Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Preferencje konsumentów w zakresie wyboru opakowań do tłuszczów roślinnych = Consumer Preferences in the Choise of Packaging of Vegetables Fats
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni. - nr 88 (2015) , s. 182-187. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo - wybrane zagadnienia - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 7.00 pkt
Nr:
2168301225
artykuł w czasopiśmie
2

Konferencja:
Konferencja naukowa pt. "Medycyna naturalna w leczeniu i profilaktyce nowotworów", Krosno, Polska, od 2014-05-09 do 2014-05-10
Tytuł:
Survey of Consumer Preferences for Foods Containing Plant Stanol-enriched Fats = Badanie preferencji konsumentów w zakresie spożywania tłuszczów wzbogaconych w stanole roślinne
Źródło:
Medycyna naturalna w leczeniu i profilaktyce nowotworów / red. nauk. Anna Goździcka-Józefiak, Henryk Różański - Krosno ; Wrocław: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia, 2014, s. 11-18. - Summ., streszcz.
ISBN:
978-83-64457-11-1
Nr:
2168303783
rozdział w materiałach konferencyjnych
3

Tytuł:
Fatty Acid Profile and Oxidation Kinetics of Selected Fat Emulsions = Profil kwasów tłuszczowych i dynamika utleniania wybranych emulsji tłuszczowych
Źródło:
Selected Determinants of Food Products Quality = Wybrane determinanty jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego - Wydawnictwo, 2014, s. 182-191. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-291-6
Nr:
2168303825
rozdział w monografii
4

Tytuł:
Preferencje konsumentów w zakresie wyboru opakowania do tłuszczów roślinnych
Źródło:
Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce - Gdynia: Akademia Morska, 2014, s. 49. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168284329
varia
5

Tytuł:
Characteristic of Modern Packaging of Lipid Emulsions
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Packaging and Ecology / ed. Natalia Czaja-Jagielska - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013, s. 18-27. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-911169-6-8
Nr:
2168292363
rozdział w monografii
6

Tytuł:
Współczesny rynek tłuszczów ze szczególnym uwzględnieniem obrotu towarowego tłuszczami roślinnymi = The Contemporary Oil Market with a Focus on Plant Oil Trading
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 918 (2013) , s. 51-69. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Pełny tekst
CC-BY-NC-ND
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168287357
artykuł w czasopiśmie
7

Konferencja:
12th IComSC'13, Poznań, Polska, od 2013-09-16 do 2013-09-19
Tytuł:
Characteristic of Modern Packaging of Lipid Emulsions
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds.: Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013, s. 121. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-911169-3-7
Nr:
2168294697
varia
8

Tytuł:
Conditions of competitiveness development in the sector of packaging = Uwarunkowania rozwoju konkurencyjności w branży opakowań
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 3 (2011) , s. 101-110. - Summ., streszcz.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168289757
artykuł w czasopiśmie
9

Tytuł:
Licho nie śpi
Źródło:
Packaging Polska. - nr 01 (2010) , s. 20-24 - Bibliogr.
Nr:
2165615221
artykuł w czasopiśmie
Dokumenty niepublikowane:
1

Tytuł:
Fizykochemiczne przemiany lipidów. Etap 3
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2014
Opis fizyczny:
62 k.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
075/WT-KChO/01/2014/S/4271
Sygnatura:
NP-1424/3/Magazyn
Nr:
2168301131
naukowo-badawcze
1
Preferencje konsumentów w zakresie wyboru opakowań do tłuszczów roślinnych = Consumer Preferences in the Choise of Packaging of Vegetables Fats / Joanna Białek, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni. - nr 88 (2015), s. 182-187. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo - wybrane zagadnienia. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://zeszyty.am.gdynia.pl/artykul/Preferencje%20konsumentow%20w%20zakresie%20wyboru%20opakowan%20do%20tluszczow%20roslinnych_348.pdf. - ISSN 1644-1818
2
Survey of Consumer Preferences for Foods Containing Plant Stanol-enriched Fats = Badanie preferencji konsumentów w zakresie spożywania tłuszczów wzbogaconych w stanole roślinne / Joanna Białek, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA // W: Medycyna naturalna w leczeniu i profilaktyce nowotworów / red. nauk. Anna Goździcka-Józefiak, Henryk Różański. - Krosno ; Wrocław : Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia, 2014. - S. 11-18. - Summ., streszcz. - ISBN 978-83-64457-11-1
3
Fatty Acid Profile and Oxidation Kinetics of Selected Fat Emulsions = Profil kwasów tłuszczowych i dynamika utleniania wybranych emulsji tłuszczowych / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Joanna Białek // W: Selected Determinants of Food Products Quality = Wybrane determinanty jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego - Wydawnictwo, 2014. - S. 182-191. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-291-6
4
Preferencje konsumentów w zakresie wyboru opakowania do tłuszczów roślinnych / Joanna Białek, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA // W: Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Gdynia, 11-13 maja 2014 : streszczenia. - Gdynia : Akademia Morska, 2014. - S. 49. - Dostępne tylko streszczenie
5
Characteristic of Modern Packaging of Lipid Emulsions / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Joanna Białek // W: Current Trends in Commodity Science : Packaging and Ecology / ed. Natalia Czaja-Jagielska. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013. - S. 18-27. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-911169-6-8
6
Współczesny rynek tłuszczów ze szczególnym uwzględnieniem obrotu towarowego tłuszczami roślinnymi = The Contemporary Oil Market with a Focus on Plant Oil Trading / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Joanna Białek // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 918 (2013), s. 51-69. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/721/533. - ISSN 1898-6447
7
Characteristic of Modern Packaging of Lipid Emulsions / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Joanna BIAŁEK // W: Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds.: Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013. - S. 121. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-911169-3-7
8
Conditions of competitiveness development in the sector of packaging = Uwarunkowania rozwoju konkurencyjności w branży opakowań / Marzena UCHEREK, Joanna Białek // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 3 (2011), s. 101-110. - Summ., streszcz. - ISSN 1733-747X
9
Licho nie śpi / Marzena UCHEREK, Joanna Białek // Packaging Polska : magazyn dla nowoczesnego przemysłu opakowaniowego. - nr 01 (2010), s. 20-24. - Bibliogr. - ISSN 1509-1767
10
Fizykochemiczne przemiany lipidów. Etap 3 / kier. projektu: Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA ; zespół: Lidia OSTASZ, Piotr KOZERA, Joanna BIAŁEK. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2014. - 62 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
1
Białek J., Kondratowicz-Pietruszka E., (2015), Preferencje konsumentów w zakresie wyboru opakowań do tłuszczów roślinnych, "Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni", nr 88, s. 182-187; http://zeszyty.am.gdynia.pl/artykul/Preferencje%20konsumentow%20w%20zakresie%20wyboru%20opakowan%20do%20tluszczow%20roslinnych_348.pdf
2
Białek J., Kondratowicz-Pietruszka E., (2014), Survey of Consumer Preferences for Foods Containing Plant Stanol-enriched Fats. [W:] Goździcka-Józefiak A., Różański H. (red.), Medycyna naturalna w leczeniu i profilaktyce nowotworów, Krosno ; Wrocław : Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia, s. 11-18.
3
Kondratowicz-Pietruszka E., Białek J., (2014), Fatty Acid Profile and Oxidation Kinetics of Selected Fat Emulsions. [W:] Żuchowski J., Zieliński R. (red.), Selected Determinants of Food Products Quality, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego - Wydawnictwo, s. 182-191.
4
Białek J., Kondratowicz-Pietruszka E., (2014), Preferencje konsumentów w zakresie wyboru opakowania do tłuszczów roślinnych. [W:] Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce: Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Gdynia, 11-13 maja 2014 : streszczenia, Gdynia : Akademia Morska, s. 49.
5
Kondratowicz-Pietruszka E., Białek J., (2013), Characteristic of Modern Packaging of Lipid Emulsions. [W:] Czaja-Jagielska N. (red.), Current Trends in Commodity Science : Packaging and Ecology, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 18-27.
6
Kondratowicz-Pietruszka E., Białek J., (2013), Współczesny rynek tłuszczów ze szczególnym uwzględnieniem obrotu towarowego tłuszczami roślinnymi, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 918, s. 51-69; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/721/533
7
Kondratowicz-Pietruszka E., Białek J., (2013), Characteristic of Modern Packaging of Lipid Emulsions. [W:] Gwiazdowska D., Kluczyńska K. (red.), Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 121.
8
Ucherek M., Białek J., (2011), Conditions of competitiveness development in the sector of packaging, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 3, s. 101-110.
9
Ucherek M., Białek J., (2010), Licho nie śpi, "Packaging Polska", nr 01, s. 20-24.
10
Ostasz L., Kozera P., Białek J., (2014), Fizykochemiczne przemiany lipidów. Etap 3, Kondratowicz-Pietruszka E. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 62 k.
1
@article{UEK:2168301225,
author = "Białek Joanna and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta",
title = "Preferencje konsumentów w zakresie wyboru opakowań do tłuszczów roślinnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni",
number = "88",
pages = "182-187",
adress = "",
year = "2015",
}
2
@inbook{UEK:2168303783,
author = "Białek Joanna and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta",
title = "Survey of Consumer Preferences for Foods Containing Plant Stanol-enriched Fats",
booktitle = "Medycyna naturalna w leczeniu i profilaktyce nowotworów",
pages = "11-18",
adress = "Krosno ; Wrocław",
publisher = "Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia",
year = "2014",
isbn = "978-83-64457-11-1",
}
3
@inbook{UEK:2168303825,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Białek Joanna",
title = "Fatty Acid Profile and Oxidation Kinetics of Selected Fat Emulsions",
booktitle = "Selected Determinants of Food Products Quality",
pages = "182-191",
adress = "Radom",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego - Wydawnictwo",
year = "2014",
isbn = "978-83-7789-291-6",
}
4
@misc{UEK:2168284329,
author = "Białek Joanna and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta",
title = "Preferencje konsumentów w zakresie wyboru opakowania do tłuszczów roślinnych",
booktitle = "Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce",
pages = "49",
adress = "Gdynia",
publisher = "Akademia Morska",
year = "2014",
}
5
@inbook{UEK:2168292363,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Białek Joanna",
title = "Characteristic of Modern Packaging of Lipid Emulsions",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Packaging and Ecology",
pages = "18-27",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2013",
isbn = "978-83-911169-6-8",
}
6
@article{UEK:2168287357,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Białek Joanna",
title = "Współczesny rynek tłuszczów ze szczególnym uwzględnieniem obrotu towarowego tłuszczami roślinnymi",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "918",
pages = "51-69",
year = "2013",
}
7
@misc{UEK:2168294697,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Białek Joanna",
title = "Characteristic of Modern Packaging of Lipid Emulsions",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts",
pages = "121",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2013",
isbn = "978-83-911169-3-7",
}
8
@article{UEK:2168289757,
author = "Ucherek Marzena and Białek Joanna",
title = "Conditions of competitiveness development in the sector of packaging",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "3",
pages = "101-110",
year = "2011",
}
9
@article{UEK:2165615221,
author = "Ucherek Marzena and Białek Joanna",
title = "Licho nie śpi",
journal = "Packaging Polska",
number = "01",
pages = "20-24",
year = "2010",
}
10
@unpublished{UEK:2168301131,
author = "Ostasz Lidia and Kozera Piotr and Białek Joanna",
title = "Fizykochemiczne przemiany lipidów",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2014",
}