Publications of the selected author

1

Title:
Effect of Selective UV Radiation on the Oxidative Stability of Vegetable Oils with Addition of BHT = Wpływ selektywnego naświetlania UV na stabilność oksydacyjną olejów z dodatkiem BHT
Source:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 147 (2010) , s. 63-70. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Food Safety - Bibliogr.
Ministerial journal list:
b 9.00 pkt
Nr:
2165902552
article
2

Title:
Analiza właściwości i składu kwasów tłuszczowych handlowych olejów pochodzenia roślinnego = Analysis of the Properties and Fatty Acid Composition of Commercial Vegetable Oils
Source:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 833 (2010) , s. 19-30. - Summ. - Bibliogr.
Access mode:
Ministerial journal list:
b 9.00 pkt
Nr:
2165626075
article
See main document
3

Title:
Biochemia : wybór ćwiczeń wraz z komentarzami
Publisher address:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2009
Physical description:
102, [1] s.: il.; 24 cm
Notes:
Bibliogr.
ISBN:
978-83-7252-435-5
Nr:
51287
textbook
4

Conference:
10th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Polska, od 2009-09-17 do 2009-09-18
Title:
Effect of Selective UV Radiation on the Oxidative Stability of Vegetable Oils with Addition of BHT
Source:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2009, s. 46. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168228462
varia
5

Title:
Wpływ fotooksydacji na stabilność oksydatywną BHT w wybranych olejach roślinnych
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2008, s. 35-48 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/6/Magazyn
Nr:
2164873810
chapter in unpublished scientific work
See main document
6

Conference:
6th Euro Fed Lipid Congress - Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium: Challenges, Achievements and Perspectives, Ateny, Grecja, od 2008-09-07 do 2008-09-10
Title:
Effect of Frying on Changes of Quality Rapeseed Oil
Source:
Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium: Challenges, Achievements and Perspectives - Frankfurt: Euro Fed Lipid, 2008, s. 576
Nr:
2168314027
poster
7

Conference:
16th Symposium of International Society of Commodity Science and Technology (IGWT), Suwon, Korea Południowa, od 2008-08-18 do 2008-08-22
Title:
Quality Changes of Edible Oils During Accelerated Oxidation Using UV Irradiation
Source:
Achieving Commodity and Service Excellence in the Age of Digital Convergence : Proceedings Vol. 2 / [co-ed. Yong-Hak Lee, Hojung Shin] - Suwon: University of Suwon, 2008, s. 670-674 - Bibliogr.
Nr:
2166356638
chapter in conference materials
8

Title:
Wpływ dodatku α-tokoferolu i ekstraktu z rozmarynu na zmiany parametrów fizykochemicznych oleju rzepakowego naświetlanego promieniowaniem UV = Effect of α-Tocopherol and Rosemary Extract - the Natural Antioxidants - on Physicochemical Changes in Rape Oil
Source:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 767 (2008) , s. 33-45. - Summ. - Bibliogr.
Access mode:
Ministerial journal list:
b 6.00 pkt
Nr:
50567
article
See main document
9

Title:
Ocena jakości olejów roślinnych na różnych etapach stosowania za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych = Evaluation of the Quality of Edible Oils at Various Usage Stages by Means of Selected Physicochemical Parameters
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 737 (2007) , s. 5-17. - Summ. - Bibliogr.
Access mode:
Ministerial journal list:
b 6.00 pkt
Nr:
51079
article
See main document
10

Title:
Influence of α-tocopherol Addition on Physico-Chemical Properties of Vegetable Oil Caused by UV-Irradiation
Source:
Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 9th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 27-29, 2007]. Vol. 2 / ed. Ryszard Zieliński, co-ed. Daria Wieczorek. - Poznań: The Poznań University of Economics Publishing House, 2007, s. 740-745. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7417-270-7
Nr:
2165805781
chapter in conference materials
11

Title:
Correlation between Total Polar Compounds and Oxidation Products in Frying Rapeseed Oil after Thermal Treatment
Source:
Oils, Fats and Lipids : From Science to Applications - Innovations for a Better World : 5th Euro Fed Lipid Congress and 24th Symposium of the Nordic Lipidforum, 16-19 September 2007, Gothenburg, Sweden : Book of Abstracts and List of Participants - [Frankfurt]: [Euro Fed Lipid], 2007, s. 308
Access mode:
Nr:
2168306135
poster
12

Title:
Zmiany wskaźników jakościowych oliwy extra virgin i oliwy pomace pod wpływem naświetlania promieniami UV = Changes in Quality Parameters of Extra Virgin Olive Oil and Pomace Olive Irradiated with Ultraviolet Light
Source:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (11) (2007) , s. 42-52. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Nr:
50481
article
13

Title:
Zmiany właściwości fizykochemicznych oleju rzepakowego poddanego obróbce termicznej i ich kinetyczna analiza = Changes in the Physicochemical Properties of Heat-treated Rape Oil and Their Kinetic Analysis
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 710 (2006) , s. 81-96. - Summ. - Bibliogr.
Access mode:
Nr:
53024
article
See main document
14

Title:
Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2006, s. 29-38 - Bibliogr.
Research program:
54/KChiKP/2/2006/S/313
Signature:
NP-882/4/Magazyn
Nr:
2168325689
chapter in unpublished scientific work
See main document
15

Title:
Influence of UV Radiaton on Oxidation Rate Rapeseed and the Olive Oils
Source:
Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future - [Frankfurt]: [Euro Fed Lipid], 2006, s. 394. - Dostępne tylko streszczenie
Access mode:
Nr:
2168231226
varia
16

Title:
Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych
Source:
Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska] - Kraków: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005, s. 37
ISBN:
83-89541-39-4
Nr:
2168219554
varia
17

Title:
Quality Control of Frying Oil by Physico-Chemical and Food Oil Monitor Analysis
Source:
Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 28 - September 4, 2005]. Vol. 2 / ed. Ryszard Zieliński, co-ed. Daria Wieczorek - Poznań: University of Economics Publishing House, 2005, s. 933-938. - Summ. - Bibliogr.
ISBN:
83-7417-113-8
Nr:
2166525759
chapter in conference materials
18

Title:
Zmiany właściwości fizykochemicznych oleju rzepakowego poddanego obróbce termicznej i ich kinetyczna analiza
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2004, s. 39-57 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/2/Magazyn
Nr:
2168228652
chapter in unpublished scientific work
See main document
19

Title:
Ocena kinetyczna trwałości cukierków orzechowych w polewie czekoladowej = Kinetic Evaluation of Life-periods of Chocolate-coated Nut Sweets
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Andrzej S. GAJEWSKI]. - nr 620 (2003) , s. 85-95. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168221094
article
See main document
20

Title:
Ocena kinetyczna trwałości wyrobów cukierniczych w polewie czekoladowej
Source:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3] / kier. tematu Bronisław BUCZEK ; zespół Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Agnieszka LEŚNIAK2002, s. 46-59. - Streszcz. - Bibliogr.
Signature:
NP-751/[3]/Magazyn
Nr:
2168228552
chapter in unpublished scientific work
See main document
1
Effect of Selective UV Radiation on the Oxidative Stability of Vegetable Oils with Addition of BHT = Wpływ selektywnego naświetlania UV na stabilność oksydacyjną olejów z dodatkiem BHT / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. - 147 (2010), s. 63-70. - Streszcz.. - Tytuł numeru: Current Trends in Commodity Science : Food Safety. - Bibliogr. - ISSN 1689-7374
2
Analiza właściwości i składu kwasów tłuszczowych handlowych olejów pochodzenia roślinnego = Analysis of the Properties and Fatty Acid Composition of Commercial Vegetable Oils / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 833 (2010), s. 19-30. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=168934328. - ISSN 1898-6447
3
Biochemia : wybór ćwiczeń wraz z komentarzami / Barbara DZIÓBEK, Agnieszka LEŚNIAK. - Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2009. - 102, [1] s. : il. ; 24 cm. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7252-435-5
4
Effect of Selective UV Radiation on the Oxidative Stability of Vegetable Oils with Addition of BHT / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2009. - S. 46. - Dostępne tylko streszczenie
5
Wpływ fotooksydacji na stabilność oksydatywną BHT w wybranych olejach roślinnych / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2008), s. 35-48. - Bibliogr.
6
Effect of Frying on Changes of Quality Rapeseed Oil / Agnieszka LEŚNIAK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium: Challenges, Achievements and Perspectives. - Frankfurt : Euro Fed Lipid, 2008. - S. 576
7
Quality Changes of Edible Oils During Accelerated Oxidation Using UV Irradiation / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Achieving Commodity and Service Excellence in the Age of Digital Convergence : Proceedings Vol. 2 / [co-ed. Yong-Hak Lee, Hojung Shin]. - Suwon : University of Suwon, 2008. - S. 670-674. - Bibliogr.
8
Wpływ dodatku α-tokoferolu i ekstraktu z rozmarynu na zmiany parametrów fizykochemicznych oleju rzepakowego naświetlanego promieniowaniem UV = Effect of α-Tocopherol and Rosemary Extract - the Natural Antioxidants - on Physicochemical Changes in Rape Oil / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 767 (2008), s. 33-45. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=161667522. - ISSN 1898-6447
9
Ocena jakości olejów roślinnych na różnych etapach stosowania za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych = Evaluation of the Quality of Edible Oils at Various Usage Stages by Means of Selected Physicochemical Parameters / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 737 (2007), s. 5-17. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=150232555. - ISSN 0208-7944
10
Influence of α-tocopherol Addition on Physico-Chemical Properties of Vegetable Oil Caused by UV-Irradiation / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 9th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 27-29, 2007]. Vol. 2 / ed. Ryszard Zieliński, co-ed. Daria Wieczorek. - Poznań : The Poznań University of Economics Publishing House, 2007. - S. 740-745. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7417-270-7
11
Correlation between Total Polar Compounds and Oxidation Products in Frying Rapeseed Oil after Thermal Treatment / Agnieszka LEŚNIAK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Oils, Fats and Lipids : From Science to Applications - Innovations for a Better World : 5th Euro Fed Lipid Congress and 24th Symposium of the Nordic Lipidforum, 16-19 September 2007, Gothenburg, Sweden : Book of Abstracts and List of Participants. - [Frankfurt] : [Euro Fed Lipid], 2007. - S. 308. - Pełny tekst: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/gothenburg/5870/5870_0282.pdf
12
Zmiany wskaźników jakościowych oliwy extra virgin i oliwy pomace pod wpływem naświetlania promieniami UV = Changes in Quality Parameters of Extra Virgin Olive Oil and Pomace Olive Irradiated with Ultraviolet Light / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 2 (11) (2007), s. 42-52. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
13
Zmiany właściwości fizykochemicznych oleju rzepakowego poddanego obróbce termicznej i ich kinetyczna analiza = Changes in the Physicochemical Properties of Heat-treated Rape Oil and Their Kinetic Analysis / Agnieszka LEŚNIAK, Lidia OSTASZ // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 710 (2006), s. 81-96. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://kangur.uek.krakow.pl/bazy_ae/bazekon/nowy/details.php?numer=105919289. - ISSN 0208-7944
14
Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2006), s. 29-38. - Bibliogr.
15
Influence of UV Radiaton on Oxidation Rate Rapeseed and the Olive Oils / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future : The Need for Interdisciplinary Approaches : 4th Euro Fed Lipid Congress, 1 - 4 October 2006, University of Madrid (UCM), Spain : Book of Abstracts : List of Participants. - [Frankfurt] : [Euro Fed Lipid], 2006. - S. 394. - Dostępne tylko streszczenie. - Pełny tekst: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/madrid/5860/5860_0607.pdf
16
Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r. / [red. Ewa Ślawska]. - Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, 2005. - S. 37. - ISBN 83-89541-39-4
17
Quality Control of Frying Oil by Physico-Chemical and Food Oil Monitor Analysis / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 28 - September 4, 2005]. Vol. 2 / ed. Ryszard Zieliński, co-ed. Daria Wieczorek. - Poznań : University of Economics Publishing House, 2005. - S. 933-938. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 83-7417-113-8
18
Zmiany właściwości fizykochemicznych oleju rzepakowego poddanego obróbce termicznej i ich kinetyczna analiza / Agnieszka LEŚNIAK, Lidia OSTASZ // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2004), s. 39-57. - Bibliogr.
19
Ocena kinetyczna trwałości cukierków orzechowych w polewie czekoladowej = Kinetic Evaluation of Life-periods of Chocolate-coated Nut Sweets / Lidia OSTASZ, Agnieszka LEŚNIAK // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Andrzej S. GAJEWSKI]. - nr 620 (2003), s. 85-95. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
20
Ocena kinetyczna trwałości wyrobów cukierniczych w polewie czekoladowej / Lidia OSTASZ, Agnieszka LEŚNIAK // W: Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3] / kier. tematu Bronisław BUCZEK ; zespół Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Agnieszka LEŚNIAK. - (2002), s. 46-59. - Streszcz. - Bibliogr.
1
Buczek B., Leśniak A., (2010), Effect of Selective UV Radiation on the Oxidative Stability of Vegetable Oils with Addition of BHT, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu", 147, s. 63-70.
2
Buczek B., Leśniak A., (2010), Analiza właściwości i składu kwasów tłuszczowych handlowych olejów pochodzenia roślinnego, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 833, s. 19-30; https://bazekon.uek.krakow.pl/168934328
3
Dzióbek B., Leśniak A., (2009), Biochemia: wybór ćwiczeń wraz z komentarzami, Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 102, [1] s.
4
Buczek B., Leśniak A., (2009), Effect of Selective UV Radiation on the Oxidative Stability of Vegetable Oils with Addition of BHT. [W:] Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 46.
5
Buczek B., Leśniak A., (2008), Wpływ fotooksydacji na stabilność oksydatywną BHT w wybranych olejach roślinnych. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6, s. 35-48.
6
Leśniak A., Chwiałkowski W., (2008), Effect of Frying on Changes of Quality Rapeseed Oil. [W:] Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium: Challenges, Achievements and Perspectives, Frankfurt : Euro Fed Lipid, s. 576.
7
Buczek B., Leśniak A., (2008), Quality Changes of Edible Oils During Accelerated Oxidation Using UV Irradiation. [W:] Lee co., Shin H. (red.), Achieving Commodity and Service Excellence in the Age of Digital Convergence : Proceedings Vol. 2, Suwon : University of Suwon, s. 670-674.
8
Buczek B., Leśniak A., (2008), Wpływ dodatku α-tokoferolu i ekstraktu z rozmarynu na zmiany parametrów fizykochemicznych oleju rzepakowego naświetlanego promieniowaniem UV, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 767, s. 33-45; https://bazekon.uek.krakow.pl/161667522
9
Buczek B., Leśniak A., (2007), Ocena jakości olejów roślinnych na różnych etapach stosowania za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 737, s. 5-17; https://bazekon.uek.krakow.pl/150232555
10
Buczek B., Leśniak A., Chwiałkowski W., (2007), Influence of α-tocopherol Addition on Physico-Chemical Properties of Vegetable Oil Caused by UV-Irradiation. [W:] Zieliński R., Wieczorek. co. (red.), Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 9th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 27-29, 2007]. Vol. 2, Poznań : The Poznań University of Economics Publishing House, s. 740-745.
11
Leśniak A., Chwiałkowski W., (2007), Correlation between Total Polar Compounds and Oxidation Products in Frying Rapeseed Oil after Thermal Treatment. [W:] Oils, Fats and Lipids : From Science to Applications - Innovations for a Better World : 5th Euro Fed Lipid Congress and 24th Symposium of the Nordic Lipidforum, 16-19 September 2007, Gothenburg, Sweden : Book of Abstracts and List of Participants, [Frankfurt] : [Euro Fed Lipid], s. 308.
12
Buczek B., Leśniak A., (2007), Zmiany wskaźników jakościowych oliwy extra virgin i oliwy pomace pod wpływem naświetlania promieniami UV, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 2 (11), s. 42-52.
13
Leśniak A., Ostasz L., (2006), Zmiany właściwości fizykochemicznych oleju rzepakowego poddanego obróbce termicznej i ich kinetyczna analiza, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 710, s. 81-96; https://bazekon.uek.krakow.pl/105919289
14
Buczek B., Leśniak A., (2006), Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4, s. 29-38.
15
Buczek B., Leśniak A., (2006), Influence of UV Radiaton on Oxidation Rate Rapeseed and the Olive Oils. [W:] Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future: The Need for Interdisciplinary Approaches : 4th Euro Fed Lipid Congress, 1 - 4 October 2006, University of Madrid (UCM), Spain : Book of Abstracts : List of Participants, [Frankfurt] : [Euro Fed Lipid], s. 394.
16
Buczek B., Leśniak A., (2005), Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych. [W:] Ślawska E. (red.), Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r, Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe, s. 37.
17
Buczek B., Leśniak A., (2005), Quality Control of Frying Oil by Physico-Chemical and Food Oil Monitor Analysis. [W:] Zieliński R., Wieczorek co. (red.), Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 28 - September 4, 2005]. Vol. 2, Poznań : University of Economics Publishing House, s. 933-938.
18
Leśniak A., Ostasz L., (2004), Zmiany właściwości fizykochemicznych oleju rzepakowego poddanego obróbce termicznej i ich kinetyczna analiza. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2, s. 39-57.
19
Ostasz L., Leśniak A., (2003), Ocena kinetyczna trwałości cukierków orzechowych w polewie czekoladowej, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 620, s. 85-95.
20
Ostasz L., Leśniak A., (2002), Ocena kinetyczna trwałości wyrobów cukierniczych w polewie czekoladowej. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3], s. 46-59.
1
@article{UEK:2165902552,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Effect of Selective UV Radiation on the Oxidative Stability of Vegetable Oils with Addition of BHT",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu",
number = "147",
pages = "63-70",
adress = "",
year = "2010",
}
2
@article{UEK:2165626075,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Analiza właściwości i składu kwasów tłuszczowych handlowych olejów pochodzenia roślinnego",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "833",
pages = "19-30",
year = "2010",
}
3
@book{UEK:51287,
author = "Dzióbek Barbara and Leśniak Agnieszka",
title = "Biochemia : wybór ćwiczeń wraz z komentarzami",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2009",
isbn = "978-83-7252-435-5",
}
4
@misc{UEK:2168228462,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Effect of Selective UV Radiation on the Oxidative Stability of Vegetable Oils with Addition of BHT",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts",
pages = "46",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2009",
}
5
@unpublished{UEK:2164873810,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Wpływ fotooksydacji na stabilność oksydatywną BHT w wybranych olejach roślinnych",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6",
pages = "35-48",
year = "2008",
}
6
@misc{UEK:2168314027,
author = "Leśniak Agnieszka and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Effect of Frying on Changes of Quality Rapeseed Oil",
booktitle = "Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium: Challenges, Achievements and Perspectives",
pages = "576",
adress = "Frankfurt",
publisher = "Euro Fed Lipid",
year = "2008",
}
7
@inbook{UEK:2166356638,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Quality Changes of Edible Oils During Accelerated Oxidation Using UV Irradiation",
booktitle = "Achieving Commodity and Service Excellence in the Age of Digital Convergence : Proceedings Vol. 2",
pages = "670-674",
adress = "Suwon",
publisher = "University of Suwon",
year = "2008",
}
8
@article{UEK:50567,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Wpływ dodatku α-tokoferolu i ekstraktu z rozmarynu na zmiany parametrów fizykochemicznych oleju rzepakowego naświetlanego promieniowaniem UV",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "767",
pages = "33-45",
year = "2008",
}
9
@article{UEK:51079,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Ocena jakości olejów roślinnych na różnych etapach stosowania za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "737",
pages = "5-17",
year = "2007",
}
10
@inbook{UEK:2165805781,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Influence of α-tocopherol Addition on Physico-Chemical Properties of Vegetable Oil Caused by UV-Irradiation",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 9th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 27-29, 2007]. Vol. 2",
pages = "740-745",
adress = "Poznań",
publisher = "The Poznań University of Economics Publishing House",
year = "2007",
isbn = "978-83-7417-270-7",
}
11
@misc{UEK:2168306135,
author = "Leśniak Agnieszka and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Correlation between Total Polar Compounds and Oxidation Products in Frying Rapeseed Oil after Thermal Treatment",
booktitle = "Oils, Fats and Lipids : From Science to Applications - Innovations for a Better World : 5th Euro Fed Lipid Congress and 24th Symposium of the Nordic Lipidforum, 16-19 September 2007, Gothenburg, Sweden : Book of Abstracts and List of Participants",
pages = "308",
adress = "Frankfurt",
publisher = "Euro Fed Lipid",
year = "2007",
}
12
@article{UEK:50481,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Zmiany wskaźników jakościowych oliwy extra virgin i oliwy pomace pod wpływem naświetlania promieniami UV",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "2 (11)",
pages = "42-52",
year = "2007",
}
13
@article{UEK:53024,
author = "Leśniak Agnieszka and Ostasz Lidia",
title = "Zmiany właściwości fizykochemicznych oleju rzepakowego poddanego obróbce termicznej i ich kinetyczna analiza",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "710",
pages = "81-96",
year = "2006",
}
14
@unpublished{UEK:2168325689,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4",
pages = "29-38",
year = "2006",
}
15
@misc{UEK:2168231226,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Influence of UV Radiaton on Oxidation Rate Rapeseed and the Olive Oils",
booktitle = "Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future",
pages = "394",
adress = "Frankfurt",
publisher = "Euro Fed Lipid",
year = "2006",
}
16
@misc{UEK:2168219554,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Ocena jakości oleju smażalniczego za pomocą wybranych wskaźników fizykochemicznych",
booktitle = "Żywienie a zdrowie - interakcje : materiały konferencji naukowej, Kraków, 9-10 czerwca 2005 r.",
pages = "37",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe",
year = "2005",
isbn = "83-89541-39-4",
}
17
@inbook{UEK:2166525759,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Quality Control of Frying Oil by Physico-Chemical and Food Oil Monitor Analysis",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : [Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference (IGWT), Poznań, Poland, August 28 - September 4, 2005]. Vol. 2",
pages = "933-938",
adress = "Poznań",
publisher = "University of Economics Publishing House",
year = "2005",
isbn = "83-7417-113-8",
}
18
@unpublished{UEK:2168228652,
author = "Leśniak Agnieszka and Ostasz Lidia",
title = "Zmiany właściwości fizykochemicznych oleju rzepakowego poddanego obróbce termicznej i ich kinetyczna analiza",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2",
pages = "39-57",
year = "2004",
}
19
@article{UEK:2168221094,
author = "Ostasz Lidia and Leśniak Agnieszka",
title = "Ocena kinetyczna trwałości cukierków orzechowych w polewie czekoladowej",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "620",
pages = "85-95",
year = "2003",
}
20
@unpublished{UEK:2168228552,
author = "Ostasz Lidia and Leśniak Agnieszka",
title = "Ocena kinetyczna trwałości wyrobów cukierniczych w polewie czekoladowej",
booktitle = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3]",
pages = "46-59",
year = "2002",
}