Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych
Źródło:
Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR - Wyd. 2 popr. i uzup.. - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2012, s. 60-69 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-581-9
Nr:
2168235564
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
2

Tytuł:
Badanie i ocena tłuszczów jadalnych
Źródło:
Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR - Wyd. 2 popr. i uzup.. - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2012, s. 195-228 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-581-9
Nr:
2168235582
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
3

Tytuł:
Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych = Studies on Consumer Preference Regarding Cottage Cheese and Rennet Cheese
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 834 (2009) , s. 55-68. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2165631907
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
4

Tytuł:
Oznaczenie tłuszczu
Źródło:
Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ - Wyd. 2 popr.. - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2009, s. 42-55
ISBN:
978-83-7252-460-7
Nr:
2164872871
rozdział w podręczniku
Zobacz opis całości
5

Tytuł:
Oznaczenie wartości kalorycznej produktów
Źródło:
Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ - Wyd. 2 popr.. - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2009, s. 85-98
ISBN:
978-83-7252-460-7
Nr:
2164893062
rozdział w podręczniku
Zobacz opis całości
6

Autor:
Maria Czechowska-Liszka , Katarzyna Sobik
Tytuł:
Jakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia = The Quality of Mineral Waters and Consumer Preferences Regarding Their Consumption
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 781 (2008) , s. 47-60. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
50691
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
7

Tytuł:
Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w handlu detalicznym na terenie Krakowa = The Quality of Rennet Maturing Cheeses Available at Retail Stores in Cracow
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 743 (2007) , s. 135-147. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
51111
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
8

Tytuł:
Jakość olejów jadalnych dostarczanych na rynek krajowy przez Zakłady Tłuszczowe "Bielmar" w Bielsku Białej = The Quality of Edible Oils Brought on the Domestic Market by the Fat Production Plant "Bielmar" in Bielsko-Biała
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 705 (2006) , s. 37-44. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
52074
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
9

Tytuł:
Badanie i ocena jakości różnych rodzajów masła dostępnego na rynku = Testing and Assessing the Quality of Various Butters Available on the Market
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 678 (2005) , s. 177-187. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
52602
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
10

Tytuł:
Badanie i ocena tłuszczów jadalnych
Źródło:
Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR - Kraków: Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2003, s. 175-205 - Bibliogr.
ISBN:
83-7252-171-9
Nr:
2166212407
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
11

Tytuł:
Badanie i ocena jakości dostępnych na rynku olejów jadalnych = Testing and Assessing the Quality of Edible Oils Available on the Market
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 623 (2003) , s. 55-62. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
2168222538
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
12

Tytuł:
Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych
Źródło:
Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR - Kraków: Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2003, s. 57-66 - Bibliogr.
ISBN:
83-7252-171-9
Nr:
2166211928
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
13

Tytuł:
Kinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych = Kinetic Evaluation of Changes in the Quality of Soybean Oil Subjected to Accelerated Oxidation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Andrzej S. GAJEWSKI]. - nr 620 (2003) , s. 75-83. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168221092
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
14

Tytuł:
Badanie jakości margaryny śniadaniowej różnych typów = Testing the Quality of Various Sorts of Breakfast Margarine
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 583 (2002) , s. 49-55. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
2168225706
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
15

Tytuł:
Badania nad zmianami barwy olejów jadalnych pod wpływem czynników środowiska zewnętrznego = Studies on Colour Changes in Edible Oils as Affected by External Environmental Factors
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS]. - nr 572 (2001) , s. 21-28. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
2168253468
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
16

Tytuł:
Oznaczanie wartości kalorycznej produktów
Źródło:
Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ - Kraków: Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2001, s. 81-93
ISBN:
83-7252-078-X
Nr:
2168252828
rozdział w podręczniku
Zobacz opis całości
17

Tytuł:
Oznaczanie tłuszczu
Źródło:
Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ - Kraków: Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2001, s. 40-52
ISBN:
83-7252-078-X
Nr:
2168252814
rozdział w podręczniku
Zobacz opis całości
18

Tytuł:
Badanie nad jakością wybranych olejów jadalnych oraz szybkością ich starzenia w warunkach modelowych w zależności od rodzaju materiału opakowaniowego = Studies on the Quality of Selected Edible Oils and Their Ageing Rate, Depending on the Type of Packaging Material
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS]. - nr 526 (1999) , s. 11-19. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168259594
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
19

Tytuł:
Jakość żywieniowa tłuszczów roślinnych i zwierzęcych = Nutritional Value of Plant and Animal Fats
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS]. - nr 520 (1999) , s. 32-41. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168242322
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
20

Tytuł:
Badania nad jakością i trwałością krajowej margaryny w płynie
Źródło:
Jakość wyrobów w gospodarce rynkowej : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Katedrę Towaroznawstwa Ogólnego i Zarządzania Jakością Akademii Ekonomicznej w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 24 i 25 IX 1998 r.) / [materiały zebrał i przygotował do publikacji Marek SALERNO-KOCHAN] - Kraków: Akademia Ekonomiczna, 1998, s. 320-322 - Bibliogr.
ISBN:
83-87239-70-4
Nr:
2168248976
rozdział w materiałach konferencyjnych
Zobacz opis całości
21

Tytuł:
Badania nad jakością i wartością odżywczą witaminizowanego oleju słonecznikowego
Źródło:
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna1997. - t. 30, suplement, s. 67. - Sympozjum "Jakość zdrowotna żywności i przedmiotów użytku" Warszawa, 18-19 września 1997 r.
Nr:
2168346460
varia
22

Konferencja:
XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności", Gdańsk, Polska, od 1997-09-09 do 1997-09-11
Tytuł:
Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych na jakość krajowych olejów jadalnych
Źródło:
XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności" : streszczenia doniesień / [kom. nauk. Bronisław Drozdowski et al.] - Gdańsk: Politechnika Gdańska, 1997, s. 82. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-906490-5-5
Nr:
2168347148
varia
23

Tytuł:
Wpływ wybranych czynników środowiska zewnętrznego na jakość tłuszczów jadalnych w sferze poprodukcyjnej
Źródło:
Żywność, Technologia, Jakość1995. - nr 2 (3), s. 131-132. - Doniesienia naukowe z konferencji z cyklu "Żywność XXI wieku"
Nr:
2168262914
varia
24

Tytuł:
Badanie nad wpływem światła i temperatury na zmiany barwy rafinowanego oleju sojowego
Źródło:
Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995 : streszczenia referatów i doniesień - Łódź: Politechnika Łódzka, 1995, s. 56. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-901682-3-5
Nr:
2168347110
varia
25

Tytuł:
Badania nad jakością importowanych olejów jadalnych dostępnych na rynku krajowym
Źródło:
Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.) / [materiały zebrali i przygotowali do druku Jan KOLEK, Tadeusz SIKORA] - Kraków: Akademia Ekonomiczna, 1995, s. 78-79. - Dostępne tylko streszczenia
ISBN:
83-86439-46-7
Nr:
2168239150
varia
Zobacz opis całości
26

Tytuł:
Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryny produkcji krajowej = Investigation of Quality of Selected Types of Margarines of Polish Make
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 462 (1995) , s. 49-53. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168241054
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
27

Tytuł:
Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryn wyprodukowanych przy zachowaniu nowoczesnej linii technologicznej
Źródło:
Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień / [kom. nauk.: Bohdan Achremowicz et al.] - Lublin: Wydawnictwo Lubelskie Nowe, 1994, s. 205. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-85766-14-6
Nr:
2168346468
varia
28

Tytuł:
Badania nad jakością wybranych rodzajów śniadaniowych margaryn krajowych i zagranicznych = Studies on the Quality of Selected Types of Home-Made and Foreign Breakfast Margarine
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 449 (1994) , s. 45-56. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168243556
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
29

Tytuł:
Quality Estimation of Chosen Breakfast Margarines
Źródło:
New Quality for the Future : 4th International Commodity Science Conference : Poznań AE Poland, September 23-25 1993 : Abstracts - Poznań: University of Economics, 1993, s. B-12. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168346992
varia
30

Tytuł:
Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych i warunków przechowywania na zmiany wybranych wskaźników jakości margaryny mlecznej = Effect of the Unit Package Type and Storing Conditions on the Changes in the Selected Quality Coefficients of Milk Margarine
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 396 (1993) , s. 33-40. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168248170
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
31

Tytuł:
Wodoronadtlenki jako katalizatory przemian zachodzących w olejach jadalnych = Hydroperoxides as the Catalysts of the Changes in Edible Oils
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 386 (1992) , s. 69-77. - Summ., rez. - Bibliogr.
Nr:
2168245686
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
1
Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2012. - S. 60-69. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7252-581-9
2
Badanie i ocena tłuszczów jadalnych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2012. - S. 195-228. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7252-581-9
3
Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych = Studies on Consumer Preference Regarding Cottage Cheese and Rennet Cheese / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 834 (2009), s. 55-68. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=168890975. - ISSN 1898-6447
4
Oznaczenie tłuszczu / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ. - Wyd. 2 popr. - Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2009. - S. 42-55. - ISBN 978-83-7252-460-7
5
Oznaczenie wartości kalorycznej produktów / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ. - Wyd. 2 popr. - Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2009. - S. 85-98. - ISBN 978-83-7252-460-7
6
Jakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia = The Quality of Mineral Waters and Consumer Preferences Regarding Their Consumption / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Katarzyna Sobik // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 781 (2008), s. 47-60. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=162022489. - ISSN 1898-6447
7
Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w handlu detalicznym na terenie Krakowa = The Quality of Rennet Maturing Cheeses Available at Retail Stores in Cracow / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 743 (2007), s. 135-147. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=137806552. - ISSN 0208-7944
8
Jakość olejów jadalnych dostarczanych na rynek krajowy przez Zakłady Tłuszczowe "Bielmar" w Bielsku Białej = The Quality of Edible Oils Brought on the Domestic Market by the Fat Production Plant "Bielmar" in Bielsko-Biała / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 705 (2006), s. 37-44. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=135833643. - ISSN 0208-7944
9
Badanie i ocena jakości różnych rodzajów masła dostępnego na rynku = Testing and Assessing the Quality of Various Butters Available on the Market / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 678 (2005), s. 177-187. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=93606429. - ISSN 0208-7944
10
Badanie i ocena tłuszczów jadalnych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR. - Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2003. - S. 175-205. - Bibliogr. - ISBN 83-7252-171-9
11
Badanie i ocena jakości dostępnych na rynku olejów jadalnych = Testing and Assessing the Quality of Edible Oils Available on the Market / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 623 (2003), s. 55-62. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=40016. - ISSN 0208-7944
12
Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR. - Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2003. - S. 57-66. - Bibliogr. - ISBN 83-7252-171-9
13
Kinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych = Kinetic Evaluation of Changes in the Quality of Soybean Oil Subjected to Accelerated Oxidation / Lidia OSTASZ, Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Andrzej S. GAJEWSKI]. - nr 620 (2003), s. 75-83. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
14
Badanie jakości margaryny śniadaniowej różnych typów = Testing the Quality of Various Sorts of Breakfast Margarine / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 583 (2002), s. 49-55. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=15061. - ISSN 0208-7944
15
Badania nad zmianami barwy olejów jadalnych pod wpływem czynników środowiska zewnętrznego = Studies on Colour Changes in Edible Oils as Affected by External Environmental Factors / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS]. - nr 572 (2001), s. 21-28. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=11922. - ISSN 0208-7944
16
Oznaczanie wartości kalorycznej produktów / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ. - Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2001. - S. 81-93. - ISBN 83-7252-078-X
17
Oznaczanie tłuszczu / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ. - Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2001. - S. 40-52. - ISBN 83-7252-078-X
18
Badanie nad jakością wybranych olejów jadalnych oraz szybkością ich starzenia w warunkach modelowych w zależności od rodzaju materiału opakowaniowego = Studies on the Quality of Selected Edible Oils and Their Ageing Rate, Depending on the Type of Packaging Material / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS]. - nr 526 (1999), s. 11-19. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
19
Jakość żywieniowa tłuszczów roślinnych i zwierzęcych = Nutritional Value of Plant and Animal Fats / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS]. - nr 520 (1999), s. 32-41. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
20
Badania nad jakością i trwałością krajowej margaryny w płynie / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Jakość wyrobów w gospodarce rynkowej : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Katedrę Towaroznawstwa Ogólnego i Zarządzania Jakością Akademii Ekonomicznej w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 24 i 25 IX 1998 r.) / [materiały zebrał i przygotował do publikacji Marek SALERNO-KOCHAN]. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 1998. - S. 320-322. - Bibliogr. - ISBN 83-87239-70-4
21
Badania nad jakością i wartością odżywczą witaminizowanego oleju słonecznikowego / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Bromatologia i Chemia Toksykologiczna. - t. 30, suplement (1997), s. 67. - Sympozjum "Jakość zdrowotna żywności i przedmiotów użytku" Warszawa, 18-19 września 1997 r. - ISSN 0365-9445
22
Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych na jakość krajowych olejów jadalnych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności" : streszczenia doniesień / [kom. nauk. Bronisław Drozdowski et al.]. - Gdańsk : Politechnika Gdańska, 1997. - S. 82. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-906490-5-5
23
Wpływ wybranych czynników środowiska zewnętrznego na jakość tłuszczów jadalnych w sferze poprodukcyjnej / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Żywność, Technologia, Jakość. - nr 2 (3) (1995), s. 131-132. - Dostępne tylko streszczenia. - Doniesienia naukowe z konferencji z cyklu "Żywność XXI wieku". - ISSN 1425-6959
24
Badanie nad wpływem światła i temperatury na zmiany barwy rafinowanego oleju sojowego / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995 : streszczenia referatów i doniesień. - Łódź : Politechnika Łódzka, 1995. - S. 56. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-901682-3-5
25
Badania nad jakością importowanych olejów jadalnych dostępnych na rynku krajowym / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.) / [materiały zebrali i przygotowali do druku Jan KOLEK, Tadeusz SIKORA]. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 1995. - S. 78-79. - Dostępne tylko streszczenia. - ISBN 83-86439-46-7
26
Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryny produkcji krajowej = Investigation of Quality of Selected Types of Margarines of Polish Make / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 462 (1995), s. 49-53. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
27
Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryn wyprodukowanych przy zachowaniu nowoczesnej linii technologicznej / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień / [kom. nauk.: Bohdan Achremowicz et al.]. - Lublin : Wydawnictwo Lubelskie Nowe, 1994. - S. 205. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-85766-14-6
28
Badania nad jakością wybranych rodzajów śniadaniowych margaryn krajowych i zagranicznych = Studies on the Quality of Selected Types of Home-Made and Foreign Breakfast Margarine / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Helena MIKUŁOWSKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 449 (1994), s. 45-56. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
29
Quality Estimation of Chosen Breakfast Margarines / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Helena MIKUŁOWSKA // W: New Quality for the Future : 4th International Commodity Science Conference : Poznań AE Poland, September 23-25 1993 : Abstracts. - Poznań : University of Economics, 1993. - S. B-12. - Dostępne tylko streszczenie
30
Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych i warunków przechowywania na zmiany wybranych wskaźników jakości margaryny mlecznej = Effect of the Unit Package Type and Storing Conditions on the Changes in the Selected Quality Coefficients of Milk Margarine / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 396 (1993), s. 33-40. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
31
Wodoronadtlenki jako katalizatory przemian zachodzących w olejach jadalnych = Hydroperoxides as the Catalysts of the Changes in Edible Oils / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 386 (1992), s. 69-77. - Summ., rez. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
1
Czechowska-Liszka M., (2012), Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych. [W:] Kędzior W. (red.), Badanie i ocena jakości produktów spożywczych, Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 60-69.
2
Czechowska-Liszka M., (2012), Badanie i ocena tłuszczów jadalnych. [W:] Kędzior W. (red.), Badanie i ocena jakości produktów spożywczych, Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 195-228.
3
Czechowska-Liszka M., (2009), Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 834, s. 55-68; https://bazekon.uek.krakow.pl/168890975
4
Czechowska-Liszka M., (2009), Oznaczenie tłuszczu. [W:] Cichoń Z. (red.), Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne, Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 42-55.
5
Czechowska-Liszka M., (2009), Oznaczenie wartości kalorycznej produktów. [W:] Cichoń Z. (red.), Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne, Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 85-98.
6
Czechowska-Liszka M., Sobik K., (2008), Jakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 781, s. 47-60; https://bazekon.uek.krakow.pl/162022489
7
Czechowska-Liszka M., (2007), Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w handlu detalicznym na terenie Krakowa, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 743, s. 135-147; https://bazekon.uek.krakow.pl/137806552
8
Czechowska-Liszka M., (2006), Jakość olejów jadalnych dostarczanych na rynek krajowy przez Zakłady Tłuszczowe "Bielmar" w Bielsku Białej, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 705, s. 37-44; https://bazekon.uek.krakow.pl/135833643
9
Czechowska-Liszka M., (2005), Badanie i ocena jakości różnych rodzajów masła dostępnego na rynku, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 678, s. 177-187; https://bazekon.uek.krakow.pl/93606429
10
Czechowska-Liszka M., (2003), Badanie i ocena tłuszczów jadalnych. [W:] Kędzior W. (red.), Badanie i ocena jakości produktów spożywczych, Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, s. 175-205.
11
Czechowska-Liszka M., (2003), Badanie i ocena jakości dostępnych na rynku olejów jadalnych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 623, s. 55-62; https://bazekon.uek.krakow.pl/40016
12
Czechowska-Liszka M., (2003), Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych. [W:] Kędzior W. (red.), Badanie i ocena jakości produktów spożywczych, Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, s. 57-66.
13
Ostasz L., Czechowska-Liszka M., (2003), Kinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 620, s. 75-83.
14
Czechowska-Liszka M., (2002), Badanie jakości margaryny śniadaniowej różnych typów, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 583, s. 49-55; https://bazekon.uek.krakow.pl/15061
15
Czechowska-Liszka M., (2001), Badania nad zmianami barwy olejów jadalnych pod wpływem czynników środowiska zewnętrznego, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 572, s. 21-28; https://bazekon.uek.krakow.pl/11922
16
Czechowska-Liszka M., (2001), Oznaczanie wartości kalorycznej produktów. [W:] Cichoń Z. (red.), Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne, Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, s. 81-93.
17
Czechowska-Liszka M., (2001), Oznaczanie tłuszczu. [W:] Cichoń Z. (red.), Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne, Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, s. 40-52.
18
Czechowska-Liszka M., (1999), Badanie nad jakością wybranych olejów jadalnych oraz szybkością ich starzenia w warunkach modelowych w zależności od rodzaju materiału opakowaniowego, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 526, s. 11-19.
19
Czechowska-Liszka M., (1999), Jakość żywieniowa tłuszczów roślinnych i zwierzęcych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 520, s. 32-41.
20
Czechowska-Liszka M., (1998), Badania nad jakością i trwałością krajowej margaryny w płynie. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Jakość wyrobów w gospodarce rynkowej : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Katedrę Towaroznawstwa Ogólnego i Zarządzania Jakością Akademii Ekonomicznej w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 24 i 25 IX 1998 r.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, s. 320-322.
21
Czechowska-Liszka M., (1997), Badania nad jakością i wartością odżywczą witaminizowanego oleju słonecznikowego, "Bromatologia i Chemia Toksykologiczna", t. 30, suplement, s. 67.
22
Czechowska-Liszka M., (1997), Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych na jakość krajowych olejów jadalnych. [W:] Bronisław Drozdowski (red.), XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności" : streszczenia doniesień, Gdańsk : Politechnika Gdańska, s. 82.
23
Czechowska-Liszka M., (1995), Wpływ wybranych czynników środowiska zewnętrznego na jakość tłuszczów jadalnych w sferze poprodukcyjnej, "Żywność, Technologia, Jakość", nr 2 (3), s. 131-132.
24
Czechowska-Liszka M., (1995), Badanie nad wpływem światła i temperatury na zmiany barwy rafinowanego oleju sojowego. [W:] Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995 : streszczenia referatów i doniesień, Łódź : Politechnika Łódzka, s. 56.
25
Czechowska-Liszka M., (1995), Badania nad jakością importowanych olejów jadalnych dostępnych na rynku krajowym. [W:] Kolek J., Sikora T. (red.), Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, s. 78-79.
26
Czechowska-Liszka M., (1995), Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryny produkcji krajowej, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 462, s. 49-53.
27
Czechowska-Liszka M., (1994), Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryn wyprodukowanych przy zachowaniu nowoczesnej linii technologicznej. [W:] Bohdan Achremowicz (red.), Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień, Lublin : Wydawnictwo Lubelskie Nowe, s. 205.
28
Czechowska-Liszka M., Mikułowska H., (1994), Badania nad jakością wybranych rodzajów śniadaniowych margaryn krajowych i zagranicznych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 449, s. 45-56.
29
Czechowska-Liszka M., Mikułowska H., (1993), Quality Estimation of Chosen Breakfast Margarines. [W:] New Quality for the Future : 4th International Commodity Science Conference : Poznań AE Poland, September 23-25 1993 : Abstracts, Poznań : University of Economics, s. B-12.
30
Czechowska-Liszka M., (1993), Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych i warunków przechowywania na zmiany wybranych wskaźników jakości margaryny mlecznej, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 396, s. 33-40.
31
Czechowska-Liszka M., (1992), Wodoronadtlenki jako katalizatory przemian zachodzących w olejach jadalnych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 386, s. 69-77.
1
@inbook{UEK:2168235564,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych",
booktitle = "Badanie i ocena jakości produktów spożywczych",
pages = "60-69",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2012",
edition = "Wyd. 2 popr. i uzup.",
isbn = "978-83-7252-581-9",
}
2
@inbook{UEK:2168235582,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie i ocena tłuszczów jadalnych",
booktitle = "Badanie i ocena jakości produktów spożywczych",
pages = "195-228",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2012",
edition = "Wyd. 2 popr. i uzup.",
isbn = "978-83-7252-581-9",
}
3
@article{UEK:2165631907,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "834",
pages = "55-68",
year = "2009",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/168890975},
}
4
@inbook{UEK:2164872871,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Oznaczenie tłuszczu",
booktitle = "Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne",
pages = "42-55",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2009",
edition = "Wyd. 2 popr.",
isbn = "978-83-7252-460-7",
}
5
@inbook{UEK:2164893062,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Oznaczenie wartości kalorycznej produktów",
booktitle = "Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne",
pages = "85-98",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2009",
edition = "Wyd. 2 popr.",
isbn = "978-83-7252-460-7",
}
6
@article{UEK:50691,
author = "Maria Czechowska-Liszka and Katarzyna Sobik",
title = "Jakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "781",
pages = "47-60",
year = "2008",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/162022489},
}
7
@article{UEK:51111,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w handlu detalicznym na terenie Krakowa",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "743",
pages = "135-147",
year = "2007",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/137806552},
}
8
@article{UEK:52074,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Jakość olejów jadalnych dostarczanych na rynek krajowy przez Zakłady Tłuszczowe Bielmar w Bielsku Białej",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "705",
pages = "37-44",
year = "2006",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/135833643},
}
9
@article{UEK:52602,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie i ocena jakości różnych rodzajów masła dostępnego na rynku",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "678",
pages = "177-187",
year = "2005",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/93606429},
}
10
@inbook{UEK:2166212407,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie i ocena tłuszczów jadalnych",
booktitle = "Badanie i ocena jakości produktów spożywczych",
pages = "175-205",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej",
year = "2003",
isbn = "83-7252-171-9",
}
11
@article{UEK:2168222538,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie i ocena jakości dostępnych na rynku olejów jadalnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "623",
pages = "55-62",
year = "2003",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/40016},
}
12
@inbook{UEK:2166211928,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych",
booktitle = "Badanie i ocena jakości produktów spożywczych",
pages = "57-66",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej",
year = "2003",
isbn = "83-7252-171-9",
}
13
@article{UEK:2168221092,
author = "Lidia Ostasz and Maria Czechowska-Liszka",
title = "Kinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "620",
pages = "75-83",
year = "2003",
}
14
@article{UEK:2168225706,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie jakości margaryny śniadaniowej różnych typów",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "583",
pages = "49-55",
year = "2002",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/15061},
}
15
@article{UEK:2168253468,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad zmianami barwy olejów jadalnych pod wpływem czynników środowiska zewnętrznego",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "572",
pages = "21-28",
year = "2001",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/11922},
}
16
@inbook{UEK:2168252828,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Oznaczanie wartości kalorycznej produktów",
booktitle = "Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne",
pages = "81-93",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej",
year = "2001",
isbn = "83-7252-078-X",
}
17
@inbook{UEK:2168252814,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Oznaczanie tłuszczu",
booktitle = "Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne",
pages = "40-52",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej",
year = "2001",
isbn = "83-7252-078-X",
}
18
@article{UEK:2168259594,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie nad jakością wybranych olejów jadalnych oraz szybkością ich starzenia w warunkach modelowych w zależności od rodzaju materiału opakowaniowego",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "526",
pages = "11-19",
year = "1999",
}
19
@article{UEK:2168242322,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Jakość żywieniowa tłuszczów roślinnych i zwierzęcych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "520",
pages = "32-41",
year = "1999",
}
20
@inbook{UEK:2168248976,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad jakością i trwałością krajowej margaryny w płynie",
booktitle = "Jakość wyrobów w gospodarce rynkowej : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Katedrę Towaroznawstwa Ogólnego i Zarządzania Jakością Akademii Ekonomicznej w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 24 i 25 IX 1998 r.)",
pages = "320-322",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "1998",
isbn = "83-87239-70-4",
}
21
@misc{UEK:2168346460,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad jakością i wartością odżywczą witaminizowanego oleju słonecznikowego",
booktitle = "Bromatologia i Chemia Toksykologiczna",
number = "t. 30, suplement",
pages = "67",
year = "1997",
}
22
@misc{UEK:2168347148,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych na jakość krajowych olejów jadalnych",
booktitle = "XXVIII Sesja Naukowa "Postępy w technologii i chemii żywności" : streszczenia doniesień",
pages = "82",
adress = "Gdańsk",
publisher = "Politechnika Gdańska",
year = "1997",
isbn = "83-906490-5-5",
}
23
@misc{UEK:2168262914,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ wybranych czynników środowiska zewnętrznego na jakość tłuszczów jadalnych w sferze poprodukcyjnej",
booktitle = "Żywność, Technologia, Jakość",
number = "2 (3)",
pages = "131-132",
year = "1995",
}
24
@misc{UEK:2168347110,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie nad wpływem światła i temperatury na zmiany barwy rafinowanego oleju sojowego",
booktitle = "Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995 : streszczenia referatów i doniesień",
pages = "56",
adress = "Łódź",
publisher = "Politechnika Łódzka",
year = "1995",
isbn = "83-901682-3-5",
}
25
@misc{UEK:2168239150,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad jakością importowanych olejów jadalnych dostępnych na rynku krajowym",
booktitle = "Optymalizacja jakości wyrobów : materiały konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Towaroznawstwa AE w Krakowie przy współpracy Oddziału Krakowskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego (Kraków, 20-21 IX 1995 r.)",
pages = "78-79",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "1995",
isbn = "83-86439-46-7",
}
26
@article{UEK:2168241054,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryny produkcji krajowej",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "462",
pages = "49-53",
year = "1995",
}
27
@misc{UEK:2168346468,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryn wyprodukowanych przy zachowaniu nowoczesnej linii technologicznej",
booktitle = "Postępy w technologii żywności : XXV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin 15-16 września 1994 : streszczenia referatów i doniesień",
pages = "205",
adress = "Lublin",
publisher = "Wydawnictwo Lubelskie Nowe",
year = "1994",
isbn = "83-85766-14-6",
}
28
@article{UEK:2168243556,
author = "Maria Czechowska-Liszka and Helena Mikułowska",
title = "Badania nad jakością wybranych rodzajów śniadaniowych margaryn krajowych i zagranicznych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "449",
pages = "45-56",
year = "1994",
}
29
@misc{UEK:2168346992,
author = "Maria Czechowska-Liszka and Helena Mikułowska",
title = "Quality Estimation of Chosen Breakfast Margarines",
booktitle = "New Quality for the Future : 4th International Commodity Science Conference : Poznań AE Poland, September 23-25 1993 : Abstracts",
pages = "B-12",
adress = "Poznań",
publisher = "University of Economics",
year = "1993",
}
30
@article{UEK:2168248170,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych i warunków przechowywania na zmiany wybranych wskaźników jakości margaryny mlecznej",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "396",
pages = "33-40",
year = "1993",
}
31
@article{UEK:2168245686,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wodoronadtlenki jako katalizatory przemian zachodzących w olejach jadalnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "386",
pages = "69-77",
year = "1992",
}