Publications of the selected author

1

Title:
The Dynamics of Oxidative Changes in Selected Fats During the Frying of French Fries
Source:
Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria. - nr 18(3) (2019) , s. 293-303. - Summ. - Bibliogr.
Research program:
Funding Source Declaration. The project was financed by the Ministry of Science and Higher Education granted pursuant to Decision No 044/WTiZP-KChO/01/2018/S/8044
2019 list:
40.00 pkt
Nr:
2168338579
article
2

Title:
Influence of Cooking Conditions of Frying Fats on Their Autoxidation Dynamics = Wpływ warunków ogrzewania tłuszczów smażalniczych na ich dynamikę autooksydacji
Source:
Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 1 (58) (2019) , s. 44-56. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Research program:
The project was financed by the Ministry of Science and Higher Education granted pursuant to Decision No 044/WTiZP-KChO/01/2018/S/8044
Nr:
2168332611
article
3

Author:
Title:
Tworzenie układów mikroemulsyjnych na bazie olejów jadalnych = Preparation of Microemulsion Systems Based on Edible Oils
Source:
Selected Problems of Food Quality = Wybrane problemy jakości żywności / eds. Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński - Radom: Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu, 2018, s. 115-122. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Series:
(Monografia Mazowieckiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 9)
ISBN:
978-83-7351-855-1
Level I:
20.00 pkt
Nr:
2168325863
chapter in monograph
4

Author:
Title:
Mikroemulsje spożywcze
Source:
Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 111-117. - Streszcz. - Bibliogr.
Series:
(Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ; 204)
ISBN:
978-83-7717-264-3
Level I:
20.00 pkt
Nr:
2168315811
chapter in monograph
5

Author:
Conference:
I Konferencja Naukowa "Chemia dla urody i zdrowie", Toruń, Polska, od 2017-06-08 do 2017-06-10
Title:
Mikroemulsyjne nośniki retinolu
Source:
I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia = Chemistry for Beauty and Health - Toruń: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, 2017, s. 88
ISBN:
978-83-89063-60-1
Nr:
2168315227
poster
6

Title:
Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego = The Dynamics of Oxidation Changes in Cold-pressed Oils Caused by UV Irradiation and Heating
Source:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 45-58. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Research program:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 081/WT-KChO/01/2016/S/6081
ISBN:
978-83-949236-4-8
Access mode:
Nr:
2168319213
chapter in monograph
See main document
7

Conference:
I Konferencja Naukowa "Chemia dla urody i zdrowie", Toruń, Polska, od 2017-06-08 do 2017-06-10
Title:
Bioaktywne mikroemulsje kosmetyczne na bazie oleju z palmy oleistej
Source:
I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia = Chemistry for Beauty and Health - Toruń: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, 2017, s. 71
ISBN:
978-83-89063-60-1
Nr:
2168315225
poster
8

Conference:
Konferencja naukowa "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce", Kraków, Polska, od 2017-11-08 do 2017-11-10
Title:
Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego
Source:
Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 46. - Dostępne tylko streszczenie
Research program:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 081/WT-KChO/01/2016/S/6081
ISBN:
978-83-949236-5-5
Nr:
2168319599
varia
9

Author:
Conference:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN "Żywność dla przyszłości", Wrocław, Polska, od 2017-07-04 do 2017-07-05
Title:
Mikroemulsje spożywcze
Source:
Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 171
ISBN:
978-83-7717-265-0
Nr:
2168316049
poster
10

Author:
Title:
Obtaining Stable Liposomal Formulations of Vitamin A for Practical Applications in Food Fortification Technology = Otrzymywanie stabilnych liposomowych formulacji witaminy A do praktycznego zastosowania w technologii wzbogacania żywności
Source:
Selected Aspects of Food Quality = Wybrane aspekty jakości żywności / ed. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 73-81. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Series:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
ISBN:
978-83-7789-427-9 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168309077
chapter in monograph
11

Author:
Title:
Kapsułkowanie - metoda stabilizacji witaminy A w technologii wzbogacania żywności = Encapsulation - a Method of Stabilising Vitamin A in Food Fortification Technology
Source:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 906 (2013) , s. 87-99. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Access mode:
Full text
CC-BY-NC-ND
Ministerial journal list:
b 6.00 pkt
Nr:
2168275993
article
12

Author:
Kinga Tataruch , Anna Karewicz , Maria Nowakowska
Title:
Alginate-Hydroxypropylcellulose Microbeads for Retinol Encapsulation
Source:
6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis : November 5-8, 2013, Prague, Czech Republic : Book of Abstract / Ed. by Jana Pulkrabová, Monika Tomaniová, Michel Nielen and Jana Hajšlová - Prague: Institute of Chemical Technology, 2013, s. 210. - Dostępne tylko streszczenia. - Dostępny w World Wide Web
ISBN:
978-80-7080-861-0
Access mode:
Nr:
2168292731
varia
13

Author:
Kinga Nawalany , Aleksandra Rusin , Mariusz Kepczynski , Piotr Filipczak , Marta Kumorek , Bartłomiej Kozik , Hana Weitman , Benjamin Ehrenberg , Zdzisław Krawczyk , Maria Nowakowska
Title:
Novel Nanostructural Photosensitizers for Photodynamic Therapy : In vitro studies
Source:
International Journal of Pharmaceutics. - vol. 430, Iss. 1-2 (2012) , s. 129-140. - Pełny tekst dostępny w bazie ScienceDirect - Bibliogr.. - Dostępny w World Wide Web
Ministerial journal list:
a
Nr:
2168228812
article
14

Author:
Kinga Tataruch , Aleksandra Rusin , Mariusz Kępczyński , Zdzisław Krawczyk , Maria Nowakowska
Title:
Novel Nanostructural Photosensitizers for Photodynamic Therapy
Source:
Nano-Biotechnology Pl 2012 - Warsaw: Warsaw University of Technology, 2012, s. 74. - Dostępne tylko streszczenie - Bibliogr.
ISBN:
83-89585-35-9
Nr:
2168262396
varia
15

Author:
Title:
Nowe nośniki witamin i mikroelementów do wzbogacania żywności
Source:
Fizykochemiczne przemiany lipidów / kier. projektu: Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA2012, s. 59-68 - Bibliogr.
Signature:
NP-1424/Magazyn
Nr:
2168273666
chapter in unpublished scientific work
See main document
16

Author:
Kinga Tataruch , Aleksandra Rusin , Mariusz Kępczyński , Piotr Filipczak , Marta Kumorek , Zdzisław Krawczyk , Maria Nowakowska
Title:
Testowanie aktywności biologicznej in vitro nowej generacji nanostrukturalnych fotouczulaczy polimerowych w terapii fotodynamicznej PDT
Source:
Materiały III Ogólnopolskiego Sympozjum "Nowoczesne techniki badawcze w ocenie jakości produktów leczniczych", Lublin, 20-21 września 2012 / red. i skł. komp.: Anna Berecka, Anna Gumieniczek, Elżbieta Kędziera, Monika Osika, Ewa Semeniuk - Lublin: [Uniwersytet Medyczny], 2012, s. 64. - Dostępne tylko streszczenie - Bibliogr.
ISBN:
978-83-924353-2-7
Nr:
2168262344
varia
Unpublished documents:
1

Title:
Fizykochemiczne przemiany lipidów. Etap 2
Publisher address:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2013
Physical description:
57 k.: il.; 30 cm.
Notes:
Bibliogr.
Research program:
053/WT-KChO/01/2013/S/3053
Signature:
NP-1424/2/Magazyn
Nr:
2168288825
unpublished scientific work
1
The Dynamics of Oxidative Changes in Selected Fats During the Frying of French Fries / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Kinga TATARUCH // Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria. - nr 18(3) (2019), s. 293-303. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://www.food.actapol.net/pub/7_3_2019.pdf. - ISSN 1644-0730
2
Influence of Cooking Conditions of Frying Fats on Their Autoxidation Dynamics = Wpływ warunków ogrzewania tłuszczów smażalniczych na ich dynamikę autooksydacji / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Kinga TATARUCH, Małgorzata KUCIA // Towaroznawcze Problemy Jakości = Polish Journal of Commodity Science. - nr 1 (58) (2019), s. 44-56. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - ISSN 1733-747X
3
Tworzenie układów mikroemulsyjnych na bazie olejów jadalnych = Preparation of Microemulsion Systems Based on Edible Oils / Kinga TATARUCH // W: Selected Problems of Food Quality = Wybrane problemy jakości żywności / eds. Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński. - Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, 2018. - (Monografia - Mazowiecki Oddział Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego ; nr 9). - S. 115-122. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-855-1
4
Mikroemulsje spożywcze / Kinga TATARUCH // W: Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa]. - Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017. - (Monografie, ISSN 2083-5531 ; 204). - S. 111-117. - Streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7717-264-3
5
Mikroemulsyjne nośniki retinolu / Kinga TATARUCH // W: I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia = Chemistry for Beauty and Health. - Toruń : Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Wydział Chemii, 2017. - S. 88. - ISBN 978-83-89063-60-1
6
Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego = The Dynamics of Oxidation Changes in Cold-pressed Oils Caused by UV Irradiation and Heating / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Kinga TATARUCH, Małgorzata KUCIA // W: Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 45-58. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949236-4-8. - Pełny tekst: https://konferencjatbp.uek.krakow.pl/images/TBP_Bezpieczenstwo.pdf
7
Bioaktywne mikroemulsje kosmetyczne na bazie oleju z palmy oleistej / Małgorzata KUCIA, Kinga TATARUCH // W: I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia = Chemistry for Beauty and Health. - Toruń : Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Wydział Chemii, 2017. - S. 71. - ISBN 978-83-89063-60-1
8
Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Kinga TATARUCH, Małgorzata KUCIA // W: Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 46. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949236-5-5
9
Mikroemulsje spożywcze / Kinga TATARUCH // W: Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa]. - Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017. - S. 171. - ISBN 978-83-7717-265-0
10
Obtaining Stable Liposomal Formulations of Vitamin A for Practical Applications in Food Fortification Technology = Otrzymywanie stabilnych liposomowych formulacji witaminy A do praktycznego zastosowania w technologii wzbogacania żywności / Kinga TATARUCH // W: Selected Aspects of Food Quality = Wybrane aspekty jakości żywności / ed. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016. - (Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa). - S. 73-81. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-427-9 ; 978-83-7789-402-6
11
Kapsułkowanie - metoda stabilizacji witaminy A w technologii wzbogacania żywności = Encapsulation - a Method of Stabilising Vitamin A in Food Fortification Technology / Kinga TATARUCH // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 906 (2013), s. 87-99. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/812/634. - ISSN 1898-6447
12
Alginate-Hydroxypropylcellulose Microbeads for Retinol Encapsulation / Kinga TATARUCH, Anna Karewicz, Maria Nowakowska // W: 6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis : November 5-8, 2013, Prague, Czech Republic : Book of Abstract / Ed. by Jana Pulkrabová, Monika Tomaniová, Michel Nielen and Jana Hajšlová. - Prague : Institute of Chemical Technology, 2013. - S. 210. - Dostępne tylko streszczenia. - Dostępny w World Wide Web. - ISBN 978-80-7080-861-0. - Pełny tekst: http://www.rafa2013.eu/pdf/BoA_RAFA_2013.pdf#page=186&view=Fit
13
Novel Nanostructural Photosensitizers for Photodynamic Therapy : In vitro studies / Kinga NAWALANY, Aleksandra Rusin, Mariusz Kepczynski, Piotr Filipczak, Marta Kumorek, Bartłomiej Kozik, Hana Weitman, Benjamin Ehrenberg, Zdzisław Krawczyk, Maria Nowakowska // International Journal of Pharmaceutics. - vol. 430, Iss. 1-2 (2012), s. 129-140. - Summ.. - Pełny tekst dostępny w bazie ScienceDirect. - Bibliogr. - Dostępny w World Wide Web. - ISSN 0378-5173
14
Novel Nanostructural Photosensitizers for Photodynamic Therapy / Kinga TATARUCH, Aleksandra Rusin, Mariusz Kępczyński, Zdzisław Krawczyk, Maria Nowakowska // W: Nano-Biotechnology Pl 2012 : 17th-18th September 2012. - Warsaw : Warsaw University of Technology, 2012. - S. 74. - Dostępne tylko streszczenie. - Bibliogr. - ISBN 83-89585-35-9
15
Nowe nośniki witamin i mikroelementów do wzbogacania żywności / Kinga TATARUCH // W: Fizykochemiczne przemiany lipidów / kier. projektu: Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA. - (2012), s. 59-68. - Bibliogr.
16
Testowanie aktywności biologicznej in vitro nowej generacji nanostrukturalnych fotouczulaczy polimerowych w terapii fotodynamicznej PDT / Kinga TATARUCH, Aleksandra Rusin, Mariusz Kępczyński, Piotr Filipczak, Marta Kumorek, Zdzisław Krawczyk, Maria Nowakowska // W: Materiały III Ogólnopolskiego Sympozjum "Nowoczesne techniki badawcze w ocenie jakości produktów leczniczych", Lublin, 20-21 września 2012 / red. i skł. komp.: Anna Berecka, Anna Gumieniczek, Elżbieta Kędziera, Monika Osika, Ewa Semeniuk. - Lublin : [Uniwersytet Medyczny], 2012. - S. 64. - Dostępne tylko streszczenie. - Bibliogr. - ISBN 978-83-924353-2-7
17
Fizykochemiczne przemiany lipidów. Etap 2 / kier. projektu: Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA ; zespół: Lidia OSTASZ, Kinga TATARUCH, Piotr KOZERA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2013. - 57 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
1
Kondratowicz-Pietruszka E., Ostasz L., Tataruch K., (2019), The Dynamics of Oxidative Changes in Selected Fats During the Frying of French Fries, "Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria", nr 18(3), s. 293-303; https://www.food.actapol.net/pub/7_3_2019.pdf
2
Kondratowicz-Pietruszka E., Ostasz L., Tataruch K., Kucia M., (2019), Influence of Cooking Conditions of Frying Fats on Their Autoxidation Dynamics, "Towaroznawcze Problemy Jakości", nr 1 (58), s. 44-56.
3
Tataruch K., (2018), Tworzenie układów mikroemulsyjnych na bazie olejów jadalnych. [W:] Żuchowska-Grzywacz M., Zieliński R. (red.), Selected Problems of Food Quality, Radom : Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny, s. 115-122.
4
Tataruch K., (2017), Mikroemulsje spożywcze. [W:] Pęksa A. (red.), Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN (Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; 204), Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, s. 111-117.
5
Tataruch K., (2017), Mikroemulsyjne nośniki retinolu. [W:] I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia, Toruń : Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Wydział Chemii, s. 88.
6
Kondratowicz-Pietruszka E., Ostasz L., Tataruch K., Kucia M., (2017), Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego. [W:] Miśniakiewicz M., Halagarda M. (red.), Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 45-58.
7
Kucia M., Tataruch K., (2017), Bioaktywne mikroemulsje kosmetyczne na bazie oleju z palmy oleistej. [W:] I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia, Toruń : Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Wydział Chemii, s. 71.
8
Kondratowicz-Pietruszka E., Ostasz L., Tataruch K., Kucia M., (2017), Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego. [W:] Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 46.
9
Tataruch K., (2017), Mikroemulsje spożywcze. [W:] Pęksa (red.), Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej, Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, s. 171.
10
Tataruch K., (2016), Obtaining Stable Liposomal Formulations of Vitamin A for Practical Applications in Food Fortification Technology. [W:] Zieliński R., Żuchowski J. (red.), Selected Aspects of Food Quality, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 73-81.
11
Tataruch K., (2013), Kapsułkowanie - metoda stabilizacji witaminy A w technologii wzbogacania żywności, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 906, s. 87-99; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/812/634
12
Tataruch K., Karewicz A., Nowakowska M., (2013), Alginate-Hydroxypropylcellulose Microbeads for Retinol Encapsulation. [W:] Pulkrabová J., Tomaniová M., Nielen M., Hajšlová J. (red.), 6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis : November 5-8, 2013, Prague, Czech Republic : Book of Abstract, Prague : Institute of Chemical Technology, s. 210.
13
Nawalany K., Rusin A., Kepczynski M., Filipczak P., Kumorek M., Kozik B., Weitman H., Ehrenberg B., Krawczyk Z., Nowakowska M., (2012), Novel Nanostructural Photosensitizers for Photodynamic Therapy : In vitro studies, "International Journal of Pharmaceutics", vol. 430, Iss. 1-2, s. 129-140.
14
Tataruch K., Rusin A., Kępczyński M., Krawczyk Z., Nowakowska M., (2012), Novel Nanostructural Photosensitizers for Photodynamic Therapy. [W:] Nano-Biotechnology Pl 2012: 17th-18th September 2012, Warsaw : Warsaw University of Technology, s. 74.
15
Tataruch K., (2012), Nowe nośniki witamin i mikroelementów do wzbogacania żywności. [W:] Kondratowicz-Pietruszka E. (kierownik tematu), Fizykochemiczne przemiany lipidów, s. 59-68.
16
Tataruch K., Rusin A., Kępczyński M., Filipczak P., Kumorek M., Krawczyk Z., Nowakowska M., (2012), Testowanie aktywności biologicznej in vitro nowej generacji nanostrukturalnych fotouczulaczy polimerowych w terapii fotodynamicznej PDT. [W:] re., Anna Berecka , Gumieniczek A., Kędziera E., Osika M., Semeniuk E. (red.), Materiały III Ogólnopolskiego Sympozjum "Nowoczesne techniki badawcze w ocenie jakości produktów leczniczych", Lublin, 20-21 września 2012, Lublin : [Uniwersytet Medyczny], s. 64.
17
Kondratowicz-Pietruszka E., Ostasz L., Tataruch K., Kozera P., (2013), Fizykochemiczne przemiany lipidów. Etap 2, Kondratowicz-Pietruszka E. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 57 k.
1
@article{artUEK:2168338579,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Lidia Ostasz and Kinga Tataruch",
title = "The Dynamics of Oxidative Changes in Selected Fats During the Frying of French Fries",
journal = "Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria",
number = "18(3)",
pages = "293-303",
year = "2019",
doi = {http://dx.doi.org/10.17306/J.AFS.2019.0675},
url = {https://www.food.actapol.net/pub/7_3_2019.pdf},
}
2
@article{artUEK:2168332611,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Lidia Ostasz and Kinga Tataruch and Małgorzata Kucia",
title = "Influence of Cooking Conditions of Frying Fats on Their Autoxidation Dynamics",
journal = "Towaroznawcze Problemy Jakości",
number = "1 (58)",
pages = "44-56",
year = "2019",
doi = {http://dx.doi.org/10.19202/j.cs.2019.01.04},
url = {},
}
3
@inbook{fmUEK:2168325863,
author = "Kinga Tataruch",
title = "Tworzenie układów mikroemulsyjnych na bazie olejów jadalnych",
booktitle = "Selected Problems of Food Quality",
pages = "115-122",
adress = "Radom",
publisher = "Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu",
year = "2018",
issn = "",
isbn = "978-83-7351-855-1",
}
4
@inbook{fmUEK:2168315811,
author = "Kinga Tataruch",
title = "Mikroemulsje spożywcze",
booktitle = "Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN",
pages = "111-117",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2017",
issn = "2083-5531",
isbn = "978-83-7717-264-3",
}
5
@misc{posUEK:2168315227,
author = "Kinga Tataruch",
title = "Mikroemulsyjne nośniki retinolu",
booktitle = "I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia",
pages = "88",
adress = "Toruń",
publisher = "Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu",
year = "2017",
isbn = "978-83-89063-60-1",
}
6
@inbook{fmUEK:2168319213,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Lidia Ostasz and Kinga Tataruch and Małgorzata Kucia",
title = "Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego",
booktitle = "Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania",
pages = "45-58",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
url = {https://konferencjatbp.uek.krakow.pl/images/TBP_Bezpieczenstwo.pdf},
isbn = "978-83-949236-4-8",
}
7
@misc{posUEK:2168315225,
author = "Małgorzata Kucia and Kinga Tataruch",
title = "Bioaktywne mikroemulsje kosmetyczne na bazie oleju z palmy oleistej",
booktitle = "I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia",
pages = "71",
adress = "Toruń",
publisher = "Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu",
year = "2017",
isbn = "978-83-89063-60-1",
}
8
@misc{varUEK:2168319599,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Lidia Ostasz and Kinga Tataruch and Małgorzata Kucia",
title = "Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego",
booktitle = "Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty",
pages = "46",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-5-5",
}
9
@misc{posUEK:2168316049,
author = "Kinga Tataruch",
title = "Mikroemulsje spożywcze",
booktitle = "Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej",
pages = "171",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2017",
isbn = "978-83-7717-265-0",
}
10
@inbook{fmUEK:2168309077,
author = "Kinga Tataruch",
title = "Obtaining Stable Liposomal Formulations of Vitamin A for Practical Applications in Food Fortification Technology",
booktitle = "Selected Aspects of Food Quality",
pages = "73-81",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2016",
issn = "",
isbn = "978-83-7789-427-9 ; 978-83-7789-402-6",
}
11
@article{artUEK:2168275993,
author = "Kinga Tataruch",
title = "Kapsułkowanie - metoda stabilizacji witaminy A w technologii wzbogacania żywności",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "906",
pages = "87-99",
year = "2013",
url = {https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/812/634},
}
12
@misc{varUEK:2168292731,
author = "Kinga Tataruch and Anna Karewicz and Maria Nowakowska",
title = "Alginate-Hydroxypropylcellulose Microbeads for Retinol Encapsulation",
booktitle = "6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis : November 5-8, 2013, Prague, Czech Republic : Book of Abstract",
pages = "210",
adress = "Prague",
publisher = "Institute of Chemical Technology",
year = "2013",
url = {http://www.rafa2013.eu/pdf/BoA_RAFA_2013.pdf#page=186&view=Fit},
isbn = "978-80-7080-861-0",
}
13
@article{artUEK:2168228812,
author = "Kinga Nawalany and Aleksandra Rusin and Mariusz Kepczynski and Piotr Filipczak and Marta Kumorek and Bartłomiej Kozik and Hana Weitman and Benjamin Ehrenberg and Zdzisław Krawczyk and Maria Nowakowska",
title = "Novel Nanostructural Photosensitizers for Photodynamic Therapy : In vitro studies",
journal = "International Journal of Pharmaceutics",
number = "vol. 430, Iss. 1-2",
pages = "129-140",
year = "2012",
doi = {http://dx.doi.org/10.1016/j.ijpharm.2012.04.016},
url = {},
}
14
@misc{varUEK:2168262396,
author = "Kinga Tataruch and Aleksandra Rusin and Mariusz Kępczyński and Zdzisław Krawczyk and Maria Nowakowska",
title = "Novel Nanostructural Photosensitizers for Photodynamic Therapy",
booktitle = "Nano-Biotechnology Pl 2012",
pages = "74",
adress = "Warsaw",
publisher = "Warsaw University of Technology",
year = "2012",
isbn = "83-89585-35-9",
}
15
@unpublished{fnpUEK:2168273666,
author = "Kinga Tataruch",
title = "Nowe nośniki witamin i mikroelementów do wzbogacania żywności",
booktitle = "Fizykochemiczne przemiany lipidów",
pages = "59-68",
year = "2012",
}
16
@misc{varUEK:2168262344,
author = "Kinga Tataruch and Aleksandra Rusin and Mariusz Kępczyński and Piotr Filipczak and Marta Kumorek and Zdzisław Krawczyk and Maria Nowakowska",
title = "Testowanie aktywności biologicznej in vitro nowej generacji nanostrukturalnych fotouczulaczy polimerowych w terapii fotodynamicznej PDT",
booktitle = "Materiały III Ogólnopolskiego Sympozjum "Nowoczesne techniki badawcze w ocenie jakości produktów leczniczych", Lublin, 20-21 września 2012",
pages = "64",
adress = "Lublin",
publisher = "Uniwersytet Medyczny",
year = "2012",
isbn = "978-83-924353-2-7",
}
17
@unpublished{UEK:2168288825,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Lidia Ostasz and Kinga Tataruch and Piotr Kozera",
title = "Fizykochemiczne przemiany lipidów",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2013",
}