Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Badania nad jakością i wartością odżywczą witaminizowanego oleju słonecznikowego
Źródło:
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna1997. - t. 30, suplement, s. 67. - Sympozjum "Jakość zdrowotna żywności i przedmiotów użytku" Warszawa, 18-19 września 1997 r.
Nr:
2168346460
varia
2

Konferencja:
XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności", Gdańsk, Polska, od 1997-09-09 do 1997-09-11
Tytuł:
Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych na jakość krajowych olejów jadalnych
Źródło:
XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności" : streszczenia doniesień / [kom. nauk. Bronisław Drozdowski et al.] - Gdańsk: Politechnika Gdańska, 1997, s. 82. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-906490-5-5
Nr:
2168347148
varia
3

Tytuł:
Badania nad jakością importowanych olejów jadalnych dostępnych na rynku krajowym
Źródło:
Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.) / [materiały zebrali i przygotowali do druku Jan KOLEK, Tadeusz SIKORA] - Kraków: Akademia Ekonomiczna, 1995, s. 78-79. - Dostępne tylko streszczenia
ISBN:
83-86439-46-7
Nr:
2168239150
varia
Zobacz opis całości
4

Tytuł:
Wpływ wybranych czynników środowiska zewnętrznego na jakość tłuszczów jadalnych w sferze poprodukcyjnej
Źródło:
Żywność, Technologia, Jakość1995. - nr 2 (3), s. 131-132. - Doniesienia naukowe z konferencji z cyklu "Żywność XXI wieku"
Nr:
2168262914
varia
5

Tytuł:
Badanie nad wpływem światła i temperatury na zmiany barwy rafinowanego oleju sojowego
Źródło:
Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995 : streszczenia referatów i doniesień - Łódź: Politechnika Łódzka, 1995, s. 56. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-901682-3-5
Nr:
2168347110
varia
6

Tytuł:
Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryn wyprodukowanych przy zachowaniu nowoczesnej linii technologicznej
Źródło:
Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień / [kom. nauk.: Bohdan Achremowicz et al.] - Lublin: Wydawnictwo Lubelskie Nowe, 1994, s. 205. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-85766-14-6
Nr:
2168346468
varia
1
Badania nad jakością i wartością odżywczą witaminizowanego oleju słonecznikowego / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Bromatologia i Chemia Toksykologiczna. - t. 30, suplement (1997), s. 67. - Sympozjum "Jakość zdrowotna żywności i przedmiotów użytku" Warszawa, 18-19 września 1997 r. - ISSN 0365-9445
2
Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych na jakość krajowych olejów jadalnych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności" : streszczenia doniesień / [kom. nauk. Bronisław Drozdowski et al.]. - Gdańsk : Politechnika Gdańska, 1997. - S. 82. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-906490-5-5
3
Badania nad jakością importowanych olejów jadalnych dostępnych na rynku krajowym / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.) / [materiały zebrali i przygotowali do druku Jan KOLEK, Tadeusz SIKORA]. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 1995. - S. 78-79. - Dostępne tylko streszczenia. - ISBN 83-86439-46-7
4
Wpływ wybranych czynników środowiska zewnętrznego na jakość tłuszczów jadalnych w sferze poprodukcyjnej / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Żywność, Technologia, Jakość. - nr 2 (3) (1995), s. 131-132. - Dostępne tylko streszczenia. - Doniesienia naukowe z konferencji z cyklu "Żywność XXI wieku". - ISSN 1425-6959
5
Badanie nad wpływem światła i temperatury na zmiany barwy rafinowanego oleju sojowego / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995 : streszczenia referatów i doniesień. - Łódź : Politechnika Łódzka, 1995. - S. 56. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-901682-3-5
6
Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryn wyprodukowanych przy zachowaniu nowoczesnej linii technologicznej / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień / [kom. nauk.: Bohdan Achremowicz et al.]. - Lublin : Wydawnictwo Lubelskie Nowe, 1994. - S. 205. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-85766-14-6
1
Czechowska-Liszka M., (1997), Badania nad jakością i wartością odżywczą witaminizowanego oleju słonecznikowego, "Bromatologia i Chemia Toksykologiczna", t. 30, suplement, s. 67.
2
Czechowska-Liszka M., (1997), Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych na jakość krajowych olejów jadalnych. [W:] Bronisław Drozdowski (red.), XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności" : streszczenia doniesień, Gdańsk : Politechnika Gdańska, s. 82.
3
Czechowska-Liszka M., (1995), Badania nad jakością importowanych olejów jadalnych dostępnych na rynku krajowym. [W:] Kolek J., Sikora T. (red.), Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, s. 78-79.
4
Czechowska-Liszka M., (1995), Wpływ wybranych czynników środowiska zewnętrznego na jakość tłuszczów jadalnych w sferze poprodukcyjnej, "Żywność, Technologia, Jakość", nr 2 (3), s. 131-132.
5
Czechowska-Liszka M., (1995), Badanie nad wpływem światła i temperatury na zmiany barwy rafinowanego oleju sojowego. [W:] Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995 : streszczenia referatów i doniesień, Łódź : Politechnika Łódzka, s. 56.
6
Czechowska-Liszka M., (1994), Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryn wyprodukowanych przy zachowaniu nowoczesnej linii technologicznej. [W:] Bohdan Achremowicz (red.), Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień, Lublin : Wydawnictwo Lubelskie Nowe, s. 205.
1
@misc{varUEK:2168346460,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad jakością i wartością odżywczą witaminizowanego oleju słonecznikowego",
booktitle = "Bromatologia i Chemia Toksykologiczna",
number = "t. 30, suplement",
pages = "67",
year = "1997",
}
2
@misc{varUEK:2168347148,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych na jakość krajowych olejów jadalnych",
booktitle = "XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności" : streszczenia doniesień",
pages = "82",
adress = "Gdańsk",
publisher = "Politechnika Gdańska",
year = "1997",
isbn = "83-906490-5-5",
}
3
@misc{varUEK:2168239150,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad jakością importowanych olejów jadalnych dostępnych na rynku krajowym",
booktitle = "Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.)",
pages = "78-79",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "1995",
isbn = "83-86439-46-7",
}
4
@misc{varUEK:2168262914,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ wybranych czynników środowiska zewnętrznego na jakość tłuszczów jadalnych w sferze poprodukcyjnej",
booktitle = "Żywność, Technologia, Jakość",
number = "2 (3)",
pages = "131-132",
year = "1995",
}
5
@misc{varUEK:2168347110,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie nad wpływem światła i temperatury na zmiany barwy rafinowanego oleju sojowego",
booktitle = "Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995 : streszczenia referatów i doniesień",
pages = "56",
adress = "Łódź",
publisher = "Politechnika Łódzka",
year = "1995",
isbn = "83-901682-3-5",
}
6
@misc{varUEK:2168346468,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryn wyprodukowanych przy zachowaniu nowoczesnej linii technologicznej",
booktitle = "Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień",
pages = "205",
adress = "Lublin",
publisher = "Wydawnictwo Lubelskie Nowe",
year = "1994",
isbn = "83-85766-14-6",
}