Publications of the selected author
1

Title:
Wpływ procesów mikrobiologicznych na jakość margaryn przechowywanych w różnych warunkach
Source:
Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991 - Olsztyn: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1991, s. 49. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168345976
varia
2

Title:
Wpływ dodatku witamin na wartość odżywczą i trwałość olejów jadalnych
Source:
Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991 - Olsztyn: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1991, s. 12. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168345974
varia
3

Title:
Investigation of Quality Changes in Milk Margarine During Storage
Source:
Quality - Key to Progress and Welfare : IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań - Poland, September 20-22 1990 : Abstracts / Institute of Commodity Science Academy of Economics in Poznań - Poznań: Academy of Economics, 1990, s. 54. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168285021
varia
4

Conference:
XIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN "Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności", Szczecin, Polska, od 1988-06-28 do 1988-06-29
Title:
Ważkość cech jakości w ocenie stabilności oleju sojowego
Source:
Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności : streszczenia doniesień : XIX Sesja Naukowa : Szczecin 1988 / [red. Halina Siwicka] - Szczecin: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1988, s. 214. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168345964
varia
5

Title:
Badania nad zabezpieczeniem jakości i przedłużeniem trwałości tłuszczów jadalnych
Source:
Zmiany jakości produktów rynkowych w sferze poprodukcyjnej : referaty i streszczenia doniesień : konferencja naukowa Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, Trzemeśnia, 11-12 listopada 1988 / [kom. red. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS, Krzesław STOKŁOSA, Danuta SYBISTOWICZ] - [b.m.]: Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, 1988, s. 26. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168263182
varia
See main document
6

Title:
Próba zastosowania równania Arrheniusa w ocenie reaktywności oleju sojowego
Source:
Jakość, jej uwarunkowania i ocena : streszczenia referatów plenarnych i doniesień : [konferencja naukowa] Poznań 22-23 września 1987 - Poznań: Instytut Towaroznawstwa Akademii Ekonomicznej w Poznaniu ; Katedra Towaroznawstwa Wyższej Szkoły Gospodarki Narodowej w Warnie, 1987, s. 25. - Dostępne tylko streszczenia
Nr:
2168255688
varia
7

Title:
Wpływ procesu technologicznego na kształtowanie barwy oleju sojowego
Source:
Sterowanie procesami technologicznymi w przemyśle spożywczym : XVI Sesja Naukowa, Wrocław 26-27 czerwiec 1985 - Wrocław: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1985, s. 203. - Dostępne tylko streszczenie
Nr:
2168346594
varia
1
Wpływ procesów mikrobiologicznych na jakość margaryn przechowywanych w różnych warunkach / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991. - Olsztyn: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1991. - S. 49. - Dostępne tylko streszczenie
2
Wpływ dodatku witamin na wartość odżywczą i trwałość olejów jadalnych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991. - Olsztyn: Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1991. - S. 12. - Dostępne tylko streszczenie
3
Investigation of Quality Changes in Milk Margarine During Storage / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Quality - Key to Progress and Welfare : IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań - Poland, September 20-22 1990 : Abstracts / Institute of Commodity Science Academy of Economics in Poznań. - Poznań : Academy of Economics, 1990. - S. 54. - Dostępne tylko streszczenie
4
Ważkość cech jakości w ocenie stabilności oleju sojowego / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Krzesław STOKŁOSA // W: Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności : streszczenia doniesień : XIX Sesja Naukowa : Szczecin 1988 / [red. Halina Siwicka]. - Szczecin : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1988. - S. 214. - Dostępne tylko streszczenie
5
Badania nad zabezpieczeniem jakości i przedłużeniem trwałości tłuszczów jadalnych / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Zmiany jakości produktów rynkowych w sferze poprodukcyjnej : referaty i streszczenia doniesień : konferencja naukowa Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, Trzemeśnia, 11-12 listopada 1988 / [kom. red. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS, Krzesław STOKŁOSA, Danuta SYBISTOWICZ]. - [b.m.] : Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, 1988. - S. 26. - Dostępne tylko streszczenie
6
Próba zastosowania równania Arrheniusa w ocenie reaktywności oleju sojowego / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // W: Jakość, jej uwarunkowania i ocena : streszczenia referatów plenarnych i doniesień : [konferencja naukowa] Poznań 22-23 września 1987. - Poznań : Instytut Towaroznawstwa Akademii Ekonomicznej w Poznaniu ; Katedra Towaroznawstwa Wyższej Szkoły Gospodarki Narodowej w Warnie, 1987. - S. 25. - Dostępne tylko streszczenia
7
Wpływ procesu technologicznego na kształtowanie barwy oleju sojowego / M. CZECHOWSKA-LISZKA // W: Sterowanie procesami technologicznymi w przemyśle spożywczym : XVI Sesja Naukowa, Wrocław 26-27 czerwiec 1985. - Wrocław : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, 1985. - S. 203. - Dostępne tylko streszczenie
1
Czechowska-Liszka M., (1991), Wpływ procesów mikrobiologicznych na jakość margaryn przechowywanych w różnych warunkach. [W:] Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991, Olsztyn : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, s. 49.
2
Czechowska-Liszka M., (1991), Wpływ dodatku witamin na wartość odżywczą i trwałość olejów jadalnych. [W:] Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991, Olsztyn : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, s. 12.
3
Czechowska-Liszka M., (1990), Investigation of Quality Changes in Milk Margarine During Storage. [W:] Commodity Science Academy of Economics in Poznań (red.), Quality - Key to Progress and Welfare : IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań - Poland, September 20-22 1990 : Abstracts, Poznań : Academy of Economics, s. 54.
4
Czechowska-Liszka M., Stokłosa K., (1988), Ważkość cech jakości w ocenie stabilności oleju sojowego. [W:] Siwicka H. (red.), Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności : streszczenia doniesień : XIX Sesja Naukowa : Szczecin 1988, Szczecin : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, s. 214.
5
Czechowska-Liszka M., (1988), Badania nad zabezpieczeniem jakości i przedłużeniem trwałości tłuszczów jadalnych. [W:] Krełowska-Kułas M., Stokłosa K., Sybistowicz D. (red.), Zmiany jakości produktów rynkowych w sferze poprodukcyjnej : referaty i streszczenia doniesień : konferencja naukowa Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, Trzemeśnia, 11-12 listopada 1988, [b.m.] : Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, s. 26.
6
Czechowska-Liszka M., (1987), Próba zastosowania równania Arrheniusa w ocenie reaktywności oleju sojowego. [W:] Jakość, jej uwarunkowania i ocena : streszczenia referatów plenarnych i doniesień : [konferencja naukowa] Poznań 22-23 września 1987, Poznań : Instytut Towaroznawstwa Akademii Ekonomicznej w Poznaniu : Katedra Towaroznawstwa Wyższej Szkoły Gospodarki Narodowej w Warnie, s. 25.
7
Czechowska-Liszka M., (1985), Wpływ procesu technologicznego na kształtowanie barwy oleju sojowego. [W:] Sterowanie procesami technologicznymi w przemyśle spożywczym : XVI Sesja Naukowa, Wrocław 26-27 czerwiec 1985, Wrocław : Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk, s. 203.
1
@misc{UEK:2168345976,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ procesów mikrobiologicznych na jakość margaryn przechowywanych w różnych warunkach",
booktitle = "Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991",
pages = "49",
adress = "Olsztyn",
publisher = "Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk",
year = "1991",
}
2
@misc{UEK:2168345974,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ dodatku witamin na wartość odżywczą i trwałość olejów jadalnych",
booktitle = "Procesy technologiczne a wartość odżywcza żywności : materiały XXII Sesji Naukowej [Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN], Olsztyn wrzesień 1991",
pages = "12",
adress = "Olsztyn",
publisher = "Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk",
year = "1991",
}
3
@misc{UEK:2168285021,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Investigation of Quality Changes in Milk Margarine During Storage",
booktitle = "Quality - Key to Progress and Welfare : IIIrd International Commodity Science Conference, Poznań - Poland, September 20-22 1990 : Abstracts",
pages = "54",
adress = "Poznań",
publisher = "Academy of Economics",
year = "1990",
}
4
@misc{UEK:2168345964,
author = "Maria Czechowska-Liszka and Krzesław Stokłosa",
title = "Ważkość cech jakości w ocenie stabilności oleju sojowego",
booktitle = "Postępy technologii w rozwoju produkcji żywności : streszczenia doniesień : XIX Sesja Naukowa : Szczecin 1988",
pages = "214",
adress = "Szczecin",
publisher = "Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk",
year = "1988",
}
5
@misc{UEK:2168263182,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad zabezpieczeniem jakości i przedłużeniem trwałości tłuszczów jadalnych",
booktitle = "Zmiany jakości produktów rynkowych w sferze poprodukcyjnej : referaty i streszczenia doniesień : konferencja naukowa Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego, Trzemeśnia, 11-12 listopada 1988",
pages = "26",
adress = "b.m.",
publisher = "Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego",
year = "1988",
}
6
@misc{UEK:2168255688,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Próba zastosowania równania Arrheniusa w ocenie reaktywności oleju sojowego",
booktitle = "Jakość, jej uwarunkowania i ocena : streszczenia referatów plenarnych i doniesień : [konferencja naukowa] Poznań 22-23 września 1987",
pages = "25",
adress = "Poznań",
publisher = "Instytut Towaroznawstwa Akademii Ekonomicznej w Poznaniu ; Katedra Towaroznawstwa Wyższej Szkoły Gospodarki Narodowej w Warnie",
year = "1987",
}
7
@misc{UEK:2168346594,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ procesu technologicznego na kształtowanie barwy oleju sojowego",
booktitle = "Sterowanie procesami technologicznymi w przemyśle spożywczym : XVI Sesja Naukowa, Wrocław 26-27 czerwiec 1985",
pages = "203",
adress = "Wrocław",
publisher = "Komitet Technologii i Chemii Żywności Polskiej Akademii Nauk",
year = "1985",
}
Nauka logo
Granty logo
Ministerstwo Edukacji i Nauki
Polska Bibliografia Naukowa
ORCID