Publications of the selected author

1

Title:
Badanie nad jakością wybranych olejów jadalnych oraz szybkością ich starzenia w warunkach modelowych w zależności od rodzaju materiału opakowaniowego = Studies on the Quality of Selected Edible Oils and Their Ageing Rate, Depending on the Type of Packaging Material
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS]. - nr 526 (1999) , s. 11-19. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168259594
article
See main document
2

Title:
Jakość żywieniowa tłuszczów roślinnych i zwierzęcych = Nutritional Value of Plant and Animal Fats
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS]. - nr 520 (1999) , s. 32-41. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168242322
article
See main document
3

Title:
Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryny produkcji krajowej = Investigation of Quality of Selected Types of Margarines of Polish Make
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 462 (1995) , s. 49-53. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168241054
article
See main document
4

Title:
Badania nad jakością wybranych rodzajów śniadaniowych margaryn krajowych i zagranicznych = Studies on the Quality of Selected Types of Home-Made and Foreign Breakfast Margarine
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 449 (1994) , s. 45-56. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168243556
article
See main document
5

Title:
Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych i warunków przechowywania na zmiany wybranych wskaźników jakości margaryny mlecznej = Effect of the Unit Package Type and Storing Conditions on the Changes in the Selected Quality Coefficients of Milk Margarine
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 396 (1993) , s. 33-40. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168248170
article
See main document
6

Title:
Wodoronadtlenki jako katalizatory przemian zachodzących w olejach jadalnych = Hydroperoxides as the Catalysts of the Changes in Edible Oils
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 386 (1992) , s. 69-77. - Summ., rez. - Bibliogr.
Nr:
2168245686
article
See main document
7

Title:
Próba określania ważkości cech jakości oleju sojowego = Attempt at the Determination of the Importance of Soybean Oil Quality Factors
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 344 (1991) , s. 101-109. - Rez., summ. - Bibliogr.
Nr:
2168245724
article
See main document
8

Title:
Badania współzależności liczby nadtlenkowej i sensorycznego wskaźnika jakości całkowitej oleju sojowego = Studies on the Correlation Between the Peroxide Value and the Sensory Factor of Soybean Oil Overall Quality
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 321 (1990) , s. 43-56. - Rez., summ. - Bibliogr.
Nr:
2168246174
article
See main document
9

Title:
Jakość surowca, proces technologiczny oraz skład chemiczny tłuszczów jadalnych jako czynniki warunkujące trwałość gotowego produktu - na podstawie danych literaturowych = Quality of Raw Material, Technological Process and Chemical Composition of Edible Fat as the Factors Determining the Stability of a Finished Product on the Basis of the Literature
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 287 (1989) , s. 33-42. - Rez., summ. - Bibliogr.
Nr:
2168248658
article
See main document
10

Title:
Badania nad wpływem promieniowania ultrafioletowego i podczerwonego na szybkość starzenia się oleju sojowego = Studies on the effect of ultra-violet and ultra-red radiation on soybean oil deterioration
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Mieczysław SKRZYPEK]. - nr 276 (1988) , s. 187-200. - Summ., rez. - Bibliogr.
Access mode:
Nr:
2168249160
article
See main document
11

Title:
Krytyczna ocena metody termostatowej w badaniach nad stabilnością tłuszczów jadalnych = A critical evaluation of the thermostatic method in studies on edible fats stability
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Alicja MIŁKOWSKA]. - nr 275 (1988) , s. 53-65. - Summ., rez.
Access mode:
Nr:
2168248936
article
See main document
12

Title:
Kinetyczne metody oceny stabilności towarów rynkowych
Source:
Towaroznawstwo : problemy jakości (1988) , s. 5-21 - Bibliogr.
Nr:
2168345982
article
13

Title:
Badania nad szybkością przebiegu procesów oksydacyjnych w oleju sojowym = Studies on the Rate of Oxidative Processes in Soybean Oils
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Seria 1. - nr 149 (1986) , s. s. 72-77. - Tytuł numeru: Prace z zakresu towaroznawstwa i chemii
Nr:
2168323527
article
1
Badanie nad jakością wybranych olejów jadalnych oraz szybkością ich starzenia w warunkach modelowych w zależności od rodzaju materiału opakowaniowego = Studies on the Quality of Selected Edible Oils and Their Ageing Rate, Depending on the Type of Packaging Material / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS]. - nr 526 (1999), s. 11-19. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
2
Jakość żywieniowa tłuszczów roślinnych i zwierzęcych = Nutritional Value of Plant and Animal Fats / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Maria KREŁOWSKA-KUŁAS]. - nr 520 (1999), s. 32-41. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
3
Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryny produkcji krajowej = Investigation of Quality of Selected Types of Margarines of Polish Make / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 462 (1995), s. 49-53. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
4
Badania nad jakością wybranych rodzajów śniadaniowych margaryn krajowych i zagranicznych = Studies on the Quality of Selected Types of Home-Made and Foreign Breakfast Margarine / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Helena MIKUŁOWSKABadania nad jakością wybranych rodzajów śniadaniowych margaryn krajowych i zagranicznych = Studies on the Quality of Selected Types of Home-Made and Foreign Breakfast Margarine / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Helena MIKUŁOWSKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 449 (1994), s. 45-56nr 449 (1994), s. 45-56. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-79440208-7944
5
Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych i warunków przechowywania na zmiany wybranych wskaźników jakości margaryny mlecznej = Effect of the Unit Package Type and Storing Conditions on the Changes in the Selected Quality Coefficients of Milk Margarine / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 396 (1993), s. 33-40. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
6
Wodoronadtlenki jako katalizatory przemian zachodzących w olejach jadalnych = Hydroperoxides as the Catalysts of the Changes in Edible Oils / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 386 (1992), s. 69-77. - Summ., rez. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
7
Próba określania ważkości cech jakości oleju sojowego = Attempt at the Determination of the Importance of Soybean Oil Quality Factors / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Elżbieta KONDRATOWICZPróba określania ważkości cech jakości oleju sojowego = Attempt at the Determination of the Importance of Soybean Oil Quality Factors / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Elżbieta KONDRATOWICZ // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 344 (1991), s. 101-109nr 344 (1991), s. 101-109. - Rez., summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-79440208-7944
8
Badania współzależności liczby nadtlenkowej i sensorycznego wskaźnika jakości całkowitej oleju sojowego = Studies on the Correlation Between the Peroxide Value and the Sensory Factor of Soybean Oil Overall Quality / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 321 (1990), s. 43-56. - Rez., summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
9
Jakość surowca, proces technologiczny oraz skład chemiczny tłuszczów jadalnych jako czynniki warunkujące trwałość gotowego produktu - na podstawie danych literaturowych = Quality of Raw Material, Technological Process and Chemical Composition of Edible Fat as the Factors Determining the Stability of a Finished Product on the Basis of the Literature / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Marian CICHOŃ]. - nr 287 (1989), s. 33-42. - Rez., summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
10
Badania nad wpływem promieniowania ultrafioletowego i podczerwonego na szybkość starzenia się oleju sojowego = Studies on the effect of ultra-violet and ultra-red radiation on soybean oil deterioration / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Mieczysław SKRZYPEK]. - nr 276 (1988), s. 187-200. - Summ., rez. - Bibliogr. - ISSN 0208-7944
11
Krytyczna ocena metody termostatowej w badaniach nad stabilnością tłuszczów jadalnych = A critical evaluation of the thermostatic method in studies on edible fats stability / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Elżbieta KONDRATOWICZ, Krzesław STOKŁOSAKrytyczna ocena metody termostatowej w badaniach nad stabilnością tłuszczów jadalnych = A critical evaluation of the thermostatic method in studies on edible fats stability / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Elżbieta KONDRATOWICZ, Krzesław STOKŁOSAKrytyczna ocena metody termostatowej w badaniach nad stabilnością tłuszczów jadalnych = A critical evaluation of the thermostatic method in studies on edible fats stability / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Elżbieta KONDRATOWICZ, Krzesław STOKŁOSA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Alicja MIŁKOWSKA]Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Alicja MIŁKOWSKA]Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Alicja MIŁKOWSKA]. - nr 275 (1988), s. 53-65nr 275 (1988), s. 53-65nr 275 (1988), s. 53-65. - Summ., rez. - ISSN 0208-79440208-79440208-7944
12
Kinetyczne metody oceny stabilności towarów rynkowych / Krzesław STOKŁOSA, Tadeusz STANISZ, Edward SMAGA, Elżbieta KONDRATOWICZ, Maria CZECHOWSKA-LISZKAKinetyczne metody oceny stabilności towarów rynkowych / Krzesław STOKŁOSA, Tadeusz STANISZ, Edward SMAGA, Elżbieta KONDRATOWICZ, Maria CZECHOWSKA-LISZKAKinetyczne metody oceny stabilności towarów rynkowych / Krzesław STOKŁOSA, Tadeusz STANISZ, Edward SMAGA, Elżbieta KONDRATOWICZ, Maria CZECHOWSKA-LISZKAKinetyczne metody oceny stabilności towarów rynkowych / Krzesław STOKŁOSA, Tadeusz STANISZ, Edward SMAGA, Elżbieta KONDRATOWICZ, Maria CZECHOWSKA-LISZKAKinetyczne metody oceny stabilności towarów rynkowych / Krzesław STOKŁOSA, Tadeusz STANISZ, Edward SMAGA, Elżbieta KONDRATOWICZ, Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Towaroznawstwo : problemy jakościTowaroznawstwo : problemy jakościTowaroznawstwo : problemy jakościTowaroznawstwo : problemy jakościTowaroznawstwo : problemy jakości. - (1988), s. 5-21 (1988), s. 5-21 (1988), s. 5-21 (1988), s. 5-21 (1988), s. 5-21. - Bibliogr.
13
Badania nad szybkością przebiegu procesów oksydacyjnych w oleju sojowym = Studies on the Rate of Oxidative Processes in Soybean Oils / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Seria 1. - nr 149 (1986), s. s. 72-77. - Summ.. - Tytuł numeru: Prace z zakresu towaroznawstwa i chemii. - ISSN 0208-4902
1
Czechowska-Liszka M., (1999), Badanie nad jakością wybranych olejów jadalnych oraz szybkością ich starzenia w warunkach modelowych w zależności od rodzaju materiału opakowaniowego, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 526, s. 11-19.
2
Czechowska-Liszka M., (1999), Jakość żywieniowa tłuszczów roślinnych i zwierzęcych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 520, s. 32-41.
3
Czechowska-Liszka M., (1995), Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryny produkcji krajowej, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 462, s. 49-53.
4
Czechowska-Liszka M., Mikułowska H., (1994), Badania nad jakością wybranych rodzajów śniadaniowych margaryn krajowych i zagranicznych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 449, s. 45-56.
5
Czechowska-Liszka M., (1993), Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych i warunków przechowywania na zmiany wybranych wskaźników jakości margaryny mlecznej, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 396, s. 33-40.
6
Czechowska-Liszka M., (1992), Wodoronadtlenki jako katalizatory przemian zachodzących w olejach jadalnych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 386, s. 69-77.
7
Czechowska-Liszka M., Kondratowicz E., (1991), Próba określania ważkości cech jakości oleju sojowego, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 344, s. 101-109.
8
Czechowska-Liszka M., (1990), Badania współzależności liczby nadtlenkowej i sensorycznego wskaźnika jakości całkowitej oleju sojowego, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 321, s. 43-56.
9
Czechowska-Liszka M., (1989), Jakość surowca, proces technologiczny oraz skład chemiczny tłuszczów jadalnych jako czynniki warunkujące trwałość gotowego produktu - na podstawie danych literaturowych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 287, s. 33-42.
10
Czechowska-Liszka M., (1988), Badania nad wpływem promieniowania ultrafioletowego i podczerwonego na szybkość starzenia się oleju sojowego, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 276, s. 187-200.
11
Czechowska-Liszka M., Kondratowicz E., Stokłosa K., (1988), Krytyczna ocena metody termostatowej w badaniach nad stabilnością tłuszczów jadalnych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 275, s. 53-65.
12
Stokłosa K., Stanisz T., Smaga E., Kondratowicz E., Czechowska-Liszka M., (1988), Kinetyczne metody oceny stabilności towarów rynkowych, "Towaroznawstwo : problemy jakości", s. 5-21.
13
Czechowska-Liszka M., (1986), Badania nad szybkością przebiegu procesów oksydacyjnych w oleju sojowym, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Seria 1", nr 149, s. s. 72-77.
1
@article{artUEK:2168259594,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie nad jakością wybranych olejów jadalnych oraz szybkością ich starzenia w warunkach modelowych w zależności od rodzaju materiału opakowaniowego",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "526",
pages = "11-19",
year = "1999",
}
2
@article{artUEK:2168242322,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Jakość żywieniowa tłuszczów roślinnych i zwierzęcych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "520",
pages = "32-41",
year = "1999",
}
3
@article{artUEK:2168241054,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad jakością wybranych rodzajów margaryny produkcji krajowej",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "462",
pages = "49-53",
year = "1995",
}
4
@article{artUEK:2168243556,
author = "Maria Czechowska-Liszka and Helena Mikułowska",
title = "Badania nad jakością wybranych rodzajów śniadaniowych margaryn krajowych i zagranicznych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "449",
pages = "45-56",
year = "1994",
}
5
@article{artUEK:2168248170,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wpływ rodzaju opakowań jednostkowych i warunków przechowywania na zmiany wybranych wskaźników jakości margaryny mlecznej",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "396",
pages = "33-40",
year = "1993",
}
6
@article{artUEK:2168245686,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Wodoronadtlenki jako katalizatory przemian zachodzących w olejach jadalnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "386",
pages = "69-77",
year = "1992",
}
7
@article{artUEK:2168245724,
author = "Maria Czechowska-Liszka and Elżbieta Kondratowicz",
title = "Próba określania ważkości cech jakości oleju sojowego",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "344",
pages = "101-109",
year = "1991",
}
8
@article{artUEK:2168246174,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania współzależności liczby nadtlenkowej i sensorycznego wskaźnika jakości całkowitej oleju sojowego",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "321",
pages = "43-56",
year = "1990",
}
9
@article{artUEK:2168248658,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Jakość surowca, proces technologiczny oraz skład chemiczny tłuszczów jadalnych jako czynniki warunkujące trwałość gotowego produktu - na podstawie danych literaturowych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "287",
pages = "33-42",
year = "1989",
}
10
@article{artUEK:2168249160,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad wpływem promieniowania ultrafioletowego i podczerwonego na szybkość starzenia się oleju sojowego",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "276",
pages = "187-200",
year = "1988",
url = {},
}
11
@article{artUEK:2168248936,
author = "Maria Czechowska-Liszka and Elżbieta Kondratowicz and Krzesław Stokłosa",
title = "Krytyczna ocena metody termostatowej w badaniach nad stabilnością tłuszczów jadalnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "275",
pages = "53-65",
year = "1988",
url = {},
}
12
@article{artUEK:2168345982,
author = "Krzesław Stokłosa and Tadeusz Stanisz and Edward Smaga and Elżbieta Kondratowicz and Maria Czechowska-Liszka",
title = "Kinetyczne metody oceny stabilności towarów rynkowych",
journal = "Towaroznawstwo : problemy jakości",
pages = "5-21",
year = "1988",
}
13
@article{artUEK:2168323527,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania nad szybkością przebiegu procesów oksydacyjnych w oleju sojowym",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Seria 1",
number = "149",
pages = "s. 72-77",
adress = "",
year = "1986",
}