Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Utilization of Used Friture in the Formulation Biodegradable Lubricating Greases
Źródło:
Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts - Radom: Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, 2012, s. 16-17. - Dostępne tylko streszczenie
Seria:
(Towaroznawstwo w XXI w.)
ISBN:
978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-121-6
Nr:
2168294463
varia
2

Autor:
Nawalany Kinga , Styczyńska Kamila , Buczek Bronisław
Tytuł:
Liposomowe nośniki witamin do wzbogacania żywności
Źródło:
54. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego : Lublin, 18-22 września 2011 : materiały zjazdowe - Warszawa: Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2011, s. 203-204. - Dostępne tylko streszczenia - Bibliogr.
ISBN:
978-83-60988-08-4
Nr:
2168224036
varia
3

Tytuł:
Oczyszczanie postarzonego oleju adsorbentami z łupin orzecha włoskiego
Źródło:
54. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego : Lublin, 18-22 września 2011 : materiały zjazdowe - Warszawa: Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2011, s. 356. - Dostępne tylko streszczenia - Bibliogr.
ISBN:
978-83-60988-08-4
Nr:
2168224058
varia
4

Tytuł:
Grease Waste as Raw Materials for the Manufacture of Biodegradable Lubricants
Źródło:
Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : V International Conference, Technical University of Radom, September 15-17, 2010, Radom, Poland : Commodity Science - Research and Practice : Abstracts - Radom: Office Publishing Technical University, 2010, s. 12. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-7351-313-6
Nr:
2168285077
varia
5

Konferencja:
10th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Polska, od 2009-09-17 do 2009-09-18
Tytuł:
Effect of Selective UV Radiation on the Oxidative Stability of Vegetable Oils with Addition of BHT
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2009, s. 46. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168228462
varia
6

Tytuł:
Quality Improvement of Used Frying Oil by Modified Active Carbon Adsorption
Źródło:
6th Euro Fed Lipid Congress : Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium : Challenges, Achievements and Perspectives : Book of Abstracts. List of Participants, 7-10 September 2008 Athens, Greece2008, s. 574. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2165904822
varia
7

Autor:
Buczek Bronisław , Stawarz Paweł
Tytuł:
Used Rape Oil as Base for Lubricating Oils
Źródło:
International Congress on Biodiesel2007, s. 38. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2165907002
varia
8

Tytuł:
Purification of Used Frying Oil for Production of Biodiesel
Źródło:
International Congress on Biodiesel2007, s. 39. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2165907949
varia
9

Tytuł:
Influence of UV Radiaton on Oxidation Rate Rapeseed and the Olive Oils
Źródło:
Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future - [Frankfurt]: [Euro Fed Lipid], 2006, s. 394. - Dostępne tylko streszczenie
Tryb dostępu:
Nr:
2168231226
varia
10

Tytuł:
Quality Improvement of Used Rape Oil by Adsorption on Modified Active Carbon
Źródło:
Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future - [Frankfurt]: [Euro Fed Lipid], 2006, s. 407. - Dostępne tylko streszczenie
Tryb dostępu:
Nr:
2168231228
varia
11

Konferencja:
Techem 5. V Kongres Technologii Chemicznej, Poznań, Polska, od 2006-09-11 do 2006-09-15
Tytuł:
Sorpcja zanieczyszczeń ze zużytych olejów smażalniczych na modyfikowanym KOH węglu aktywnym
Źródło:
Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia. T. 2 - Poznań: POLI-GRAF-JAK, 2006, s. 312. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-923978-0-0
Nr:
2168322125
varia
12

Autor:
Świątkowski Andrzej , Biniak Stanisław , Trykowski Grzegorz , Buczek Bronisław
Konferencja:
Techem 5. V Kongres Technologii Chemicznej, Poznań, Polska, od 2006-09-11 do 2006-09-15
Tytuł:
Badania nad stopniem zużycia koksu aktywnego stosowanego w końcowym etapie oczyszczania spalin w spalarni odpadów
Źródło:
Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia. T. 2 - Poznań: POLI-GRAF-JAK, 2006, s. 140. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-923978-0-0
Nr:
2168322123
varia
13

Tytuł:
Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych
Źródło:
Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska] - Kraków: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005, s. 37
ISBN:
83-89541-39-4
Nr:
2168219554
varia
14

Konferencja:
26th World Congress and Exhibition of the International Society for Fat Research (ISF), Praga, Czechy, od 2005-09-25 do 2005-09-28
Tytuł:
Influence of Different Heat Treatment on the Quality of Vegetable Oils
Źródło:
Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge2005, s. 80-81. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168228254
varia
15

Konferencja:
26th World Congress and Exhibition of the International Society for Fat Research (ISF), Praga, Czechy, od 2005-09-25 do 2005-09-28
Tytuł:
Removal of Polar Compounds from Used Frying Oil by Acid Modified Active Carbon Adsorption
Źródło:
Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge2005, s. 81. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168228264
varia
16

Tytuł:
Wpływ natury powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania oleju posmażalniczego
Źródło:
Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska] - Kraków: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005, s. 36
ISBN:
83-89541-39-4
Nr:
2168219552
varia
17

Tytuł:
Kinetics of Rapeseed Oil Property Changes During Frying of Frozen Food
Źródło:
IUPAC-AOCS Workshop on Fats, Oils, and Oilseedes Analysis Production. Program. 6-8 December 2004 Sheraton Hotel & Towers Tunis, Tunisia - [S.l.]: [s.n.], 2004, s. 41. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168229650
varia
18

Autor:
Buczek Bronisław , Czepirski Leszek
Tytuł:
Biodiesel Manufacturing from Used Frying Oils
Źródło:
Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge-Based Economy : II International Conference, Technical University of Radom, October 14-15, 2004, Radom, Poland : Science of Commodities and Integration with European Union : Abstracts - Radom: Office Publishing - Technical University, 2004, s. 57. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-7351-024-9
Nr:
2168228488
varia
19

Tytuł:
Modelling of Used Frying Oil's Quality by Magnesium Silicate Progressing
Źródło:
Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge-Based Economy : II International Conference, Technical University of Radom, October 14-15, 2004, Radom, Poland : Science of Commodities and Integration with European Union : Abstracts - Radom: Office Publishing - Technical University, 2004, s. 56. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-7351-024-9
Nr:
2168228484
varia
1
Utilization of Used Friture in the Formulation Biodegradable Lubricating Greases / Bronisław BUCZEK, Katarzyna Szpara // W: Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, 2012. - (Towaroznawstwo w XXI w. : rozwój i bariery). - S. 16-17. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-121-6
2
Liposomowe nośniki witamin do wzbogacania żywności / Kinga NAWALANY, Kamila Styczyńska, Bronisław BUCZEK // W: 54. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego : Lublin, 18-22 września 2011 : materiały zjazdowe. - Warszawa : Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2011. - S. 203-204. - Dostępne tylko streszczenia. - Bibliogr. - ISBN 978-83-60988-08-4
3
Oczyszczanie postarzonego oleju adsorbentami z łupin orzecha włoskiego / Bronisław BUCZEK, Piotr KOZERA // W: 54. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego : Lublin, 18-22 września 2011 : materiały zjazdowe. - Warszawa : Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2011. - S. 356. - Dostępne tylko streszczenia. - Bibliogr. - ISBN 978-83-60988-08-4
4
Grease Waste as Raw Materials for the Manufacture of Biodegradable Lubricants / Bronisław BUCZEK, Piotr KOZERA // W: Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : V International Conference, Technical University of Radom, September 15-17, 2010, Radom, Poland : Commodity Science - Research and Practice : Abstracts. - Radom : Office Publishing Technical University, 2010. - S. 12. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-7351-313-6
5
Effect of Selective UV Radiation on the Oxidative Stability of Vegetable Oils with Addition of BHT / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2009. - S. 46. - Dostępne tylko streszczenie
6
Quality Improvement of Used Frying Oil by Modified Active Carbon Adsorption / Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Bronisław BUCZEK // W: 6th Euro Fed Lipid Congress : Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium : Challenges, Achievements and Perspectives : Book of Abstracts. List of Participants, 7-10 September 2008 Athens, Greece. - (2008), s. 574. - Dostępne tylko streszczenie
7
Used Rape Oil as Base for Lubricating Oils / Bronisław BUCZEK, Paweł Stawarz // W: International Congress on Biodiesel : the Science and the Technologies, 5-7 November 2007 Vienna, Austria. - (2007), s. 38. - Dostępne tylko streszczenie
8
Purification of Used Frying Oil for Production of Biodiesel / Bronisław BUCZEK // W: International Congress on Biodiesel : the Science and the Technologies, 5-7 November 2007 Vienna, Austria. - (2007), s. 39. - Dostępne tylko streszczenie
9
Influence of UV Radiaton on Oxidation Rate Rapeseed and the Olive Oils / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future : The Need for Interdisciplinary Approaches : 4th Euro Fed Lipid Congress, 1 - 4 October 2006, University of Madrid (UCM), Spain : Book of Abstracts : List of Participants. - [Frankfurt] : [Euro Fed Lipid], 2006. - S. 394. - Dostępne tylko streszczenie. - Pełny tekst: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/madrid/5860/5860_0607.pdf
10
Quality Improvement of Used Rape Oil by Adsorption on Modified Active Carbon / Bronisław BUCZEK // W: Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future : The Need for Interdisciplinary Approaches : 4th Euro Fed Lipid Congress, 1 - 4 October 2006, University of Madrid (UCM), Spain : Book of Abstracts : List of Participants. - [Frankfurt] : [Euro Fed Lipid], 2006. - S. 407. - Dostępne tylko streszczenie. - Pełny tekst: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/madrid/5860/5860_0249.pdf
11
Sorpcja zanieczyszczeń ze zużytych olejów smażalniczych na modyfikowanym KOH węglu aktywnym / Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Bronisław BUCZEK // W: Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia. T. 2. - Poznań : POLI-GRAF-JAK, 2006. - S. 312. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-923978-0-0
12
Badania nad stopniem zużycia koksu aktywnego stosowanego w końcowym etapie oczyszczania spalin w spalarni odpadów / Andrzej Świątkowski, Stanisław Biniak, Grzegorz Trykowski, Bronisław BUCZEK // W: Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia. T. 2. - Poznań : POLI-GRAF-JAK, 2006. - S. 140. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-923978-0-0
13
Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska]. - Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005. - S. 37. - ISBN 83-89541-39-4
14
Influence of Different Heat Treatment on the Quality of Vegetable Oils / Bronislaw BUCZEK, Lidia OSTASZ // W: Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge. - (2005), s. 80-81. - Dostępne tylko streszczenie
15
Removal of Polar Compounds from Used Frying Oil by Acid Modified Active Carbon Adsorption / Bronislaw BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge. - (2005), s. 81. - Dostępne tylko streszczenie
16
Wpływ natury powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania oleju posmażalniczego / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska]. - Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005. - S. 36. - ISBN 83-89541-39-4
17
Kinetics of Rapeseed Oil Property Changes During Frying of Frozen Food / Bronisław BUCZEK, Lidia OSTASZ // W: IUPAC-AOCS Workshop on Fats, Oils, and Oilseedes Analysis Production. Program. 6-8 December 2004 Sheraton Hotel & Towers Tunis, Tunisia. - [S.l.] : [s.n.], 2004. - S. 41. - Dostępne tylko streszczenie
18
Biodiesel Manufacturing from Used Frying Oils / Bronisław BUCZEK, Leszek Czepirski // W: Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge-Based Economy : II International Conference, Technical University of Radom, October 14-15, 2004, Radom, Poland : Science of Commodities and Integration with European Union : Abstracts. - Radom : Office Publishing - Technical University, 2004. - S. 57. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-7351-024-9
19
Modelling of Used Frying Oil's Quality by Magnesium Silicate Progressing / Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Bronisław BUCZEK // W: Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge-Based Economy : II International Conference, Technical University of Radom, October 14-15, 2004, Radom, Poland : Science of Commodities and Integration with European Union : Abstracts. - Radom : Office Publishing - Technical University, 2004. - S. 56. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-7351-024-9
1
Buczek B., Szpara K., (2012), Utilization of Used Friture in the Formulation Biodegradable Lubricating Greases. [W:] Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, s. 16-17.
2
Nawalany K., Styczyńska K., Buczek B., (2011), Liposomowe nośniki witamin do wzbogacania żywności. [W:] 54. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego : Lublin, 18-22 września 2011 : materiały zjazdowe, Warszawa : Polskie Towarzystwo Chemiczne, s. 203-204.
3
Buczek B., Kozera P., (2011), Oczyszczanie postarzonego oleju adsorbentami z łupin orzecha włoskiego. [W:] 54. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego : Lublin, 18-22 września 2011 : materiały zjazdowe, Warszawa : Polskie Towarzystwo Chemiczne, s. 356.
4
Buczek B., Kozera P., (2010), Grease Waste as Raw Materials for the Manufacture of Biodegradable Lubricants. [W:] Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : V International Conference, Technical University of Radom, September 15-17, 2010, Radom, Poland : Commodity Science - Research and Practice : Abstracts, Radom : Office Publishing Technical University, s. 12.
5
Buczek B., Leśniak A., (2009), Effect of Selective UV Radiation on the Oxidative Stability of Vegetable Oils with Addition of BHT. [W:] Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 46.
6
Chwiałkowski W., Buczek B., (2008), Quality Improvement of Used Frying Oil by Modified Active Carbon Adsorption. [W:] 6th Euro Fed Lipid Congress : Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium : Challenges, Achievements and Perspectives : Book of Abstracts. List of Participants, 7-10 September 2008 Athens, Greece, s. 574.
7
Buczek B., Stawarz P., (2007), Used Rape Oil as Base for Lubricating Oils. [W:] International Congress on Biodiesel: the Science and the Technologies, 5-7 November 2007 Vienna, Austria, s. 38.
8
Buczek B., (2007), Purification of Used Frying Oil for Production of Biodiesel. [W:] International Congress on Biodiesel: the Science and the Technologies, 5-7 November 2007 Vienna, Austria, s. 39.
9
Buczek B., Leśniak A., (2006), Influence of UV Radiaton on Oxidation Rate Rapeseed and the Olive Oils. [W:] Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future: The Need for Interdisciplinary Approaches : 4th Euro Fed Lipid Congress, 1 - 4 October 2006, University of Madrid (UCM), Spain : Book of Abstracts : List of Participants, [Frankfurt] : [Euro Fed Lipid], s. 394.
10
Buczek B., (2006), Quality Improvement of Used Rape Oil by Adsorption on Modified Active Carbon. [W:] Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future: The Need for Interdisciplinary Approaches : 4th Euro Fed Lipid Congress, 1 - 4 October 2006, University of Madrid (UCM), Spain : Book of Abstracts : List of Participants, [Frankfurt] : [Euro Fed Lipid], s. 407.
11
Chwiałkowski W., Buczek B., (2006), Sorpcja zanieczyszczeń ze zużytych olejów smażalniczych na modyfikowanym KOH węglu aktywnym. [W:] Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia, T. 2, Poznań : POLI-GRAF-JAK, s. 312.
12
Świątkowski A., Biniak S., Trykowski G., Buczek B., (2006), Badania nad stopniem zużycia koksu aktywnego stosowanego w końcowym etapie oczyszczania spalin w spalarni odpadów. [W:] Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia, T. 2, Poznań : POLI-GRAF-JAK, s. 140.
13
Buczek B., Leśniak A., (2005), Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych. [W:] Ślawska E. (red.), Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r, Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, s. 37.
14
Buczek B., Ostasz L., (2005), Influence of Different Heat Treatment on the Quality of Vegetable Oils. [W:] Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge, s. 80-81.
15
Buczek B., Chwiałkowski W., (2005), Removal of Polar Compounds from Used Frying Oil by Acid Modified Active Carbon Adsorption. [W:] Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge, s. 81.
16
Buczek B., Chwiałkowski W., (2005), Wpływ natury powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania oleju posmażalniczego. [W:] Ślawska E. (red.), Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r, Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, s. 36.
17
Buczek B., Ostasz L., (2004), Kinetics of Rapeseed Oil Property Changes During Frying of Frozen Food. [W:] IUPAC-AOCS Workshop on Fats, Oils, and Oilseedes Analysis Production. Program. 6-8 December 2004 Sheraton Hotel & Towers Tunis, Tunisia, [S.l.] : [s.n.], s. 41.
18
Buczek B., Czepirski L., (2004), Biodiesel Manufacturing from Used Frying Oils. [W:] Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge-Based Economy : II International Conference, Technical University of Radom, October 14-15, 2004, Radom, Poland : Science of Commodities and Integration with European Union : Abstracts, Radom : Office Publishing - Technical University, s. 57.
19
Chwiałkowski W., Buczek B., (2004), Modelling of Used Frying Oil\'s Quality by Magnesium Silicate Progressing. [W:] Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge-Based Economy : II International Conference, Technical University of Radom, October 14-15, 2004, Radom, Poland : Science of Commodities and Integration with European Union : Abstracts, Radom : Office Publishing - Technical University, s. 56.
1
@misc{UEK:2168294463,
author = "Buczek Bronisław and Szpara Katarzyna",
title = "Utilization of Used Friture in the Formulation Biodegradable Lubricating Greases",
booktitle = "Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts",
pages = "16-17",
adress = "Radom",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny",
year = "2012",
issn = "",
isbn = "978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-121-6",
}
2
@misc{UEK:2168224036,
author = "Nawalany Kinga and Styczyńska Kamila and Buczek Bronisław",
title = "Liposomowe nośniki witamin do wzbogacania żywności",
booktitle = "54. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego : Lublin, 18-22 września 2011 : materiały zjazdowe",
pages = "203-204",
adress = "Warszawa",
publisher = "Polskie Towarzystwo Chemiczne",
year = "2011",
isbn = "978-83-60988-08-4",
}
3
@misc{UEK:2168224058,
author = "Buczek Bronisław and Kozera Piotr",
title = "Oczyszczanie postarzonego oleju adsorbentami z łupin orzecha włoskiego",
booktitle = "54. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego i Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Chemicznego : Lublin, 18-22 września 2011 : materiały zjazdowe",
pages = "356",
adress = "Warszawa",
publisher = "Polskie Towarzystwo Chemiczne",
year = "2011",
isbn = "978-83-60988-08-4",
}
4
@misc{UEK:2168285077,
author = "Buczek Bronisław and Kozera Piotr",
title = "Grease Waste as Raw Materials for the Manufacture of Biodegradable Lubricants",
booktitle = "Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : V International Conference, Technical University of Radom, September 15-17, 2010, Radom, Poland : Commodity Science - Research and Practice : Abstracts",
pages = "12",
adress = "Radom",
publisher = "Office Publishing Technical University",
year = "2010",
isbn = "978-83-7351-313-6",
}
5
@misc{UEK:2168228462,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Effect of Selective UV Radiation on the Oxidative Stability of Vegetable Oils with Addition of BHT",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts",
pages = "46",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2009",
}
6
@misc{UEK:2165904822,
author = "Chwiałkowski Wojciech and Buczek Bronisław",
title = "Quality Improvement of Used Frying Oil by Modified Active Carbon Adsorption",
booktitle = "6th Euro Fed Lipid Congress : Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium : Challenges, Achievements and Perspectives : Book of Abstracts. List of Participants, 7-10 September 2008 Athens, Greece",
pages = "574",
year = "2008",
}
7
@misc{UEK:2165907002,
author = "Buczek Bronisław and Stawarz Paweł",
title = "Used Rape Oil as Base for Lubricating Oils",
booktitle = "International Congress on Biodiesel",
pages = "38",
year = "2007",
}
8
@misc{UEK:2165907949,
author = "Buczek Bronisław",
title = "Purification of Used Frying Oil for Production of Biodiesel",
booktitle = "International Congress on Biodiesel",
pages = "39",
year = "2007",
}
9
@misc{UEK:2168231226,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Influence of UV Radiaton on Oxidation Rate Rapeseed and the Olive Oils",
booktitle = "Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future",
pages = "394",
adress = "Frankfurt",
publisher = "Euro Fed Lipid",
year = "2006",
}
10
@misc{UEK:2168231228,
author = "Buczek Bronisław",
title = "Quality Improvement of Used Rape Oil by Adsorption on Modified Active Carbon",
booktitle = "Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future",
pages = "407",
adress = "Frankfurt",
publisher = "Euro Fed Lipid",
year = "2006",
}
11
@misc{UEK:2168322125,
author = "Chwiałkowski Wojciech and Buczek Bronisław",
title = "Sorpcja zanieczyszczeń ze zużytych olejów smażalniczych na modyfikowanym KOH węglu aktywnym",
booktitle = "Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia. T. 2",
pages = "312",
adress = "Poznań",
publisher = "POLI-GRAF-JAK",
year = "2006",
isbn = "83-923978-0-0",
}
12
@misc{UEK:2168322123,
author = "Świątkowski Andrzej and Biniak Stanisław and Trykowski Grzegorz and Buczek Bronisław",
title = "Badania nad stopniem zużycia koksu aktywnego stosowanego w końcowym etapie oczyszczania spalin w spalarni odpadów",
booktitle = "Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia. T. 2",
pages = "140",
adress = "Poznań",
publisher = "POLI-GRAF-JAK",
year = "2006",
isbn = "83-923978-0-0",
}
13
@misc{UEK:2168219554,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych",
booktitle = "Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r.",
pages = "37",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe",
year = "2005",
isbn = "83-89541-39-4",
}
14
@misc{UEK:2168228254,
author = "Buczek Bronisław and Ostasz Lidia",
title = "Influence of Different Heat Treatment on the Quality of Vegetable Oils",
booktitle = "Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge",
pages = "80-81",
year = "2005",
}
15
@misc{UEK:2168228264,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Removal of Polar Compounds from Used Frying Oil by Acid Modified Active Carbon Adsorption",
booktitle = "Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge",
pages = "81",
year = "2005",
}
16
@misc{UEK:2168219552,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Wpływ natury powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania oleju posmażalniczego",
booktitle = "Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r.",
pages = "36",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe",
year = "2005",
isbn = "83-89541-39-4",
}
17
@misc{UEK:2168229650,
author = "Buczek Bronisław and Ostasz Lidia",
title = "Kinetics of Rapeseed Oil Property Changes During Frying of Frozen Food",
booktitle = "IUPAC-AOCS Workshop on Fats, Oils, and Oilseedes Analysis Production. Program. 6-8 December 2004 Sheraton Hotel & Towers Tunis, Tunisia",
pages = "41",
adress = "S.l.",
publisher = "s.n.",
year = "2004",
}
18
@misc{UEK:2168228488,
author = "Buczek Bronisław and Czepirski Leszek",
title = "Biodiesel Manufacturing from Used Frying Oils",
booktitle = "Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge-Based Economy : II International Conference, Technical University of Radom, October 14-15, 2004, Radom, Poland : Science of Commodities and Integration with European Union : Abstracts",
pages = "57",
adress = "Radom",
publisher = "Office Publishing - Technical University",
year = "2004",
isbn = "83-7351-024-9",
}
19
@misc{UEK:2168228484,
author = "Chwiałkowski Wojciech and Buczek Bronisław",
title = "Modelling of Used Frying Oil's Quality by Magnesium Silicate Progressing",
booktitle = "Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge-Based Economy : II International Conference, Technical University of Radom, October 14-15, 2004, Radom, Poland : Science of Commodities and Integration with European Union : Abstracts",
pages = "56",
adress = "Radom",
publisher = "Office Publishing - Technical University",
year = "2004",
isbn = "83-7351-024-9",
}