Publikacje wybranego autora

1

Autor:
Buczek Bronisław , Stawarz Paweł
Tytuł:
Used Rape Oil as Base for Lubricating Oils
Źródło:
International Congress on Biodiesel2007, s. 38. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2165907002
varia
2

Tytuł:
Purification of Used Frying Oil for Production of Biodiesel
Źródło:
International Congress on Biodiesel2007, s. 39. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2165907949
varia
3

Konferencja:
Techem 5. V Kongres Technologii Chemicznej, Poznań, Polska, od 2006-09-11 do 2006-09-15
Tytuł:
Sorpcja zanieczyszczeń ze zużytych olejów smażalniczych na modyfikowanym KOH węglu aktywnym
Źródło:
Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia. T. 2 - Poznań: POLI-GRAF-JAK, 2006, s. 312. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-923978-0-0
Nr:
2168322125
varia
4

Tytuł:
Influence of UV Radiaton on Oxidation Rate Rapeseed and the Olive Oils
Źródło:
Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future - [Frankfurt]: [Euro Fed Lipid], 2006, s. 394. - Dostępne tylko streszczenie
Tryb dostępu:
Nr:
2168231226
varia
5

Tytuł:
Quality Improvement of Used Rape Oil by Adsorption on Modified Active Carbon
Źródło:
Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future - [Frankfurt]: [Euro Fed Lipid], 2006, s. 407. - Dostępne tylko streszczenie
Tryb dostępu:
Nr:
2168231228
varia
6

Autor:
Świątkowski Andrzej , Biniak Stanisław , Trykowski Grzegorz , Buczek Bronisław
Konferencja:
Techem 5. V Kongres Technologii Chemicznej, Poznań, Polska, od 2006-09-11 do 2006-09-15
Tytuł:
Badania nad stopniem zużycia koksu aktywnego stosowanego w końcowym etapie oczyszczania spalin w spalarni odpadów
Źródło:
Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia. T. 2 - Poznań: POLI-GRAF-JAK, 2006, s. 140. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-923978-0-0
Nr:
2168322123
varia
7

Tytuł:
Wpływ natury powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania oleju posmażalniczego
Źródło:
Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska] - Kraków: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005, s. 36
ISBN:
83-89541-39-4
Nr:
2168219552
varia
8

Tytuł:
Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych
Źródło:
Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska] - Kraków: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005, s. 37
ISBN:
83-89541-39-4
Nr:
2168219554
varia
9

Konferencja:
26th World Congress and Exhibition of the International Society for Fat Research (ISF), Praga, Czechy, od 2005-09-25 do 2005-09-28
Tytuł:
Influence of Different Heat Treatment on the Quality of Vegetable Oils
Źródło:
Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge2005, s. 80-81. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168228254
varia
10

Konferencja:
26th World Congress and Exhibition of the International Society for Fat Research (ISF), Praga, Czechy, od 2005-09-25 do 2005-09-28
Tytuł:
Removal of Polar Compounds from Used Frying Oil by Acid Modified Active Carbon Adsorption
Źródło:
Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge2005, s. 81. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168228264
varia
1
Used Rape Oil as Base for Lubricating Oils / Bronisław BUCZEK, Paweł Stawarz // W: International Congress on Biodiesel : the Science and the Technologies, 5-7 November 2007 Vienna, Austria. - (2007), s. 38. - Dostępne tylko streszczenie
2
Purification of Used Frying Oil for Production of Biodiesel / Bronisław BUCZEK // W: International Congress on Biodiesel : the Science and the Technologies, 5-7 November 2007 Vienna, Austria. - (2007), s. 39. - Dostępne tylko streszczenie
3
Sorpcja zanieczyszczeń ze zużytych olejów smażalniczych na modyfikowanym KOH węglu aktywnym / Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Bronisław BUCZEK // W: Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia. T. 2. - Poznań : POLI-GRAF-JAK, 2006. - S. 312. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-923978-0-0
4
Influence of UV Radiaton on Oxidation Rate Rapeseed and the Olive Oils / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future : The Need for Interdisciplinary Approaches : 4th Euro Fed Lipid Congress, 1 - 4 October 2006, University of Madrid (UCM), Spain : Book of Abstracts : List of Participants. - [Frankfurt] : [Euro Fed Lipid], 2006. - S. 394. - Dostępne tylko streszczenie. - Pełny tekst: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/madrid/5860/5860_0607.pdf
5
Quality Improvement of Used Rape Oil by Adsorption on Modified Active Carbon / Bronisław BUCZEK // W: Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future : The Need for Interdisciplinary Approaches : 4th Euro Fed Lipid Congress, 1 - 4 October 2006, University of Madrid (UCM), Spain : Book of Abstracts : List of Participants. - [Frankfurt] : [Euro Fed Lipid], 2006. - S. 407. - Dostępne tylko streszczenie. - Pełny tekst: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/madrid/5860/5860_0249.pdf
6
Badania nad stopniem zużycia koksu aktywnego stosowanego w końcowym etapie oczyszczania spalin w spalarni odpadów / Andrzej Świątkowski, Stanisław Biniak, Grzegorz Trykowski, Bronisław BUCZEK // W: Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia. T. 2. - Poznań : POLI-GRAF-JAK, 2006. - S. 140. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-923978-0-0
7
Wpływ natury powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania oleju posmażalniczego / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska]. - Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005. - S. 36. - ISBN 83-89541-39-4
8
Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska]. - Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005. - S. 37. - ISBN 83-89541-39-4
9
Influence of Different Heat Treatment on the Quality of Vegetable Oils / Bronislaw BUCZEK, Lidia OSTASZ // W: Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge. - (2005), s. 80-81. - Dostępne tylko streszczenie
10
Removal of Polar Compounds from Used Frying Oil by Acid Modified Active Carbon Adsorption / Bronislaw BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge. - (2005), s. 81. - Dostępne tylko streszczenie
1
Buczek B., Stawarz P., (2007), Used Rape Oil as Base for Lubricating Oils. [W:] International Congress on Biodiesel: the Science and the Technologies, 5-7 November 2007 Vienna, Austria, s. 38.
2
Buczek B., (2007), Purification of Used Frying Oil for Production of Biodiesel. [W:] International Congress on Biodiesel: the Science and the Technologies, 5-7 November 2007 Vienna, Austria, s. 39.
3
Chwiałkowski W., Buczek B., (2006), Sorpcja zanieczyszczeń ze zużytych olejów smażalniczych na modyfikowanym KOH węglu aktywnym. [W:] Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia, T. 2, Poznań : POLI-GRAF-JAK, s. 312.
4
Buczek B., Leśniak A., (2006), Influence of UV Radiaton on Oxidation Rate Rapeseed and the Olive Oils. [W:] Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future: The Need for Interdisciplinary Approaches : 4th Euro Fed Lipid Congress, 1 - 4 October 2006, University of Madrid (UCM), Spain : Book of Abstracts : List of Participants, [Frankfurt] : [Euro Fed Lipid], s. 394.
5
Buczek B., (2006), Quality Improvement of Used Rape Oil by Adsorption on Modified Active Carbon. [W:] Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future: The Need for Interdisciplinary Approaches : 4th Euro Fed Lipid Congress, 1 - 4 October 2006, University of Madrid (UCM), Spain : Book of Abstracts : List of Participants, [Frankfurt] : [Euro Fed Lipid], s. 407.
6
Świątkowski A., Biniak S., Trykowski G., Buczek B., (2006), Badania nad stopniem zużycia koksu aktywnego stosowanego w końcowym etapie oczyszczania spalin w spalarni odpadów. [W:] Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia, T. 2, Poznań : POLI-GRAF-JAK, s. 140.
7
Buczek B., Chwiałkowski W., (2005), Wpływ natury powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania oleju posmażalniczego. [W:] Ślawska E. (red.), Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r, Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, s. 36.
8
Buczek B., Leśniak A., (2005), Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych. [W:] Ślawska E. (red.), Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r, Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, s. 37.
9
Buczek B., Ostasz L., (2005), Influence of Different Heat Treatment on the Quality of Vegetable Oils. [W:] Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge, s. 80-81.
10
Buczek B., Chwiałkowski W., (2005), Removal of Polar Compounds from Used Frying Oil by Acid Modified Active Carbon Adsorption. [W:] Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge, s. 81.
1
@misc{UEK:2165907002,
author = "Buczek Bronisław and Stawarz Paweł",
title = "Used Rape Oil as Base for Lubricating Oils",
booktitle = "International Congress on Biodiesel",
pages = "38",
year = "2007",
}
2
@misc{UEK:2165907949,
author = "Buczek Bronisław",
title = "Purification of Used Frying Oil for Production of Biodiesel",
booktitle = "International Congress on Biodiesel",
pages = "39",
year = "2007",
}
3
@misc{UEK:2168322125,
author = "Chwiałkowski Wojciech and Buczek Bronisław",
title = "Sorpcja zanieczyszczeń ze zużytych olejów smażalniczych na modyfikowanym KOH węglu aktywnym",
booktitle = "Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia. T. 2",
pages = "312",
adress = "Poznań",
publisher = "POLI-GRAF-JAK",
year = "2006",
isbn = "83-923978-0-0",
}
4
@misc{UEK:2168231226,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Influence of UV Radiaton on Oxidation Rate Rapeseed and the Olive Oils",
booktitle = "Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future",
pages = "394",
adress = "Frankfurt",
publisher = "Euro Fed Lipid",
year = "2006",
}
5
@misc{UEK:2168231228,
author = "Buczek Bronisław",
title = "Quality Improvement of Used Rape Oil by Adsorption on Modified Active Carbon",
booktitle = "Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future",
pages = "407",
adress = "Frankfurt",
publisher = "Euro Fed Lipid",
year = "2006",
}
6
@misc{UEK:2168322123,
author = "Świątkowski Andrzej and Biniak Stanisław and Trykowski Grzegorz and Buczek Bronisław",
title = "Badania nad stopniem zużycia koksu aktywnego stosowanego w końcowym etapie oczyszczania spalin w spalarni odpadów",
booktitle = "Tachem 5. V Kongres Technologii Chemicznej : streszczenia. T. 2",
pages = "140",
adress = "Poznań",
publisher = "POLI-GRAF-JAK",
year = "2006",
isbn = "83-923978-0-0",
}
7
@misc{UEK:2168219552,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Wpływ natury powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania oleju posmażalniczego",
booktitle = "Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r.",
pages = "36",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe",
year = "2005",
isbn = "83-89541-39-4",
}
8
@misc{UEK:2168219554,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych",
booktitle = "Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r.",
pages = "37",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe",
year = "2005",
isbn = "83-89541-39-4",
}
9
@misc{UEK:2168228254,
author = "Buczek Bronisław and Ostasz Lidia",
title = "Influence of Different Heat Treatment on the Quality of Vegetable Oils",
booktitle = "Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge",
pages = "80-81",
year = "2005",
}
10
@misc{UEK:2168228264,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Removal of Polar Compounds from Used Frying Oil by Acid Modified Active Carbon Adsorption",
booktitle = "Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge",
pages = "81",
year = "2005",
}