Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych = Economic Aspects of Canned Fish Purchase
Źródło:
General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018, s. 165-174. - Summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10)
ISBN:
978-83-7351-856-8
Nr:
2168325779
rozdział w monografii
2

Tytuł:
Kolejna edycja obozu
Źródło:
Kurier UEK2017. - nr 1 (71), s. 53-54. - Dostępny także w wersji on-line
Tryb dostępu:
Nr:
2168322519
varia
3

Autor:
Macałka Mateusz , Zelek Beata
Tytuł:
Specyfika potrzeb klienta na przykładzie działania BON UEK = Understanding Customer Needs the Case of BON UEK (CUE OSD)
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 297-308. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168314993
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
4

Autor:
Basista Mateusz , Macałka Mateusz
Tytuł:
Z integracją przez Beskid Śląski
Źródło:
Kurier UEK. - nr 5 (75) (2017) , s. 71. - Dostępny także w wersji on-line
Tryb dostępu:
Nr:
2168322305
artykuł nierecenzowany
5

Tytuł:
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych = Impact of Temperature on the Dynamics of Autoxidation of Selected Vegetable Oils
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 68-80. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 075/WT-KChO/01/2017/S/7075
ISBN:
978-83-949236-4-8
Nr:
2168319217
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
6

Konferencja:
Konferencja naukowa "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce", Kraków, Polska, od 2017-11-08 do 2017-11-10
Tytuł:
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych
Źródło:
Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 49. - Dostępne tylko streszczenie
Program badawczy:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 075/WT-KChO/01/2017/S/7075
ISBN:
978-83-949236-5-5
Nr:
2168319605
varia
7

Tytuł:
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych
Źródło:
Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 324-333 - Bibliogr.
Seria:
(Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ; 204)
ISBN:
978-83-7717-264-3
Nr:
2168315817
rozdział w monografii
8

Konferencja:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN "Żywność dla przyszłości", Wrocław, Polska, od 2017-07-04 do 2017-07-05
Tytuł:
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych
Źródło:
Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 47. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-7717-265-0
Nr:
2168316047
varia
9

Tytuł:
Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi = Dynamika ukwaszania mleka grzybkami kefirowymi
Źródło:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 129-138. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307041
rozdział w monografii
10

Tytuł:
Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej
Źródło:
Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie / red. Adam Skrzypek, Jarosław Banaś - Lublin: Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2016, s. 44-52 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65046-03-1
Nr:
2168331583
rozdział w monografii
11

Tytuł:
Zakodowane informacje alfabetem Braille'a
Źródło:
Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy / [red. Katarzyna Hronowska, Przemysław Płyś] - Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2016, s. 67-76. - Streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65173-58-4 ; 978-83-65173-59-1
Nr:
2168331603
rozdział w książce
12

Konferencja:
XI Dni Młodych Towaroznawców, Poznań, Polska, od 2016-05-12 do 2016-05-13
Tytuł:
Produkt czytany dotykiem
Źródło:
Młodzi Towaroznawcy 2016 - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2016, s. 191-194 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-943304-0-8
Nr:
2168331581
rozdział w materiałach konferencyjnych
13

Konferencja:
V Konferencja "Studenckie Dni Jakości", Gdynia, Polska, od 2016-02-25 do 2016-02-26
Tytuł:
Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów
Źródło:
Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku - Gdynia: [Akademia Morska. Dział Wydawnictw], 2016, s. 49-54 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7421-265-6
Nr:
2168331683
rozdział w materiałach konferencyjnych
1
Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych = Economic Aspects of Canned Fish Purchase / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10). - S. 165-174. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-856-8
2
Kolejna edycja obozu / Ewa KRZYWDA, Mateusz MACAŁKA // Kurier UEK. - nr 1 (71) (2017), s. 53-54. - Dostępny także w wersji on-line. - Pełny tekst: https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_71. - ISSN 1689-7757
3
Specyfika potrzeb klienta na przykładzie działania BON UEK = Understanding Customer Needs the Case of BON UEK (CUE OSD) / Mateusz Macałka, Beata Zelek // W: Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017. - S. 297-308. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-7-4
4
Z integracją przez Beskid Śląski / Mateusz Basista, Mateusz MACAŁKA // Kurier UEK. - nr 5 (75) (2017/2018), s. 71. - Dostępny także w wersji on-line. - Pełny tekst: https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_75_5_14_12small. - ISSN 1689-7757
5
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych = Impact of Temperature on the Dynamics of Autoxidation of Selected Vegetable Oils / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 68-80. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949236-4-8
6
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 49. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949236-5-5
7
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych / Mateusz Macałka, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA // W: Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa]. - Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017. - (Monografie, ISSN 2083-5531 ; 204). - S. 324-333. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7717-264-3
8
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych / Mateusz Macałka, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA // W: Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa]. - Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017. - S. 47. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-7717-265-0
9
Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi = Dynamika ukwaszania mleka grzybkami kefirowymi / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016. - S. 129-138. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
10
Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej / Mateusz Macałka // W: Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie / red. Adam Skrzypek, Jarosław Banaś. - Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2016. - S. 44-52. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65046-03-1
11
Zakodowane informacje alfabetem Braille'a / Mateusz Macałka // W: Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy / [red. Katarzyna Hronowska, Przemysław Płyś]. - Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2016. - S. 67-76. - Streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65173-58-4 ; 978-83-65173-59-1
12
Produkt czytany dotykiem / Mateusz Macałka // W: Młodzi Towaroznawcy 2016. - Poznań : Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2016. - S. 191-194. - Bibliogr. - ISBN 978-83-943304-0-8
13
Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów / Mateusz Macałka // W: Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku. - Gdynia : [Akademia Morska. Dział Wydawnictw], 2016. - S. 49-54. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7421-265-6
1
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2018), Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych. [W:] Lotko M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), General Quality Problems, Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, s. 165-174.
2
Krzywda E., Macałka M., (2017), Kolejna edycja obozu, "Kurier UEK", nr 1 (71), s. 53-54; https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_71
3
Macałka M., Zelek B., (2017), Specyfika potrzeb klienta na przykładzie działania BON UEK. [W:] Sikora T. (red.), Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 297-308.
4
Basista M., Macałka M., (2017), Z integracją przez Beskid Śląski, "Kurier UEK", nr 5 (75), s. 71; https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_75_5_14_12small
5
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2017), Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych. [W:] Miśniakiewicz M., Halagarda M. (red.), Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 68-80.
6
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2017), Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych. [W:] Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 49.
7
Macałka M., Kondratowicz-Pietruszka E., (2017), Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych. [W:] Pęksa A. (red.), Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN (Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; 204), Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, s. 324-333.
8
Macałka M., Kondratowicz-Pietruszka E., (2017), Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych. [W:] Pęksa (red.), Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej, Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, s. 47.
9
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2016), Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi. [W:] Żuchowski J., Zieliński R. (red.), Food Quality Evaluation, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 129-138.
10
Macałka M., (2016), Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej. [W:] Skrzypek A., Banaś J. (red.), Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie, Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, s. 44-52.
11
Macałka M., (2016), Zakodowane informacje alfabetem Braille'a. [W:] Hronowska K., Płyś P. (red.), Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy, Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 67-76.
12
Macałka M., (2016), Produkt czytany dotykiem. [W:] Młodzi Towaroznawcy 2016, Poznań : Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, s. 191-194.
13
Macałka M., (2016), Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów. [W:] Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku, Gdynia : [Akademia Morska. Dział Wydawnictw], s. 49-54.
1
@inbook{UEK:2168325779,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Macałka Mateusz",
title = "Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych",
booktitle = "General Quality Problems",
pages = "165-174",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-856-8",
}
2
@misc{UEK:2168322519,
author = "Krzywda Ewa and Macałka Mateusz",
title = "Kolejna edycja obozu",
booktitle = "Kurier UEK",
number = "1 (71)",
pages = "53-54",
year = "2017",
}
3
@inbook{UEK:2168314993,
author = "Macałka Mateusz and Zelek Beata",
title = "Specyfika potrzeb klienta na przykładzie działania BON UEK",
booktitle = "Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej",
pages = "297-308",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2017",
isbn = "978-83-942362-7-4",
}
4
@article{UEK:2168322305,
author = "Basista Mateusz and Macałka Mateusz",
title = "Z integracją przez Beskid Śląski",
journal = "Kurier UEK",
number = "5 (75)",
pages = "71",
year = "2017",
}
5
@inbook{UEK:2168319217,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Macałka Mateusz",
title = "Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych",
booktitle = "Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania",
pages = "68-80",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-4-8",
}
6
@misc{UEK:2168319605,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Macałka Mateusz",
title = "Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych",
booktitle = "Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty",
pages = "49",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-5-5",
}
7
@inbook{UEK:2168315817,
author = "Macałka Mateusz and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta",
title = "Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych",
booktitle = "Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN",
pages = "324-333",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2017",
issn = "2083-5531",
isbn = "978-83-7717-264-3",
}
8
@misc{UEK:2168316047,
author = "Macałka Mateusz and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta",
title = "Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych",
booktitle = "Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej",
pages = "47",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2017",
isbn = "978-83-7717-265-0",
}
9
@inbook{UEK:2168307041,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Macałka Mateusz",
title = "Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi",
booktitle = "Food Quality Evaluation",
pages = "129-138",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2016",
isbn = "978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6",
}
10
@inbook{UEK:2168331583,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej",
booktitle = "Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie",
pages = "44-52",
adress = "Lublin",
publisher = "Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie",
year = "2016",
isbn = "978-83-65046-03-1",
}
11
@inbook{UEK:2168331603,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Zakodowane informacje alfabetem Braille'a",
booktitle = "Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy",
pages = "67-76",
adress = "Kraków",
publisher = "Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego",
year = "2016",
isbn = "978-83-65173-58-4 ; 978-83-65173-59-1",
}
12
@inbook{UEK:2168331581,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Produkt czytany dotykiem",
booktitle = "Młodzi Towaroznawcy 2016",
pages = "191-194",
adress = "Poznań",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu",
year = "2016",
isbn = "978-83-943304-0-8",
}
13
@inbook{UEK:2168331683,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów",
booktitle = "Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku",
pages = "49-54",
adress = "Gdynia",
publisher = "Akademia Morska. Dział Wydawnictw",
year = "2016",
isbn = "978-83-7421-265-6",
}