Publikacje wybranego autora

Ślawska Ewa

Wydział Ekonomiki Obrotu, Instytut Towaroznawstwa

1

Autor:
Gołębiowski Tadeusz , Ślawska Ewa , Tchorzewska Joanna
Tytuł:
Badanie współzależności barwy miodów i zawartości w nich związków mineralnych = Studies on the Relationship Between the Colour of Honey and the Levels of Mineral Compounds
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 396 (1993) , s. 41-47. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168248180
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
2

Autor:
Tytuł:
Dobór parametrów pośrednio określających zawartość suchej masy w etanolowych roztworach propolisowych = Selection of Parameters Determining Indirectly the Dry Matter Content of Ethanol Propolis Solutions
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 386 (1992) , s. 115-123. - Summ., rez. - Bibliogr.
Nr:
2168245702
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
3

Autor:
Tytuł:
Badanie zmienności wyróżników fizykochemicznych propolisu = Determination of Quality Requirements for Propolis
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 344 (1991) , s. 91-99. - Rez., summ. - Bibliogr.
Nr:
2168245736
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
4

Autor:
Tytuł:
Quality of Propolis
Źródło:
Quality - Key to Progress and Welfare : IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań - Poland, September 20-22 1990 : Abstracts / Institute of Commodity Science Academy of Economics in Poznań - Poznań: Academy of Economics, 1990, s. 54. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168285023
varia
5

Tytuł:
Studenckie Koło Naukowe Chemiczno-Towaroznawcze : zakres i formy działania = Students' Research Society of Chemistry and Science of Commodity : the Range and Forms of Activity
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Ignacy DUDA]. - nr 223 (1987) , s. 125-131. - Rez., summ.
Nr:
2168276217
artykuł w czasopiśmie
6

Tytuł:
Miody naturalne wzbogacane propolisem = Natural Honey Enriched by Propolis. I, The Optimalization of Addition of the Propolis Extract to Honey. 1, Zagadnienie optymalizacji dodatku ekstraktu propolisu do miodów
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Mieczysław SKRZYPEK]. - nr 224 (1986) , s. 45-52. - Rez., summ. - Bibliogr.
Nr:
2168264176
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
7

Tytuł:
Miody naturalne wzbogacane propolisem = Natural Honey Enriched by Propolis. 2, Determination of Durability as a Function of Time and Condition of Storage. 2, Określenie trwałości w zależności od czasu i warunków przechowywania
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Mieczysław SKRZYPEK]. - nr 224 (1986) , s. 53-61. - Rez., summ. - Bibliogr.
Nr:
2168264178
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
8

Autor:
Tytuł:
Możliwości wykorzystania propolisu do wzbogacania miodów naturalnych
Adres wydawniczy:
Kraków: , 1983
Opis fizyczny:
235 k., 50 tab.: il.; 30 cm
Uwagi:
Promotor: Tadeusz GOŁĘBIOWSKI, Bibliogr.
Sygnatura:
Dostępne w Archiwum UEK - nr 356/800
Nr:
2168312979
doktorat
9

Autor:
Kocyan Jolanta , Ślawska Ewa
Tytuł:
Porównanie wariantów metody Kjeldahla stosowanych do oznaczania białek
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zbigniew PASZEK]. - nr 130 (1980) , s. 15-25 - Bibliogr.
Nr:
2168237516
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
10

Autor:
Tytuł:
Zastosowanie konsystometru Höpplera do oceny konsystencji pieczywa = The Use of Höpler Consistometer in Bread Consistency Evaluation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zbigniew MISIASZEK]. - nr 91 (1978) , s. 251-259. - Rez., summ. - Bibliogr.
Nr:
2168241200
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
11

Tytuł:
XV lat działalności studenckiego naukowego Koła Chemiczno-Towaroznawczego AE w Krakowie = 25 Years of the Students'Learned Society for Chomical and Merchandise Knowledge in the Cracow Academy of Economics
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria DZIEWOŃSKA]. - nr 90 (1977) , s. 131-137. - Rez., summ.
Nr:
2168250412
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
12

Tytuł:
Współczynniki ważkości jako element oceny jakości towarów = Importance Coefficient as an Element in Quality Evaluation of Goods
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria DZIEWOŃSKA]. - nr 81 (1976) , s. 323-330. - Summ., rez. - Bibliogr.
Nr:
2168250962
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
13

Tytuł:
Nefelometryczna metoda oceny klarowności pitnego soku jabłkowego = A Nephelometric Method of Evaluation of the Clarity of the Drinking Apple Juice
Źródło:
Przemysł Spożywczy. - t. 28, nr 3 (1974) , s. 121-124. - Streszcz., rez., summ., rés., zsfg. - Bibliogr.
Nr:
2168333153
artykuł w czasopiśmie
1
Badanie współzależności barwy miodów i zawartości w nich związków mineralnych = Studies on the Relationship Between the Colour of Honey and the Levels of Mineral Compounds / Tadeusz GOŁĘBIOWSKI, Ewa Ślawska, Joanna Tchorzewska // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 396 (1993), s. 41-47. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
2
Dobór parametrów pośrednio określających zawartość suchej masy w etanolowych roztworach propolisowych = Selection of Parameters Determining Indirectly the Dry Matter Content of Ethanol Propolis Solutions / Ewa ŚLAWSKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 386 (1992), s. 115-123. - Summ., rez. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
3
Badanie zmienności wyróżników fizykochemicznych propolisu = Determination of Quality Requirements for Propolis / Ewa ŚLAWSKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 344 (1991), s. 91-99. - Rez., summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
4
Quality of Propolis / Ewa ŚLAWSKA // W: Quality - Key to Progress and Welfare : IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań - Poland, September 20-22 1990 : Abstracts / Institute of Commodity Science Academy of Economics in Poznań. - Poznań : Academy of Economics, 1990. - S. 54. - Dostępne tylko streszczenie
5
Studenckie Koło Naukowe Chemiczno-Towaroznawcze : zakres i formy działania = Students' Research Society of Chemistry and Science of Commodity : the Range and Forms of Activity / Ewa ŚLAWSKA, Krzesław STOKŁOSA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Ignacy DUDA]. - nr 223 (1987), s. 125-131. - Rez., summ. - ISSN 0208-7944
6
Miody naturalne wzbogacane propolisem = Natural Honey Enriched by Propolis. I, The Optimalization of Addition of the Propolis Extract to Honey. 1, Zagadnienie optymalizacji dodatku ekstraktu propolisu do miodów / Ewa ŚLAWKSA, Tadeusz GOŁĘBIOWSKI // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Mieczysław SKRZYPEK]. - nr 224 (1986), s. 45-52. - Rez., summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
7
Miody naturalne wzbogacane propolisem = Natural Honey Enriched by Propolis. 2, Determination of Durability as a Function of Time and Condition of Storage. 2, Określenie trwałości w zależności od czasu i warunków przechowywania / Ewa ŚLAWSKA, Tadeusz GOŁĘBIOWSKI // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Mieczysław SKRZYPEK]. - nr 224 (1986), s. 53-61. - Rez., summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
8
Możliwości wykorzystania propolisu do wzbogacania miodów naturalnych / Ewa ŚLAWSKA ; Promotor: Tadeusz GOŁĘBIOWSKI. - Kraków, 1983. - 235 k., 50 tab. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
9
Porównanie wariantów metody Kjeldahla stosowanych do oznaczania białek / Jolanta Kocyan, Ewa ŚLAWSKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zbigniew PASZEK]. - nr 130 (1980), s. 15-25. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
10
Zastosowanie konsystometru Höpplera do oceny konsystencji pieczywa = The Use of Höpler Consistometer in Bread Consistency Evaluation / Ewa ĆWIĘKAŁA, Jacek Galganek, Tadeusz GOŁĘBIOWSKI // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zbigniew MISIASZEK]. - nr 91 (1978), s. 251-259. - Rez., summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
11
XV lat działalności studenckiego naukowego Koła Chemiczno-Towaroznawczego AE w Krakowie = 25 Years of the Students'Learned Society for Chomical and Merchandise Knowledge in the Cracow Academy of Economics / Ewa ĆWIĘKAŁA, Zbigniew PASZEK // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria DZIEWOŃSKA]. - nr 90 (1977), s. 131-137. - Rez., summ. - ISSN 0208-7944
12
Współczynniki ważkości jako element oceny jakości towarów = Importance Coefficient as an Element in Quality Evaluation of Goods / Halina BAŃKOWSKA-PENNAR, Ewa ĆWIĘKAŁA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria DZIEWOŃSKA]. - nr 81 (1976), s. 323-330. - Summ., rez. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
13
Nefelometryczna metoda oceny klarowności pitnego soku jabłkowego = A Nephelometric Method of Evaluation of the Clarity of the Drinking Apple Juice / Władysław PIECZONKA, Ewa Ćwiękała // Przemysł Spożywczy. - t. 28, nr 3 (1974), s. 121-124. - Streszcz., rez., summ., rés., zsfg. - Bibliogr. - ISSN 0033-250X
1
Gołębiowski T., Ślawska E., Tchorzewska J., (1993), Badanie współzależności barwy miodów i zawartości w nich związków mineralnych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 396, s. 41-47.
2
Ślawska E., (1992), Dobór parametrów pośrednio określających zawartość suchej masy w etanolowych roztworach propolisowych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 386, s. 115-123.
3
Ślawska E., (1991), Badanie zmienności wyróżników fizykochemicznych propolisu, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 344, s. 91-99.
4
Ślawska E., (1990), Quality of Propolis. [W:] Commodity Science Academy of Economics in Poznań (red.), Quality - Key to Progress and Welfare : IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań - Poland, September 20-22 1990 : Abstracts, Poznań : Academy of Economics, s. 54.
5
Ślawska E., Stokłosa K., (1987), Studenckie Koło Naukowe Chemiczno-Towaroznawcze : zakres i formy działania, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 223, s. 125-131.
6
Ślawska E., Gołębiowski T., (1986), Miody naturalne wzbogacane propolisem. Cz. 1, Zagadnienie optymalizacji dodatku ekstraktu propolisu do miodów, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 224, s. 45-52.
7
Ślawska E., Gołębiowski T., (1986), Miody naturalne wzbogacane propolisem. Cz. 2, Określenie trwałości w zależności od czasu i warunków przechowywania, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 224, s. 53-61.
8
Ślawska E., (1983), Możliwości wykorzystania propolisu do wzbogacania miodów naturalnych, Prom. Gołębiowski T., Kraków : , 235 k., 50 tab.
9
Kocyan J., Ślawska E., (1980), Porównanie wariantów metody Kjeldahla stosowanych do oznaczania białek, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 130, s. 15-25.
10
Ćwiękała E., Galganek J., Gołębiowski T., (1978), Zastosowanie konsystometru Höpplera do oceny konsystencji pieczywa, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 91, s. 251-259.
11
Ćwiękała E., Paszek Z., (1977), XV lat działalności studenckiego naukowego Koła Chemiczno-Towaroznawczego AE w Krakowie, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 90, s. 131-137.
12
Bańkowska-Pennar H., Ćwiękała E., (1976), Współczynniki ważkości jako element oceny jakości towarów, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 81, s. 323-330.
13
Pieczonka W., Ćwiękała E., (1974), Nefelometryczna metoda oceny klarowności pitnego soku jabłkowego, "Przemysł Spożywczy", t. 28, nr 3, s. 121-124.
1
@article{UEK:2168248180,
author = "Gołębiowski Tadeusz and Ślawska Ewa and Tchorzewska Joanna",
title = "Badanie współzależności barwy miodów i zawartości w nich związków mineralnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "396",
pages = "41-47",
year = "1993",
}
2
@article{UEK:2168245702,
author = "Ślawska Ewa",
title = "Dobór parametrów pośrednio określających zawartość suchej masy w etanolowych roztworach propolisowych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "386",
pages = "115-123",
year = "1992",
}
3
@article{UEK:2168245736,
author = "Ślawska Ewa",
title = "Badanie zmienności wyróżników fizykochemicznych propolisu",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "344",
pages = "91-99",
year = "1991",
}
4
@misc{UEK:2168285023,
author = "Ślawska Ewa",
title = "Quality of Propolis",
booktitle = "Quality - Key to Progress and Welfare : IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań - Poland, September 20-22 1990 : Abstracts",
pages = "54",
adress = "Poznań",
publisher = "Academy of Economics",
year = "1990",
}
5
@article{UEK:2168276217,
author = "Ślawska Ewa and Stokłosa Krzesław",
title = "Studenckie Koło Naukowe Chemiczno-Towaroznawcze : zakres i formy działania",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "223",
pages = "125-131",
year = "1987",
}
6
@article{UEK:2168264176,
author = "Ślawska Ewa and Gołębiowski Tadeusz",
title = "Miody naturalne wzbogacane propolisem",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "224",
pages = "45-52",
year = "1986",
}
7
@article{UEK:2168264178,
author = "Ślawska Ewa and Gołębiowski Tadeusz",
title = "Miody naturalne wzbogacane propolisem",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "224",
pages = "53-61",
year = "1986",
}
8
@unpublished{UEK:2168312979,
author = "Ślawska Ewa",
title = "Możliwości wykorzystania propolisu do wzbogacania miodów naturalnych",
adress = "Kraków",
year = "1983",
}
9
@article{UEK:2168237516,
author = "Kocyan Jolanta and Ślawska Ewa",
title = "Porównanie wariantów metody Kjeldahla stosowanych do oznaczania białek",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "130",
pages = "15-25",
year = "1980",
}
10
@article{UEK:2168241200,
author = "Ćwiękała Ewa and Galganek Jacek and Gołębiowski Tadeusz",
title = "Zastosowanie konsystometru Höpplera do oceny konsystencji pieczywa",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "91",
pages = "251-259",
year = "1978",
}
11
@article{UEK:2168250412,
author = "Ćwiękała Ewa and Paszek Zbigniew",
title = "XV lat działalności studenckiego naukowego Koła Chemiczno-Towaroznawczego AE w Krakowie",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "90",
pages = "131-137",
year = "1977",
}
12
@article{UEK:2168250962,
author = "Bańkowska-Pennar Halina and Ćwiękała Ewa",
title = "Współczynniki ważkości jako element oceny jakości towarów",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "81",
pages = "323-330",
year = "1976",
}
13
@article{UEK:2168333153,
author = "Pieczonka Władysław and Ćwiękała Ewa",
title = "Nefelometryczna metoda oceny klarowności pitnego soku jabłkowego",
journal = "Przemysł Spożywczy",
number = "t. 28, 3",
pages = "121-124",
year = "1974",
}