Publikacje wybranego autora
1

Tytuł:
W poszukiwaniu doskonałości uniwersyteckiej : raport społecznej odpowiedzialności Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2020
Opis fizyczny:
107 s.: il.
Tryb dostępu:
Nr:
2168358748
raport/sprawozdanie
2

Tytuł:
Wpływ dodatku inuliny oraz czasu przechowywania na zmiany liczby bakterii probiotycznych w napojach fermentowanych z mleka koziego = The Influence of Inulin and Storage Time on Changes in Probiotic Bacteria Counts in Fermented Goat's Milk Products
Źródło:
Bezpieczeństwo żywności = Food Safety / red. Aneta Ocieczek - Gdynia: Uniwersytet Morski w Gdyni, 2020, s. 86-97. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7421-343-1
Poziom I:
20.00 pkt
Nr:
2168354092
rozdział w monografii
3

Tytuł:
Zachowania konsumenta na rynku usług cateringowych na przykładzie cateringu dietetycznego = Consumers' Behaviour on the Catering Services' Market on the Example of Diet Delivery
Źródło:
Ekonomiczne Problemy Turystyki = Economic Problems of Tourism. - nr 2 (42) (2018) , s. 265-271. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 13.00 pkt
Nr:
2168327735
artykuł w czasopiśmie
4

Tytuł:
Tegoroczny projekt ekologiczny ekoUEK pod hasłem: "Nie marnuj!"
Źródło:
Kurier UEK2018. - nr 1 (76), s. 33. - Dostępny w World Wide Web
Tryb dostępu:
Nr:
2168342991
varia
5

Konferencja:
18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, Bratysława - Praga, Słowacja - Czechy, od 2018-05-25 do 2018-05-25
Tytuł:
Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers
Źródło:
Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá - Prague: Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018, s. 362-370. - Summ. - Bibliogr.
Seria:
(Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment)
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-80-245-2265-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168325007
rozdział w materiałach konferencyjnych
6

Tytuł:
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Polish Sausages as Influenced by their Traditionality
Źródło:
Meat Science. - vol. 139 (2018) , s. 25-34. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science and Product Management of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 40.00 pkt
Nr:
2168322763
artykuł w czasopiśmie
7

Tytuł:
Fatty Acid Compositions of Selected Polish Pork Hams and Sausages as Influenced by Their Traditionality
Źródło:
Sustainability. - vol. 10, iss. 11 (2018) , s. 1-13. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education-grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science and Product Management of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168327967
artykuł w czasopiśmie
8

Konferencja:
VII Konferencja Naukowa "Współczesne trendy w zarządzaniu - Gospodarka 4.0", Kraków, Polska, od 2018-05-08 do 2018-05-09
Tytuł:
Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0
Adres wydawniczy:
Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2018
Opis fizyczny:
121 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
Publikacja została dofinansowana ze środków przyznanych z Krakowskich Konferencji Naukowych 2018
ISBN:
978-83-65907-31-8 ; 978-83-65907-32-5
Nr:
2168332269
materiały konferencyjne
9

Tytuł:
Influence of Inulin and Storage Time on Colour Parameters of Fermented Goat's Milk Products = Wpływ dodatku inuliny i czasu przechowywania na parametry barwy napojów fermentowanych z mleka koziego
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (55) (2018) , s. 68-74. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
This research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education, grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168325257
artykuł w czasopiśmie
10

Konferencja:
Sesja Referatowa - "Nauka i Pasja", Kraków, Polska, od 2016-10-27 do 2016-10-27
Tytuł:
Nauka i pasja : prace naukowe : Uroczysta Sesja Referatowa Rady Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Adres wydawniczy:
Kraków: Fundacja Projektów Studenckich, 2017
Opis fizyczny:
457 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
Publikacja sfinansowana ze środków Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie.
ISBN:
978-83-949590-1-2
Nr:
2168328191
materiały konferencyjne
11

Tytuł:
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland
Źródło:
Journal of Food Quality. - vol. 2017 (2017) , s. 1-10. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education, grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168318581
artykuł w czasopiśmie
12

Konferencja:
Konferencja naukowa "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce", Kraków, Polska, od 2017-11-08 do 2017-11-10
Tytuł:
Wpływ dodatku insuliny i czasu przechowywania na parametry barwy napojów fermentowanych z mleka koziego
Źródło:
Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 86. - Dostępne tylko streszczenie
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przeznaczonych dla Wydziału Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-5-5
Nr:
2168319665
varia
13

Tytuł:
Modelowanie cech jakościowych napojów fermentowanych z mleka koziego z dodatkiem funkcjonalnym
Promotor:
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2016
Opis fizyczny:
149 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-366
Nr:
2168315519
doktorat
14

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 793-800. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168308015
rozdział w materiałach konferencyjnych
15

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 144. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309387
varia
16

Autor:
Konferencja:
III Mìžnarodnìj naukovo-praktičnìj konferencìï: prisvâčenìj 95-rìččû Odesʹkogo nacìonalʹnogo ekonomìčnogo unìversitetu ta 50-rìččû kafedri ekonomìki ta upravlìnnâ nacìonalʹnim gospodarstvom, Odessa, Ukraina, od 2016-06-23 do 2016-06-24
Tytuł:
Traditional and Regional Food in Poland
Źródło:
Ekonomìka ta upravlìnnâ nacìonalʹnim gospodarstvom stan tendencìï ta perspektivi - Odesa: ONEU, 2016, s. 10-12 - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
2168307009
rozdział w materiałach konferencyjnych
17

Tytuł:
Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity = Jakość miodów tradycyjnych w aspekcie ich autentyczności
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (47) (2016) , s. 64-72. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168305625
artykuł w czasopiśmie
18

Tytuł:
The Influence of Storage Time and Functional Additive (Inulin) on Selected Textural Characteristics of Fermented Goat's Milk Products
Źródło:
Food Product Quality and Packaging : Current State and Challenges : Monograph / eds. Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK, Agnieszka KAWECKA - Celje: University of Maribor, Faculty of Logistics, 2015, s. 142-151. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-961-6962-16-2
Nr:
2168300877
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
19

Tytuł:
Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego = Influence of Heat Treatment on Changes in Selected Quality Features of Goat Milk
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 1 (2015) , s. 58-64. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168297149
artykuł w czasopiśmie
20

Tytuł:
Zalecenia żywieniowe i formy ich upowszechniania = Dietary Guidelines and Forms of Their Popularisation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 3 (927) (2014) , s. 75-86. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168284357
artykuł w czasopiśmie
21

Tytuł:
Jakość wędlin tradycyjnych = Quality o Traditional Hams
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni. - nr 86 (2014) , s. 237-243. - Tytuł numeru: Wybrane problemy żywienia i towaroznawstwa - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 5.00 pkt
Nr:
2168294537
artykuł w czasopiśmie
22

Tytuł:
Jakość wędlin tradycyjnych
Źródło:
Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce - Gdynia: Akademia Morska, 2014, s. 43. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168284321
varia
23

Tytuł:
Dieta wegetariańska w świetle zasad prawidłowego odżywiania - postawy i zachowania wegetarian w Polsce = A Vegetarian Diet in the Light of the Principles of Proper Nutrition - Attitudes and Behaviour of Vegetarians in Poland
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 906 (2013) , s. 27-36. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Pełny tekst
CC-BY-NC-ND
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168275987
artykuł w czasopiśmie
24

Tytuł:
Ochrona i zasady rejestracji produktów regionalnych i tradycyjnych = Regional and Traditional Products - Protection and Registration Rules
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 918 (2013) , s. 15-31. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Pełny tekst
CC-BY-NC-ND
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168287361
artykuł w czasopiśmie
25

Tytuł:
Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego
Źródło:
Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r. - Olsztyn: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, 2013, s. 127. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-62863-66-2
Nr:
2168294781
varia
26

Tytuł:
Akceptacja konsumencka i jakość regionalnych produktów mlecznych
Źródło:
Konsument usług żywieniowych i usług turystycznych : monografia / red. nak. Danuta Kołożyn-Krajewska - Częstochowa: Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki, 2012, s. 133-149. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-923668-9-8
Nr:
2168301941
rozdział w monografii
27

Tytuł:
UEK dla osób niepełnosprawnych
Źródło:
Kurier UEK2011. - nr 4 (43), s. 21. - Dostępny w World Wide Web
Tryb dostępu:
Nr:
2168344954
varia
Zobacz opis całości
28

Tytuł:
Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu dostaw = Predictive Microbiology in a Food Delivery Chain
Źródło:
Innowacyjne rozwiązania biznesowe. 4, t. 2, Innowacyjna gospodarka / red. Milan Popović, Michał Błaszczyk - Łódź: Studenckie Koło Naukowe Technologii Internetowych i Multimedialnych "IM-Tech", 2011, s. 103-110. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
987-83-928174-7-5
Nr:
2168302169
rozdział w monografii
29

Konferencja:
II Międzynarodowa Studencka Konferencja Naukowa pt. "International Dimensions in Economics", Łódź, Polska, od 2011-05-05 do 2011-05-06
Tytuł:
Nanotechnology in Food Production
Źródło:
International Dimensions in Economics / ed. Katarzyna Karwacka, Piotr Miszczyński - Łódź: Studenckie Koło Naukowe Wspomagania Decyzji Gospodarczych "Opteam", 2011, s. 86-90. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-930820-1-8
Nr:
2168302021
rozdział w materiałach konferencyjnych
30

Konferencja:
I Międzynarodowa Konferencja Naukowa Studentów pt. "New Directions in Economics", Kraków, Polska, od 2009-12-09 do 2009-12-10
Tytuł:
Postawa konsumenta wobec żywności wygodnej w Polsce
Źródło:
New Directions in Economics / [red. Katarzyna Mrowca] - Kraków: Rada Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego, 2009, s. 133-138 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-931384-0-1
Nr:
2168302011
rozdział w materiałach konferencyjnych
Dokumenty niepublikowane:
1

Tytuł:
Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 4, Przetwory owocowo-warzywne
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2014
Opis fizyczny:
163 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
068/WT-KTŻ/01/2014/S/4264
Sygnatura:
NP-800/4/Magazyn
Nr:
2168301129
naukowo-badawcze
2

Tytuł:
Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 3, Przetwory mięsne
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2013
Opis fizyczny:
180 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
046/WT-KTŻ/01/2013/S/3046
Sygnatura:
NP-800/3/Magazyn
Nr:
2168288771
naukowo-badawcze
3

Tytuł:
Żywność regionalna. Cz. 2, Pieczywo regionalne
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2012
Opis fizyczny:
95 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
56/KTŻ/1/2012/S/056
Sygnatura:
NP-800/2/Magazyn
Nr:
2168277117
naukowo-badawcze
4

Tytuł:
Żywność regionalna. Cz. 1, Przetwory mleczne
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
93 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
119/KTŻ/1/2011/S/598
Sygnatura:
NP-800/1/Magazyn
Nr:
2168269194
naukowo-badawcze
5

Tytuł:
Żywność ekologiczna a konwencjonalna - analiza porównawcza
Kierownik projektu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2010
Opis fizyczny:
78 s.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
16/KTŻ/1/2010/S/529
Sygnatura:
NP-1041/Magazyn
Nr:
2168317897
naukowo-badawcze
1
W poszukiwaniu doskonałości uniwersyteckiej : raport społecznej odpowiedzialności Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / Janina FILEK, Agnieszka BAŁAGA, Maciej FRĄCZEK, Wioleta GAŁAT, Katarzyna Idziak, Iryna MANCZAK, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Ewa PYRZYŃSKA, Monika SADY, Anna K. STANISŁAWSKA-MISCHKE, Justyna TOMALA, Magdalena WOJNAROWSKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2020. - 107 s. : il. - Pełny tekst: https://sg-cdn.uek.krakow.pl/file/root/aktualnosci/spoeczna-odpowiedzialnosc/souek_raport_26-10-2020.pdf
2
Wpływ dodatku inuliny oraz czasu przechowywania na zmiany liczby bakterii probiotycznych w napojach fermentowanych z mleka koziego = The Influence of Inulin and Storage Time on Changes in Probiotic Bacteria Counts in Fermented Goat's Milk Products / Ewa PYRZYŃSKA // W: Bezpieczeństwo żywności = Food Safety / red. Aneta Ocieczek. - Gdynia: Uniwersytet Morski w Gdyni, 2020. - S. 86-97. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7421-343-1
3
Zachowania konsumenta na rynku usług cateringowych na przykładzie cateringu dietetycznego = Consumers' Behaviour on the Catering Services' Market on the Example of Diet Delivery / Ewa PYRZYŃSKA // Ekonomiczne Problemy Turystyki = Economic Problems of Tourism. - nr 2 (42) (2018), s. 265-271. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://wnus.edu.pl/ept/pl/issue/875/article/14667/. - ISSN 1644-0501
4
Tegoroczny projekt ekologiczny ekoUEK pod hasłem: "Nie marnuj!" / Ewa PYRZYŃSKA // Kurier UEK. - nr 1 (76) (2018), s. 33. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_76_final_small. - ISSN 1689-7757
5
Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers / Ewa PYRZYŃSKA, Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR // W: Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá. - Prague: Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018. - (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, ISSN 2453-6113). - S. 362-370. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-80-245-2265-4. - Pełny tekst: https://ceeconference.vse.cz/wp-content/uploads/proceedings2018.pdf
6
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Polish Sausages as Influenced by their Traditionality / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA // Meat Science. - vol. 139 (2018), s. 25-34. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0309-1740
7
Fatty Acid Compositions of Selected Polish Pork Hams and Sausages as Influenced by Their Traditionality / Michał HALAGARDA , Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA and Wanda KUDEŁKA // Sustainability. - vol. 10, iss. 11 (2018), s. 1-13. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://www.mdpi.com/2071-1050/10/11/3885/pdf. - ISSN 2071-1050
8
Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0 / red. nauk. Magdalena WOJNAROWSKA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2018. - 121 s. : il. ; 24 cm. - Bibliogr. przy rozdz. - ISBN 978-83-65907-31-8 ; 978-83-65907-32-5
9
Influence of Inulin and Storage Time on Colour Parameters of Fermented Goat's Milk Products = Wpływ dodatku inuliny i czasu przechowywania na parametry barwy napojów fermentowanych z mleka koziego / Ewa PYRZYŃSKA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (55) (2018), s. 68-74. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/2_55_2018.pdf. - ISSN 1733-747X
10
Nauka i pasja : prace naukowe : Uroczysta Sesja Referatowa Rady Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / red. nauk. Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK, Paweł DĄBEK, Marek A. DĄBROWSKI, Zbigniew DRESLER, Joanna DZIADKOWIEC, Marta GOLLINGER-TARAJKO, Artur HOŁDA, Danuta KABAT-RUDNICKA, Jacek KOPEĆ, Edward MOLENDOWSKI, Stanisław POPEK, Ewa PYRZYNSKA, Grażyna ŚMIGIELSKA, Paweł WOŁOSZYN, Agnieszka ZAJĄC, Kazimierz ZIELIŃSKI, Bernard ZIĘBICKI. - Kraków : Fundacja Projektów Studenckich, 2017. - 457 s. : il. ; 24 cm. - Bibliogr. przy rozdz. - ISBN 978-83-949590-1-2
11
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, and Ewa PYRZYŃSKA // Journal of Food Quality. - vol. 2017 (2017), s. 1-10. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://www.hindawi.com/journals/jfq/2017/9037016/. - ISSN 0146-9428
12
Wpływ dodatku insuliny i czasu przechowywania na parametry barwy napojów fermentowanych z mleka koziego / Ewa PYRZYŃSKA // W: Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 86. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949236-5-5
13
Modelowanie cech jakościowych napojów fermentowanych z mleka koziego z dodatkiem funkcjonalnym / Ewa PYRZYŃSKA ; . - Kraków : , 2016. - 149 k. : il. ; 30 cm. - Promotor: Wanda KUDEŁKA. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://bazybg.uek.krakow.pl/cyfrowa/kolekcje/publikacja/1200003258
14
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works. - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016. - S. 793-800. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-954-21-0904-4. - Pełny tekst: http://igwt2016.ue-varna.bg/proceedings/IGWT_2016_Fulltext_Proceedings.pdf
15
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts. - Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016. - S. 144. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-954-21-0903-7
16
Traditional and Regional Food in Poland / Ewa PYRZYNSKA // W: Ekonomìka ta upravlìnnâ nacìonalʹnim gospodarstvom stan tendencìï ta perspektivi. - Odesa: ONEU, 2016. - S. 10-12. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://oneu.edu.ua/pages/cath/eung/files/material_conf_2324062016.pdf
17
Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity = Jakość miodów tradycyjnych w aspekcie ich autentyczności / Wanda KUDEŁKA, Władysław KĘDZIOR, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICz, Grzegorz SUWAŁA, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Ewa PYRZYŃSKA, Michał HALAGARDA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (47) (2016), s. 64-72. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
18
The Influence of Storage Time and Functional Additive (Inulin) on Selected Textural Characteristics of Fermented Goat's Milk Products / Ewa PYRZYŃSKA // W: Food Product Quality and Packaging : Current State and Challenges : Monograph / eds. Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK, Agnieszka KAWECKA. - Celje: University of Maribor, Faculty of Logistics, 2015. - S. 142-151. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-961-6962-16-2
19
Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego = Influence of Heat Treatment on Changes in Selected Quality Features of Goat Milk / Ewa PYRZYŃSKA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 1 (2015), s. 58-64. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
20
Zalecenia żywieniowe i formy ich upowszechniania = Dietary Guidelines and Forms of Their Popularisation / Ewa PYRZYŃSKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 3 (927) (2014), s. 75-86. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/551. - ISSN 1898-6447
21
Jakość wędlin tradycyjnych = Quality o Traditional Hams / Władysław KĘDZIOR, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA // Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni. - nr 86 (2014), s. 237-243. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Wybrane problemy żywienia i towaroznawstwa. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://zeszyty.am.gdynia.pl/artykul/Jakosc%20wedlin%20tradycyjnych_301.pdf. - ISSN 1644-1818
22
Jakość wędlin tradycyjnych / Władysław KĘDZIOR, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA // W: Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Gdynia, 11-13 maja 2014 : streszczenia. - Gdynia : Akademia Morska, 2014. - S. 43. - Dostępne tylko streszczenie
23
Dieta wegetariańska w świetle zasad prawidłowego odżywiania - postawy i zachowania wegetarian w Polsce = A Vegetarian Diet in the Light of the Principles of Proper Nutrition - Attitudes and Behaviour of Vegetarians in Poland / Ewa PYRZYŃSKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 906 (2013), s. 27-36. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/808/630. - ISSN 1898-6447
24
Ochrona i zasady rejestracji produktów regionalnych i tradycyjnych = Regional and Traditional Products - Protection and Registration Rules / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 918 (2013), s. 15-31. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/719/531. - ISSN 1898-6447
25
Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego / Ewa PYRZYŃSKA // W: Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r. - Olsztyn : Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, 2013. - S. 127. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-62863-66-2
26
Akceptacja konsumencka i jakość regionalnych produktów mlecznych / Wanda KUDEŁKA, Ewa PYRZYŃSKA // W: Konsument usług żywieniowych i usług turystycznych : monografia / red. nak. Danuta Kołożyn-Krajewska. - Częstochowa: Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki, 2012. - S. 133-149. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-923668-9-8
27
UEK dla osób niepełnosprawnych / Ewa PYRZYŃSKA // Kurier UEK. - nr 4 (43) (2011), s. 21. - Dostępny w World Wide Web. - Pełny tekst: http://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_uek_2011_04www/10. - ISSN 1689-7757
28
Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu dostaw = Predictive Microbiology in a Food Delivery Chain / Ewa PYRZYŃSKA // W: Innowacyjne rozwiązania biznesowe. 4, t. 2, Innowacyjna gospodarka / red. Milan Popović, Michał Błaszczyk. - Łódź: Studenckie Koło Naukowe Technologii Internetowych i Multimedialnych "IM-Tech", 2011. - S. 103-110. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 987-83-928174-7-5
29
Nanotechnology in Food Production / Ewa PYRZYŃSKA // W: International Dimensions in Economics / ed. Katarzyna Karwacka, Piotr Miszczyński. - Łódź: Studenckie Koło Naukowe Wspomagania Decyzji Gospodarczych "Opteam", 2011. - S. 86-90. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-930820-1-8
30
Postawa konsumenta wobec żywności wygodnej w Polsce / Ewa Pyrzyńska // W: New Directions in Economics / [red. Katarzyna Mrowca]. - Kraków: Rada Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego, 2009. - S. 133-138. - Bibliogr. - ISBN 978-83-931384-0-1
31
Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 4, Przetwory owocowo-warzywne / [zespół: Władysław KĘDZIOR - kier., Wanda KUDEŁKA, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA, Zofia CICHOŃ]. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2014. - 163 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
32
Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 3, Przetwory mięsne / [zespół: Zofia CICHOŃ - kier., Władysław KĘDZIOR, Wanda KUDEŁKA, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA]. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2013. - 180 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
33
Żywność regionalna. Cz. 2, Pieczywo regionalne / zespół: Zofia CICHOŃ - kier., Władysław KĘDZIOR, Wanda KUDEŁKA, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2012. - 95 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
34
Żywność regionalna. Cz. 1, Przetwory mleczne / zespół: Zofia CICHOŃ - kier., Władysław KĘDZIOR, Wanda KUDEŁKA, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PTASIŃSKA, Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2011. - 93 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
35
Żywność ekologiczna a konwencjonalna - analiza porównawcza / zespół: Zofia CICHOŃ - kierownik tematu, Władysław KĘDZIOR, Stanisław POPEK, Wanda KUDEŁKA, Grzegorz SUWAŁA, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PRASIŃSKA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2010. - 78 s. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
1
Filek J., Bałaga A., Frączek M., Gałat W., Idziak K., Manczak I., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Pyrzyńska E., Sady M., Stanisławska-Mischke A., Tomala J., Wojnarowska M., (2020), W poszukiwaniu doskonałości uniwersyteckiej: raport społecznej odpowiedzialności Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 107 s.
2
Pyrzyńska E., (2020), Wpływ dodatku inuliny oraz czasu przechowywania na zmiany liczby bakterii probiotycznych w napojach fermentowanych z mleka koziego. [W:] Ocieczek A. (red.), Bezpieczeństwo żywności, Gdynia : Uniwersytet Morski w Gdyni, s. 86-97.
3
Pyrzyńska E., (2018), Zachowania konsumenta na rynku usług cateringowych na przykładzie cateringu dietetycznego, "Ekonomiczne Problemy Turystyki", nr 2 (42), s. 265-271; https://wnus.edu.pl/ept/pl/issue/875/article/14667/
4
Pyrzyńska E., (2018), Tegoroczny projekt ekologiczny ekoUEK pod hasłem: "Nie marnuj!", "Kurier UEK", nr 1 (76), s. 33; https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_76_final_small
5
Pyrzyńska E., Halagarda M., Kędzior W., (2018), Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers. [W:] Černá I. (red.), Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment), Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, s. 362-370.
6
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2018), Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Polish Sausages as Influenced by their Traditionality, "Meat Science", vol. 139, s. 25-34.
7
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., Kudełka W., (2018), Fatty Acid Compositions of Selected Polish Pork Hams and Sausages as Influenced by Their Traditionality, "Sustainability", vol. 10, iss. 11, s. 1-13; https://www.mdpi.com/2071-1050/10/11/3885/pdf
8
Wojnarowska M., Pyrzyńska E. (red.), (2018), Współczesne trendy w zarządzaniu: jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0, Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 121 s.
9
Pyrzyńska E., (2018), Influence of Inulin and Storage Time on Colour Parameters of Fermented Goat's Milk Products, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 2 (55), s. 68-74; http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/2_55_2018.pdf
10
Cholewa-Wójcik A., Dąbek P., Dąbrowski M., Dresler Z., Dziadkowiec J., Gollinger-Tarajko M., Hołda A., Kabat-Rudnicka D., Kopeć J., Molendowski E., Popek S., Pyrzyńska E., Śmigielska G., Wołoszyn P., Zając A., Zieliński K., Ziębicki B. (red.), (2017), Nauka i pasja: prace naukowe: Uroczysta Sesja Referatowa Rady Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, Kraków : Fundacja Projektów Studenckich, 457 s.
11
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2017), Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland, "Journal of Food Quality", vol. 2017, s. 1-10; https://www.hindawi.com/journals/jfq/2017/9037016/
12
Pyrzyńska E., (2017), Wpływ dodatku insuliny i czasu przechowywania na parametry barwy napojów fermentowanych z mleka koziego. [W:] Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 86.
13
Pyrzyńska E., (2016), Modelowanie cech jakościowych napojów fermentowanych z mleka koziego z dodatkiem funkcjonalnym, Prom. Kudełka W., Kraków : , 149 k.
14
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2016), The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works, Varna : Publishing house "Science and economics" University of Economics, s. 793-800.
15
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2016), The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts, Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, s. 144.
16
Pyrzynska E., (2016), Traditional and Regional Food in Poland. [W:] Ekonomìka ta upravlìnnâ nacìonalʹnim gospodarstvom stan tendencìï ta perspektivi, Odesa : ONEU, s. 10-12.
17
Kudełka W., Kędzior W., Popek S., Miśniakiewicz M., Suwała G., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Pyrzyńska E., Halagarda M., (2016), Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 2 (47), s. 64-72.
18
Pyrzyńska E., (2015), The Influence of Storage Time and Functional Additive (Inulin) on Selected Textural Characteristics of Fermented Goat's Milk Products. [W:] Cholewa-Wójcik A., Kawecka A. (red.), Food Product Quality and Packaging : Current State and Challenges : Monograph, Celje : University of Maribor, Faculty of Logistics, s. 142-151.
19
Pyrzyńska E., (2015), Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 1, s. 58-64.
20
Pyrzyńska E., (2014), Zalecenia żywieniowe i formy ich upowszechniania, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 3 (927), s. 75-86; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/551
21
Kędzior W., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2014), Jakość wędlin tradycyjnych, "Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni", nr 86, s. 237-243; http://zeszyty.am.gdynia.pl/artykul/Jakosc%20wedlin%20tradycyjnych_301.pdf
22
Kędzior W., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2014), Jakość wędlin tradycyjnych. [W:] Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce: Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Gdynia, 11-13 maja 2014 : streszczenia, Gdynia : Akademia Morska, s. 43.
23
Pyrzyńska E., (2013), Dieta wegetariańska w świetle zasad prawidłowego odżywiania - postawy i zachowania wegetarian w Polsce, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 906, s. 27-36; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/808/630
24
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2013), Ochrona i zasady rejestracji produktów regionalnych i tradycyjnych, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 918, s. 15-31; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/719/531
25
Pyrzyńska E., (2013), Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego. [W:] Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r, Olsztyn : Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, s. 127.
26
Kudełka W., Pyrzyńska E., (2012), Akceptacja konsumencka i jakość regionalnych produktów mlecznych. [W:] Kołożyn-Krajewska (red.), Konsument usług żywieniowych i usług turystycznych : monografia, Częstochowa : Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki, s. 133-149.
27
Pyrzyńska E., (2011), UEK dla osób niepełnosprawnych, "Kurier UEK", nr 4 (43), s. 21; http://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_uek_2011_04www/10
28
Pyrzyńska E., (2011), Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu dostaw. [W:] Popović M., Błaszczyk M. (red.), Innowacyjne rozwiązania biznesowe. 4, t. 2, Innowacyjna gospodarka, Łódź : Studenckie Koło Naukowe Technologii Internetowych i Multimedialnych "IM-Tech", s. 103-110.
29
Pyrzyńska E., (2011), Nanotechnology in Food Production. [W:] Karwacka K., Miszczyński P. (red.), International Dimensions in Economics, Łódź : Studenckie Koło Naukowe Wspomagania Decyzji Gospodarczych "Opteam", s. 86-90.
30
Pyrzyńska E., (2009), Postawa konsumenta wobec żywności wygodnej w Polsce. [W:] Mrowca K. (red.), New Directions in Economics, Kraków : Rada Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 133-138.
31
Kędzior W., Kudełka W., Popek S., Miśniakiewicz M., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Suwała G., Halagarda M., Pyrzyńska E., Cichoń Z., (2014), Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 4, Przetwory owocowo-warzywne, Kędzior W. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 163 k.
32
Cichoń Z., Kędzior W., Kudełka W., Popek S., Miśniakiewicz M., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Suwała G., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2013), Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 3, Przetwory mięsne, Cichoń Z. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 180 k.
33
Cichoń Z., Kędzior W., Kudełka W., Popek S., Miśniakiewicz M., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Suwała G., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2012), Żywność regionalna. Cz. 2, Pieczywo regionalne, Cichoń Z. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 95 k.
34
Cichoń Z., Kędzior W., Kudełka W., Popek S., Miśniakiewicz M., Ptasińska J., Suwała G., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2011), Żywność regionalna. Cz. 1, Przetwory mleczne, Cichoń Z. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 93 k.
35
Cichoń Z., Kędzior W., Popek S., Kudełka W., Suwała G., Miśniakiewicz M., Ptasińska J., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2010), Żywność ekologiczna a konwencjonalna - analiza porównawcza, Cichoń Z. (kier. pr), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 78 s.
1
@misc{UEK:2168358748,
author = "Janina Filek and Agnieszka Bałaga and Maciej Frączek and Wioleta Gałat and Katarzyna Idziak and Iryna Manczak and Joanna Ptasińska-Marcinkiewicz and Ewa Pyrzyńska and Monika Sady and Anna K. Stanisławska-Mischke and Justyna Tomala and Magdalena Wojnarowska",
title = "W poszukiwaniu doskonałości uniwersyteckiej : raport społecznej odpowiedzialności Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2020",
url = {https://sg-cdn.uek.krakow.pl/file/root/aktualnosci/spoeczna-odpowiedzialnosc/souek_raport_26-10-2020.pdf},
}
2
@inbook{UEK:2168354092,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Wpływ dodatku inuliny oraz czasu przechowywania na zmiany liczby bakterii probiotycznych w napojach fermentowanych z mleka koziego",
booktitle = "Bezpieczeństwo żywności",
pages = "86-97",
adress = "Gdynia",
publisher = "Uniwersytet Morski w Gdyni",
year = "2020",
isbn = "978-83-7421-343-1",
}
3
@article{UEK:2168327735,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Zachowania konsumenta na rynku usług cateringowych na przykładzie cateringu dietetycznego",
journal = "Ekonomiczne Problemy Turystyki",
number = "2 (42)",
pages = "265-271",
year = "2018",
doi = {http://dx.doi.org/10.18276/ept.2018.2.42-25},
url = {https://wnus.edu.pl/ept/pl/issue/875/article/14667/},
}
4
@misc{UEK:2168342991,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Tegoroczny projekt ekologiczny ekoUEK pod hasłem: Nie marnuj!",
booktitle = "Kurier UEK",
number = "1 (76)",
pages = "33",
year = "2018",
url = {https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_76_final_small},
}
5
@inbook{UEK:2168325007,
author = "Ewa Pyrzyńska and Michał Halagarda and Władysław Kędzior",
title = "Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers",
booktitle = "Proceedings of 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment",
pages = "362-370",
adress = "Prague",
publisher = "Oeconomica Publishing House, University of Economics",
year = "2018",
url = {https://ceeconference.vse.cz/wp-content/uploads/proceedings2018.pdf},
issn = "2453-6113",
isbn = "978-80-245-2265-4",
}
6
@article{UEK:2168322763,
author = "Michał Halagarda and Władysław Kędzior and Ewa Pyrzyńska",
title = "Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Polish Sausages as Influenced by their Traditionality",
journal = "Meat Science",
number = "vol. 139",
pages = "25-34",
year = "2018",
doi = {http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.01.006},
url = {},
}
7
@article{UEK:2168327967,
author = "Michał Halagarda and Władysław Kędzior and Ewa Pyrzyńska and Wanda Kudełka",
title = "Fatty Acid Compositions of Selected Polish Pork Hams and Sausages as Influenced by Their Traditionality",
journal = "Sustainability",
number = "vol. 10, iss. 11",
pages = "1-13",
year = "2018",
doi = {http://dx.doi.org/10.3390/su10113885},
url = {https://www.mdpi.com/2071-1050/10/11/3885/pdf},
}
8
@book{UEK:2168332269,
title = "Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0",
editor = Wojnarowska Magdalena,
editor = Pyrzyńska Ewa,
adress = "Kraków",
publisher = "Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego",
year = "2018",
isbn = "978-83-65907-31-8 ; 978-83-65907-32-5",
}
9
@article{UEK:2168325257,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Influence of Inulin and Storage Time on Colour Parameters of Fermented Goat's Milk Products",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "2 (55)",
pages = "68-74",
year = "2018",
doi = {http://dx.doi.org/10.19202/j.cs.2018.02.06},
url = {http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/2_55_2018.pdf},
}
10
@book{UEK:2168328191,
title = "Nauka i pasja : prace naukowe : Uroczysta Sesja Referatowa Rady Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
editor = Cholewa-Wójcik Agnieszka,
editor = Dąbek Paweł,
editor = Dąbrowski Marek A.,
editor = Dresler Zbigniew,
editor = Dziadkowiec Joanna,
editor = Gollinger-Tarajko Marta,
editor = Hołda Artur,
editor = Kabat-Rudnicka Danuta,
editor = Kopeć Jacek,
editor = Molendowski Edward,
editor = Popek Stanisław,
editor = Pyrzyńska Ewa,
editor = Śmigielska Grażyna,
editor = Wołoszyn Paweł,
editor = Zając Agnieszka,
editor = Zieliński Kazimierz,
editor = Ziębicki Bernard,
adress = "Kraków",
publisher = "Fundacja Projektów Studenckich",
year = "2017",
isbn = "978-83-949590-1-2",
}
11
@article{UEK:2168318581,
author = "Michał Halagarda and Władysław Kędzior and Ewa Pyrzyńska",
title = "Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland",
journal = "Journal of Food Quality",
number = "vol. 2017",
pages = "1-10",
year = "2017",
doi = {http://dx.doi.org/10.1155/2017/9037016},
url = {https://www.hindawi.com/journals/jfq/2017/9037016/},
}
12
@misc{UEK:2168319665,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Wpływ dodatku insuliny i czasu przechowywania na parametry barwy napojów fermentowanych z mleka koziego",
booktitle = "Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty",
pages = "86",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-5-5",
}
13
@unpublished{UEK:2168315519,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Modelowanie cech jakościowych napojów fermentowanych z mleka koziego z dodatkiem funkcjonalnym",
adress = "Kraków",
year = "2016",
url = {https://bazybg.uek.krakow.pl/cyfrowa/kolekcje/publikacja/1200003258},
}
14
@inbook{UEK:2168308015,
author = "Michał Halagarda and Władysław Kędzior and Ewa Pyrzyńska",
title = "The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works",
pages = "793-800",
adress = "Varna",
publisher = "Publishing house Science and economics University of Economics",
year = "2016",
url = {http://igwt2016.ue-varna.bg/proceedings/IGWT_2016_Fulltext_Proceedings.pdf},
isbn = "978-954-21-0904-4",
}
15
@misc{UEK:2168309387,
author = "Michał Halagarda and Władysław Kędzior and Ewa Pyrzyńska",
title = "The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts",
pages = "144",
adress = "Varna",
publisher = "Izdatielstvo Nauka i ikonomika Ikonomicheski universitet - Varna",
year = "2016",
isbn = "978-954-21-0903-7",
}
16
@inbook{UEK:2168307009,
author = "Ewa Pyrzynska",
title = "Traditional and Regional Food in Poland",
booktitle = "Ekonomìka ta upravlìnnâ nacìonalʹnim gospodarstvom stan tendencìï ta perspektivi",
pages = "10-12",
adress = "Odesa",
publisher = "ONEU",
year = "2016",
url = {http://oneu.edu.ua/pages/cath/eung/files/material_conf_2324062016.pdf},
}
17
@article{UEK:2168305625,
author = "Wanda Kudełka and Władysław Kędzior and Stanisław Popek and Małgorzata Miśniakiewicz and Grzegorz Suwała and Joanna Ptasińska-Marcinkiewicz and Ewa Pyrzyńska and Michał Halagarda",
title = "Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "2 (47)",
pages = "64-72",
year = "2016",
doi = {http://dx.doi.org/10.19202/j.cs.2016.02.07},
url = {},
}
18
@inbook{UEK:2168300877,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "The Influence of Storage Time and Functional Additive (Inulin) on Selected Textural Characteristics of Fermented Goat's Milk Products",
booktitle = "Food Product Quality and Packaging : Current State and Challenges : Monograph",
pages = "142-151",
adress = "Celje",
publisher = "University of Maribor, Faculty of Logistics",
year = "2015",
isbn = "978-961-6962-16-2",
}
19
@article{UEK:2168297149,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "1",
pages = "58-64",
year = "2015",
}
20
@article{UEK:2168284357,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Zalecenia żywieniowe i formy ich upowszechniania",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "3 (927)",
pages = "75-86",
year = "2014",
doi = {http://dx.doi.org/10.15678/ZNUEK.2014.0927.0306},
url = {https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/551},
}
21
@article{UEK:2168294537,
author = "Władysław Kędzior and Michał Halagarda and Ewa Pyrzyńska",
title = "Jakość wędlin tradycyjnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni",
number = "86",
pages = "237-243",
adress = "",
year = "2014",
url = {http://zeszyty.am.gdynia.pl/artykul/Jakosc%20wedlin%20tradycyjnych_301.pdf},
}
22
@misc{UEK:2168284321,
author = "Władysław Kędzior and Michał Halagarda and Ewa Pyrzyńska",
title = "Jakość wędlin tradycyjnych",
booktitle = "Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce",
pages = "43",
adress = "Gdynia",
publisher = "Akademia Morska",
year = "2014",
}
23
@article{UEK:2168275987,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Dieta wegetariańska w świetle zasad prawidłowego odżywiania - postawy i zachowania wegetarian w Polsce",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "906",
pages = "27-36",
year = "2013",
url = {https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/808/630},
}
24
@article{UEK:2168287361,
author = "Michał Halagarda and Władysław Kędzior and Ewa Pyrzyńska",
title = "Ochrona i zasady rejestracji produktów regionalnych i tradycyjnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "918",
pages = "15-31",
year = "2013",
url = {https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/719/531},
}
25
@misc{UEK:2168294781,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego",
booktitle = "Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r.",
pages = "127",
adress = "Olsztyn",
publisher = "Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie",
year = "2013",
isbn = "978-83-62863-66-2",
}
26
@inbook{UEK:2168301941,
author = "Wanda Kudełka and Ewa Pyrzyńska",
title = "Akceptacja konsumencka i jakość regionalnych produktów mlecznych",
booktitle = "Konsument usług żywieniowych i usług turystycznych : monografia",
pages = "133-149",
adress = "Częstochowa",
publisher = "Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki",
year = "2012",
isbn = "978-83-923668-9-8",
}
27
@misc{UEK:2168344954,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "UEK dla osób niepełnosprawnych",
booktitle = "Kurier UEK",
number = "4 (43)",
pages = "21",
year = "2011",
url = {http://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_uek_2011_04www/10},
}
28
@inbook{UEK:2168302169,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu dostaw",
booktitle = "Innowacyjne rozwiązania biznesowe. 4, t. 2, Innowacyjna gospodarka",
pages = "103-110",
adress = "Łódź",
publisher = "Studenckie Koło Naukowe Technologii Internetowych i Multimedialnych IM-Tech",
year = "2011",
isbn = "987-83-928174-7-5",
}
29
@inbook{UEK:2168302021,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Nanotechnology in Food Production",
booktitle = "International Dimensions in Economics",
pages = "86-90",
adress = "Łódź",
publisher = "Studenckie Koło Naukowe Wspomagania Decyzji Gospodarczych Opteam",
year = "2011",
isbn = "978-83-930820-1-8",
}
30
@inbook{UEK:2168302011,
author = "Ewa Pyrzyńska",
title = "Postawa konsumenta wobec żywności wygodnej w Polsce",
booktitle = "New Directions in Economics",
pages = "133-138",
adress = "Kraków",
publisher = "Rada Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego",
year = "2009",
isbn = "978-83-931384-0-1",
}
31
@unpublished{UEK:2168301129,
author = "Władysław Kędzior and Wanda Kudełka and Stanisław Popek and Małgorzata Miśniakiewicz and Joanna Ptasińska-Marcinkiewicz and Grzegorz Suwała and Michał Halagarda and Ewa Pyrzyńska and Zofia Cichoń",
title = "Żywność tradycyjna i regionalna",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2014",
}
32
@unpublished{UEK:2168288771,
author = "Zofia Cichoń and Władysław Kędzior and Wanda Kudełka and Stanisław Popek and Małgorzata Miśniakiewicz and Joanna Ptasińska-Marcinkiewicz and Grzegorz Suwała and Michał Halagarda and Ewa Pyrzyńska",
title = "Żywność tradycyjna i regionalna",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2013",
}
33
@unpublished{UEK:2168277117,
author = "Zofia Cichoń and Władysław Kędzior and Wanda Kudełka and Stanisław Popek and Małgorzata Miśniakiewicz and Joanna Ptasińska-Marcinkiewicz and Grzegorz Suwała and Michał Halagarda and Ewa Pyrzyńska",
title = "Żywność regionalna",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2012",
}
34
@unpublished{UEK:2168269194,
author = "Zofia Cichoń and Władysław Kędzior and Wanda Kudełka and Stanisław Popek and Małgorzata Miśniakiewicz and Joanna Ptasińska and Grzegorz Suwała and Michał Halagarda and Ewa Pyrzyńska",
title = "Żywność regionalna",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2011",
}
35
@unpublished{UEK:2168317897,
author = "Zofia Cichoń and Władysław Kędzior and Stanisław Popek and Wanda Kudełka and Grzegorz Suwała and Małgorzata Miśniakiewicz and Joanna Ptasińska and Michał Halagarda and Ewa Pyrzyńska",
title = "Żywność ekologiczna a konwencjonalna - analiza porównawcza",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2010",
}
Nauka logo
Granty logo
Ministerstwo Edukacji i Nauki
Polska Bibliografia Naukowa
ORCID