Publications of the selected author

1

Author:
Suwała Grzegorz , Pietruszka Jarosław
Conference:
Konferencja naukowa "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce", Kraków, Polska, od 2017-11-08 do 2017-11-10
Title:
Świadomość konsumentów z zakresu zastosowania nanotechnologii w produkcji żywności
Source:
Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 92. - Dostępne tylko streszczenie
Research program:
Publikacja została sfinansowana ze środków przeznaczonych dla Wydziału Towaroznawstwa Zarządzania Produktem Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, w ramach dotacji na utrzymanie potencjału badawczego
ISBN:
978-83-949236-5-5
Nr:
2168319675
varia
2

Conference:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Title:
Influence of Genetically Modified Raw Materials on Determinants of Product Quality
Source:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 27. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309321
varia
3

Conference:
20th IGWT Symposium "Commodity Science in a Changing World", Varna, Bułgaria, od 2016-09-12 do 2016-09-16
Title:
The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips
Source:
Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts - Varna: Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016, s. 143. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-954-21-0903-7
Nr:
2168309383
varia
4

Author:
Suwała Grzegorz , Kulikowska Ewelina
Title:
Factors Determining the Quality Loss of Apples in International Transport
Source:
Commodity Science in Research and Practice - Current Achievements and Future Challenges : 19th IGWT Symposium, Cracow, 15-19 September 2014 : Book of Abstracts - Cracow: Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, 2014, s. 152. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168283783
varia
5

Title:
Krajowy rynek soków pomarańczowych w aspekcie ich autentyczności i tożsamości
Source:
Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r. - Olsztyn: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, 2013, s. 144. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-62863-66-2
Nr:
2168294783
varia
6

Author:
Suwała Grzegorz , Śliwiński Krzysztof
Conference:
12th IComSC'13, Poznań, Polska, od 2013-09-16 do 2013-09-19
Title:
Consumer's Awareness of the Impact of Transglutaminase on the Quality of Restructured Meat
Source:
Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds.: Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska - Poznań: Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013, s. 137. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-911169-3-7
Nr:
2168294703
varia
7

Title:
Factors Determining the Authenticity if Egg-Pasta
Source:
Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts - Radom: Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, 2012, s. 52. - Dostępne tylko streszczenie
Series:
(Towaroznawstwo w XXI w.)
ISBN:
978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-121-6
Nr:
2168294569
varia
8

Title:
Honesty of the Information about Nutrition Values of the Ready Meals Exemplified by Soup Concentrates
Source:
Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : V International Conference, Technical University of Radom, September 15-17, 2010, Radom, Poland : Commodity Science - Research and Practice : Abstracts - Radom: Office Publishing Technical University, 2010, s. 58. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-7351-313-6
Nr:
2168285197
varia
9

Conference:
XXXV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Łódź, Polska, od 2004-09-21 do 2004-09-22
Title:
Ocena wybranych parametrów jakości mlecznych napojów fermentowanych i soków warzywnych
Source:
Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne - Łódź: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział; Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej, 2004, s. 159-160. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-912026-5-8
Nr:
2165809124
varia
10

Conference:
XXXV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Łódź, Polska, od 2004-09-21 do 2004-09-22
Title:
Znaczenie soków warzywnych i napojów mlecznych w żywieniu dzieci
Source:
Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne - Łódź: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział; Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej, 2004, s. 202. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-912026-5-8
Nr:
2168317935
varia
11

Conference:
XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN "Nauka o żywności : osiągnięcia i perspektywy", Lublin, Polska, od 2002-09-10 do 2002-09-11
Title:
Analiza preferencji konsumenckich koncentratów obiadowych zup w krakowskim środowisku akademickim
Source:
Nauka o żywności : osiągnięcia i perspektywy : XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin, 10-11 września 2002 : [streszczenia wykładów i komunikatów] / [kom. nauk.: Zdzisław Targoński et al.] - Lublin: Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 2002, s. 357. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
83-917658-0-6
Nr:
2168317951
varia
12

Title:
Aspekt ekologiczny opakowań do płynnych przetworów owocowych w badaniach konsumenckich
Source:
Ekologia wyrobów : II Międzynarodowa konferencja : materiały konferencyjne, Kraków 17-18 maja 2000 / red. nauk. Wacław ADAMCZYK - Kraków: Pracownia Poligraficzna AE, 2000, s. 404-406 - Bibliogr.
ISBN:
83-910502-6-2
Nr:
2168240318
varia
See main document
1
Świadomość konsumentów z zakresu zastosowania nanotechnologii w produkcji żywności / Grzegorz SUWAŁA, Jarosław Pietruszka // W: Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 92. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949236-5-5
2
Influence of Genetically Modified Raw Materials on Determinants of Product Quality / Stanislaw POPEK, Michal HALAGARDA, Grzegorz SUWALA // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts. - Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016. - S. 27. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-954-21-0903-7
3
The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips / Michał HALAGARDA, Grzegorz SUWAŁA, Stanisław POPEK // W: Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts. - Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, 2016. - S. 143. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-954-21-0903-7
4
Factors Determining the Quality Loss of Apples in International Transport / Grzegorz SUWAŁA, Ewelina Kulikowska // W: Commodity Science in Research and Practice - Current Achievements and Future Challenges : 19th IGWT Symposium, Cracow, 15-19 September 2014 : Book of Abstracts. - Cracow : Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, 2014. - S. 152. - Dostępne tylko streszczenie
5
Krajowy rynek soków pomarańczowych w aspekcie ich autentyczności i tożsamości / Grzegorz SUWAŁA // W: Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r. - Olsztyn : Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, 2013. - S. 144. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-62863-66-2
6
Consumer's Awareness of the Impact of Transglutaminase on the Quality of Restructured Meat / Grzegorz SUWAŁA, Krzysztof Śliwiński // W: Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts / eds.: Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska. - Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, 2013. - S. 137. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-911169-3-7
7
Factors Determining the Authenticity if Egg-Pasta / Grzegorz SUWAŁA // W: Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, 2012. - (Towaroznawstwo w XXI w. : rozwój i bariery). - S. 52. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-121-6
8
Honesty of the Information about Nutrition Values of the Ready Meals Exemplified by Soup Concentrates / Grzegorz SUWAŁA // W: Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : V International Conference, Technical University of Radom, September 15-17, 2010, Radom, Poland : Commodity Science - Research and Practice : Abstracts. - Radom : Office Publishing Technical University, 2010. - S. 58. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-7351-313-6
9
Ocena wybranych parametrów jakości mlecznych napojów fermentowanych i soków warzywnych / W. KUDEŁKA, G. SUWAŁA // W: Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne. - Łódź : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział; Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej, 2004. - S. 159-160. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-912026-5-8
10
Znaczenie soków warzywnych i napojów mlecznych w żywieniu dzieci / W. KUDEŁKA, G. SUWAŁA // W: Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne. - Łódź : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział; Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej, 2004. - S. 202. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-912026-5-8
11
Analiza preferencji konsumenckich koncentratów obiadowych zup w krakowskim środowisku akademickim / Grzegorz SUWAŁA // W: Nauka o żywności : osiągnięcia i perspektywy : XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin, 10-11 września 2002 : [streszczenia wykładów i komunikatów] / [kom. nauk.: Zdzisław Targoński et al.]. - Lublin : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 2002. - S. 357. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 83-917658-0-6
12
Aspekt ekologiczny opakowań do płynnych przetworów owocowych w badaniach konsumenckich / Zofia CICHOŃ, Grzegorz SUWAŁA // W: Ekologia wyrobów : II Międzynarodowa konferencja : materiały konferencyjne, Kraków 17-18 maja 2000 / red. nauk. Wacław ADAMCZYK. - Kraków : Pracownia Poligraficzna AE, 2000. - S. 404-406. - Bibliogr. - ISBN 83-910502-6-2
1
Suwała G., Pietruszka J., (2017), Świadomość konsumentów z zakresu zastosowania nanotechnologii w produkcji żywności. [W:] Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 92.
2
Popek S., Halagarda M., Suwala G., (2016), Influence of Genetically Modified Raw Materials on Determinants of Product Quality. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts, Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, s. 27.
3
Halagarda M., Suwała G., Popek S., (2016), The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips. [W:] Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts, Varna : Izdatielstvo "Nauka i ikonomika" Ikonomicheski universitet - Varna, s. 143.
4
Suwała G., Kulikowska E., (2014), Factors Determining the Quality Loss of Apples in International Transport. [W:] Commodity Science in Research and Practice - Current Achievements and Future Challenges : 19th IGWT Symposium, Cracow, 15-19 September 2014 : Book of Abstracts, Cracow : Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics, s. 152.
5
Suwała G., (2013), Krajowy rynek soków pomarańczowych w aspekcie ich autentyczności i tożsamości. [W:] Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r, Olsztyn : Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, s. 144.
6
Suwała G., Śliwiński K., (2013), Consumer\'s Awareness of the Impact of Transglutaminase on the Quality of Restructured Meat. [W:] Gwiazdowska D., Kluczyńska K. (red.), Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts, Poznań : Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science, s. 137.
7
Suwała G., (2012), Factors Determining the Authenticity if Egg-Pasta. [W:] Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, s. 52.
8
Suwała G., (2010), Honesty of the Information about Nutrition Values of the Ready Meals Exemplified by Soup Concentrates. [W:] Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : V International Conference, Technical University of Radom, September 15-17, 2010, Radom, Poland : Commodity Science - Research and Practice : Abstracts, Radom : Office Publishing Technical University, s. 58.
9
Kudełka W., Suwała G., (2004), Ocena wybranych parametrów jakości mlecznych napojów fermentowanych i soków warzywnych. [W:] Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne, Łódź : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział : Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej, s. 159-160.
10
Kudełka W., Suwała G., (2004), Znaczenie soków warzywnych i napojów mlecznych w żywieniu dzieci. [W:] Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne, Łódź : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział : Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej, s. 202.
11
Suwała G., (2002), Analiza preferencji konsumenckich koncentratów obiadowych zup w krakowskim środowisku akademickim. [W:] Zdzisław Targoński (red.), Nauka o żywności : osiągnięcia i perspektywy : XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin, 10-11 września 2002 : [streszczenia wykładów i komunikatów], Lublin : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, s. 357.
12
Cichoń Z., Suwała G., (2000), Aspekt ekologiczny opakowań do płynnych przetworów owocowych w badaniach konsumenckich. [W:] Adamczyk W. (red.), Ekologia wyrobów : II Międzynarodowa konferencja : materiały konferencyjne, Kraków 17-18 maja 2000, Kraków : Pracownia Poligraficzna AE, s. 404-406.
1
@misc{UEK:2168319675,
author = "Suwała Grzegorz and Pietruszka Jarosław",
title = "Świadomość konsumentów z zakresu zastosowania nanotechnologii w produkcji żywności",
booktitle = "Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty",
pages = "92",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-5-5",
}
2
@misc{UEK:2168309321,
author = "Popek Stanislaw and Halagarda Michal and Suwala Grzegorz",
title = "Influence of Genetically Modified Raw Materials on Determinants of Product Quality",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts",
pages = "27",
adress = "Varna",
publisher = "Izdatielstvo Nauka i ikonomika Ikonomicheski universitet - Varna",
year = "2016",
isbn = "978-954-21-0903-7",
}
3
@misc{UEK:2168309383,
author = "Halagarda Michał and Suwała Grzegorz and Popek Stanisław",
title = "The Quality of Snacks Available on the Polish Market on the Example of Salted Potato Chips",
booktitle = "Commodity Science in a Changing World : 20th IGWT Symposium : Book of Abstracts",
pages = "143",
adress = "Varna",
publisher = "Izdatielstvo Nauka i ikonomika Ikonomicheski universitet - Varna",
year = "2016",
isbn = "978-954-21-0903-7",
}
4
@misc{UEK:2168283783,
author = "Suwała Grzegorz and Kulikowska Ewelina",
title = "Factors Determining the Quality Loss of Apples in International Transport",
booktitle = "Commodity Science in Research and Practice - Current Achievements and Future Challenges : 19th IGWT Symposium, Cracow, 15-19 September 2014 : Book of Abstracts",
pages = "152",
adress = "Cracow",
publisher = "Polish Society of Commodity Science, Cracow University of Economics",
year = "2014",
}
5
@misc{UEK:2168294783,
author = "Suwała Grzegorz",
title = "Krajowy rynek soków pomarańczowych w aspekcie ich autentyczności i tożsamości",
booktitle = "Towaroznawstwo XXI wieku : podstawą innowacji, jakości oraz satysfakcji konsumentów : ogólnopolska konferencja naukowa, Olsztyn, 22-24 maja 2013 r.",
pages = "144",
adress = "Olsztyn",
publisher = "Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie",
year = "2013",
isbn = "978-83-62863-66-2",
}
6
@misc{UEK:2168294703,
author = "Suwała Grzegorz and Śliwiński Krzysztof",
title = "Consumer's Awareness of the Impact of Transglutaminase on the Quality of Restructured Meat",
booktitle = "Current Trends in Commodity Science : Book of Abstracts",
pages = "137",
adress = "Poznań",
publisher = "Poznań University of Economics - Faculty of Commodity Science",
year = "2013",
isbn = "978-83-911169-3-7",
}
7
@misc{UEK:2168294569,
author = "Suwała Grzegorz",
title = "Factors Determining the Authenticity if Egg-Pasta",
booktitle = "Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : VI international conference, Technical University of Radom, September 12-14, 2012, Radom, Poland : Commodity Science in XXI Century - Development and Barriers : Abstracts",
pages = "52",
adress = "Radom",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny",
year = "2012",
issn = "",
isbn = "978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-121-6",
}
8
@misc{UEK:2168285197,
author = "Suwała Grzegorz",
title = "Honesty of the Information about Nutrition Values of the Ready Meals Exemplified by Soup Concentrates",
booktitle = "Role of Science of Commodities in Quality Management in Knowledge Based Economy : V International Conference, Technical University of Radom, September 15-17, 2010, Radom, Poland : Commodity Science - Research and Practice : Abstracts",
pages = "58",
adress = "Radom",
publisher = "Office Publishing Technical University",
year = "2010",
isbn = "978-83-7351-313-6",
}
9
@misc{UEK:2165809124,
author = "Kudełka Wanda and Suwała Grzegorz",
title = "Ocena wybranych parametrów jakości mlecznych napojów fermentowanych i soków warzywnych",
booktitle = "Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne",
pages = "159-160",
adress = "Łódź",
publisher = "Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział; Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej",
year = "2004",
isbn = "83-912026-5-8",
}
10
@misc{UEK:2168317935,
author = "Kudełka Wanda and Suwała Grzegorz",
title = "Znaczenie soków warzywnych i napojów mlecznych w żywieniu dzieci",
booktitle = "Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne",
pages = "202",
adress = "Łódź",
publisher = "Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział; Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej",
year = "2004",
isbn = "83-912026-5-8",
}
11
@misc{UEK:2168317951,
author = "Suwała Grzegorz",
title = "Analiza preferencji konsumenckich koncentratów obiadowych zup w krakowskim środowisku akademickim",
booktitle = "Nauka o żywności : osiągnięcia i perspektywy : XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin, 10-11 września 2002 : [streszczenia wykładów i komunikatów]",
pages = "357",
adress = "Lublin",
publisher = "Wydawnictwo Akademii Rolniczej",
year = "2002",
isbn = "83-917658-0-6",
}
12
@misc{UEK:2168240318,
author = "Cichoń Zofia and Suwała Grzegorz",
title = "Aspekt ekologiczny opakowań do płynnych przetworów owocowych w badaniach konsumenckich",
booktitle = "Ekologia wyrobów : II Międzynarodowa konferencja : materiały konferencyjne, Kraków 17-18 maja 2000",
pages = "404-406",
adress = "Kraków",
publisher = "Pracownia Poligraficzna AE",
year = "2000",
isbn = "83-910502-6-2",
}