Publikacje wybranego autora

1

Tytuł:
Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2011, s. 3-12 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/9/Magazyn
Nr:
2168228566
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
2

Tytuł:
Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2011, s. 13-21 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/9/Magazyn
Nr:
2168228570
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
3

Tytuł:
Wpływ warunków atmosferycznych na zmiany wskaźników jakościowych oraz fizykochemicznych oleju z orzechów włoskich
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2010, s. 13-21 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/8/Magazyn
Nr:
2168228636
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
4

Tytuł:
Modelowanie właściwości węgla aktywnego o różnej geometrii ziaren w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną = Modelling of Active Carbon Properties with Different form Particles by Steam Reaction
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2010, s. 3-12. - Summ., streszcz - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/8/Magazyn
Nr:
2168228634
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
5

Tytuł:
Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą syntetycznego krzemianu magnezu : porównanie efektów oczyszczania w zależności od ilości zastosowanego adsorbentu
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 7 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2009, s. 3-17 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/7/Magazyn
Nr:
2168221958
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
1
Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla / Bronisław BUCZEK, Piotr KOZERA // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2011), s. 3-12. - Bibliogr.
2
Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej / Kinga NAWALANY, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2011), s. 13-21. - Bibliogr.
3
Wpływ warunków atmosferycznych na zmiany wskaźników jakościowych oraz fizykochemicznych oleju z orzechów włoskich / Bronisław BUCZEK, Piotr KOZERA // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2010), s. 13-21. - Bibliogr.
4
Modelowanie właściwości węgla aktywnego o różnej geometrii ziaren w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną = Modelling of Active Carbon Properties with Different form Particles by Steam Reaction / Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2010), s. 3-12. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
5
Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą syntetycznego krzemianu magnezu : porównanie efektów oczyszczania w zależności od ilości zastosowanego adsorbentu / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 7 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2009), s. 3-17. - Bibliogr.
1
Buczek B., Kozera P., (2011), Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9, s. 3-12.
2
Nawalany K., Buczek B., (2011), Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9, s. 13-21.
3
Buczek B., Kozera P., (2010), Wpływ warunków atmosferycznych na zmiany wskaźników jakościowych oraz fizykochemicznych oleju z orzechów włoskich. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8, s. 13-21.
4
Buczek B., (2010), Modelowanie właściwości węgla aktywnego o różnej geometrii ziaren w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8, s. 3-12.
5
Buczek B., Chwiałkowski W., (2009), Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą syntetycznego krzemianu magnezu : porównanie efektów oczyszczania w zależności od ilości zastosowanego adsorbentu. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 7, s. 3-17.
1
@unpublished{UEK:2168228566,
author = "Buczek Bronisław and Kozera Piotr",
title = "Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9",
pages = "3-12",
year = "2011",
}
2
@unpublished{UEK:2168228570,
author = "Nawalany Kinga and Buczek Bronisław",
title = "Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9",
pages = "13-21",
year = "2011",
}
3
@unpublished{UEK:2168228636,
author = "Buczek Bronisław and Kozera Piotr",
title = "Wpływ warunków atmosferycznych na zmiany wskaźników jakościowych oraz fizykochemicznych oleju z orzechów włoskich",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8",
pages = "13-21",
year = "2010",
}
4
@unpublished{UEK:2168228634,
author = "Buczek Bronisław",
title = "Modelowanie właściwości węgla aktywnego o różnej geometrii ziaren w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8",
pages = "3-12",
year = "2010",
}
5
@unpublished{UEK:2168221958,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą syntetycznego krzemianu magnezu : porównanie efektów oczyszczania w zależności od ilości zastosowanego adsorbentu",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 7",
pages = "3-17",
year = "2009",
}