Publications of the selected author

1

Title:
Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi = Dynamika ukwaszania mleka grzybkami kefirowymi
Source:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 129-138. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307041
chapter in monograph
2

Title:
Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej
Source:
Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie / red. Adam Skrzypek, Jarosław Banaś - Lublin: Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2016, s. 44-52 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65046-03-1
Nr:
2168331583
chapter in monograph
3

Author:
Title:
Prozdrowotne właściwości tłuszczu rybnego
Source:
Zeszyty Naukowe Instytutu Ekonomiczno-Społecznego w Kamieńcu Wrocławskim. Nr 2 / red. nauk. Michał Kruszyński - Kamieniec Wrocławski: Instytut Ekonomiczno-Społeczny, 2015, s. 444-446 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940844-1-7
Nr:
2168331625
chapter in monograph
4

Author:
Kwiecień Joanna , Macałka Mateusz
Title:
Zasady systemu HACCP
Source:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015, s. 234-239 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-2-4
Nr:
2168312861
chapter in monograph
See main document
5

Title:
Znakowanie opakowań leków alfabetem Braille'a oraz ocena konsumencka produktów przez osoby niewidome
Source:
Przyszłość towaroznawstwa / red. Agnieszka KAWECKA - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2015, s. 51-56 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-60391-88-4
Nr:
2168331659
chapter in monograph
See main document
6

Title:
Analiza zagrożeń chemicznych w systemach zapewnienia bezpieczeństwa jakości żywności
Source:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015, s. 240-245 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-2-4
Nr:
2168312863
chapter in monograph
See main document
7

Title:
Ekologiczne aspekty akwakultury
Source:
Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju i gospodarki odpadami / red. Wacław ADAMCZYK - Kraków: Studenckie Koło Naukowe Ekologia Wyrobów Uniwersytet Ekonomiczny, 2015, s. 71-77 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-60391-93-8
Nr:
2168311967
chapter in monograph
See main document
8

Title:
Kefir dostępny dla każdego
Source:
Nauki przyrodnicze / red. Michał Kruszyński - Kamieniec Wrocławski: Instytut Ekonomiczno-Społeczny, 2014, s. 47-49 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940844-0-0
Nr:
2168331607
chapter in monograph
9

Title:
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności według zasad HACCP w przedsiębiorstwach sektora mleczarskiego
Source:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2014, s. 252-256 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-935421-4-7
Nr:
2168331623
chapter in monograph
See main document
1
Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi = Dynamika ukwaszania mleka grzybkami kefirowymi / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016. - S. 129-138. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
2
Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej / Mateusz Macałka // W: Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie / red. Adam Skrzypek, Jarosław Banaś. - Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2016. - S. 44-52. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65046-03-1
3
Prozdrowotne właściwości tłuszczu rybnego / Mateusz Macałka // W: Zeszyty Naukowe Instytutu Ekonomiczno-Społecznego w Kamieńcu Wrocławskim. Nr 2 / red. nauk. Michał Kruszyński. - Kamieniec Wrocławski : Instytut Ekonomiczno-Społeczny, 2015. - S. 444-446. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940844-1-7
4
Zasady systemu HACCP / Joanna Kwiecień, Mateusz Macałka // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015. - S. 234-239. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940189-2-4
5
Znakowanie opakowań leków alfabetem Braille'a oraz ocena konsumencka produktów przez osoby niewidome / Mateusz Macałka // W: Przyszłość towaroznawstwa / red. Agnieszka KAWECKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2015. - S. 51-56. - Bibliogr. - ISBN 978-83-60391-88-4
6
Analiza zagrożeń chemicznych w systemach zapewnienia bezpieczeństwa jakości żywności / Mateusz Macałka // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015. - S. 240-245. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940189-2-4
7
Ekologiczne aspekty akwakultury / Mateusz Macałka // W: Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju i gospodarki odpadami / red. Wacław ADAMCZYK. - Kraków : Studenckie Koło Naukowe Ekologia Wyrobów Uniwersytet Ekonomiczny, 2015. - S. 71-77. - Bibliogr. - ISBN 978-83-60391-93-8
8
Kefir dostępny dla każdego / Mateusz Macałka // W: Nauki przyrodnicze / red. Michał Kruszyński. - Kamieniec Wrocławski : Instytut Ekonomiczno-Społeczny, 2014. - S. 47-49. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940844-0-0
9
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności według zasad HACCP w przedsiębiorstwach sektora mleczarskiego / Mateusz Macałka // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2014. - S. 252-256. - Bibliogr. - ISBN 978-83-935421-4-7
1
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2016), Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi. [W:] Żuchowski J., Zieliński R. (red.), Food Quality Evaluation, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 129-138.
2
Macałka M., (2016), Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej. [W:] Skrzypek A., Banaś J. (red.), Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie, Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, s. 44-52.
3
Macałka M., (2015), Prozdrowotne właściwości tłuszczu rybnego. [W:] Kruszyński M. (red.), Zeszyty Naukowe Instytutu Ekonomiczno-Społecznego w Kamieńcu Wrocławskim. Nr 2, Kamieniec Wrocławski : Instytut Ekonomiczno-Społeczny, s. 444-446.
4
Kwiecień J., Macałka M., (2015), Zasady systemu HACCP. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 234-239.
5
Macałka M., (2015), Znakowanie opakowań leków alfabetem Braille'a oraz ocena konsumencka produktów przez osoby niewidome. [W:] Kawecka A. (red.), Przyszłość towaroznawstwa, Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, s. 51-56.
6
Macałka M., (2015), Analiza zagrożeń chemicznych w systemach zapewnienia bezpieczeństwa jakości żywności. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 240-245.
7
Macałka M., (2015), Ekologiczne aspekty akwakultury. [W:] Adamczyk W. (red.), Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju i gospodarki odpadami, Kraków : Studenckie Koło Naukowe Ekologia Wyrobów Uniwersytet Ekonomiczny, s. 71-77.
8
Macałka M., (2014), Kefir dostępny dla każdego. [W:] Kruszyński M. (red.), Nauki przyrodnicze, Kamieniec Wrocławski : Instytut Ekonomiczno-Społeczny, s. 47-49.
9
Macałka M., (2014), Zarządzanie bezpieczeństwem żywności według zasad HACCP w przedsiębiorstwach sektora mleczarskiego. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 252-256.
1
@inbook{UEK:2168307041,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Macałka Mateusz",
title = "Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi",
booktitle = "Food Quality Evaluation",
pages = "129-138",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2016",
isbn = "978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6",
}
2
@inbook{UEK:2168331583,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej",
booktitle = "Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie",
pages = "44-52",
adress = "Lublin",
publisher = "Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie",
year = "2016",
isbn = "978-83-65046-03-1",
}
3
@inbook{UEK:2168331625,
author = "Macałka Mateusz and ",
title = "Prozdrowotne właściwości tłuszczu rybnego",
booktitle = "Zeszyty Naukowe Instytutu Ekonomiczno-Społecznego w Kamieńcu Wrocławskim. Nr 2",
pages = "444-446",
adress = "Kamieniec Wrocławski",
publisher = "Instytut Ekonomiczno-Społeczny",
year = "2015",
isbn = "978-83-940844-1-7",
}
4
@inbook{UEK:2168312861,
author = "Kwiecień Joanna and Macałka Mateusz",
title = "Zasady systemu HACCP",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "234-239",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2015",
isbn = "978-83-940189-2-4",
}
5
@inbook{UEK:2168331659,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Znakowanie opakowań leków alfabetem Braille'a oraz ocena konsumencka produktów przez osoby niewidome",
booktitle = "Przyszłość towaroznawstwa",
pages = "51-56",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2015",
isbn = "978-83-60391-88-4",
}
6
@inbook{UEK:2168312863,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Analiza zagrożeń chemicznych w systemach zapewnienia bezpieczeństwa jakości żywności",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "240-245",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2015",
isbn = "978-83-940189-2-4",
}
7
@inbook{UEK:2168311967,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Ekologiczne aspekty akwakultury",
booktitle = "Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju i gospodarki odpadami",
pages = "71-77",
adress = "Kraków",
publisher = "Studenckie Koło Naukowe Ekologia Wyrobów Uniwersytet Ekonomiczny",
year = "2015",
isbn = "978-83-60391-93-8",
}
8
@inbook{UEK:2168331607,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Kefir dostępny dla każdego",
booktitle = "Nauki przyrodnicze",
pages = "47-49",
adress = "Kamieniec Wrocławski",
publisher = "Instytut Ekonomiczno-Społeczny",
year = "2014",
isbn = "978-83-940844-0-0",
}
9
@inbook{UEK:2168331623,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Zarządzanie bezpieczeństwem żywności według zasad HACCP w przedsiębiorstwach sektora mleczarskiego",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "252-256",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2014",
isbn = "978-83-935421-4-7",
}