Publikacje wybranego autora

1

Konferencja:
13th International Quality Conference Quality Festival 2019, Kragujevac, Serbia, od 2019-05-29 do 2019-06-01
Tytuł:
Academic Entrepreneurship and the EU Funds in Poland 2014-2020
Źródło:
Proceedings on Engineering Sciences. - vol. 1, no. 2 (2019) , s. 901-910. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168336681
artykuł w czasopiśmie
2

Konferencja:
13th International Quality Conference Quality Festival 2019, Kragujevac, Serbia, od 2019-05-29 do 2019-06-01
Tytuł:
Ethics and Trust While Food Safety Crisis
Źródło:
Proceedings on Engineering Sciences. - vol. 1, no. 2 (2019) , s. 257-260. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168336677
artykuł w czasopiśmie
3

Konferencja:
13th International Quality Conference Quality Festival 2019, Kragujevac, Serbia, od 2019-05-29 do 2019-06-01
Tytuł:
Food Risk Analysis
Źródło:
Proceedings on Engineering Sciences. - vol. 1, no. 2 (2019) , s. 261-272. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168336679
artykuł w czasopiśmie
4

Tytuł:
Food Consumers - Types and Attitudes = Konsumenci żywności - typologia i postawy
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (53) (2017) , s. 22-32. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168323367
artykuł w czasopiśmie
5

Konferencja:
2nd International Conference on Quality of Life, Kragujevac, Serbia, od 2017-06-08 do 2017-06-10
Tytuł:
The Application of the Analytic Hierarchy Process in Assessing the Quality of Life [dokument elektroniczny]
Źródło:
2. International Conference on Quality of Life / ed. Slavko Arsovski, Danijela Tadić, Miladin Stefanović - Kragujevac: Faculty of Engineering, Center for Quality, 2017, s. 113-119. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-86-6335-043-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168323735
rozdział w materiałach konferencyjnych
6

Tytuł:
Zachowanie konsumentów - kwestionariusz HTAS = Consumer Behaviour - HTAS Questionnaire
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 443-455. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168315049
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
7

Tytuł:
Threat Assessment Critical Control Point (TACCP)
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 431-442. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168315043
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
8

Konferencja:
2nd International Conference on Quality of Life, Kragujevac, Serbia, od 2017-06-08 do 2017-06-10
Tytuł:
Food Quality and Safety as Important Aspects of Quality of Life [dokument elektroniczny]
Źródło:
2. International Conference on Quality of Life / ed. Slavko Arsovski, Danijela Tadić, Miladin Stefanović - Kragujevac: Faculty of Engineering, Center for Quality, 2017, s. 287-292. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-86-6335-043-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168323737
rozdział w materiałach konferencyjnych
9

Tytuł:
Food Safety Versus other Characteristics of Food by Consumers = Bezpieczeństwo a inne cechy żywności w opinii konsumentów
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (2015) , s. 11-23. - Streszcz., summ.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168295249
artykuł w czasopiśmie
10

Tytuł:
Etapy analizy ryzyka bezpieczeństwa żywności
Źródło:
Problemy Jakości. - nr 6 (2015) , s. 32-36. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 11.00 pkt
Nr:
2168300635
artykuł w czasopiśmie
11

Tytuł:
Wybrane fakultatywne aspekty zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015, s. 326-332 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-2-4
Nr:
2168292053
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
12

Tytuł:
Ocena jakości informacji na stronach internetowych zawierających treści o żywności = Evaluation of the Quality of Information on Websites Presenting Contents about Food
Źródło:
Funkcjonowanie i doskonalenie zarządzania : aspekty społeczne = The Functioning and Improvement of Management : Social Aspects / red. Urszula BALON i Tadeusza SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015, s. 93-104 - Bibliogr., netografia.
ISBN:
978-83-942362-2-9
Nr:
2168293799
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
13

Tytuł:
Wybrane fakultatywne aspekty zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności
Źródło:
XII Sesja Naukowa z cyklu : Wyzwania Zarządzania Jakością : materiały konferencyjne, Kraków 22-24.04.2015 / [red. merytoryczna Marek SALERNO-KOCHAN] - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015, s. 61. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-940189-6-2
Nr:
2168292081
varia
Zobacz opis całości
14

Tytuł:
Identyfikowalność a bezpieczeństwo żywności
Źródło:
Bezpieczeństwo i Higiena Żywności. - nr 1 (2014) , s. 64-66
Nr:
2168289983
artykuł w czasopiśmie
15

Tytuł:
Food Safety by Consumers - Selected Aspects
Źródło:
Proceedings of the 6th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2014, s. 139. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168283383
varia
16

Tytuł:
Consumers' Knowledge about Food and Food Safety and Quality Assurance Systems
Źródło:
International Journal for Quality Research. - vol. 8, nr 2 (2014) , s. 217-226. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
2168290019
artykuł w czasopiśmie
17

Tytuł:
Consumers' Reactions to Food Scares
Źródło:
International Journal of Consumer Studies. - vol. 38, nr 3 (2014) , s. 251-257. - Pełny tekst dostępny w Wiley Online Library. - Dostępny w World Wide Web
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168290023
artykuł w czasopiśmie
18

Tytuł:
Konsument najmniej odpowiedzialny
Źródło:
Agro Przemysł. - nr 1 (2013) , s. 74-78 - Bibliogr.
Nr:
2168289987
artykuł w czasopiśmie
19

Tytuł:
Zachowanie konsumentów w sytuacji zagrożenia dla zdrowia, którego źródłem jest żywność
Źródło:
Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu - Kraków: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2013, s. 212. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-937001-0-3
Tryb dostępu:
Nr:
2168265364
varia
20

Konferencja:
V Konferencja "Rola informatyki w naukach ekonomicznych i społecznych. Innowacje i implikacje interdyscyplinarne", Kielce, Polska, od 2013-09-12 do 2013-09-12
Tytuł:
Internet jako źródło wiedzy konsumentów o żywności i samoocena poziomu wiedzy = Internet as a Source of Food Knowledge and Self-Assessment of Consumers' Knowledge Level
Źródło:
Rola informatyki w naukach ekonomicznych i społecznych : innowacje i implikacje interdyscyplinarne. T. 2 = The Role of Informatics in Economic and Social Sciences : Innovations and Interdisciplinary Implications / red. Zbigniew E. Zieliński ; [red. nacz. Tadeusz GRABIŃSKI] - Kielce: Wydawnictwo Wyższej Szkoły Handlowej, 2013, s. 7-14. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-89274-85-4
Nr:
2168295151
rozdział w materiałach konferencyjnych
Zobacz opis całości
21

Konferencja:
57th European Organization for Quality Congress (EOQ Congress 2013), Tallinn, Estonia, od 2013-06-17 do 2013-06-20
Tytuł:
Ethics and Trust in Quality Assurance
Źródło:
Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future - Estonia: Estonian Association for Quality, 2013, s. 1-8. - [odczyt: 05.11.2013] - Bibliogr.. - Dostępny w World Wide Web
Tryb dostępu:
Nr:
2168263670
rozdział w materiałach konferencyjnych
22

Tytuł:
Kryteria wyboru żywności = Food Choice Criteria
Źródło:
Żywność : nauka - technologia - jakość = Food : Science - Technology - Quality. - R. 20, nr 6 (91) (2013) , s. 204-219. - Summ., streszcz.
Lista MNiSW:
a
Nr:
2168289973
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
23

Autor:
Niewczas Magdalena , Prusak Anna , Stefanów Piotr
Tytuł:
Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2013, s. 252-259 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-935421-2-3
Nr:
2168271644
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
24

Autor:
Konferencja:
57th European Organization for Quality Congress (EOQ Congress 2013), Tallinn, Estonia, od 2013-06-17 do 2013-06-20
Tytuł:
Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers
Źródło:
Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future - Estonia: Estonian Association for Quality, 2013. - [odczyt: 04.11.2013] - Bibliogr.. - Dostępny w World Wide Web
Tryb dostępu:
Nr:
2168263656
rozdział w materiałach konferencyjnych
25

Tytuł:
Postrzeganie możliwości wystąpienia zagrożenia dla zdrowia ze strony różnych grup żywności = The Possibility of Food Hazards Appearance in Various Types of Food Products
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (2013) , s. 43-53. - Streszcz.
Lista MNiSW:
b
Nr:
2168289969
artykuł w czasopiśmie
26

Tytuł:
Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów
Źródło:
Problemy Jakości. - nr 4 (2013) , s. 40-44. - Summ., streszcz.
Lista MNiSW:
b
Nr:
2168289967
artykuł w czasopiśmie
27

Tytuł:
Bezpieczeństwo żywności w opinii konsumentów
Promotor:
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2012
Opis fizyczny:
231 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-223
Nr:
2168238782
doktorat
28

Tytuł:
Ryzyko bezpieczeństwa żywności : komunikowanie i postrzeganie ryzyka = Food Safety Risk : Food Risk Communication and Risk Perception
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (2012) , s. 47-55. - Summ., streszcz.
Lista MNiSW:
b
Nr:
2168289971
artykuł w czasopiśmie
29

Tytuł:
5S - praktyczne aspekty usprawniania procesów w przedsiębiorstwie
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011, s. 185-188 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-929209-2-2
Nr:
2168290015
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
30

Tytuł:
Konsument na rynku żywności : jego zachowania i wiedza
Źródło:
Agro Przemysł. - nr 1 (2011) , s. 54-57 - Bibliogr.
Nr:
2168289989
artykuł w czasopiśmie
31

Tytuł:
System szybkiego ostrzegania
Źródło:
Bezpieczeństwo i Higiena Żywności. - nr 6 (2011) , s. 20-22
Nr:
2168289979
artykuł w czasopiśmie
32

Tytuł:
Jakość żywności - wybrane definicje
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011, s. 180-184 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-929209-2-2
Nr:
2168290017
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
33

Tytuł:
Kaizen - ciągłe doskonalenie = Kaizen - Continuous Improvement
Źródło:
Zarządzanie jakością : doskonalenie organizacji. T. 1 / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2010, s. 575-583. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-929209-4-6
Nr:
2168289991
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
34

Tytuł:
Audit systemu 5-S
Źródło:
Problemy Jakości. - nr 4 (2010) , s. 21-26. - Summ.
Lista MNiSW:
b
Nr:
2168289965
artykuł w czasopiśmie
35

Tytuł:
Zarządzanie jakością w warunkach globalizacji = Quality management in the time of globalization
Źródło:
Rola informatyki w naukach ekonomicznych i społecznych : innowacje i implikacje interdyscyplinarne. T. 1 / red. Zbigniew E. Zieliński ; [red. nacz. Tadeusz GRABIŃSKI] - Kielce: Wydawnictwo Wyższej Szkoły Handlowej, 2010, s. 162-170. - Materiały nadesłane na II Ogólnopolską Konferencję Naukową zorganizowaną w dniu 9 września 2010 roku przez Wyższą Szkołę Handlową - Bibliogr.
ISBN:
978-83-89274-50-2
Tryb dostępu:
Nr:
2168290101
rozdział w materiałach konferencyjnych
Zobacz opis całości
36

Tytuł:
Co wiedzą konsumenci?
Źródło:
Bezpieczeństwo i Higiena Żywności. - nr 9 (2010) , s. 32-33
Nr:
2168289981
artykuł w czasopiśmie
1
Academic Entrepreneurship and the EU Funds in Poland 2014-2020 / Anna PRUSAK, Tadeusz SIKORA, Magdalena NIEWCZAS-DOBROWOLSKA // Proceedings on Engineering Sciences. - vol. 1, no. 2 (2019), s. 901-910. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 2620-2832
2
Ethics and Trust While Food Safety Crisis / Magdalena NIEWCZAS-DOBROWOLSKA, Tadeusz SIKORA, Anna PRUSAK // Proceedings on Engineering Sciences. - vol. 1, no. 2 (2019), s. 257-260. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 2620-2832
3
Food Risk Analysis / Magdalena NIEWCZAS-DOBROWOLSKA, Tadeusz SIKORA, Anna PRUSAK // Proceedings on Engineering Sciences. - vol. 1, no. 2 (2019), s. 261-272. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 2620-2832
4
Food Consumers - Types and Attitudes = Konsumenci żywności - typologia i postawy / Magdalena NIEWCZAS-DOBROWOLSKA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (53) (2017), s. 22-32. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
5
The Application of the Analytic Hierarchy Process in Assessing the Quality of Life / Anna PRUSAK, Tadeusz SIKORA, Magdalena NIEWCZAS-DOBROWOLSKA // W: 2. International Conference on Quality of Life [Dokument elektroniczny] / ed. Slavko Arsovski, Danijela Tadić, Miladin Stefanović. - Kragujevac : Faculty of Engineering, Center for Quality, 2017. - S. 113-119. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-86-6335-043-4. - Pełny tekst: http://cqm.rs/2017/cd1/pdf/papers/focus_1/16.pdf
6
Zachowanie konsumentów - kwestionariusz HTAS = Consumer Behaviour - HTAS Questionnaire / Magdalena NIEWCZAS-DOBROWOLSKA // W: Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017. - S. 443-455. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-7-4
7
Threat Assessment Critical Control Point (TACCP) / Magdalena NIEWCZAS-DOBROWOLSKA // W: Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017. - S. 431-442. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-7-4
8
Food Quality and Safety as Important Aspects of Quality of Life / Magdalena NIEWCZAS-DOBROWOLSKA, Tadeusz SIKORA, Anna PRUSAK // W: 2. International Conference on Quality of Life [Dokument elektroniczny] / ed. Slavko Arsovski, Danijela Tadić, Miladin Stefanović. - Kragujevac : Faculty of Engineering, Center for Quality, 2017. - S. 287-292. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-86-6335-043-4. - Pełny tekst: http://cqm.rs/2017/cd1/pdf/papers/focus_1/41.pdf
9
Food Safety Versus other Characteristics of Food by Consumers = Bezpieczeństwo a inne cechy żywności w opinii konsumentów / Magdalena NIEWCZAS, Tadeusz SIKORA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (2015), s. 11-23. - Streszcz., summ. - ISSN 1733-747X
10
Etapy analizy ryzyka bezpieczeństwa żywności / Magdalena NIEWCZAS // Problemy Jakości. - nr 6 (2015), s. 32-36. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISSN 0137-8651
11
Wybrane fakultatywne aspekty zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności / Magdalena NIEWCZAS // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015. - S. 326-332. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940189-2-4
12
Ocena jakości informacji na stronach internetowych zawierających treści o żywności = Evaluation of the Quality of Information on Websites Presenting Contents about Food / Magdalena NIEWCZAS // W: Funkcjonowanie i doskonalenie zarządzania : aspekty społeczne = The Functioning and Improvement of Management : Social Aspects / red. Urszula BALON i Tadeusza SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015. - S. 93-104. - Bibliogr., netografia. - ISBN 978-83-942362-2-9
13
Wybrane fakultatywne aspekty zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności / NIEWCZAS Magdalena // W: XII Sesja Naukowa z cyklu : Wyzwania Zarządzania Jakością : materiały konferencyjne, Kraków 22-24.04.2015 / [red. merytoryczna Marek SALERNO-KOCHAN]. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015. - S. 61. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-940189-6-2
14
Identyfikowalność a bezpieczeństwo żywności / Magdalena Niewczas // Bezpieczeństwo i Higiena Żywności. - nr 1 (2014), s. 64-66. - ISSN 1643-4714
15
Food Safety by Consumers - Selected Aspects / SIKORA T., Niewczas M. // W: Proceedings of the 6th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław 26 -27 June 2014. - Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014. - S. 139. - Dostępne tylko streszczenie
16
Consumers' Knowledge about Food and Food Safety and Quality Assurance Systems / Magdalena NIEWCZAS // International Journal for Quality Research. - vol. 8, nr 2 (2014), s. 217-226. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.ijqr.net/journal/v8-n2/6.pdf. - ISSN 1800-6450
17
Consumers' Reactions to Food Scares / Magdalena NIEWCZAS // International Journal of Consumer Studies. - vol. 38, nr 3 (2014), s. 251-257. - Summ.. - Pełny tekst dostępny w Wiley Online Library. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://onlinelibrary.wiley.com/enhanced/doi/10.1111/ijcs.12097/. - ISSN 1470-6423
18
Konsument najmniej odpowiedzialny / Magdalena Niewczas // Agro Przemysł. - nr 1 (2013), s. 74-78. - Bibliogr. - ISSN 1734-7971
19
Zachowanie konsumentów w sytuacji zagrożenia dla zdrowia, którego źródłem jest żywność / Tadeusz SIKORA, Magdalena Niewczas // W: Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu : XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN Kraków, 2-3 lipca 2013 r. : Materiały Konferencji Naukowej. - Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2013. - S. 212. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-937001-0-3. - Pełny tekst: http://sesjapan.ur.krakow.pl/zasoby/69/materialy_konferencyjne_XLI_sesja_PAN.pdf#page=212&view=Fit
20
Internet jako źródło wiedzy konsumentów o żywności i samoocena poziomu wiedzy = Internet as a Source of Food Knowledge and Self-Assessment of Consumers' Knowledge Level / Magdalena Niewczas // W: Rola informatyki w naukach ekonomicznych i społecznych : innowacje i implikacje interdyscyplinarne. T. 2 = The Role of Informatics in Economic and Social Sciences : Innovations and Interdisciplinary Implications / red. Zbigniew E. Zieliński ; [red. nacz. Tadeusz GRABIŃSKI]. - Kielce : Wydawnictwo Wyższej Szkoły Handlowej, 2013. - S. 7-14. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-89274-85-4
21
Ethics and Trust in Quality Assurance / T. SIKORA, M. Niewczas, A. PRUSAK // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - S. 1-8. - Summ.. - [odczyt: 05.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Sikora%20Niewczas%20Prusak.pdf
22
Kryteria wyboru żywności = Food Choice Criteria / Magdalena Niewczas // Żywność : nauka - technologia - jakość = Food : Science - Technology - Quality. - R. 20, nr 6 (91) (2013), s. 204-219. - Summ., streszcz. - Pełny tekst: http://www.pttz.org/zyw/wyd/czas/2013,%206(91)/17_Niewczas.pdf. - ISSN 2451-0769
23
Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości / Magdalena Niewczas, Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2013. - S. 252-259. - Bibliogr. - ISBN 978-83-935421-2-3
24
Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers / A. PRUSAK, P. Stefanów, M. Niewczas, T. SIKORA // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - 1-9. - Summ.. - [odczyt: 04.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Prusak%20Stefan%C3%B3w%20Niewczas%20Sikora.pdf
25
Postrzeganie możliwości wystąpienia zagrożenia dla zdrowia ze strony różnych grup żywności = The Possibility of Food Hazards Appearance in Various Types of Food Products / Magdalena Niewczas // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (2013), s. 43-53. - Streszcz. - ISSN 1733-747X
26
Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów / Magdalena Niewczas // Problemy Jakości. - nr 4 (2013), s. 40-44. - Summ., streszcz. - ISSN 0137-8651
27
Bezpieczeństwo żywności w opinii konsumentów / Magdalena Niewczas ; Promotor: Tadeusz SIKORA. - Kraków, 2012. - 231 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://bg.uek.krakow.pl/e-zasoby/doktoraty_full.php?nr=1200002573
28
Ryzyko bezpieczeństwa żywności : komunikowanie i postrzeganie ryzyka = Food Safety Risk : Food Risk Communication and Risk Perception / Magdalena Niewczas // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (2012), s. 47-55. - Summ., streszcz. - ISSN 1733-747X
29
5S - praktyczne aspekty usprawniania procesów w przedsiębiorstwie / Magdalena Niewczas // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011. - S. 185-188. - Bibliogr. - ISBN 978-83-929209-2-2
30
Konsument na rynku żywności : jego zachowania i wiedza / Magdalena Niewczas // Agro Przemysł. - nr 1 (2011), s. 54-57. - Bibliogr. - ISSN 1734-7971
31
System szybkiego ostrzegania / Magdalena Niewczas // Bezpieczeństwo i Higiena Żywności. - nr 6 (2011), s. 20-22. - ISSN 1643-4714
32
Jakość żywności - wybrane definicje / Magdalena Niewczas // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2011. - S. 180-184. - Bibliogr. - ISBN 978-83-929209-2-2
33
Kaizen - ciągłe doskonalenie = Kaizen - Continuous Improvement / Magdalena Niewczas // W: Zarządzanie jakością : doskonalenie organizacji. T. 1 / red. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2010. - S. 575-583. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-929209-4-6
34
Audit systemu 5-S / Magdalena Niewczas // Problemy Jakości. - nr 4 (2010), s. 21-26. - Summ. - ISSN 0137-8651
35
Zarządzanie jakością w warunkach globalizacji = Quality management in the time of globalization / Magdalena Niewczas // W: Rola informatyki w naukach ekonomicznych i społecznych : innowacje i implikacje interdyscyplinarne. T. 1 / red. Zbigniew E. Zieliński ; [red. nacz. Tadeusz GRABIŃSKI]. - Kielce : Wydawnictwo Wyższej Szkoły Handlowej, 2010. - S. 162-170. - Streszcz., summ.. - Materiały nadesłane na II Ogólnopolską Konferencję Naukową zorganizowaną w dniu 9 września 2010 roku przez Wyższą Szkołę Handlową. - Bibliogr. - ISBN 978-83-89274-50-2. - Pełny tekst: http://docplayer.pl/570250-Rola-informatyki-w-naukach-ekonomicznych-i-spolecznych.html
36
Co wiedzą konsumenci? / Magdalena Niewczas // Bezpieczeństwo i Higiena Żywności. - nr 9 (2010), s. 32-33. - ISSN 1643-4714
1
Prusak A., Sikora T., Niewczas-Dobrowolska M., (2019), Academic Entrepreneurship and the EU Funds in Poland 2014-2020, "Proceedings on Engineering Sciences", vol. 1, no. 2, s. 901-910.
2
Niewczas-Dobrowolska M., Sikora T., Prusak A., (2019), Ethics and Trust While Food Safety Crisis, "Proceedings on Engineering Sciences", vol. 1, no. 2, s. 257-260.
3
Niewczas-Dobrowolska M., Sikora T., Prusak A., (2019), Food Risk Analysis, "Proceedings on Engineering Sciences", vol. 1, no. 2, s. 261-272.
4
Niewczas-Dobrowolska M., (2017), Food Consumers - Types and Attitudes, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 4 (53), s. 22-32.
5
Prusak A., Sikora T., Niewczas-Dobrowolska M., (2017), The Application of the Analytic Hierarchy Process in Assessing the Quality of Life. [W:] Arsovski S., Tadić D., Stefanović M. (red.), 2. International Conference on Quality of Life [Dokument elektroniczny], Kragujevac : Faculty of Engineering, Center for Quality, s. 113-119.
6
Niewczas-Dobrowolska M., (2017), Zachowanie konsumentów - kwestionariusz HTAS. [W:] Sikora T. (red.), Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 443-455.
7
Niewczas-Dobrowolska M., (2017), Threat Assessment Critical Control Point (TACCP). [W:] Sikora T. (red.), Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 431-442.
8
Niewczas-Dobrowolska M., Sikora T., Prusak A., (2017), Food Quality and Safety as Important Aspects of Quality of Life. [W:] Arsovski S., Tadić D., Stefanović M. (red.), 2. International Conference on Quality of Life [Dokument elektroniczny], Kragujevac : Faculty of Engineering, Center for Quality, s. 287-292.
9
Niewczas M., Sikora T., (2015), Food Safety Versus other Characteristics of Food by Consumers, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 2, s. 11-23.
10
Niewczas M., (2015), Etapy analizy ryzyka bezpieczeństwa żywności, "Problemy Jakości", nr 6, s. 32-36.
11
Niewczas M., (2015), Wybrane fakultatywne aspekty zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 326-332.
12
Niewczas M., (2015), Ocena jakości informacji na stronach internetowych zawierających treści o żywności. [W:] Balon U., Sikora T. (red.), Funkcjonowanie i doskonalenie zarządzania : aspekty społeczne, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 93-104.
13
Niewczas M., (2015), Wybrane fakultatywne aspekty zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), XII Sesja Naukowa z cyklu : Wyzwania Zarządzania Jakością : materiały konferencyjne, Kraków 22-24.04.2015, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 61.
14
Niewczas M., (2014), Identyfikowalność a bezpieczeństwo żywności, "Bezpieczeństwo i Higiena Żywności", nr 1, s. 64-66.
15
Sikora T., Niewczas M., (2014), Food Safety by Consumers - Selected Aspects. [W:] Proceedings of the 6th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain: Wrocław 26 -27 June 2014, Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, s. 139.
16
Niewczas M., (2014), Consumers' Knowledge about Food and Food Safety and Quality Assurance Systems, "International Journal for Quality Research", vol. 8, nr 2, s. 217-226; http://www.ijqr.net/journal/v8-n2/6.pdf
17
Niewczas M., (2014), Consumers' Reactions to Food Scares, "International Journal of Consumer Studies", vol. 38, nr 3, s. 251-257; http://onlinelibrary.wiley.com/enhanced/doi/10.1111/ijcs.12097/
18
Niewczas M., (2013), Konsument najmniej odpowiedzialny, "Agro Przemysł", nr 1, s. 74-78.
19
Sikora T., Niewczas M., (2013), Zachowanie konsumentów w sytuacji zagrożenia dla zdrowia, którego źródłem jest żywność. [W:] Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu: XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN Kraków, 2-3 lipca 2013 r. : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, s. 212.
20
Niewczas M., (2013), Internet jako źródło wiedzy konsumentów o żywności i samoocena poziomu wiedzy. [W:] Zieliński Z., Grabiński T. (red.), Rola informatyki w naukach ekonomicznych i społecznych : innowacje i implikacje interdyscyplinarne, T. 2, Kielce : Wydawnictwo Wyższej Szkoły Handlowej, s. 7-14.
21
Sikora T., Niewczas M., Prusak A., (2013), Ethics and Trust in Quality Assurance. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality, s. 1-8.
22
Niewczas M., (2013), Kryteria wyboru żywności, "Żywność : nauka - technologia - jakość", R. 20, nr 6 (91), s. 204-219; http://www.pttz.org/zyw/wyd/czas/2013,%206(91)/17_Niewczas.pdf
23
Niewczas M., Prusak A., Stefanów P., (2013), Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 252-259.
24
Prusak A., Stefanów P., Niewczas M., Sikora T., (2013), Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality
25
Niewczas M., (2013), Postrzeganie możliwości wystąpienia zagrożenia dla zdrowia ze strony różnych grup żywności, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 2, s. 43-53.
26
Niewczas M., (2013), Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów, "Problemy Jakości", nr 4, s. 40-44.
27
Niewczas M., (2012), Bezpieczeństwo żywności w opinii konsumentów, Prom. Sikora T., Kraków : , 231 k.
28
Niewczas M., (2012), Ryzyko bezpieczeństwa żywności : komunikowanie i postrzeganie ryzyka, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 2, s. 47-55.
29
Niewczas M., (2011), 5S - praktyczne aspekty usprawniania procesów w przedsiębiorstwie. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 185-188.
30
Niewczas M., (2011), Konsument na rynku żywności : jego zachowania i wiedza, "Agro Przemysł", nr 1, s. 54-57.
31
Niewczas M., (2011), System szybkiego ostrzegania, "Bezpieczeństwo i Higiena Żywności", nr 6, s. 20-22.
32
Niewczas M., (2011), Jakość żywności - wybrane definicje. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 180-184.
33
Niewczas M., (2010), Kaizen - ciągłe doskonalenie. [W:] Sikora T. (red.), Zarządzanie jakością : doskonalenie organizacji, T. 1, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 575-583.
34
Niewczas M., (2010), Audit systemu 5-S, "Problemy Jakości", nr 4, s. 21-26.
35
Niewczas M., (2010), Zarządzanie jakością w warunkach globalizacji. [W:] Zieliński Z., Grabiński T. (red.), Rola informatyki w naukach ekonomicznych i społecznych : innowacje i implikacje interdyscyplinarne, T. 1, Kielce : Wydawnictwo Wyższej Szkoły Handlowej, s. 162-170.
36
Niewczas M., (2010), Co wiedzą konsumenci?, "Bezpieczeństwo i Higiena Żywności", nr 9, s. 32-33.
1
@article{UEK:2168336681,
author = "Prusak Anna and Sikora Tadeusz and Niewczas-Dobrowolska Magdalena",
title = "Academic Entrepreneurship and the EU Funds in Poland 2014-2020",
journal = "Proceedings on Engineering Sciences",
number = "vol. 1, no. 2",
pages = "901-910",
year = "2019",
}
2
@article{UEK:2168336677,
author = "Niewczas-Dobrowolska Magdalena and Sikora Tadeusz and Prusak Anna",
title = "Ethics and Trust While Food Safety Crisis",
journal = "Proceedings on Engineering Sciences",
number = "vol. 1, no. 2",
pages = "257-260",
year = "2019",
}
3
@article{UEK:2168336679,
author = "Niewczas-Dobrowolska Magdalena and Sikora Tadeusz and Prusak Anna",
title = "Food Risk Analysis",
journal = "Proceedings on Engineering Sciences",
number = "vol. 1, no. 2",
pages = "261-272",
year = "2019",
}
4
@article{UEK:2168323367,
author = "Niewczas-Dobrowolska Magdalena",
title = "Food Consumers - Types and Attitudes",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "4 (53)",
pages = "22-32",
year = "2017",
}
5
@inbook{UEK:2168323735,
author = "Prusak Anna and Sikora Tadeusz and Niewczas-Dobrowolska Magdalena",
title = "The Application of the Analytic Hierarchy Process in Assessing the Quality of Life",
booktitle = "2. International Conference on Quality of Life",
pages = "113-119",
adress = "Kragujevac",
publisher = "Faculty of Engineering, Center for Quality",
year = "2017",
edition = "",
isbn = "978-86-6335-043-4",
}
6
@inbook{UEK:2168315049,
author = "Niewczas-Dobrowolska Magdalena",
title = "Zachowanie konsumentów - kwestionariusz HTAS",
booktitle = "Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej",
pages = "443-455",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2017",
isbn = "978-83-942362-7-4",
}
7
@inbook{UEK:2168315043,
author = "Niewczas-Dobrowolska Magdalena",
title = "Threat Assessment Critical Control Point (TACCP)",
booktitle = "Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej",
pages = "431-442",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2017",
isbn = "978-83-942362-7-4",
}
8
@inbook{UEK:2168323737,
author = "Niewczas-Dobrowolska Magdalena and Sikora Tadeusz and Prusak Anna",
title = "Food Quality and Safety as Important Aspects of Quality of Life",
booktitle = "2. International Conference on Quality of Life",
pages = "287-292",
adress = "Kragujevac",
publisher = "Faculty of Engineering, Center for Quality",
year = "2017",
edition = "",
isbn = "978-86-6335-043-4",
}
9
@article{UEK:2168295249,
author = "Niewczas Magdalena and Sikora Tadeusz",
title = "Food Safety Versus other Characteristics of Food by Consumers",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "2",
pages = "11-23",
year = "2015",
}
10
@article{UEK:2168300635,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Etapy analizy ryzyka bezpieczeństwa żywności",
journal = "Problemy Jakości",
number = "6",
pages = "32-36",
year = "2015",
}
11
@inbook{UEK:2168292053,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Wybrane fakultatywne aspekty zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "326-332",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2015",
isbn = "978-83-940189-2-4",
}
12
@inbook{UEK:2168293799,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Ocena jakości informacji na stronach internetowych zawierających treści o żywności",
booktitle = "Funkcjonowanie i doskonalenie zarządzania : aspekty społeczne",
pages = "93-104",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2015",
isbn = "978-83-942362-2-9",
}
13
@misc{UEK:2168292081,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Wybrane fakultatywne aspekty zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności",
booktitle = "XII Sesja Naukowa z cyklu : Wyzwania Zarządzania Jakością : materiały konferencyjne, Kraków 22-24.04.2015",
pages = "61",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2015",
isbn = "978-83-940189-6-2",
}
14
@article{UEK:2168289983,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Identyfikowalność a bezpieczeństwo żywności",
journal = "Bezpieczeństwo i Higiena Żywności",
number = "1",
pages = "64-66",
year = "2014",
}
15
@misc{UEK:2168283383,
author = "Sikora T. and Niewczas M.",
title = "Food Safety by Consumers - Selected Aspects",
booktitle = "Proceedings of the 6th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain",
pages = "139",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2014",
}
16
@article{UEK:2168290019,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Consumers' Knowledge about Food and Food Safety and Quality Assurance Systems",
journal = "International Journal for Quality Research",
number = "vol. 8, 2",
pages = "217-226",
year = "2014",
}
17
@article{UEK:2168290023,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Consumers' Reactions to Food Scares",
journal = "International Journal of Consumer Studies",
number = "vol. 38, 3",
pages = "251-257",
year = "2014",
}
18
@article{UEK:2168289987,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Konsument najmniej odpowiedzialny",
journal = "Agro Przemysł",
number = "1",
pages = "74-78",
year = "2013",
}
19
@misc{UEK:2168265364,
author = "Sikora Tadeusz and Niewczas Magdalena",
title = "Zachowanie konsumentów w sytuacji zagrożenia dla zdrowia, którego źródłem jest żywność",
booktitle = "Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu",
pages = "212",
adress = "Kraków",
publisher = "Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności",
year = "2013",
isbn = "978-83-937001-0-3",
}
20
@inbook{UEK:2168295151,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Internet jako źródło wiedzy konsumentów o żywności i samoocena poziomu wiedzy",
booktitle = "Rola informatyki w naukach ekonomicznych i społecznych : innowacje i implikacje interdyscyplinarne. T. 2",
pages = "7-14",
adress = "Kielce",
publisher = "Wydawnictwo Wyższej Szkoły Handlowej",
year = "2013",
isbn = "978-83-89274-85-4",
}
21
@inbook{UEK:2168263670,
author = "Sikora Tadeusz and Niewczas Magdalena and Prusak Anna",
title = "Ethics and Trust in Quality Assurance",
booktitle = "Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future",
pages = "1-8",
adress = "Estonia",
publisher = "Estonian Association for Quality",
year = "2013",
}
22
@article{UEK:2168289973,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Kryteria wyboru żywności",
journal = "Żywność : nauka - technologia - jakość",
number = "R. 20, 6 (91)",
pages = "204-219",
year = "2013",
}
23
@inbook{UEK:2168271644,
author = "Niewczas Magdalena and Prusak Anna and Stefanów Piotr",
title = "Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "252-259",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2013",
isbn = "978-83-935421-2-3",
}
24
@inbook{UEK:2168263656,
author = "Prusak Anna and Stefanów Piotr and Niewczas Magdalena and Sikora Tadeusz",
title = "Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers",
booktitle = "Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future",
pages = "",
adress = "Estonia",
publisher = "Estonian Association for Quality",
year = "2013",
}
25
@article{UEK:2168289969,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Postrzeganie możliwości wystąpienia zagrożenia dla zdrowia ze strony różnych grup żywności",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "2",
pages = "43-53",
year = "2013",
}
26
@article{UEK:2168289967,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów",
journal = "Problemy Jakości",
number = "4",
pages = "40-44",
year = "2013",
}
27
@unpublished{UEK:2168238782,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Bezpieczeństwo żywności w opinii konsumentów",
adress = "Kraków",
year = "2012",
}
28
@article{UEK:2168289971,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Ryzyko bezpieczeństwa żywności : komunikowanie i postrzeganie ryzyka",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "2",
pages = "47-55",
year = "2012",
}
29
@inbook{UEK:2168290015,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "5S - praktyczne aspekty usprawniania procesów w przedsiębiorstwie",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "185-188",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2011",
isbn = "978-83-929209-2-2",
}
30
@article{UEK:2168289989,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Konsument na rynku żywności : jego zachowania i wiedza",
journal = "Agro Przemysł",
number = "1",
pages = "54-57",
year = "2011",
}
31
@article{UEK:2168289979,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "System szybkiego ostrzegania",
journal = "Bezpieczeństwo i Higiena Żywności",
number = "6",
pages = "20-22",
year = "2011",
}
32
@inbook{UEK:2168290017,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Jakość żywności - wybrane definicje",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "180-184",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2011",
isbn = "978-83-929209-2-2",
}
33
@inbook{UEK:2168289991,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Kaizen - ciągłe doskonalenie",
booktitle = "Zarządzanie jakością : doskonalenie organizacji. T. 1",
pages = "575-583",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2010",
isbn = "978-83-929209-4-6",
}
34
@article{UEK:2168289965,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Audit systemu 5-S",
journal = "Problemy Jakości",
number = "4",
pages = "21-26",
year = "2010",
}
35
@inbook{UEK:2168290101,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Zarządzanie jakością w warunkach globalizacji",
booktitle = "Rola informatyki w naukach ekonomicznych i społecznych : innowacje i implikacje interdyscyplinarne. T. 1",
pages = "162-170",
adress = "Kielce",
publisher = "Wydawnictwo Wyższej Szkoły Handlowej",
year = "2010",
isbn = "978-83-89274-50-2",
}
36
@article{UEK:2168289981,
author = "Niewczas Magdalena",
title = "Co wiedzą konsumenci?",
journal = "Bezpieczeństwo i Higiena Żywności",
number = "9",
pages = "32-33",
year = "2010",
}