1
Autor:
Tytuł:
Wpływ dodatku wody i roztworu witaminy c zawartej w olejach rafinowanych na ich zmiany jakościowe zachodzące pod wpływem ogrzewania mikrofalowego
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2007, s. 13-29 - Bibliogr.
Program badawczy:
20/KChO/1/2007/S/381
Sygnatura:
NP-882/5/Magazyn
Nr:
2168325267
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
2
Autor:
Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie frytury rzepakowej w procesie dwuetapowym
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2007, s. 3-12 - Bibliogr.
Program badawczy:
20/KChO/1/2007/S/381
Sygnatura:
NP-882/5/Magazyn
Nr:
2168325261
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
3
Autor:
Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie utwardzonego oleju rzepakowego za pomocą modyfikowanego wodorotlenkiem potasu węgla aktywnego
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2006, s. 18-28 - Bibliogr.
Program badawczy:
54/KChiKP/2/2006/S/313
Sygnatura:
NP-882/4/Magazyn
Nr:
2168325687
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
4
Autor:
Tytuł:
Wpływ obecności wody w olejach roślinnych na ich właściwości zmieniające się pod wpływem ogrzewania mikrofalowego oraz we frytkownicy
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2006, s. 3-17 - Bibliogr.
Program badawczy:
54/KChiKP/2/2006/S/313
Sygnatura:
NP-882/4/Magazyn
Nr:
2168325685
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
5
Autor:
Tytuł:
Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2006, s. 29-38 - Bibliogr.
Program badawczy:
54/KChiKP/2/2006/S/313
Sygnatura:
NP-882/4/Magazyn
Nr:
2168325689
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
6
Autor:
Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2005, s. 3-20 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/3/Magazyn
Nr:
2168228656
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
7
Autor:
Tytuł:
Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2005, s. 21-38 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/3/Magazyn
Nr:
2168228658
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
8
Autor:
Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego wykorzystywanego do smażenia mrożonej żywności za pomocą krzemianu magnezu i węgla aktywnego utlenionego stężonym kwasem siarkowym
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2004, s. 3-38 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/2/Magazyn
Nr:
2168228650
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
9
Autor:
Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju rzepakowego na utlenionym perhydrolem węglu aktywnym oraz krzemianie magnezu
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1] / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2003, s. 28-45 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/1/Magazyn
Nr:
2168228646
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
10
Autor:
Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie starzonego oleju roślinnego na różnych adsorbentach
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1] / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2003, s. 46-54 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/1/Magazyn
Nr:
2168228648
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
11
Autor:
Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju roślinnego na utlenionym węglu aktywnym
Źródło:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3] / kier. tematu Bronisław BUCZEK ; zespół Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Agnieszka LEŚNIAK2002, s. 23-45. - Streszcz. - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-751/[3]/Magazyn
Nr:
2168228548
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
12
Autor:
Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie oleju z produktów powstałych w procesie jego termicznej obróbki
Źródło:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK2001, s. 15-22. - Streszcz. - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-751/[2]/Magazyn
Nr:
2168228534
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
13
Tytuł:
Oleje jadalne wykorzystywane w procesie smażenia
Źródło:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK2001, s. 1-7. - Streszcz. - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-751/[2]/Magazyn
Nr:
2168228530
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
14
Tytuł:
Wpływ temperatury na mechanizm oksydacji olejów jadalnych
Źródło:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK2001, s. 8-14. - Streszcz. - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-751/[2]/Magazyn
Nr:
2168228532
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
|
Dokumenty niepublikowane:
1
Tytuł:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2005
Opis fizyczny:
61 k.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
20/KChiKP/1/2005/S/212
Sygnatura:
NP-882/3/Magazyn
Nr:
2168228558
naukowo-badawcze
Zobacz powiązane rozdziały
|
2
Tytuł:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2004
Opis fizyczny:
84 k.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
46/KChiKP/1/2004/S/156
Sygnatura:
NP-882/2/Magazyn
Nr:
2168228556
naukowo-badawcze
Zobacz powiązane rozdziały
|
3
Tytuł:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1]
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2003
Opis fizyczny:
54 k.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
22/KChiKP/2003/S
Sygnatura:
NP-882/1/Magazyn
Nr:
2168228554
naukowo-badawcze
Zobacz powiązane rozdziały
|
4
Tytuł:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3]
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2002
Opis fizyczny:
59 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. pol. przy rozdz., Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
108/KChiKP/1/2002/S
Sygnatura:
NP-751/[3]/Magazyn
Nr:
2168228536
naukowo-badawcze
Zobacz powiązane rozdziały
|
5
Tytuł:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2]
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2001
Opis fizyczny:
22 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Streszcz. w jęz. pol. przy rozdz., Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
25/KChiKP/1/2001/S
Sygnatura:
NP-751/[2]/Magazyn
Nr:
2168228528
naukowo-badawcze
Zobacz powiązane rozdziały
|
6
Tytuł:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [1]
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2000
Opis fizyczny:
41 k.: il.; 30 cm
Uwagi:
Bibliogr.
Program badawczy:
90/KChiKP/1/2000/S
Sygnatura:
NP-751/[1]/Magazyn
Nr:
2168228526
naukowo-badawcze
|
1
Wpływ dodatku wody i roztworu witaminy c zawartej w olejach rafinowanych na ich zmiany jakościowe zachodzące pod wpływem ogrzewania mikrofalowego / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2007), s. 13-29. - Bibliogr.
|
2
Adsorpcyjne oczyszczanie frytury rzepakowej w procesie dwuetapowym / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2007), s. 3-12. - Bibliogr.
|
3
Adsorpcyjne oczyszczanie utwardzonego oleju rzepakowego za pomocą modyfikowanego wodorotlenkiem potasu węgla aktywnego / Bronisław BUCZEK, wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2006), s. 18-28. - Bibliogr.
|
4
Wpływ obecności wody w olejach roślinnych na ich właściwości zmieniające się pod wpływem ogrzewania mikrofalowego oraz we frytkownicy / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2006), s. 3-17. - Bibliogr.
|
5
Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2006), s. 29-38. - Bibliogr.
|
6
Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2005), s. 3-20. - Bibliogr.
|
7
Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2005), s. 21-38. - Bibliogr.
|
8
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego wykorzystywanego do smażenia mrożonej żywności za pomocą krzemianu magnezu i węgla aktywnego utlenionego stężonym kwasem siarkowym / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2004), s. 3-38. - Bibliogr.
|
9
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju rzepakowego na utlenionym perhydrolem węglu aktywnym oraz krzemianie magnezu / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1] / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2003), s. 28-45. - Bibliogr.
|
10
Adsorpcyjne oczyszczanie starzonego oleju roślinnego na różnych adsorbentach / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1] / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2003), s. 46-54. - Bibliogr.
|
11
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju roślinnego na utlenionym węglu aktywnym / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3] / kier. tematu Bronisław BUCZEK ; zespół Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Agnieszka LEŚNIAK. - (2002), s. 23-45. - Streszcz. - Bibliogr.
|
12
Adsorpcyjne oczyszczanie oleju z produktów powstałych w procesie jego termicznej obróbki / Bronisław BUCZEK // W: Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK. - (2001), s. 15-22. - Streszcz. - Bibliogr.
|
13
Oleje jadalne wykorzystywane w procesie smażenia / Lidia OSTASZ, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Bronisław BUCZEK // W: Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK. - (2001), s. 1-7. - Streszcz. - Bibliogr.
|
14
Wpływ temperatury na mechanizm oksydacji olejów jadalnych / Lidia OSTASZ, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Bronisław BUCZEK // W: Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK. - (2001), s. 8-14. - Streszcz. - Bibliogr.
|
15
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2005. - 61 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. przy rozdz.
|
16
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2004. - 84 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. przy rozdz.
|
17
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1] / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2003. - 54 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. przy rozdz.
|
18
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3] / kier. tematu Bronisław BUCZEK ; zespół Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Agnieszka LEŚNIAK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2002. - 59 k. : il. ; 30 cm. - Streszcz. w jęz. pol. przy rozdz. - Bibliogr. przy rozdz.
|
19
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2001. - 22 k. : il. ; 30 cm. - Streszcz. w jęz. pol. przy rozdz. - Bibliogr. przy rozdz.
|
20
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [1] / kier. tematu Bronisław BUCZEK ; Bronisław BUCZEK, Lidia OSTASZ, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2000. - 41 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
|
1
Ostasz L., Buczek B., (2007), Wpływ dodatku wody i roztworu witaminy c zawartej w olejach rafinowanych na ich zmiany jakościowe zachodzące pod wpływem ogrzewania mikrofalowego. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5, s. 13-29.
|
2
Buczek B., Chwiałkowski W., (2007), Adsorpcyjne oczyszczanie frytury rzepakowej w procesie dwuetapowym. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5, s. 3-12.
|
3
Buczek B., Chwiałkowski W., (2006), Adsorpcyjne oczyszczanie utwardzonego oleju rzepakowego za pomocą modyfikowanego wodorotlenkiem potasu węgla aktywnego. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4, s. 18-28.
|
4
Ostasz L., Buczek B., (2006), Wpływ obecności wody w olejach roślinnych na ich właściwości zmieniające się pod wpływem ogrzewania mikrofalowego oraz we frytkownicy. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4, s. 3-17.
|
5
Buczek B., Leśniak A., (2006), Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4, s. 29-38.
|
6
Buczek B., Chwiałkowski W., (2005), Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3, s. 3-20.
|
7
Ostasz L., Buczek B., (2005), Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3, s. 21-38.
|
8
Buczek B., Chwiałkowski W., (2004), Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego wykorzystywanego do smażenia mrożonej żywności za pomocą krzemianu magnezu i węgla aktywnego utlenionego stężonym kwasem siarkowym. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2, s. 3-38.
|
9
Buczek B., Chwiałkowski W., (2003), Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju rzepakowego na utlenionym perhydrolem węglu aktywnym oraz krzemianie magnezu. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1], s. 28-45.
|
10
Buczek B., Chwiałkowski W., (2003), Adsorpcyjne oczyszczanie starzonego oleju roślinnego na różnych adsorbentach. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1], s. 46-54.
|
11
Buczek B., Chwiałkowski W., (2002), Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju roślinnego na utlenionym węglu aktywnym. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3], s. 23-45.
|
12
Buczek B., (2001), Adsorpcyjne oczyszczanie oleju z produktów powstałych w procesie jego termicznej obróbki. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2], s. 15-22.
|
13
Ostasz L., Kondratowicz-Pietruszka E., Buczek B., (2001), Oleje jadalne wykorzystywane w procesie smażenia. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2], s. 1-7.
|
14
Ostasz L., Kondratowicz-Pietruszka E., Buczek B., (2001), Wpływ temperatury na mechanizm oksydacji olejów jadalnych. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2], s. 8-14.
|
15
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3, (2005), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 61 k.
|
16
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2, (2004), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 84 k.
|
17
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1], (2003), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 54 k.
|
18
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3], (2002), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 59 k.
|
19
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2], (2001), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 22 k.
|
20
Buczek B., Kondratowicz-Pietruszka E., Ostasz L., (2000), Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [1], Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 41 k.
|
1
@unpublished{UEK:2168325267,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław", title = "Wpływ dodatku wody i roztworu witaminy c zawartej w olejach rafinowanych na ich zmiany jakościowe zachodzące pod wpływem ogrzewania mikrofalowego", booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5", pages = "13-29", year = "2007", } |
2
@unpublished{UEK:2168325261,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech", title = "Adsorpcyjne oczyszczanie frytury rzepakowej w procesie dwuetapowym", booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5", pages = "3-12", year = "2007", } |
3
@unpublished{UEK:2168325687,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech", title = "Adsorpcyjne oczyszczanie utwardzonego oleju rzepakowego za pomocą modyfikowanego wodorotlenkiem potasu węgla aktywnego", booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4", pages = "18-28", year = "2006", } |
4
@unpublished{UEK:2168325685,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław", title = "Wpływ obecności wody w olejach roślinnych na ich właściwości zmieniające się pod wpływem ogrzewania mikrofalowego oraz we frytkownicy", booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4", pages = "3-17", year = "2006", } |
5
@unpublished{UEK:2168325689,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka", title = "Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego", booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4", pages = "29-38", year = "2006", } |
6
@unpublished{UEK:2168228656,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech", title = "Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych", booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3", pages = "3-20", year = "2005", } |
7
@unpublished{UEK:2168228658,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław", title = "Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości", booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3", pages = "21-38", year = "2005", } |
8
@unpublished{UEK:2168228650,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech", title = "Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego wykorzystywanego do smażenia mrożonej żywności za pomocą krzemianu magnezu i węgla aktywnego utlenionego stężonym kwasem siarkowym", booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2", pages = "3-38", year = "2004", } |
9
@unpublished{UEK:2168228646,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech", title = "Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju rzepakowego na utlenionym perhydrolem węglu aktywnym oraz krzemianie magnezu", booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1]", pages = "28-45", year = "2003", } |
10
@unpublished{UEK:2168228648,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech", title = "Adsorpcyjne oczyszczanie starzonego oleju roślinnego na różnych adsorbentach", booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1]", pages = "46-54", year = "2003", } |
11
@unpublished{UEK:2168228548,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech", title = "Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju roślinnego na utlenionym węglu aktywnym", booktitle = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3]", pages = "23-45", year = "2002", } |
12
@unpublished{UEK:2168228534,
author = "Buczek Bronisław", title = "Adsorpcyjne oczyszczanie oleju z produktów powstałych w procesie jego termicznej obróbki", booktitle = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2]", pages = "15-22", year = "2001", } |
13
@unpublished{UEK:2168228530,
author = "Ostasz Lidia and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Buczek Bronisław", title = "Oleje jadalne wykorzystywane w procesie smażenia", booktitle = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2]", pages = "1-7", year = "2001", } |
14
@unpublished{UEK:2168228532,
author = "Ostasz Lidia and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Buczek Bronisław", title = "Wpływ temperatury na mechanizm oksydacji olejów jadalnych", booktitle = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2]", pages = "8-14", year = "2001", } |
15
@unpublished{UEK:2168228558,
title = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych", adress = "Kraków", publisher = "Akademia Ekonomiczna", year = "2005", } |
16
@unpublished{UEK:2168228556,
title = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych", adress = "Kraków", publisher = "Akademia Ekonomiczna", year = "2004", } |
17
@unpublished{UEK:2168228554,
title = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych", adress = "Kraków", publisher = "Akademia Ekonomiczna", year = "2003", } |
18
@unpublished{UEK:2168228536,
title = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3]", adress = "Kraków", publisher = "Akademia Ekonomiczna", year = "2002", } |
19
@unpublished{UEK:2168228528,
title = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2]", adress = "Kraków", publisher = "Akademia Ekonomiczna", year = "2001", } |
20
@unpublished{UEK:2168228526,
author = "Buczek Bronisław and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Ostasz Lidia", title = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [1]", adress = "Kraków", publisher = "Akademia Ekonomiczna", year = "2000", } |