Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Certyfikacja kierownika projektu według wytycznych i standardów IPMA
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA - Kraków: [MG Publikacje], 2019, s. 89-94. - Streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-954179-0-0
Nr:
2168335385
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
2

Autor:
Tytuł:
Jakość danych a spójność osądów w metodzie AHP/ANP
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018, s. 146-151 - Bibliogr.
Program badawczy:
Treści zaprezentowane w ramach artykułu powstały w ramach grantu nr 2017/25/B/HS4/01617 finansowanego przez Narodowe Centrum Nauki
ISBN:
978-83-949535-7-7
Nr:
2168324303
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
3

Autor:
Tytuł:
Projekty unijne w sektorze przedsiębiorstw w Polsce - badania przemysłowe i prace rozwojowe w teorii i praktyce = The EU Projects in Enterprises in Poland - Industrial Research and Experimental Development in Theory and Practice
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 319-335. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja powstała przy wykorzystaniu środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168315005
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
4

Autor:
Tytuł:
Formy współpracy i kompetencje zespołu B+R w projektach realizowanych przez przedsiębiorstwa = Forms of Cooperation and Personnel Competencies in R&D Projects in Enterprises
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 309-318. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja powstała przy wykorzystaniu środków przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168314999
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
5

Autor:
Tytuł:
Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) do oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 39-48
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309011
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
6

Tytuł:
Metodyka badawcza
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 71-75
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309015
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
7

Autor:
Tytuł:
Budowa i analiza modelu hierarchicznego służącego do eksperckiej oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu
Źródło:
Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016, s. 139-142
ISBN:
978-83-63663-70-4
Nr:
2168309023
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
8

Autor:
Strojny Jacek , Prusak Anna , Stefanów Piotr
Tytuł:
Możliwości wykorzystania metody AHP w analizie preferencji w administracji publicznej - przegląd badań własnych
Źródło:
Analiza i wspomaganie decyzji w praktyce gospodarczej - Katowice: Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach, 2016, s. 124-140 - Bibliogr.
Seria:
(Informatyka w Badaniach Operacyjnych)
ISBN:
978-83-7875-294-3
Nr:
2168317619
rozdział w monografii
9

Autor:
Prusak Anna , Strojny Jacek , Stefanów Piotr
Tytuł:
Zastosowanie metody AHP w badaniu satysfakcji klienta urzędu administracji publicznej = The Application of the AHP to Measure Satisfaction of the Customer of Public Administration Office
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością usług = Selected Aspects of Service Quality Management / red. Joanna DZIADKOWIEC i Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015, s. 145-155. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-3-6
Nr:
2168293945
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
10

Autor:
Tytuł:
Socio-Economic Aspects of GMO - a Review of Risk and Benefits
Źródło:
Interdisciplinary Approach to Quality / ed. by Paweł NOWICKI and Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015, s. 143-154. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-5-0
Nr:
2168293869
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
11

Autor:
Strojny Jacek , Prusak Anna
Tytuł:
Zarządzanie usługami publicznymi w administracji lokalnej - koncepcja i wybrane wyniki badań = Management of Public Services in Local Administration - Concept and Chosen Research Effects
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością usług = Selected Aspects of Service Quality Management / red. Joanna DZIADKOWIEC i Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015, s. 187-198. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-3-6
Nr:
2168293955
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
12

Autor:
Niewczas Magdalena , Prusak Anna , Stefanów Piotr
Tytuł:
Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2013, s. 252-259 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-935421-2-3
Nr:
2168271644
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
13

Autor:
Rose Richard
Tytuł:
Gdy wszystkie inne warunki nie są równoważne : o kontekście czerpania wzorców z polityki innych krajów = When All Other Conditions Are Not Equal: the Context for Drawing Lessons
Źródło:
Analiza ekonomiczna w polityce publicznej / red. Aleksander SURDEJ - Warszawa: Wydawnictwo Naukowe Scholar, 2012, s. 211-235 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7383-579-5
Nr:
2168234614
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
14

Tytuł:
Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP = Reliability and Effectiveness of the Saaty's Pairwise Comparison Scale in AHP and ANP Methods
Źródło:
Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu / red. Andrzej Chodyński - Kraków: Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, 2011, s. 271-298. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7571-145-5
Nr:
2168230300
rozdział w monografii
15

Autor:
Tytuł:
Effective Risk Communication at the Food Market
Źródło:
New Concepts in Food Evaluation / ed. by Tadeusz Trziszka and Maciej Oziembłowski - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2009, s. 349-357 - Bibliogr.
Seria:
(Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ; 74)
ISBN:
978-83-60574-68-3
Nr:
2168271078
rozdział w monografii
16

Tytuł:
New Food Product Development (NFPD as a Competitive Advantage
Źródło:
The Food Industry in Europe / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada - Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2006, s. 15-25 - Bibliogr.
ISBN:
83-922067-7-0
Nr:
2167710859
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
17

Autor:
Strada A. , Morkis G. , Trafiałek J. , Kołożyn-Krajewska D.
Tytuł:
Safety and Quality Assurance and Management Systems : Level of Implementation in Food Enterprises in Poland
Źródło:
The Food Industry in Europe / ed. Petros Soldatos, Stelios Rozakis - Athens: Agricultural University, 2005, s. 97-114 - Bibliogr.
ISBN:
960-85847-9-5
Nr:
2168264110
rozdział w monografii
18

Autor:
Tytuł:
Safety and Quality Aassurance and Management Systems in Food Industry : an Overview
Źródło:
The Food Industry in Europe / ed. Petros Soldatos, Stelios Rozakis - Athens: Agricultural University, 2005, s. 85-95 - Bibliogr.
ISBN:
960-85847-9-5
Nr:
2167713689
rozdział w monografii
1
Certyfikacja kierownika projektu według wytycznych i standardów IPMA / Anna PRUSAK, Mariusz GIEMZA // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA. - Kraków : [MG Publikacje], 2019. - S. 89-94. - Streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-954179-0-0
2
Jakość danych a spójność osądów w metodzie AHP/ANP / Anna PRUSAK // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018. - S. 146-151. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949535-7-7
3
Projekty unijne w sektorze przedsiębiorstw w Polsce - badania przemysłowe i prace rozwojowe w teorii i praktyce = The EU Projects in Enterprises in Poland - Industrial Research and Experimental Development in Theory and Practice / Anna PRUSAK // W: Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017. - S. 319-335. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-7-4
4
Formy współpracy i kompetencje zespołu B+R w projektach realizowanych przez przedsiębiorstwa = Forms of Cooperation and Personnel Competencies in R&D Projects in Enterprises / Anna PRUSAK // W: Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017. - S. 309-318. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-7-4
5
Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) do oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu / Anna PRUSAK // W: Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016. - S. 39-48. - ISBN 978-83-63663-70-4
6
Metodyka badawcza / Urszula BALON, Joanna M. DZIADKOWIEC, Piotr KAFEL, Paweł NOWICKI, Anna PRUSAK // W: Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016. - S. 71-75. - ISBN 978-83-63663-70-4
7
Budowa i analiza modelu hierarchicznego służącego do eksperckiej oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu / Anna PRUSAK // W: Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów / red. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 2016. - S. 139-142. - ISBN 978-83-63663-70-4
8
Możliwości wykorzystania metody AHP w analizie preferencji w administracji publicznej - przegląd badań własnych / Jacek Strojny, Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // W: Analiza i wspomaganie decyzji w praktyce gospodarczej. - Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2016. - (Prace Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach. Informatyka w Badaniach Operacyjnych). - S. 124-140. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7875-294-3
9
Zastosowanie metody AHP w badaniu satysfakcji klienta urzędu administracji publicznej = The Application of the AHP to Measure Satisfaction of the Customer of Public Administration Office / Anna PRUSAK, Jacek Strojny, Piotr Stefanów // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością usług = Selected Aspects of Service Quality Management / red. Joanna DZIADKOWIEC i Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015. - S. 145-155. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-3-6
10
Socio-Economic Aspects of GMO - a Review of Risk and Benefits / Anna PRUSAK // W: Interdisciplinary Approach to Quality / ed. by Paweł NOWICKI and Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015. - S. 143-154. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-5-0
11
Zarządzanie usługami publicznymi w administracji lokalnej - koncepcja i wybrane wyniki badań = Management of Public Services in Local Administration - Concept and Chosen Research Effects / Jacek Strojny, Anna PRUSAK // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością usług = Selected Aspects of Service Quality Management / red. Joanna DZIADKOWIEC i Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015. - S. 187-198. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-3-6
12
Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości / Magdalena Niewczas, Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2013. - S. 252-259. - Bibliogr. - ISBN 978-83-935421-2-3
13
Gdy wszystkie inne warunki nie są równoważne : o kontekście czerpania wzorców z polityki innych krajów = When All Other Conditions Are Not Equal: the Context for Drawing Lessons / Richard Rose, tł. Anna STRADA-PRUSAK // W: Analiza ekonomiczna w polityce publicznej / red. Aleksander SURDEJ. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe SCHOLAR, 2012. - S. 211-235. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7383-579-5
14
Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP = Reliability and Effectiveness of the Saaty's Pairwise Comparison Scale in AHP and ANP Methods / Piotr Stefanów, Anna PRUSAK // W: Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu / red. Andrzej Chodyński. - Kraków : Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, 2011. - S. 271-298. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7571-145-5
15
Effective Risk Communication at the Food Market / S. STRADA, T. SIKORA // W: New Concepts in Food Evaluation : Nutraceuticals - Analyses - Consumer / ed. by Tadeusz Trziszka and Maciej Oziembłowski. - Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - (Monografie, ISSN 2083-5531 ; 74). - S. 349-357. - Bibliogr. - ISBN 978-83-60574-68-3
16
New Food Product Development (NFPD as a Competitive Advantage / Anna STRADA, Stanisław POPEK, Tadeusz SIKORA // W: The Food Industry in Europe : Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2006. - S. 15-25. - Bibliogr. - ISBN 83-922067-7-0
17
Safety and Quality Assurance and Management Systems : Level of Implementation in Food Enterprises in Poland / A. Strada, G. Morkis, J. Trafiałek, D. Kołożyn-Krajewska // W: The Food Industry in Europe : Erasmus Intensive Programme in Agri-Business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Petros Soldatos, Stelios Rozakis. - Athens : Agricultural University, 2005. - S. 97-114. - Bibliogr. - ISBN 960-85847-9-5
18
Safety and Quality Aassurance and Management Systems in Food Industry : an Overview / T. SIKORA, A. Strada // W: The Food Industry in Europe : Erasmus Intensive Programme in Agri-Business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Petros Soldatos, Stelios Rozakis. - Athens : Agricultural University, 2005. - S. 85-95. - Bibliogr. - ISBN 960-85847-9-5
1
Prusak A., Giemza M., (2019), Certyfikacja kierownika projektu według wytycznych i standardów IPMA. [W:] Giemza M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : [MG Publikacje], s. 89-94.
2
Prusak A., (2018), Jakość danych a spójność osądów w metodzie AHP/ANP. [W:] Giemza M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 146-151.
3
Prusak A., (2017), Projekty unijne w sektorze przedsiębiorstw w Polsce - badania przemysłowe i prace rozwojowe w teorii i praktyce. [W:] Sikora T. (red.), Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 319-335.
4
Prusak A., (2017), Formy współpracy i kompetencje zespołu B+R w projektach realizowanych przez przedsiębiorstwa. [W:] Sikora T. (red.), Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 309-318.
5
Prusak A., (2016), Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) do oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu. [W:] Sikora T. (red.), Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów, Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", s. 39-48.
6
Balon U., Dziadkowiec J., Kafel P., Nowicki P., Prusak A., (2016), Metodyka badawcza. [W:] Sikora T. (red.), Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów, Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", s. 71-75.
7
Prusak A., (2016), Budowa i analiza modelu hierarchicznego służącego do eksperckiej oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu. [W:] Sikora T. (red.), Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów, Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", s. 139-142.
8
Strojny J., Prusak A., Stefanów P., (2016), Możliwości wykorzystania metody AHP w analizie preferencji w administracji publicznej - przegląd badań własnych. [W:] Analiza i wspomaganie decyzji w praktyce gospodarczej, Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 124-140.
9
Prusak A., Strojny J., Stefanów P., (2015), Zastosowanie metody AHP w badaniu satysfakcji klienta urzędu administracji publicznej. [W:] Dziadkowiec J., Sikora T. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością usług, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 145-155.
10
Prusak A., (2015), Socio-Economic Aspects of GMO - a Review of Risk and Benefits. [W:] Nowicki P., Sikora T. (red.), Interdisciplinary Approach to Quality, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 143-154.
11
Strojny J., Prusak A., (2015), Zarządzanie usługami publicznymi w administracji lokalnej - koncepcja i wybrane wyniki badań. [W:] Dziadkowiec J., Sikora T. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością usług, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 187-198.
12
Niewczas M., Prusak A., Stefanów P., (2013), Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 252-259.
13
Rose R., (2012), Gdy wszystkie inne warunki nie są równoważne : o kontekście czerpania wzorców z polityki innych krajów. [W:] Surdej A. (red.), Analiza ekonomiczna w polityce publicznej, Warszawa : Wydawnictwo Naukowe SCHOLAR, s. 211-235.
14
Stefanów P., Prusak A., (2011), Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP. [W:] Chodyński A. (red.), Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu, Kraków : Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, s. 271-298.
15
Strada A., Sikora T., (2009), Effective Risk Communication at the Food Market. [W:] Trziszka T., Oziembłowski M. (red.), New Concepts in Food Evaluation: Nutraceuticals - Analyses - Consumer (Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; 74), Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, s. 349-357.
16
Strada A., Popek S., Sikora T., (2006), New Food Product Development (NFPD as a Competitive Advantage. [W:] Sikora T., Strada A. (red.), The Food Industry in Europe: Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Kraków : Akademia Ekonomiczna, s. 15-25.
17
Strada A., Morkis G., Trafiałek J., Kołożyn-Krajewska D., (2005), Safety and Quality Assurance and Management Systems : Level of Implementation in Food Enterprises in Poland. [W:] Soldatos P., Rozakis S. (red.), The Food Industry in Europe: Erasmus Intensive Programme in Agri-Business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Athens : Agricultural University, s. 97-114.
18
Sikora T., Strada A., (2005), Safety and Quality Aassurance and Management Systems in Food Industry : an Overview. [W:] Soldatos P., Rozakis S. (red.), The Food Industry in Europe: Erasmus Intensive Programme in Agri-Business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Athens : Agricultural University, s. 85-95.
1
@inbook{UEK:2168335385,
author = "Prusak Anna and Giemza Mariusz",
title = "Certyfikacja kierownika projektu według wytycznych i standardów IPMA",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "89-94",
adress = "Kraków",
publisher = "MG Publikacje",
year = "2019",
isbn = "978-83-954179-0-0",
}
2
@inbook{UEK:2168324303,
author = "Prusak Anna",
title = "Jakość danych a spójność osądów w metodzie AHP/ANP",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "146-151",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2018",
isbn = "978-83-949535-7-7",
}
3
@inbook{UEK:2168315005,
author = "Prusak Anna",
title = "Projekty unijne w sektorze przedsiębiorstw w Polsce - badania przemysłowe i prace rozwojowe w teorii i praktyce",
booktitle = "Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej",
pages = "319-335",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2017",
isbn = "978-83-942362-7-4",
}
4
@inbook{UEK:2168314999,
author = "Prusak Anna",
title = "Formy współpracy i kompetencje zespołu B+R w projektach realizowanych przez przedsiębiorstwa",
booktitle = "Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej",
pages = "309-318",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2017",
isbn = "978-83-942362-7-4",
}
5
@inbook{UEK:2168309011,
author = "Prusak Anna",
title = "Zastosowanie metody analitycznego procesu hierarchicznego (AHP) do oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu",
booktitle = "Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów",
pages = "39-48",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Akapit",
year = "2016",
isbn = "978-83-63663-70-4",
}
6
@inbook{UEK:2168309015,
author = "Balon Urszula and Dziadkowiec Joanna M. and Kafel Piotr and Nowicki Paweł and Prusak Anna",
title = "Metodyka badawcza",
booktitle = "Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów",
pages = "71-75",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Akapit",
year = "2016",
isbn = "978-83-63663-70-4",
}
7
@inbook{UEK:2168309023,
author = "Prusak Anna",
title = "Budowa i analiza modelu hierarchicznego służącego do eksperckiej oceny kryteriów wpływających na jakość wyrobu",
booktitle = "Jakość z punktu widzenia konsumenta i organizacji : rynek soków, nektarów i napojów",
pages = "139-142",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Akapit",
year = "2016",
isbn = "978-83-63663-70-4",
}
8
@inbook{UEK:2168317619,
author = "Strojny Jacek and Prusak Anna and Stefanów Piotr",
title = "Możliwości wykorzystania metody AHP w analizie preferencji w administracji publicznej - przegląd badań własnych",
booktitle = "Analiza i wspomaganie decyzji w praktyce gospodarczej",
pages = "124-140",
adress = "Katowice",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach",
year = "2016",
issn = "",
isbn = "978-83-7875-294-3",
}
9
@inbook{UEK:2168293945,
author = "Prusak Anna and Strojny Jacek and Stefanów Piotr",
title = "Zastosowanie metody AHP w badaniu satysfakcji klienta urzędu administracji publicznej",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością usług",
pages = "145-155",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2015",
isbn = "978-83-942362-3-6",
}
10
@inbook{UEK:2168293869,
author = "Prusak Anna",
title = "Socio-Economic Aspects of GMO - a Review of Risk and Benefits",
booktitle = "Interdisciplinary Approach to Quality",
pages = "143-154",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2015",
isbn = "978-83-942362-5-0",
}
11
@inbook{UEK:2168293955,
author = "Strojny Jacek and Prusak Anna",
title = "Zarządzanie usługami publicznymi w administracji lokalnej - koncepcja i wybrane wyniki badań",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością usług",
pages = "187-198",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2015",
isbn = "978-83-942362-3-6",
}
12
@inbook{UEK:2168271644,
author = "Niewczas Magdalena and Prusak Anna and Stefanów Piotr",
title = "Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "252-259",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2013",
isbn = "978-83-935421-2-3",
}
13
@inbook{UEK:2168234614,
author = "Rose Richard",
title = "Gdy wszystkie inne warunki nie są równoważne : o kontekście czerpania wzorców z polityki innych krajów",
booktitle = "Analiza ekonomiczna w polityce publicznej",
pages = "211-235",
adress = "Warszawa",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Scholar",
year = "2012",
isbn = "978-83-7383-579-5",
}
14
@inbook{UEK:2168230300,
author = "Stefanów Piotr and Prusak Anna",
title = "Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP",
booktitle = "Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu",
pages = "271-298",
adress = "Kraków",
publisher = "Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego",
year = "2011",
isbn = "978-83-7571-145-5",
}
15
@inbook{UEK:2168271078,
author = "Strada A. and Sikora T.",
title = "Effective Risk Communication at the Food Market",
booktitle = "New Concepts in Food Evaluation",
pages = "349-357",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2009",
issn = "2083-5531",
isbn = "978-83-60574-68-3",
}
16
@inbook{UEK:2167710859,
author = "Strada Anna and Popek Stanisław and Sikora Tadeusz",
title = "New Food Product Development (NFPD as a Competitive Advantage",
booktitle = "The Food Industry in Europe",
pages = "15-25",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2006",
isbn = "83-922067-7-0",
}
17
@inbook{UEK:2168264110,
author = "Strada A. and Morkis G. and Trafiałek J. and Kołożyn-Krajewska D.",
title = "Safety and Quality Assurance and Management Systems : Level of Implementation in Food Enterprises in Poland",
booktitle = "The Food Industry in Europe",
pages = "97-114",
adress = "Athens",
publisher = "Agricultural University",
year = "2005",
isbn = "960-85847-9-5",
}
18
@inbook{UEK:2167713689,
author = "Sikora T. and Strada A.",
title = "Safety and Quality Aassurance and Management Systems in Food Industry : an Overview",
booktitle = "The Food Industry in Europe",
pages = "85-95",
adress = "Athens",
publisher = "Agricultural University",
year = "2005",
isbn = "960-85847-9-5",
}