Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Polish Sausages as Influenced by their Traditionality
Źródło:
Meat Science. - vol. 139 (2018) , s. 25-34. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science and Product Management of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 40.00 pkt
Nr:
2168322763
artykuł w czasopiśmie
2

Konferencja:
VII Konferencja Naukowa "Współczesne trendy w zarządzaniu - Gospodarka 4.0", Kraków, Polska, od 2018-05-08 do 2018-05-09
Tytuł:
Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0
Adres wydawniczy:
Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2018
Opis fizyczny:
121 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
Publikacja została dofinansowana ze środków przyznanych z Krakowskich Konferencji Naukowych 2018
ISBN:
978-83-65907-31-8 ; 978-83-65907-32-5
Nr:
2168332269
materiały konferencyjne
3

Tytuł:
Influence of Inulin and Storage Time on Colour Parameters of Fermented Goat's Milk Products = Wpływ dodatku inuliny i czasu przechowywania na parametry barwy napojów fermentowanych z mleka koziego
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (55) (2018) , s. 68-74. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Program badawczy:
This research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education, grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168325257
artykuł w czasopiśmie
4

Tytuł:
Zachowania konsumenta na rynku usług cateringowych na przykładzie cateringu dietetycznego = Consumers' Behaviour on the Catering Services' Market on the Example of Diet Delivery
Źródło:
Ekonomiczne Problemy Turystyki = Economic Problems of Tourism. - nr 2 (42) (2018) , s. 265-271. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 13.00 pkt
Nr:
2168327735
artykuł w czasopiśmie
5

Konferencja:
18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, Bratysława - Praga, Słowacja - Czechy, od 2018-05-25 do 2018-05-25
Tytuł:
Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers
Źródło:
Proceedings of the 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá - Prague: Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018, s. 362-370. - Summ. - Bibliogr.
Seria:
(Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment)
Program badawczy:
The research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-80-245-2265-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168325007
rozdział w materiałach konferencyjnych
6

Tytuł:
Fatty Acid Compositions of Selected Polish Pork Hams and Sausages as Influenced by Their Traditionality
Źródło:
Sustainability. - vol. 10, iss. 11 (2018) , s. 1-13. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education-grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science and Product Management of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168327967
artykuł w czasopiśmie
7

Konferencja:
Konferencja naukowa "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce", Kraków, Polska, od 2017-11-08 do 2017-11-10
Tytuł:
Wpływ dodatku insuliny i czasu przechowywania na parametry barwy napojów fermentowanych z mleka koziego
Źródło:
Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 86. - Dostępne tylko streszczenie
Program badawczy:
Publikacja została sfinansowana ze środków przeznaczonych dla Wydziału Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-5-5
Nr:
2168319665
varia
8

Konferencja:
Sesja Referatowa - "Nauka i Pasja", Kraków, Polska, od 2016-10-27 do 2016-10-27
Tytuł:
Nauka i pasja : prace naukowe : Uroczysta Sesja Referatowa Rady Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Adres wydawniczy:
Kraków: Fundacja Projektów Studenckich, 2017
Opis fizyczny:
457 s.: il.; 24 cm
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
Publikacja sfinansowana ze środków Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie.
ISBN:
978-83-949590-1-2
Nr:
2168328191
materiały konferencyjne
9

Tytuł:
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland
Źródło:
Journal of Food Quality. - vol. 2017 (2017) , s. 1-10. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
This research was subsidized by the Ministry of Science and Higher Education, grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
Lista MNiSW:
a 20.00 pkt
Nr:
2168318581
artykuł w czasopiśmie
10

Tytuł:
Modelowanie cech jakościowych napojów fermentowanych z mleka koziego z dodatkiem funkcjonalnym
Promotor:
Adres wydawniczy:
Kraków: , 2016
Opis fizyczny:
149 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Promotor: Wanda KUDEŁKA, Bibliogr.
Tryb dostępu:
Sygnatura:
eDr-366
Nr:
2168315519
doktorat
11

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works - Varna: Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016, s. 793-800. - Summ. - Bibliogr.
Program badawczy:
The research was financed by the Ministry of Science and Higher Education - grant for the maintenance of the research potential, awarded to the Faculty of Commodity Science of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-954-21-0904-4
Tryb dostępu:
Nr:
2168308015
rozdział w materiałach konferencyjnych
12

Tytuł:
Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity = Jakość miodów tradycyjnych w aspekcie ich autentyczności
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (47) (2016) , s. 64-72. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168305625
artykuł w czasopiśmie
13

Konferencja:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Tytuł:
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland
Źródło:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 144. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309387
varia
14

Autor:
Konferencja:
III Mìžnarodnìj naukovo-praktičnìj konferencìï: prisvâčenìj 95-rìččû Odesʹkogo nacìonalʹnogo ekonomìčnogo unìversitetu ta 50-rìččû kafedri ekonomìki ta upravlìnnâ nacìonalʹnim gospodarstvom, Odessa, Ukraina, od 2016-06-23 do 2016-06-24
Tytuł:
Traditional and Regional Food in Poland
Źródło:
Ekonomìka ta upravlìnnâ nacìonalʹnim gospodarstvom stan tendencìï ta perspektivi - Odesa: ONEU, 2016, s. 10-12 - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
2168307009
rozdział w materiałach konferencyjnych
15

Tytuł:
The Influence of Storage Time and Functional Additive (Inulin) on Selected Textural Characteristics of Fermented Goat's Milk Products
Źródło:
Food Product Quality and Packaging : Current State and Challenges : Monograph / eds. Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK, Agnieszka KAWECKA - Celje: University of Maribor, Faculty of Logistics, 2015, s. 142-151. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-961-6962-16-2
Nr:
2168300877
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
16

Tytuł:
Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego = Influence of Heat Treatment on Changes in Selected Quality Features of Goat Milk
Źródło:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 1 (2015) , s. 58-64. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 9.00 pkt
Nr:
2168297149
artykuł w czasopiśmie
17

Tytuł:
Jakość wędlin tradycyjnych
Źródło:
Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce - Gdynia: Akademia Morska, 2014, s. 43. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168284321
varia
18

Tytuł:
Zalecenia żywieniowe i formy ich upowszechniania = Dietary Guidelines and Forms of Their Popularisation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 3 (927) (2014) , s. 75-86. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168284357
artykuł w czasopiśmie
19

Tytuł:
Jakość wędlin tradycyjnych = Quality o Traditional Hams
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni. - nr 86 (2014) , s. 237-243. - Tytuł numeru: Wybrane problemy żywienia i towaroznawstwa - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 5.00 pkt
Nr:
2168294537
artykuł w czasopiśmie
20

Tytuł:
Dieta wegetariańska w świetle zasad prawidłowego odżywiania - postawy i zachowania wegetarian w Polsce = A Vegetarian Diet in the Light of the Principles of Proper Nutrition - Attitudes and Behaviour of Vegetarians in Poland
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 906 (2013) , s. 27-36. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Pełny tekst
CC-BY-NC-ND
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168275987
artykuł w czasopiśmie
21

Tytuł:
Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego
Źródło:
Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r. - Olsztyn: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, 2013, s. 127. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-62863-66-2
Nr:
2168294781
varia
22

Tytuł:
Ochrona i zasady rejestracji produktów regionalnych i tradycyjnych = Regional and Traditional Products - Protection and Registration Rules
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 918 (2013) , s. 15-31. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Pełny tekst
CC-BY-NC-ND
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2168287361
artykuł w czasopiśmie
23

Tytuł:
Akceptacja konsumencka i jakość regionalnych produktów mlecznych
Źródło:
Konsument usług żywieniowych i usług turystycznych : monografia / red. nak. Danuta Kołożyn-Krajewska - Częstochowa: Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki, 2012, s. 133-149. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-923668-9-8
Nr:
2168301941
rozdział w monografii
24

Tytuł:
Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu dostaw = Predictive Microbiology in a Food Delivery Chain
Źródło:
Innowacyjne rozwiązania biznesowe. 4, t. 2, Innowacyjna gospodarka / red. Milan Popović, Michał Błaszczyk - Łódź: Studenckie Koło Naukowe Technologii Internetowych i Multimedialnych "IM-Tech", 2011, s. 103-110. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
987-83-928174-7-5
Nr:
2168302169
rozdział w monografii
25

Konferencja:
II Międzynarodowa Studencka Konferencja Naukowa pt. "International Dimensions in Economics", Łódź, Polska, od 2011-05-05 do 2011-05-06
Tytuł:
Nanotechnology in Food Production
Źródło:
International Dimensions in Economics / ed. Katarzyna Karwacka, Piotr Miszczyński - Łódź: Studenckie Koło Naukowe Wspomagania Decyzji Gospodarczych "Opteam", 2011, s. 86-90. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-930820-1-8
Nr:
2168302021
rozdział w materiałach konferencyjnych
26

Konferencja:
I Międzynarodowa Konferencja Naukowa Studentów pt. "New Directions in Economics", Kraków, Polska, od 2009-12-09 do 2009-12-10
Tytuł:
Postawa konsumenta wobec żywności wygodnej w Polsce
Źródło:
New Directions in Economics / [red. Katarzyna Mrowca] - Kraków: Rada Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego, 2009, s. 133-138 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-931384-0-1
Nr:
2168302011
rozdział w materiałach konferencyjnych
Dokumenty niepublikowane:
1

Tytuł:
Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 4, Przetwory owocowo-warzywne
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2014
Opis fizyczny:
163 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
068/WT-KTŻ/01/2014/S/4264
Sygnatura:
NP-800/4/Magazyn
Nr:
2168301129
naukowo-badawcze
2

Tytuł:
Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 3, Przetwory mięsne
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2013
Opis fizyczny:
180 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
046/WT-KTŻ/01/2013/S/3046
Sygnatura:
NP-800/3/Magazyn
Nr:
2168288771
naukowo-badawcze
3

Tytuł:
Żywność regionalna. Cz. 2, Pieczywo regionalne
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2012
Opis fizyczny:
95 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
56/KTŻ/1/2012/S/056
Sygnatura:
NP-800/2/Magazyn
Nr:
2168277117
naukowo-badawcze
4

Tytuł:
Żywność regionalna. Cz. 1, Przetwory mleczne
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2011
Opis fizyczny:
93 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
119/KTŻ/1/2011/S/598
Sygnatura:
NP-800/1/Magazyn
Nr:
2168269194
naukowo-badawcze
5

Tytuł:
Żywność ekologiczna a konwencjonalna - analiza porównawcza
Kierownik projektu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2010
Opis fizyczny:
78 s.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
16/KTŻ/1/2010/S/529
Sygnatura:
NP-1041/Magazyn
Nr:
2168317897
naukowo-badawcze
1
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Polish Sausages as Influenced by their Traditionality / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA // Meat Science. - vol. 139 (2018), s. 25-34. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0309-1740
2
Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0 / red. nauk. Magdalena WOJNAROWSKA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2018. - 121 s. : il. ; 24 cm. - Bibliogr. przy rozdz. - ISBN 978-83-65907-31-8 ; 978-83-65907-32-5
3
Influence of Inulin and Storage Time on Colour Parameters of Fermented Goat's Milk Products = Wpływ dodatku inuliny i czasu przechowywania na parametry barwy napojów fermentowanych z mleka koziego / Ewa PYRZYŃSKA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (55) (2018), s. 68-74. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
4
Zachowania konsumenta na rynku usług cateringowych na przykładzie cateringu dietetycznego = Consumers' Behaviour on the Catering Services' Market on the Example of Diet Delivery / Ewa PYRZYŃSKA // Ekonomiczne Problemy Turystyki = Economic Problems of Tourism. - nr 2 (42) (2018), s. 265-271. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://wnus.edu.pl/ept/pl/issue/875/article/14667/. - ISSN 1644-0501
5
Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers / Ewa PYRZYŃSKA, Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR // W: Proceedings of the 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment / ed. by Iveta Černá. - Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, 2018. - (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment, ISSN 2453-6113). - S. 362-370. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-80-245-2265-4. - Pełny tekst: https://ceeconference.vse.cz/wp-content/uploads/2018/05/proceedings2018.pdf
6
Fatty Acid Compositions of Selected Polish Pork Hams and Sausages as Influenced by Their Traditionality / Michał HALAGARDA , Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA and Wanda KUDEŁKA // Sustainability. - vol. 10, iss. 11 (2018), s. 1-13. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://www.mdpi.com/2071-1050/10/11/3885/pdf. - ISSN 2071-1050
7
Wpływ dodatku insuliny i czasu przechowywania na parametry barwy napojów fermentowanych z mleka koziego / Ewa PYRZYŃSKA // W: Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 86. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949236-5-5
8
Nauka i pasja : prace naukowe : Uroczysta Sesja Referatowa Rady Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / red. nauk. Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK, Paweł DĄBEK, Marek A. DĄBROWSKI, Zbigniew DRESLER, Joanna DZIADKOWIEC, Marta GOLLINGER-TARAJKO, Artur HOŁDA, Danuta KABAT-RUDNICKA, Jacek KOPEĆ, Edward MOLENDOWSKI, Stanisław POPEK, Ewa PYRZYNSKA, Grażyna ŚMIGIELSKA, Paweł WOŁOSZYN, Agnieszka ZAJĄC, Kazimierz ZIELIŃSKI, Bernard ZIĘBICKI. - Kraków : Fundacja Projektów Studenckich, 2017. - 457 s. : il. ; 24 cm. - Bibliogr. przy rozdz. - ISBN 978-83-949590-1-2
9
Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, and Ewa PYRZYŃSKA // Journal of Food Quality. - vol. 2017 (2017), s. 1-10. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://www.hindawi.com/journals/jfq/2017/9037016/. - ISSN 0146-9428
10
Modelowanie cech jakościowych napojów fermentowanych z mleka koziego z dodatkiem funkcjonalnym / Ewa PYRZYŃSKA ; Promotor: Wanda KUDEŁKA. - Kraków, 2016. - 149 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://bg.uek.krakow.pl/e-zasoby/doktoraty_full.php?nr=1200003258
11
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works. - Varna : Publishing house "Science and economics" University of Economics, 2016. - S. 793-800. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-954-21-0904-4. - Pełny tekst: http://igwt2016.ue-varna.bg/proceedings/IGWT_2016_Fulltext_Proceedings.pdf
12
Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity = Jakość miodów tradycyjnych w aspekcie ich autentyczności / Wanda KUDEŁKA, Władysław KĘDZIOR, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICz, Grzegorz SUWAŁA, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Ewa PYRZYŃSKA, Michał HALAGARDA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (47) (2016), s. 64-72. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
13
The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts. - Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016. - S. 144. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-954-21-0903-7
14
Traditional and Regional Food in Poland / Ewa PYRZYNSKA // W: Ekonomìka ta upravlìnnâ nacìonalʹnim gospodarstvom stan tendencìï ta perspektivi. - Odesa : ONEU, 2016. - S. 10-12. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://oneu.edu.ua/pages/cath/eung/files/material_conf_2324062016.pdf
15
The Influence of Storage Time and Functional Additive (Inulin) on Selected Textural Characteristics of Fermented Goat's Milk Products / Ewa PYRZYŃSKA // W: Food Product Quality and Packaging : Current State and Challenges : Monograph / eds. Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK, Agnieszka KAWECKA. - Celje : University of Maribor, Faculty of Logistics, 2015. - S. 142-151. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-961-6962-16-2
16
Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego = Influence of Heat Treatment on Changes in Selected Quality Features of Goat Milk / Ewa PYRZYŃSKA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 1 (2015), s. 58-64. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
17
Jakość wędlin tradycyjnych / Władysław KĘDZIOR, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA // W: Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Gdynia, 11-13 maja 2014 : streszczenia. - Gdynia : Akademia Morska, 2014. - S. 43. - Dostępne tylko streszczenie
18
Zalecenia żywieniowe i formy ich upowszechniania = Dietary Guidelines and Forms of Their Popularisation / Ewa PYRZYŃSKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 3 (927) (2014), s. 75-86. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/551. - ISSN 1898-6447
19
Jakość wędlin tradycyjnych = Quality o Traditional Hams / Władysław KĘDZIOR, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA // Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni. - nr 86 (2014), s. 237-243. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Wybrane problemy żywienia i towaroznawstwa. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://zeszyty.am.gdynia.pl/artykul/Jakosc%20wedlin%20tradycyjnych_301.pdf. - ISSN 1644-1818
20
Dieta wegetariańska w świetle zasad prawidłowego odżywiania - postawy i zachowania wegetarian w Polsce = A Vegetarian Diet in the Light of the Principles of Proper Nutrition - Attitudes and Behaviour of Vegetarians in Poland / Ewa PYRZYŃSKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 906 (2013), s. 27-36. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/808/630. - ISSN 1898-6447
21
Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego / Ewa PYRZYŃSKA // W: Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r. - Olsztyn : Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, 2013. - S. 127. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-62863-66-2
22
Ochrona i zasady rejestracji produktów regionalnych i tradycyjnych = Regional and Traditional Products - Protection and Registration Rules / Michał HALAGARDA, Władysław KĘDZIOR, Ewa PYRZYŃSKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 918 (2013), s. 15-31. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/719/531. - ISSN 1898-6447
23
Akceptacja konsumencka i jakość regionalnych produktów mlecznych / Wanda KUDEŁKA, Ewa PYRZYŃSKA // W: Konsument usług żywieniowych i usług turystycznych : monografia / red. nak. Danuta Kołożyn-Krajewska. - Częstochowa : Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki, 2012. - S. 133-149. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-923668-9-8
24
Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu dostaw = Predictive Microbiology in a Food Delivery Chain / Ewa PYRZYŃSKA // W: Innowacyjne rozwiązania biznesowe. 4, t. 2, Innowacyjna gospodarka / red. Milan Popović, Michał Błaszczyk. - Łódź : Studenckie Koło Naukowe Technologii Internetowych i Multimedialnych "IM-Tech", 2011. - S. 103-110. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 987-83-928174-7-5
25
Nanotechnology in Food Production / Ewa PYRZYŃSKA // W: International Dimensions in Economics / ed. Katarzyna Karwacka, Piotr Miszczyński. - Łódź : Studenckie Koło Naukowe Wspomagania Decyzji Gospodarczych "Opteam", 2011. - S. 86-90. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-930820-1-8
26
Postawa konsumenta wobec żywności wygodnej w Polsce / Ewa Pyrzyńska // W: New Directions in Economics / [red. Katarzyna Mrowca]. - Kraków : Rada Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego, 2009. - S. 133-138. - Bibliogr. - ISBN 978-83-931384-0-1
27
Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 4, Przetwory owocowo-warzywne / [zespół: Władysław KĘDZIOR - kier., Wanda KUDEŁKA, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA, Zofia CICHOŃ]. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2014. - 163 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
28
Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 3, Przetwory mięsne / [zespół: Zofia CICHOŃ - kier., Władysław KĘDZIOR, Wanda KUDEŁKA, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA]. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2013. - 180 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
29
Żywność regionalna. Cz. 2, Pieczywo regionalne / zespół: Zofia CICHOŃ - kier., Władysław KĘDZIOR, Wanda KUDEŁKA, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PTASIŃSKA-MARCINKIEWICZ, Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2012. - 95 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
30
Żywność regionalna. Cz. 1, Przetwory mleczne / zespół: Zofia CICHOŃ - kier., Władysław KĘDZIOR, Wanda KUDEŁKA, Stanisław POPEK, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PTASIŃSKA, Grzegorz SUWAŁA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2011. - 93 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
31
Żywność ekologiczna a konwencjonalna - analiza porównawcza / zespół: Zofia CICHOŃ - kierownik tematu, Władysław KĘDZIOR, Stanisław POPEK, Wanda KUDEŁKA, Grzegorz SUWAŁA, Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Joanna PRASIŃSKA, Michał HALAGARDA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2010. - 78 s. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
1
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2018), Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Polish Sausages as Influenced by their Traditionality, "Meat Science", vol. 139, s. 25-34.
2
Wojnarowska M., Pyrzyńska E. (red.), (2018), Współczesne trendy w zarządzaniu: jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0, Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 121 s.
3
Pyrzyńska E., (2018), Influence of Inulin and Storage Time on Colour Parameters of Fermented Goat's Milk Products, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 2 (55), s. 68-74.
4
Pyrzyńska E., (2018), Zachowania konsumenta na rynku usług cateringowych na przykładzie cateringu dietetycznego, "Ekonomiczne Problemy Turystyki", nr 2 (42), s. 265-271; https://wnus.edu.pl/ept/pl/issue/875/article/14667/
5
Pyrzyńska E., Halagarda M., Kędzior W., (2018), Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers. [W:] Černá I. (red.), Proceedings of the 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment (Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment), Prague : Oeconomica Publishing House, University of Economics, s. 362-370.
6
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., Kudełka W., (2018), Fatty Acid Compositions of Selected Polish Pork Hams and Sausages as Influenced by Their Traditionality, "Sustainability", vol. 10, iss. 11, s. 1-13; https://www.mdpi.com/2071-1050/10/11/3885/pdf
7
Pyrzyńska E., (2017), Wpływ dodatku insuliny i czasu przechowywania na parametry barwy napojów fermentowanych z mleka koziego. [W:] Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 86.
8
Cholewa-Wójcik A., Dąbek P., Dąbrowski M., Dresler Z., Dziadkowiec J., Gollinger-Tarajko M., Hołda A., Kabat-Rudnicka D., Kopeć J., Molendowski E., Popek S., Pyrzyńska E., Śmigielska G., Wołoszyn P., Zając A., Zieliński K., Ziębicki B. (red.), (2017), Nauka i pasja: prace naukowe: Uroczysta Sesja Referatowa Rady Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, Kraków : Fundacja Projektów Studenckich, 457 s.
9
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2017), Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland, "Journal of Food Quality", vol. 2017, s. 1-10; https://www.hindawi.com/journals/jfq/2017/9037016/
10
Pyrzyńska E., (2016), Modelowanie cech jakościowych napojów fermentowanych z mleka koziego z dodatkiem funkcjonalnym, Prom. Kudełka W., Kraków : , 149 k.
11
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2016), The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works, Varna : Publishing house "Science and economics" University of Economics, s. 793-800.
12
Kudełka W., Kędzior W., Popek S., Miśniakiewicz M., Suwała G., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Pyrzyńska E., Halagarda M., (2016), Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 2 (47), s. 64-72.
13
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2016), The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts, Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, s. 144.
14
Pyrzynska E., (2016), Traditional and Regional Food in Poland. [W:] Ekonomìka ta upravlìnnâ nacìonalʹnim gospodarstvom stan tendencìï ta perspektivi, Odesa : ONEU, s. 10-12.
15
Pyrzyńska E., (2015), The Influence of Storage Time and Functional Additive (Inulin) on Selected Textural Characteristics of Fermented Goat's Milk Products. [W:] Cholewa-Wójcik A., Kawecka A. (red.), Food Product Quality and Packaging : Current State and Challenges : Monograph, Celje : University of Maribor, Faculty of Logistics, s. 142-151.
16
Pyrzyńska E., (2015), Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 1, s. 58-64.
17
Kędzior W., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2014), Jakość wędlin tradycyjnych. [W:] Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce: Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Gdynia, 11-13 maja 2014 : streszczenia, Gdynia : Akademia Morska, s. 43.
18
Pyrzyńska E., (2014), Zalecenia żywieniowe i formy ich upowszechniania, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 3 (927), s. 75-86; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/551
19
Kędzior W., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2014), Jakość wędlin tradycyjnych, "Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni", nr 86, s. 237-243; http://zeszyty.am.gdynia.pl/artykul/Jakosc%20wedlin%20tradycyjnych_301.pdf
20
Pyrzyńska E., (2013), Dieta wegetariańska w świetle zasad prawidłowego odżywiania - postawy i zachowania wegetarian w Polsce, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 906, s. 27-36; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/808/630
21
Pyrzyńska E., (2013), Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego. [W:] Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r, Olsztyn : Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, s. 127.
22
Halagarda M., Kędzior W., Pyrzyńska E., (2013), Ochrona i zasady rejestracji produktów regionalnych i tradycyjnych, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 918, s. 15-31; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/719/531
23
Kudełka W., Pyrzyńska E., (2012), Akceptacja konsumencka i jakość regionalnych produktów mlecznych. [W:] Kołożyn-Krajewska (red.), Konsument usług żywieniowych i usług turystycznych : monografia, Częstochowa : Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki, s. 133-149.
24
Pyrzyńska E., (2011), Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu dostaw. [W:] Popović M., Błaszczyk M. (red.), Innowacyjne rozwiązania biznesowe. 4, t. 2, Innowacyjna gospodarka, Łódź : Studenckie Koło Naukowe Technologii Internetowych i Multimedialnych "IM-Tech", s. 103-110.
25
Pyrzyńska E., (2011), Nanotechnology in Food Production. [W:] Karwacka K., Miszczyński P. (red.), International Dimensions in Economics, Łódź : Studenckie Koło Naukowe Wspomagania Decyzji Gospodarczych "Opteam", s. 86-90.
26
Pyrzyńska E., (2009), Postawa konsumenta wobec żywności wygodnej w Polsce. [W:] Mrowca K. (red.), New Directions in Economics, Kraków : Rada Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 133-138.
27
Kędzior W., Kudełka W., Popek S., Miśniakiewicz M., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Suwała G., Halagarda M., Pyrzyńska E., Cichoń Z., (2014), Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 4, Przetwory owocowo-warzywne, Kędzior W. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 163 k.
28
Cichoń Z., Kędzior W., Kudełka W., Popek S., Miśniakiewicz M., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Suwała G., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2013), Żywność tradycyjna i regionalna. Cz. 3, Przetwory mięsne, Cichoń Z. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 180 k.
29
Cichoń Z., Kędzior W., Kudełka W., Popek S., Miśniakiewicz M., Ptasińska-Marcinkiewicz J., Suwała G., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2012), Żywność regionalna. Cz. 2, Pieczywo regionalne, Cichoń Z. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 95 k.
30
Cichoń Z., Kędzior W., Kudełka W., Popek S., Miśniakiewicz M., Ptasińska J., Suwała G., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2011), Żywność regionalna. Cz. 1, Przetwory mleczne, Cichoń Z. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 93 k.
31
Cichoń Z., Kędzior W., Popek S., Kudełka W., Suwała G., Miśniakiewicz M., Ptasińska J., Halagarda M., Pyrzyńska E., (2010), Żywność ekologiczna a konwencjonalna - analiza porównawcza, Cichoń Z. (kier. pr), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 78 s.
1
@article{UEK:2168322763,
author = "Halagarda Michał and Kędzior Władysław and Pyrzyńska Ewa",
title = "Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Polish Sausages as Influenced by their Traditionality",
journal = "Meat Science",
number = "vol. 139",
pages = "25-34",
year = "2018",
}
2
@book{UEK:2168332269,
title = "Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0",
editor = Wojnarowska Magdalena,
editor = Pyrzyńska Ewa,
adress = "Kraków",
publisher = "Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego",
year = "2018",
isbn = "978-83-65907-31-8 ; 978-83-65907-32-5",
}
3
@article{UEK:2168325257,
author = "Pyrzyńska Ewa",
title = "Influence of Inulin and Storage Time on Colour Parameters of Fermented Goat's Milk Products",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "2 (55)",
pages = "68-74",
year = "2018",
}
4
@article{UEK:2168327735,
author = "Pyrzyńska Ewa",
title = "Zachowania konsumenta na rynku usług cateringowych na przykładzie cateringu dietetycznego",
journal = "Ekonomiczne Problemy Turystyki",
number = "2 (42)",
pages = "265-271",
year = "2018",
}
5
@inbook{UEK:2168325007,
author = "Pyrzyńska Ewa and Halagarda Michał and Kędzior Władysław",
title = "Traditional and Regional Meat Products - Preferences of Polish Consumers",
booktitle = "Proceedings of the 18th International Joint Conference Central and Eastern Europe in the Changing Business Environment",
pages = "362-370",
adress = "Prague",
publisher = "Oeconomica Publishing House, University of Economics",
year = "2018",
issn = "2453-6113",
isbn = "978-80-245-2265-4",
}
6
@article{UEK:2168327967,
author = "Halagarda Michał and Kędzior Władysław and Pyrzyńska Ewa and Kudełka Wanda",
title = "Fatty Acid Compositions of Selected Polish Pork Hams and Sausages as Influenced by Their Traditionality",
journal = "Sustainability",
number = "vol. 10, iss. 11",
pages = "1-13",
year = "2018",
}
7
@misc{UEK:2168319665,
author = "Pyrzyńska Ewa",
title = "Wpływ dodatku insuliny i czasu przechowywania na parametry barwy napojów fermentowanych z mleka koziego",
booktitle = "Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty",
pages = "86",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-5-5",
}
8
@book{UEK:2168328191,
title = "Nauka i pasja : prace naukowe : Uroczysta Sesja Referatowa Rady Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
editor = Cholewa-Wójcik Agnieszka,
editor = Dąbek Paweł,
editor = Dąbrowski Marek A.,
editor = Dresler Zbigniew,
editor = Dziadkowiec Joanna,
editor = Gollinger-Tarajko Marta,
editor = Hołda Artur,
editor = Kabat-Rudnicka Danuta,
editor = Kopeć Jacek,
editor = Molendowski Edward,
editor = Popek Stanisław,
editor = Pyrzyńska Ewa,
editor = Śmigielska Grażyna,
editor = Wołoszyn Paweł,
editor = Zając Agnieszka,
editor = Zieliński Kazimierz,
editor = Ziębicki Bernard,
adress = "Kraków",
publisher = "Fundacja Projektów Studenckich",
year = "2017",
isbn = "978-83-949590-1-2",
}
9
@article{UEK:2168318581,
author = "Halagarda Michał and Kędzior Władysław and Pyrzyńska Ewa",
title = "Nutritional Value and Potential Chemical Food Safety Hazards of Selected Traditional and Conventional Pork Hams from Poland",
journal = "Journal of Food Quality",
number = "vol. 2017",
pages = "1-10",
year = "2017",
}
10
@unpublished{UEK:2168315519,
author = "Pyrzyńska Ewa",
title = "Modelowanie cech jakościowych napojów fermentowanych z mleka koziego z dodatkiem funkcjonalnym",
adress = "Kraków",
year = "2016",
}
11
@inbook{UEK:2168308015,
author = "Halagarda Michał and Kędzior Władysław and Pyrzyńska Ewa",
title = "The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Proceedings Scientific Works",
pages = "793-800",
adress = "Varna",
publisher = "Publishing house Science and economics University of Economics",
year = "2016",
isbn = "978-954-21-0904-4",
}
12
@article{UEK:2168305625,
author = "Kudełka Wanda and Kędzior Władysław and Popek Stanisław and Miśniakiewicz Małgorzata and Suwała Grzegorz and Ptasińska-Marcinkiewicz Joanna and Pyrzyńska Ewa and Halagarda Michał",
title = "Quality of Traditional Honeys Based on their Authenticity",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "2 (47)",
pages = "64-72",
year = "2016",
}
13
@misc{UEK:2168309387,
author = "Halagarda Michał and Kędzior Władysław and Pyrzyńska Ewa",
title = "The Quality of Traditional and Conventional Sausages from Poland",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts",
pages = "144",
adress = "Varna",
publisher = "Izdatielstvo Nauka i ikonomika Ikonomicheski universitet - Varna",
year = "2016",
isbn = "978-954-21-0903-7",
}
14
@inbook{UEK:2168307009,
author = "Pyrzynska Ewa",
title = "Traditional and Regional Food in Poland",
booktitle = "Ekonomìka ta upravlìnnâ nacìonalʹnim gospodarstvom stan tendencìï ta perspektivi",
pages = "10-12",
adress = "Odesa",
publisher = "ONEU",
year = "2016",
}
15
@inbook{UEK:2168300877,
author = "Pyrzyńska Ewa",
title = "The Influence of Storage Time and Functional Additive (Inulin) on Selected Textural Characteristics of Fermented Goat's Milk Products",
booktitle = "Food Product Quality and Packaging : Current State and Challenges : Monograph",
pages = "142-151",
adress = "Celje",
publisher = "University of Maribor, Faculty of Logistics",
year = "2015",
isbn = "978-961-6962-16-2",
}
16
@article{UEK:2168297149,
author = "Pyrzyńska Ewa",
title = "Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "1",
pages = "58-64",
year = "2015",
}
17
@misc{UEK:2168284321,
author = "Kędzior Władysław and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa",
title = "Jakość wędlin tradycyjnych",
booktitle = "Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce",
pages = "43",
adress = "Gdynia",
publisher = "Akademia Morska",
year = "2014",
}
18
@article{UEK:2168284357,
author = "Pyrzyńska Ewa",
title = "Zalecenia żywieniowe i formy ich upowszechniania",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "3 (927)",
pages = "75-86",
year = "2014",
}
19
@article{UEK:2168294537,
author = "Kędzior Władysław and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa",
title = "Jakość wędlin tradycyjnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni",
number = "86",
pages = "237-243",
adress = "",
year = "2014",
}
20
@article{UEK:2168275987,
author = "Pyrzyńska Ewa",
title = "Dieta wegetariańska w świetle zasad prawidłowego odżywiania - postawy i zachowania wegetarian w Polsce",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "906",
pages = "27-36",
year = "2013",
}
21
@misc{UEK:2168294781,
author = "Pyrzyńska Ewa",
title = "Wpływ procesów utrwalania na zmiany wybranych wyróżników jakościowych mleka koziego",
booktitle = "Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r.",
pages = "127",
adress = "Olsztyn",
publisher = "Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie",
year = "2013",
isbn = "978-83-62863-66-2",
}
22
@article{UEK:2168287361,
author = "Halagarda Michał and Kędzior Władysław and Pyrzyńska Ewa",
title = "Ochrona i zasady rejestracji produktów regionalnych i tradycyjnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "918",
pages = "15-31",
year = "2013",
}
23
@inbook{UEK:2168301941,
author = "Kudełka Wanda and Pyrzyńska Ewa",
title = "Akceptacja konsumencka i jakość regionalnych produktów mlecznych",
booktitle = "Konsument usług żywieniowych i usług turystycznych : monografia",
pages = "133-149",
adress = "Częstochowa",
publisher = "Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki",
year = "2012",
isbn = "978-83-923668-9-8",
}
24
@inbook{UEK:2168302169,
author = "Pyrzyńska Ewa",
title = "Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu dostaw",
booktitle = "Innowacyjne rozwiązania biznesowe. 4, t. 2, Innowacyjna gospodarka",
pages = "103-110",
adress = "Łódź",
publisher = "Studenckie Koło Naukowe Technologii Internetowych i Multimedialnych IM-Tech",
year = "2011",
isbn = "987-83-928174-7-5",
}
25
@inbook{UEK:2168302021,
author = "Pyrzyńska Ewa",
title = "Nanotechnology in Food Production",
booktitle = "International Dimensions in Economics",
pages = "86-90",
adress = "Łódź",
publisher = "Studenckie Koło Naukowe Wspomagania Decyzji Gospodarczych Opteam",
year = "2011",
isbn = "978-83-930820-1-8",
}
26
@inbook{UEK:2168302011,
author = "Pyrzyńska Ewa",
title = "Postawa konsumenta wobec żywności wygodnej w Polsce",
booktitle = "New Directions in Economics",
pages = "133-138",
adress = "Kraków",
publisher = "Rada Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego",
year = "2009",
isbn = "978-83-931384-0-1",
}
27
@unpublished{UEK:2168301129,
author = "Kędzior Władysław and Kudełka Wanda and Popek Stanisław and Miśniakiewicz Małgorzata and Ptasińska-Marcinkiewicz Joanna and Suwała Grzegorz and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa and Cichoń Zofia",
title = "Żywność tradycyjna i regionalna",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2014",
}
28
@unpublished{UEK:2168288771,
author = "Cichoń Zofia and Kędzior Władysław and Kudełka Wanda and Popek Stanisław and Miśniakiewicz Małgorzata and Ptasińska-Marcinkiewicz Joanna and Suwała Grzegorz and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa",
title = "Żywność tradycyjna i regionalna",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2013",
}
29
@unpublished{UEK:2168277117,
author = "Cichoń Zofia and Kędzior Władysław and Kudełka Wanda and Popek Stanisław and Miśniakiewicz Małgorzata and Ptasińska-Marcinkiewicz Joanna and Suwała Grzegorz and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa",
title = "Żywność regionalna",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2012",
}
30
@unpublished{UEK:2168269194,
author = "Cichoń Zofia and Kędzior Władysław and Kudełka Wanda and Popek Stanisław and Miśniakiewicz Małgorzata and Ptasińska Joanna and Suwała Grzegorz and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa",
title = "Żywność regionalna",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2011",
}
31
@unpublished{UEK:2168317897,
author = "Cichoń Zofia and Kędzior Władysław and Popek Stanisław and Kudełka Wanda and Suwała Grzegorz and Miśniakiewicz Małgorzata and Ptasińska Joanna and Halagarda Michał and Pyrzyńska Ewa",
title = "Żywność ekologiczna a konwencjonalna - analiza porównawcza",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2010",
}