Publikacje wybranego autora

Sawoszczuk Tomasz ORCID

Kolegium Nauk o Zarządzaniu i Jakości, Instytut Nauk o Jakości i Zarządzania Produktem, Katedra Mikrobiologii

1

Autor:
Marianna Malkowska , Tomasz Sawoszczuk
Tytuł:
Life Cycle Inventory (LCI) of Hydrogen Fuel Production Process Based on РЕМ Electrolysis = Elementy cyklu życia paliwa wodorowego wyprodukowanego w procesie elektrolizy РЕМ
Źródło:
Current Trends in Quality Science : Product and Technology Innovations / ed. Daniela Gwiazdowska, Krzysztof Juś - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2019, s. 30-43. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
Publikacja została dofinansowana ze środków przyznanych wydziałowi Towaroznawstwa i Zarządzania Produktem Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego, zgodnie z Umową nr 047/WTiZP-KM/01/2018/S/8047
ISBN:
978-83-7789-591-7
Poziom I:
20.00 pkt
Nr:
2168338971
rozdział w monografii
2

Tytuł:
Zarządzanie bezpieczeństwem pracy w pracowniach konserwatorskich na przykładzie ochrony przed szkodliwym wpływem czynników chemicznych
Źródło:
Innowacyjność jako narzędzie kreowania jakości = Innovation as a Tool for Creating Quality / red. nauk. Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK, Agnieszka KAWECKA - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2019, s. 232-243 - Bibliogr.
Seria:
(Towaroznawstwo w badaniach i praktyce = Commodity Science in Research and Practice)
Program badawczy:
Publikacja została dofinansowana ze środków subwencji przyznanej Uniwersytetowi Ekonomicznemu w Krakowie, nr umowy 074/WTiZP-KM/01/2019/S/9074
ISBN:
978-83-7789-596-2
Poziom I:
20.00 pkt
Nr:
2168340133
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
3

Tytuł:
Analiza mikrobiologicznych lotnych związków organicznych emitowanych z serów pleśniowych w czasie ich przechowywania w warunkach chłodniczych = Analysis of Microbiological Volatile Organic Compounds Emitted from the Mould-ripened Cheeses During their Storage in Refrigerating Conditions
Źródło:
Selected Problems of Food Quality = Wybrane problemy jakości żywności / eds. Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński - Radom: Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018, s. 203-214. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 9)
ISBN:
978-83-7351-855-1
Poziom I:
20.00 pkt
Nr:
2168325881
rozdział w monografii
4

Tytuł:
Strategia IPM jako narzędzie zarządzania ochroną zbiorów muzealnych = IPM Strategy as a Tool of Cultural Heritage Colletion Managament
Źródło:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 191-201. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Poziom I:
20.00 pkt
Nr:
2168314983
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
5

Autor:
Joanna Karbowska-Berent , Dorota Jezierska , Tomasz Sawoszczuk
Tytuł:
Zagrożenia biologiczne dla książek i archiwaliów na przykładzie Archiwum Akt Dawnych Diecezji Toruńskiej im. Ks. Alfonsa Mańkowskiego
Źródło:
Archiwum Akt Dawnych Diecezji Toruńskiej (2001-2016) / red. Mateusz Zmudziński, Marta Ruczyńska - Toruń: Instytut Promocji Historii Sp. z o.o., 2017, s. 105-132
ISBN:
978-83-948851-1-3
Nr:
2168330759
rozdział w monografii
6

Tytuł:
Analiza jakości mikrobiologicznej płynu stosowanego do odkwaszania papieru metodą Bückeburską = Analysis of Microbial Quality of Solution Used for Deacidification of Paper in Bückeburg Method
Źródło:
Quality Assessment of Selected Industrial Products = Ocena jakości wybranych wyrobów przemysłowych / eds. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 141-150. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-426-2 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307741
rozdział w monografii
7

Autor:
Sylwia Żymankowska-Kumon , Angelika Kmita , Mariusz Holtzer , Tomasz Sawoszczuk
Tytuł:
Wykorzystanie techniki GC/MS do analizy produktów termicznej destrukcji spoiwa na bazie żywicy furfurylowej permaset = Utilising the GC/MS Technique for Analyses of Thermal Decomposition Products of the Binder, Based on Furfuryl Resin Permaset
Źródło:
Jakość i innowacyjność w procesach odlewniczych, obróbce cieplnej i plastycznej oraz w wytwarzaniu materiałów kompozytowych / red. Łukasz Mika - Kraków: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki, 2015, s. 79-92. - Summ. - Bibliogr.
Seria:
(Monografia - Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki. Seria Mechanika)
Program badawczy:
Praca wykonana w ramach Projektu NCBiR No PBS2/A5/30/2013 realizowanego w latach 2013-2015 na wydziale Odlewnictwa AGH
Nr:
2168305651
rozdział w monografii
8

Tytuł:
ATP Bioluminescence Method in Surface Hygiene Monitoring
Źródło:
Innovations in Product Development and Packaging / Ed. by Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK, Agnieszka KAWECKA - Cracow: Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, 2014, s. 77-86 - Bibliogr.
Seria:
(Commodity Science in Research and Practice)
ISBN:
978-83-938909-2-7 ; 978-83-938909-6-5
Nr:
2168284105
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
1
Life Cycle Inventory (LCI) of Hydrogen Fuel Production Process Based on РЕМ Electrolysis = Elementy cyklu życia paliwa wodorowego wyprodukowanego w procesie elektrolizy РЕМ / Marianna Malkowska, Tomasz SAWOSZCZUK // W: Current Trends in Quality Science : Product and Technology Innovations / ed. Daniela Gwiazdowska, Krzysztof Juś. - Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2019. - S. 30-43. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-591-7
2
Zarządzanie bezpieczeństwem pracy w pracowniach konserwatorskich na przykładzie ochrony przed szkodliwym wpływem czynników chemicznych / Tomasz SAWOSZCZUK // W: Innowacyjność jako narzędzie kreowania jakości = Innovation as a Tool for Creating Quality / red. nauk. Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK, Agnieszka KAWECKA. - Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2019. - (Towaroznawstwo w badaniach i praktyce = Commodity Science in Research and Practice). - S. 232-243. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-596-2
3
Analiza mikrobiologicznych lotnych związków organicznych emitowanych z serów pleśniowych w czasie ich przechowywania w warunkach chłodniczych = Analysis of Microbiological Volatile Organic Compounds Emitted from the Mould-ripened Cheeses During their Storage in Refrigerating Conditions / Tomasz SAWOSZCZUK, Jadwiga SZOSTAK-KOT // W: Selected Problems of Food Quality = Wybrane problemy jakości żywności / eds. Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński. - Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 9). - S. 203-214. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-855-1
4
Strategia IPM jako narzędzie zarządzania ochroną zbiorów muzealnych = IPM Strategy as a Tool of Cultural Heritage Colletion Managament / Justyna SYGUŁA-CHOLEWIŃSKA, Tomasz SAWOSZCZUK // W: Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017. - S. 191-201. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-7-4
5
Zagrożenia biologiczne dla książek i archiwaliów na przykładzie Archiwum Akt Dawnych Diecezji Toruńskiej im. Ks. Alfonsa Mańkowskiego / Joanna Karbowska-Berent, Dorota Jezierska, Tomasz SAWOSZCZUK // W: Archiwum Akt Dawnych Diecezji Toruńskiej (2001-2016) / red. Mateusz Zmudziński, Marta Ruczyńska. - Toruń : Instytut Promocji Historii Sp. z o.o., 2017. - S. 105-132. - ISBN 978-83-948851-1-3
6
Analiza jakości mikrobiologicznej płynu stosowanego do odkwaszania papieru metodą Bückeburską = Analysis of Microbial Quality of Solution Used for Deacidification of Paper in Bückeburg Method / Tomasz SAWOSZCZUK, Justyna SYGUŁA-CHOLEWIŃSKA // W: Quality Assessment of Selected Industrial Products = Ocena jakości wybranych wyrobów przemysłowych / eds. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016. - S. 141-150. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-426-2 ; 978-83-7789-402-6
7
Wykorzystanie techniki GC/MS do analizy produktów termicznej destrukcji spoiwa na bazie żywicy furfurylowej permaset = Utilising the GC/MS Technique for Analyses of Thermal Decomposition Products of the Binder, Based on Furfuryl Resin Permaset / Sylwia Żymankowska-Kumon, Angelika Kmita, Mariusz Holtzer, Tomasz SAWOSZCZUK // W: Jakość i innowacyjność w procesach odlewniczych, obróbce cieplnej i plastycznej oraz w wytwarzaniu materiałów kompozytowych / red. Łukasz Mika. - Kraków : Wydawnictwo PK, 2015. - (Monografia - Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki, ISSN 0860-097X ; 494. Monografia / Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki. Seria Mechanika). - S. 79-92. - Summ. - Bibliogr.
8
ATP Bioluminescence Method in Surface Hygiene Monitoring / Justyna SYGUŁA-CHOLEWIŃSKA, Tomasz LECH, Jadwiga SZOSTAK-KOT, Barbara BŁYSKAL, Tomasz SAWOSZCZUK // W: Innovations in Product Development and Packaging / Ed. by Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK, Agnieszka KAWECKA. - Cracow : Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, 2014. - (Commodity Science in Research and Practice). - S. 77-86. - Bibliogr. - ISBN 978-83-938909-2-7 ; 978-83-938909-6-5
1
Malkowska M., Sawoszczuk T., (2019), Life Cycle Inventory (LCI) of Hydrogen Fuel Production Process Based on РЕМ Electrolysis. [W:] Gwiazdowska D., Juś K. (red.), Current Trends in Quality Science : Product and Technology Innovations, Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, s. 30-43.
2
Sawoszczuk T., (2019), Zarządzanie bezpieczeństwem pracy w pracowniach konserwatorskich na przykładzie ochrony przed szkodliwym wpływem czynników chemicznych. [W:] Cholewa-Wójcik A., Kawecka A. (red.), Innowacyjność jako narzędzie kreowania jakości, Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, s. 232-243.
3
Sawoszczuk T., Szostak-Kot J., (2018), Analiza mikrobiologicznych lotnych związków organicznych emitowanych z serów pleśniowych w czasie ich przechowywania w warunkach chłodniczych. [W:] Żuchowska-Grzywacz M., Zieliński R. (red.), Selected Problems of Food Quality, Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, s. 203-214.
4
Syguła-Cholewińska J., Sawoszczuk T., (2017), Strategia IPM jako narzędzie zarządzania ochroną zbiorów muzealnych. [W:] Sikora T. (red.), Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 191-201.
5
Karbowska-Berent J., Jezierska D., Sawoszczuk T., (2017), Zagrożenia biologiczne dla książek i archiwaliów na przykładzie Archiwum Akt Dawnych Diecezji Toruńskiej im. Ks. Alfonsa Mańkowskiego. [W:] Zmudziński M., Ruczyńska M. (red.), Archiwum Akt Dawnych Diecezji Toruńskiej (2001-2016), Toruń : Instytut Promocji Historii Sp. z o.o., s. 105-132.
6
Sawoszczuk T., Syguła-Cholewińska J., (2016), Analiza jakości mikrobiologicznej płynu stosowanego do odkwaszania papieru metodą Bückeburską. [W:] Zieliński R., Żuchowski J. (red.), Quality Assessment of Selected Industrial Products, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 141-150.
7
Żymankowska-Kumon S., Kmita A., Holtzer M., Sawoszczuk T., (2015), Wykorzystanie techniki GC/MS do analizy produktów termicznej destrukcji spoiwa na bazie żywicy furfurylowej permaset. [W:] Mika Ł. (red.), Jakość i innowacyjność w procesach odlewniczych, obróbce cieplnej i plastycznej oraz w wytwarzaniu materiałów kompozytowych (Monografia - Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki; 494), Kraków : Wydawnictwo PK, s. 79-92.
8
Syguła-Cholewińska J., Lech T., Szostak-Kot J., Błyskal B., Sawoszczuk T., (2014), ATP Bioluminescence Method in Surface Hygiene Monitoring. [W:] Cholewa-Wójcik A., Kawecka A. (red.), Innovations in Product Development and Packaging, Cracow : Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, s. 77-86.
1
@inbook{UEK:2168338971,
author = "Marianna Malkowska and Tomasz Sawoszczuk",
title = "Life Cycle Inventory (LCI) of Hydrogen Fuel Production Process Based on РЕМ Electrolysis",
booktitle = "Current Trends in Quality Science : Product and Technology Innovations",
pages = "30-43",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2019",
isbn = "978-83-7789-591-7",
}
2
@inbook{UEK:2168340133,
author = "Tomasz Sawoszczuk",
title = "Zarządzanie bezpieczeństwem pracy w pracowniach konserwatorskich na przykładzie ochrony przed szkodliwym wpływem czynników chemicznych",
booktitle = "Innowacyjność jako narzędzie kreowania jakości",
pages = "232-243",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2019",
issn = "",
isbn = "978-83-7789-596-2",
}
3
@inbook{UEK:2168325881,
author = "Tomasz Sawoszczuk and Jadwiga Szostak-Kot",
title = "Analiza mikrobiologicznych lotnych związków organicznych emitowanych z serów pleśniowych w czasie ich przechowywania w warunkach chłodniczych",
booktitle = "Selected Problems of Food Quality",
pages = "203-214",
adress = "Radom",
publisher = "Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-855-1",
}
4
@inbook{UEK:2168314983,
author = "Justyna Syguła-Cholewińska and Tomasz Sawoszczuk",
title = "Strategia IPM jako narzędzie zarządzania ochroną zbiorów muzealnych",
booktitle = "Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej",
pages = "191-201",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2017",
isbn = "978-83-942362-7-4",
}
5
@inbook{UEK:2168330759,
author = "Joanna Karbowska-Berent and Dorota Jezierska and Tomasz Sawoszczuk",
title = "Zagrożenia biologiczne dla książek i archiwaliów na przykładzie Archiwum Akt Dawnych Diecezji Toruńskiej im. Ks. Alfonsa Mańkowskiego",
booktitle = "Archiwum Akt Dawnych Diecezji Toruńskiej (2001-2016)",
pages = "105-132",
adress = "Toruń",
publisher = "Instytut Promocji Historii Sp. z o.o.",
year = "2017",
isbn = "978-83-948851-1-3",
}
6
@inbook{UEK:2168307741,
author = "Tomasz Sawoszczuk and Justyna Syguła-Cholewińska",
title = "Analiza jakości mikrobiologicznej płynu stosowanego do odkwaszania papieru metodą Bückeburską",
booktitle = "Quality Assessment of Selected Industrial Products",
pages = "141-150",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2016",
isbn = "978-83-7789-426-2 ; 978-83-7789-402-6",
}
7
@inbook{UEK:2168305651,
author = "Sylwia Żymankowska-Kumon and Angelika Kmita and Mariusz Holtzer and Tomasz Sawoszczuk",
title = "Wykorzystanie techniki GC/MS do analizy produktów termicznej destrukcji spoiwa na bazie żywicy furfurylowej permaset",
booktitle = "Jakość i innowacyjność w procesach odlewniczych, obróbce cieplnej i plastycznej oraz w wytwarzaniu materiałów kompozytowych",
pages = "79-92",
adress = "Kraków",
publisher = "Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki",
year = "2015",
issn = "",
}
8
@inbook{UEK:2168284105,
author = "Justyna Syguła-Cholewińska and Tomasz Lech and Jadwiga Szostak-Kot and Barbara Błyskal and Tomasz Sawoszczuk",
title = "ATP Bioluminescence Method in Surface Hygiene Monitoring",
booktitle = "Innovations in Product Development and Packaging",
pages = "77-86",
adress = "Cracow",
publisher = "Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics",
year = "2014",
issn = "",
isbn = "978-83-938909-2-7 ; 978-83-938909-6-5",
}