Publications of the selected author

1

Title:
Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych = Economic Aspects of Canned Fish Purchase
Source:
General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018, s. 165-174. - Summ. - Bibliogr.
Series:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10)
ISBN:
978-83-7351-856-8
Nr:
2168325779
chapter in monograph
2

Title:
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych = Impact of Temperature on the Dynamics of Autoxidation of Selected Vegetable Oils
Source:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 68-80. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Research program:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 075/WT-KChO/01/2017/S/7075
ISBN:
978-83-949236-4-8
Nr:
2168319217
chapter in monograph
See main document
3

Title:
Kolejna edycja obozu
Source:
Kurier UEK2017. - nr 1 (71), s. 53-54. - Dostępny także w wersji on-line
Access mode:
Nr:
2168322519
varia
4

Conference:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN "Żywność dla przyszłości", Wrocław, Polska, od 2017-07-04 do 2017-07-05
Title:
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych
Source:
Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 47. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-7717-265-0
Nr:
2168316047
varia
5

Conference:
Konferencja naukowa "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce", Kraków, Polska, od 2017-11-08 do 2017-11-10
Title:
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych
Source:
Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 49. - Dostępne tylko streszczenie
Research program:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 075/WT-KChO/01/2017/S/7075
ISBN:
978-83-949236-5-5
Nr:
2168319605
varia
6

Title:
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych
Source:
Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 324-333 - Bibliogr.
Series:
(Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ; 204)
ISBN:
978-83-7717-264-3
Nr:
2168315817
chapter in monograph
7

Author:
Basista Mateusz , Macałka Mateusz
Title:
Z integracją przez Beskid Śląski
Source:
Kurier UEK. - nr 5 (75) (2017) , s. 71. - Dostępny także w wersji on-line
Access mode:
Nr:
2168322305
unreviewed article
8

Author:
Macałka Mateusz , Zelek Beata
Title:
Specyfika potrzeb klienta na przykładzie działania BON UEK = Understanding Customer Needs the Case of BON UEK (CUE OSD)
Source:
Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017, s. 297-308. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-942362-7-4
Nr:
2168314993
chapter in monograph
See main document
9

Title:
Zakodowane informacje alfabetem Braille'a
Source:
Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy / [red. Katarzyna Hronowska, Przemysław Płyś] - Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2016, s. 67-76. - Streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65173-58-4 ; 978-83-65173-59-1
Nr:
2168331603
chapter in book
10

Conference:
XI Dni Młodych Towaroznawców, Poznań, Polska, od 2016-05-12 do 2016-05-13
Title:
Produkt czytany dotykiem
Source:
Młodzi Towaroznawcy 2016 - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2016, s. 191-194 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-943304-0-8
Nr:
2168331581
chapter in conference materials
11

Conference:
V Konferencja "Studenckie Dni Jakości", Gdynia, Polska, od 2016-02-25 do 2016-02-26
Title:
Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów
Source:
Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku - Gdynia: [Akademia Morska. Dział Wydawnictw], 2016, s. 49-54 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7421-265-6
Nr:
2168331683
chapter in conference materials
12

Title:
Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej
Source:
Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie / red. Adam Skrzypek, Jarosław Banaś - Lublin: Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2016, s. 44-52 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65046-03-1
Nr:
2168331583
chapter in monograph
13

Title:
Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi = Dynamika ukwaszania mleka grzybkami kefirowymi
Source:
Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 129-138. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168307041
chapter in monograph
14

Title:
Analiza zagrożeń chemicznych w systemach zapewnienia bezpieczeństwa jakości żywności
Source:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015, s. 240-245 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-2-4
Nr:
2168312863
chapter in monograph
See main document
15

Author:
Kwiecień Joanna , Macałka Mateusz
Title:
Zasady systemu HACCP
Source:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015, s. 234-239 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-2-4
Nr:
2168312861
chapter in monograph
See main document
16

Title:
Znakowanie opakowań leków alfabetem Braille'a oraz ocena konsumencka produktów przez osoby niewidome
Source:
Przyszłość towaroznawstwa / red. Agnieszka KAWECKA - Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2015, s. 51-56 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-60391-88-4
Nr:
2168331659
chapter in monograph
See main document
17

Conference:
XI Międzynarodowe Forum Studenckich Kół Naukowych Towaroznawstwa, Poznań, Polska, od 2015-05-15 do 2015-05-15
Title:
Towaroznawcza charakterystyka ryb i ich przetworów
Source:
Młodzi Towaroznawcy 2015 - Poznań: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2015, s. 89-92 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-938018-5-5
Nr:
2168331577
chapter in conference materials
18

Author:
Title:
Prozdrowotne właściwości tłuszczu rybnego
Source:
Zeszyty Naukowe Instytutu Ekonomiczno-Społecznego w Kamieńcu Wrocławskim. Nr 2 / red. nauk. Michał Kruszyński - Kamieniec Wrocławski: Instytut Ekonomiczno-Społeczny, 2015, s. 444-446 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940844-1-7
Nr:
2168331625
chapter in monograph
19

Title:
Ekologiczne aspekty akwakultury
Source:
Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju i gospodarki odpadami / red. Wacław ADAMCZYK - Kraków: Studenckie Koło Naukowe Ekologia Wyrobów Uniwersytet Ekonomiczny, 2015, s. 71-77 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-60391-93-8
Nr:
2168311967
chapter in monograph
See main document
20

Author:
Macałka Mateusz , Zubik Marcin
Title:
W poszukiwaniu wewnętrznego spokoju
Source:
Kurier UEK / [red. Piotr CZARNIECKI]. - nr 6 (67) (2015) , s. 56-57. - Dostępny także w wersji on-line
Access mode:
Nr:
2168299413
unreviewed article
See main document
21

Title:
Kefir dostępny dla każdego
Source:
Nauki przyrodnicze / red. Michał Kruszyński - Kamieniec Wrocławski: Instytut Ekonomiczno-Społeczny, 2014, s. 47-49 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940844-0-0
Nr:
2168331607
chapter in monograph
22

Author:
Macałka Mateusz , Weryszko Monika
Conference:
XII Ogólnopolska Konferencja Naukowa: Jakość w procesie integracji systemów zarządzania, Lublin, Polska, od 2014-05-15 do 2014-05-16
Title:
Komputerowe metody wspomagające w integracji systemów zarządzania jakością
Source:
Jakość w procesie integracji systemów zarządzania : materiały z konferencji naukowej, Lublin, 15-16 V 2014 / red. nauk. Elżbieta Skrzypek - Lublin: Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2014, s. 25-32 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-62785-66-7
Nr:
2168331617
chapter in conference materials
23

Author:
Macałka Mateusz , Jung Martin
Title:
Audiodeskrypcja : obraz słowem malowany
Source:
Gazeta Sympozjalna. - nr 22 (2014) , s. 10-11
Nr:
2168331615
unreviewed article
24

Title:
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności według zasad HACCP w przedsiębiorstwach sektora mleczarskiego
Source:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2014, s. 252-256 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-935421-4-7
Nr:
2168331623
chapter in monograph
See main document
1
Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych = Economic Aspects of Canned Fish Purchase / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10). - S. 165-174. - Summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-856-8
2
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych = Impact of Temperature on the Dynamics of Autoxidation of Selected Vegetable Oils / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 68-80. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949236-4-8
3
Kolejna edycja obozu / Ewa KRZYWDA, Mateusz MACAŁKA // Kurier UEK. - nr 1 (71) (2017), s. 53-54. - Dostępny także w wersji on-line. - Pełny tekst: https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_71. - ISSN 1689-7757
4
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych / Mateusz Macałka, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA // W: Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa]. - Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017. - S. 47. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-7717-265-0
5
Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 49. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949236-5-5
6
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych / Mateusz Macałka, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA // W: Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa]. - Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017. - (Monografie, ISSN 2083-5531 ; 204). - S. 324-333. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7717-264-3
7
Z integracją przez Beskid Śląski / Mateusz Basista, Mateusz MACAŁKA // Kurier UEK. - nr 5 (75) (2017/2018), s. 71. - Dostępny także w wersji on-line. - Pełny tekst: https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_75_5_14_12small. - ISSN 1689-7757
8
Specyfika potrzeb klienta na przykładzie działania BON UEK = Understanding Customer Needs the Case of BON UEK (CUE OSD) / Mateusz Macałka, Beata Zelek // W: Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej / red. nauk. Tadeusz SIKORA. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2017. - S. 297-308. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-942362-7-4
9
Zakodowane informacje alfabetem Braille'a / Mateusz Macałka // W: Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy / [red. Katarzyna Hronowska, Przemysław Płyś]. - Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2016. - S. 67-76. - Streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65173-58-4 ; 978-83-65173-59-1
10
Produkt czytany dotykiem / Mateusz Macałka // W: Młodzi Towaroznawcy 2016. - Poznań : Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2016. - S. 191-194. - Bibliogr. - ISBN 978-83-943304-0-8
11
Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów / Mateusz Macałka // W: Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku. - Gdynia : [Akademia Morska. Dział Wydawnictw], 2016. - S. 49-54. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7421-265-6
12
Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej / Mateusz Macałka // W: Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie / red. Adam Skrzypek, Jarosław Banaś. - Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2016. - S. 44-52. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65046-03-1
13
Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi = Dynamika ukwaszania mleka grzybkami kefirowymi / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Mateusz Macałka // W: Food Quality Evaluation = Ocena jakości żywności / eds. Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016. - S. 129-138. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6
14
Analiza zagrożeń chemicznych w systemach zapewnienia bezpieczeństwa jakości żywności / Mateusz Macałka // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015. - S. 240-245. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940189-2-4
15
Zasady systemu HACCP / Joanna Kwiecień, Mateusz Macałka // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2015. - S. 234-239. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940189-2-4
16
Znakowanie opakowań leków alfabetem Braille'a oraz ocena konsumencka produktów przez osoby niewidome / Mateusz Macałka // W: Przyszłość towaroznawstwa / red. Agnieszka KAWECKA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2015. - S. 51-56. - Bibliogr. - ISBN 978-83-60391-88-4
17
Towaroznawcza charakterystyka ryb i ich przetworów / Mateusz Macałka // W: Młodzi Towaroznawcy 2015. - Poznań : Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2015. - S. 89-92. - Bibliogr. - ISBN 978-83-938018-5-5
18
Prozdrowotne właściwości tłuszczu rybnego / Mateusz Macałka // W: Zeszyty Naukowe Instytutu Ekonomiczno-Społecznego w Kamieńcu Wrocławskim. Nr 2 / red. nauk. Michał Kruszyński. - Kamieniec Wrocławski : Instytut Ekonomiczno-Społeczny, 2015. - S. 444-446. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940844-1-7
19
Ekologiczne aspekty akwakultury / Mateusz Macałka // W: Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju i gospodarki odpadami / red. Wacław ADAMCZYK. - Kraków : Studenckie Koło Naukowe Ekologia Wyrobów Uniwersytet Ekonomiczny, 2015. - S. 71-77. - Bibliogr. - ISBN 978-83-60391-93-8
20
W poszukiwaniu wewnętrznego spokoju / Mateusz Macałka, Marcin Zubik // Kurier UEK / [red. Piotr CZARNIECKI]. - nr 6 (67) (2015), s. 56-57. - Dostępny także w wersji on-line. - Pełny tekst: https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_6_67_final_small. - ISSN 1689-7757
21
Kefir dostępny dla każdego / Mateusz Macałka // W: Nauki przyrodnicze / red. Michał Kruszyński. - Kamieniec Wrocławski : Instytut Ekonomiczno-Społeczny, 2014. - S. 47-49. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940844-0-0
22
Komputerowe metody wspomagające w integracji systemów zarządzania jakością / Mateusz Macałka, Monika Weryszko // W: Jakość w procesie integracji systemów zarządzania : materiały z konferencji naukowej, Lublin, 15-16 V 2014 / red. nauk. Elżbieta Skrzypek. - Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2014. - S. 25-32. - Bibliogr. - ISBN 978-83-62785-66-7
23
Audiodeskrypcja : obraz słowem malowany / Mateusz Macałka, Martin Jung // Gazeta Sympozjalna. - nr 22 (2014), s. 10-11
24
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności według zasad HACCP w przedsiębiorstwach sektora mleczarskiego / Mateusz Macałka // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2014. - S. 252-256. - Bibliogr. - ISBN 978-83-935421-4-7
1
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2018), Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych. [W:] Lotko M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), General Quality Problems, Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, s. 165-174.
2
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2017), Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych. [W:] Miśniakiewicz M., Halagarda M. (red.), Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 68-80.
3
Krzywda E., Macałka M., (2017), Kolejna edycja obozu, "Kurier UEK", nr 1 (71), s. 53-54; https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_71
4
Macałka M., Kondratowicz-Pietruszka E., (2017), Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych. [W:] Pęksa (red.), Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej, Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, s. 47.
5
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2017), Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych. [W:] Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 49.
6
Macałka M., Kondratowicz-Pietruszka E., (2017), Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych. [W:] Pęksa A. (red.), Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN (Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; 204), Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, s. 324-333.
7
Basista M., Macałka M., (2017), Z integracją przez Beskid Śląski, "Kurier UEK", nr 5 (75), s. 71; https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_75_5_14_12small
8
Macałka M., Zelek B., (2017), Specyfika potrzeb klienta na przykładzie działania BON UEK. [W:] Sikora T. (red.), Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 297-308.
9
Macałka M., (2016), Zakodowane informacje alfabetem Braille'a. [W:] Hronowska K., Płyś P. (red.), Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy, Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 67-76.
10
Macałka M., (2016), Produkt czytany dotykiem. [W:] Młodzi Towaroznawcy 2016, Poznań : Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, s. 191-194.
11
Macałka M., (2016), Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów. [W:] Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku, Gdynia : [Akademia Morska. Dział Wydawnictw], s. 49-54.
12
Macałka M., (2016), Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej. [W:] Skrzypek A., Banaś J. (red.), Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie, Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, s. 44-52.
13
Kondratowicz-Pietruszka E., Macałka M., (2016), Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi. [W:] Żuchowski J., Zieliński R. (red.), Food Quality Evaluation, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 129-138.
14
Macałka M., (2015), Analiza zagrożeń chemicznych w systemach zapewnienia bezpieczeństwa jakości żywności. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 240-245.
15
Kwiecień J., Macałka M., (2015), Zasady systemu HACCP. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 234-239.
16
Macałka M., (2015), Znakowanie opakowań leków alfabetem Braille'a oraz ocena konsumencka produktów przez osoby niewidome. [W:] Kawecka A. (red.), Przyszłość towaroznawstwa, Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, s. 51-56.
17
Macałka M., (2015), Towaroznawcza charakterystyka ryb i ich przetworów. [W:] Młodzi Towaroznawcy 2015, Poznań : Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, s. 89-92.
18
Macałka M., (2015), Prozdrowotne właściwości tłuszczu rybnego. [W:] Kruszyński M. (red.), Zeszyty Naukowe Instytutu Ekonomiczno-Społecznego w Kamieńcu Wrocławskim. Nr 2, Kamieniec Wrocławski : Instytut Ekonomiczno-Społeczny, s. 444-446.
19
Macałka M., (2015), Ekologiczne aspekty akwakultury. [W:] Adamczyk W. (red.), Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju i gospodarki odpadami, Kraków : Studenckie Koło Naukowe Ekologia Wyrobów Uniwersytet Ekonomiczny, s. 71-77.
20
Macałka M., Zubik M., (2015), W poszukiwaniu wewnętrznego spokoju, "Kurier UEK", nr 6 (67), s. 56-57; https://issuu.com/uek_krakow/docs/kurier_6_67_final_small
21
Macałka M., (2014), Kefir dostępny dla każdego. [W:] Kruszyński M. (red.), Nauki przyrodnicze, Kamieniec Wrocławski : Instytut Ekonomiczno-Społeczny, s. 47-49.
22
Macałka M., Weryszko M., (2014), Komputerowe metody wspomagające w integracji systemów zarządzania jakością. [W:] Skrzypek E. (red.), Jakość w procesie integracji systemów zarządzania : materiały z konferencji naukowej, Lublin, 15-16 V 2014, Lublin : Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, s. 25-32.
23
Macałka M., Jung M., (2014), Audiodeskrypcja : obraz słowem malowany, "Gazeta Sympozjalna", nr 22, s. 10-11.
24
Macałka M., (2014), Zarządzanie bezpieczeństwem żywności według zasad HACCP w przedsiębiorstwach sektora mleczarskiego. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 252-256.
1
@inbook{UEK:2168325779,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Macałka Mateusz",
title = "Aspekt ekonomiczny zakupu konserw rybnych",
booktitle = "General Quality Problems",
pages = "165-174",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-856-8",
}
2
@inbook{UEK:2168319217,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Macałka Mateusz",
title = "Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych",
booktitle = "Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania",
pages = "68-80",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-4-8",
}
3
@misc{UEK:2168322519,
author = "Krzywda Ewa and Macałka Mateusz",
title = "Kolejna edycja obozu",
booktitle = "Kurier UEK",
number = "1 (71)",
pages = "53-54",
year = "2017",
}
4
@misc{UEK:2168316047,
author = "Macałka Mateusz and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta",
title = "Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych",
booktitle = "Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej",
pages = "47",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2017",
isbn = "978-83-7717-265-0",
}
5
@misc{UEK:2168319605,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Macałka Mateusz",
title = "Wpływ temperatury na dynamikę autooksydacji wybranych olejów roślinnych",
booktitle = "Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty",
pages = "49",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-5-5",
}
6
@inbook{UEK:2168315817,
author = "Macałka Mateusz and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta",
title = "Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania produktów rybnych",
booktitle = "Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN",
pages = "324-333",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2017",
issn = "2083-5531",
isbn = "978-83-7717-264-3",
}
7
@article{UEK:2168322305,
author = "Basista Mateusz and Macałka Mateusz",
title = "Z integracją przez Beskid Śląski",
journal = "Kurier UEK",
number = "5 (75)",
pages = "71",
year = "2017",
}
8
@inbook{UEK:2168314993,
author = "Macałka Mateusz and Zelek Beata",
title = "Specyfika potrzeb klienta na przykładzie działania BON UEK",
booktitle = "Zarządzanie jakością w perspektywie organizacyjno-społecznej",
pages = "297-308",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2017",
isbn = "978-83-942362-7-4",
}
9
@inbook{UEK:2168331603,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Zakodowane informacje alfabetem Braille'a",
booktitle = "Innowacje XXI wieku : wyzwania, trendy, problemy",
pages = "67-76",
adress = "Kraków",
publisher = "Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego",
year = "2016",
isbn = "978-83-65173-58-4 ; 978-83-65173-59-1",
}
10
@inbook{UEK:2168331581,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Produkt czytany dotykiem",
booktitle = "Młodzi Towaroznawcy 2016",
pages = "191-194",
adress = "Poznań",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu",
year = "2016",
isbn = "978-83-943304-0-8",
}
11
@inbook{UEK:2168331683,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Kształtowanie jakości ryb i ich przetworów",
booktitle = "Rola towaroznawstwa w kształtowaniu współczesnego rynku",
pages = "49-54",
adress = "Gdynia",
publisher = "Akademia Morska. Dział Wydawnictw",
year = "2016",
isbn = "978-83-7421-265-6",
}
12
@inbook{UEK:2168331583,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Analiza zagrożeń w systemie HACCP na przykładzie branży rybnej",
booktitle = "Logistyka i jakość : procesy doskonalące zarządzanie",
pages = "44-52",
adress = "Lublin",
publisher = "Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie",
year = "2016",
isbn = "978-83-65046-03-1",
}
13
@inbook{UEK:2168307041,
author = "Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Macałka Mateusz",
title = "Dynamics of Milk Souring with Kefir Fungi",
booktitle = "Food Quality Evaluation",
pages = "129-138",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2016",
isbn = "978-83-7789-428-6 ; 978-83-7789-402-6",
}
14
@inbook{UEK:2168312863,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Analiza zagrożeń chemicznych w systemach zapewnienia bezpieczeństwa jakości żywności",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "240-245",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2015",
isbn = "978-83-940189-2-4",
}
15
@inbook{UEK:2168312861,
author = "Kwiecień Joanna and Macałka Mateusz",
title = "Zasady systemu HACCP",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "234-239",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2015",
isbn = "978-83-940189-2-4",
}
16
@inbook{UEK:2168331659,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Znakowanie opakowań leków alfabetem Braille'a oraz ocena konsumencka produktów przez osoby niewidome",
booktitle = "Przyszłość towaroznawstwa",
pages = "51-56",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2015",
isbn = "978-83-60391-88-4",
}
17
@inbook{UEK:2168331577,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Towaroznawcza charakterystyka ryb i ich przetworów",
booktitle = "Młodzi Towaroznawcy 2015",
pages = "89-92",
adress = "Poznań",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu",
year = "2015",
isbn = "978-83-938018-5-5",
}
18
@inbook{UEK:2168331625,
author = "Macałka Mateusz and ",
title = "Prozdrowotne właściwości tłuszczu rybnego",
booktitle = "Zeszyty Naukowe Instytutu Ekonomiczno-Społecznego w Kamieńcu Wrocławskim. Nr 2",
pages = "444-446",
adress = "Kamieniec Wrocławski",
publisher = "Instytut Ekonomiczno-Społeczny",
year = "2015",
isbn = "978-83-940844-1-7",
}
19
@inbook{UEK:2168311967,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Ekologiczne aspekty akwakultury",
booktitle = "Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju i gospodarki odpadami",
pages = "71-77",
adress = "Kraków",
publisher = "Studenckie Koło Naukowe Ekologia Wyrobów Uniwersytet Ekonomiczny",
year = "2015",
isbn = "978-83-60391-93-8",
}
20
@article{UEK:2168299413,
author = "Macałka Mateusz and Zubik Marcin",
title = "W poszukiwaniu wewnętrznego spokoju",
journal = "Kurier UEK",
number = "6 (67)",
pages = "56-57",
year = "2015",
}
21
@inbook{UEK:2168331607,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Kefir dostępny dla każdego",
booktitle = "Nauki przyrodnicze",
pages = "47-49",
adress = "Kamieniec Wrocławski",
publisher = "Instytut Ekonomiczno-Społeczny",
year = "2014",
isbn = "978-83-940844-0-0",
}
22
@inbook{UEK:2168331617,
author = "Macałka Mateusz and Weryszko Monika",
title = "Komputerowe metody wspomagające w integracji systemów zarządzania jakością",
booktitle = "Jakość w procesie integracji systemów zarządzania : materiały z konferencji naukowej, Lublin, 15-16 V 2014",
pages = "25-32",
adress = "Lublin",
publisher = "Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie",
year = "2014",
isbn = "978-83-62785-66-7",
}
23
@article{UEK:2168331615,
author = "Macałka Mateusz and Jung Martin",
title = "Audiodeskrypcja : obraz słowem malowany",
journal = "Gazeta Sympozjalna",
number = "22",
pages = "10-11",
year = "2014",
}
24
@inbook{UEK:2168331623,
author = "Macałka Mateusz",
title = "Zarządzanie bezpieczeństwem żywności według zasad HACCP w przedsiębiorstwach sektora mleczarskiego",
booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością",
pages = "252-256",
adress = "Kraków",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe PTTŻ",
year = "2014",
isbn = "978-83-935421-4-7",
}