Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Consumer Response to Genetically Modified Foods
Źródło:
Reference Module in Food Science - [Amsterdam]: Elsevier, 2018, s. 1-5 - Bibliogr.
ISBN:
978-0-08-100596-5
Nr:
2168328003
rozdział w monografii
2

Konferencja:
18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, Bratysława - Praga, Słowacja - Czechy, od 2018-05-25 do 2018-05-25
Tytuł:
Knowledge, Opinions and Behavior of Polish Consumers Towards Traditional Fruit Juice Products
Źródło:
Proceedings of the 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá - Prague: Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018, s. 80-93. - Summ. - Bibliogr.
Seria:
(Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment)
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science and Product Management of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-80-245-2265-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168324999
rozdział w materiałach konferencyjnych
3

Tytuł:
Nutritional Value and Sensory Quality of Rye and Wheat-Rye Breads as Influenced by Traditional Methods of Their Production = Wartość odżywcza i jakość sensoryczna pieczywa żytniego i pszenno-żytniego produkowanego metodami tradycyjnymi
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 3 (56) (2018) , s. 86-98. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168326211
artykuł w czasopiśmie
4

Tytuł:
Perceptions of Older Consumers Regarding Food Packaging as a Prerequisite for its Improvement : a Case Study of Polish Market
Źródło:
International Journal of Consumer Studies. - vol. 42, iss. 3 (2018) , s. 358-366. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168324091
artykuł w czasopiśmie
5

Tytuł:
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Polish Sausages as Influenced by their Traditionality
Źródło:
Meat Science. - vol. 139 (2018) , s. 25-34. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science and Product Management of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 40.00 pkt
Nr:
2168322763
artykuł w czasopiśmie
6

Tytuł:
Sensory Optimisation in New Food Product Development : a Case Study of Polish Apple Juice
Źródło:
Italian Journal of Food Science. - vol. 30, no. 2 (2018) , s. 317-335. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science and Product Management of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 15.00 pkt
Nr:
2168324417
artykuł w czasopiśmie
7

Konferencja:
18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, Bratysława - Praga, Słowacja - Czechy, od 2018-05-25 do 2018-05-25
Tytuł:
Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers
Źródło:
Proceedings of the 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá - Prague: Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018, s. 362-370. - Summ. - Bibliogr.
Seria:
(Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment)
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-80-245-2265-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168325007
rozdział w materiałach konferencyjnych
8

Tytuł:
A Comparison of Mineral Elements Content in Conventional and Organic Milk from Southern Poland = Porównanie zawartości związków mineralnych w mleku konwencjonalnym i ekologicznym z południowej polski
Źródło:
Żywność : nauka - technologia - jakość = Food : Science - Technology - Quality. - R. 25, nr 1 (114) (2018) , s. 137-150. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science and Product Management of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 15.00 pkt
Nr:
2168324991
artykuł w czasopiśmie
9

Tytuł:
The Influence of Traditional Production Method of Commercial Cold Pressed Pear Juiceon on Its Quality and Chemical Composition = Ocena wpływu tradycyjnej metody wytwarzania na jakość i skład chemiczny komercyjnego soku gruszkowego tłoczonego na zimno
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 3 (56) (2018) , s. 35-47. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168326213
artykuł w czasopiśmie
10

Tytuł:
Designing Quality in the New Food Product Development Process = Kształtowanie jakości w procesie projektowania nowych produktów żywnościowych
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (57) (2018) , s. 35-55. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168332707
artykuł w czasopiśmie
11

Tytuł:
Fatty Acid Compositions of Selected Polish Pork Hams and Sausages as Influenced by Their Traditionality
Źródło:
Sustainability. - vol. 10, iss. 11 (2018) , s. 1-13. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education-grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science and Product Management of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168327967
artykuł w czasopiśmie
12

Tytuł:
Rzetelność informacji dotyczących wartości odżywczej żywności przekąskowej na przykładzie chipsów ziemniaczanych = The Accuracy of the Information Relating to Nutritional Value of Food Snacks Exemplified by Potato Chips
Źródło:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 20-32. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przeznaczonych dla Wydziału Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-4-8
Nr:
2168319199
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
13

Tytuł:
Genetically Modified Foods : Consumer Awareness, Opinions and Attitudes in Selected EU Countries
Źródło:
International Journal of Consumer Studies. - vol. 41, nr 3 (2017) , s. 325-332. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168314021
artykuł w czasopiśmie
14

Tytuł:
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland
Źródło:
Journal of Food Quality. - vol. 2017 (2017) , s. 1-10. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education, grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168318581
artykuł w czasopiśmie
15

Autor:
Popek Stanisław , Halagarda Michał , Kursa Karolina
Tytuł:
A New Model to Identify Botanical Origin of Polish Honeys Based on the Physicochemical Parameters and Chemometric Analysis
Źródło:
LWT-Food Science and Technology. - vol. 77 (2017) , s. 482-487. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a 40.00 pkt
Nr:
2168310965
artykuł w czasopiśmie
16

Tytuł:
Effects of Trehalose and Dough Additives Incorporating Enzymes on Physical Characteristics and Sensory Properties of Frozen Savory Danish Dough
Źródło:
LWT-Food Science and Technology. - vol. 86 (2017) , s. 603-610. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 40.00 pkt
Nr:
2168318579
artykuł w czasopiśmie
17

Tytuł:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges
Adres wydawniczy:
Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017
Opis fizyczny:
235 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. pol. i ang. przy rozdz., Bibliogr. przy rozdz.
ISBN:
978-83-949236-4-8
Nr:
2168319179
monografia
Zobacz powiązane rozdziały
18

Tytuł:
Decomposition Analysis and Consumer Research as Essential Elements of the New Food Product Development Process
Źródło:
British Food Journal. - vol. 119, iss. 3 (2017) , s. 511-526. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was subsidised by the Polish Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 25.00 pkt
Nr:
2168312545
artykuł w czasopiśmie
19

Konferencja:
Konferencja naukowa "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce", Kraków, Polska, od 2017-11-08 do 2017-11-10
Tytuł:
Rzetelność informacji dotyczących wartości odżywczej żywności przekąskowej na przykładzie chipsów ziemniaczanych
Źródło:
Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 32. - Dostępne tylko streszczenie
Program badawczy:
Projekt został sfinansowany ze środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-5-5
Nr:
2168319553
varia
20

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 793-800. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168308015
rozdział w materiałach konferencyjnych
21

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 143. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309383
varia
22

Tytuł:
Ocena sensoryczna w analizie jakości pieczywa tradycyjnego i regionalnego = Sensory Assessment as an Indicator of the Bread Quality
Źródło:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 86-98. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307045
rozdział w monografii
23

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 144. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309387
varia
24

Tytuł:
The Quality of Salted Potato Chips Available on the Polish Market = Jakość solonych chipsów ziemniaczanych dostępnych na polskim rynku
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 8 (956) (2016) , s. 71-86. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was subsidised by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of research potential, awarded to the Department of Commodity Science of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
b 11.00 pkt
Nr:
2168312423
artykuł w czasopiśmie
25

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 784-792. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168308013
rozdział w materiałach konferencyjnych
26

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
Influence of Genetically Modified Raw Materials on Determinants of Product Quality
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 27. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309321
varia
27

Tytuł:
Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity = Jakość miodów tradycyjnych w aspekcie ich autentyczności
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (47) (2016) , s. 64-72. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168305625
artykuł w czasopiśmie
28

Autor:
Kursa Karolina , Popek Stanisław , Halagarda Michał
Konferencja:
29th EFFoST International Conference "Food Science Research and Innovation: Delivering sustainable solutions to the global economy and society", Ateny, Grecja, od 2015-11-10 do 2015-11-12
Tytuł:
A Proposition of a Model to Identify Botanical Origin of Varietal Honey [dokument elektroniczny]
Źródło:
Food Science Research and Innovation / ed. by Efimia Dermesonlouoglou, Virginia Giannou, Eleni Gogou & P. Taoukis - Athens: NTUA, School of Chemical Engineering, 2015, s. 1716-1720. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-618-82196-1-8
Nr:
2168299333
rozdział w materiałach konferencyjnych
29

Autor:
Halagarda Michał , Kowa-Halagarda Katarzyna
Tytuł:
Wybrane właściwości opakowań z polietylenu niskiej gęstości przeznaczonych do zamrażania żywności = Selected Properities of Low-Density Polyethylene Freezer Bags
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (2015) , s. 34-42. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168297205
artykuł w czasopiśmie
30

Tytuł:
Consumers' Opinions and Behaviour Related to the Food on the Go Market Exemplified by Panini Consumers
Źródło:
Food Products Marketing : Concepts and Research : Monograph / eds. Marcin Gębarowski, Tomasz Hermaniuk - Celje: University of Maribor, Faculty of Logistics, 2015, s. 81-94. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-961-6962-17-9
Nr:
2168300865
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
31

Tytuł:
Projektowanie nowych produktów spożywczych a konkurencyjność firmy = New Food Product Development and Company Competitiveness
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 3 (927) (2014) , s. 57-73. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168284355
artykuł w czasopiśmie
32

Tytuł:
The Quality of Convenience Foods on the Example of Soup Concentrates Available on the Polish Market
Źródło:
Food Products' Quality / ed. by Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Stanisław POPEK - Cracow: Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, 2014, s. 35-45 - Bibliogr.
Seria:
(Commodity Science in Research and Practice)
ISBN:
978-83-938909-3-4
Nr:
2168284285
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
33

Tytuł:
Jakość wędlin tradycyjnych = Quality o Traditional Hams
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni. - nr 86 (2014) , s. 237-243. - Tytuł numeru: Wybrane problemy żywienia i towaroznawstwa - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 5.00 pkt
Nr:
2168294537
artykuł w czasopiśmie
34

Tytuł:
Rektor UEK Prezydentem IGWT
Źródło:
Kurier UEK / [red. Piotr CZARNIECKI]. - nr 3 (60) (2014) , s. 24-25. - Dostępny także w wersji on-line
Tryb dostępu:
Nr:
2168291125
artykuł nierecenzowany
Zobacz opis całości
35

Tytuł:
Modelowanie procesu projektowania produktów żywnościowych na przykładzie wyrobów przemysłu piekarniczego
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2014
Opis fizyczny:
217 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Promotor: Stanisław POPEK, Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-299
Nr:
2168292075
doktorat
36

Tytuł:
Jakość wędlin tradycyjnych
Źródło:
Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce - Gdynia: Akademia Morska, 2014, s. 43. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168284321
varia
37

Tytuł:
The Quality of Convenience Foods on the Example of Soup Concentrates Available on the Polish Market
Źródło:
Commodity Science in Research and Practice - Current Achievements and Future Challenges : 19th IGWT Symposium, Cracow, 15-19 September 2014 : Book of Abstracts - Cracow: Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, 2014, s. 65. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168283613
varia
38

Autor:
Halagarda Michał , Kowa-Halagarda Katarzyna
Tytuł:
Wybrane właściwości opakowań z polietylenu niskiej gęstości przeznaczonych do zamrażania żywności
Źródło:
Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r. - Olsztyn: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, 2013, s. 56. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-62863-66-2
Nr:
2168294731
varia
39

Konferencja:
12th IComSC'13, Poznań, Polska, od 2013-09-16 do 2013-09-19
Tytuł:
Regional and Traditional Products on the Breads Market : The Analysis of Consumers' Preferences
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds.: Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013, s. 101. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-911169-3-7
Nr:
2168294685
varia
40

Tytuł:
Ochrona i zasady rejestracji produktów regionalnych i tradycyjnych = Regional and Traditional Products - Protection and Registration Rules
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 918 (2013) , s. 15-31. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Pełny tekst
CC-BY-NC-ND
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168287361
artykuł w czasopiśmie
41

Tytuł:
Regional and Traditional Products on the Market of Bread - the Analysis of Consumers' Preferences
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Analysis and Consumer Acceptance of Food Products / ed. Hanna Śmigielska - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013, s. 7-23. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-911169-7-5
Nr:
2168292343
rozdział w monografii
42

Autor:
Halagarda Michał , Kowa Katarzyna , Cichoń Zofia
Tytuł:
The Quality of Low-density Polyethylene Freezer Bags Available on the Polish Market
Źródło:
Technology and Innovation for a Sustainable Future : a Commodity Science Perspective : 18th IGWT Symposium, Rome, September 24-28th, 2012, Proceedings / ed. Roberto Merli - Rome: Enea, 2012. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-88-8286-269-5
Nr:
2168245288
rozdział w materiałach konferencyjnych
43

Tytuł:
Physicochemical Properties of Conventional and Organic Milk Available on Polish Market : Comparative Analysis
Źródło:
Milchwissenschaft. - Vol. 67, Iss. 3 (2012) , s. 242-245. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
a 15.00 pkt
Nr:
2168267100
artykuł w czasopiśmie
44

Tytuł:
Charakterystyka produkcji ekologicznej w świetle aktualnych wymagań prawnych = Characteristics of Organic Production and Current Legal Requirements
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 881 (2012) , s. 131-151. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168243656
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
45

Tytuł:
Znakowanie produktów spożywczych informacją o wartości odżywczej = Food Product Nutritional Labelling
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011) , s. 19-36. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168221588
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
46

Tytuł:
Projektowanie nowych produktów żywnościowych jako element strategii projakościowej = Food Product Development as an Element of the Quality Strategy
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 205 (2011) , s. 193-201. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168226737
artykuł w czasopiśmie
47

Tytuł:
System Sygnalizacji Świetlnej na sklepowych półkach
Źródło:
Cukiernictwo i Piekarstwo. - t. 13, nr 5 (2009) , s. 58-60
Nr:
2168328299
artykuł w czasopiśmie
48

Tytuł:
New Food Product Development = Projektowanie nowych produktów żywnościowych
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (17) (2008) , s. 32-41. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Nr:
2168328045
artykuł w czasopiśmie
Dokumenty niepublikowane:
1

Tytuł:
Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 4, Przetwory owocowo-warzywne
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2014
Opis fizyczny:
163 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
068/WT-KTŻ/01/2014/S/4264
Sygnatura:
NP-800/4/Magazyn
Nr:
2168301129
naukowo-badawcze
2

Tytuł:
Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 3, Przetwory mięsne
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2013
Opis fizyczny:
180 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
046/WT-KTŻ/01/2013/S/3046
Sygnatura:
NP-800/3/Magazyn
Nr:
2168288771
naukowo-badawcze
3

Tytuł:
Żywność regionalna. Cz. 2, Pieczywo regionalne
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2012
Opis fizyczny:
95 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
56/KTŻ/1/2012/S/056
Sygnatura:
NP-800/2/Magazyn
Nr:
2168277117
naukowo-badawcze
4

Tytuł:
Żywność regionalna. Cz. 1, Przetwory mleczne
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
93 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
119/KTŻ/1/2011/S/598
Sygnatura:
NP-800/1/Magazyn
Nr:
2168269194
naukowo-badawcze
5

Tytuł:
Żywność ekologiczna a konwencjonalna - analiza porównawcza
Kierownik projektu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2010
Opis fizyczny:
78 s.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
16/KTŻ/1/2010/S/529
Sygnatura:
NP-1041/Magazyn
Nr:
2168317897
naukowo-badawcze
1
Consumer Response to Genetically Modified Foods / Michał HALAGARDA, Stanisław POPEK // W: Reference Module in Food Science [on-line]. - [Amsterdam] : Elsevier, 2018. - S. 1-5. - Bibliogr. - ISBN 978-0-08-100596-5
2
Knowledge, Opinions and Behavior of Polish Consumers Towards Traditional Fruit Juice Products / Michał HALAGARDA, Grzegorz SUWAŁA, Stanisław POPEK // W: Proceedings of the 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá. - Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018. - (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, ISSN 2453-6113). - S. 80-93. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-80-245-2265-4. - Pełny tekst: https://ceeconference.vse.cz/wp-content/uploads/2018/05/proceedings2018.pdf
3
Nutritional Value and Sensory Quality of Rye and Wheat-Rye Breads as Influenced by Traditional Methods of Their Production = Wartość odżywcza i jakość sensoryczna pieczywa żytniego i pszenno-żytniego produkowanego metodami tradycyjnymi / Michał HALAGARDA, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 3 (56) (2018), s. 86-98. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
4
Perceptions of Older Consumers Regarding Food Packaging as a Prerequisite for its Improvement : a Case Study of Polish Market / Jarosław ŚWIDA, Michał HALAGARDA, Stanisław POPEK // International Journal of Consumer Studies. - vol. 42, iss. 3 (2018), s. 358-366. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1470-6423
5
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Polish Sausages as Influenced by their Traditionality / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA // Meat Science. - vol. 139 (2018), s. 25-34. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0309-1740
6
Sensory Optimisation in New Food Product Development : a Case Study of Polish Apple Juice / M. HALAGARDA, G. SUWAŁA // Italian Journal of Food Science. - vol. 30, no. 2 (2018), s. 317-335. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1120-1770
7
Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers / Ewa PYRZYŃSKA, Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR // W: Proceedings of the 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá. - Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018. - (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, ISSN 2453-6113). - S. 362-370. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-80-245-2265-4. - Pełny tekst: https://ceeconference.vse.cz/wp-content/uploads/2018/05/proceedings2018.pdf
8
A Comparison of Mineral Elements Content in Conventional and Organic Milk from Southern Poland = Porównanie zawartości związków mineralnych w mleku konwencjonalnym i ekologicznym z południowej polski / Michał HALAGARDA, JoannA PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Kamil FIJOREK // Żywność : nauka - technologia - jakość = Food : Science - Technology - Quality. - R. 25, nr 1 (114) (2018), s. 137-150. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://wydawnictwo.pttz.org/wp-content/uploads/2018/05/10_Halagarda.pdf. - ISSN 2451-0769
9
The Influence of Traditional Production Method of Commercial Cold Pressed Pear Juiceon on Its Quality and Chemical Composition = Ocena wpływu tradycyjnej metody wytwarzania na jakość i skład chemiczny komercyjnego soku gruszkowego tłoczonego na zimno / Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 3 (56) (2018), s. 35-47. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
10
Designing Quality in the New Food Product Development Process = Kształtowanie jakości w procesie projektowania nowych produktów żywnościowych / Michał HALAGARDA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (57) (2018), s. 35-55. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
11
Fatty Acid Compositions of Selected Polish Pork Hams and Sausages as Influenced by Their Traditionality / Michał HALAGARDA , Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA and Wanda KUDEŁKA // Sustainability. - vol. 10, iss. 11 (2018), s. 1-13. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://www.mdpi.com/2071-1050/10/11/3885/pdf. - ISSN 2071-1050
12
Rzetelność informacji dotyczących wartości odżywczej żywności przekąskowej na przykładzie chipsów ziemniaczanych = The Accuracy of the Information Relating to Nutritional Value of Food Snacks Exemplified by Potato Chips / Michał HALAGARDA // W: Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 20-32. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949236-4-8
13
Genetically Modified Foods : Consumer Awareness, Opinions and Attitudes in Selected EU Countries / Stanisław POPEK, Michał HALAGARDA // International Journal of Consumer Studies. - vol. 41, nr 3 (2017), s. 325-332. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1470-6423
14
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, and Ewa PYRZYŃSKA // Journal of Food Quality. - vol. 2017 (2017), s. 1-10. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://www.hindawi.com/journals/jfq/2017/9037016/. - ISSN 0146-9428
15
A New Model to Identify Botanical Origin of Polish Honeys Based on the Physicochemical Parameters and Chemometric Analysis / Stanisław POPEK, Michał HALAGARDA, Karolina Kursa // LWT-Food Science and Technology. - vol. 77 (2017), s. 482-487. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0023-6438
16
Effects of Trehalose and Dough Additives Incorporating Enzymes on Physical Characteristics and Sensory Properties of Frozen Savory Danish Dough / Michał HALAGARDA // LWT-Food Science and Technology. - vol. 86 (2017), s. 603-610. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0023-6438
17
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - 235 s. : il. ; 24 cm. - Streszcz. w jęz. pol. i ang. przy rozdz. - Bibliogr. przy rozdz. - ISBN 978-83-949236-4-8
18
Decomposition Analysis and Consumer Research as Essential Elements of the New Food Product Development Process / Michał HALAGARDA // British Food Journal. - vol. 119, iss. 3 (2017), s. 511-526. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0007-070X
19
Rzetelność informacji dotyczących wartości odżywczej żywności przekąskowej na przykładzie chipsów ziemniaczanych / Michał HALAGARDA // W: Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 32. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949236-5-5
20
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works. - Varna : Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016. - S. 793-800. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-954-21-0904-4. - Pełny tekst: http://igwt2016.ue-varna.bg/proceedings/IGWT_2016_Fulltext_Proceedings.pdf
21
The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips / Michał HALAGARDA, Grzegorz SUWAŁA, Stanisław POPEK // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts. - Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016. - S. 143. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-954-21-0903-7
22
Ocena sensoryczna w analizie jakości pieczywa tradycyjnego i regionalnego = Sensory Assessment as an Indicator of the Bread Quality / Michał HALAGARDA, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ // W: Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016. - S. 86-98. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
23
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts. - Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016. - S. 144. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-954-21-0903-7
24
The Quality of Salted Potato Chips Available on the Polish Market = Jakość solonych chipsów ziemniaczanych dostępnych na polskim rynku / Michał HALAGARDA, Grzegorz SUWAŁA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 8 (956) (2016), s. 71-86. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
25
The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips / Michał HALAGARDA, Grzegorz SUWAŁA, Stanisław POPEK // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works. - Varna : Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016. - S. 784-792. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-954-21-0904-4. - Pełny tekst: http://igwt2016.ue-varna.bg/proceedings/IGWT_2016_Fulltext_Proceedings.pdf
26
Influence of Genetically Modified Raw Materials on Determinants of Product Quality / Stanislaw POPEK, Michal HALAGARDA, Grzegorz SUWALA // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts. - Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016. - S. 27. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-954-21-0903-7
27
Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity = Jakość miodów tradycyjnych w aspekcie ich autentyczności / Wanda KUDEŁKA, Władysław KĘDZIOR, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICz, Grzegorz SUWAŁA, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Ewa PYRZYŃSKA, Michał HALAGARDA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (47) (2016), s. 64-72. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
28
A Proposition of a Model to Identify Botanical Origin of Varietal Honey / Karolina Kursa, Stanislaw POPEK, Michal HALAGARDA // W: Food Science Research and Innovation [Dokument elektroniczny] : Delivering Sustainable Solutions to the Global Economy and Society : Conference Proceedings - Volume 2 / ed. by Efimia Dermesonlouoglou, Virginia Giannou, Eleni Gogou & P. Taoukis. - Dane tekstowe (plik pdf). - Athens : NTUA, School of Chemical Engineering, 2015. - Dysk optyczny (CD-ROM) : il. ; 12 cm. - S. 1716-1720. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-618-82196-1-8
29
Wybrane właściwości opakowań z polietylenu niskiej gęstości przeznaczonych do zamrażania żywności = Selected Properities of Low-Density Polyethylene Freezer Bags / Michał HALAGARDA, Katarzyna Kowa-Halagarda // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (2015), s. 34-42. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
30
Consumers' Opinions and Behaviour Related to the Food on the Go Market Exemplified by Panini Consumers / Michał HALAGARDA // W: Food Products Marketing : Concepts and Research : Monograph / eds. Marcin Gębarowski, Tomasz Hermaniuk. - Celje : University of Maribor, Faculty of Logistics, 2015. - S. 81-94. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-961-6962-17-9
31
Projektowanie nowych produktów spożywczych a konkurencyjność firmy = New Food Product Development and Company Competitiveness / Michał HALAGARDA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 3 (927) (2014), s. 57-73. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/545. - ISSN 1898-6447
32
The Quality of Convenience Foods on the Example of Soup Concentrates Available on the Polish Market / Michał HALAGARDA // W: Food Products' Quality / ed. by Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Stanisław POPEK. - Cracow : Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, 2014. - (Commodity Science in Research and Practice). - S. 35-45. - Bibliogr. - ISBN 978-83-938909-3-4
33
Jakość wędlin tradycyjnych = Quality o Traditional Hams / Władysław KĘDZIOR, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA // Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni. - nr 86 (2014), s. 237-243. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Wybrane problemy żywienia i towaroznawstwa. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://zeszyty.am.gdynia.pl/artykul/Jakosc%20wedlin%20tradycyjnych_301.pdf. - ISSN 1644-1818
34
Rektor UEK Prezydentem IGWT / Michał HALAGARDA // Kurier UEK / [red. Piotr CZARNIECKI]. - nr 3 (60) (2014), s. 24-25. - Dostępny także w wersji on-line. - Pełny tekst: http://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_nr_3_60_2014_www. - ISSN 1689-7757
35
Modelowanie procesu projektowania produktów żywnościowych na przykładzie wyrobów przemysłu piekarniczego / Michał HALAGARDA ; Promotor: Stanisław POPEK. - Kraków, 2014. - 217 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://bg.uek.krakow.pl/e-zasoby/doktoraty_full.php?nr=1200003030
36
Jakość wędlin tradycyjnych / Władysław KĘDZIOR, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA // W: Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Gdynia, 11-13 maja 2014 : streszczenia. - Gdynia : Akademia Morska, 2014. - S. 43. - Dostępne tylko streszczenie
37
The Quality of Convenience Foods on the Example of Soup Concentrates Available on the Polish Market / Michał HALAGARDA // W: Commodity Science in Research and Practice - Current Achievements and Future Challenges : 19th IGWT Symposium, Cracow, 15-19 September 2014 : Book of Abstracts. - Cracow : Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, 2014. - S. 65. - Dostępne tylko streszczenie
38
Wybrane właściwości opakowań z polietylenu niskiej gęstości przeznaczonych do zamrażania żywności / Michał HALAGARDA, Katarzyna Kowa-Halagarda // W: Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r. - Olsztyn : Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, 2013. - S. 56. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-62863-66-2
39
Regional and Traditional Products on the Breads Market : The Analysis of Consumers' Preferences / Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA // W: Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds.: Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013. - S. 101. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-911169-3-7
40
Ochrona i zasady rejestracji produktów regionalnych i tradycyjnych = Regional and Traditional Products - Protection and Registration Rules / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 918 (2013), s. 15-31. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/719/531. - ISSN 1898-6447
41
Regional and Traditional Products on the Market of Bread - the Analysis of Consumers' Preferences / Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA // W: Current Trends in Commodity Science : Analysis and Consumer Acceptance of Food Products / ed. Hanna Śmigielska. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013. - S. 7-23. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-911169-7-5
42
The Quality of Low-density Polyethylene Freezer Bags Available on the Polish Market / Michał HALAGARDA, Katarzyna Kowa, Zofia CICHOŃ // W: Technology and Innovation for a Sustainable Future : a Commodity Science Perspective : 18th IGWT Symposium, Rome, September 24-28th, 2012, Proceedings / ed. Roberto Merli. - Dane tekstowe (plik pdf). - Rome : Enea, 2012. - ; 12 cm + Dysk optyczny (CD-ROM). - 10 ekranów. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-88-8286-269-5
43
Physicochemical Properties of Conventional and Organic Milk Available on Polish Market : Comparative Analysis / Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Michał HALAGARDA, Kamil FIJOREK // Milchwissenschaft. - Vol. 67, Iss. 3 (2012), s. 242-245. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0026-3788
44
Charakterystyka produkcji ekologicznej w świetle aktualnych wymagań prawnych = Characteristics of Organic Production and Current Legal Requirements / Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Michał HALAGARDA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 881 (2012), s. 131-151. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
45
Znakowanie produktów spożywczych informacją o wartości odżywczej = Food Product Nutritional Labelling / Michał HALAGARDA, Zofia CICHOŃ // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management / [red. nacz. Zofia CICHOŃ]. - nr 874 (2011), s. 19-36. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 1898-6447
46
Projektowanie nowych produktów żywnościowych jako element strategii projakościowej = Food Product Development as an Element of the Quality Strategy / Michał HALAGARDA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 205 (2011), s. 193-201. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
47
System Sygnalizacji Świetlnej na sklepowych półkach / Michał Halagarda // Cukiernictwo i Piekarstwo. - t. 13, nr 5 (2009), s. 58-60. - ISSN 1643-9988
48
New Food Product Development = Projektowanie nowych produktów żywnościowych / Michał Halagarda // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 4 (17) (2008), s. 32-41. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
49
Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 4, Przetwory owocowo-warzywne / [zespół: Władysław KĘDZIOR - kier., Wanda KUDEŁKA, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA, Zofia CICHOŃ]. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2014. - 163 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
50
Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 3, Przetwory mięsne / [zespół: Zofia CICHOŃ - kier., Władysław KĘDZIOR, Wanda KUDEŁKA, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA]. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2013. - 180 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
51
Żywność regionalna. Cz. 2, Pieczywo regionalne / zespół: Zofia CICHOŃ - kier., Władysław KĘDZIOR, Wanda KUDEŁKA, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2012. - 95 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
52
Żywność regionalna. Cz. 1, Przetwory mleczne / zespół: Zofia CICHOŃ - kier., Władysław KĘDZIOR, Wanda KUDEŁKA, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PTASIŃSKA, Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2011. - 93 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
53
Żywność ekologiczna a konwencjonalna - analiza porównawcza / zespół: Zofia CICHOŃ - kierownik tematu, Władysław KĘDZIOR, Stanisław POPEK, Wanda KUDEŁKA, Grzegorz SUWAŁA, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PRASIŃSKA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2010. - 78 s. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
1
Halagarda M., Popek S., (2018), Consumer Response to Genetically Modified Foods. [W:] Reference Module in Food Science [on-line], [Amsterdam] : Elsevier, s. 1-5.
2
Halagarda M., Suwała G., Popek S., (2018), Knowledge, Opinions and Behavior of Polish Consumers Towards Traditional Fruit Juice Products. [W:] Černá I. (red.), Proceedings of the 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment), Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, s. 80-93.
3
Halagarda M., Miśniakiewicz M., (2018), Nutritional Value and Sensory Quality of Rye and Wheat-Rye Breads as Influenced by Traditional Methods of Their Production, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 3 (56), s. 86-98.
4
Świda J., Halagarda M., Popek S., (2018), Perceptions of Older Consumers Regarding Food Packaging as a Prerequisite for its Improvement : a Case Study of Polish Market, "International Journal of Consumer Studies", vol. 42, iss. 3, s. 358-366.
5
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2018), Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Polish Sausages as Influenced by their Traditionality, "Meat Science", vol. 139, s. 25-34.
6
Halagarda M., Suwała G., (2018), Sensory Optimisation in New Food Product Development : a Case Study of Polish Apple Juice, "Italian Journal of Food Science", vol. 30, no. 2, s. 317-335.
7
Pyrzyńska E., Halagarda M., Kędzior W., (2018), Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers. [W:] Černá I. (red.), Proceedings of the 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment), Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, s. 362-370.
8
Halagarda M., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Fijorek K., (2018), A Comparison of Mineral Elements Content in Conventional and Organic Milk from Southern Poland, "Żywność : nauka - technologia - jakość", R. 25, nr 1 (114), s. 137-150; http://wydawnictwo.pttz.org/wp-content/uploads/2018/05/10_Halagarda.pdf
9
Suwała G., Halagarda M., (2018), The Influence of Traditional Production Method of Commercial Cold Pressed Pear Juiceon on Its Quality and Chemical Composition, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 3 (56), s. 35-47.
10
Halagarda M., (2018), Designing Quality in the New Food Product Development Process, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 4 (57), s. 35-55.
11
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., Kudełka W., (2018), Fatty Acid Compositions of Selected Polish Pork Hams and Sausages as Influenced by Their Traditionality, "Sustainability", vol. 10, iss. 11, s. 1-13; https://www.mdpi.com/2071-1050/10/11/3885/pdf
12
Halagarda M., (2017), Rzetelność informacji dotyczących wartości odżywczej żywności przekąskowej na przykładzie chipsów ziemniaczanych. [W:] Miśniakiewicz M., Halagarda M. (red.), Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 20-32.
13
Popek S., Halagarda M., (2017), Genetically Modified Foods : Consumer Awareness, Opinions and Attitudes in Selected EU Countries, "International Journal of Consumer Studies", vol. 41, nr 3, s. 325-332.
14
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2017), Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland, "Journal of Food Quality", vol. 2017, s. 1-10; https://www.hindawi.com/journals/jfq/2017/9037016/
15
Popek S., Halagarda M., Kursa K., (2017), A New Model to Identify Botanical Origin of Polish Honeys Based on the Physicochemical Parameters and Chemometric Analysis, "LWT-Food Science and Technology", vol. 77, s. 482-487.
16
Halagarda M., (2017), Effects of Trehalose and Dough Additives Incorporating Enzymes on Physical Characteristics and Sensory Properties of Frozen Savory Danish Dough, "LWT-Food Science and Technology", vol. 86, s. 603-610.
17
Miśniakiewicz M., Halagarda M. (red.), (2017), Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 235 s.
18
Halagarda M., (2017), Decomposition Analysis and Consumer Research as Essential Elements of the New Food Product Development Process, "British Food Journal", vol. 119, iss. 3, s. 511-526.
19
Halagarda M., (2017), Rzetelność informacji dotyczących wartości odżywczej żywności przekąskowej na przykładzie chipsów ziemniaczanych. [W:] Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 32.
20
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2016), The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works, Varna : Publishing house "Science and economics" University of Economics, s. 793-800.
21
Halagarda M., Suwała G., Popek S., (2016), The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts, Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, s. 143.
22
Halagarda M., Miśniakiewicz M., (2016), Ocena sensoryczna w analizie jakości pieczywa tradycyjnego i regionalnego. [W:] Żuchowski J., Zieliński R. (red.), Food Quality Evaluation, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 86-98.
23
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2016), The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts, Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, s. 144.
24
Halagarda M., Suwała G., (2016), The Quality of Salted Potato Chips Available on the Polish Market, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 8 (956), s. 71-86; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/download/996/888
25
Halagarda M., Suwała G., Popek S., (2016), The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works, Varna : Publishing house "Science and economics" University of Economics, s. 784-792.
26
Popek S., Halagarda M., Suwala G., (2016), Influence of Genetically Modified Raw Materials on Determinants of Product Quality. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts, Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, s. 27.
27
Kudełka W., Kędzior W., Popek S., Miśniakiewicz M., Suwała G., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Pyrzyńska E., Halagarda M., (2016), Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 2 (47), s. 64-72.
28
Kursa K., Popek S., Halagarda M., (2015), A Proposition of a Model to Identify Botanical Origin of Varietal Honey. [W:] Dermesonlouoglou E., Giannou V., Gogou E. (red.), Food Science Research and Innovation: Delivering Sustainable Solutions to the Global Economy and Society : Conference Proceedings - Volume 2 [Dokument elektroniczny], Athens : NTUA, School of Chemical Engineering, s. 1716-1720.
29
Halagarda M., Kowa-Halagarda K., (2015), Wybrane właściwości opakowań z polietylenu niskiej gęstości przeznaczonych do zamrażania żywności, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 2, s. 34-42.
30
Halagarda M., (2015), Consumers' Opinions and Behaviour Related to the Food on the Go Market Exemplified by Panini Consumers. [W:] Gębarowski M., Hermaniuk T. (red.), Food Products Marketing : Concepts and Research : Monograph, Celje : University of Maribor, Faculty of Logistics, s. 81-94.
31
Halagarda M., (2014), Projektowanie nowych produktów spożywczych a konkurencyjność firmy, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 3 (927), s. 57-73; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/545
32
Halagarda M., (2014), The Quality of Convenience Foods on the Example of Soup Concentrates Available on the Polish Market. [W:] Miśniakiewicz M., Popek S. (red.), Food Products' Quality, Cracow : Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, s. 35-45.
33
Kędzior W., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2014), Jakość wędlin tradycyjnych, "Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni", nr 86, s. 237-243; http://zeszyty.am.gdynia.pl/artykul/Jakosc%20wedlin%20tradycyjnych_301.pdf
34
Halagarda M., (2014), Rektor UEK Prezydentem IGWT, "Kurier UEK", nr 3 (60), s. 24-25; http://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_nr_3_60_2014_www
35
Halagarda M., (2014), Modelowanie procesu projektowania produktów żywnościowych na przykładzie wyrobów przemysłu piekarniczego, Prom. Popek S., Kraków : , 217 k.
36
Kędzior W., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2014), Jakość wędlin tradycyjnych. [W:] Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce: Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Gdynia, 11-13 maja 2014 : streszczenia, Gdynia : Akademia Morska, s. 43.
37
Halagarda M., (2014), The Quality of Convenience Foods on the Example of Soup Concentrates Available on the Polish Market. [W:] Commodity Science in Research and Practice - Current Achievements and Future Challenges : 19th IGWT Symposium, Cracow, 15-19 September 2014 : Book of Abstracts, Cracow : Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, s. 65.
38
Halagarda M., Kowa-Halagarda K., (2013), Wybrane właściwości opakowań z polietylenu niskiej gęstości przeznaczonych do zamrażania żywności. [W:] Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r, Olsztyn : Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, s. 56.
39
Miśniakiewicz M., Halagarda M., (2013), Regional and Traditional Products on the Breads Market : The Analysis of Consumers\' Preferences. [W:] Gwiazdowska D., Kluczyńska K. (red.), Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 101.
40
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2013), Ochrona i zasady rejestracji produktów regionalnych i tradycyjnych, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 918, s. 15-31; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/719/531
41
Miśniakiewicz M., Halagarda M., (2013), Regional and Traditional Products on the Market of Bread - the Analysis of Consumers' Preferences. [W:] Śmigielska H. (red.), Current Trends in Commodity Science : Analysis and Consumer Acceptance of Food Products, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 7-23.
42
Halagarda M., Kowa K., Cichoń Z., (2012), The Quality of Low-density Polyethylene Freezer Bags Available on the Polish Market. [W:] Merli R. (red.), Technology and Innovation for a Sustainable Future : a Commodity Science Perspective : 18th IGWT Symposium, Rome, September 24-28th, 2012, Proceedings, Rome : Enea
43
Ptasińska-Marcinkiewicz J., Halagarda M., Fijorek K., (2012), Physicochemical Properties of Conventional and Organic Milk Available on Polish Market : Comparative Analysis, "Milchwissenschaft", Vol. 67, Iss. 3, s. 242-245.
44
Ptasińska-Marcinkiewicz J., Halagarda M., (2012), Charakterystyka produkcji ekologicznej w świetle aktualnych wymagań prawnych, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 881, s. 131-151.
45
Halagarda M., Cichoń Z., (2011), Znakowanie produktów spożywczych informacją o wartości odżywczej, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 874, s. 19-36; https://bazekon.uek.krakow.pl/171190409
46
Halagarda M., (2011), Projektowanie nowych produktów żywnościowych jako element strategii projakościowej, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu", 205, s. 193-201.
47
Halagarda M., (2009), System Sygnalizacji Świetlnej na sklepowych półkach, "Cukiernictwo i Piekarstwo", t. 13, nr 5, s. 58-60.
48
Halagarda M., (2008), New Food Product Development, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 4 (17), s. 32-41.
49
Kędzior W., Kudełka W., Popek S., Miśniakiewicz M., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Suwała G., Halagarda M., Pyrzyńska E., Cichoń Z., (2014), Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 4, Przetwory owocowo-warzywne, Kędzior W. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 163 k.
50
Cichoń Z., Kędzior W., Kudełka W., Popek S., Miśniakiewicz M., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Suwała G., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2013), Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 3, Przetwory mięsne, Cichoń Z. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 180 k.
51
Cichoń Z., Kędzior W., Kudełka W., Popek S., Miśniakiewicz M., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Suwała G., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2012), Żywność regionalna. Cz. 2, Pieczywo regionalne, Cichoń Z. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 95 k.
52
Cichoń Z., Kędzior W., Kudełka W., Popek S., Miśniakiewicz M., Ptasińska J., Suwała G., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2011), Żywność regionalna. Cz. 1, Przetwory mleczne, Cichoń Z. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 93 k.
53
Cichoń Z., Kędzior W., Popek S., Kudełka W., Suwała G., Miśniakiewicz M., Ptasińska J., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2010), Żywność ekologiczna a konwencjonalna - analiza porównawcza, Cichoń Z. (kier. pr), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 78 s.
1
@inbook{UEK:2168328003,
author = "Halagarda Michał and Popek Stanisław",
title = "Consumer Response to Genetically Modified Foods",
booktitle = "Reference Module in Food Science",
pages = "1-5",
adress = "Amsterdam",
publisher = "Elsevier",
year = "2018",
isbn = "978-0-08-100596-5",
}
2
@inbook{UEK:2168324999,
author = "Halagarda Michał and Suwała Grzegorz and Popek Stanisław",
title = "Knowledge, Opinions and Behavior of Polish Consumers Towards Traditional Fruit Juice Products",
booktitle = "Proceedings of the 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment",
pages = "80-93",
adress = "Prague",
publisher = "Oeconomica Publishing House, University of Economics",
year = "2018",
issn = "2453-6113",
isbn = "978-80-245-2265-4",
}
3
@article{UEK:2168326211,
author = "Halagarda Michał and Miśniakiewicz Małgorzata",
title = "Nutritional Value and Sensory Quality of Rye and Wheat-Rye Breads as Influenced by Traditional Methods of Their Production",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "3 (56)",
pages = "86-98",
year = "2018",
}
4
@article{UEK:2168324091,
author = "Świda Jarosław and Halagarda Michał and Popek Stanisław",
title = "Perceptions of Older Consumers Regarding Food Packaging as a Prerequisite for its Improvement : a Case Study of Polish Market",
journal = "International Journal of Consumer Studies",
number = "vol. 42, iss. 3",
pages = "358-366",
year = "2018",
}
5
@article{UEK:2168322763,
author = "Halagarda Michał and Kędzior Władysław and Pyrzyńska Ewa",
title = "Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Polish Sausages as Influenced by their Traditionality",
journal = "Meat Science",
number = "vol. 139",
pages = "25-34",
year = "2018",
}
6
@article{UEK:2168324417,
author = "Halagarda Michał and Suwała Grzegorz",
title = "Sensory Optimisation in New Food Product Development : a Case Study of Polish Apple Juice",
journal = "Italian Journal of Food Science",
number = "vol. 30, no. 2",
pages = "317-335",
year = "2018",
}
7
@inbook{UEK:2168325007,
author = "Pyrzyńska Ewa and Halagarda Michał and Kędzior Władysław",
title = "Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers",
booktitle = "Proceedings of the 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment",
pages = "362-370",
adress = "Prague",
publisher = "Oeconomica Publishing House, University of Economics",
year = "2018",
issn = "2453-6113",
isbn = "978-80-245-2265-4",
}
8
@article{UEK:2168324991,
author = "Halagarda Michał and Ptasińska-Marcinkiewicz Joanna and Fijorek Kamil",
title = "A Comparison of Mineral Elements Content in Conventional and Organic Milk from Southern Poland",
journal = "Żywność : nauka - technologia - jakość",
number = "R. 25, 1 (114)",
pages = "137-150",
year = "2018",
}
9
@article{UEK:2168326213,
author = "Suwała Grzegorz and Halagarda Michał",
title = "The Influence of Traditional Production Method of Commercial Cold Pressed Pear Juiceon on Its Quality and Chemical Composition",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "3 (56)",
pages = "35-47",
year = "2018",
}
10
@article{UEK:2168332707,
author = "Halagarda Michał",
title = "Designing Quality in the New Food Product Development Process",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "4 (57)",
pages = "35-55",
year = "2018",
}
11
@article{UEK:2168327967,
author = "Halagarda Michał and Kędzior Władysław and Pyrzyńska Ewa and Kudełka Wanda",
title = "Fatty Acid Compositions of Selected Polish Pork Hams and Sausages as Influenced by Their Traditionality",
journal = "Sustainability",
number = "vol. 10, iss. 11",
pages = "1-13",
year = "2018",
}
12
@inbook{UEK:2168319199,
author = "Halagarda Michał",
title = "Rzetelność informacji dotyczących wartości odżywczej żywności przekąskowej na przykładzie chipsów ziemniaczanych",
booktitle = "Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania",
pages = "20-32",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-4-8",
}
13
@article{UEK:2168314021,
author = "Popek Stanisław and Halagarda Michał",
title = "Genetically Modified Foods : Consumer Awareness, Opinions and Attitudes in Selected EU Countries",
journal = "International Journal of Consumer Studies",
number = "vol. 41, 3",
pages = "325-332",
year = "2017",
}
14
@article{UEK:2168318581,
author = "Halagarda Michał and Kędzior Władysław and Pyrzyńska Ewa",
title = "Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland",
journal = "Journal of Food Quality",
number = "vol. 2017",
pages = "1-10",
year = "2017",
}
15
@article{UEK:2168310965,
author = "Popek Stanisław and Halagarda Michał and Kursa Karolina",
title = "A New Model to Identify Botanical Origin of Polish Honeys Based on the Physicochemical Parameters and Chemometric Analysis",
journal = "LWT-Food Science and Technology",
number = "vol. 77",
pages = "482-487",
year = "2017",
}
16
@article{UEK:2168318579,
author = "Halagarda Michał",
title = "Effects of Trehalose and Dough Additives Incorporating Enzymes on Physical Characteristics and Sensory Properties of Frozen Savory Danish Dough",
journal = "LWT-Food Science and Technology",
number = "vol. 86",
pages = "603-610",
year = "2017",
}
17
@book{UEK:2168319179,
title = "Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania",
editor = Miśniakiewicz Małgorzata,
editor = Halagarda Michał,
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-4-8",
}
18
@article{UEK:2168312545,
author = "Halagarda Michał",
title = "Decomposition Analysis and Consumer Research as Essential Elements of the New Food Product Development Process",
journal = "British Food Journal",
number = "vol. 119, iss. 3",
pages = "511-526",
year = "2017",
}
19
@misc{UEK:2168319553,
author = "Halagarda Michał",
title = "Rzetelność informacji dotyczących wartości odżywczej żywności przekąskowej na przykładzie chipsów ziemniaczanych",
booktitle = "Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty",
pages = "32",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-5-5",
}
20
@inbook{UEK:2168308015,
author = "Halagarda Michał and Kędzior Władysław and Pyrzyńska Ewa",
title = "The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works",
pages = "793-800",
adress = "Varna",
publisher = "Publishing house Science and economics University of Economics",
year = "2016",
isbn = "978-954-21-0904-4",
}
21
@misc{UEK:2168309383,
author = "Halagarda Michał and Suwała Grzegorz and Popek Stanisław",
title = "The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts",
pages = "143",
adress = "Varna",
publisher = "Izdatielstvo Nauka i ikonomika Ikonomicheski universitet - Varna",
year = "2016",
isbn = "978-954-21-0903-7",
}
22
@inbook{UEK:2168307045,
author = "Halagarda Michał and Miśniakiewicz Małgorzata",
title = "Ocena sensoryczna w analizie jakości pieczywa tradycyjnego i regionalnego",
booktitle = "Food Quality Evaluation",
pages = "86-98",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2016",
isbn = "978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6",
}
23
@misc{UEK:2168309387,
author = "Halagarda Michał and Kędzior Władysław and Pyrzyńska Ewa",
title = "The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts",
pages = "144",
adress = "Varna",
publisher = "Izdatielstvo Nauka i ikonomika Ikonomicheski universitet - Varna",
year = "2016",
isbn = "978-954-21-0903-7",
}
24
@article{UEK:2168312423,
author = "Halagarda Michał and Suwała Grzegorz",
title = "The Quality of Salted Potato Chips Available on the Polish Market",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "8 (956)",
pages = "71-86",
year = "2016",
}
25
@inbook{UEK:2168308013,
author = "Halagarda Michał and Suwała Grzegorz and Popek Stanisław",
title = "The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works",
pages = "784-792",
adress = "Varna",
publisher = "Publishing house Science and economics University of Economics",
year = "2016",
isbn = "978-954-21-0904-4",
}
26
@misc{UEK:2168309321,
author = "Popek Stanislaw and Halagarda Michal and Suwala Grzegorz",
title = "Influence of Genetically Modified Raw Materials on Determinants of Product Quality",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts",
pages = "27",
adress = "Varna",
publisher = "Izdatielstvo Nauka i ikonomika Ikonomicheski universitet - Varna",
year = "2016",
isbn = "978-954-21-0903-7",
}
27
@article{UEK:2168305625,
author = "Kudełka Wanda and Kędzior Władysław and Popek Stanisław and Miśniakiewicz Małgorzata and Suwała Grzegorz and Ptasińska-Marcinkiewicz Joanna and Pyrzyńska Ewa and Halagarda Michał",
title = "Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "2 (47)",
pages = "64-72",
year = "2016",
}
28
@inbook{UEK:2168299333,
author = "Kursa Karolina and Popek Stanisław and Halagarda Michał",
title = "A Proposition of a Model to Identify Botanical Origin of Varietal Honey",
booktitle = "Food Science Research and Innovation",
pages = "1716-1720",
adress = "Athens",
publisher = "NTUA, School of Chemical Engineering",
year = "2015",
isbn = "978-618-82196-1-8",
}
29
@article{UEK:2168297205,
author = "Halagarda Michał and Kowa-Halagarda Katarzyna",
title = "Wybrane właściwości opakowań z polietylenu niskiej gęstości przeznaczonych do zamrażania żywności",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "2",
pages = "34-42",
year = "2015",
}
30
@inbook{UEK:2168300865,
author = "Halagarda Michał",
title = "Consumers' Opinions and Behaviour Related to the Food on the Go Market Exemplified by Panini Consumers",
booktitle = "Food Products Marketing : Concepts and Research : Monograph",
pages = "81-94",
adress = "Celje",
publisher = "University of Maribor, Faculty of Logistics",
year = "2015",
isbn = "978-961-6962-17-9",
}
31
@article{UEK:2168284355,
author = "Halagarda Michał",
title = "Projektowanie nowych produktów spożywczych a konkurencyjność firmy",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "3 (927)",
pages = "57-73",
year = "2014",
}
32
@inbook{UEK:2168284285,
author = "Halagarda Michał",
title = "The Quality of Convenience Foods on the Example of Soup Concentrates Available on the Polish Market",
booktitle = "Food Products' Quality",
pages = "35-45",
adress = "Cracow",
publisher = "Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics",
year = "2014",
issn = "",
isbn = "978-83-938909-3-4",
}
33
@article{UEK:2168294537,
author = "Kędzior Władysław and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa",
title = "Jakość wędlin tradycyjnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni",
number = "86",
pages = "237-243",
adress = "",
year = "2014",
}
34
@article{UEK:2168291125,
author = "Halagarda Michał",
title = "Rektor UEK Prezydentem IGWT",
journal = "Kurier UEK",
number = "3 (60)",
pages = "24-25",
year = "2014",
}
35
@unpublished{UEK:2168292075,
author = "Halagarda Michał",
title = "Modelowanie procesu projektowania produktów żywnościowych na przykładzie wyrobów przemysłu piekarniczego",
adress = "Kraków",
year = "2014",
}
36
@misc{UEK:2168284321,
author = "Kędzior Władysław and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa",
title = "Jakość wędlin tradycyjnych",
booktitle = "Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce",
pages = "43",
adress = "Gdynia",
publisher = "Akademia Morska",
year = "2014",
}
37
@misc{UEK:2168283613,
author = "Halagarda Michał",
title = "The Quality of Convenience Foods on the Example of Soup Concentrates Available on the Polish Market",
booktitle = "Commodity Science in Research and Practice - Current Achievements and Future Challenges : 19th IGWT Symposium, Cracow, 15-19 September 2014 : Book of Abstracts",
pages = "65",
adress = "Cracow",
publisher = "Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics",
year = "2014",
}
38
@misc{UEK:2168294731,
author = "Halagarda Michał and Kowa-Halagarda Katarzyna",
title = "Wybrane właściwości opakowań z polietylenu niskiej gęstości przeznaczonych do zamrażania żywności",
booktitle = "Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r.",
pages = "56",
adress = "Olsztyn",
publisher = "Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie",
year = "2013",
isbn = "978-83-62863-66-2",
}
39
@misc{UEK:2168294685,
author = "Miśniakiewicz Małgorzata and Halagarda Michał",
title = "Regional and Traditional Products on the Breads Market : The Analysis of Consumers' Preferences",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts",
pages = "101",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2013",
isbn = "978-83-911169-3-7",
}
40
@article{UEK:2168287361,
author = "Halagarda Michał and Kędzior Władysław and Pyrzyńska Ewa",
title = "Ochrona i zasady rejestracji produktów regionalnych i tradycyjnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "918",
pages = "15-31",
year = "2013",
}
41
@inbook{UEK:2168292343,
author = "Miśniakiewicz Małgorzata and Halagarda Michał",
title = "Regional and Traditional Products on the Market of Bread - the Analysis of Consumers' Preferences",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Analysis and Consumer Acceptance of Food Products",
pages = "7-23",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2013",
isbn = "978-83-911169-7-5",
}
42
@inbook{UEK:2168245288,
author = "Halagarda Michał and Kowa Katarzyna and Cichoń Zofia",
title = "The Quality of Low-density Polyethylene Freezer Bags Available on the Polish Market",
booktitle = "Technology and Innovation for a Sustainable Future : a Commodity Science Perspective : 18th IGWT Symposium, Rome, September 24-28th, 2012, Proceedings",
pages = "",
adress = "Rome",
publisher = "Enea",
year = "2012",
isbn = "978-88-8286-269-5",
}
43
@article{UEK:2168267100,
author = "Ptasińska-Marcinkiewicz Joanna and Halagarda Michał and Fijorek Kamil",
title = "Physicochemical Properties of Conventional and Organic Milk Available on Polish Market : Comparative Analysis",
journal = "Milchwissenschaft",
number = "Vol. 67, Iss. 3",
pages = "242-245",
year = "2012",
}
44
@article{UEK:2168243656,
author = "Ptasińska-Marcinkiewicz Joanna and Halagarda Michał",
title = "Charakterystyka produkcji ekologicznej w świetle aktualnych wymagań prawnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "881",
pages = "131-151",
year = "2012",
}
45
@article{UEK:2168221588,
author = "Halagarda Michał and Cichoń Zofia",
title = "Znakowanie produktów spożywczych informacją o wartości odżywczej",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "874",
pages = "19-36",
year = "2011",
}
46
@article{UEK:2168226737,
author = "Halagarda Michał",
title = "Projektowanie nowych produktów żywnościowych jako element strategii projakościowej",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu",
number = "205",
pages = "193-201",
adress = "",
year = "2011",
}
47
@article{UEK:2168328299,
author = "Halagarda Michał",
title = "System Sygnalizacji Świetlnej na sklepowych półkach",
journal = "Cukiernictwo i Piekarstwo",
number = "t. 13, 5",
pages = "58-60",
year = "2009",
}
48
@article{UEK:2168328045,
author = "Halagarda Michał",
title = "New Food Product Development",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "4 (17)",
pages = "32-41",
year = "2008",
}
49
@unpublished{UEK:2168301129,
author = "Kędzior Władysław and Kudełka Wanda and Popek Stanisław and Miśniakiewicz Małgorzata and Ptasińska-Marcinkiewicz Joanna and Suwała Grzegorz and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa and Cichoń Zofia",
title = "Żywność tradycyjna i regionalna",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2014",
}
50
@unpublished{UEK:2168288771,
author = "Cichoń Zofia and Kędzior Władysław and Kudełka Wanda and Popek Stanisław and Miśniakiewicz Małgorzata and Ptasińska-Marcinkiewicz Joanna and Suwała Grzegorz and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa",
title = "Żywność tradycyjna i regionalna",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2013",
}
51
@unpublished{UEK:2168277117,
author = "Cichoń Zofia and Kędzior Władysław and Kudełka Wanda and Popek Stanisław and Miśniakiewicz Małgorzata and Ptasińska-Marcinkiewicz Joanna and Suwała Grzegorz and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa",
title = "Żywność regionalna",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2012",
}
52
@unpublished{UEK:2168269194,
author = "Cichoń Zofia and Kędzior Władysław and Kudełka Wanda and Popek Stanisław and Miśniakiewicz Małgorzata and Ptasińska Joanna and Suwała Grzegorz and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa",
title = "Żywność regionalna",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2011",
}
53
@unpublished{UEK:2168317897,
author = "Cichoń Zofia and Kędzior Władysław and Popek Stanisław and Kudełka Wanda and Suwała Grzegorz and Miśniakiewicz Małgorzata and Ptasińska Joanna and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa",
title = "Żywność ekologiczna a konwencjonalna - analiza porównawcza",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2010",
}