Publikacje wybranego autora

1

Autor:
Ogorzałek Marta , Turek Paweł
Tytuł:
Znaczenie chlorku magnezu w kształtowaniu jakości płynów do płukania = The Role of Magnesium Chloride in Shaping the Quality of Fabric Softeners
Źródło:
Wybrane problemy jakości kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej = Selected Problems of Cosmetics and Household Chemistry Products Quality / red. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski, Tomasz Wasilewski - Radom: Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018, s. 163-171. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 8)
Program badawczy:
Praca finansowana z funduszy MNiSzW z dotacji na działalność statutową. Projekt nr 3086/35/P pt "Opracowanie receptur i technologii wytwarzania innowacyjnych kosmetyków, produktów aptecznych, produktów chemii gospodarczej i przemysłowej.
ISBN:
978-83-7351-854-4
Nr:
2168329965
rozdział w monografii
2

Tytuł:
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody = Application of the Sensory Analysis Method in Assessment of Water Quality
Źródło:
Gaz, Woda i Technika Sanitarna. - t. 92, nr 4 (2018) , s. 155-159. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
Lista MNiSW:
b 11.00 pkt
Nr:
2168324349
artykuł w czasopiśmie
3

Autor:
Tytuł:
Relacja między ceną a jakością na podstawie niezależnych testów produktów = Correlation between Price and Quality Based on Independent Product Tests
Źródło:
Selected Problems of Industrial Products Quality = Wybrane problemy jakości wyrobów przemysłowych / red. Magdalena Paździor, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018, s. 65-74. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 7)
ISBN:
978-83-7351-848-3
Nr:
2168329933
rozdział w monografii
4

Tytuł:
Rzeczoznawca i jego rola w ochronie konsumenta = Expert and His Role for the Protection of the Consumer
Źródło:
Zeszyty Naukowe Politechniki Śląskiej. Organizacja i Zarządzanie = Scientific Papers of Silesian University of Technology. Organization and Management Series. - z. 117 (2018) , s. 643-660. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
Lista MNiSW:
b 11.00 pkt
Nr:
2168329467
artykuł w czasopiśmie
5

Autor:
Majkrzak Anna Xymena
Tytuł:
Postrzeganie i ocena jakości wyrobów odzieżowych przez młodych konsumentów
Promotor pomocniczy:
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2018
Opis fizyczny:
269 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-415
Nr:
2168329315
doktorat
6

Tytuł:
Sensoryczna ocena jakości kosmetycznych produktów nawilżających przeznaczonych do pielęgnacji skóry rąk = Sensory Quality Evaluation of Moisturising Hand-care Cosmetic Products
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 6 (978) (2018) , s. 239-252. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Badania zostały sfinansowane ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
Lista MNiSW:
b 11.00 pkt
Nr:
2168334207
artykuł w czasopiśmie
7

Tytuł:
Analiza notyfikacji produktów kosmetycznych zgłaszanych w systemie szybkiego ostrzegania o niebezpiecznych produktach niespożywczych (Rapex) w latach 2005-2017 = Analysis of the Cosmetic Products Notification Reported in the Rapid Alert System for Dangerous Non-food Products (Rapex) in 2005-2017
Źródło:
Przemysł Chemiczny. - t. 97, nr 12 (2018) , s. 2098-2101. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
Lista MNiSW:
a 15.00 pkt
Nr:
2168329523
artykuł w czasopiśmie
8

Autor:
Tytuł:
The Role of Brand in Quality Assessment on the Example of Sensory Evaluation of Coffee = Rola marki w ocenie jakości na przykładzie sensorycznych badań kawy
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - 3 (56) (2018) , s. 48-56. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168324611
artykuł w czasopiśmie
9

Autor:
Tytuł:
Wykorzystanie zmysłów w ocenie jakości żeli pod prysznic = Using the Senses in Shower Gel Quality Assessment
Źródło:
Kierunki badań i rozwoju produktów nieżywnościowych = Directions of Research and Development of Nonfood Products / red. nauk. Renata SALERNO-KOCHAN, Artur WOLAK - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 142-154. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-3-1 ; 978-83-949535-3-9
Nr:
2168319333
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
10

Autor:
Tytuł:
Color Modification of the Face Cream and its General Sensory Quality = Możliwości wykorzystania modyfikacji barwy kremu a ogólna jakość sensoryczna
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (53) (2017) , s. 139-147. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
The publication was financed from the funds granted to the Faculty of Commodity Science at Cracow University of Economics, within the framework of the subsidy for the maintenance of research potential
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168319311
artykuł w czasopiśmie
11

Autor:
Turek Paweł , Knot Jedrzej
Konferencja:
14th IComSC'17, Poznań, Polska, od 2017-06-19 do 2017-06-22
Tytuł:
The Assessment of the Relationships Between Solution Color and Taste
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 145. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-943304-7-7
Nr:
2168315127
varia
12

Autor:
Turek Paweł , Knot Jedrzej
Tytuł:
The Assessment of the Relationships Between Solution Color and Taste
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Non-Food Products Quality and Safety / ed. Mariusz Tichoniuk - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2017, s. 7-19. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-8-39433049-1
Nr:
2168319879
rozdział w monografii
13

Autor:
Konferencja:
Konferencja naukowa "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce", Kraków, Polska, od 2017-11-08 do 2017-11-10
Tytuł:
Wykorzystanie zmysłów w ocenie jakości żeli pod prysznic
Źródło:
Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 100. - Dostępne tylko streszczenie
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-5-5
Nr:
2168319701
varia
14

Tytuł:
Konferencja TBP na Wydziale Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem
Źródło:
Kurier UEK2017. - nr 5 (75), s. 44-45. - Dostępny także w wersji on-line
Tryb dostępu:
Nr:
2168322291
varia
15

Autor:
Turek Paweł , Stępień Natalia
Konferencja:
Konferencja naukowa "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce", Kraków, Polska, od 2017-11-08 do 2017-11-10
Tytuł:
Rola marki w ocenie jakości na przykładzie sensorycznych badań kawy
Źródło:
Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 99. - Dostępne tylko streszczenie
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-5-5
Nr:
2168319699
varia
16

Tytuł:
Metody sensoryczne w ocenie jakości powietrza = Sensory Methods in the Assessment of Air Quality
Źródło:
Environmental Aspects of Quality = Środowiskowe aspekty jakości / ed. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński, Małgorzata Lotko - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 66-75. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-7789-424-8 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168309271
rozdział w monografii
17

Tytuł:
Jakość powietrza w Krakowie w latach 2010-2015 w aspekcie dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń = Krakow Air Quality in 2010-2015 and the Permissible Levels of Pollution
Źródło:
Environmental Aspects of Quality = Środowiskowe aspekty jakości / ed. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński, Małgorzata Lotko - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 83-93. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-7789-424-8 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168309269
rozdział w monografii
18

Autor:
Turek Paweł , Knot Jedrzej
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Effect of Color on Perceived Taste of Aqueous Solutions
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 54. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309349
varia
19

Tytuł:
Badania sensoryczne miękkości skór natłuszczonych z dodatkiem olejku z oregano = Sensory Softness Analysis for Leathers Fatiquored with Addition of Oregano Essential Oil
Źródło:
Quality Assessment of Selected Industrial Products = Ocena jakości wybranych wyrobów przemysłowych / eds. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 71-78. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-426-2 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307739
rozdział w monografii
20

Autor:
Turek Paweł , Knot Jedrzej
Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Effect of Color on Perceived Taste of Aqueous Solutions
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 240-245. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publication was financed from the funds granted to the Faculty of Commodity Science at Cracow University of Economics, within the framework of the subsidy for the maintenance of research potential
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168307975
rozdział w materiałach konferencyjnych
21

Autor:
Konferencja:
II Międzynarodowa Konferencja pt. "Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna", Krosno, Polska, od 2015-05-06 do 2015-05-07
Tytuł:
Ocena sensoryczna zapachu skór wykończonych olejkami eterycznymi = Sensory Evaluation of Leather Fragrance Finishing by using Essential Oils
Źródło:
Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna / red. nauk. Józefa Chrzanowska, Henryk Różański - Krosno: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia, 2015, s. 65-75. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-64457-16-6
Nr:
2168301861
rozdział w materiałach konferencyjnych
22

Autor:
Turek Paweł , Głowik Amanda
Tytuł:
The Effects of the Moisturizing Cream Color on the Perception of Selected Sensory Attributes
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Development and Assessment of Non-food Products / eds. Katarzyna Michocka, Mariusz Tichoniuk - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2015, s. 159-174. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-938018-9-3
Nr:
2168300279
rozdział w monografii
23

Autor:
Płocica Joanna , Tal-Figiel Barbara , Figiel Wiesław , Turek Paweł
Tytuł:
Badania reometryczne i analiza sensoryczna wybranych kosmetyków = Rheometric Measurements and Sensory Analysis of Some Cosmetics
Źródło:
Przemysł Chemiczny. - T. 94, nr 12 (2015) , s. 2133-2137. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 15.00 pkt
Nr:
2168299755
artykuł w czasopiśmie
24

Autor:
Konferencja:
II Międzynarodowa Konferencja pt. "Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna", Krosno, Polska, od 2015-05-06 do 2015-05-07
Tytuł:
Ocena sensoryczna zapachów olejków eterycznych wprowadzonych do skór w procesie natłuszczania = Sensory Evaluation of Essential Oils Fragrance Introduced into Leather in the Oiling Process
Źródło:
II Międzynarodowa Konferencja "Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna", Krosno 6-7 maja 2015 roku - Krosno: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia, 2015, s. 144-148 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-64457-13-5
Nr:
2168296037
rozdział w materiałach konferencyjnych
25

Autor:
Turek Paweł , Głowik Amanda
Konferencja:
13th IComSC'15, Poznań, Polska, od 2015-06-22 do 2015-06-25
Tytuł:
The Influence of the Color of Moisturizing Creams on the Perception of Selected Sensory Properties
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds. Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska, Krzysztof Juś - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2015, s. 77. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-9380-18-6-2
Nr:
2168294313
varia
26

Autor:
Turek Paweł , Chochół Ewelina
Tytuł:
The Use of Blind Tests in Sensory Evaluation of Cosmetic Products on the Example of Eye Creams
Źródło:
Commodity Science in Research and Practice - Current Achievements and Future Challenges : 19th IGWT Symposium, Cracow, 15-19 September 2014 : Book of Abstracts - Cracow: Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, 2014, s. 158. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168283811
varia
27

Autor:
Turek Paweł , Chochół Ewelina
Tytuł:
The Use of Blind Tests in Sensory Evaluation of Cosmetic Products on the Example of Eye Creams
Źródło:
Non-Food Products' Quality and Innovations / Ed. by Renata SALERNO-KOCHAN - Cracow: Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, 2014, s. 177-187 - Bibliogr.
Seria:
(Commodity Science in Research and Practice)
ISBN:
978-83-940189-8-6
Nr:
2168283969
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
28

Autor:
Konferencja:
12th IComSC'13, Poznań, Polska, od 2013-09-16 do 2013-09-19
Tytuł:
Sensory Evaluation of the Quality of Cosmetics and their Price
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds.: Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013, s. 71. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-911169-3-7
Nr:
2168294659
varia
29

Autor:
Płocica Joanna , Turek Paweł , Figiel Wiesław , Tal-Figiel Barbara
Konferencja:
12th IComSC'13, Poznań, Polska, od 2013-09-16 do 2013-09-19
Tytuł:
The Influence of Natural Emulsifiers on Selected Cosmetic Emulsions Sensory Properties
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds.: Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013, s. 64. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-911169-3-7
Nr:
2168294657
varia
30

Autor:
Tytuł:
Wykorzystanie próbek odniesienia w sensorycznych badaniach intensywności zapachu
Źródło:
Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r. - Olsztyn: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, 2013, s. 158. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-62863-66-2
Nr:
2168294795
varia
31

Autor:
Tytuł:
Sensory Evaluation of the Quality of Cosmetics and their Price
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Household and Personal Care Products / ed. Daria Wieczorek - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013, s. 7-16. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-911169-5-1
Nr:
2168292353
rozdział w monografii
32

Autor:
Płocica Joanna
Tytuł:
Badanie wpływu emulgatorów naturalnych na wybrane właściwości emulsji kosmetycznych
Promotor:
Tal-Figiel Barbara
Promotor pomocniczy:
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2013
Opis fizyczny:
224 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-268
Nr:
2168318405
doktorat
33

Autor:
Płocica Joanna , Turek Paweł , Figiel Wiesław , Tal-Figiel Barbara
Tytuł:
Rola oznaczeń sensorycznych w ocenie nowych produktów na przykładzie kosmetyków naturalnych firmy Laboratorium Kosmetyków Naturalnych Farmona = Role of sensory signs in the evaluation of new products as an example of natural cosmetics Natural Cosmetics Laboratory Farmona
Źródło:
Polish Journal of Cosmetology. - nr 2 (2013) , s. 163-167. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 4.00 pkt
Nr:
2168293493
artykuł w czasopiśmie
34

Autor:
Płocica Joanna , Turek Paweł , Figiel Wiesław , Tal-Figiel Barbara
Tytuł:
The Influence of Natural Emulsifiers on Selected Cosmetic Emulsions Sensory Properties
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Household and Personal Care Products / ed. Daria Wieczorek - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013, s. 40-53. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-911169-5-1
Nr:
2168292357
rozdział w monografii
35

Autor:
Tytuł:
Sensory Quality Analysis and Evaluation of Moisturizing Creams = Analiza sensoryczna i ocena jakości kremów nawilżających
Źródło:
Selected Aspects of Cosmetics and Household Chemistry Products Quality = Wybrane aspekty jakości kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej / eds. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski - Radom: Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB; Politechnika Radomska, Wydział Ekonomiczny, 2012, s. 114-121 - Bibliogr.
Seria:
(Towaroznawstwo w XXI w.)
ISBN:
978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-116-2
Nr:
2168289699
rozdział w monografii
36

Tytuł:
The Issues Concerning Handling Consumer Complaints in the Light of their Awareness of Legal Rights and Regulations
Źródło:
Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts - Radom: Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, 2012, s. 63. - Dostępne tylko streszczenie
Seria:
(Towaroznawstwo w XXI w.)
ISBN:
978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-121-6
Nr:
2168294587
varia
37

Autor:
Tytuł:
Sensory Analysis and Quality Evaluation of Moisturizing Creams
Źródło:
Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts - Radom: Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, 2012, s. 26. - Dostępne tylko streszczenie
Seria:
(Towaroznawstwo w XXI w.)
ISBN:
978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-121-6
Nr:
2168294473
varia
38

Autor:
Konferencja:
11th IComSC'11 IGWT Symposium Series, Poznań, Polska, od 2011-09-12 do 2011-09-14
Tytuł:
Application of Methods of Sensory Analysis in Resolving a Dispute over Product Quality - Case Study
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds.: Daniela Gwiazdowska, Hanna Śmigielska - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2011, s. 147. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-911169-2-0
Nr:
2168293951
varia
39

Autor:
Turek Paweł , Gajewski Bartłomiej
Tytuł:
Trwałość cech sensorycznych mleka UHT a bezpieczeństwo konsumenta = Sensory Characteristics Durability of UHT Milk versus Consumer Safety
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu / . - 196 (2011) , s. 170-178. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168238750
artykuł w czasopiśmie
40

Autor:
Tytuł:
Studium jakości wód zapachowych : możliwości różnicowania produktów oryginalnych i nieoryginalnych
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
212, [1] s.: il.; 24 cm
Seria:
(Monografie : prace doktorskie Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie ; nr 12)
Uwagi:
Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-529-1
Nr:
2168220732
monografia
41

Autor:
Tytuł:
Application of Methods of Sensory Analysis in Resolving a Dispute over Product Quality - Case Study = Zastosowanie metodyki analizy sensorycznej w rozwiązywaniu sporu o jakość towaru - case study
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011) , s. 221-227. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168260332
artykuł w czasopiśmie
42

Tytuł:
Strategia Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na lata 2011-2020
Opracował:
Adres wydawniczy:
Kraków: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2011
Opis fizyczny:
34 s.: il.; 23 cm
Tryb dostępu:
Nr:
2168335555
książka
Dokumenty niepublikowane:
1

Tytuł:
Proaktywne postawy konsumentów oraz ich wpływ na kształtowanie jakości wyrobów przemysłowych
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2014
Opis fizyczny:
34 k.: il.; 30 cm + załącznik
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
067/WT-KTP/03/2014/S/4263
Sygnatura:
NP-1462/Magazyn
Nr:
2168301851
naukowo-badawcze
2

Tytuł:
Możliwości i ograniczenia w rozpatrywaniu reklamacji konsumenckich. Etap 2
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2013
Opis fizyczny:
44 k.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
043/KTP/03/2013/S/3045
Sygnatura:
NP-1417/2/Magazyn
Nr:
2168288643
naukowo-badawcze
3

Tytuł:
Możliwości i ograniczenia w rozpatrywaniu reklamacji konsumenckich. Etap 1
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2012
Opis fizyczny:
40 k.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
53/KTP/1/2012/S/053
Sygnatura:
NP-1417/1/Magazyn
Nr:
2168277113
naukowo-badawcze
4

Tytuł:
Bezpieczeństwo użytkowania wyrobów przemysłowych. Etap 3
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
62 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
117/KTP/1/2011/S/596
Sygnatura:
NP-1300/3/Magazyn
Nr:
2168256882
naukowo-badawcze
1
Znaczenie chlorku magnezu w kształtowaniu jakości płynów do płukania = The Role of Magnesium Chloride in Shaping the Quality of Fabric Softeners / Marta Ogorzałek, Paweł TUREK // W: Wybrane problemy jakości kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej = Selected Problems of Cosmetics and Household Chemistry Products Quality / red. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski, Tomasz Wasilewski. - Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 8). - S. 163-171. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-854-4
2
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody = Application of the Sensory Analysis Method in Assessment of Water Quality / Paweł TUREK, Artur JACHIMOWSKI // Gaz, Woda i Technika Sanitarna. - t. 92, nr 4 (2018), s. 155-159. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISSN 0016-5352
3
Relacja między ceną a jakością na podstawie niezależnych testów produktów = Correlation between Price and Quality Based on Independent Product Tests / Paweł TUREK // W: Selected Problems of Industrial Products Quality = Wybrane problemy jakości wyrobów przemysłowych / red. Magdalena Paździor, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 7). - S. 65-74. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-848-3
4
Rzeczoznawca i jego rola w ochronie konsumenta = Expert and His Role for the Protection of the Consumer / Paweł TUREK, Piotr PRZYBEK // Zeszyty Naukowe Politechniki Śląskiej. Organizacja i Zarządzanie = Scientific Papers of Silesian University of Technology. Organization and Management Series. - z. 117 (2018), s. 643-660. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://www.polsl.pl/Wydzialy/ROZ/ZN/Documents/z117/Turek,%20Przybek.pdf. - ISSN 1641-3466
5
Postrzeganie i ocena jakości wyrobów odzieżowych przez młodych konsumentów / Anna Xymena Majkrzak ; Promotor: Renata SALERNO-KOCHAN ; Promotor pomocniczy: Paweł TUREK. - Kraków, 2018. - 269 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://bg.uek.krakow.pl/e-zasoby/doktoraty_full.php?nr=1200003352
6
Sensoryczna ocena jakości kosmetycznych produktów nawilżających przeznaczonych do pielęgnacji skóry rąk = Sensory Quality Evaluation of Moisturising Hand-care Cosmetic Products / Jerzy SZAKIEL, Paweł TUREK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 6 (978) (2018), s. 239-252. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/1699. - ISSN 1898-6447
7
Analiza notyfikacji produktów kosmetycznych zgłaszanych w systemie szybkiego ostrzegania o niebezpiecznych produktach niespożywczych (Rapex) w latach 2005-2017 = Analysis of the Cosmetic Products Notification Reported in the Rapid Alert System for Dangerous Non-food Products (Rapex) in 2005-2017 / Jerzy SZAKIEL, Paweł TUREK // Przemysł Chemiczny. - t. 97, nr 12 (2018), s. 2098-2101. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 0033-2496
8
The Role of Brand in Quality Assessment on the Example of Sensory Evaluation of Coffee = Rola marki w ocenie jakości na przykładzie sensorycznych badań kawy / Paweł TUREK // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - 3 (56) (2018), s. 48-56. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
9
Wykorzystanie zmysłów w ocenie jakości żeli pod prysznic = Using the Senses in Shower Gel Quality Assessment / Paweł TUREK // W: Kierunki badań i rozwoju produktów nieżywnościowych = Directions of Research and Development of Nonfood Products / red. nauk. Renata SALERNO-KOCHAN, Artur WOLAK. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 142-154. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949236-3-1 ; 978-83-949535-3-9
10
Color Modification of the Face Cream and its General Sensory Quality = Możliwości wykorzystania modyfikacji barwy kremu a ogólna jakość sensoryczna / Paweł TUREK // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (53) (2017), s. 139-147. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
11
The Assessment of the Relationships Between Solution Color and Taste / Paweł TUREK, Jędrzej Knot // W: Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś. - Poznań : Faculty of Commodity Science - Poznań University of Economics and Business, 2017. - S. 145. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-943304-7-7
12
The Assessment of the Relationships Between Solution Color and Taste / Paweł TUREK, Jędrzej Knot // W: Current Trends in Commodity Science : Non-Food Products Quality and Safety / ed. Mariusz Tichoniuk. - Poznań : Poznań University of Economics and Business - Faculty of Commodity Science, 2017. - S. 7-19. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-8-39433049-1
13
Wykorzystanie zmysłów w ocenie jakości żeli pod prysznic / Paweł TUREK // W: Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 100. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949236-5-5
14
Konferencja TBP na Wydziale Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem / Tomasz LECH, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Paweł TUREK // Kurier UEK. - nr 5 (75) (2017/2018), s. 44-45. - Dostępny także w wersji on-line. - Pełny tekst: https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_75_5_14_12small. - ISSN 1689-7757
15
Rola marki w ocenie jakości na przykładzie sensorycznych badań kawy / Paweł TUREK, Natalia Stępień // W: Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 99. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949236-5-5
16
Metody sensoryczne w ocenie jakości powietrza = Sensory Methods in the Assessment of Air Quality / Paweł TUREK, Renata SALERNO-KOCHAN, Artur WOLAK // W: Environmental Aspects of Quality = Środowiskowe aspekty jakości / ed. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński, Małgorzata Lotko. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016. - (Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa). - S. 66-75. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-424-8 ; 978-83-7789-402-6
17
Jakość powietrza w Krakowie w latach 2010-2015 w aspekcie dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń = Krakow Air Quality in 2010-2015 and the Permissible Levels of Pollution / Artur WOLAK, Renata SALERNO-KOCHAN, Paweł TUREK // W: Environmental Aspects of Quality = Środowiskowe aspekty jakości / ed. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński, Małgorzata Lotko. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016. - (Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa). - S. 83-93. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-424-8 ; 978-83-7789-402-6
18
The Effect of Color on Perceived Taste of Aqueous Solutions / Paweł TUREK, Jedrzej Knot // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts. - Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016. - S. 54. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-954-21-0903-7
19
Badania sensoryczne miękkości skór natłuszczonych z dodatkiem olejku z oregano = Sensory Softness Analysis for Leathers Fatiquored with Addition of Oregano Essential Oil / Elżbieta BIELAK, Ewa MARCINKOWSKA, Paweł TUREK // W: Quality Assessment of Selected Industrial Products = Ocena jakości wybranych wyrobów przemysłowych / eds. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski. - Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016. - S. 71-78. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-426-2 ; 978-83-7789-402-6
20
The Effect of Color on Perceived Taste of Aqueous Solutions / Paweł TUREK, Jedrzej Knot // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works. - Varna : Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016. - S. 240-245. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-954-21-0904-4. - Pełny tekst: http://igwt2016.ue-varna.bg/proceedings/IGWT_2016_Fulltext_Proceedings.pdf
21
Ocena sensoryczna zapachu skór wykończonych olejkami eterycznymi = Sensory Evaluation of Leather Fragrance Finishing by using Essential Oils / Elżbieta Bielak, Ewa MARCINKOWSKA, Paweł TUREK, Henryk Różański // W: Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna / red. nauk. Józefa Chrzanowska, Henryk Różański. - Krosno : Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia, 2015. - S. 65-75. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-64457-16-6
22
The Effects of the Moisturizing Cream Color on the Perception of Selected Sensory Attributes / Paweł TUREK, Amanda Głowik // W: Current Trends in Commodity Science : Development and Assessment of Non-food Products / eds. Katarzyna Michocka, Mariusz Tichoniuk. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2015. - S. 159-174. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-938018-9-3
23
Badania reometryczne i analiza sensoryczna wybranych kosmetyków = Rheometric Measurements and Sensory Analysis of Some Cosmetics / Joanna Płocica, Barbara Tal-Figiel, Wiesław Figiel, Paweł TUREK // Przemysł Chemiczny. - T. 94, nr 12 (2015), s. 2133-2137. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISSN 0033-2496
24
Ocena sensoryczna zapachów olejków eterycznych wprowadzonych do skór w procesie natłuszczania = Sensory Evaluation of Essential Oils Fragrance Introduced into Leather in the Oiling Process / Elżbieta Bielak, Ewa MARCINKOWSKA, Paweł TUREK, Henryk Różański // W: II Międzynarodowa Konferencja "Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna", Krosno 6-7 maja 2015 roku. - Krosno : Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia, 2015. - S. 144-148. - Bibliogr. - ISBN 978-83-64457-13-5
25
The Influence of the Color of Moisturizing Creams on the Perception of Selected Sensory Properties / Paweł TUREK, Amanda Głowik // W: Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds. Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska, Krzysztof Juś. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2015. - S. 77. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-9380-18-6-2
26
The Use of Blind Tests in Sensory Evaluation of Cosmetic Products on the Example of Eye Creams / Paweł TUREK, Ewelina Chochół // W: Commodity Science in Research and Practice - Current Achievements and Future Challenges : 19th IGWT Symposium, Cracow, 15-19 September 2014 : Book of Abstracts. - Cracow : Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, 2014. - S. 158. - Dostępne tylko streszczenie
27
The Use of Blind Tests in Sensory Evaluation of Cosmetic Products on the Example of Eye Creams / Paweł TUREK, Ewelina Chochół // W: Non-Food Products' Quality and Innovations / Ed. by Renata SALERNO-KOCHAN. - Cracow : Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, 2014. - (Commodity Science in Research and Practice). - S. 177-187. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940189-8-6
28
Sensory Evaluation of the Quality of Cosmetics and their Price / Paweł TUREK // W: Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds.: Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013. - S. 71. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-911169-3-7
29
The Influence of Natural Emulsifiers on Selected Cosmetic Emulsions Sensory Properties / Joanna Płocica, Paweł TUREK, Wiesław Figiel, Barbara Tal-Figiel // W: Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds.: Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013. - S. 64. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-911169-3-7
30
Wykorzystanie próbek odniesienia w sensorycznych badaniach intensywności zapachu / Paweł TUREK // W: Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r. - Olsztyn : Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, 2013. - S. 158. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-62863-66-2
31
Sensory Evaluation of the Quality of Cosmetics and their Price / Paweł TUREK // W: Current Trends in Commodity Science : Household and Personal Care Products / ed. Daria Wieczorek. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013. - S. 7-16. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-911169-5-1
32
Badanie wpływu emulgatorów naturalnych na wybrane właściwości emulsji kosmetycznych / Joanna Płocica ; Promotor: Barbara Tal-Figiel ; Promotor pomocniczy: Paweł TUREK. - Kraków, 2013. - 224 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://bg.uek.krakow.pl/e-zasoby/doktoraty_full.php?nr=1200002878
33
Rola oznaczeń sensorycznych w ocenie nowych produktów na przykładzie kosmetyków naturalnych firmy Laboratorium Kosmetyków Naturalnych Farmona = Role of sensory signs in the evaluation of new products as an example of natural cosmetics Natural Cosmetics Laboratory Farmona / Joanna Płocica, Paweł TUREK, Wiesław Figiel, Barbara Tal-Figiel // Polish Journal of Cosmetology. - nr 2 (2013), s. 163-167. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISSN 1731-0083
34
The Influence of Natural Emulsifiers on Selected Cosmetic Emulsions Sensory Properties / Joanna Płocica, Paweł TUREK, Wiesław Figiel, Barbara Tal-Figiel // W: Current Trends in Commodity Science : Household and Personal Care Products / ed. Daria Wieczorek. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013. - S. 40-53. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-911169-5-1
35
Sensory Quality Analysis and Evaluation of Moisturizing Creams = Analiza sensoryczna i ocena jakości kremów nawilżających / Paweł TUREK // W: Selected Aspects of Cosmetics and Household Chemistry Products Quality = Wybrane aspekty jakości kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej / eds. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB; Politechnika Radomska, Wydział Ekonomiczny, cop. 2012. - (Towaroznawstwo w XXI w. : rozwój i bariery). - S. 114-121. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-116-2
36
The Issues Concerning Handling Consumer Complaints in the Light of their Awareness of Legal Rights and Regulations / Stanisław PFEIFER, Paweł TUREK // W: Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, 2012. - (Towaroznawstwo w XXI w. : rozwój i bariery). - S. 63. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-121-6
37
Sensory Analysis and Quality Evaluation of Moisturizing Creams / Paweł TUREK // W: Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, 2012. - (Towaroznawstwo w XXI w. : rozwój i bariery). - S. 26. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-121-6
38
Application of Methods of Sensory Analysis in Resolving a Dispute over Product Quality - Case Study / Paweł TUREK // W: Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds.: Daniela Gwiazdowska, Hanna Śmigielska. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2011. - S. 147. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-911169-2-0
39
Trwałość cech sensorycznych mleka UHT a bezpieczeństwo konsumenta = Sensory Characteristics Durability of UHT Milk versus Consumer Safety / Paweł TUREK, Bartłomiej GAJEWSKI // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 196 (2011), s. 170-178. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
40
Studium jakości wód zapachowych : możliwości różnicowania produktów oryginalnych i nieoryginalnych / Paweł TUREK. - Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2011. - 212, [1] s. : il. ; 24 cm. - Bibliogr. - (Monografie - Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, ISSN 1898-6439 ; nr 12). - ISBN 978-83-7252-529-1
41
Application of Methods of Sensory Analysis in Resolving a Dispute over Product Quality - Case Study = Zastosowanie metodyki analizy sensorycznej w rozwiązywaniu sporu o jakość towaru - case study / Paweł TUREK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 217 (2011), s. 221-227. - Summ., streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Product Quality. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
42
Strategia Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na lata 2011-2020 / oprac. Zbigniew DRESLER, Paweł CABAŁA, Mariusz GIEMZA, Janusz FUDALIŃSKI, Piotr MARKIEWICZ, Marcin MOLO, Igor STYN, Paweł TUREK, Bernard ZIĘBICKI. - Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2011. - 34 s. : il. ; 23 cm
43
Proaktywne postawy konsumentów oraz ich wpływ na kształtowanie jakości wyrobów przemysłowych / Stanisław PFEIFER, Paweł TUREK, Piotr PRZYBEK. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2014. - 34 k. : il. ; 30 cm + załącznik. - Bibliogr.
44
Możliwości i ograniczenia w rozpatrywaniu reklamacji konsumenckich. Etap 2 / kier. tematu: Stanisław PFEIFER ; wykonawcy: Stanisław PFEIFER, Paweł TUREK, Piotr PRZYBEK. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, [2013]. - 44 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
45
Możliwości i ograniczenia w rozpatrywaniu reklamacji konsumenckich. Etap 1 / kier. tematu: Stanisław PFEIFER ; wykonawcy: Stanisław PFEIFER, Paweł TUREK, Piotr PRZYBEK. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, [2012]. - 40 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
46
Bezpieczeństwo użytkowania wyrobów przemysłowych. Etap 3 / kier. tematu: Stanisław HORNIK ; wykonawcy: Stanisław HORNIK, Andrzej CHOCHÓŁ, Piotr PRZYBEK, Jerzy SZAKIEL, Paweł TUREK, Artur WOLAK. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2011. - 62 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
1
Ogorzałek M., Turek P., (2018), Znaczenie chlorku magnezu w kształtowaniu jakości płynów do płukania. [W:] Zieliński R., Żuchowski J., Wasilewski T. (red.), Wybrane problemy jakości kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej, Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, s. 163-171.
2
Turek P., Jachimowski A., (2018), Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody, "Gaz, Woda i Technika Sanitarna", t. 92, nr 4, s. 155-159.
3
Turek P., (2018), Relacja między ceną a jakością na podstawie niezależnych testów produktów. [W:] Paździor M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), Selected Problems of Industrial Products Quality, Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, s. 65-74.
4
Turek P., Przybek P., (2018), Rzeczoznawca i jego rola w ochronie konsumenta, "Zeszyty Naukowe Politechniki Śląskiej. Organizacja i Zarządzanie", z. 117, s. 643-660; https://www.polsl.pl/Wydzialy/ROZ/ZN/Documents/z117/Turek,%20Przybek.pdf
5
Majkrzak A., (2018), Postrzeganie i ocena jakości wyrobów odzieżowych przez młodych konsumentów, Prom. Salerno-Kochan R., Kraków : , 269 k.
6
Szakiel J., Turek P., (2018), Sensoryczna ocena jakości kosmetycznych produktów nawilżających przeznaczonych do pielęgnacji skóry rąk, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 6 (978), s. 239-252; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/1699
7
Szakiel J., Turek P., (2018), Analiza notyfikacji produktów kosmetycznych zgłaszanych w systemie szybkiego ostrzegania o niebezpiecznych produktach niespożywczych (Rapex) w latach 2005-2017, "Przemysł Chemiczny", t. 97, nr 12, s. 1000-1003.
8
Turek P., (2018), The Role of Brand in Quality Assessment on the Example of Sensory Evaluation of Coffee, "Towaroznawcze Problemy Jakości", 3 (56), s. 48-56.
9
Turek P., (2017), Wykorzystanie zmysłów w ocenie jakości żeli pod prysznic. [W:] Salerno-Kochan R., Wolak A. (red.), Kierunki badań i rozwoju produktów nieżywnościowych, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 142-154.
10
Turek P., (2017), Color Modification of the Face Cream and its General Sensory Quality, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 4 (53), s. 139-147.
11
Turek P., Knot J., (2017), The Assessment of the Relationships Between Solution Color and Taste. [W:] Gwiazdowska D., Samotyja U., Juś K. (red.), Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts, Poznań : Faculty of Commodity Science - Poznań University of Economics and Business, s. 145.
12
Turek P., Knot J., (2017), The Assessment of the Relationships Between Solution Color and Taste. [W:] Tichoniuk M. (red.), Current Trends in Commodity Science : Non-Food Products Quality and Safety, Poznań : Poznań University of Economics and Business - Faculty of Commodity Science, s. 7-19.
13
Turek P., (2017), Wykorzystanie zmysłów w ocenie jakości żeli pod prysznic. [W:] Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 100.
14
Lech T., Miśniakiewicz M., Turek P., (2017), Konferencja TBP na Wydziale Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem, "Kurier UEK", nr 5 (75), s. 44-45; https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_75_5_14_12small
15
Turek P., Stępień N., (2017), Rola marki w ocenie jakości na przykładzie sensorycznych badań kawy. [W:] Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 99.
16
Turek P., Salerno-Kochan R., Wolak A., (2016), Metody sensoryczne w ocenie jakości powietrza. [W:] Żuchowski J., Zieliński R., Lotko M. (red.), Environmental Aspects of Quality, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 66-75.
17
Wolak A., Salerno-Kochan R., Turek P., (2016), Jakość powietrza w Krakowie w latach 2010-2015 w aspekcie dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń. [W:] Żuchowski J., Zieliński R., Lotko M. (red.), Environmental Aspects of Quality, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 83-93.
18
Turek P., Knot J., (2016), The Effect of Color on Perceived Taste of Aqueous Solutions. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts, Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, s. 54.
19
Bielak E., Marcinkowska E., Turek P., (2016), Badania sensoryczne miękkości skór natłuszczonych z dodatkiem olejku z oregano. [W:] Zieliński R., Żuchowski J. (red.), Quality Assessment of Selected Industrial Products, Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, s. 71-78.
20
Turek P., Knot J., (2016), The Effect of Color on Perceived Taste of Aqueous Solutions. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works, Varna : Publishing house "Science and economics" University of Economics, s. 240-245.
21
Bielak E., Marcinkowska E., Turek P., Różański H., (2015), Ocena sensoryczna zapachu skór wykończonych olejkami eterycznymi. [W:] Chrzanowska J., Różański H. (red.), Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna, Krosno : Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia, s. 65-75.
22
Turek P., Głowik A., (2015), The Effects of the Moisturizing Cream Color on the Perception of Selected Sensory Attributes. [W:] Michocka K., Tichoniuk M. (red.), Current Trends in Commodity Science : Development and Assessment of Non-food Products, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 159-174.
23
Płocica J., Tal-Figiel B., Figiel W., Turek P., (2015), Badania reometryczne i analiza sensoryczna wybranych kosmetyków, "Przemysł Chemiczny", T. 94, nr 12, s. 2133-2137.
24
Bielak E., Marcinkowska E., Turek P., Różański H., (2015), Ocena sensoryczna zapachów olejków eterycznych wprowadzonych do skór w procesie natłuszczania. [W:] II Międzynarodowa Konferencja "Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna", Krosno 6-7 maja 2015 roku, Krosno : Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia, s. 144-148.
25
Turek P., Głowik A., (2015), The Influence of the Color of Moisturizing Creams on the Perception of Selected Sensory Properties. [W:] Gwiazdowska D., Kluczyńska K., Juś K. (red.), Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 77.
26
Turek P., Chochół E., (2014), The Use of Blind Tests in Sensory Evaluation of Cosmetic Products on the Example of Eye Creams. [W:] Commodity Science in Research and Practice - Current Achievements and Future Challenges : 19th IGWT Symposium, Cracow, 15-19 September 2014 : Book of Abstracts, Cracow : Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, s. 158.
27
Turek P., Chochół E., (2014), The Use of Blind Tests in Sensory Evaluation of Cosmetic Products on the Example of Eye Creams. [W:] Salerno-Kochan R. (red.), Non-Food Products' Quality and Innovations, Cracow : Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, s. 177-187.
28
Turek P., (2013), Sensory Evaluation of the Quality of Cosmetics and their Price. [W:] Gwiazdowska D., Kluczyńska K. (red.), Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 71.
29
Płocica J., Turek P., Figiel W., Tal-Figiel B., (2013), The Influence of Natural Emulsifiers on Selected Cosmetic Emulsions Sensory Properties. [W:] Gwiazdowska D., Kluczyńska K. (red.), Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 64.
30
Turek P., (2013), Wykorzystanie próbek odniesienia w sensorycznych badaniach intensywności zapachu. [W:] Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r, Olsztyn : Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, s. 158.
31
Turek P., (2013), Sensory Evaluation of the Quality of Cosmetics and their Price. [W:] Wieczorek D. (red.), Current Trends in Commodity Science : Household and Personal Care Products, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 7-16.
32
Płocica J., (2013), Badanie wpływu emulgatorów naturalnych na wybrane właściwości emulsji kosmetycznych, Prom. Tal-Figiel B., Kraków : , 224 k.
33
Płocica J., Turek P., Figiel W., Tal-Figiel B., (2013), Rola oznaczeń sensorycznych w ocenie nowych produktów na przykładzie kosmetyków naturalnych firmy Laboratorium Kosmetyków Naturalnych Farmona, "Polish Journal of Cosmetology", nr 2, s. 163-167.
34
Płocica J., Turek P., Figiel W., Tal-Figiel B., (2013), The Influence of Natural Emulsifiers on Selected Cosmetic Emulsions Sensory Properties. [W:] Wieczorek D. (red.), Current Trends in Commodity Science : Household and Personal Care Products, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 40-53.
35
Turek P., (2012), Sensory Quality Analysis and Evaluation of Moisturizing Creams. [W:] Zieliński R., Żuchowski J. (red.), Selected Aspects of Cosmetics and Household Chemistry Products Quality, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska, Wydział Ekonomiczny, s. 114-121.
36
Pfeifer S., Turek P., (2012), The Issues Concerning Handling Consumer Complaints in the Light of their Awareness of Legal Rights and Regulations. [W:] Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, s. 63.
37
Turek P., (2012), Sensory Analysis and Quality Evaluation of Moisturizing Creams. [W:] Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, s. 26.
38
Turek P., (2011), Application of Methods of Sensory Analysis in Resolving a Dispute over Product Quality - Case Study. [W:] Gwiazdowska D., Śmigielska H. (red.), Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 147.
39
Turek P., Gajewski B., (2011), Trwałość cech sensorycznych mleka UHT a bezpieczeństwo konsumenta, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu", 196, s. 170-178.
40
Turek P., (2011), Studium jakości wód zapachowych: możliwości różnicowania produktów oryginalnych i nieoryginalnych, (Monografie : prace doktorskie Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, nr 12), Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 212, [1] s.
41
Turek P., (2011), Application of Methods of Sensory Analysis in Resolving a Dispute over Product Quality - Case Study, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu", 217, s. 221-227.
42
Strategia Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na lata 2011-2020, (2011), Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 34 s.
43
Pfeifer S., Turek P., Przybek P., (2014), Proaktywne postawy konsumentów oraz ich wpływ na kształtowanie jakości wyrobów przemysłowych, Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 34 k.
44
Pfeifer S., Turek P., Przybek P., (2013), Możliwości i ograniczenia w rozpatrywaniu reklamacji konsumenckich. Etap 2, Pfeifer S. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 44 k.
45
Pfeifer S., Turek P., Przybek P., (2012), Możliwości i ograniczenia w rozpatrywaniu reklamacji konsumenckich. Etap 1, Pfeifer S. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 40 k.
46
Hornik S., Chochół A., Przybek P., Szakiel J., Turek P., Wolak A., (2011), Bezpieczeństwo użytkowania wyrobów przemysłowych. Etap 3, Hornik S. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 62 k.
1
@inbook{UEK:2168329965,
author = "Ogorzałek Marta and Turek Paweł",
title = "Znaczenie chlorku magnezu w kształtowaniu jakości płynów do płukania",
booktitle = "Wybrane problemy jakości kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej",
pages = "163-171",
adress = "Radom",
publisher = "Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-854-4",
}
2
@article{UEK:2168324349,
author = "Turek Paweł and Jachimowski Artur",
title = "Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody",
journal = "Gaz, Woda i Technika Sanitarna",
number = "t. 92, 4",
pages = "155-159",
year = "2018",
}
3
@inbook{UEK:2168329933,
author = "Turek Paweł",
title = "Relacja między ceną a jakością na podstawie niezależnych testów produktów",
booktitle = "Selected Problems of Industrial Products Quality",
pages = "65-74",
adress = "Radom",
publisher = "Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-848-3",
}
4
@article{UEK:2168329467,
author = "Turek Paweł and Przybek Piotr",
title = "Rzeczoznawca i jego rola w ochronie konsumenta",
journal = "Zeszyty Naukowe Politechniki Śląskiej. Organizacja i Zarządzanie",
number = "z. 117",
pages = "643-660",
year = "2018",
}
5
@unpublished{UEK:2168329315,
author = "Majkrzak Anna Xymena",
title = "Postrzeganie i ocena jakości wyrobów odzieżowych przez młodych konsumentów",
adress = "Kraków",
year = "2018",
}
6
@article{UEK:2168334207,
author = "Szakiel Jerzy and Turek Paweł",
title = "Sensoryczna ocena jakości kosmetycznych produktów nawilżających przeznaczonych do pielęgnacji skóry rąk",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "6 (978)",
pages = "239-252",
year = "2018",
}
7
@article{UEK:2168329523,
author = "Szakiel Jerzy and Turek Paweł",
title = "Analiza notyfikacji produktów kosmetycznych zgłaszanych w systemie szybkiego ostrzegania o niebezpiecznych produktach niespożywczych (Rapex) w latach 2005-2017",
journal = "Przemysł Chemiczny",
number = "t. 97, 12",
pages = "2098-2101",
year = "2018",
}
8
@article{UEK:2168324611,
author = "Turek Paweł",
title = "The Role of Brand in Quality Assessment on the Example of Sensory Evaluation of Coffee",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "3 (56)",
pages = "48-56",
year = "2018",
}
9
@inbook{UEK:2168319333,
author = "Turek Paweł",
title = "Wykorzystanie zmysłów w ocenie jakości żeli pod prysznic",
booktitle = "Kierunki badań i rozwoju produktów nieżywnościowych",
pages = "142-154",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-3-1 ; 978-83-949535-3-9",
}
10
@article{UEK:2168319311,
author = "Turek Paweł",
title = "Color Modification of the Face Cream and its General Sensory Quality",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "4 (53)",
pages = "139-147",
year = "2017",
}
11
@misc{UEK:2168315127,
author = "Turek Paweł and Knot Jedrzej",
title = "The Assessment of the Relationships Between Solution Color and Taste",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts",
pages = "145",
adress = "Poznań",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu",
year = "2017",
isbn = "978-83-943304-7-7",
}
12
@inbook{UEK:2168319879,
author = "Turek Paweł and Knot Jedrzej",
title = "The Assessment of the Relationships Between Solution Color and Taste",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Non-Food Products Quality and Safety",
pages = "7-19",
adress = "Poznań",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu",
year = "2017",
isbn = "978-8-39433049-1",
}
13
@misc{UEK:2168319701,
author = "Turek Paweł",
title = "Wykorzystanie zmysłów w ocenie jakości żeli pod prysznic",
booktitle = "Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty",
pages = "100",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-5-5",
}
14
@misc{UEK:2168322291,
author = "Lech Tomasz and Miśniakiewicz Małgorzata and Turek Paweł",
title = "Konferencja TBP na Wydziale Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem",
booktitle = "Kurier UEK",
number = "5 (75)",
pages = "44-45",
year = "2017",
}
15
@misc{UEK:2168319699,
author = "Turek Paweł and Stępień Natalia",
title = "Rola marki w ocenie jakości na przykładzie sensorycznych badań kawy",
booktitle = "Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty",
pages = "99",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-5-5",
}
16
@inbook{UEK:2168309271,
author = "Turek Paweł and Salerno-Kochan Renata and Wolak Artur",
title = "Metody sensoryczne w ocenie jakości powietrza",
booktitle = "Environmental Aspects of Quality",
pages = "66-75",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2016",
issn = "",
isbn = "978-83-7789-424-8 ; 978-83-7789-402-6",
}
17
@inbook{UEK:2168309269,
author = "Wolak Artur and Salerno-Kochan Renata and Turek Paweł",
title = "Jakość powietrza w Krakowie w latach 2010-2015 w aspekcie dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń",
booktitle = "Environmental Aspects of Quality",
pages = "83-93",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2016",
issn = "",
isbn = "978-83-7789-424-8 ; 978-83-7789-402-6",
}
18
@misc{UEK:2168309349,
author = "Turek Paweł and Knot Jedrzej",
title = "The Effect of Color on Perceived Taste of Aqueous Solutions",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts",
pages = "54",
adress = "Varna",
publisher = "Izdatielstvo Nauka i ikonomika Ikonomicheski universitet - Varna",
year = "2016",
isbn = "978-954-21-0903-7",
}
19
@inbook{UEK:2168307739,
author = "Bielak Elżbieta and Marcinkowska Ewa and Turek Paweł",
title = "Badania sensoryczne miękkości skór natłuszczonych z dodatkiem olejku z oregano",
booktitle = "Quality Assessment of Selected Industrial Products",
pages = "71-78",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2016",
isbn = "978-83-7789-426-2 ; 978-83-7789-402-6",
}
20
@inbook{UEK:2168307975,
author = "Turek Paweł and Knot Jedrzej",
title = "The Effect of Color on Perceived Taste of Aqueous Solutions",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works",
pages = "240-245",
adress = "Varna",
publisher = "Publishing house Science and economics University of Economics",
year = "2016",
isbn = "978-954-21-0904-4",
}
21
@inbook{UEK:2168301861,
author = "Bielak Elżbieta and Marcinkowska Ewa and Turek Paweł and Różański Henryk",
title = "Ocena sensoryczna zapachu skór wykończonych olejkami eterycznymi",
booktitle = "Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna",
pages = "65-75",
adress = "Krosno",
publisher = "Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia",
year = "2015",
isbn = "978-83-64457-16-6",
}
22
@inbook{UEK:2168300279,
author = "Turek Paweł and Głowik Amanda",
title = "The Effects of the Moisturizing Cream Color on the Perception of Selected Sensory Attributes",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Development and Assessment of Non-food Products",
pages = "159-174",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2015",
isbn = "978-83-938018-9-3",
}
23
@article{UEK:2168299755,
author = "Płocica Joanna and Tal-Figiel Barbara and Figiel Wiesław and Turek Paweł",
title = "Badania reometryczne i analiza sensoryczna wybranych kosmetyków",
journal = "Przemysł Chemiczny",
number = "T. 94, 12",
pages = "2133-2137",
year = "2015",
}
24
@inbook{UEK:2168296037,
author = "Bielak Elżbieta and Marcinkowska Ewa and Turek Paweł and Różański Henryk",
title = "Ocena sensoryczna zapachów olejków eterycznych wprowadzonych do skór w procesie natłuszczania",
booktitle = "II Międzynarodowa Konferencja "Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna", Krosno 6-7 maja 2015 roku",
pages = "144-148",
adress = "Krosno",
publisher = "Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia",
year = "2015",
isbn = "978-83-64457-13-5",
}
25
@misc{UEK:2168294313,
author = "Turek Paweł and Głowik Amanda",
title = "The Influence of the Color of Moisturizing Creams on the Perception of Selected Sensory Properties",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts",
pages = "77",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2015",
isbn = "978-83-9380-18-6-2",
}
26
@misc{UEK:2168283811,
author = "Turek Paweł and Chochół Ewelina",
title = "The Use of Blind Tests in Sensory Evaluation of Cosmetic Products on the Example of Eye Creams",
booktitle = "Commodity Science in Research and Practice - Current Achievements and Future Challenges : 19th IGWT Symposium, Cracow, 15-19 September 2014 : Book of Abstracts",
pages = "158",
adress = "Cracow",
publisher = "Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics",
year = "2014",
}
27
@inbook{UEK:2168283969,
author = "Turek Paweł and Chochół Ewelina",
title = "The Use of Blind Tests in Sensory Evaluation of Cosmetic Products on the Example of Eye Creams",
booktitle = "Non-Food Products' Quality and Innovations",
pages = "177-187",
adress = "Cracow",
publisher = "Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics",
year = "2014",
issn = "",
isbn = "978-83-940189-8-6",
}
28
@misc{UEK:2168294659,
author = "Turek Paweł",
title = "Sensory Evaluation of the Quality of Cosmetics and their Price",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts",
pages = "71",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2013",
isbn = "978-83-911169-3-7",
}
29
@misc{UEK:2168294657,
author = "Płocica Joanna and Turek Paweł and Figiel Wiesław and Tal-Figiel Barbara",
title = "The Influence of Natural Emulsifiers on Selected Cosmetic Emulsions Sensory Properties",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts",
pages = "64",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2013",
isbn = "978-83-911169-3-7",
}
30
@misc{UEK:2168294795,
author = "Turek Paweł",
title = "Wykorzystanie próbek odniesienia w sensorycznych badaniach intensywności zapachu",
booktitle = "Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r.",
pages = "158",
adress = "Olsztyn",
publisher = "Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie",
year = "2013",
isbn = "978-83-62863-66-2",
}
31
@inbook{UEK:2168292353,
author = "Turek Paweł",
title = "Sensory Evaluation of the Quality of Cosmetics and their Price",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Household and Personal Care Products",
pages = "7-16",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2013",
isbn = "978-83-911169-5-1",
}
32
@unpublished{UEK:2168318405,
author = "Płocica Joanna",
title = "Badanie wpływu emulgatorów naturalnych na wybrane właściwości emulsji kosmetycznych",
adress = "Kraków",
year = "2013",
}
33
@article{UEK:2168293493,
author = "Płocica Joanna and Turek Paweł and Figiel Wiesław and Tal-Figiel Barbara",
title = "Rola oznaczeń sensorycznych w ocenie nowych produktów na przykładzie kosmetyków naturalnych firmy Laboratorium Kosmetyków Naturalnych Farmona",
journal = "Polish Journal of Cosmetology",
number = "2",
pages = "163-167",
year = "2013",
}
34
@inbook{UEK:2168292357,
author = "Płocica Joanna and Turek Paweł and Figiel Wiesław and Tal-Figiel Barbara",
title = "The Influence of Natural Emulsifiers on Selected Cosmetic Emulsions Sensory Properties",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Household and Personal Care Products",
pages = "40-53",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2013",
isbn = "978-83-911169-5-1",
}
35
@inbook{UEK:2168289699,
author = "Turek Paweł",
title = "Sensory Quality Analysis and Evaluation of Moisturizing Creams",
booktitle = "Selected Aspects of Cosmetics and Household Chemistry Products Quality",
pages = "114-121",
adress = "Radom",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB; Politechnika Radomska, Wydział Ekonomiczny",
year = "2012",
issn = "",
isbn = "978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-116-2",
}
36
@misc{UEK:2168294587,
author = "Pfeifer Stanisław and Turek Paweł",
title = "The Issues Concerning Handling Consumer Complaints in the Light of their Awareness of Legal Rights and Regulations",
booktitle = "Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts",
pages = "63",
adress = "Radom",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny",
year = "2012",
issn = "",
isbn = "978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-121-6",
}
37
@misc{UEK:2168294473,
author = "Turek Paweł",
title = "Sensory Analysis and Quality Evaluation of Moisturizing Creams",
booktitle = "Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts",
pages = "26",
adress = "Radom",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny",
year = "2012",
issn = "",
isbn = "978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-121-6",
}
38
@misc{UEK:2168293951,
author = "Turek Paweł",
title = "Application of Methods of Sensory Analysis in Resolving a Dispute over Product Quality - Case Study",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts",
pages = "147",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2011",
isbn = "978-83-911169-2-0",
}
39
@article{UEK:2168238750,
author = "Turek Paweł and Gajewski Bartłomiej",
title = "Trwałość cech sensorycznych mleka UHT a bezpieczeństwo konsumenta",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu",
number = "196",
pages = "170-178",
adress = "",
year = "2011",
}
40
@book{UEK:2168220732,
author = "Turek Paweł",
title = "Studium jakości wód zapachowych : możliwości różnicowania produktów oryginalnych i nieoryginalnych",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2011",
issn = "1898-6439",
isbn = "978-83-7252-529-1",
}
41
@article{UEK:2168260332,
author = "Turek Paweł",
title = "Application of Methods of Sensory Analysis in Resolving a Dispute over Product Quality - Case Study",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu",
number = "217",
pages = "221-227",
adress = "",
year = "2011",
}
42
@book{UEK:2168335555,
title = "Strategia Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na lata 2011-2020",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego",
year = "2011",
}
43
@unpublished{UEK:2168301851,
author = "Pfeifer Stanisław and Turek Paweł and Przybek Piotr",
title = "Proaktywne postawy konsumentów oraz ich wpływ na kształtowanie jakości wyrobów przemysłowych",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2014",
}
44
@unpublished{UEK:2168288643,
author = "Pfeifer Stanisław and Turek Paweł and Przybek Piotr",
title = "Możliwości i ograniczenia w rozpatrywaniu reklamacji konsumenckich",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2013",
}
45
@unpublished{UEK:2168277113,
author = "Pfeifer Stanisław and Turek Paweł and Przybek Piotr",
title = "Możliwości i ograniczenia w rozpatrywaniu reklamacji konsumenckich",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2012",
}
46
@unpublished{UEK:2168256882,
author = "Hornik Stanisław and Chochół Andrzej and Przybek Piotr and Szakiel Jerzy and Turek Paweł and Wolak Artur",
title = "Bezpieczeństwo użytkowania wyrobów przemysłowych",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2011",
}