Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Kryteria oceny ekologicznej opakowań
Źródło:
Kryteria oceny ekologicznej wyrobów. Etap 2 / kier. tematu: Wacław ADAMCZYK2001, s. 120-204 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-596/2/Magazyn
Nr:
2168259158
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
2

Tytuł:
Kryteria oceny ekologicznej opakowań
Źródło:
Kryteria oceny ekologicznej wyrobów. Etap 3 / kier. tematu: Wacław ADAMCZYK2001, s. 1[179]-50[228] - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-596/3/Magazyn
Nr:
2168259178
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
Dokumenty niepublikowane:
1

Tytuł:
Kryteria oceny jakości opakowań jednostkowych
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2001
Opis fizyczny:
150 k.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
31/KOT/3/2001/S
Sygnatura:
NP-750/Magazyn
Nr:
2168281695
naukowo-badawcze
2

Tytuł:
Rola opakowań w kreowaniu proekologicznych postaw konsumentów
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2000
Opis fizyczny:
39 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
99/KOT/2/99/S
Sygnatura:
NP-598/Magazyn
Nr:
2168333531
naukowo-badawcze
3

Tytuł:
Analiza wpływu przepuszczalności tlenu i pary wodnej na trwałość produktów spożywczych
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2000
Opis fizyczny:
38 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
91/KOT/1/2000/S
Sygnatura:
NP-693/Magazyn
Nr:
2168333769
naukowo-badawcze
4

Tytuł:
Analiza barierowości nowoczesnych materiałów opakowaniowych do żywności
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 1999
Opis fizyczny:
33 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
85/KOT/4/98/S
Sygnatura:
NP-581/Magazyn
Nr:
2168333547
naukowo-badawcze
5

Tytuł:
Analiza zmian zawartości tlenu w nowoczesnych opakowaniach produktów spożywczych
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 1999
Opis fizyczny:
37 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
101/KOT/4/99/S
Sygnatura:
NP-607/Magazyn
Nr:
2168333609
naukowo-badawcze
6

Autor:
Cichoń Zofia , Ucherek Marzena , Słota Małgorzata
Tytuł:
Techniczne i ekonomiczne problemy współczesnej technologii pakowania żywności
Kierownik zespołu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 1997
Opis fizyczny:
20 k.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
67/KOT/1/97/S
Sygnatura:
NP-513/Magazyn
Nr:
2168333075
naukowo-badawcze
7

Tytuł:
Stan i weryfikacja jakości labelingu na towarach spożywczych : (żywność funkcjonalna)
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 1996
Opis fizyczny:
27 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
46/KOT/1/95/S
Sygnatura:
NP-385/Magazyn
Nr:
2168292097
naukowo-badawcze
8

Tytuł:
Wpływ ustawy NLEA (Nutrition Labeling and Education Act - USA 1983) na znakowanie funkcjonalnej żywności w krajach europejskich
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 1996
Opis fizyczny:
45 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
74/KOT/5/96/S
Sygnatura:
NP-446/Magazyn
Nr:
2168292091
naukowo-badawcze
1
Kryteria oceny ekologicznej opakowań / Małgorzata LISIŃSKA-KUŚNIERZ, Marzena UCHEREK // W: Kryteria oceny ekologicznej wyrobów. Etap 2 / kier. tematu: Wacław ADAMCZYK. - (2001), s. 120-204. - Bibliogr.
2
Kryteria oceny ekologicznej opakowań / Małgorzata LISIŃSKA-KUŚNIERZ, Marzena UCHEREK // W: Kryteria oceny ekologicznej wyrobów. Etap 3 / kier. tematu: Wacław ADAMCZYK. - (2001), s. 1[179]-50[228]. - Bibliogr.
3
Kryteria oceny jakości opakowań jednostkowych / kierownik tematu: Małgorzata LISIŃSKA-KUŚNIERZ ; wykonawcy: Małgorzata LISIŃSKA-KUŚNIERZ, Adalberta WALDEN-KOZŁOWSKA, Marzena UCHEREK, Dariusz Jasek. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2001. - 150 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
4
Rola opakowań w kreowaniu proekologicznych postaw konsumentów / Małgorzata LISIŃSKA-KUŚNIERZ, Marzena UCHEREK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2000. - 39 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
5
Analiza wpływu przepuszczalności tlenu i pary wodnej na trwałość produktów spożywczych / Marian CICHOŃ, Marzena UCHEREK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2000. - 38 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
6
Analiza barierowości nowoczesnych materiałów opakowaniowych do żywności / Marzena UCHEREK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 1999. - 33 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
7
Analiza zmian zawartości tlenu w nowoczesnych opakowaniach produktów spożywczych / Marzena UCHEREK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 1999. - 37 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
8
Techniczne i ekonomiczne problemy współczesnej technologii pakowania żywności / Zofia CICHOŃ, Marzena UCHEREK, Małgorzata Słota. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 1997. - 20 k. ; 30 cm. - Bibliogr.
9
Stan i weryfikacja jakości labelingu na towarach spożywczych : (żywność funkcjonalna) / Marian CICHOŃ (kier. tematu), Zofia CICHOŃ, Marzena UCHEREK, Mariola JUSZCZYK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 1996. - 27 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
10
Wpływ ustawy NLEA (Nutrition Labeling and Education Act - USA 1983) na znakowanie funkcjonalnej żywności w krajach europejskich / Marian CICHOŃ (kier. tematu), Zofia CICHOŃ, Marzena UCHEREK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 1996/1997. - 45 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
1
Lisińska-Kuśnierz M., Ucherek M., (2001), Kryteria oceny ekologicznej opakowań. [W:] Adamczyk W. (kierownik tematu), Kryteria oceny ekologicznej wyrobów. Etap 2, s. 120-204.
2
Lisińska-Kuśnierz M., Ucherek M., (2001), Kryteria oceny ekologicznej opakowań. [W:] Adamczyk W. (kierownik tematu), Kryteria oceny ekologicznej wyrobów. Etap 3, s. 1[179]-50[228].
3
Lisińska-Kuśnierz M., Walden-Kozłowska A., Ucherek M., Jasek D., (2001), Kryteria oceny jakości opakowań jednostkowych, Kraków : Akademia Ekonomiczna, 150 k.
4
Lisińska-Kuśnierz M., Ucherek M., (2000), Rola opakowań w kreowaniu proekologicznych postaw konsumentów, Lisińska-Kuśnierz M. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 39 k.
5
Cichoń M., Ucherek M., (2000), Analiza wpływu przepuszczalności tlenu i pary wodnej na trwałość produktów spożywczych, Ucherek M. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 38 k.
6
Ucherek M., (1999), Analiza barierowości nowoczesnych materiałów opakowaniowych do żywności, Kraków : Akademia Ekonomiczna, 33 k.
7
Ucherek M., (1999), Analiza zmian zawartości tlenu w nowoczesnych opakowaniach produktów spożywczych, Kraków : Akademia Ekonomiczna, 37 k.
8
Cichoń Z., Ucherek M., Słota M., (1997), Techniczne i ekonomiczne problemy współczesnej technologii pakowania żywności, Cichoń M. (kier. zesp.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 20 k.
9
Cichoń M., Cichoń Z., Ucherek M., Juszczyk M., (1996), Stan i weryfikacja jakości labelingu na towarach spożywczych: (żywność funkcjonalna), Cichoń M. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 27 k.
10
Cichoń M., Cichoń Z., Ucherek M., (1996), Wpływ ustawy NLEA (Nutrition Labeling and Education Act - USA 1983) na znakowanie funkcjonalnej żywności w krajach europejskich, Cichoń M. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 45 k.
1
@unpublished{UEK:2168259158,
author = "Lisińska-Kuśnierz Małgorzata and Ucherek Marzena",
title = "Kryteria oceny ekologicznej opakowań",
booktitle = "Kryteria oceny ekologicznej wyrobów. Etap 2",
pages = "120-204",
year = "2001",
}
2
@unpublished{UEK:2168259178,
author = "Lisińska-Kuśnierz Małgorzata and Ucherek Marzena",
title = "Kryteria oceny ekologicznej opakowań",
booktitle = "Kryteria oceny ekologicznej wyrobów. Etap 3",
pages = "1[179]-50[228]",
year = "2001",
}
3
@unpublished{UEK:2168281695,
author = "Lisińska-Kuśnierz Małgorzata and Walden-Kozłowska Adalberta and Ucherek Marzena and Jasek Dariusz",
title = "Kryteria oceny jakości opakowań jednostkowych",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2001",
}
4
@unpublished{UEK:2168333531,
author = "Lisińska-Kuśnierz Małgorzata and Ucherek Marzena",
title = "Rola opakowań w kreowaniu proekologicznych postaw konsumentów",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2000",
}
5
@unpublished{UEK:2168333769,
author = "Cichoń Marian and Ucherek Marzena",
title = "Analiza wpływu przepuszczalności tlenu i pary wodnej na trwałość produktów spożywczych",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2000",
}
6
@unpublished{UEK:2168333547,
author = "Ucherek Marzena",
title = "Analiza barierowości nowoczesnych materiałów opakowaniowych do żywności",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "1999",
}
7
@unpublished{UEK:2168333609,
author = "Ucherek Marzena",
title = "Analiza zmian zawartości tlenu w nowoczesnych opakowaniach produktów spożywczych",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "1999",
}
8
@unpublished{UEK:2168333075,
author = "Cichoń Zofia and Ucherek Marzena and Słota Małgorzata",
title = "Techniczne i ekonomiczne problemy współczesnej technologii pakowania żywności",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "1997",
}
9
@unpublished{UEK:2168292097,
author = "Cichoń Marian and Cichoń Zofia and Ucherek Marzena and Juszczyk Mariola",
title = "Stan i weryfikacja jakości labelingu na towarach spożywczych : (żywność funkcjonalna)",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "1996",
}
10
@unpublished{UEK:2168292091,
author = "Cichoń Marian and Cichoń Zofia and Ucherek Marzena",
title = "Wpływ ustawy NLEA (Nutrition Labeling and Education Act - USA 1983) na znakowanie funkcjonalnej żywności w krajach europejskich",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "1996",
}