Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2011, s. 13-21 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/9/Magazyn
Nr:
2168228570
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
2

Tytuł:
Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2011, s. 3-12 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/9/Magazyn
Nr:
2168228566
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
3

Tytuł:
Wpływ warunków atmosferycznych na zmiany wskaźników jakościowych oraz fizykochemicznych oleju z orzechów włoskich
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2010, s. 13-21 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/8/Magazyn
Nr:
2168228636
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
4

Tytuł:
Modelowanie właściwości węgla aktywnego o różnej geometrii ziaren w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną = Modelling of Active Carbon Properties with Different form Particles by Steam Reaction
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2010, s. 3-12. - Summ., streszcz - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/8/Magazyn
Nr:
2168228634
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
5

Tytuł:
Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą syntetycznego krzemianu magnezu : porównanie efektów oczyszczania w zależności od ilości zastosowanego adsorbentu
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 7 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2009, s. 3-17 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/7/Magazyn
Nr:
2168221958
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
6

Tytuł:
Wpływ fotooksydacji na stabilność oksydatywną BHT w wybranych olejach roślinnych
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2008, s. 35-48 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/6/Magazyn
Nr:
2164873810
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
7

Tytuł:
Zmiany fizykochemiczne zachodzące w wybranych olejach rafinowanych w czasie ogrzewania mikrofalowego o maksymalnej mocy
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2008, s. 16-34 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/6/Magazyn
Nr:
2164873785
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
8

Tytuł:
Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą modyfikowanych węgli aktywnych oraz syntetycznego krzemianu magnezu
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2008, s. 3-15 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/6/Magazyn
Nr:
2164873728
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
9

Tytuł:
Wpływ dodatku wody i roztworu witaminy c zawartej w olejach rafinowanych na ich zmiany jakościowe zachodzące pod wpływem ogrzewania mikrofalowego
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2007, s. 13-29 - Bibliogr.
Program badawczy:
20/KChO/1/2007/S/381
Sygnatura:
NP-882/5/Magazyn
Nr:
2168325267
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
10

Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie frytury rzepakowej w procesie dwuetapowym
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2007, s. 3-12 - Bibliogr.
Program badawczy:
20/KChO/1/2007/S/381
Sygnatura:
NP-882/5/Magazyn
Nr:
2168325261
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
11

Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie utwardzonego oleju rzepakowego za pomocą modyfikowanego wodorotlenkiem potasu węgla aktywnego
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2006, s. 18-28 - Bibliogr.
Program badawczy:
54/KChiKP/2/2006/S/313
Sygnatura:
NP-882/4/Magazyn
Nr:
2168325687
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
12

Tytuł:
Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2006, s. 29-38 - Bibliogr.
Program badawczy:
54/KChiKP/2/2006/S/313
Sygnatura:
NP-882/4/Magazyn
Nr:
2168325689
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
13

Tytuł:
Wpływ obecności wody w olejach roślinnych na ich właściwości zmieniające się pod wpływem ogrzewania mikrofalowego oraz we frytkownicy
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2006, s. 3-17 - Bibliogr.
Program badawczy:
54/KChiKP/2/2006/S/313
Sygnatura:
NP-882/4/Magazyn
Nr:
2168325685
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
14

Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2005, s. 3-20 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/3/Magazyn
Nr:
2168228656
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
15

Tytuł:
Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2005, s. 21-38 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/3/Magazyn
Nr:
2168228658
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
16

Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego wykorzystywanego do smażenia mrożonej żywności za pomocą krzemianu magnezu i węgla aktywnego utlenionego stężonym kwasem siarkowym
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2004, s. 3-38 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/2/Magazyn
Nr:
2168228650
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
Dokumenty niepublikowane:
1

Tytuł:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2005
Opis fizyczny:
61 k.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
20/KChiKP/1/2005/S/212
Sygnatura:
NP-882/3/Magazyn
Nr:
2168228558
naukowo-badawcze
Zobacz powiązane rozdziały
2

Tytuł:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2004
Opis fizyczny:
84 k.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
46/KChiKP/1/2004/S/156
Sygnatura:
NP-882/2/Magazyn
Nr:
2168228556
naukowo-badawcze
Zobacz powiązane rozdziały
1
Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej / Kinga NAWALANY, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2011), s. 13-21. - Bibliogr.
2
Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla / Bronisław BUCZEK, Piotr KOZERA // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2011), s. 3-12. - Bibliogr.
3
Wpływ warunków atmosferycznych na zmiany wskaźników jakościowych oraz fizykochemicznych oleju z orzechów włoskich / Bronisław BUCZEK, Piotr KOZERA // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2010), s. 13-21. - Bibliogr.
4
Modelowanie właściwości węgla aktywnego o różnej geometrii ziaren w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną = Modelling of Active Carbon Properties with Different form Particles by Steam Reaction / Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2010), s. 3-12. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
5
Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą syntetycznego krzemianu magnezu : porównanie efektów oczyszczania w zależności od ilości zastosowanego adsorbentu / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 7 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2009), s. 3-17. - Bibliogr.
6
Wpływ fotooksydacji na stabilność oksydatywną BHT w wybranych olejach roślinnych / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2008), s. 35-48. - Bibliogr.
7
Zmiany fizykochemiczne zachodzące w wybranych olejach rafinowanych w czasie ogrzewania mikrofalowego o maksymalnej mocy / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2008), s. 16-34. - Bibliogr.
8
Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą modyfikowanych węgli aktywnych oraz syntetycznego krzemianu magnezu / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2008), s. 3-15. - Bibliogr.
9
Wpływ dodatku wody i roztworu witaminy c zawartej w olejach rafinowanych na ich zmiany jakościowe zachodzące pod wpływem ogrzewania mikrofalowego / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2007), s. 13-29. - Bibliogr.
10
Adsorpcyjne oczyszczanie frytury rzepakowej w procesie dwuetapowym / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2007), s. 3-12. - Bibliogr.
11
Adsorpcyjne oczyszczanie utwardzonego oleju rzepakowego za pomocą modyfikowanego wodorotlenkiem potasu węgla aktywnego / Bronisław BUCZEK, wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2006), s. 18-28. - Bibliogr.
12
Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2006), s. 29-38. - Bibliogr.
13
Wpływ obecności wody w olejach roślinnych na ich właściwości zmieniające się pod wpływem ogrzewania mikrofalowego oraz we frytkownicy / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2006), s. 3-17. - Bibliogr.
14
Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2005), s. 3-20. - Bibliogr.
15
Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2005), s. 21-38. - Bibliogr.
16
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego wykorzystywanego do smażenia mrożonej żywności za pomocą krzemianu magnezu i węgla aktywnego utlenionego stężonym kwasem siarkowym / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2004), s. 3-38. - Bibliogr.
17
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2005. - 61 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. przy rozdz.
18
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2004. - 84 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. przy rozdz.
1
Nawalany K., Buczek B., (2011), Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9, s. 13-21.
2
Buczek B., Kozera P., (2011), Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9, s. 3-12.
3
Buczek B., Kozera P., (2010), Wpływ warunków atmosferycznych na zmiany wskaźników jakościowych oraz fizykochemicznych oleju z orzechów włoskich. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8, s. 13-21.
4
Buczek B., (2010), Modelowanie właściwości węgla aktywnego o różnej geometrii ziaren w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8, s. 3-12.
5
Buczek B., Chwiałkowski W., (2009), Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą syntetycznego krzemianu magnezu : porównanie efektów oczyszczania w zależności od ilości zastosowanego adsorbentu. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 7, s. 3-17.
6
Buczek B., Leśniak A., (2008), Wpływ fotooksydacji na stabilność oksydatywną BHT w wybranych olejach roślinnych. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6, s. 35-48.
7
Ostasz L., Buczek B., (2008), Zmiany fizykochemiczne zachodzące w wybranych olejach rafinowanych w czasie ogrzewania mikrofalowego o maksymalnej mocy. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6, s. 16-34.
8
Buczek B., Chwiałkowski W., (2008), Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą modyfikowanych węgli aktywnych oraz syntetycznego krzemianu magnezu. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6, s. 3-15.
9
Ostasz L., Buczek B., (2007), Wpływ dodatku wody i roztworu witaminy c zawartej w olejach rafinowanych na ich zmiany jakościowe zachodzące pod wpływem ogrzewania mikrofalowego. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5, s. 13-29.
10
Buczek B., Chwiałkowski W., (2007), Adsorpcyjne oczyszczanie frytury rzepakowej w procesie dwuetapowym. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5, s. 3-12.
11
Buczek B., Chwiałkowski W., (2006), Adsorpcyjne oczyszczanie utwardzonego oleju rzepakowego za pomocą modyfikowanego wodorotlenkiem potasu węgla aktywnego. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4, s. 18-28.
12
Buczek B., Leśniak A., (2006), Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4, s. 29-38.
13
Ostasz L., Buczek B., (2006), Wpływ obecności wody w olejach roślinnych na ich właściwości zmieniające się pod wpływem ogrzewania mikrofalowego oraz we frytkownicy. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4, s. 3-17.
14
Buczek B., Chwiałkowski W., (2005), Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3, s. 3-20.
15
Ostasz L., Buczek B., (2005), Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3, s. 21-38.
16
Buczek B., Chwiałkowski W., (2004), Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego wykorzystywanego do smażenia mrożonej żywności za pomocą krzemianu magnezu i węgla aktywnego utlenionego stężonym kwasem siarkowym. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2, s. 3-38.
17
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3, (2005), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 61 k.
18
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2, (2004), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 84 k.
1
@unpublished{UEK:2168228570,
author = "Nawalany Kinga and Buczek Bronisław",
title = "Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9",
pages = "13-21",
year = "2011",
}
2
@unpublished{UEK:2168228566,
author = "Buczek Bronisław and Kozera Piotr",
title = "Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9",
pages = "3-12",
year = "2011",
}
3
@unpublished{UEK:2168228636,
author = "Buczek Bronisław and Kozera Piotr",
title = "Wpływ warunków atmosferycznych na zmiany wskaźników jakościowych oraz fizykochemicznych oleju z orzechów włoskich",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8",
pages = "13-21",
year = "2010",
}
4
@unpublished{UEK:2168228634,
author = "Buczek Bronisław",
title = "Modelowanie właściwości węgla aktywnego o różnej geometrii ziaren w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8",
pages = "3-12",
year = "2010",
}
5
@unpublished{UEK:2168221958,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą syntetycznego krzemianu magnezu : porównanie efektów oczyszczania w zależności od ilości zastosowanego adsorbentu",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 7",
pages = "3-17",
year = "2009",
}
6
@unpublished{UEK:2164873810,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Wpływ fotooksydacji na stabilność oksydatywną BHT w wybranych olejach roślinnych",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6",
pages = "35-48",
year = "2008",
}
7
@unpublished{UEK:2164873785,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław",
title = "Zmiany fizykochemiczne zachodzące w wybranych olejach rafinowanych w czasie ogrzewania mikrofalowego o maksymalnej mocy",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6",
pages = "16-34",
year = "2008",
}
8
@unpublished{UEK:2164873728,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą modyfikowanych węgli aktywnych oraz syntetycznego krzemianu magnezu",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6",
pages = "3-15",
year = "2008",
}
9
@unpublished{UEK:2168325267,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław",
title = "Wpływ dodatku wody i roztworu witaminy c zawartej w olejach rafinowanych na ich zmiany jakościowe zachodzące pod wpływem ogrzewania mikrofalowego",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5",
pages = "13-29",
year = "2007",
}
10
@unpublished{UEK:2168325261,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie frytury rzepakowej w procesie dwuetapowym",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5",
pages = "3-12",
year = "2007",
}
11
@unpublished{UEK:2168325687,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie utwardzonego oleju rzepakowego za pomocą modyfikowanego wodorotlenkiem potasu węgla aktywnego",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4",
pages = "18-28",
year = "2006",
}
12
@unpublished{UEK:2168325689,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4",
pages = "29-38",
year = "2006",
}
13
@unpublished{UEK:2168325685,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław",
title = "Wpływ obecności wody w olejach roślinnych na ich właściwości zmieniające się pod wpływem ogrzewania mikrofalowego oraz we frytkownicy",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4",
pages = "3-17",
year = "2006",
}
14
@unpublished{UEK:2168228656,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3",
pages = "3-20",
year = "2005",
}
15
@unpublished{UEK:2168228658,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław",
title = "Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3",
pages = "21-38",
year = "2005",
}
16
@unpublished{UEK:2168228650,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego wykorzystywanego do smażenia mrożonej żywności za pomocą krzemianu magnezu i węgla aktywnego utlenionego stężonym kwasem siarkowym",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2",
pages = "3-38",
year = "2004",
}
17
@unpublished{UEK:2168228558,
title = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2005",
}
18
@unpublished{UEK:2168228556,
title = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2004",
}