Magdalena Gardian // Modern Management Review. - vol. 18, nr 20 (4) (2013), s. 171-189. - Summ., streszcz. - Pełny tekst: http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTM5LzEvMQ/mmr-2013-04-pw1.pdf#page=171=Fit. - ISSN 2300-6366 2013
Wykorzystanie metody Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP) w procesie certyfikacji wyrobów / Anna PRUSAK, Piotr KAFEL // ABC Jakości = Quality Review. - nr 3-4 (75-76) (2013), s. 48-53. - Bibliogr. - ISSN 1234-7248 2013
Food Health Quality of Genetically Modified Crops - Review of Risks and Benefits / Anna PRUSAK, Małgorzata Schlegel-Zawadzka // Military Pharmacy and Medicine. - Vol. 6, nr 2 (2013), s. 13-18. - Summ. - Bibliogr. - Dostępna również on-line. - Pełny tekst: http://mil-pharm-med.pl/2013/2-6/3.pdf. - ISSN 2084-5987 2013
Badania nad właściwościami operacyjnymi metody AHP / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // Folia Oeconomica Cracoviensia. - vol. 52 (2011), s. 87-104. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://foc.czasopisma.pan.pl/images/data/foc/wydania/Vol_LII_2011/05_Badania_Nad_Wlasciwosciami_Operacyjnymi_Metody_A.pdf. - ISSN 0071-674X 2011
Public Trust in Institutions and Information Sources Regarding Risk Management and Communication : towards Integrating Extant Knowledge / George Chryssochoidis, Anna STRADA, Athanasios Krystallis // Journal of Risk Research. - vol. 12, no. 2 (2009), s. 137-185. - Summ.. - Pełny tekst dostępny w EBSCOhost. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - ISSN 1366-9877 2009
A Characterization of Peanut Consumption in Four Countries : Results from Focus Groups and Their Implications for Peanut Allergy Prevalence / Beatriz Sora, Annabelle Boulay, Roser Sala, Julie Houghton, Vyara Gancheva, Anna STRADA, Malzorgata Schlegel-Zawadzka, Gene Rowe // International Journal of Consumer Studies. - vol. 33, iss. 6 (2009), s. 676-683. - Summ.. - Pełny tekst dostępny w EBSCOhost. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - ISSN 1470-6423 2009
The Quality of Food Risk Management in Europe : Perspectives and Priorities / J.R. Houghton, G. Rowe, L.J. Frewer, E. Van Kleef, G. Chryssochoidis, O. Kehagia, S. Korzen-Bohr, J. Lassen, U. Pfenning, A. Strada // Food Policy. - vol. 33, iss. 1 (2008), s. 13-26. - Summ. - Dostępny w ScienceDirect. - ISSN 0306-9192 2008
A EuroPrevall Review of Factors Affecting Incidence of Peanut Allergy : Priorities for Research and Policy / A. Boulay, J. Houghton, V. Gancheva, Y. Sterk, A. Strada, M. Schlegel-Zawadzka, B. Sora, R. Sala, R. van Ree, G. Rowe // Allergy. - vol. 63, iss. 7 (2008), s. 797-809. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1398-9995.2008.01776.x/epdf. - ISSN 0105-4538 2008
Czynniki kształtujące poziom świadomości konsumentów w zakresie bezpieczeństwa żywności / Anna Strada, Tadeusz SIKORA, Wiktor Adamus // Handel Wewnętrzny. - numer specjalny, czerwiec (2006), s. 427-432. - ISSN 0438-5403 2006
Inne:
Rok
Wokół badań i rozwoju / Anna PRUSAK // B+R=Przyszłość : e-biuletyn [on-line]. - nr 1, sierpień (2012)10-13. - [odczyt: 14.04.2016]. - Pełny tekst: http://www.badaniairozwoj.eu/images/ebiuletyn/e-biuletyn_BiR_1.pdf 2012
Effective Risk Communication at the Food Market / Tadeusz SIKORA, Anna STRADA // W: 4th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław 24-25 September 2009 / chair: Tadeusz Trziszka. - Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - S. 213. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-60574-65-2 2009
Preface / Tadeusz SIKORA, Anna STRADA // W: The Food Industry in Europe : Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2006. - S. 5-6. - ISBN 83-922067-7-0 2006
Rok
Niewczas M., Prusak A., Stefanów P., (2013), Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 252-259.
2013
Schlegel-Zawadzka M., Prusak A., Sikora T., (2013), Food and Nutritional Globalization vs. Trends of Protection of Traditional Food Products in Poland. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality, s. 1-8.
2013
Prusak A., Stefanów P., Gardian M., (2013), Graficzna forma kwestionariusza w badaniach AHP/ANP, "Modern Management Review", vol. 18, nr 20 (4), s. 171-189; http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTM5LzEvMQ/mmr-2013-04-pw1.pdf#page=171=Fit
2013
Prusak A., Kafel P., (2013), Wykorzystanie metody Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP) w procesie certyfikacji wyrobów, "ABC Jakości", nr 3-4 (75-76), s. 48-53.
2013
Sikora T., Niewczas M., Prusak A., (2013), Ethics and Trust in Quality Assurance. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality, s. 1-8.
2013
Prusak A., Schlegel-Zawadzka M., (2013), Food Health Quality of Genetically Modified Crops - Review of Risks and Benefits, "Military Pharmacy and Medicine", Vol. 6, nr 2, s. 13-18; http://mil-pharm-med.pl/2013/2-6/3.pdf
2013
Prusak A., Stefanów P., Niewczas M., Sikora T., (2013), Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality
2013
Prusak A., (2012), Wokół badań i rozwoju, "B+R=Przyszłość : e-biuletyn" [on-line], nr 1, sierpień; http://www.badaniairozwoj.eu/images/ebiuletyn/e-biuletyn_BiR_1.pdf
2012
Rose R., (2012), Gdy wszystkie inne warunki nie są równoważne : o kontekście czerpania wzorców z polityki innych krajów. [W:] Surdej A. (red.), Analiza ekonomiczna w polityce publicznej, Warszawa : Wydawnictwo Naukowe SCHOLAR, s. 211-235.
2012
Prusak A., Stefanów P., (2011), Badania nad właściwościami operacyjnymi metody AHP, "Folia Oeconomica Cracoviensia", vol. 52, s. 87-104; http://foc.czasopisma.pan.pl/images/data/foc/wydania/Vol_LII_2011/05_Badania_Nad_Wlasciwosciami_Operacyjnymi_Metody_A.pdf
2011
Stefanów P., Prusak A., (2011), Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP. [W:] Chodyński A. (red.), Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu, Kraków : Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, s. 271-298.
2011
Strada A., Chryssochoidis G., Krystallis A., (2009), Public Trust in Institutions and Information Sources Regarding Risk Management and Communication : towards Integrating Extant Knowledge, "Journal of Risk Research", vol. 12, no. 2, s. 137-185.
2009
Strada A., Sikora T., (2009), Effective Risk Communication at the Food Market. [W:] Trziszka T., Oziembłowski M. (red.), New Concepts in Food Evaluation: Nutraceuticals - Analyses - Consumer (Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; 74), Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, s. 349-357.
2009
Sikora T., Strada A., (2009), Effective Risk Communication at the Food Market. [W:] Trziszka (red.), 4th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław 24-25 September 2009, Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, s. 213.
2009
Strada A., Sora B., Boulay A., Sala R., Houghton J., Gancheva V., Schlegel-Zawadzka M., Rowe G., (2009), A Characterization of Peanut Consumption in Four Countries : Results from Focus Groups and Their Implications for Peanut Allergy Prevalence, "International Journal of Consumer Studies", vol. 33, iss. 6, s. 676-683.
2009
Houghton J., Rowe G., Frewer L., Kleef van E., Chryssochoidis G., Kehagia O., Korzen-Bohr S., Lassen J., Pfenning U., Strada A., (2008), The Quality of Food Risk Management in Europe : Perspectives and Priorities, "Food Policy", vol. 33, iss. 1, s. 13-26.
2008
Boulay A., Houghton J., Gancheva V., Sterk Y., Strada A., Schlegel-Zawadzka M., Sora B., Sala R., Ree van R., Rowe G., (2008), A EuroPrevall Review of Factors Affecting Incidence of Peanut Allergy : Priorities for Research and Policy, "Allergy", vol. 63, iss. 7, s. 797-809; http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1398-9995.2008.01776.x/epdf
2008
Strada A., Sikora T., Adamus W., (2006), Czynniki kształtujące poziom świadomości konsumentów w zakresie bezpieczeństwa żywności, "Handel Wewnętrzny", numer specjalny, czerwiec, s. 427-432.
2006
Strada A., Popek S., Sikora T., (2006), New Food Product Development (NFPD as a Competitive Advantage. [W:] Sikora T., Strada A. (red.), The Food Industry in Europe: Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Kraków : Akademia Ekonomiczna, s. 15-25.
2006
Sikora T., Strada A. (red.), (2006), The Food Industry in Europe: Tradition and Innovation: Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Kraków : Akademia Ekonomiczna, 300 s.
2006
Sikora T., Strada A., (2006), Preface. [W:] Sikora T., Strada A. (red.), The Food Industry in Europe: Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Kraków : Akademia Ekonomiczna, s. 5-6.
2006
Książki:
Rok
Sikora T., Strada A. (red.), (2006), The Food Industry in Europe: Tradition and Innovation: Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Kraków : Akademia Ekonomiczna, 300 s. 2006
Rozdziały:
Rok
Niewczas M., Prusak A., Stefanów P., (2013), Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 252-259. 2013
Schlegel-Zawadzka M., Prusak A., Sikora T., (2013), Food and Nutritional Globalization vs. Trends of Protection of Traditional Food Products in Poland. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality, s. 1-8. 2013
Sikora T., Niewczas M., Prusak A., (2013), Ethics and Trust in Quality Assurance. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality, s. 1-8. 2013
Prusak A., Stefanów P., Niewczas M., Sikora T., (2013), Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality 2013
Rose R., (2012), Gdy wszystkie inne warunki nie są równoważne : o kontekście czerpania wzorców z polityki innych krajów. [W:] Surdej A. (red.), Analiza ekonomiczna w polityce publicznej, Warszawa : Wydawnictwo Naukowe SCHOLAR, s. 211-235. 2012
Stefanów P., Prusak A., (2011), Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP. [W:] Chodyński A. (red.), Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu, Kraków : Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, s. 271-298. 2011
Strada A., Sikora T., (2009), Effective Risk Communication at the Food Market. [W:] Trziszka T., Oziembłowski M. (red.), New Concepts in Food Evaluation: Nutraceuticals - Analyses - Consumer (Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; 74), Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, s. 349-357. 2009
Strada A., Popek S., Sikora T., (2006), New Food Product Development (NFPD as a Competitive Advantage. [W:] Sikora T., Strada A. (red.), The Food Industry in Europe: Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Kraków : Akademia Ekonomiczna, s. 15-25. 2006
Artykuły:
Rok
Prusak A., Stefanów P., Gardian M., (2013), Graficzna forma kwestionariusza w badaniach AHP/ANP, "Modern Management Review", vol. 18, nr 20 (4), s. 171-189; http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTM5LzEvMQ/mmr-2013-04-pw1.pdf#page=171=Fit 2013
Prusak A., Kafel P., (2013), Wykorzystanie metody Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP) w procesie certyfikacji wyrobów, "ABC Jakości", nr 3-4 (75-76), s. 48-53. 2013
Prusak A., Schlegel-Zawadzka M., (2013), Food Health Quality of Genetically Modified Crops - Review of Risks and Benefits, "Military Pharmacy and Medicine", Vol. 6, nr 2, s. 13-18; http://mil-pharm-med.pl/2013/2-6/3.pdf 2013
Prusak A., Stefanów P., (2011), Badania nad właściwościami operacyjnymi metody AHP, "Folia Oeconomica Cracoviensia", vol. 52, s. 87-104; http://foc.czasopisma.pan.pl/images/data/foc/wydania/Vol_LII_2011/05_Badania_Nad_Wlasciwosciami_Operacyjnymi_Metody_A.pdf 2011
Strada A., Chryssochoidis G., Krystallis A., (2009), Public Trust in Institutions and Information Sources Regarding Risk Management and Communication : towards Integrating Extant Knowledge, "Journal of Risk Research", vol. 12, no. 2, s. 137-185. 2009
Strada A., Sora B., Boulay A., Sala R., Houghton J., Gancheva V., Schlegel-Zawadzka M., Rowe G., (2009), A Characterization of Peanut Consumption in Four Countries : Results from Focus Groups and Their Implications for Peanut Allergy Prevalence, "International Journal of Consumer Studies", vol. 33, iss. 6, s. 676-683. 2009
Houghton J., Rowe G., Frewer L., Kleef van E., Chryssochoidis G., Kehagia O., Korzen-Bohr S., Lassen J., Pfenning U., Strada A., (2008), The Quality of Food Risk Management in Europe : Perspectives and Priorities, "Food Policy", vol. 33, iss. 1, s. 13-26. 2008
Boulay A., Houghton J., Gancheva V., Sterk Y., Strada A., Schlegel-Zawadzka M., Sora B., Sala R., Ree van R., Rowe G., (2008), A EuroPrevall Review of Factors Affecting Incidence of Peanut Allergy : Priorities for Research and Policy, "Allergy", vol. 63, iss. 7, s. 797-809; http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1398-9995.2008.01776.x/epdf 2008
Strada A., Sikora T., Adamus W., (2006), Czynniki kształtujące poziom świadomości konsumentów w zakresie bezpieczeństwa żywności, "Handel Wewnętrzny", numer specjalny, czerwiec, s. 427-432. 2006
Inne:
Rok
Prusak A., (2012), Wokół badań i rozwoju, "B+R=Przyszłość : e-biuletyn" [on-line], nr 1, sierpień; http://www.badaniairozwoj.eu/images/ebiuletyn/e-biuletyn_BiR_1.pdf 2012
Sikora T., Strada A., (2009), Effective Risk Communication at the Food Market. [W:] Trziszka (red.), 4th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław 24-25 September 2009, Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, s. 213. 2009
Sikora T., Strada A., (2006), Preface. [W:] Sikora T., Strada A. (red.), The Food Industry in Europe: Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Kraków : Akademia Ekonomiczna, s. 5-6. 2006