Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Upadłość przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w latach 2009-2013 = Bankruptcy of Food Industry Companies in the Years 2009-2013
Źródło:
Przemysł spożywczy - makrootoczenie, inwestycje, ekspansja zagraniczna / red. Iwona Szczepaniak, Krzysztof FIRLEJ - Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2015, s. 231-247. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65173-06-5 ; 978-83-65173-07-2
Tryb dostępu:
Nr:
2168297515
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
2

Tytuł:
Zagrożenie upadłością przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce na przykładzie spółek z indeksu WIG-spożywczy = The Risk of Failure of the Food Producing Companies In Poland - on the Example of Companies Listed on WIG-Food Industry Index
Źródło:
Folia Pomeranae Universitatis Technologiae Stetinensis. Oeconomica. - nr 74 (2014) , s. 63-72. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 8.00 pkt
Nr:
2168287765
artykuł w czasopiśmie
3

Konferencja:
Konferencja: Przemysł spożywczy - otoczenie rynkowe, inwestycje, ekspansja zagraniczna, Kraków, Polska, od 2013-10-25 do 2013-10-25
Tytuł:
Zagrożenie upadłością w przedsiębiorstwach polskiego przemysłu spożywczego - w aspekcie aktualnej sytuacji rynkowej
Źródło:
Przemysł spożywczy - otoczenie rynkowe, inwestycje, ekspansja zagraniczna - [b. m.]: Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej Państwowy Instytut Badawczy, 2013
Tryb dostępu:
Nr:
2168280165
prezentacje
4

Konferencja:
International Conference Hradec Economic Days 2013, Hradec Králové, Czechy, od 2013-02-19 do 2013-02-20
Tytuł:
Agriculture as the Least Efficient Branch of Economy
Źródło:
The International Conference Hradec Economic Days 2013 : Economic Development and Management of Regions, Hradec Králové, February 19th and February 20th, 2013 : Peer-Reviewed Conference Proceedings. Part 3 / ed. Pavel Jedlička - Hradec Králové: Gaudeamus, the University of Hradec Králové, 2013, s. 419-425
ISBN:
978-80-7435-251-5
Tryb dostępu:
Pełny tekst
CC-BY-NC
Nr:
2168312003
materiały konferencyjne (aut.)
5

Autor:
Drożdż Jadwiga , Firlej Krzysztof , Morkis Grażyna , Mroczek Robert , Szczepaniak Iwona , Szymański Marcin , Tereszczuk Mirosława , Urbaniec Roman
Tytuł:
Procesy dostosowawcze polskiego przemysłu spożywczego do zmieniającego się otoczenia rynkowego (2)
Redaktor:
Mroczek Robert
Adres wydawniczy:
Warszawa: Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2012
Opis fizyczny:
157 s.: il.; 24 cm
Seria:
(Konkurencyjność Polskiej Gospodarki Żywnościowej w Warunkach Globalizacji i Integracji Europejskiej : program wieloletni 2011-2014 ; nr 35)
Uwagi:
Bibliogr.
ISBN:
978-83-7658-264-1
Tryb dostępu:
Nr:
2168268826
monografia
6

Tytuł:
Wyniki finansowe jako element oceny konkurencyjności spółek WIG-Spożywczy
Źródło:
Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (1) / red. Iwona Szczepaniak - Warszawa: Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011, s. 127-153
Seria:
(Konkurencyjność Polskiej Gospodarki Żywnościowej w Warunkach Globalizacji i Integracji Europejskiej : program wieloletni 2011-2014 ; nr 25)
ISBN:
978-83-7658-190-3
Tryb dostępu:
Nr:
2168268816
rozdział w monografii
1
Upadłość przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w latach 2009-2013 = Bankruptcy of Food Industry Companies in the Years 2009-2013 / Krzysztof FIRLEJ, Marcin Szymański // W: Przemysł spożywczy - makrootoczenie, inwestycje, ekspansja zagraniczna / red. Iwona Szczepaniak, Krzysztof FIRLEJ. - Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2015. - S. 231-247. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65173-06-5 ; 978-83-65173-07-2. - Pełny tekst: http://krzysztoffirlej.pl/wp-content/uploads/2015/07/Przemys%C5%82-spo%C5%BCywczy-%E2%80%93-makrootoczenie-inwestycje-ekspansja-zagraniczna.pdf
2
Zagrożenie upadłością przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce na przykładzie spółek z indeksu WIG-spożywczy = The Risk of Failure of the Food Producing Companies In Poland - on the Example of Companies Listed on WIG-Food Industry Index / Krzysztof FIRLEJ, Aleksandra Bargieł, Marcin Szymański // Folia Pomeranae Universitatis Technologiae Stetinensis. Oeconomica. - nr 74 (2014), s. 63-72. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.wydawnictwo.zut.edu.pl/files/magazines/2/43/561.pdf. - ISSN 2081-0644
3
Zagrożenie upadłością w przedsiębiorstwach polskiego przemysłu spożywczego - w aspekcie aktualnej sytuacji rynkowej / Krzysztof FIRLEJ, Aleksandra Bargieł, Marcin Szymański // W: Przemysł spożywczy - otoczenie rynkowe, inwestycje, ekspansja zagraniczna [on-line]. - [b. m.] : Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej Państwowy Instytut Badawczy, 2013. - 26 s. - Pełny tekst: http://www.ierigz.waw.pl/download/9293-9_Firlej_Krakow_2013.pdf
4
Agriculture as the Least Efficient Branch of Economy / Marcin Szymański // W: The International Conference Hradec Economic Days 2013 : Economic Development and Management of Regions, Hradec Králové, February 19th and February 20th, 2013 : Peer-Reviewed Conference Proceedings. Part 3 / ed. Pavel Jedlička. - Hradec Králové : Gaudeamus, the University of Hradec Králové, 2013. - S. 419-425. - ISBN 978-80-7435-251-5. - Pełny tekst: https://uni.uhk.cz/hed/site/assets/files/1050/proceedings_2013_3.pdf
5
Procesy dostosowawcze polskiego przemysłu spożywczego do zmieniającego się otoczenia rynkowego (2) / red. Robert Mroczek ; [Jadwiga Drożdż, Krzysztof FIRLEJ, Grażyna Morkis, Iwona Szczepaniak, Marcin Szymański, Mirosława Tereszczuk, Roman Urban]. - Warszawa : Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2012. - 157 s. : il. ; 24 cm. - Bibliogr. - (Konkurencyjność Polskiej Gospodarki Żywnościowej w Warunkach Globalizacji i Integracji Europejskiej : program wieloletni 2011-2014 ; nr 35). - ISBN 978-83-7658-264-1. - Pełny tekst: https://www.ierigz.waw.pl/download/7584-r-35_b5.pdf
6
Wyniki finansowe jako element oceny konkurencyjności spółek WIG-Spożywczy / Krzysztof FIRLEJ, Marcin Szymański // W: Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (1) / red. Iwona Szczepaniak. - Warszawa : Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 2011. - (Konkurencyjność Polskiej Gospodarki Żywnościowej w Warunkach Globalizacji i Integracji Europejskiej : program wieloletni 2011-2014 ; nr 25). - S. 127-153. - ISBN 978-83-7658-190-3. - Pełny tekst: http://www.ierigz.waw.pl/download/3872-r-25_szczepaniak_net.pdf#page=128&view=Fit
1
Firlej K., Szymański M., (2015), Upadłość przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w latach 2009-2013. [W:] Szczepaniak I., Firlej K. (red.), Przemysł spożywczy - makrootoczenie, inwestycje, ekspansja zagraniczna, Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 231-247.
2
Firlej K., Bargieł A., Szymański M., (2014), Zagrożenie upadłością przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce na przykładzie spółek z indeksu WIG-spożywczy, "Folia Pomeranae Universitatis Technologiae Stetinensis. Oeconomica", nr 74, s. 63-72; http://www.wydawnictwo.zut.edu.pl/files/magazines/2/43/561.pdf
3
Firlej K., Bargieł A., Szymański M., (2013), Zagrożenie upadłością w przedsiębiorstwach polskiego przemysłu spożywczego - w aspekcie aktualnej sytuacji rynkowej. [W:] Przemysł spożywczy - otoczenie rynkowe, inwestycje, ekspansja zagraniczna [on-line], [b. m.] : Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej Państwowy Instytut Badawczy
4
Szymański M., (2013), Agriculture as the Least Efficient Branch of Economy. [W:] Jedlička P. (red.), The International Conference Hradec Economic Days 2013 : Economic Development and Management of Regions, Hradec Králové, February 19th and February 20th, 2013 : Peer-Reviewed Conference Proceedings. Part 3, Hradec Králové : Gaudeamus, the University of Hradec Králové, s. 419-425.
5
Drożdż J., Firlej K., Morkis G., Mroczek R., Szczepaniak I., Szymański M., Tereszczuk M., Urbaniec R., (2012), Procesy dostosowawcze polskiego przemysłu spożywczego do zmieniającego się otoczenia rynkowego (2), Mroczek R. (red. nauk.), Warszawa : Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, 157 s.
6
Firlej K., Szymański M., (2011), Wyniki finansowe jako element oceny konkurencyjności spółek WIG-Spożywczy. [W:] Szczepaniak I. (red.), Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (1), Warszawa : Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, s. 127-153.
1
@inbook{UEK:2168297515,
author = "Firlej Krzysztof and Szymański Marcin",
title = "Upadłość przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w latach 2009-2013",
booktitle = "Przemysł spożywczy - makrootoczenie, inwestycje, ekspansja zagraniczna",
pages = "231-247",
adress = "Kraków",
publisher = "Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego",
year = "2015",
isbn = "978-83-65173-06-5 ; 978-83-65173-07-2",
}
2
@article{UEK:2168287765,
author = "Firlej Krzysztof and Bargieł Aleksandra and Szymański Marcin",
title = "Zagrożenie upadłością przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce na przykładzie spółek z indeksu WIG-spożywczy",
journal = "Folia Pomeranae Universitatis Technologiae Stetinensis. Oeconomica",
number = "74",
pages = "63-72",
year = "2014",
}
3
@unpublished{UEK:2168280165,
author = "Firlej Krzysztof and Bargieł Aleksandra and Szymański Marcin",
title = "Zagrożenie upadłością w przedsiębiorstwach polskiego przemysłu spożywczego - w aspekcie aktualnej sytuacji rynkowej",
booktitle = "Przemysł spożywczy - otoczenie rynkowe, inwestycje, ekspansja zagraniczna",
pages = "",
adress = "b. m.",
publisher = "Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2013",
}
4
@inproceedings{UEK:2168312003,
author = "Szymański Marcin",
title = "Agriculture as the Least Efficient Branch of Economy",
booktitle = "The International Conference Hradec Economic Days 2013 : Economic Development and Management of Regions, Hradec Králové, February 19th and February 20th, 2013 : Peer-Reviewed Conference Proceedings. Part 3",
pages = "419-425",
adress = "Hradec Králové",
publisher = "Gaudeamus, the University of Hradec Králové",
year = "2013",
isbn = "978-80-7435-251-5",
}
5
@book{UEK:2168268826,
author = "Drożdż Jadwiga and Firlej Krzysztof and Morkis Grażyna and Mroczek Robert and Szczepaniak Iwona and Szymański Marcin and Tereszczuk Mirosława and Urbaniec Roman",
title = "Procesy dostosowawcze polskiego przemysłu spożywczego do zmieniającego się otoczenia rynkowego (2)",
adress = "Warszawa",
publisher = "Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2012",
issn = "",
isbn = "978-83-7658-264-1",
}
6
@inbook{UEK:2168268816,
author = "Firlej Krzysztof and Szymański Marcin",
title = "Wyniki finansowe jako element oceny konkurencyjności spółek WIG-Spożywczy",
booktitle = "Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (1)",
pages = "127-153",
adress = "Warszawa",
publisher = "Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2011",
issn = "",
isbn = "978-83-7658-190-3",
}