Author:
Title:
Innowacje ułatwiające przestrzeganie diety bezglutenowej
Source:
Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce / red. nauk. Joanna Jasińska - Wyd. 2 zm.. - Katowice: Wydawnictwo Naukowe Sophia, 2018, s. 169-177 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65929-46-4
Nr:
2168327491
chapter in monograph
|
Author:
Title:
System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach - RASFF
Source:
Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce / red. nauk. Joanna Jasińska - Wyd. 2 zm.. - Katowice: Wydawnictwo Naukowe Sophia, 2018, s. 188-199 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65929-46-4
Nr:
2168327497
chapter in monograph
|
Author:
Conference:
VII Konferencja Naukowa "Współczesne trendy w zarządzaniu - Gospodarka 4.0", Kraków, Polska, od 2018-05-08 do 2018-05-09
Title:
Herbata - rodzaje, właściwości zdrowotne oraz problem jej autentyczności
Source:
Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0 / red. nauk. Magdalena WOJNAROWSKA, Ewa PYRZYŃSKA - Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2018, s. 37-45 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-65907-31-8 ; 978-83-65907-32-5
Nr:
2168332271
chapter in conference materials
See main document
|
Author:
Title:
Wybrane metody sensoryczne w ocenie jakości żywności
Source:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018, s. 131-138 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-949535-7-7
Nr:
2168324301
chapter in monograph
See main document
|
Author:
Title:
Alergeny w żywności - kontrola i zarządzanie w zakładzie produkcyjnym
Source:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018, s. 123-130 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-949535-7-7
Nr:
2168324299
chapter in monograph
See main document
|
6
Author:
Title:
Zrównoważona konsumpcja w gospodarstwach domowych = Environmentally Sustainable Household Consumption
Source:
General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018, s. 124-130. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Series:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10)
ISBN:
978-83-7351-856-8
Level I:
20.00 pkt
Nr:
2168325739
chapter in monograph
|
7
Author:
Conference:
XV Sesja Naukowa z cyklu Wyzwania zarządzania jakością, Kraków, Polska, od 2018-04-25 do 2018-04-27
Title:
Wybrane metody sensoryczne w ocenie jakości żywności
Source:
XV Sesja Naukowa z cyklu : Wyzwania Zarządzania Jakością : materiały konferencyjne - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018, s. 33. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-949535-6-0
Nr:
2168324321
varia
|
8
Author:
Conference:
XV Sesja Naukowa z cyklu Wyzwania zarządzania jakością, Kraków, Polska, od 2018-04-25 do 2018-04-27
Title:
Alergeny w żywności - kontrola i zarządzanie w zakładzie produkcyjnym
Source:
XV Sesja Naukowa z cyklu : Wyzwania Zarządzania Jakością : materiały konferencyjne - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018, s. 32. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-949535-6-0
Nr:
2168324319
varia
|
9
Author:
Title:
Czy możliwe jest przezwyciężenie problemu marnotrawstwa żywności? = Is It Possible to Solve the Food Waste Problem?
Source:
Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy = Social Inequalities and Economic Growth / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 54 (2) (2018) , s. 474-485. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Access mode:
Ministerial journal list:
b 10.00 pkt
Nr:
2168327571
article
See main document
|
10
Author:
Conference:
II Ogólnopolska Konferencja Naukowa z cyklu "Opakowania na miarę XXI wieku", Kraków, Polska, od 2018-03-20 do 2018-03-21
Title:
Znaki jakości na produktach spożywczych
Source:
Wszystkie "wymiary" opakowań : opakowania na miarę XXI wieku : monografia / red. Bartłomiej KABAJA - Kraków: Koło Naukowe Opakowalnictwa Towarów, 2018, s. 120-131. - Streszcz. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-947692-2-2
Nr:
2168327821
chapter in conference materials
See main document
|
11
Author:
Conference:
Międzynarodowa konferencja naukowo-biznesowa InterNanoPoland, Katowice, Polska, od 2017-06-22 do 2017-06-23
Title:
Badanie poziomu wiedzy oraz opinii konsumentów będących na diecie bezglutenowej na temat produktów wchodzących w jej skład = The Study of Knowledge and Opinion of Consumers Being on A Gluten-Free Diet About Gluten-Free Food
Source:
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics. - nr 494 (2017) , s. 143-161. - Tytuł numeru: Wybrane zagadnienia z bioekonomii - Bibliogr.
Research program:
Publikacja została sfinansowana ze środków MNiSW przyznanych Wydziałowi Towaroznawstwa Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie na badania dla młodych naukowców oraz uczestników studiów doktoranckich
Access mode:
Ministerial journal list:
b 10.00 pkt
Nr:
2168327575
article
|
Author:
Title:
Kształtowanie jakości w cyklu życia produktu
Source:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 164-171 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-944230-2-5
Nr:
2168313785
chapter in monograph
See main document
|
Author:
Title:
Możliwości kontroli i eliminacji zagrożeń bezpieczeństwa żywności = Food Safety Threats : Prevention, Elimination and Control
Source:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 9-19. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Research program:
Publikacja została sfinansowana ze środków Samorządu Doktorantów Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
ISBN:
978-83-949236-4-8
Access mode:
Nr:
2168319197
chapter in monograph
See main document
|
Author:
Title:
IFS i BRC - międzynarodowe standardy bezpieczeństwa żywności
Source:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 156-163 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-944230-2-5
Nr:
2168313783
chapter in monograph
See main document
|
15
Author:
Conference:
Sesja Referatowa - "Nauka i Pasja", Kraków, Polska, od 2016-10-27 do 2016-10-27
Title:
Żywność probiotyczna jako przykład żywności funkcjonalnej
Source:
Nauka i pasja : prace naukowe : Uroczysta Sesja Referatowa Rady Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / red. nauk. Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK, Paweł DĄBEK, Marek A. DĄBROWSKI, Zbigniew DRESLER, Joanna DZIADKOWIEC, Marta GOLLINGER-TARAJKO, Artur HOŁDA, Danuta KABAT-RUDNICKA, Jacek KOPEĆ, Edward MOLENDOWSKI, Stanisław POPEK, Ewa PYRZYNSKA, Grażyna ŚMIGIELSKA, Paweł WOŁOSZYN, Agnieszka ZAJĄC, Kazimierz ZIELIŃSKI, Bernard ZIĘBICKI - Kraków: Fundacja Projektów Studenckich, 2017, s. 195-207 - Bibliogr.
Research program:
The publication was financed from the statutory research funds of the Department of Accountancy of the Cracow University of Economics
ISBN:
978-83-949590-1-2
Nr:
2168328217
chapter in conference materials
See main document
|
16
Author:
Conference:
Konferencja naukowa "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce", Kraków, Polska, od 2017-11-08 do 2017-11-10
Title:
Możliwości kontroli i eliminacji zagrożeń bezpieczeństwa żywności
Source:
Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 68. - Dostępne tylko streszczenie
ISBN:
978-83-949236-5-5
Nr:
2168319629
varia
|
Author:
Title:
Jakość usług ochrony przed szkodnikami - norma EN 16636:2015
Source:
Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2016, s. 193-200 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-940189-3-1
Nr:
2168305361
chapter in monograph
See main document
|
18
Author:
Title:
Problematyka znakowania żywności bezglutenowej = General Aspects of Gluten - Free Food Labeling
Source:
Selected Aspects of Food Quality = Wybrane aspekty jakości żywności / ed. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 49-59. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Series:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
ISBN:
978-83-7789-427-9 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168309061
chapter in monograph
|
1
Innowacje ułatwiające przestrzeganie diety bezglutenowej / Agnieszka Marszałek // W: Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce / red. nauk. Joanna Jasińska. - Wyd. 2 zm. - Katowice: Wydawnictwo Naukowe Sophia, 2018. - S. 169-177. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65929-46-4
|
2
System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach - RASFF / Agnieszka Marszałek // W: Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce / red. nauk. Joanna Jasińska. - Wyd. 2 zm. - Katowice: Wydawnictwo Naukowe Sophia, 2018. - S. 188-199. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65929-46-4
|
3
Herbata - rodzaje, właściwości zdrowotne oraz problem jej autentyczności / Agnieszka Marszałek // W: Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0 / red. nauk. Magdalena WOJNAROWSKA, Ewa PYRZYŃSKA. - Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, 2018. - S. 37-45. - Bibliogr. - ISBN 978-83-65907-31-8 ; 978-83-65907-32-5
|
4
Wybrane metody sensoryczne w ocenie jakości żywności / Agnieszka Marszałek // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA. - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018. - S. 131-138. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949535-7-7
|
5
Alergeny w żywności - kontrola i zarządzanie w zakładzie produkcyjnym / Agnieszka Marszałek // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Mariusz GIEMZA. - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018. - S. 123-130. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949535-7-7
|
6
Zrównoważona konsumpcja w gospodarstwach domowych = Environmentally Sustainable Household Consumption / Agnieszka Marszałek // W: General Quality Problems = Ogólne problemy jakości / eds. Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 10). - S. 124-130. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-856-8
|
7
Wybrane metody sensoryczne w ocenie jakości żywności / Agnieszka Marszałek // W: XV Sesja Naukowa z cyklu : Wyzwania Zarządzania Jakością : materiały konferencyjne. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018. - S. 33. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949535-6-0
|
8
Alergeny w żywności - kontrola i zarządzanie w zakładzie produkcyjnym / Agnieszka Marszałek // W: XV Sesja Naukowa z cyklu : Wyzwania Zarządzania Jakością : materiały konferencyjne. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2018. - S. 32. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949535-6-0
|
9
Czy możliwe jest przezwyciężenie problemu marnotrawstwa żywności? = Is It Possible to Solve the Food Waste Problem? / Agnieszka Marszałek // Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy = Social Inequalities and Economic Growth / [red. nauk. Michał Gabriel WOŹNIAK]. - z. nr 54 (2) (2018), s. 474-485. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.ur.edu.pl/file/150170/35%20Agnieszka%20Marsza%C5%82ek.pdf. - ISSN 1898-5084
|
10
Znaki jakości na produktach spożywczych / Agnieszka Marszałek // W: Wszystkie "wymiary" opakowań : opakowania na miarę XXI wieku : monografia / red. Bartłomiej KABAJA. - Kraków: Koło Naukowe Opakowalnictwa Towarów, 2018. - S. 120-131. - Streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-947692-2-2
|
11
Badanie poziomu wiedzy oraz opinii konsumentów będących na diecie bezglutenowej na temat produktów wchodzących w jej skład = The Study of Knowledge and Opinion of Consumers Being on A Gluten-Free Diet About Gluten-Free Food / Agnieszka Marszałek // Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics. - nr 494 (2017), s. 143-161. - Streszcz., summ.. - Tytuł numeru: Wybrane zagadnienia z bioekonomii. - Bibliogr. - Pełny tekst: http://www.dbc.wroc.pl/Content/41212/Marszalek_Badanie_Poziomu_Wiedzy_Oraz_Opinii_Konsumentow_2017.pdf. - ISSN 1899-3192
|
12
Kształtowanie jakości w cyklu życia produktu / Agnieszka Marszałek // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 164-171. - Bibliogr. - ISBN 978-83-944230-2-5
|
13
Możliwości kontroli i eliminacji zagrożeń bezpieczeństwa żywności = Food Safety Threats : Prevention, Elimination and Control / Agnieszka Marszałek // W: Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA. - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 9-19. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949236-4-8. - Pełny tekst: https://konferencjatbp.uek.krakow.pl/images/TBP_Bezpieczenstwo.pdf
|
14
IFS i BRC - międzynarodowe standardy bezpieczeństwa żywności / Agnieszka Marszałek // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 156-163. - Bibliogr. - ISBN 978-83-944230-2-5
|
15
Żywność probiotyczna jako przykład żywności funkcjonalnej / Agnieszka Marszałek // W: Nauka i pasja : prace naukowe : Uroczysta Sesja Referatowa Rady Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / red. nauk. Agnieszka CHOLEWA-WÓJCIK, Paweł DĄBEK, Marek A. DĄBROWSKI, Zbigniew DRESLER, Joanna DZIADKOWIEC, Marta GOLLINGER-TARAJKO, Artur HOŁDA, Danuta KABAT-RUDNICKA, Jacek KOPEĆ, Edward MOLENDOWSKI, Stanisław POPEK, Ewa PYRZYNSKA, Grażyna ŚMIGIELSKA, Paweł WOŁOSZYN, Agnieszka ZAJĄC, Kazimierz ZIELIŃSKI, Bernard ZIĘBICKI. - Kraków: Fundacja Projektów Studenckich, 2017. - S. 195-207. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949590-1-2
|
16
Możliwości kontroli i eliminacji zagrożeń bezpieczeństwa żywności / Agnieszka Marszałek // W: Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 68. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949236-5-5
|
17
Jakość usług ochrony przed szkodnikami - norma EN 16636:2015 / Agnieszka Marszałek // W: Wybrane aspekty zarządzania jakością / red. Marek SALERNO-KOCHAN. - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2016. - S. 193-200. - Bibliogr. - ISBN 978-83-940189-3-1
|
18
Problematyka znakowania żywności bezglutenowej = General Aspects of Gluten - Free Food Labeling / Agnieszka Marszałek // W: Selected Aspects of Food Quality = Wybrane aspekty jakości żywności / ed. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski. - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016. - (Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa). - S. 49-59. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-427-9 ; 978-83-7789-402-6
|
1
Marszałek A., (2018), Innowacje ułatwiające przestrzeganie diety bezglutenowej. [W:] Jasińska J. (red.), Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce, Katowice : Wydawnictwo Naukowe Sophia, s. 169-177.
|
2
Marszałek A., (2018), System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach - RASFF. [W:] Jasińska J. (red.), Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce, Katowice : Wydawnictwo Naukowe Sophia, s. 188-199.
|
3
Marszałek A., (2018), Herbata - rodzaje, właściwości zdrowotne oraz problem jej autentyczności. [W:] Wojnarowska M., Pyrzyńska E. (red.), Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0, Kraków : Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego, s. 37-45.
|
4
Marszałek A., (2018), Wybrane metody sensoryczne w ocenie jakości żywności. [W:] Giemza M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 131-138.
|
5
Marszałek A., (2018), Alergeny w żywności - kontrola i zarządzanie w zakładzie produkcyjnym. [W:] Giemza M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 123-130.
|
6
Marszałek A., (2018), Zrównoważona konsumpcja w gospodarstwach domowych. [W:] Lotko M., Żuchowski J., Zieliński R. (red.), General Quality Problems, Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, s. 124-130.
|
7
Marszałek A., (2018), Wybrane metody sensoryczne w ocenie jakości żywności. [W:] XV Sesja Naukowa z cyklu : Wyzwania Zarządzania Jakością : materiały konferencyjne, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 33.
|
8
Marszałek A., (2018), Alergeny w żywności - kontrola i zarządzanie w zakładzie produkcyjnym. [W:] XV Sesja Naukowa z cyklu : Wyzwania Zarządzania Jakością : materiały konferencyjne, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 32.
|
9
Marszałek A., (2018), Czy możliwe jest przezwyciężenie problemu marnotrawstwa żywności?, "Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy", z. nr 54 (2), s. 474-485; http://www.ur.edu.pl/file/150170/35%20Agnieszka%20Marsza%C5%82ek.pdf
|
10
Marszałek A., (2018), Znaki jakości na produktach spożywczych. [W:] Kabaja B. (red.), Wszystkie "wymiary" opakowań : opakowania na miarę XXI wieku : monografia, Kraków : Koło Naukowe Opakowalnictwa Towarów, s. 120-131.
|
11
Marszałek A., (2017), Badanie poziomu wiedzy oraz opinii konsumentów będących na diecie bezglutenowej na temat produktów wchodzących w jej skład, "Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu", nr 494, s. 143-161; http://www.dbc.wroc.pl/Content/41212/Marszalek_Badanie_Poziomu_Wiedzy_Oraz_Opinii_Konsumentow_2017.pdf
|
12
Marszałek A., (2017), Kształtowanie jakości w cyklu życia produktu. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 164-171.
|
13
Marszałek A., (2017), Możliwości kontroli i eliminacji zagrożeń bezpieczeństwa żywności. [W:] Miśniakiewicz M., Halagarda M. (red.), Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 9-19.
|
14
Marszałek A., (2017), IFS i BRC - międzynarodowe standardy bezpieczeństwa żywności. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 156-163.
|
15
Marszałek A., (2017), Żywność probiotyczna jako przykład żywności funkcjonalnej. [W:] Cholewa-Wójcik A., Dąbek P., Dąbrowski M., Dresler Z., Dziadkowiec J., Gollinger-Tarajko M., Hołda A., Kabat-Rudnicka D., Kopeć J., Molendowski E., Popek S., Pyrzyńska E., Śmigielska G., Wołoszyn P., Zając A., Zieliński K., Ziębicki B. (red.), Nauka i pasja : prace naukowe : Uroczysta Sesja Referatowa Rady Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, Kraków : Fundacja Projektów Studenckich, s. 195-207.
|
16
Marszałek A., (2017), Możliwości kontroli i eliminacji zagrożeń bezpieczeństwa żywności. [W:] Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 68.
|
17
Marszałek A., (2016), Jakość usług ochrony przed szkodnikami - norma EN 16636:2015. [W:] Salerno-Kochan M. (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 193-200.
|
18
Marszałek A., (2016), Problematyka znakowania żywności bezglutenowej. [W:] Zieliński R., Żuchowski J. (red.), Selected Aspects of Food Quality, Radom : Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, s. 49-59.
|
1
@inbook{fmUEK:2168327491,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Innowacje ułatwiające przestrzeganie diety bezglutenowej", booktitle = "Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce", pages = "169-177", adress = "Katowice", publisher = "Wydawnictwo Naukowe Sophia", year = "2018", edition = "Wyd. 2 zm.", isbn = "978-83-65929-46-4", } |
2
@inbook{fmUEK:2168327497,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach - RASFF", booktitle = "Dylematy badawczo-rozwojowe we współczesnej gospodarce", pages = "188-199", adress = "Katowice", publisher = "Wydawnictwo Naukowe Sophia", year = "2018", edition = "Wyd. 2 zm.", isbn = "978-83-65929-46-4", } |
3
@inbook{mkaUEK:2168332271,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Herbata - rodzaje, właściwości zdrowotne oraz problem jej autentyczności", booktitle = "Współczesne trendy w zarządzaniu : jakościowe aspekty w Gospodarce 4.0", pages = "37-45", adress = "Kraków", publisher = "Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego", year = "2018", isbn = "978-83-65907-31-8 ; 978-83-65907-32-5", } |
4
@inbook{fmUEK:2168324301,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Wybrane metody sensoryczne w ocenie jakości żywności", booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością", pages = "131-138", adress = "Kraków", publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze", year = "2018", isbn = "978-83-949535-7-7", } |
5
@inbook{fmUEK:2168324299,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Alergeny w żywności - kontrola i zarządzanie w zakładzie produkcyjnym", booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością", pages = "123-130", adress = "Kraków", publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze", year = "2018", isbn = "978-83-949535-7-7", } |
6
@inbook{fmUEK:2168325739,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Zrównoważona konsumpcja w gospodarstwach domowych", booktitle = "General Quality Problems", pages = "124-130", adress = "Radom", publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy", year = "2018", issn = "", isbn = "978-83-7351-856-8", } |
7
@misc{varUEK:2168324321,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Wybrane metody sensoryczne w ocenie jakości żywności", booktitle = "XV Sesja Naukowa z cyklu : Wyzwania Zarządzania Jakością : materiały konferencyjne", pages = "33", adress = "Kraków", publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze", year = "2018", isbn = "978-83-949535-6-0", } |
8
@misc{varUEK:2168324319,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Alergeny w żywności - kontrola i zarządzanie w zakładzie produkcyjnym", booktitle = "XV Sesja Naukowa z cyklu : Wyzwania Zarządzania Jakością : materiały konferencyjne", pages = "32", adress = "Kraków", publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze", year = "2018", isbn = "978-83-949535-6-0", } |
9
@article{artUEK:2168327571,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Czy możliwe jest przezwyciężenie problemu marnotrawstwa żywności?", journal = "Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy", number = "z. 54 (2)", pages = "474-485", year = "2018", doi = {http://dx.doi.org/10.15584/nsawg.2018.2.35}, url = {http://www.ur.edu.pl/file/150170/35%20Agnieszka%20Marsza%C5%82ek.pdf}, } |
10
@inbook{mkaUEK:2168327821,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Znaki jakości na produktach spożywczych", booktitle = "Wszystkie "wymiary" opakowań : opakowania na miarę XXI wieku : monografia", pages = "120-131", adress = "Kraków", publisher = "Koło Naukowe Opakowalnictwa Towarów", year = "2018", isbn = "978-83-947692-2-2", } |
11
@article{artUEK:2168327575,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Badanie poziomu wiedzy oraz opinii konsumentów będących na diecie bezglutenowej na temat produktów wchodzących w jej skład", journal = "Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu", number = "494", pages = "143-161", year = "2017", doi = {http://dx.doi.org/10.15611/pn.2017.494.13}, url = {http://www.dbc.wroc.pl/Content/41212/Marszalek_Badanie_Poziomu_Wiedzy_Oraz_Opinii_Konsumentow_2017.pdf}, } |
12
@inbook{fmUEK:2168313785,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Kształtowanie jakości w cyklu życia produktu", booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością", pages = "164-171", adress = "Kraków", publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze", year = "2017", isbn = "978-83-944230-2-5", } |
13
@inbook{fmUEK:2168319197,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Możliwości kontroli i eliminacji zagrożeń bezpieczeństwa żywności", booktitle = "Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania", pages = "9-19", adress = "Kraków", publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze", year = "2017", url = {https://konferencjatbp.uek.krakow.pl/images/TBP_Bezpieczenstwo.pdf}, isbn = "978-83-949236-4-8", } |
14
@inbook{fmUEK:2168313783,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "IFS i BRC - międzynarodowe standardy bezpieczeństwa żywności", booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością", pages = "156-163", adress = "Kraków", publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze", year = "2017", isbn = "978-83-944230-2-5", } |
15
@inbook{mkaUEK:2168328217,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Żywność probiotyczna jako przykład żywności funkcjonalnej", booktitle = "Nauka i pasja : prace naukowe : Uroczysta Sesja Referatowa Rady Kół Naukowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", pages = "195-207", adress = "Kraków", publisher = "Fundacja Projektów Studenckich", year = "2017", isbn = "978-83-949590-1-2", } |
16
@misc{varUEK:2168319629,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Możliwości kontroli i eliminacji zagrożeń bezpieczeństwa żywności", booktitle = "Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty", pages = "68", adress = "Kraków", publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze", year = "2017", isbn = "978-83-949236-5-5", } |
17
@inbook{fmUEK:2168305361,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Jakość usług ochrony przed szkodnikami - norma EN 16636:2015", booktitle = "Wybrane aspekty zarządzania jakością", pages = "193-200", adress = "Kraków", publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze", year = "2016", isbn = "978-83-940189-3-1", } |
18
@inbook{fmUEK:2168309061,
author = "Agnieszka Marszałek", title = "Problematyka znakowania żywności bezglutenowej", booktitle = "Selected Aspects of Food Quality", pages = "49-59", adress = "Radom", publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy", year = "2016", issn = "", isbn = "978-83-7789-427-9 ; 978-83-7789-402-6", } |