Publikacje wybranego autora

1

Autor:
Niewczas Magdalena , Prusak Anna , Stefanów Piotr
Tytuł:
Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości
Źródło:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2013, s. 252-259 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-935421-2-3
Nr:
2168271644
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
2

Autor:
Konferencja:
57th European Organization for Quality Congress (EOQ Congress 2013), Tallinn, Estonia, od 2013-06-17 do 2013-06-20
Tytuł:
Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers
Źródło:
Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future - Estonia: Estonian Association for Quality, 2013. - [odczyt: 04.11.2013] - Bibliogr.. - Dostępny w World Wide Web
Tryb dostępu:
Nr:
2168263656
rozdział w materiałach konferencyjnych
3

Tytuł:
Wykorzystanie metody Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP) w procesie certyfikacji wyrobów
Źródło:
ABC Jakości = Quality Review. - nr 3-4 (75-76) (2013) , s. 48-53 - Bibliogr.
Nr:
2168288445
artykuł w czasopiśmie
4

Autor:
Schlegel-Zawadzka Małgorzata , Prusak Anna , Sikora Tadeusz
Konferencja:
57th European Organization for Quality Congress (EOQ Congress 2013), Tallinn, Estonia, od 2013-06-17 do 2013-06-20
Tytuł:
Food and Nutritional Globalization vs. Trends of Protection of Traditional Food Products in Poland
Źródło:
Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future - Estonia: Estonian Association for Quality, 2013, s. 1-8. - [odczyt: 05.11.2013] - Bibliogr.. - Dostępny w World Wide Web
Tryb dostępu:
Nr:
2168263668
rozdział w materiałach konferencyjnych
5

Konferencja:
57th European Organization for Quality Congress (EOQ Congress 2013), Tallinn, Estonia, od 2013-06-17 do 2013-06-20
Tytuł:
Ethics and Trust in Quality Assurance
Źródło:
Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future - Estonia: Estonian Association for Quality, 2013, s. 1-8. - [odczyt: 05.11.2013] - Bibliogr.. - Dostępny w World Wide Web
Tryb dostępu:
Nr:
2168263670
rozdział w materiałach konferencyjnych
6

Autor:
Prusak Anna , Schlegel-Zawadzka Małgorzata
Tytuł:
Food Health Quality of Genetically Modified Crops - Review of Risks and Benefits
Źródło:
Military Pharmacy and Medicine. - Vol. 6, nr 2 (2013) , s. 13-18. - Summ. - Bibliogr.. - Dostępna również on-line
Tryb dostępu:
Nr:
2168294751
artykuł w czasopiśmie
7

Autor:
Prusak Anna , Stefanów Piotr , Gardian Magdalena
Tytuł:
Graficzna forma kwestionariusza w badaniach AHP/ANP = Graphic Form of Questionnaire in AHP/ANP Research
Źródło:
Modern Management Review. - vol. 18, nr 20 (4) (2013) , s. 171-189. - Summ., streszcz.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 8.00 pkt
Nr:
2168296585
artykuł w czasopiśmie
8

Autor:
Tytuł:
Wokół badań i rozwoju
Źródło:
B+R=Przyszłość : e-biuletyn2012. - nr 1, sierpień. - [odczyt: 14.04.2016]
Tryb dostępu:
Nr:
2168304965
głos w dyskusji/wywiad
9

Autor:
Rose Richard
Tytuł:
Gdy wszystkie inne warunki nie są równoważne : o kontekście czerpania wzorców z polityki innych krajów = When All Other Conditions Are Not Equal: the Context for Drawing Lessons
Źródło:
Analiza ekonomiczna w polityce publicznej / red. Aleksander SURDEJ - Warszawa: Wydawnictwo Naukowe Scholar, 2012, s. 211-235 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7383-579-5
Nr:
2168234614
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
10

Autor:
Prusak Anna , Stefanów Piotr
Tytuł:
Badania nad właściwościami operacyjnymi metody AHP
Źródło:
Folia Oeconomica Cracoviensia. - vol. 52 (2011) , s. 87-104. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168226601
artykuł w czasopiśmie
11

Tytuł:
Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP = Reliability and Effectiveness of the Saaty's Pairwise Comparison Scale in AHP and ANP Methods
Źródło:
Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu / red. Andrzej Chodyński - Kraków: Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, 2011, s. 271-298. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7571-145-5
Nr:
2168230300
rozdział w monografii
12

Autor:
Strada Anna , Sora Beatriz , Boulay Annabelle , Sala Roser , Houghton Julie , Gancheva Vyara , Schlegel-Zawadzka Malzorgata , Rowe Gene
Tytuł:
A Characterization of Peanut Consumption in Four Countries : Results from Focus Groups and Their Implications for Peanut Allergy Prevalence
Źródło:
International Journal of Consumer Studies. - vol. 33, iss. 6 (2009) , s. 676-683. - Pełny tekst dostępny w EBSCOhost - Bibliogr.. - Dostępny w World Wide Web
Nr:
53027
artykuł w czasopiśmie
13

Tytuł:
Effective Risk Communication at the Food Market
Źródło:
4th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław 24-25 September 2009 / chair: Tadeusz Trziszka - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2009, s. 213. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-60574-65-2
Nr:
2168279719
varia
14

Autor:
Strada Anna , Chryssochoidis George , Krystallis Athanasios
Tytuł:
Public Trust in Institutions and Information Sources Regarding Risk Management and Communication : towards Integrating Extant Knowledge
Źródło:
Journal of Risk Research. - vol. 12, no. 2 (2009) , s. 137-185. - Pełny tekst dostępny w EBSCOhost - Bibliogr.. - Dostępny w World Wide Web
Lista MNiSW:
a
Nr:
53032
artykuł w czasopiśmie
15

Autor:
Tytuł:
Effective Risk Communication at the Food Market
Źródło:
New Concepts in Food Evaluation / ed. by Tadeusz Trziszka and Maciej Oziembłowski - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2009, s. 349-357 - Bibliogr.
Seria:
(Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ; 74)
ISBN:
978-83-60574-68-3
Nr:
2168271078
rozdział w monografii
16

Autor:
Boulay A. , Houghton J. , Gancheva V. , Sterk Y. , Strada A. , Schlegel-Zawadzka M. , Sora B. , Sala R. , Ree van R. , Rowe G.
Tytuł:
A EuroPrevall Review of Factors Affecting Incidence of Peanut Allergy : Priorities for Research and Policy
Źródło:
Allergy. - vol. 63, iss. 7 (2008) , s. 797-809. - Summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
a
Nr:
2168297855
artykuł w czasopiśmie
17

Autor:
Houghton J. , Rowe G. , Frewer L.J. , Kleef van E. , Chryssochoidis G. , Kehagia O. , Korzen-Bohr S. , Lassen J. , Pfenning U. , Strada A.
Tytuł:
The Quality of Food Risk Management in Europe : Perspectives and Priorities
Źródło:
Food Policy. - vol. 33, iss. 1 (2008) , s. 13-26. - Summ.. - Dostępny w ScienceDirect
Lista MNiSW:
a
Nr:
2168297847
artykuł w czasopiśmie
18

Tytuł:
New Food Product Development (NFPD as a Competitive Advantage
Źródło:
The Food Industry in Europe / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada - Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2006, s. 15-25 - Bibliogr.
ISBN:
83-922067-7-0
Nr:
2167710859
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
19

Autor:
Strada Anna , Sikora Tadeusz , Adamus Wiktor
Tytuł:
Czynniki kształtujące poziom świadomości konsumentów w zakresie bezpieczeństwa żywności
Źródło:
Handel Wewnętrzny. - numer specjalny, czerwiec (2006) , s. 427-432
Nr:
2168271212
artykuł w czasopiśmie
20

Tytuł:
The Food Industry in Europe : Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises
Redaktor:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2006
Opis fizyczny:
300 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr. przy tekstach
ISBN:
83-922067-7-0
Nr:
2167711692
monografia
Zobacz powiązane rozdziały
21

Tytuł:
Preface
Źródło:
The Food Industry in Europe / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada - Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2006, s. 5-6
ISBN:
83-922067-7-0
Nr:
2168279615
wstęp/zakończenie
Zobacz opis całości
22

Autor:
Tytuł:
Safety and Quality Aassurance and Management Systems in Food Industry : an Overview
Źródło:
The Food Industry in Europe / ed. Petros Soldatos, Stelios Rozakis - Athens: Agricultural University, 2005, s. 85-95 - Bibliogr.
ISBN:
960-85847-9-5
Nr:
2167713689
rozdział w monografii
23

Autor:
Strada A. , Morkis G. , Trafiałek J. , Kołożyn-Krajewska D.
Tytuł:
Safety and Quality Assurance and Management Systems : Level of Implementation in Food Enterprises in Poland
Źródło:
The Food Industry in Europe / ed. Petros Soldatos, Stelios Rozakis - Athens: Agricultural University, 2005, s. 97-114 - Bibliogr.
ISBN:
960-85847-9-5
Nr:
2168264110
rozdział w monografii
1
Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości / Magdalena Niewczas, Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2013. - S. 252-259. - Bibliogr. - ISBN 978-83-935421-2-3
2
Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers / A. PRUSAK, P. Stefanów, M. Niewczas, T. SIKORA // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - 1-9. - Summ.. - [odczyt: 04.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Prusak%20Stefan%C3%B3w%20Niewczas%20Sikora.pdf
3
Wykorzystanie metody Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP) w procesie certyfikacji wyrobów / Anna PRUSAK, Piotr KAFEL // ABC Jakości = Quality Review. - nr 3-4 (75-76) (2013), s. 48-53. - Bibliogr. - ISSN 1234-7248
4
Food and Nutritional Globalization vs. Trends of Protection of Traditional Food Products in Poland / M. Schlegel-Zawadzka, A. PRUSAK, T. SIKORA // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - S. 1-8. - Summ.. - [odczyt: 05.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Schlegel-Zawadzka,%20Prusak,%20Sikora.pdf
5
Ethics and Trust in Quality Assurance / T. SIKORA, M. Niewczas, A. PRUSAK // W: Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line]. - Dane tekstowe (plik pdf). - Estonia : Estonian Association for Quality, 2013. - S. 1-8. - Summ.. - [odczyt: 05.11.2013]. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://eaq.ee/quality2013/sites/www.quality2013.eu/files/webform/full-papers/Sikora%20Niewczas%20Prusak.pdf
6
Food Health Quality of Genetically Modified Crops - Review of Risks and Benefits / Anna PRUSAK, Małgorzata Schlegel-Zawadzka // Military Pharmacy and Medicine. - Vol. 6, nr 2 (2013), s. 13-18. - Summ. - Bibliogr. - Dostępna również on-line. - Pełny tekst: http://mil-pharm-med.pl/2013/2-6/3.pdf. - ISSN 2084-5987
7
Graficzna forma kwestionariusza w badaniach AHP/ANP = Graphic Form of Questionnaire in AHP/ANP Research / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów, Magdalena Gardian // Modern Management Review. - vol. 18, nr 20 (4) (2013), s. 171-189. - Summ., streszcz. - Pełny tekst: http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTM5LzEvMQ/mmr-2013-04-pw1.pdf#page=171=Fit. - ISSN 2300-6366
8
Wokół badań i rozwoju / Anna PRUSAK // B+R=Przyszłość : e-biuletyn [on-line]. - nr 1, sierpień (2012)10-13. - [odczyt: 14.04.2016]. - Pełny tekst: http://www.badaniairozwoj.eu/images/ebiuletyn/e-biuletyn_BiR_1.pdf
9
Gdy wszystkie inne warunki nie są równoważne : o kontekście czerpania wzorców z polityki innych krajów = When All Other Conditions Are Not Equal: the Context for Drawing Lessons / Richard Rose, tł. Anna STRADA-PRUSAK // W: Analiza ekonomiczna w polityce publicznej / red. Aleksander SURDEJ. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe SCHOLAR, 2012. - S. 211-235. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7383-579-5
10
Badania nad właściwościami operacyjnymi metody AHP / Anna PRUSAK, Piotr Stefanów // Folia Oeconomica Cracoviensia. - vol. 52 (2011), s. 87-104. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://foc.czasopisma.pan.pl/images/data/foc/wydania/Vol_LII_2011/05_Badania_Nad_Wlasciwosciami_Operacyjnymi_Metody_A.pdf. - ISSN 0071-674X
11
Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP = Reliability and Effectiveness of the Saaty's Pairwise Comparison Scale in AHP and ANP Methods / Piotr Stefanów, Anna PRUSAK // W: Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu / red. Andrzej Chodyński. - Kraków : Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, 2011. - S. 271-298. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7571-145-5
12
A Characterization of Peanut Consumption in Four Countries : Results from Focus Groups and Their Implications for Peanut Allergy Prevalence / Beatriz Sora, Annabelle Boulay, Roser Sala, Julie Houghton, Vyara Gancheva, Anna STRADA, Malzorgata Schlegel-Zawadzka, Gene Rowe // International Journal of Consumer Studies. - vol. 33, iss. 6 (2009), s. 676-683. - Summ.. - Pełny tekst dostępny w EBSCOhost. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - ISSN 1470-6423
13
Effective Risk Communication at the Food Market / Tadeusz SIKORA, Anna STRADA // W: 4th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław 24-25 September 2009 / chair: Tadeusz Trziszka. - Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - S. 213. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-60574-65-2
14
Public Trust in Institutions and Information Sources Regarding Risk Management and Communication : towards Integrating Extant Knowledge / George Chryssochoidis, Anna STRADA, Athanasios Krystallis // Journal of Risk Research. - vol. 12, no. 2 (2009), s. 137-185. - Summ.. - Pełny tekst dostępny w EBSCOhost. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - ISSN 1366-9877
15
Effective Risk Communication at the Food Market / S. STRADA, T. SIKORA // W: New Concepts in Food Evaluation : Nutraceuticals - Analyses - Consumer / ed. by Tadeusz Trziszka and Maciej Oziembłowski. - Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - (Monografie, ISSN 2083-5531 ; 74). - S. 349-357. - Bibliogr. - ISBN 978-83-60574-68-3
16
A EuroPrevall Review of Factors Affecting Incidence of Peanut Allergy : Priorities for Research and Policy / A. Boulay, J. Houghton, V. Gancheva, Y. Sterk, A. Strada, M. Schlegel-Zawadzka, B. Sora, R. Sala, R. van Ree, G. Rowe // Allergy. - vol. 63, iss. 7 (2008), s. 797-809. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1398-9995.2008.01776.x/epdf. - ISSN 0105-4538
17
The Quality of Food Risk Management in Europe : Perspectives and Priorities / J.R. Houghton, G. Rowe, L.J. Frewer, E. Van Kleef, G. Chryssochoidis, O. Kehagia, S. Korzen-Bohr, J. Lassen, U. Pfenning, A. Strada // Food Policy. - vol. 33, iss. 1 (2008), s. 13-26. - Summ. - Dostępny w ScienceDirect. - ISSN 0306-9192
18
New Food Product Development (NFPD as a Competitive Advantage / Anna STRADA, Stanisław POPEK, Tadeusz SIKORA // W: The Food Industry in Europe : Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2006. - S. 15-25. - Bibliogr. - ISBN 83-922067-7-0
19
Czynniki kształtujące poziom świadomości konsumentów w zakresie bezpieczeństwa żywności / Anna Strada, Tadeusz SIKORA, Wiktor Adamus // Handel Wewnętrzny. - numer specjalny, czerwiec (2006), s. 427-432. - ISSN 0438-5403
20
The Food Industry in Europe : Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2006. - 300 s. : il. ; 24 cm. - Bibliogr. przy tekstach. - ISBN 83-922067-7-0
21
Preface / Tadeusz SIKORA, Anna STRADA // W: The Food Industry in Europe : Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Tadeusz SIKORA, Anna Strada. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2006. - S. 5-6. - ISBN 83-922067-7-0
22
Safety and Quality Aassurance and Management Systems in Food Industry : an Overview / T. SIKORA, A. Strada // W: The Food Industry in Europe : Erasmus Intensive Programme in Agri-Business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Petros Soldatos, Stelios Rozakis. - Athens : Agricultural University, 2005. - S. 85-95. - Bibliogr. - ISBN 960-85847-9-5
23
Safety and Quality Assurance and Management Systems : Level of Implementation in Food Enterprises in Poland / A. Strada, G. Morkis, J. Trafiałek, D. Kołożyn-Krajewska // W: The Food Industry in Europe : Erasmus Intensive Programme in Agri-Business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises / ed. Petros Soldatos, Stelios Rozakis. - Athens : Agricultural University, 2005. - S. 97-114. - Bibliogr. - ISBN 960-85847-9-5
1
Niewczas M., Prusak A., Stefanów P., (2013), Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 252-259.
2
Prusak A., Stefanów P., Niewczas M., Sikora T., (2013), Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality
3
Prusak A., Kafel P., (2013), Wykorzystanie metody Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP) w procesie certyfikacji wyrobów, "ABC Jakości", nr 3-4 (75-76), s. 48-53.
4
Schlegel-Zawadzka M., Prusak A., Sikora T., (2013), Food and Nutritional Globalization vs. Trends of Protection of Traditional Food Products in Poland. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality, s. 1-8.
5
Sikora T., Niewczas M., Prusak A., (2013), Ethics and Trust in Quality Assurance. [W:] Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future [on-line], Estonia : Estonian Association for Quality, s. 1-8.
6
Prusak A., Schlegel-Zawadzka M., (2013), Food Health Quality of Genetically Modified Crops - Review of Risks and Benefits, "Military Pharmacy and Medicine", Vol. 6, nr 2, s. 13-18; http://mil-pharm-med.pl/2013/2-6/3.pdf
7
Prusak A., Stefanów P., Gardian M., (2013), Graficzna forma kwestionariusza w badaniach AHP/ANP, "Modern Management Review", vol. 18, nr 20 (4), s. 171-189; http://www.oficyna.portal.prz.edu.pl/download/I2dmeC9vZmljeW5hL3BsL2RlZmF1bHRfb3Bpc3kvMTM5LzEvMQ/mmr-2013-04-pw1.pdf#page=171=Fit
8
Prusak A., (2012), Wokół badań i rozwoju, "B+R=Przyszłość : e-biuletyn" [on-line], nr 1, sierpień; http://www.badaniairozwoj.eu/images/ebiuletyn/e-biuletyn_BiR_1.pdf
9
Rose R., (2012), Gdy wszystkie inne warunki nie są równoważne : o kontekście czerpania wzorców z polityki innych krajów. [W:] Surdej A. (red.), Analiza ekonomiczna w polityce publicznej, Warszawa : Wydawnictwo Naukowe SCHOLAR, s. 211-235.
10
Prusak A., Stefanów P., (2011), Badania nad właściwościami operacyjnymi metody AHP, "Folia Oeconomica Cracoviensia", vol. 52, s. 87-104; http://foc.czasopisma.pan.pl/images/data/foc/wydania/Vol_LII_2011/05_Badania_Nad_Wlasciwosciami_Operacyjnymi_Metody_A.pdf
11
Stefanów P., Prusak A., (2011), Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP. [W:] Chodyński A. (red.), Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu, Kraków : Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego, s. 271-298.
12
Strada A., Sora B., Boulay A., Sala R., Houghton J., Gancheva V., Schlegel-Zawadzka M., Rowe G., (2009), A Characterization of Peanut Consumption in Four Countries : Results from Focus Groups and Their Implications for Peanut Allergy Prevalence, "International Journal of Consumer Studies", vol. 33, iss. 6, s. 676-683.
13
Sikora T., Strada A., (2009), Effective Risk Communication at the Food Market. [W:] Trziszka (red.), 4th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław 24-25 September 2009, Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, s. 213.
14
Strada A., Chryssochoidis G., Krystallis A., (2009), Public Trust in Institutions and Information Sources Regarding Risk Management and Communication : towards Integrating Extant Knowledge, "Journal of Risk Research", vol. 12, no. 2, s. 137-185.
15
Strada A., Sikora T., (2009), Effective Risk Communication at the Food Market. [W:] Trziszka T., Oziembłowski M. (red.), New Concepts in Food Evaluation: Nutraceuticals - Analyses - Consumer (Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; 74), Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, s. 349-357.
16
Boulay A., Houghton J., Gancheva V., Sterk Y., Strada A., Schlegel-Zawadzka M., Sora B., Sala R., Ree van R., Rowe G., (2008), A EuroPrevall Review of Factors Affecting Incidence of Peanut Allergy : Priorities for Research and Policy, "Allergy", vol. 63, iss. 7, s. 797-809; http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1398-9995.2008.01776.x/epdf
17
Houghton J., Rowe G., Frewer L., Kleef van E., Chryssochoidis G., Kehagia O., Korzen-Bohr S., Lassen J., Pfenning U., Strada A., (2008), The Quality of Food Risk Management in Europe : Perspectives and Priorities, "Food Policy", vol. 33, iss. 1, s. 13-26.
18
Strada A., Popek S., Sikora T., (2006), New Food Product Development (NFPD as a Competitive Advantage. [W:] Sikora T., Strada A. (red.), The Food Industry in Europe: Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Kraków : Akademia Ekonomiczna, s. 15-25.
19
Strada A., Sikora T., Adamus W., (2006), Czynniki kształtujące poziom świadomości konsumentów w zakresie bezpieczeństwa żywności, "Handel Wewnętrzny", numer specjalny, czerwiec, s. 427-432.
20
Sikora T., Strada A. (red.), (2006), The Food Industry in Europe: Tradition and Innovation: Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Kraków : Akademia Ekonomiczna, 300 s.
21
Sikora T., Strada A., (2006), Preface. [W:] Sikora T., Strada A. (red.), The Food Industry in Europe: Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Kraków : Akademia Ekonomiczna, s. 5-6.
22
Sikora T., Strada A., (2005), Safety and Quality Aassurance and Management Systems in Food Industry : an Overview. [W:] Soldatos P., Rozakis S. (red.), The Food Industry in Europe: Erasmus Intensive Programme in Agri-Business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Athens : Agricultural University, s. 85-95.
23
Strada A., Morkis G., Trafiałek J., Kołożyn-Krajewska D., (2005), Safety and Quality Assurance and Management Systems : Level of Implementation in Food Enterprises in Poland. [W:] Soldatos P., Rozakis S. (red.), The Food Industry in Europe: Erasmus Intensive Programme in Agri-Business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises, Athens : Agricultural University, s. 97-114.
1
@inbook{UEK:2168271644,
author = "Niewczas Magdalena and Prusak Anna and Stefanów Piotr",
title = "Dobór metod i kryteriów oceny dostawców jako element zapewniania jakości",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "252-259",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2013",
isbn = "978-83-935421-2-3",
}
2
@inbook{UEK:2168263656,
author = "Prusak Anna and Stefanów Piotr and Niewczas Magdalena and Sikora Tadeusz",
title = "Application of the AHP in Evaluation and Selection of Suppliers",
booktitle = "Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future",
pages = "",
adress = "Estonia",
publisher = "Estonian Association for Quality",
year = "2013",
}
3
@article{UEK:2168288445,
author = "Prusak Anna and Kafel Piotr",
title = "Wykorzystanie metody Analitycznego Procesu Hierarchicznego (AHP) w procesie certyfikacji wyrobów",
journal = "ABC Jakości",
number = "3-4 (75-76)",
pages = "48-53",
year = "2013",
}
4
@inbook{UEK:2168263668,
author = "Schlegel-Zawadzka Małgorzata and Prusak Anna and Sikora Tadeusz",
title = "Food and Nutritional Globalization vs. Trends of Protection of Traditional Food Products in Poland",
booktitle = "Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future",
pages = "1-8",
adress = "Estonia",
publisher = "Estonian Association for Quality",
year = "2013",
}
5
@inbook{UEK:2168263670,
author = "Sikora Tadeusz and Niewczas Magdalena and Prusak Anna",
title = "Ethics and Trust in Quality Assurance",
booktitle = "Quality Renaissance - Co-creating a Viable Future",
pages = "1-8",
adress = "Estonia",
publisher = "Estonian Association for Quality",
year = "2013",
}
6
@article{UEK:2168294751,
author = "Prusak Anna and Schlegel-Zawadzka Małgorzata",
title = "Food Health Quality of Genetically Modified Crops - Review of Risks and Benefits",
journal = "Military Pharmacy and Medicine",
number = "Vol. 6, 2",
pages = "13-18",
year = "2013",
}
7
@article{UEK:2168296585,
author = "Prusak Anna and Stefanów Piotr and Gardian Magdalena",
title = "Graficzna forma kwestionariusza w badaniach AHP/ANP",
journal = "Modern Management Review",
number = "vol. 18, 20 (4)",
pages = "171-189",
year = "2013",
}
8
@misc{UEK:2168304965,
author = "Prusak Anna",
title = "Wokół badań i rozwoju",
booktitle = "B+R=Przyszłość : e-biuletyn",
number = "1, sierpień",
pages = "",
year = "2012",
}
9
@inbook{UEK:2168234614,
author = "Rose Richard",
title = "Gdy wszystkie inne warunki nie są równoważne : o kontekście czerpania wzorców z polityki innych krajów",
booktitle = "Analiza ekonomiczna w polityce publicznej",
pages = "211-235",
adress = "Warszawa",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Scholar",
year = "2012",
isbn = "978-83-7383-579-5",
}
10
@article{UEK:2168226601,
author = "Prusak Anna and Stefanów Piotr",
title = "Badania nad właściwościami operacyjnymi metody AHP",
journal = "Folia Oeconomica Cracoviensia",
number = "vol. 52",
pages = "87-104",
year = "2011",
}
11
@inbook{UEK:2168230300,
author = "Stefanów Piotr and Prusak Anna",
title = "Badanie wiarygodności i skuteczności skali porównań Saaty'ego w metodach AHP i ANP",
booktitle = "Przedsiębiorcze aspekty rozwoju organizacji i biznesu",
pages = "271-298",
adress = "Kraków",
publisher = "Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne - Oficyna Wydawnicza AFM : na zlec. Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego",
year = "2011",
isbn = "978-83-7571-145-5",
}
12
@article{UEK:53027,
author = "Strada Anna and Sora Beatriz and Boulay Annabelle and Sala Roser and Houghton Julie and Gancheva Vyara and Schlegel-Zawadzka Malzorgata and Rowe Gene",
title = "A Characterization of Peanut Consumption in Four Countries : Results from Focus Groups and Their Implications for Peanut Allergy Prevalence",
journal = "International Journal of Consumer Studies",
number = "vol. 33, iss. 6",
pages = "676-683",
year = "2009",
}
13
@misc{UEK:2168279719,
author = "Sikora Tadeusz and Strada Anna",
title = "Effective Risk Communication at the Food Market",
booktitle = "4th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław 24-25 September 2009",
pages = "213",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2009",
isbn = "978-83-60574-65-2",
}
14
@article{UEK:53032,
author = "Strada Anna and Chryssochoidis George and Krystallis Athanasios",
title = "Public Trust in Institutions and Information Sources Regarding Risk Management and Communication : towards Integrating Extant Knowledge",
journal = "Journal of Risk Research",
number = "vol. 12, no. 2",
pages = "137-185",
year = "2009",
}
15
@inbook{UEK:2168271078,
author = "Strada A. and Sikora T.",
title = "Effective Risk Communication at the Food Market",
booktitle = "New Concepts in Food Evaluation",
pages = "349-357",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2009",
issn = "2083-5531",
isbn = "978-83-60574-68-3",
}
16
@article{UEK:2168297855,
author = "Boulay A. and Houghton J. and Gancheva V. and Sterk Y. and Strada A. and Schlegel-Zawadzka M. and Sora B. and Sala R. and Ree van R. and Rowe G.",
title = "A EuroPrevall Review of Factors Affecting Incidence of Peanut Allergy : Priorities for Research and Policy",
journal = "Allergy",
number = "vol. 63, iss. 7",
pages = "797-809",
year = "2008",
}
17
@article{UEK:2168297847,
author = "Houghton J. and Rowe G. and Frewer L.J. and Kleef van E. and Chryssochoidis G. and Kehagia O. and Korzen-Bohr S. and Lassen J. and Pfenning U. and Strada A.",
title = "The Quality of Food Risk Management in Europe : Perspectives and Priorities",
journal = "Food Policy",
number = "vol. 33, iss. 1",
pages = "13-26",
year = "2008",
}
18
@inbook{UEK:2167710859,
author = "Strada Anna and Popek Stanisław and Sikora Tadeusz",
title = "New Food Product Development (NFPD as a Competitive Advantage",
booktitle = "The Food Industry in Europe",
pages = "15-25",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2006",
isbn = "83-922067-7-0",
}
19
@article{UEK:2168271212,
author = "Strada Anna and Sikora Tadeusz and Adamus Wiktor",
title = "Czynniki kształtujące poziom świadomości konsumentów w zakresie bezpieczeństwa żywności",
journal = "Handel Wewnętrzny",
number = "numer specjalny, czerwiec",
pages = "427-432",
year = "2006",
}
20
@book{UEK:2167711692,
title = "The Food Industry in Europe : Tradition and Innovation : Erasmus Intensive Programme in Agri-business Management with Emphasis in Food Industry Enterprises",
editor = Sikora Tadeusz,
editor = Strada Anna,
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2006",
isbn = "83-922067-7-0",
}
21
@misc{UEK:2168279615,
author = "Sikora Tadeusz and Strada Anna",
title = "Preface",
booktitle = "The Food Industry in Europe",
pages = "5-6",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2006",
isbn = "83-922067-7-0",
}
22
@inbook{UEK:2167713689,
author = "Sikora T. and Strada A.",
title = "Safety and Quality Aassurance and Management Systems in Food Industry : an Overview",
booktitle = "The Food Industry in Europe",
pages = "85-95",
adress = "Athens",
publisher = "Agricultural University",
year = "2005",
isbn = "960-85847-9-5",
}
23
@inbook{UEK:2168264110,
author = "Strada A. and Morkis G. and Trafiałek J. and Kołożyn-Krajewska D.",
title = "Safety and Quality Assurance and Management Systems : Level of Implementation in Food Enterprises in Poland",
booktitle = "The Food Industry in Europe",
pages = "97-114",
adress = "Athens",
publisher = "Agricultural University",
year = "2005",
isbn = "960-85847-9-5",
}