Publikacje wybranego autora

1

Autor:
Buczek Bronisław , Stawarz Paweł
Tytuł:
Used Vegetable Oil as Base to Production of Lubricating Oils = Zastosowanie zużytego oleju roślinnego do wytwarzania olejów smarowych
Źródło:
ECOpole'05 / red. nauk. Maria i Witold Wacławek - Opole: Towarzystwo Chemii i Inżynierii Ekologicznej, 2005, s. 33-36. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-917511-3-8
Nr:
2166524095
rozdział w materiałach konferencyjnych
2

Tytuł:
Modelling of Used Frying Oil's Quality by Oxidised Active Carbon Treatment
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 28 - September 4, 2005]. Vol. 2 / ed. Ryszard Zieliński, co-ed. Daria Wieczorek - Poznań: University of Economics Publishing House, 2005, s. 961-966. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
83-7417-113-8
Nr:
2166526883
rozdział w materiałach konferencyjnych
3

Autor:
Buczek Bronisław , Czepirski Leszek , Zietkiewicz Janusz
Tytuł:
Improvement of Hydrogen Storage Capacity for Active Carbon
Źródło:
Adsorption - Journal of the International Adsorption Society. - Vol. 11, nr 1 (Supl.) (2005) , s. 877-880. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168288101
artykuł w czasopiśmie
4

Tytuł:
Oczyszczanie oleju po smażeniu potraw z ryb za pomocą utlenionego węgla aktywnego oraz krzemianu magnezu = Purification of Oil after Frying Fish Dishes, Using Oxidixed Active Carbon and Magnesium Silicate
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 689 (2005) , s. 17-36. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
52839
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
5

Tytuł:
Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2005, s. 21-38 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/3/Magazyn
Nr:
2168228658
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
6

Konferencja:
26th World Congress and Exhibition of the International Society for Fat Research (ISF), Praga, Czechy, od 2005-09-25 do 2005-09-28
Tytuł:
Removal of Polar Compounds from Used Frying Oil by Acid Modified Active Carbon Adsorption
Źródło:
Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge2005, s. 81. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168228264
varia
7

Tytuł:
Wpływ natury powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania oleju posmażalniczego
Źródło:
Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska] - Kraków: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005, s. 36
ISBN:
83-89541-39-4
Nr:
2168219552
varia
8

Tytuł:
Natura powierzchni węgla aktywnego utlenianego w fazie gazowej = The Nature of Active Carbon Surface Oxidized in the Gaseous Phase
Źródło:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 689 (2005) , s. 5-16. - Summ. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
52838
artykuł w czasopiśmie
Zobacz opis całości
9

Autor:
Buczek Bronisław , Klimowska Eliza , Vogt Elżbieta
Tytuł:
Preparation of Active Carbons for Adsorption Cooling System
Źródło:
Adsorption - Journal of the International Adsorption Society. - Vol. 11, nr 1 (Supl.) (2005) , s. 769-773. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168288097
artykuł w czasopiśmie
10

Tytuł:
Wpływ modyfikacji powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania zużytego oleju smażalniczego = The Effect of Modifying a Surface of Activated Carbon on Its Capacity to Purify Used Frying Oils
Źródło:
Żywność : nauka - technologia - jakość = Food : Science - Technology - Quality. - nr 4 (45) Supl. (2005) , s. 85-99. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Tryb dostępu:
Nr:
2168228272
artykuł w czasopiśmie
11

Tytuł:
Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych
Źródło:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2005, s. 3-20 - Bibliogr.
Sygnatura:
NP-882/3/Magazyn
Nr:
2168228656
fragment pracy naukowo badawczej
Zobacz opis całości
12

Tytuł:
Quality Control of Frying Oil by Physico-Chemical and Food Oil Monitor Analysis
Źródło:
Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 28 - September 4, 2005]. Vol. 2 / ed. Ryszard Zieliński, co-ed. Daria Wieczorek - Poznań: University of Economics Publishing House, 2005, s. 933-938. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
83-7417-113-8
Nr:
2166525759
rozdział w materiałach konferencyjnych
13

Konferencja:
26th World Congress and Exhibition of the International Society for Fat Research (ISF), Praga, Czechy, od 2005-09-25 do 2005-09-28
Tytuł:
Influence of Different Heat Treatment on the Quality of Vegetable Oils
Źródło:
Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge2005, s. 80-81. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168228254
varia
14

Tytuł:
Właściwości węgla aktywnego a jego zdolność do oczyszczania zużytego oleju roślinnego = Active Carbon's Properties and its Ability to Puryfication of Used Vegetable Oil
Źródło:
ECOpole'05 / red. nauk. Maria i Witold Wacławek - Opole: Towarzystwo Chemii i Inżynierii Ekologicznej, 2005, s. 347-352. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-917511-3-8
Nr:
2166524644
rozdział w materiałach konferencyjnych
15

Tytuł:
Wpływ gazowo-parowego utleniania na charakter powierzchni węgla aktywnego = The Effect of Steam-Gas Oxidation on the Nature of the Activated cCrbon Surface
Źródło:
Przemysł Chemiczny. - T. 84, nr 7 (2005) , s. 508-511. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168287955
artykuł w czasopiśmie
16

Autor:
Buczek Bronisław , Czepirski Leszek , Komorowska-Czepirska Ewa
Tytuł:
Applicability of Microporous Carbon Materials for Hydrogen Storage = Analiza przydatności mikroporowatych adsorbentów węglowych do magazynowania wodoru
Źródło:
ECOpole'05 / red. nauk. Maria i Witold Wacławek - Opole: Towarzystwo Chemii i Inżynierii Ekologicznej, 2005, s. 27-31. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-917511-3-8
Nr:
2166524021
rozdział w materiałach konferencyjnych
17

Tytuł:
Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych
Źródło:
Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska] - Kraków: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005, s. 37
ISBN:
83-89541-39-4
Nr:
2168219554
varia
Dokumenty niepublikowane:
1

Tytuł:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3
Kierownik tematu:
Adres wydawniczy:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2005
Opis fizyczny:
61 k.: il.; 30 cm.
Uwagi:
Bibliogr. przy rozdz.
Program badawczy:
20/KChiKP/1/2005/S/212
Sygnatura:
NP-882/3/Magazyn
Nr:
2168228558
naukowo-badawcze
Zobacz powiązane rozdziały
1
Used Vegetable Oil as Base to Production of Lubricating Oils = Zastosowanie zużytego oleju roślinnego do wytwarzania olejów smarowych / Bronisław BUCZEK, Paweł Stawarz // W: ECOpole'05 : księga konferencyjna : proceedings : Jamrozowa Polana, PL - Hradec Králové, CZ, 20-22 X 2005 / red. nauk. Maria i Witold Wacławek. - Opole : Towarzystwo Chemii i Inżynierii Ekologicznej, 2005. - S. 33-36. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-917511-3-8
2
Modelling of Used Frying Oil's Quality by Oxidised Active Carbon Treatment / Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Bronisław BUCZEK // W: Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 28 - September 4, 2005]. Vol. 2 / ed. Ryszard Zieliński, co-ed. Daria Wieczorek. - Poznań : University of Economics Publishing House, 2005. - S. 961-966. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 83-7417-113-8
3
Improvement of Hydrogen Storage Capacity for Active Carbon / Bronislaw BUCZEK, Leszek Czepirski, Janusz Zietkiewicz // Adsorption - Journal of the International Adsorption Society. - Vol. 11, nr 1 (Supl.) (2005), s. 877-880. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0929-5607
4
Oczyszczanie oleju po smażeniu potraw z ryb za pomocą utlenionego węgla aktywnego oraz krzemianu magnezu = Purification of Oil after Frying Fish Dishes, Using Oxidixed Active Carbon and Magnesium Silicate / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 689 (2005), s. 17-36. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=93882194. - ISSN 0208-7944
5
Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2005), s. 21-38. - Bibliogr.
6
Removal of Polar Compounds from Used Frying Oil by Acid Modified Active Carbon Adsorption / Bronislaw BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge. - (2005), s. 81. - Dostępne tylko streszczenie
7
Wpływ natury powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania oleju posmażalniczego / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska]. - Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005. - S. 36. - ISBN 83-89541-39-4
8
Natura powierzchni węgla aktywnego utlenianego w fazie gazowej = The Nature of Active Carbon Surface Oxidized in the Gaseous Phase / Bronisław BUCZEK // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 689 (2005), s. 5-16. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=93882657. - ISSN 0208-7944
9
Preparation of Active Carbons for Adsorption Cooling System / Bronislaw BUCZEK, Eliza Klimowska, Elzbieta Vogt // Adsorption - Journal of the International Adsorption Society. - Vol. 11, nr 1 (Supl.) (2005), s. 769-773. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0929-5607
10
Wpływ modyfikacji powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania zużytego oleju smażalniczego = The Effect of Modifying a Surface of Activated Carbon on Its Capacity to Purify Used Frying Oils / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // Żywność : nauka - technologia - jakość = Food : Science - Technology - Quality. - nr 4 (45) Supl. (2005), s. 85-99. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.pttz.org/zyw/. - ISSN 2451-0769
11
Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2005), s. 3-20. - Bibliogr.
12
Quality Control of Frying Oil by Physico-Chemical and Food Oil Monitor Analysis / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 28 - September 4, 2005]. Vol. 2 / ed. Ryszard Zieliński, co-ed. Daria Wieczorek. - Poznań : University of Economics Publishing House, 2005. - S. 933-938. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 83-7417-113-8
13
Influence of Different Heat Treatment on the Quality of Vegetable Oils / Bronislaw BUCZEK, Lidia OSTASZ // W: Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge. - (2005), s. 80-81. - Dostępne tylko streszczenie
14
Właściwości węgla aktywnego a jego zdolność do oczyszczania zużytego oleju roślinnego = Active Carbon's Properties and its Ability to Puryfication of Used Vegetable Oil / Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Bronisław BUCZEK // W: ECOpole'05 : księga konferencyjna : proceedings : Jamrozowa Polana, PL - Hradec Králové, CZ, 20-22 X 2005 / red. nauk. Maria i Witold Wacławek. - Opole : Towarzystwo Chemii i Inżynierii Ekologicznej, 2005. - S. 347-352. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-917511-3-8
15
Wpływ gazowo-parowego utleniania na charakter powierzchni węgla aktywnego = The Effect of Steam-Gas Oxidation on the Nature of the Activated cCrbon Surface / Bronisław BUCZEK // Przemysł Chemiczny. - T. 84, nr 7 (2005), s. 508-511. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0033-2496
16
Applicability of Microporous Carbon Materials for Hydrogen Storage = Analiza przydatności mikroporowatych adsorbentów węglowych do magazynowania wodoru / Bronisław BUCZEK, Leszek Czepirski, Ewa Komorowska-Czepirska // W: ECOpole'05 : księga konferencyjna : proceedings : Jamrozowa Polana, PL - Hradec Králové, CZ, 20-22 X 2005 / red. nauk. Maria i Witold Wacławek. - Opole : Towarzystwo Chemii i Inżynierii Ekologicznej, 2005. - S. 27-31. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-917511-3-8
17
Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska]. - Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005. - S. 37. - ISBN 83-89541-39-4
18
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2005. - 61 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. przy rozdz.
1
Buczek B., Stawarz P., (2005), Used Vegetable Oil as Base to Production of Lubricating Oils. [W:] M., Wacławek W. (red.), ECOpole'05: księga konferencyjna : proceedings : Jamrozowa Polana, PL - Hradec Králové, CZ, 20-22 X 2005, Opole : Towarzystwo Chemii i Inżynierii Ekologicznej, s. 33-36.
2
Chwiałkowski W., Buczek B., (2005), Modelling of Used Frying Oil's Quality by Oxidised Active Carbon Treatment. [W:] Zieliński R., Wieczorek co. (red.), Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 28 - September 4, 2005]. Vol. 2, Poznań : University of Economics Publishing House, s. 961-966.
3
Buczek B., Czepirski L., Zietkiewicz J., (2005), Improvement of Hydrogen Storage Capacity for Active Carbon, "Adsorption - Journal of the International Adsorption Society", Vol. 11, nr 1 (Supl.), s. 877-880.
4
Buczek B., Chwiałkowski W., (2005), Oczyszczanie oleju po smażeniu potraw z ryb za pomocą utlenionego węgla aktywnego oraz krzemianu magnezu, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 689, s. 17-36; https://bazekon.uek.krakow.pl/93882194
5
Ostasz L., Buczek B., (2005), Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3, s. 21-38.
6
Buczek B., Chwiałkowski W., (2005), Removal of Polar Compounds from Used Frying Oil by Acid Modified Active Carbon Adsorption. [W:] Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge, s. 81.
7
Buczek B., Chwiałkowski W., (2005), Wpływ natury powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania oleju posmażalniczego. [W:] Ślawska E. (red.), Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r, Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, s. 36.
8
Buczek B., (2005), Natura powierzchni węgla aktywnego utlenianego w fazie gazowej, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 689, s. 5-16; https://bazekon.uek.krakow.pl/93882657
9
Buczek B., Klimowska E., Vogt E., (2005), Preparation of Active Carbons for Adsorption Cooling System, "Adsorption - Journal of the International Adsorption Society", Vol. 11, nr 1 (Supl.), s. 769-773.
10
Buczek B., Chwiałkowski W., (2005), Wpływ modyfikacji powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania zużytego oleju smażalniczego, "Żywność : nauka - technologia - jakość", nr 4 (45) Supl., s. 85-99; http://www.pttz.org/zyw/
11
Buczek B., Chwiałkowski W., (2005), Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3, s. 3-20.
12
Buczek B., Leśniak A., (2005), Quality Control of Frying Oil by Physico-Chemical and Food Oil Monitor Analysis. [W:] Zieliński R., Wieczorek co. (red.), Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 28 - September 4, 2005]. Vol. 2, Poznań : University of Economics Publishing House, s. 933-938.
13
Buczek B., Ostasz L., (2005), Influence of Different Heat Treatment on the Quality of Vegetable Oils. [W:] Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge, s. 80-81.
14
Chwiałkowski W., Buczek B., (2005), Właściwości węgla aktywnego a jego zdolność do oczyszczania zużytego oleju roślinnego. [W:] M., Wacławek W. (red.), ECOpole'05: księga konferencyjna : proceedings : Jamrozowa Polana, PL - Hradec Králové, CZ, 20-22 X 2005, Opole : Towarzystwo Chemii i Inżynierii Ekologicznej, s. 347-352.
15
Buczek B., (2005), Wpływ gazowo-parowego utleniania na charakter powierzchni węgla aktywnego, "Przemysł Chemiczny", T. 84, nr 7, s. 508-511.
16
Buczek B., Czepirski L., Komorowska-Czepirska E., (2005), Applicability of Microporous Carbon Materials for Hydrogen Storage. [W:] M., Wacławek W. (red.), ECOpole'05: księga konferencyjna : proceedings : Jamrozowa Polana, PL - Hradec Králové, CZ, 20-22 X 2005, Opole : Towarzystwo Chemii i Inżynierii Ekologicznej, s. 27-31.
17
Buczek B., Leśniak A., (2005), Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych. [W:] Ślawska E. (red.), Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r, Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, s. 37.
18
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3, (2005), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 61 k.
1
@inbook{UEK:2166524095,
author = "Buczek Bronisław and Stawarz Paweł",
title = "Used Vegetable Oil as Base to Production of Lubricating Oils",
booktitle = "ECOpole'05",
pages = "33-36",
adress = "Opole",
publisher = "Towarzystwo Chemii i Inżynierii Ekologicznej",
year = "2005",
isbn = "978-83-917511-3-8",
}
2
@inbook{UEK:2166526883,
author = "Chwiałkowski Wojciech and Buczek Bronisław",
title = "Modelling of Used Frying Oil's Quality by Oxidised Active Carbon Treatment",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 28 - September 4, 2005]. Vol. 2",
pages = "961-966",
adress = "Poznań",
publisher = "University of Economics Publishing House",
year = "2005",
isbn = "83-7417-113-8",
}
3
@article{UEK:2168288101,
author = "Buczek Bronisław and Czepirski Leszek and Zietkiewicz Janusz",
title = "Improvement of Hydrogen Storage Capacity for Active Carbon",
journal = "Adsorption - Journal of the International Adsorption Society",
number = "Vol. 11, 1 (Supl.)",
pages = "877-880",
year = "2005",
}
4
@article{UEK:52839,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Oczyszczanie oleju po smażeniu potraw z ryb za pomocą utlenionego węgla aktywnego oraz krzemianu magnezu",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "689",
pages = "17-36",
year = "2005",
}
5
@unpublished{UEK:2168228658,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław",
title = "Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3",
pages = "21-38",
year = "2005",
}
6
@misc{UEK:2168228264,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Removal of Polar Compounds from Used Frying Oil by Acid Modified Active Carbon Adsorption",
booktitle = "Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge",
pages = "81",
year = "2005",
}
7
@misc{UEK:2168219552,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Wpływ natury powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania oleju posmażalniczego",
booktitle = "Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r.",
pages = "36",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe",
year = "2005",
isbn = "83-89541-39-4",
}
8
@article{UEK:52838,
author = "Buczek Bronisław",
title = "Natura powierzchni węgla aktywnego utlenianego w fazie gazowej",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "689",
pages = "5-16",
year = "2005",
}
9
@article{UEK:2168288097,
author = "Buczek Bronisław and Klimowska Eliza and Vogt Elżbieta",
title = "Preparation of Active Carbons for Adsorption Cooling System",
journal = "Adsorption - Journal of the International Adsorption Society",
number = "Vol. 11, 1 (Supl.)",
pages = "769-773",
year = "2005",
}
10
@article{UEK:2168228272,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Wpływ modyfikacji powierzchni węgla aktywnego na jego zdolność do oczyszczania zużytego oleju smażalniczego",
journal = "Żywność : nauka - technologia - jakość",
number = "4 (45) Supl.",
pages = "85-99",
year = "2005",
}
11
@unpublished{UEK:2168228656,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3",
pages = "3-20",
year = "2005",
}
12
@inbook{UEK:2166525759,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Quality Control of Frying Oil by Physico-Chemical and Food Oil Monitor Analysis",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 28 - September 4, 2005]. Vol. 2",
pages = "933-938",
adress = "Poznań",
publisher = "University of Economics Publishing House",
year = "2005",
isbn = "83-7417-113-8",
}
13
@misc{UEK:2168228254,
author = "Buczek Bronisław and Ostasz Lidia",
title = "Influence of Different Heat Treatment on the Quality of Vegetable Oils",
booktitle = "Modern Aspects of Fats and Oils : A Fascinating Source of Knowledge",
pages = "80-81",
year = "2005",
}
14
@inbook{UEK:2166524644,
author = "Chwiałkowski Wojciech and Buczek Bronisław",
title = "Właściwości węgla aktywnego a jego zdolność do oczyszczania zużytego oleju roślinnego",
booktitle = "ECOpole'05",
pages = "347-352",
adress = "Opole",
publisher = "Towarzystwo Chemii i Inżynierii Ekologicznej",
year = "2005",
isbn = "978-83-917511-3-8",
}
15
@article{UEK:2168287955,
author = "Buczek Bronisław",
title = "Wpływ gazowo-parowego utleniania na charakter powierzchni węgla aktywnego",
journal = "Przemysł Chemiczny",
number = "T. 84, 7",
pages = "508-511",
year = "2005",
}
16
@inbook{UEK:2166524021,
author = "Buczek Bronisław and Czepirski Leszek and Komorowska-Czepirska Ewa",
title = "Applicability of Microporous Carbon Materials for Hydrogen Storage",
booktitle = "ECOpole'05",
pages = "27-31",
adress = "Opole",
publisher = "Towarzystwo Chemii i Inżynierii Ekologicznej",
year = "2005",
isbn = "978-83-917511-3-8",
}
17
@misc{UEK:2168219554,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych",
booktitle = "Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r.",
pages = "37",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe",
year = "2005",
isbn = "83-89541-39-4",
}
18
@unpublished{UEK:2168228558,
title = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2005",
}