Publications of the selected author

1

Author:
Conference:
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN "Żywność dla przyszłości", Wrocław, Polska, od 2017-07-04 do 2017-07-05
Title:
Mikroemulsje spożywcze
Source:
Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 171
ISBN:
978-83-7717-265-0
Nr:
2168316049
poster
2

Conference:
Konferencja naukowa "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce", Kraków, Polska, od 2017-11-08 do 2017-11-10
Title:
Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego
Source:
Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 46. - Dostępne tylko streszczenie
Research program:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 081/WT-KChO/01/2016/S/6081
ISBN:
978-83-949236-5-5
Nr:
2168319599
varia
3

Author:
Conference:
I Konferencja Naukowa "Chemia dla urody i zdrowie", Toruń, Polska, od 2017-06-08 do 2017-06-10
Title:
Mikroemulsyjne nośniki retinolu
Source:
I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia = Chemistry for Beauty and Health - Toruń: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, 2017, s. 88
ISBN:
978-83-89063-60-1
Nr:
2168315227
poster
4

Conference:
I Konferencja Naukowa "Chemia dla urody i zdrowie", Toruń, Polska, od 2017-06-08 do 2017-06-10
Title:
Bioaktywne mikroemulsje kosmetyczne na bazie oleju z palmy oleistej
Source:
I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia = Chemistry for Beauty and Health - Toruń: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, 2017, s. 71
ISBN:
978-83-89063-60-1
Nr:
2168315225
poster
5

Title:
Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego = The Dynamics of Oxidation Changes in Cold-pressed Oils Caused by UV Irradiation and Heating
Source:
Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA - Kraków: Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017, s. 45-58. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Research program:
Projekt został sfinansowany ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznanych na podstawie decyzji nr 081/WT-KChO/01/2016/S/6081
ISBN:
978-83-949236-4-8
Access mode:
Nr:
2168319213
chapter in monograph
See main document
6

Author:
Title:
Mikroemulsje spożywcze
Source:
Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa] - Wrocław: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2017, s. 111-117. - Streszcz. - Bibliogr.
Series:
(Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ; 204)
ISBN:
978-83-7717-264-3
Level I:
20.00 pkt
Nr:
2168315811
chapter in monograph
7

Author:
Title:
Obtaining Stable Liposomal Formulations of Vitamin A for Practical Applications in Food Fortification Technology = Otrzymywanie stabilnych liposomowych formulacji witaminy A do praktycznego zastosowania w technologii wzbogacania żywności
Source:
Selected Aspects of Food Quality = Wybrane aspekty jakości żywności / ed. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski - Radom: Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy, 2016, s. 73-81. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
Series:
(Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa)
ISBN:
978-83-7789-427-9 ; 978-83-7789-402-6
Nr:
2168309077
chapter in monograph
8

Author:
Kinga Tataruch , Anna Karewicz , Maria Nowakowska
Title:
Alginate-Hydroxypropylcellulose Microbeads for Retinol Encapsulation
Source:
6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis : November 5-8, 2013, Prague, Czech Republic : Book of Abstract / Ed. by Jana Pulkrabová, Monika Tomaniová, Michel Nielen and Jana Hajšlová - Prague: Institute of Chemical Technology, 2013, s. 210. - Dostępne tylko streszczenia. - Dostępny w World Wide Web
ISBN:
978-80-7080-861-0
Access mode:
Nr:
2168292731
varia
9

Author:
Title:
Kapsułkowanie - metoda stabilizacji witaminy A w technologii wzbogacania żywności = Encapsulation - a Method of Stabilising Vitamin A in Food Fortification Technology
Source:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 906 (2013) , s. 87-99. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
Access mode:
Full text
CC-BY-NC-ND
Ministerial journal list:
b 6.00 pkt
Nr:
2168275993
article
Unpublished documents:
1

Title:
Fizykochemiczne przemiany lipidów. Etap 2
Publisher address:
Kraków: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, 2013
Physical description:
57 k.: il.; 30 cm.
Notes:
Bibliogr.
Research program:
053/WT-KChO/01/2013/S/3053
Signature:
NP-1424/2/Magazyn
Nr:
2168288825
unpublished scientific work
1
Mikroemulsje spożywcze / Kinga TATARUCH // W: Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej / [red. meryt. Anna Pęksa]. - Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017. - S. 171. - ISBN 978-83-7717-265-0
2
Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Kinga TATARUCH, Małgorzata KUCIA // W: Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 46. - Dostępne tylko streszczenie. - ISBN 978-83-949236-5-5
3
Mikroemulsyjne nośniki retinolu / Kinga TATARUCH // W: I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia = Chemistry for Beauty and Health. - Toruń : Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Wydział Chemii, 2017. - S. 88. - ISBN 978-83-89063-60-1
4
Bioaktywne mikroemulsje kosmetyczne na bazie oleju z palmy oleistej / Małgorzata KUCIA, Kinga TATARUCH // W: I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia = Chemistry for Beauty and Health. - Toruń : Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Wydział Chemii, 2017. - S. 71. - ISBN 978-83-89063-60-1
5
Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego = The Dynamics of Oxidation Changes in Cold-pressed Oils Caused by UV Irradiation and Heating / Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Kinga TATARUCH, Małgorzata KUCIA // W: Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania = Food Quality and Safety - Analyses, Trends, Challenges / red. nauk. Małgorzata MIŚNIAKIEWICZ, Michał HALAGARDA. - Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, 2017. - S. 45-58. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-949236-4-8. - Pełny tekst: https://konferencjatbp.uek.krakow.pl/images/TBP_Bezpieczenstwo.pdf
6
Mikroemulsje spożywcze / Kinga TATARUCH // W: Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / [red. Anna Pęksa]. - Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017. - (Monografie, ISSN 2083-5531 ; 204). - S. 111-117. - Streszcz. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7717-264-3
7
Obtaining Stable Liposomal Formulations of Vitamin A for Practical Applications in Food Fortification Technology = Otrzymywanie stabilnych liposomowych formulacji witaminy A do praktycznego zastosowania w technologii wzbogacania żywności / Kinga TATARUCH // W: Selected Aspects of Food Quality = Wybrane aspekty jakości żywności / ed. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016. - (Interdyscyplinarność i Innowacyjność Towaroznawstwa). - S. 73-81. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-427-9 ; 978-83-7789-402-6
8
Alginate-Hydroxypropylcellulose Microbeads for Retinol Encapsulation / Kinga TATARUCH, Anna Karewicz, Maria Nowakowska // W: 6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis : November 5-8, 2013, Prague, Czech Republic : Book of Abstract / Ed. by Jana Pulkrabová, Monika Tomaniová, Michel Nielen and Jana Hajšlová. - Prague : Institute of Chemical Technology, 2013. - S. 210. - Dostępne tylko streszczenia. - Dostępny w World Wide Web. - ISBN 978-80-7080-861-0. - Pełny tekst: http://www.rafa2013.eu/pdf/BoA_RAFA_2013.pdf#page=186&view=Fit
9
Kapsułkowanie - metoda stabilizacji witaminy A w technologii wzbogacania żywności = Encapsulation - a Method of Stabilising Vitamin A in Food Fortification Technology / Kinga TATARUCH // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie = Cracow Review of Economics and Management. - nr 906 (2013), s. 87-99. - Summ., streszcz. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/812/634. - ISSN 1898-6447
10
Fizykochemiczne przemiany lipidów. Etap 2 / kier. projektu: Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA ; zespół: Lidia OSTASZ, Kinga TATARUCH, Piotr KOZERA. - Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 2013. - 57 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
1
Tataruch K., (2017), Mikroemulsje spożywcze. [W:] Pęksa (red.), Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej, Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, s. 171.
2
Kondratowicz-Pietruszka E., Ostasz L., Tataruch K., Kucia M., (2017), Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego. [W:] Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 46.
3
Tataruch K., (2017), Mikroemulsyjne nośniki retinolu. [W:] I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia, Toruń : Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Wydział Chemii, s. 88.
4
Kucia M., Tataruch K., (2017), Bioaktywne mikroemulsje kosmetyczne na bazie oleju z palmy oleistej. [W:] I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia, Toruń : Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Wydział Chemii, s. 71.
5
Kondratowicz-Pietruszka E., Ostasz L., Tataruch K., Kucia M., (2017), Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego. [W:] Miśniakiewicz M., Halagarda M. (red.), Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania, Kraków : Polskie Towarzystwo Towaroznawcze, s. 45-58.
6
Tataruch K., (2017), Mikroemulsje spożywcze. [W:] Pęksa A. (red.), Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN (Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; 204), Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, s. 111-117.
7
Tataruch K., (2016), Obtaining Stable Liposomal Formulations of Vitamin A for Practical Applications in Food Fortification Technology. [W:] Zieliński R., Żuchowski J. (red.), Selected Aspects of Food Quality, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 73-81.
8
Tataruch K., Karewicz A., Nowakowska M., (2013), Alginate-Hydroxypropylcellulose Microbeads for Retinol Encapsulation. [W:] Pulkrabová J., Tomaniová M., Nielen M., Hajšlová J. (red.), 6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis : November 5-8, 2013, Prague, Czech Republic : Book of Abstract, Prague : Institute of Chemical Technology, s. 210.
9
Tataruch K., (2013), Kapsułkowanie - metoda stabilizacji witaminy A w technologii wzbogacania żywności, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 906, s. 87-99; https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/812/634
10
Kondratowicz-Pietruszka E., Ostasz L., Tataruch K., Kozera P., (2013), Fizykochemiczne przemiany lipidów. Etap 2, Kondratowicz-Pietruszka E. (kier.), Kraków : Uniwersytet Ekonomiczny, 57 k.
1
@misc{UEK:2168316049,
author = "Kinga Tataruch",
title = "Mikroemulsje spożywcze",
booktitle = "Żywność dla przyszłości : materiały konferencji naukowej",
pages = "171",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2017",
isbn = "978-83-7717-265-0",
}
2
@misc{UEK:2168319599,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Lidia Ostasz and Kinga Tataruch and Małgorzata Kucia",
title = "Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego",
booktitle = "Materiały konferencji naukowej z cyklu "Towaroznawstwo w badaniach i praktyce" : abstrakty",
pages = "46",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
isbn = "978-83-949236-5-5",
}
3
@misc{UEK:2168315227,
author = "Kinga Tataruch",
title = "Mikroemulsyjne nośniki retinolu",
booktitle = "I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia",
pages = "88",
adress = "Toruń",
publisher = "Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu",
year = "2017",
isbn = "978-83-89063-60-1",
}
4
@misc{UEK:2168315225,
author = "Małgorzata Kucia and Kinga Tataruch",
title = "Bioaktywne mikroemulsje kosmetyczne na bazie oleju z palmy oleistej",
booktitle = "I Konferencja Chemia dla urody i zdrowia",
pages = "71",
adress = "Toruń",
publisher = "Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu",
year = "2017",
isbn = "978-83-89063-60-1",
}
5
@inbook{UEK:2168319213,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Lidia Ostasz and Kinga Tataruch and Małgorzata Kucia",
title = "Analiza dynamiki zmian oksydacyjnych olejów tłoczonych na zimno w efekcie naświetlania UV i ogrzewania konwencjonalnego",
booktitle = "Jakość i bezpieczeństwo żywności - analizy, trendy, wyzwania",
pages = "45-58",
adress = "Kraków",
publisher = "Polskie Towarzystwo Towaroznawcze",
year = "2017",
url = {https://konferencjatbp.uek.krakow.pl/images/TBP_Bezpieczenstwo.pdf},
isbn = "978-83-949236-4-8",
}
6
@inbook{UEK:2168315811,
author = "Kinga Tataruch",
title = "Mikroemulsje spożywcze",
booktitle = "Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN",
pages = "111-117",
adress = "Wrocław",
publisher = "Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu",
year = "2017",
issn = "2083-5531",
isbn = "978-83-7717-264-3",
}
7
@inbook{UEK:2168309077,
author = "Kinga Tataruch",
title = "Obtaining Stable Liposomal Formulations of Vitamin A for Practical Applications in Food Fortification Technology",
booktitle = "Selected Aspects of Food Quality",
pages = "73-81",
adress = "Radom",
publisher = "Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy",
year = "2016",
issn = "",
isbn = "978-83-7789-427-9 ; 978-83-7789-402-6",
}
8
@misc{UEK:2168292731,
author = "Kinga Tataruch and Anna Karewicz and Maria Nowakowska",
title = "Alginate-Hydroxypropylcellulose Microbeads for Retinol Encapsulation",
booktitle = "6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis : November 5-8, 2013, Prague, Czech Republic : Book of Abstract",
pages = "210",
adress = "Prague",
publisher = "Institute of Chemical Technology",
year = "2013",
url = {http://www.rafa2013.eu/pdf/BoA_RAFA_2013.pdf#page=186&view=Fit},
isbn = "978-80-7080-861-0",
}
9
@article{UEK:2168275993,
author = "Kinga Tataruch",
title = "Kapsułkowanie - metoda stabilizacji witaminy A w technologii wzbogacania żywności",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "906",
pages = "87-99",
year = "2013",
url = {https://zeszyty-naukowe.uek.krakow.pl/article/view/812/634},
}
10
@unpublished{UEK:2168288825,
author = "Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka and Lidia Ostasz and Kinga Tataruch and Piotr Kozera",
title = "Fizykochemiczne przemiany lipidów",
adress = "Kraków",
publisher = "Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie",
year = "2013",
}