Publikacje wybranego autora

Macałka Mateusz

Biuro ds. Osób Niepełnosprawnych

1

Konferencja:
V Konferencja "Studenckie Dni Jakości", Gdynia, Polska, od 2016-02-25 do 2016-02-26
Tytuł:
Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów
Źródło:
Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku - Gdynia: [Akademia Morska. Dział Wydawnictw], 2016, s. 49-54 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7421-265-6
Nr:
2168331683
rozdział w materiałach konferencyjnych
2

Tytuł:
Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej
Źródło:
Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie / red. Adam Skrzypek, Jarosław Banaś - Lublin: Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2016, s. 44-52 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65046-03-1
Nr:
2168331583
rozdział w monografii
3

Tytuł:
Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi = Dynamika ukwaszania mleka grzybkami kefirowymi
Źródło:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 129-138. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307041
rozdział w monografii
4

Konferencja:
XI Dni Młodych Towaroznawców, Poznań, Polska, od 2016-05-12 do 2016-05-13
Tytuł:
Produkt czytany dotykiem
Źródło:
Młodzi Towaroznawcy 2016 - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2016, s. 191-194 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-943304-0-8
Nr:
2168331581
rozdział w materiałach konferencyjnych
5

Tytuł:
Zakodowane informacje alfabetem Braille'a
Źródło:
Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy / [red. Katarzyna Hronowska, Przemysław Płyś] - Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2016, s. 67-76. - Streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65173-58-4 ; 978-83-65173-59-1
Nr:
2168331603
rozdział w książce
6

Autor:
Macałka Mateusz , Zubik Marcin
Tytuł:
W poszukiwaniu wewnętrznego spokoju
Źródło:
Kurier UEK / [red. Piotr CZARNIECKI]. - nr 6 (67) (2015) , s. 56-57. - Dostępny także w wersji on-line
Tryb dostępu:
Nr:
2168299413
artykuł nierecenzowany
Zobacz opis całości
7

Tytuł:
Znakowanie opakowań leków alfabetem Braille'a oraz ocena konsumencka produktów przez osoby niewidome
Źródło:
Przyszłość towaroznawstwa / red. Agnieszka KAWECKA - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2015, s. 51-56 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-60391-88-4
Nr:
2168331659
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
8

Konferencja:
XI Międzynarodowe Forum Studenckich Kół Naukowych Towaroznawstwa, Poznań, Polska, od 2015-05-15 do 2015-05-15
Tytuł:
Towaroznawcza charakterystyka ryb i ich przetworów
Źródło:
Młodzi Towaroznawcy 2015 - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2015, s. 89-92 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-938018-5-5
Nr:
2168331577
rozdział w materiałach konferencyjnych
9

Autor:
Kwiecień Joanna , Macałka Mateusz
Tytuł:
Zasady systemu HACCP
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015, s. 234-239 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-2-4
Nr:
2168312861
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
10

Autor:
Tytuł:
Prozdrowotne właściwości tłuszczu rybnego
Źródło:
Zeszyty Naukowe Instytutu Ekonomiczno-Społecznego w Kamieńcu Wrocławskim. Nr 2 / red. nauk. Michał Kruszyński - Kamieniec Wrocławski: Instytut Ekonomiczno-Społeczny, 2015, s. 444-446 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940844-1-7
Nr:
2168331625
rozdział w monografii
11

Tytuł:
Analiza zagrożeń chemicznych w systemach zapewnienia bezpieczeństwa jakości żywności
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015, s. 240-245 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-2-4
Nr:
2168312863
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
12

Tytuł:
Ekologiczne aspekty akwakultury
Źródło:
Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju i gospodarki odpadami / red. Wacław ADAMCZYK - Kraków: Studenckie Koło Naukowe Ekologia Wyrobów Uniwersytet Ekonomiczny, 2015, s. 71-77 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-60391-93-8
Nr:
2168311967
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
13

Autor:
Macałka Mateusz , Jung Martin
Tytuł:
Audiodeskrypcja : obraz słowem malowany
Źródło:
Gazeta Sympozjalna. - nr 22 (2014) , s. 10-11
Nr:
2168331615
artykuł nierecenzowany
14

Tytuł:
Kefir dostępny dla każdego
Źródło:
Nauki przyrodnicze / red. Michał Kruszyński - Kamieniec Wrocławski: Instytut Ekonomiczno-Społeczny, 2014, s. 47-49 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940844-0-0
Nr:
2168331607
rozdział w monografii
15

Tytuł:
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności według zasad HACCP w przedsiębiorstwach sektora mleczarskiego
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2014, s. 252-256 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-935421-4-7
Nr:
2168331623
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
16

Autor:
Macałka Mateusz , Weryszko Monika
Konferencja:
XII Ogólnopolska Konferencja Naukowa: Jakość w procesie integracji systemów zarządzania, Lublin, Polska, od 2014-05-15 do 2014-05-16
Tytuł:
Komputerowe metody wspomagające w integracji systemów zarządzania jakością
Źródło:
Jakość w procesie integracji systemów zarządzania : materiały z konferencji naukowej, Lublin, 15-16 V 2014 / red. nauk. Elżbieta Skrzypek - Lublin: Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2014, s. 25-32 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-62785-66-7
Nr:
2168331617
rozdział w materiałach konferencyjnych
1
Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów / Mateusz Macałka // W: Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku. - Gdynia : [Akademia Morska. Dział Wydawnictw], 2016. - S. 49-54. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7421-265-6
2
Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej / Mateusz Macałka // W: Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie / red. Adam Skrzypek, Jarosław Banaś. - Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2016. - S. 44-52. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65046-03-1
3
Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi = Dynamika ukwaszania mleka grzybkami kefirowymi / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016. - S. 129-138. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
4
Produkt czytany dotykiem / Mateusz Macałka // W: Młodzi Towaroznawcy 2016. - Poznań : Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2016. - S. 191-194. - Bibliogr. - ISBN 978-83-943304-0-8
5
Zakodowane informacje alfabetem Braille'a / Mateusz Macałka // W: Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy / [red. Katarzyna Hronowska, Przemysław Płyś]. - Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2016. - S. 67-76. - Streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65173-58-4 ; 978-83-65173-59-1
6
W poszukiwaniu wewnętrznego spokoju / Mateusz Macałka, Marcin Zubik // Kurier UEK / [red. Piotr CZARNIECKI]. - nr 6 (67) (2015), s. 56-57. - Dostępny także w wersji on-line. - Pełny tekst: https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_6_67_final_small. - ISSN 1689-7757
7
Znakowanie opakowań leków alfabetem Braille'a oraz ocena konsumencka produktów przez osoby niewidome / Mateusz Macałka // W: Przyszłość towaroznawstwa / red. Agnieszka KAWECKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2015. - S. 51-56. - Bibliogr. - ISBN 978-83-60391-88-4
8
Towaroznawcza charakterystyka ryb i ich przetworów / Mateusz Macałka // W: Młodzi Towaroznawcy 2015. - Poznań : Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2015. - S. 89-92. - Bibliogr. - ISBN 978-83-938018-5-5
9
Zasady systemu HACCP / Joanna Kwiecień, Mateusz Macałka // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015. - S. 234-239. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940189-2-4
10
Prozdrowotne właściwości tłuszczu rybnego / Mateusz Macałka // W: Zeszyty Naukowe Instytutu Ekonomiczno-Społecznego w Kamieńcu Wrocławskim. Nr 2 / red. nauk. Michał Kruszyński. - Kamieniec Wrocławski : Instytut Ekonomiczno-Społeczny, 2015. - S. 444-446. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940844-1-7
11
Analiza zagrożeń chemicznych w systemach zapewnienia bezpieczeństwa jakości żywności / Mateusz Macałka // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015. - S. 240-245. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940189-2-4
12
Ekologiczne aspekty akwakultury / Mateusz Macałka // W: Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju i gospodarki odpadami / red. Wacław ADAMCZYK. - Kraków : Studenckie Koło Naukowe Ekologia Wyrobów Uniwersytet Ekonomiczny, 2015. - S. 71-77. - Bibliogr. - ISBN 978-83-60391-93-8
13
Audiodeskrypcja : obraz słowem malowany / Mateusz Macałka, Martin Jung // Gazeta Sympozjalna. - nr 22 (2014), s. 10-11
14
Kefir dostępny dla każdego / Mateusz Macałka // W: Nauki przyrodnicze / red. Michał Kruszyński. - Kamieniec Wrocławski : Instytut Ekonomiczno-Społeczny, 2014. - S. 47-49. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940844-0-0
15
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności według zasad HACCP w przedsiębiorstwach sektora mleczarskiego / Mateusz Macałka // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2014. - S. 252-256. - Bibliogr. - ISBN 978-83-935421-4-7
16
Komputerowe metody wspomagające w integracji systemów zarządzania jakością / Mateusz Macałka, Monika Weryszko // W: Jakość w procesie integracji systemów zarządzania : materiały z konferencji naukowej, Lublin, 15-16 V 2014 / red. nauk. Elżbieta Skrzypek. - Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2014. - S. 25-32. - Bibliogr. - ISBN 978-83-62785-66-7
1
Macałka M., (2016), Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów. [W:] Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku, Gdynia : [Akademia Morska. Dział Wydawnictw], s. 49-54.
2
Macałka M., (2016), Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej. [W:] Skrzypek A., Banaś J. (red.), Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie, Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, s. 44-52.
3
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2016), Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi. [W:] Żuchowski J., Zieliński R. (red.), Food Quality Evaluation, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 129-138.
4
Macałka M., (2016), Produkt czytany dotykiem. [W:] Młodzi Towaroznawcy 2016, Poznań : Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, s. 191-194.
5
Macałka M., (2016), Zakodowane informacje alfabetem Braille'a. [W:] Hronowska K., Płyś P. (red.), Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy, Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 67-76.
6
Macałka M., Zubik M., (2015), W poszukiwaniu wewnętrznego spokoju, "Kurier UEK", nr 6 (67), s. 56-57; https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_6_67_final_small
7
Macałka M., (2015), Znakowanie opakowań leków alfabetem Braille'a oraz ocena konsumencka produktów przez osoby niewidome. [W:] Kawecka A. (red.), Przyszłość towaroznawstwa, Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, s. 51-56.
8
Macałka M., (2015), Towaroznawcza charakterystyka ryb i ich przetworów. [W:] Młodzi Towaroznawcy 2015, Poznań : Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, s. 89-92.
9
Kwiecień J., Macałka M., (2015), Zasady systemu HACCP. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 234-239.
10
Macałka M., (2015), Prozdrowotne właściwości tłuszczu rybnego. [W:] Kruszyński M. (red.), Zeszyty Naukowe Instytutu Ekonomiczno-Społecznego w Kamieńcu Wrocławskim. Nr 2, Kamieniec Wrocławski : Instytut Ekonomiczno-Społeczny, s. 444-446.
11
Macałka M., (2015), Analiza zagrożeń chemicznych w systemach zapewnienia bezpieczeństwa jakości żywności. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 240-245.
12
Macałka M., (2015), Ekologiczne aspekty akwakultury. [W:] Adamczyk W. (red.), Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju i gospodarki odpadami, Kraków : Studenckie Koło Naukowe Ekologia Wyrobów Uniwersytet Ekonomiczny, s. 71-77.
13
Macałka M., Jung M., (2014), Audiodeskrypcja : obraz słowem malowany, "Gazeta Sympozjalna", nr 22, s. 10-11.
14
Macałka M., (2014), Kefir dostępny dla każdego. [W:] Kruszyński M. (red.), Nauki przyrodnicze, Kamieniec Wrocławski : Instytut Ekonomiczno-Społeczny, s. 47-49.
15
Macałka M., (2014), Zarządzanie bezpieczeństwem żywności według zasad HACCP w przedsiębiorstwach sektora mleczarskiego. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 252-256.
16
Macałka M., Weryszko M., (2014), Komputerowe metody wspomagające w integracji systemów zarządzania jakością. [W:] Skrzypek E. (red.), Jakość w procesie integracji systemów zarządzania : materiały z konferencji naukowej, Lublin, 15-16 V 2014, Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, s. 25-32.
1
@inbook{UEK:2168331683,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów",
booktitle = "Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku",
pages = "49-54",
adress = "Gdynia",
publisher = "Akademia Morska. Dział Wydawnictw",
year = "2016",
isbn = "978-83-7421-265-6",
}
2
@inbook{UEK:2168331583,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej",
booktitle = "Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie",
pages = "44-52",
adress = "Lublin",
publisher = "Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie",
year = "2016",
isbn = "978-83-65046-03-1",
}
3
@inbook{UEK:2168307041,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Macałka Mateusz",
title = "Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi",
booktitle = "Food Quality Evaluation",
pages = "129-138",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2016",
isbn = "978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6",
}
4
@inbook{UEK:2168331581,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Produkt czytany dotykiem",
booktitle = "Młodzi Towaroznawcy 2016",
pages = "191-194",
adress = "Poznań",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu",
year = "2016",
isbn = "978-83-943304-0-8",
}
5
@inbook{UEK:2168331603,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Zakodowane informacje alfabetem Braille'a",
booktitle = "Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy",
pages = "67-76",
adress = "Kraków",
publisher = "Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego",
year = "2016",
isbn = "978-83-65173-58-4 ; 978-83-65173-59-1",
}
6
@article{UEK:2168299413,
author = "Macałka Mateusz and Zubik Marcin",
title = "W poszukiwaniu wewnętrznego spokoju",
journal = "Kurier UEK",
number = "6 (67)",
pages = "56-57",
year = "2015",
}
7
@inbook{UEK:2168331659,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Znakowanie opakowań leków alfabetem Braille'a oraz ocena konsumencka produktów przez osoby niewidome",
booktitle = "Przyszłość towaroznawstwa",
pages = "51-56",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2015",
isbn = "978-83-60391-88-4",
}
8
@inbook{UEK:2168331577,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Towaroznawcza charakterystyka ryb i ich przetworów",
booktitle = "Młodzi Towaroznawcy 2015",
pages = "89-92",
adress = "Poznań",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu",
year = "2015",
isbn = "978-83-938018-5-5",
}
9
@inbook{UEK:2168312861,
author = "Kwiecień Joanna and Macałka Mateusz",
title = "Zasady systemu HACCP",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "234-239",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2015",
isbn = "978-83-940189-2-4",
}
10
@inbook{UEK:2168331625,
author = "Macałka Mateusz and ",
title = "Prozdrowotne właściwości tłuszczu rybnego",
booktitle = "Zeszyty Naukowe Instytutu Ekonomiczno-Społecznego w Kamieńcu Wrocławskim. Nr 2",
pages = "444-446",
adress = "Kamieniec Wrocławski",
publisher = "Instytut Ekonomiczno-Społeczny",
year = "2015",
isbn = "978-83-940844-1-7",
}
11
@inbook{UEK:2168312863,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Analiza zagrożeń chemicznych w systemach zapewnienia bezpieczeństwa jakości żywności",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "240-245",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2015",
isbn = "978-83-940189-2-4",
}
12
@inbook{UEK:2168311967,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Ekologiczne aspekty akwakultury",
booktitle = "Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju i gospodarki odpadami",
pages = "71-77",
adress = "Kraków",
publisher = "Studenckie Koło Naukowe Ekologia Wyrobów Uniwersytet Ekonomiczny",
year = "2015",
isbn = "978-83-60391-93-8",
}
13
@article{UEK:2168331615,
author = "Macałka Mateusz and Jung Martin",
title = "Audiodeskrypcja : obraz słowem malowany",
journal = "Gazeta Sympozjalna",
number = "22",
pages = "10-11",
year = "2014",
}
14
@inbook{UEK:2168331607,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Kefir dostępny dla każdego",
booktitle = "Nauki przyrodnicze",
pages = "47-49",
adress = "Kamieniec Wrocławski",
publisher = "Instytut Ekonomiczno-Społeczny",
year = "2014",
isbn = "978-83-940844-0-0",
}
15
@inbook{UEK:2168331623,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Zarządzanie bezpieczeństwem żywności według zasad HACCP w przedsiębiorstwach sektora mleczarskiego",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "252-256",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2014",
isbn = "978-83-935421-4-7",
}
16
@inbook{UEK:2168331617,
author = "Macałka Mateusz and Weryszko Monika",
title = "Komputerowe metody wspomagające w integracji systemów zarządzania jakością",
booktitle = "Jakość w procesie integracji systemów zarządzania : materiały z konferencji naukowej, Lublin, 15-16 V 2014",
pages = "25-32",
adress = "Lublin",
publisher = "Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie",
year = "2014",
isbn = "978-83-62785-66-7",
}