Publikacje wybranego autora

1

Konferencja:
XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności", Gdańsk, Polska, od 1997-09-09 do 1997-09-11
Tytuł:
Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych na jakość krajowych olejów jadalnych
Źródło:
XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności" : streszczenia doniesień / [kom. nauk. Bronisław Drozdowski et al.] - Gdańsk: Politechnika Gdańska, 1997, s. 82. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-906490-5-5
Nr:
2168347148
varia
2

Tytuł:
Badania nad jakością i wartością odżywczą witaminizowanego oleju słonecznikowego
Źródło:
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna1997. - t. 30, suplement, s. 67. - Sympozjum "Jakość zdrowotna żywności i przedmiotów użytku" Warszawa, 18-19 września 1997 r.
Nr:
2168346460
varia
3

Tytuł:
Badania nad jakością importowanych olejów jadalnych dostępnych na rynku krajowym
Źródło:
Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.) / [materiały zebrali i przygotowali do druku Jan KOLEK, Tadeusz SIKORA] - Kraków: Akademia Ekonomiczna, 1995, s. 78-79. - Dostępne tylko streszczenia
ISBN:
83-86439-46-7
Nr:
2168239150
varia
Zobacz opis całości
4

Tytuł:
Wpływ wybranych czynników środowiska zewnętrznego na jakość tłuszczów jadalnych w sferze poprodukcyjnej
Źródło:
Żywność, Technologia, Jakość1995. - nr 2 (3), s. 131-132. - Doniesienia naukowe z konferencji z cyklu "Żywność XXI wieku"
Nr:
2168262914
varia
5

Tytuł:
Badanie nad wpływem światła i temperatury na zmiany barwy rafinowanego oleju sojowego
Źródło:
Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995 : streszczenia referatów i doniesień - Łódź: Politechnika Łódzka, 1995, s. 56. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-901682-3-5
Nr:
2168347110
varia
6

Tytuł:
Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryn wyprodukowanych przy zachowaniu nowoczesnej linii technologicznej
Źródło:
Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień / [kom. nauk.: Bohdan Achremowicz et al.] - Lublin: Wydawnictwo Lubelskie Nowe, 1994, s. 205. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-85766-14-6
Nr:
2168346468
varia
7

Tytuł:
Quality Estimation of Chosen Breakfast Margarines
Źródło:
New Quality for the Future : 4th International Commodity Science Conference : Poznań AE Poland, September 23-25 1993 : Abstracts - Poznań: University of Economics, 1993, s. B-12. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168346992
varia
8

Tytuł:
Wpływ procesów mikrobiologicznych na jakość margaryn przechowywanych w różnych warunkach
Źródło:
Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991 - Olsztyn: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1991, s. 49. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168345976
varia
9

Tytuł:
Wpływ dodatku witamin na wartość odżywczą i trwałość olejów jadalnych
Źródło:
Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991 - Olsztyn: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1991, s. 12. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168345974
varia
10

Tytuł:
Investigation of Quality Changes in Milk Margarine During Storage
Źródło:
Quality - Key to Progress and Welfare : IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań - Poland, September 20-22 1990 : Abstracts / Institute of Commodity Science Academy of Economics in Poznań - Poznań: Academy of Economics, 1990, s. 54. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168285021
varia
1
Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych na jakość krajowych olejów jadalnych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności" : streszczenia doniesień / [kom. nauk. Bronisław Drozdowski et al.]. - Gdańsk : Politechnika Gdańska, 1997. - S. 82. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-906490-5-5
2
Badania nad jakością i wartością odżywczą witaminizowanego oleju słonecznikowego / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Bromatologia i Chemia Toksykologiczna. - t. 30, suplement (1997), s. 67. - Sympozjum "Jakość zdrowotna żywności i przedmiotów użytku" Warszawa, 18-19 września 1997 r. - ISSN 0365-9445
3
Badania nad jakością importowanych olejów jadalnych dostępnych na rynku krajowym / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.) / [materiały zebrali i przygotowali do druku Jan KOLEK, Tadeusz SIKORA]. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 1995. - S. 78-79. - Dostępne tylko streszczenia. - ISBN 83-86439-46-7
4
Wpływ wybranych czynników środowiska zewnętrznego na jakość tłuszczów jadalnych w sferze poprodukcyjnej / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Żywność, Technologia, Jakość. - nr 2 (3) (1995), s. 131-132. - Dostępne tylko streszczenia. - Doniesienia naukowe z konferencji z cyklu "Żywność XXI wieku". - ISSN 1425-6959
5
Badanie nad wpływem światła i temperatury na zmiany barwy rafinowanego oleju sojowego / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995 : streszczenia referatów i doniesień. - Łódź : Politechnika Łódzka, 1995. - S. 56. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-901682-3-5
6
Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryn wyprodukowanych przy zachowaniu nowoczesnej linii technologicznej / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień / [kom. nauk.: Bohdan Achremowicz et al.]. - Lublin : Wydawnictwo Lubelskie Nowe, 1994. - S. 205. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-85766-14-6
7
Quality Estimation of Chosen Breakfast Margarines / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Helena MIKUŁOWSKA // W: New Quality for the Future : 4th International Commodity Science Conference : Poznań AE Poland, September 23-25 1993 : Abstracts. - Poznań : University of Economics, 1993. - S. B-12. - Dostępne tylko streszczenie
8
Wpływ procesów mikrobiologicznych na jakość margaryn przechowywanych w różnych warunkach / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991. - Olsztyn : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1991. - S. 49. - Dostępne tylko streszczenie
9
Wpływ dodatku witamin na wartość odżywczą i trwałość olejów jadalnych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991. - Olsztyn : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1991. - S. 12. - Dostępne tylko streszczenie
10
Investigation of Quality Changes in Milk Margarine During Storage / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Quality - Key to Progress and Welfare : IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań - Poland, September 20-22 1990 : Abstracts / Institute of Commodity Science Academy of Economics in Poznań. - Poznań : Academy of Economics, 1990. - S. 54. - Dostępne tylko streszczenie
1
Czechowska-Liszka M., (1997), Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych na jakość krajowych olejów jadalnych. [W:] Bronisław Drozdowski (red.), XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności" : streszczenia doniesień, Gdańsk : Politechnika Gdańska, s. 82.
2
Czechowska-Liszka M., (1997), Badania nad jakością i wartością odżywczą witaminizowanego oleju słonecznikowego, "Bromatologia i Chemia Toksykologiczna", t. 30, suplement, s. 67.
3
Czechowska-Liszka M., (1995), Badania nad jakością importowanych olejów jadalnych dostępnych na rynku krajowym. [W:] Kolek J., Sikora T. (red.), Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, s. 78-79.
4
Czechowska-Liszka M., (1995), Wpływ wybranych czynników środowiska zewnętrznego na jakość tłuszczów jadalnych w sferze poprodukcyjnej, "Żywność, Technologia, Jakość", nr 2 (3), s. 131-132.
5
Czechowska-Liszka M., (1995), Badanie nad wpływem światła i temperatury na zmiany barwy rafinowanego oleju sojowego. [W:] Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995 : streszczenia referatów i doniesień, Łódź : Politechnika Łódzka, s. 56.
6
Czechowska-Liszka M., (1994), Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryn wyprodukowanych przy zachowaniu nowoczesnej linii technologicznej. [W:] Bohdan Achremowicz (red.), Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień, Lublin : Wydawnictwo Lubelskie Nowe, s. 205.
7
Czechowska-Liszka M., Mikułowska H., (1993), Quality Estimation of Chosen Breakfast Margarines. [W:] New Quality for the Future : 4th International Commodity Science Conference : Poznań AE Poland, September 23-25 1993 : Abstracts, Poznań : University of Economics, s. B-12.
8
Czechowska-Liszka M., (1991), Wpływ procesów mikrobiologicznych na jakość margaryn przechowywanych w różnych warunkach. [W:] Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991, Olsztyn : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, s. 49.
9
Czechowska-Liszka M., (1991), Wpływ dodatku witamin na wartość odżywczą i trwałość olejów jadalnych. [W:] Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991, Olsztyn : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, s. 12.
10
Czechowska-Liszka M., (1990), Investigation of Quality Changes in Milk Margarine During Storage. [W:] Commodity Science Academy of Economics in Poznań (red.), Quality - Key to Progress and Welfare : IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań - Poland, September 20-22 1990 : Abstracts, Poznań : Academy of Economics, s. 54.
1
@misc{varUEK:2168347148,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych na jakość krajowych olejów jadalnych",
booktitle = "XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności" : streszczenia doniesień",
pages = "82",
adress = "Gdańsk",
publisher = "Politechnika Gdańska",
year = "1997",
isbn = "83-906490-5-5",
}
2
@misc{varUEK:2168346460,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad jakością i wartością odżywczą witaminizowanego oleju słonecznikowego",
booktitle = "Bromatologia i Chemia Toksykologiczna",
number = "t. 30, suplement",
pages = "67",
year = "1997",
}
3
@misc{varUEK:2168239150,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad jakością importowanych olejów jadalnych dostępnych na rynku krajowym",
booktitle = "Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.)",
pages = "78-79",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "1995",
isbn = "83-86439-46-7",
}
4
@misc{varUEK:2168262914,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ wybranych czynników środowiska zewnętrznego na jakość tłuszczów jadalnych w sferze poprodukcyjnej",
booktitle = "Żywność, Technologia, Jakość",
number = "2 (3)",
pages = "131-132",
year = "1995",
}
5
@misc{varUEK:2168347110,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie nad wpływem światła i temperatury na zmiany barwy rafinowanego oleju sojowego",
booktitle = "Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995 : streszczenia referatów i doniesień",
pages = "56",
adress = "Łódź",
publisher = "Politechnika Łódzka",
year = "1995",
isbn = "83-901682-3-5",
}
6
@misc{varUEK:2168346468,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryn wyprodukowanych przy zachowaniu nowoczesnej linii technologicznej",
booktitle = "Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień",
pages = "205",
adress = "Lublin",
publisher = "Wydawnictwo Lubelskie Nowe",
year = "1994",
isbn = "83-85766-14-6",
}
7
@misc{varUEK:2168346992,
author = "Maria Czechowska-Liszka and Helena Mikułowska",
title = "Quality Estimation of Chosen Breakfast Margarines",
booktitle = "New Quality for the Future : 4th International Commodity Science Conference : Poznań AE Poland, September 23-25 1993 : Abstracts",
pages = "B-12",
adress = "Poznań",
publisher = "University of Economics",
year = "1993",
}
8
@misc{varUEK:2168345976,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ procesów mikrobiologicznych na jakość margaryn przechowywanych w różnych warunkach",
booktitle = "Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991",
pages = "49",
adress = "Olsztyn",
publisher = "Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk",
year = "1991",
}
9
@misc{varUEK:2168345974,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ dodatku witamin na wartość odżywczą i trwałość olejów jadalnych",
booktitle = "Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991",
pages = "12",
adress = "Olsztyn",
publisher = "Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk",
year = "1991",
}
10
@misc{varUEK:2168285021,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Investigation of Quality Changes in Milk Margarine During Storage",
booktitle = "Quality - Key to Progress and Welfare : IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań - Poland, September 20-22 1990 : Abstracts",
pages = "54",
adress = "Poznań",
publisher = "Academy of Economics",
year = "1990",
}