Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych
Źródło:
Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR - Wyd. 2 popr. i uzup.. - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2012, s. 60-69 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-581-9
Nr:
2168235564
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
2

Tytuł:
Badanie i ocena tłuszczów jadalnych
Źródło:
Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR - Wyd. 2 popr. i uzup.. - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2012, s. 195-228 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-581-9
Nr:
2168235582
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
3

Tytuł:
Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych = Studies on Consumer Preference Regarding Cottage Cheese and Rennet Cheese
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 834 (2009) , s. 55-68. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
2165631907
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
4

Tytuł:
Oznaczenie tłuszczu
Źródło:
Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ - Wyd. 2 popr.. - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2009, s. 42-55
ISBN:
978-83-7252-460-7
Nr:
2164872871
rozdział w podręczniku
Zobacz opis całości
5

Tytuł:
Oznaczenie wartości kalorycznej produktów
Źródło:
Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ - Wyd. 2 popr.. - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2009, s. 85-98
ISBN:
978-83-7252-460-7
Nr:
2164893062
rozdział w podręczniku
Zobacz opis całości
6

Autor:
Czechowska-Liszka Maria , Sobik Katarzyna
Tytuł:
Jakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia = The Quality of Mineral Waters and Consumer Preferences Regarding Their Consumption
Źródło:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 781 (2008) , s. 47-60. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
50691
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
7

Tytuł:
Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w handlu detalicznym na terenie Krakowa = The Quality of Rennet Maturing Cheeses Available at Retail Stores in Cracow
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 743 (2007) , s. 135-147. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Lista MNiSW:
b 6.00 pkt
Nr:
51111
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
8

Tytuł:
Jakość olejów jadalnych dostarczanych na rynek krajowy przez Zakłady Tłuszczowe "Bielmar" w Bielsku Białej = The Quality of Edible Oils Brought on the Domestic Market by the Fat Production Plant "Bielmar" in Bielsko-Biała
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 705 (2006) , s. 37-44. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
52074
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
9

Tytuł:
Badanie i ocena jakości różnych rodzajów masła dostępnego na rynku = Testing and Assessing the Quality of Various Butters Available on the Market
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 678 (2005) , s. 177-187. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
52602
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
10

Tytuł:
Badanie i ocena jakości dostępnych na rynku olejów jadalnych = Testing and Assessing the Quality of Edible Oils Available on the Market
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 623 (2003) , s. 55-62. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
2168222538
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
11

Tytuł:
Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych
Źródło:
Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR - Kraków: Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2003, s. 57-66 - Bibliogr.
ISBN:
83-7252-171-9
Nr:
2166211928
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
12

Tytuł:
Kinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych = Kinetic Evaluation of Changes in the Quality of Soybean Oil Subjected to Accelerated Oxidation
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Andrzej S. GAJEWSKI]. - nr 620 (2003) , s. 75-83. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168221092
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
13

Tytuł:
Badanie i ocena tłuszczów jadalnych
Źródło:
Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR - Kraków: Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2003, s. 175-205 - Bibliogr.
ISBN:
83-7252-171-9
Nr:
2166212407
rozdział w monografii
Zobacz opis całości
14

Tytuł:
Badanie jakości margaryny śniadaniowej różnych typów = Testing the Quality of Various Sorts of Breakfast Margarine
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 583 (2002) , s. 49-55. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
2168225706
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
15

Tytuł:
Oznaczanie tłuszczu
Źródło:
Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ - Kraków: Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2001, s. 40-52
ISBN:
83-7252-078-X
Nr:
2168252814
rozdział w podręczniku
Zobacz opis całości
16

Tytuł:
Oznaczanie wartości kalorycznej produktów
Źródło:
Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ - Kraków: Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2001, s. 81-93
ISBN:
83-7252-078-X
Nr:
2168252828
rozdział w podręczniku
Zobacz opis całości
17

Tytuł:
Badania nad zmianami barwy olejów jadalnych pod wpływem czynników środowiska zewnętrznego = Studies on Colour Changes in Edible Oils as Affected by External Environmental Factors
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS]. - nr 572 (2001) , s. 21-28. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
2168253468
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
1
Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2012. - S. 60-69. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7252-581-9
2
Badanie i ocena tłuszczów jadalnych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2012. - S. 195-228. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7252-581-9
3
Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych = Studies on Consumer Preference Regarding Cottage Cheese and Rennet Cheese / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 834 (2009), s. 55-68. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=168890975. - ISSN 1898-6447
4
Oznaczenie tłuszczu / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ. - Wyd. 2 popr. - Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2009. - S. 42-55. - ISBN 978-83-7252-460-7
5
Oznaczenie wartości kalorycznej produktów / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ. - Wyd. 2 popr. - Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2009. - S. 85-98. - ISBN 978-83-7252-460-7
6
Jakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia = The Quality of Mineral Waters and Consumer Preferences Regarding Their Consumption / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Katarzyna Sobik // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 781 (2008), s. 47-60. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=162022489. - ISSN 1898-6447
7
Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w handlu detalicznym na terenie Krakowa = The Quality of Rennet Maturing Cheeses Available at Retail Stores in Cracow / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 743 (2007), s. 135-147. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=137806552. - ISSN 0208-7944
8
Jakość olejów jadalnych dostarczanych na rynek krajowy przez Zakłady Tłuszczowe "Bielmar" w Bielsku Białej = The Quality of Edible Oils Brought on the Domestic Market by the Fat Production Plant "Bielmar" in Bielsko-Biała / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 705 (2006), s. 37-44. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=135833643. - ISSN 0208-7944
9
Badanie i ocena jakości różnych rodzajów masła dostępnego na rynku = Testing and Assessing the Quality of Various Butters Available on the Market / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 678 (2005), s. 177-187. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=93606429. - ISSN 0208-7944
10
Badanie i ocena jakości dostępnych na rynku olejów jadalnych = Testing and Assessing the Quality of Edible Oils Available on the Market / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 623 (2003), s. 55-62. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=40016. - ISSN 0208-7944
11
Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR. - Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2003. - S. 57-66. - Bibliogr. - ISBN 83-7252-171-9
12
Kinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych = Kinetic Evaluation of Changes in the Quality of Soybean Oil Subjected to Accelerated Oxidation / Lidia OSTASZ, Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Andrzej S. GAJEWSKI]. - nr 620 (2003), s. 75-83. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
13
Badanie i ocena tłuszczów jadalnych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Badanie i ocena jakości produktów spożywczych / red. Władysław KĘDZIOR. - Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2003. - S. 175-205. - Bibliogr. - ISBN 83-7252-171-9
14
Badanie jakości margaryny śniadaniowej różnych typów = Testing the Quality of Various Sorts of Breakfast Margarine / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 583 (2002), s. 49-55. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=15061. - ISSN 0208-7944
15
Oznaczanie tłuszczu / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ. - Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2001. - S. 40-52. - ISBN 83-7252-078-X
16
Oznaczanie wartości kalorycznej produktów / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne / red. Zofia CICHOŃ. - Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2001. - S. 81-93. - ISBN 83-7252-078-X
17
Badania nad zmianami barwy olejów jadalnych pod wpływem czynników środowiska zewnętrznego = Studies on Colour Changes in Edible Oils as Affected by External Environmental Factors / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS]. - nr 572 (2001), s. 21-28. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=11922. - ISSN 0208-7944
1
Czechowska-Liszka M., (2012), Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych. [W:] Kędzior W. (red.), Badanie i ocena jakości produktów spożywczych, Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 60-69.
2
Czechowska-Liszka M., (2012), Badanie i ocena tłuszczów jadalnych. [W:] Kędzior W. (red.), Badanie i ocena jakości produktów spożywczych, Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 195-228.
3
Czechowska-Liszka M., (2009), Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 834, s. 55-68; https://bazekon.uek.krakow.pl/168890975
4
Czechowska-Liszka M., (2009), Oznaczenie tłuszczu. [W:] Cichoń Z. (red.), Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne, Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 42-55.
5
Czechowska-Liszka M., (2009), Oznaczenie wartości kalorycznej produktów. [W:] Cichoń Z. (red.), Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne, Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 85-98.
6
Czechowska-Liszka M., Sobik K., (2008), Jakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 781, s. 47-60; https://bazekon.uek.krakow.pl/162022489
7
Czechowska-Liszka M., (2007), Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w handlu detalicznym na terenie Krakowa, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 743, s. 135-147; https://bazekon.uek.krakow.pl/137806552
8
Czechowska-Liszka M., (2006), Jakość olejów jadalnych dostarczanych na rynek krajowy przez Zakłady Tłuszczowe "Bielmar" w Bielsku Białej, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 705, s. 37-44; https://bazekon.uek.krakow.pl/135833643
9
Czechowska-Liszka M., (2005), Badanie i ocena jakości różnych rodzajów masła dostępnego na rynku, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 678, s. 177-187; https://bazekon.uek.krakow.pl/93606429
10
Czechowska-Liszka M., (2003), Badanie i ocena jakości dostępnych na rynku olejów jadalnych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 623, s. 55-62; https://bazekon.uek.krakow.pl/40016
11
Czechowska-Liszka M., (2003), Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych. [W:] Kędzior W. (red.), Badanie i ocena jakości produktów spożywczych, Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, s. 57-66.
12
Ostasz L., Czechowska-Liszka M., (2003), Kinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 620, s. 75-83.
13
Czechowska-Liszka M., (2003), Badanie i ocena tłuszczów jadalnych. [W:] Kędzior W. (red.), Badanie i ocena jakości produktów spożywczych, Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, s. 175-205.
14
Czechowska-Liszka M., (2002), Badanie jakości margaryny śniadaniowej różnych typów, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 583, s. 49-55; https://bazekon.uek.krakow.pl/15061
15
Czechowska-Liszka M., (2001), Oznaczanie tłuszczu. [W:] Cichoń Z. (red.), Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne, Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, s. 40-52.
16
Czechowska-Liszka M., (2001), Oznaczanie wartości kalorycznej produktów. [W:] Cichoń Z. (red.), Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne, Kraków : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, s. 81-93.
17
Czechowska-Liszka M., (2001), Badania nad zmianami barwy olejów jadalnych pod wpływem czynników środowiska zewnętrznego, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 572, s. 21-28; https://bazekon.uek.krakow.pl/11922
1
@inbook{UEK:2168235564,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych",
booktitle = "Badanie i ocena jakości produktów spożywczych",
pages = "60-69",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2012",
edition = "Wyd. 2 popr. i uzup.",
isbn = "978-83-7252-581-9",
}
2
@inbook{UEK:2168235582,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Badanie i ocena tłuszczów jadalnych",
booktitle = "Badanie i ocena jakości produktów spożywczych",
pages = "195-228",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2012",
edition = "Wyd. 2 popr. i uzup.",
isbn = "978-83-7252-581-9",
}
3
@article{UEK:2165631907,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "834",
pages = "55-68",
year = "2009",
}
4
@inbook{UEK:2164872871,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Oznaczenie tłuszczu",
booktitle = "Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne",
pages = "42-55",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2009",
edition = "Wyd. 2 popr.",
isbn = "978-83-7252-460-7",
}
5
@inbook{UEK:2164893062,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Oznaczenie wartości kalorycznej produktów",
booktitle = "Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne",
pages = "85-98",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2009",
edition = "Wyd. 2 popr.",
isbn = "978-83-7252-460-7",
}
6
@article{UEK:50691,
author = "Czechowska-Liszka Maria and Sobik Katarzyna",
title = "Jakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "781",
pages = "47-60",
year = "2008",
}
7
@article{UEK:51111,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w handlu detalicznym na terenie Krakowa",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "743",
pages = "135-147",
year = "2007",
}
8
@article{UEK:52074,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Jakość olejów jadalnych dostarczanych na rynek krajowy przez Zakłady Tłuszczowe Bielmar w Bielsku Białej",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "705",
pages = "37-44",
year = "2006",
}
9
@article{UEK:52602,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Badanie i ocena jakości różnych rodzajów masła dostępnego na rynku",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "678",
pages = "177-187",
year = "2005",
}
10
@article{UEK:2168222538,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Badanie i ocena jakości dostępnych na rynku olejów jadalnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "623",
pages = "55-62",
year = "2003",
}
11
@inbook{UEK:2166211928,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Badanie i ocena ziemniaków i przetworów ziemniaczanych",
booktitle = "Badanie i ocena jakości produktów spożywczych",
pages = "57-66",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej",
year = "2003",
isbn = "83-7252-171-9",
}
12
@article{UEK:2168221092,
author = "Ostasz Lidia and Czechowska-Liszka Maria",
title = "Kinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "620",
pages = "75-83",
year = "2003",
}
13
@inbook{UEK:2166212407,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Badanie i ocena tłuszczów jadalnych",
booktitle = "Badanie i ocena jakości produktów spożywczych",
pages = "175-205",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej",
year = "2003",
isbn = "83-7252-171-9",
}
14
@article{UEK:2168225706,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Badanie jakości margaryny śniadaniowej różnych typów",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "583",
pages = "49-55",
year = "2002",
}
15
@inbook{UEK:2168252814,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Oznaczanie tłuszczu",
booktitle = "Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne",
pages = "40-52",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej",
year = "2001",
isbn = "83-7252-078-X",
}
16
@inbook{UEK:2168252828,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Oznaczanie wartości kalorycznej produktów",
booktitle = "Towaroznawstwo żywności : podstawowe metody analityczne",
pages = "81-93",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej",
year = "2001",
isbn = "83-7252-078-X",
}
17
@article{UEK:2168253468,
author = "Czechowska-Liszka Maria",
title = "Badania nad zmianami barwy olejów jadalnych pod wpływem czynników środowiska zewnętrznego",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "572",
pages = "21-28",
year = "2001",
}