Publikacje wybranego autora

Macałka Mateusz

Jednostka Międzywydziałowa, Biuro ds. Osób Niepełnosprawnych,

1

Tytuł:
V edycja certyfikacji na lata 2020-2022
Źródło:
Kurier UEK2021. - nr 1 (87), s. 56-57. - Dostępny także w wersji online
Tryb dostępu:
Nr:
2168354604
varia
2

Tytuł:
Preferencje konsumenckie i jakość przetworów rybnych
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2019
Opis fizyczny:
306 s.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-445
Nr:
2168338783
doktorat
3

Tytuł:
Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych = Economic Aspects of Canned Fish Purchase
Źródło:
General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018, s. 165-174. - Summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10)
ISBN:
978-83-7351-856-8
Poziom I:
20.00 pkt
Nr:
2168325779
rozdział w monografii
4

Tytuł:
Innowacyjny system Certyfikacji Katedr Przyjaznych Osobom z Niepełnosprawnością KatPON
Źródło:
Kurier UEK. - nr 2 (78) (2018) , s. 44-45. - Dostępny w World Wide Web
Tryb dostępu:
Nr:
2168342495
artykuł nierecenzowany
5

Autor:
Mateusz Macałka , Beata Zelek
Tytuł:
Specyfika potrzeb klienta na przykładzie działania BON UEK = Understanding Customer Needs the Case of BON UEK (CUE OSD)
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 297-308. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Poziom I:
20.00 pkt
Nr:
2168314993
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
6

Tytuł:
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych = Impact of Temperature on the Dynamics of Autoxidation of Selected Vegetable Oils
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 68-80. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 075/WT-KChO/01/2017/S/7075
ISBN:
978-83-949236-4-8
Tryb dostępu:
Nr:
2168319217
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
7

Tytuł:
Kolejna edycja obozu
Źródło:
Kurier UEK2017. - nr 1 (71), s. 53-54. - Dostępny także w wersji on-line
Tryb dostępu:
Nr:
2168322519
varia
8

Tytuł:
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych
Źródło:
Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 324-333 - Bibliogr.
Seria:
(Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ; 204)
ISBN:
978-83-7717-264-3
Poziom I:
20.00 pkt
Nr:
2168315817
rozdział w monografii
9

Konferencja:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN "Żywność dla przyszłości", Wrocław, Polska, od 2017-07-04 do 2017-07-05
Tytuł:
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych
Źródło:
Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 47. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-7717-265-0
Nr:
2168316047
varia
10

Autor:
Mateusz Basista , Mateusz Macałka
Tytuł:
Z integracją przez Beskid Śląski
Źródło:
Kurier UEK. - nr 5 (75) (2017) , s. 71. - Dostępny także w wersji on-line
Tryb dostępu:
Nr:
2168322305
artykuł nierecenzowany
11

Konferencja:
Konferencja naukowa "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce", Kraków, Polska, od 2017-11-08 do 2017-11-10
Tytuł:
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych
Źródło:
Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 49. - Dostępne tylko streszczenie
Program badawczy:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 075/WT-KChO/01/2017/S/7075
ISBN:
978-83-949236-5-5
Nr:
2168319605
varia
12

Tytuł:
Zakodowane informacje alfabetem Braille'a
Źródło:
Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy / [red. Katarzyna Hronowska, Przemysław Płyś] - Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2016, s. 67-76. - Streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65173-58-4 ; 978-83-65173-59-1
Nr:
2168331603
rozdział w książce
13

Konferencja:
XI Dni Młodych Towaroznawców, Poznań, Polska, od 2016-05-12 do 2016-05-13
Tytuł:
Produkt czytany dotykiem
Źródło:
Młodzi Towaroznawcy 2016 - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2016, s. 191-194 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-943304-0-8
Nr:
2168331581
rozdział w materiałach konferencyjnych
14

Konferencja:
V Konferencja "Studenckie Dni Jakości", Gdynia, Polska, od 2016-02-25 do 2016-02-26
Tytuł:
Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów
Źródło:
Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku - Gdynia: [Akademia Morska. Dział Wydawnictw], 2016, s. 49-54 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7421-265-6
Nr:
2168331683
rozdział w materiałach konferencyjnych
15

Tytuł:
Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej
Źródło:
Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie / red. Adam Skrzypek, Jarosław Banaś - Lublin: Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2016, s. 44-52 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65046-03-1
Nr:
2168331583
rozdział w monografii
16

Tytuł:
Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi = Dynamika ukwaszania mleka grzybkami kefirowymi
Źródło:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 129-138. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307041
rozdział w monografii
1
V edycja certyfikacji na lata 2020-2022 / Mateusz MACAŁKA // Kurier UEK. - nr 1 (87) (2021), s. 56-57. - Dostępny także w wersji online. - Pełny tekst: https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_uek_wiosna_2021_www. - ISSN 1689-7757
2
Preferencje konsumenckie i jakość przetworów rybnych / Mateusz MACAŁKA ; Promotor: Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka. - Kraków, 2019. - 306 s. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://bg.uek.krakow.pl/e-zasoby/doktoraty_full.php?nr=1200003406
3
Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych = Economic Aspects of Canned Fish Purchase / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10). - S. 165-174. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-856-8
4
Innowacyjny system Certyfikacji Katedr Przyjaznych Osobom z Niepełnosprawnością KatPON / Mateusz MACAŁKA // Kurier UEK. - nr 2 (78) (2018), s. 44-45. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_nr_78_03. - ISSN 1689-7757
5
Specyfika potrzeb klienta na przykładzie działania BON UEK = Understanding Customer Needs the Case of BON UEK (CUE OSD) / Mateusz Macałka, Beata Zelek // W: Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA. - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017. - S. 297-308. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-7-4
6
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych = Impact of Temperature on the Dynamics of Autoxidation of Selected Vegetable Oils / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA. - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 68-80. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949236-4-8. - Pełny tekst: https://konferencjatbp.uek.krakow.pl/images/TBP_Bezpieczenstwo.pdf
7
Kolejna edycja obozu / Ewa KRZYWDA, Mateusz MACAŁKA // Kurier UEK. - nr 1 (71) (2017), s. 53-54. - Dostępny także w wersji on-line. - Pełny tekst: https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_71. - ISSN 1689-7757
8
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych / Mateusz Macałka, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA // W: Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa]. - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017. - (Monografie, ISSN 2083-5531 ; 204). - S. 324-333. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7717-264-3
9
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych / Mateusz Macałka, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA // W: Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa]. - Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017. - S. 47. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-7717-265-0
10
Z integracją przez Beskid Śląski / Mateusz Basista, Mateusz MACAŁKAZ integracją przez Beskid Śląski / Mateusz Basista, Mateusz MACAŁKA // Kurier UEKKurier UEK. - nr 5 (75) (2017), s. 71nr 5 (75) (2017), s. 71. - Dostępny także w wersji on-line. - Pełny tekst: https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_75_5_14_12small. - ISSN 1689-77571689-7757
11
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 49. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949236-5-5
12
Zakodowane informacje alfabetem Braille'a / Mateusz Macałka // W: Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy / [red. Katarzyna Hronowska, Przemysław Płyś]. - Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2016. - S. 67-76. - Streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65173-58-4 ; 978-83-65173-59-1
13
Produkt czytany dotykiem / Mateusz Macałka // W: Młodzi Towaroznawcy 2016. - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2016. - S. 191-194. - Bibliogr. - ISBN 978-83-943304-0-8
14
Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów / Mateusz Macałka // W: Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku. - Gdynia: [Akademia Morska. Dział Wydawnictw], 2016. - S. 49-54. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7421-265-6
15
Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej / Mateusz Macałka // W: Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie / red. Adam Skrzypek, Jarosław Banaś. - Lublin: Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2016. - S. 44-52. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65046-03-1
16
Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi = Dynamika ukwaszania mleka grzybkami kefirowymi / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016. - S. 129-138. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
1
Macałka M., (2021), V edycja certyfikacji na lata 2020-2022, "Kurier UEK", nr 1 (87), s. 56-57; https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_uek_wiosna_2021_www
2
Macałka M., (2019), Preferencje konsumenckie i jakość przetworów rybnych, Prom. Kondratowicz-Pietruszka E., Kraków : , 306 s.
3
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2018), Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych. [W:] Lotko M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), General Quality Problems, Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, s. 165-174.
4
Macałka M., (2018), Innowacyjny system Certyfikacji Katedr Przyjaznych Osobom z Niepełnosprawnością KatPON, "Kurier UEK", nr 2 (78), s. 44-45; https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_nr_78_03
5
Macałka M., Zelek B., (2017), Specyfika potrzeb klienta na przykładzie działania BON UEK. [W:] Sikora T. (red.), Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 297-308.
6
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2017), Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych. [W:] Miśniakiewicz M., Halagarda M. (red.), Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 68-80.
7
Krzywda E., Macałka M., (2017), Kolejna edycja obozu, "Kurier UEK", nr 1 (71), s. 53-54; https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_71
8
Macałka M., Kondratowicz-Pietruszka E., (2017), Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych. [W:] Pęksa A. (red.), Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN (Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; 204), Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, s. 324-333.
9
Macałka M., Kondratowicz-Pietruszka E., (2017), Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych. [W:] Pęksa (red.), Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej, Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, s. 47.
10
Basista M., Macałka M., (2017), Z integracją przez Beskid Śląski, "Kurier UEK", nr 5 (75), s. 71; https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_75_5_14_12small
11
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2017), Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych. [W:] Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 49.
12
Macałka M., (2016), Zakodowane informacje alfabetem Braille'a. [W:] Hronowska K., Płyś P. (red.), Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy, Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 67-76.
13
Macałka M., (2016), Produkt czytany dotykiem. [W:] Młodzi Towaroznawcy 2016, Poznań : Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, s. 191-194.
14
Macałka M., (2016), Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów. [W:] Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku, Gdynia : [Akademia Morska. Dział Wydawnictw], s. 49-54.
15
Macałka M., (2016), Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej. [W:] Skrzypek A., Banaś J. (red.), Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie, Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, s. 44-52.
16
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2016), Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi. [W:] Żuchowski J., Zieliński R. (red.), Food Quality Evaluation, Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, s. 129-138.
1
@misc{varUEK:2168354604,
author = "Mateusz Macałka",
title = "V edycja certyfikacji na lata 2020-2022",
booktitle = "Kurier UEK",
number = "1 (87)",
pages = "56-57",
year = "2021",
url = {https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_uek_wiosna_2021_www},
}
2
@unpublished{drUEK:2168338783,
author = "Mateusz Macałka",
title = "Preferencje konsumenckie i jakość przetworów rybnych",
adress = "Kraków",
year = "2019",
url = {https://bg.uek.krakow.pl/e-zasoby/doktoraty_full.php?nr=1200003406},
}
3
@inbook{fmUEK:2168325779,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Mateusz Macałka",
title = "Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych",
booktitle = "General Quality Problems",
pages = "165-174",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-856-8",
}
4
@article{artnUEK:2168342495,
author = "Mateusz Macałka",
title = "Innowacyjny system Certyfikacji Katedr Przyjaznych Osobom z Niepełnosprawnością KatPON",
journal = "Kurier UEK",
number = "2 (78)",
pages = "44-45",
year = "2018",
url = {https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_nr_78_03},
}
5
@inbook{fmUEK:2168314993,
author = "Mateusz Macałka and Beata Zelek",
title = "Specyfika potrzeb klienta na przykładzie działania BON UEK",
booktitle = "Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej",
pages = "297-308",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2017",
isbn = "978-83-942362-7-4",
}
6
@inbook{fmUEK:2168319217,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Mateusz Macałka",
title = "Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych",
booktitle = "Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania",
pages = "68-80",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
url = {https://konferencjatbp.uek.krakow.pl/images/TBP_Bezpieczenstwo.pdf},
isbn = "978-83-949236-4-8",
}
7
@misc{varUEK:2168322519,
author = "Ewa Krzywda and Mateusz Macałka",
title = "Kolejna edycja obozu",
booktitle = "Kurier UEK",
number = "1 (71)",
pages = "53-54",
year = "2017",
url = {https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_71},
}
8
@inbook{fmUEK:2168315817,
author = "Mateusz Macałka and Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka",
title = "Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych",
booktitle = "Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN",
pages = "324-333",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2017",
issn = "2083-5531",
isbn = "978-83-7717-264-3",
}
9
@misc{varUEK:2168316047,
author = "Mateusz Macałka and Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka",
title = "Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych",
booktitle = "Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej",
pages = "47",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2017",
isbn = "978-83-7717-265-0",
}
10
@article{artnUEK:2168322305,
author = "Mateusz Basista and Mateusz Macałka",
title = "Z integracją przez Beskid Śląski",
journal = "Kurier UEK",
number = "5 (75)",
pages = "71",
year = "2017",
url = {https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_75_5_14_12small},
}
11
@misc{varUEK:2168319605,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Mateusz Macałka",
title = "Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych",
booktitle = "Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty",
pages = "49",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-5-5",
}
12
@inbook{fksUEK:2168331603,
author = "Mateusz Macałka",
title = "Zakodowane informacje alfabetem Braille'a",
booktitle = "Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy",
pages = "67-76",
adress = "Kraków",
publisher = "Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego",
year = "2016",
isbn = "978-83-65173-58-4 ; 978-83-65173-59-1",
}
13
@inbook{mkaUEK:2168331581,
author = "Mateusz Macałka",
title = "Produkt czytany dotykiem",
booktitle = "Młodzi Towaroznawcy 2016",
pages = "191-194",
adress = "Poznań",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu",
year = "2016",
isbn = "978-83-943304-0-8",
}
14
@inbook{mkaUEK:2168331683,
author = "Mateusz Macałka",
title = "Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów",
booktitle = "Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku",
pages = "49-54",
adress = "Gdynia",
publisher = "Akademia Morska. Dział Wydawnictw",
year = "2016",
isbn = "978-83-7421-265-6",
}
15
@inbook{fmUEK:2168331583,
author = "Mateusz Macałka",
title = "Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej",
booktitle = "Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie",
pages = "44-52",
adress = "Lublin",
publisher = "Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie",
year = "2016",
isbn = "978-83-65046-03-1",
}
16
@inbook{fmUEK:2168307041,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Mateusz Macałka",
title = "Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi",
booktitle = "Food Quality Evaluation",
pages = "129-138",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2016",
isbn = "978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6",
}