Tytuł:
Wartość pieniądza w ujęciu kinetycznym = The Value of Money in the Kinetic Percpective
Źródło:
Sprawozdania z Posiedzeń Komisji Naukowych / Polska Akademia Nauk. Oddział w Krakowie1996. - T. 39/1, styczeń-czerwiec 1995, s. 138-139. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168252536
varia
|
Autor:
Tytuł:
Zastosowanie modeli kinetycznych w optymalizacji jakości wyrobów
Źródło:
Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.) / [materiały zebrali i przygotowali do druku Jan KOLEK, Tadeusz SIKORA] - Kraków: Akademia Ekonomiczna, 1995, s. 143. - Dostępne tylko streszczenia
ISBN:
83-86439-46-7
Nr:
2168239304
varia
Zobacz opis całości
|
3
Autor:
Tytuł:
Kinetyka utleniania olejów jadalnych w wyższych temperaturach
Źródło:
Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień / [kom. nauk.: Bohdan Achremowicz et al.] - Lublin: Wydawnictwo Lubelskie Nowe, 1994, s. 211. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-85766-14-6
Nr:
2168346478
varia
|
4
Autor:
Tytuł:
New Methods Evaluating the Rate and Mechanics of Changes in Produkt Quality
Źródło:
New Quality for the Future : 4th International Commodity Science Conference : Poznań AE Poland, September 23-25 1993 : Abstracts - Poznań: University of Economics, 1993, s. B-25. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168347062
varia
|
5
Autor:
Tytuł:
Nowe metody oceny szybkości i mechanizmu zmian jakości żywności
Źródło:
Jakość żywności - uwarunkowania surowcowe i technologiczne : XXIV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Wrocław 29-30 czerwca 1993 : streszczenia referatów i doniesień plakatowych / [kom. nauk. Zbigniew Duda et al.] - Wrocław: Wydział Technologii Żywności Akademii Rolniczej, 1993, s. 288. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-85550-15-1
Nr:
2168346702
varia
|
6
Autor:
Tytuł:
Okres trwałości oleju jadalnego w modelu ilościowym
Źródło:
Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991 - Olsztyn: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1991, s. 149. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168345980
varia
|
7
Autor:
Tytuł:
Problemy przeceny starzejących się olejów jadalnych w handlu
Źródło:
Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991 - Olsztyn: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1991, s. 151. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168345968
varia
|
8
Autor:
Konferencja:
XIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN "Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności", Szczecin, Polska, od 1988-06-28 do 1988-06-29
Tytuł:
Ważkość cech jakości w ocenie stabilności oleju sojowego
Źródło:
Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności : streszczenia doniesień : XIX Sesja Naukowa : Szczecin 1988 / [red. Halina Siwicka] - Szczecin: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1988, s. 214. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168345964
varia
|
9
Autor:
Tytuł:
Kinetyka zmian kwasowości i przewodności elektrycznej mleka w czasie samoukwaszania = Władysław PIECZONKA, Krzesław STOKŁOSA
Źródło:
Zmiany jakości produktów rynkowych w sferze poprodukcyjnej : referaty i streszczenia doniesień : konferencja naukowa Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, Trzemeśnia, 11-12 listopada 1988 / [kom. red. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS, Krzesław STOKŁOSA, Danuta SYBISTOWICZ] - [b.m.]: Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, 1988, s. 66. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168263268
varia
Zobacz opis całości
|
10
Autor:
Tytuł:
Kinetyka zmian wilgotności papierosów Carmen w czasie ich przechowywania w warunkach przyspieszonych
Źródło:
Zmiany jakości produktów rynkowych w sferze poprodukcyjnej : referaty i streszczenia doniesień : konferencja naukowa Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, Trzemeśnia, 11-12 listopada 1988 / [kom. red. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS, Krzesław STOKŁOSA, Danuta SYBISTOWICZ] - [b.m.]: Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, 1988, s. 71. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168263280
varia
Zobacz opis całości
|
11
Konferencja:
XIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN "Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności", Szczecin, Polska, od 1988-06-28 do 1988-06-29
Tytuł:
Ważkość sensorycznych cech jakości w ocenie stabilności oleju uniwersalnego
Źródło:
Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności : streszczenia doniesień : XIX Sesja Naukowa : Szczecin 1988 / [red. Halina Siwicka] - Szczecin: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1988, s. 224. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168345962
varia
|
12
Tytuł:
Kinetyczne funkcje akceleracji w ocenie stabilności produktów spożywczych
Źródło:
Technologia żywności - operacje i procesy jednostkowe oraz aspekty chemiczne : XVIII Sesja Naukowa [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Gdańsk 29-30 czerwca 1987 : streszczenia doniesień - Gdańsk: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1987, s. 163. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168346760
varia
|
13
Tytuł:
Kinetyka przemian produktów spożywczych
Źródło:
Sterowanie procesami technologicznymi w przemyśle spożywczym : XVI Sesja Naukowa, Wrocław 26-27 czerwiec 1985 - Wrocław: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1985, s. 174. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168346606
varia
|
14
Autor:
Tytuł:
Afiniczna przekształcalność krzywych zmian miar cech jakości
Źródło:
Procesy kształtowania jakości i produkcji : komunikaty : I Sesja Naukowa 15-16 listopad 1984 rok - Warszawa: [s.n.], 1984, s. 87-88. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168347494
varia
|
15
Tytuł:
Kinetyka kwalitonomiczna : kinetyka zmian cech jakości towarów
Źródło:
Konferencja naukowa : streszczenia komunikatów, Poznań, 20-21 września 1984 - Poznań: Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Instytut Towaroznawstwa ; Polskie Towarzystwo Towaroznawcze. Oddział w Poznaniu, 1984, s. 68. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168348400
varia
|
16
Konferencja:
Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego, Kielce, Polska, od 1984-09-19 do 1984-09-22
Tytuł:
Analiza syntezy monolinuronu = Kinetics of Synthesis of Monolinuron
Źródło:
Materiały dorocznego Zjazdu Naukowego Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego w Kielcach : Kielce, 19-22.09.1984 - Kielce: [PTC : SITPC], 1984, s. 192. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168349788
varia
|
1
Wartość pieniądza w ujęciu kinetycznym = The Value of Money in the Kinetic Percpective / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Krzesław STOKŁOSA, Edward SMAGA // Sprawozdania z Posiedzeń Komisji Naukowych / Polska Akademia Nauk. Oddział w Krakowie. - T. 39/1, styczeń-czerwiec 1995 (1996), s. 138-139. - Dostępne tylko streszczenie. - ISSN 0079-354X
|
2
Zastosowanie modeli kinetycznych w optymalizacji jakości wyrobów / Krzesław STOKŁOSA // W: Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.) / [materiały zebrali i przygotowali do druku Jan KOLEK, Tadeusz SIKORA]. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 1995. - S. 143. - Dostępne tylko streszczenia. - ISBN 83-86439-46-7
|
3
Kinetyka utleniania olejów jadalnych w wyższych temperaturach / Lidia OSTASZ, Krzesław STOKŁOSA // W: Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień / [kom. nauk.: Bohdan Achremowicz et al.]. - Lublin : Wydawnictwo Lubelskie Nowe, 1994. - S. 211. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-85766-14-6
|
4
New Methods Evaluating the Rate and Mechanics of Changes in Produkt Quality / Elżbieta KONDRATOWICZ, Krzesław STOKŁOSA // W: New Quality for the Future : 4th International Commodity Science Conference : Poznań AE Poland, September 23-25 1993 : Abstracts. - Poznań : University of Economics, 1993. - S. B-25. - Dostępne tylko streszczenie
|
5
Nowe metody oceny szybkości i mechanizmu zmian jakości żywności / Elżbieta KONDRATOWICZ, Krzesław STOKŁOSA // W: Jakość żywności - uwarunkowania surowcowe i technologiczne : XXIV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Wrocław 29-30 czerwca 1993 : streszczenia referatów i doniesień plakatowych / [kom. nauk. Zbigniew Duda et al.]. - Wrocław : Wydział Technologii Żywności Akademii Rolniczej, 1993. - S. 288. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-85550-15-1
|
6
Okres trwałości oleju jadalnego w modelu ilościowym / Elżbieta KONDRATOWICZ, Krzesław STOKŁOSA // W: Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991. - Olsztyn : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1991. - S. 149. - Dostępne tylko streszczenie
|
7
Problemy przeceny starzejących się olejów jadalnych w handlu / Elżbieta KONDRATOWICZ, Krzesław STOKŁOSA // W: Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991. - Olsztyn : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1991. - S. 151. - Dostępne tylko streszczenie
|
8
Ważkość cech jakości w ocenie stabilności oleju sojowego / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Krzesław STOKŁOSA // W: Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności : streszczenia doniesień : XIX Sesja Naukowa : Szczecin 1988 / [red. Halina Siwicka]. - Szczecin : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1988. - S. 214. - Dostępne tylko streszczenie
|
9
Kinetyka zmian kwasowości i przewodności elektrycznej mleka w czasie samoukwaszania = Władysław PIECZONKA, Krzesław STOKŁOSA // W: Zmiany jakości produktów rynkowych w sferze poprodukcyjnej : referaty i streszczenia doniesień : konferencja naukowa Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, Trzemeśnia, 11-12 listopada 1988 / [kom. red. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS, Krzesław STOKŁOSA, Danuta SYBISTOWICZ]. - [b.m.] : Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, 1988. - S. 66. - Dostępne tylko streszczenie
|
10
Kinetyka zmian wilgotności papierosów Carmen w czasie ich przechowywania w warunkach przyspieszonych / Jadwiga STOBIECKA, Krzesław STOKŁOSA // W: Zmiany jakości produktów rynkowych w sferze poprodukcyjnej : referaty i streszczenia doniesień : konferencja naukowa Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, Trzemeśnia, 11-12 listopada 1988 / [kom. red. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS, Krzesław STOKŁOSA, Danuta SYBISTOWICZ]. - [b.m.] : Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, 1988. - S. 71. - Dostępne tylko streszczenie
|
11
Ważkość sensorycznych cech jakości w ocenie stabilności oleju uniwersalnego / Elżbieta KONDRATOWICZ, Krzesław STOKŁOSA, Danuta SYBISTOWICZ // W: Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności : streszczenia doniesień : XIX Sesja Naukowa : Szczecin 1988 / [red. Halina Siwicka]. - Szczecin : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1988. - S. 224. - Dostępne tylko streszczenie
|
12
Kinetyczne funkcje akceleracji w ocenie stabilności produktów spożywczych / Krzesław STOKŁOSA, Elżbieta KONDRATOWICZ, Danuta SYBISTOWICZ // W: Technologia żywności - operacje i procesy jednostkowe oraz aspekty chemiczne : XVIII Sesja Naukowa [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Gdańsk 29-30 czerwca 1987 : streszczenia doniesień. - Gdańsk : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1987. - S. 163. - Dostępne tylko streszczenie
|
13
Kinetyka przemian produktów spożywczych / K. STOKŁOSA, D. SYBISTOWICZ, E. KONDRATOWICZ // W: Sterowanie procesami technologicznymi w przemyśle spożywczym : XVI Sesja Naukowa, Wrocław 26-27 czerwiec 1985. - Wrocław : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1985. - S. 174. - Dostępne tylko streszczenie
|
14
Afiniczna przekształcalność krzywych zmian miar cech jakości / Elżbieta KONDRATOWICZ, Krzesław STOKŁOSA // W: Procesy kształtowania jakości i produkcji : komunikaty : I Sesja Naukowa 15-16 listopad 1984 rok. - Warszawa : [s.n.], 1984. - S. 87-88. - Dostępne tylko streszczenie
|
15
Kinetyka kwalitonomiczna : kinetyka zmian cech jakości towarów / Krzesław STOKŁOSA, Danuta SYBISTOWICZ, Elżbieta KONDRATOWICZ // W: Konferencja naukowa : streszczenia komunikatów, Poznań, 20-21 września 1984. - Poznań : Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Instytut Towaroznawstwa ; Polskie Towarzystwo Towaroznawcze. Oddział w Poznaniu, 1984. - S. 68. - Dostępne tylko streszczenie
|
16
Analiza syntezy monolinuronu = Kinetics of Synthesis of Monolinuron / Grażyna FISCHER-BYRSKA, Jacek KANIEWSKI, Krzesław STOKŁOSA // W: Materiały dorocznego Zjazdu Naukowego Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego w Kielcach : Kielce, 19-22.09.1984. - Kielce : [PTC : SITPC], 1984. - S. 192. - Dostępne tylko streszczenie
|
1
Kondratowicz-Pietruszka E., Stokłosa K., Smaga E., (1996), Wartość pieniądza w ujęciu kinetycznym, "Sprawozdania z Posiedzeń Komisji Naukowych", T. 39/1, styczeń-czerwiec 1995, s. 138-139.
|
2
Stokłosa K., (1995), Zastosowanie modeli kinetycznych w optymalizacji jakości wyrobów. [W:] Kolek J., Sikora T. (red.), Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, s. 143.
|
3
Ostasz L., Stokłosa K., (1994), Kinetyka utleniania olejów jadalnych w wyższych temperaturach. [W:] Bohdan Achremowicz (red.), Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień, Lublin : Wydawnictwo Lubelskie Nowe, s. 211.
|
4
Kondratowicz E., Stokłosa K., (1993), New Methods Evaluating the Rate and Mechanics of Changes in Produkt Quality. [W:] New Quality for the Future : 4th International Commodity Science Conference : Poznań AE Poland, September 23-25 1993 : Abstracts, Poznań : University of Economics, s. B-25.
|
5
Kondratowicz E., Stokłosa K., (1993), Nowe metody oceny szybkości i mechanizmu zmian jakości żywności. [W:] Zbigniew Duda (red.), Jakość żywności - uwarunkowania surowcowe i technologiczne : XXIV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Wrocław 29-30 czerwca 1993 : streszczenia referatów i doniesień plakatowych, Wrocław : Wydział Technologii Żywności Akademii Rolniczej, s. 288.
|
6
Kondratowicz E., Stokłosa K., (1991), Okres trwałości oleju jadalnego w modelu ilościowym. [W:] Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991, Olsztyn : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, s. 149.
|
7
Kondratowicz E., Stokłosa K., (1991), Problemy przeceny starzejących się olejów jadalnych w handlu. [W:] Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991, Olsztyn : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, s. 151.
|
8
Czechowska-Liszka M., Stokłosa K., (1988), Ważkość cech jakości w ocenie stabilności oleju sojowego. [W:] Siwicka H. (red.), Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności : streszczenia doniesień : XIX Sesja Naukowa : Szczecin 1988, Szczecin : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, s. 214.
|
9
Pieczonka W., Stokłosa K., (1988), Kinetyka zmian kwasowości i przewodności elektrycznej mleka w czasie samoukwaszania. [W:] Krełowska-Kułas M., Stokłosa K., Sybistowicz D. (red.), Zmiany jakości produktów rynkowych w sferze poprodukcyjnej : referaty i streszczenia doniesień : konferencja naukowa Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, Trzemeśnia, 11-12 listopada 1988, [b.m.] : Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, s. 66.
|
10
Stobiecka J., Stokłosa K., (1988), Kinetyka zmian wilgotności papierosów Carmen w czasie ich przechowywania w warunkach przyspieszonych. [W:] Krełowska-Kułas M., Stokłosa K., Sybistowicz D. (red.), Zmiany jakości produktów rynkowych w sferze poprodukcyjnej : referaty i streszczenia doniesień : konferencja naukowa Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, Trzemeśnia, 11-12 listopada 1988, [b.m.] : Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, s. 71.
|
11
Kondratowicz E., Stokłosa K., Sybistowicz D., (1988), Ważkość sensorycznych cech jakości w ocenie stabilności oleju uniwersalnego. [W:] Siwicka H. (red.), Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności : streszczenia doniesień : XIX Sesja Naukowa : Szczecin 1988, Szczecin : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, s. 224.
|
12
Stokłosa K., Kondratowicz E., Sybistowicz D., (1987), Kinetyczne funkcje akceleracji w ocenie stabilności produktów spożywczych. [W:] Technologia żywności - operacje i procesy jednostkowe oraz aspekty chemiczne : XVIII Sesja Naukowa [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Gdańsk 29-30 czerwca 1987 : streszczenia doniesień, Gdańsk : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, s. 163.
|
13
Stokłosa K., Sybistowicz D., Kondratowicz E., (1985), Kinetyka przemian produktów spożywczych. [W:] Sterowanie procesami technologicznymi w przemyśle spożywczym : XVI Sesja Naukowa, Wrocław 26-27 czerwiec 1985, Wrocław : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, s. 174.
|
14
Kondratowicz E., Stokłosa K., (1984), Afiniczna przekształcalność krzywych zmian miar cech jakości. [W:] Procesy kształtowania jakości i produkcji : komunikaty : I Sesja Naukowa 15-16 listopad 1984 rok, Warszawa : [s.n.], s. 87-88.
|
15
Stokłosa K., Sybistowicz D., Kondratowicz E., (1984), Kinetyka kwalitonomiczna : kinetyka zmian cech jakości towarów. [W:] Konferencja naukowa : streszczenia komunikatów, Poznań, 20-21 września 1984, Poznań : Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Instytut Towaroznawstwa : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze. Oddział w Poznaniu, s. 68.
|
16
Fischer-Byrska G., Kaniewski J., Stokłosa K., (1984), Analiza syntezy monolinuronu. [W:] Materiały dorocznego Zjazdu Naukowego Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego w Kielcach : Kielce, 19-22.09.1984, Kielce : [PTC : SITPC], s. 192.
|
1
@misc{varUEK:2168252536,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Krzesław Stokłosa and Edward Smaga", title = "Wartość pieniądza w ujęciu kinetycznym", booktitle = "Sprawozdania z Posiedzeń Komisji Naukowych", number = "T. 39/1, styczeń-czerwiec 1995", pages = "138-139", year = "1996", } |
2
@misc{varUEK:2168239304,
author = "Krzesław Stokłosa", title = "Zastosowanie modeli kinetycznych w optymalizacji jakości wyrobów", booktitle = "Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.)", pages = "143", adress = "Kraków", publisher = "Akademia Ekonomiczna", year = "1995", isbn = "83-86439-46-7", } |
3
@misc{varUEK:2168346478,
author = "Lidia Ostasz and Krzesław Stokłosa", title = "Kinetyka utleniania olejów jadalnych w wyższych temperaturach", booktitle = "Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień", pages = "211", adress = "Lublin", publisher = "Wydawnictwo Lubelskie Nowe", year = "1994", isbn = "83-85766-14-6", } |
4
@misc{varUEK:2168347062,
author = "Elżbieta Kondratowicz and Krzesław Stokłosa", title = "New Methods Evaluating the Rate and Mechanics of Changes in Produkt Quality", booktitle = "New Quality for the Future : 4th International Commodity Science Conference : Poznań AE Poland, September 23-25 1993 : Abstracts", pages = "B-25", adress = "Poznań", publisher = "University of Economics", year = "1993", } |
5
@misc{varUEK:2168346702,
author = "Elżbieta Kondratowicz and Krzesław Stokłosa", title = "Nowe metody oceny szybkości i mechanizmu zmian jakości żywności", booktitle = "Jakość żywności - uwarunkowania surowcowe i technologiczne : XXIV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Wrocław 29-30 czerwca 1993 : streszczenia referatów i doniesień plakatowych", pages = "288", adress = "Wrocław", publisher = "Wydział Technologii Żywności Akademii Rolniczej", year = "1993", isbn = "83-85550-15-1", } |
6
@misc{varUEK:2168345980,
author = "Elżbieta Kondratowicz and Krzesław Stokłosa", title = "Okres trwałości oleju jadalnego w modelu ilościowym", booktitle = "Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991", pages = "149", adress = "Olsztyn", publisher = "Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk", year = "1991", } |
7
@misc{varUEK:2168345968,
author = "Elżbieta Kondratowicz and Krzesław Stokłosa", title = "Problemy przeceny starzejących się olejów jadalnych w handlu", booktitle = "Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991", pages = "151", adress = "Olsztyn", publisher = "Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk", year = "1991", } |
8
@misc{varUEK:2168345964,
author = "Maria Czechowska-Liszka and Krzesław Stokłosa", title = "Ważkość cech jakości w ocenie stabilności oleju sojowego", booktitle = "Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności : streszczenia doniesień : XIX Sesja Naukowa : Szczecin 1988", pages = "214", adress = "Szczecin", publisher = "Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk", year = "1988", } |
9
@misc{varUEK:2168263268,
author = "Władysław Pieczonka and Krzesław Stokłosa", title = "Kinetyka zmian kwasowości i przewodności elektrycznej mleka w czasie samoukwaszania", booktitle = "Zmiany jakości produktów rynkowych w sferze poprodukcyjnej : referaty i streszczenia doniesień : konferencja naukowa Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, Trzemeśnia, 11-12 listopada 1988", pages = "66", adress = "b.m.", publisher = "Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego", year = "1988", } |
10
@misc{varUEK:2168263280,
author = "Jadwiga Stobiecka and Krzesław Stokłosa", title = "Kinetyka zmian wilgotności papierosów Carmen w czasie ich przechowywania w warunkach przyspieszonych", booktitle = "Zmiany jakości produktów rynkowych w sferze poprodukcyjnej : referaty i streszczenia doniesień : konferencja naukowa Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, Trzemeśnia, 11-12 listopada 1988", pages = "71", adress = "b.m.", publisher = "Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego", year = "1988", } |
11
@misc{varUEK:2168345962,
author = "Elżbieta Kondratowicz and Krzesław Stokłosa and Danuta Sybistowicz", title = "Ważkość sensorycznych cech jakości w ocenie stabilności oleju uniwersalnego", booktitle = "Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności : streszczenia doniesień : XIX Sesja Naukowa : Szczecin 1988", pages = "224", adress = "Szczecin", publisher = "Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk", year = "1988", } |
12
@misc{varUEK:2168346760,
author = "Krzesław Stokłosa and Elżbieta Kondratowicz and Danuta Sybistowicz", title = "Kinetyczne funkcje akceleracji w ocenie stabilności produktów spożywczych", booktitle = "Technologia żywności - operacje i procesy jednostkowe oraz aspekty chemiczne : XVIII Sesja Naukowa [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Gdańsk 29-30 czerwca 1987 : streszczenia doniesień", pages = "163", adress = "Gdańsk", publisher = "Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk", year = "1987", } |
13
@misc{varUEK:2168346606,
author = "Krzesław Stokłosa and Danuta Sybistowicz and Elżbieta Kondratowicz", title = "Kinetyka przemian produktów spożywczych", booktitle = "Sterowanie procesami technologicznymi w przemyśle spożywczym : XVI Sesja Naukowa, Wrocław 26-27 czerwiec 1985", pages = "174", adress = "Wrocław", publisher = "Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk", year = "1985", } |
14
@misc{varUEK:2168347494,
author = "Elżbieta Kondratowicz and Krzesław Stokłosa", title = "Afiniczna przekształcalność krzywych zmian miar cech jakości", booktitle = "Procesy kształtowania jakości i produkcji : komunikaty : I Sesja Naukowa 15-16 listopad 1984 rok", pages = "87-88", adress = "Warszawa", publisher = "s.n.", year = "1984", } |
15
@misc{varUEK:2168348400,
author = "Krzesław Stokłosa and Danuta Sybistowicz and Elżbieta Kondratowicz", title = "Kinetyka kwalitonomiczna : kinetyka zmian cech jakości towarów", booktitle = "Konferencja naukowa : streszczenia komunikatów, Poznań, 20-21 września 1984", pages = "68", adress = "Poznań", publisher = "Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Instytut Towaroznawstwa ; Polskie Towarzystwo Towaroznawcze. Oddział w Poznaniu", year = "1984", } |
16
@misc{varUEK:2168349788,
author = "Grażyna Fischer-Byrska and Jacek Kaniewski and Krzesław Stokłosa", title = "Analiza syntezy monolinuronu", booktitle = "Materiały dorocznego Zjazdu Naukowego Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego w Kielcach : Kielce, 19-22.09.1984", pages = "192", adress = "Kielce", publisher = "PTC : SITPC", year = "1984", } |