Publications of the selected author

1

Title:
Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych = Studies on Consumer Preference Regarding Cottage Cheese and Rennet Cheese
Source:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 834 (2009) , s. 55-68. - Summ. - Bibliogr.
Access mode:
Ministerial journal list:
b 6.00 pkt
Nr:
2165631907
article
See main document
2

Author:
Maria Czechowska-Liszka , Katarzyna Sobik
Title:
Jakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia = The Quality of Mineral Waters and Consumer Preferences Regarding Their Consumption
Source:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 781 (2008) , s. 47-60. - Summ. - Bibliogr.
Access mode:
Ministerial journal list:
b 6.00 pkt
Nr:
50691
article
See main document
3

Title:
Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w handlu detalicznym na terenie Krakowa = The Quality of Rennet Maturing Cheeses Available at Retail Stores in Cracow
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 743 (2007) , s. 135-147. - Summ. - Bibliogr.
Access mode:
Ministerial journal list:
b 6.00 pkt
Nr:
51111
article
See main document
4

Title:
Jakość olejów jadalnych dostarczanych na rynek krajowy przez Zakłady Tłuszczowe "Bielmar" w Bielsku Białej = The Quality of Edible Oils Brought on the Domestic Market by the Fat Production Plant "Bielmar" in Bielsko-Biała
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 705 (2006) , s. 37-44. - Summ. - Bibliogr.
Access mode:
Nr:
52074
article
See main document
5

Title:
Badanie i ocena jakości różnych rodzajów masła dostępnego na rynku = Testing and Assessing the Quality of Various Butters Available on the Market
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 678 (2005) , s. 177-187. - Summ. - Bibliogr.
Access mode:
Nr:
52602
article
See main document
6

Title:
Kinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych = Kinetic Evaluation of Changes in the Quality of Soybean Oil Subjected to Accelerated Oxidation
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Andrzej S. GAJEWSKI]. - nr 620 (2003) , s. 75-83. - Summ. - Bibliogr.
Nr:
2168221092
article
See main document
7

Title:
Badanie i ocena jakości dostępnych na rynku olejów jadalnych = Testing and Assessing the Quality of Edible Oils Available on the Market
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 623 (2003) , s. 55-62. - Summ. - Bibliogr.
Access mode:
Nr:
2168222538
article
See main document
8

Title:
Badanie jakości margaryny śniadaniowej różnych typów = Testing the Quality of Various Sorts of Breakfast Margarine
Source:
Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 583 (2002) , s. 49-55. - Summ. - Bibliogr.
Access mode:
Nr:
2168225706
article
See main document
1
Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych = Studies on Consumer Preference Regarding Cottage Cheese and Rennet Cheese / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 834 (2009), s. 55-68. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://bazekon.uek.krakow.pl/168890975. - ISSN 1898-6447
2
Jakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia = The Quality of Mineral Waters and Consumer Preferences Regarding Their Consumption / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Katarzyna SobikJakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia = The Quality of Mineral Waters and Consumer Preferences Regarding Their Consumption / Maria CZECHOWSKA-LISZKA, Katarzyna Sobik // Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 781 (2008), s. 47-60nr 781 (2008), s. 47-60. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://bazekon.uek.krakow.pl/162022489. - ISSN 1898-64471898-6447
3
Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w handlu detalicznym na terenie Krakowa = The Quality of Rennet Maturing Cheeses Available at Retail Stores in Cracow / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 743 (2007), s. 135-147. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://bazekon.uek.krakow.pl/137806552. - ISSN 0208-7944
4
Jakość olejów jadalnych dostarczanych na rynek krajowy przez Zakłady Tłuszczowe "Bielmar" w Bielsku Białej = The Quality of Edible Oils Brought on the Domestic Market by the Fat Production Plant "Bielmar" in Bielsko-Biała / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 705 (2006), s. 37-44. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://bazekon.uek.krakow.pl/135833643. - ISSN 0208-7944
5
Badanie i ocena jakości różnych rodzajów masła dostępnego na rynku = Testing and Assessing the Quality of Various Butters Available on the Market / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 678 (2005), s. 177-187. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://bazekon.uek.krakow.pl/93606429. - ISSN 0208-7944
6
Kinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych = Kinetic Evaluation of Changes in the Quality of Soybean Oil Subjected to Accelerated Oxidation / Lidia OSTASZ, Maria CZECHOWSKA-LISZKAKinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych = Kinetic Evaluation of Changes in the Quality of Soybean Oil Subjected to Accelerated Oxidation / Lidia OSTASZ, Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Andrzej S. GAJEWSKI]Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Andrzej S. GAJEWSKI]. - nr 620 (2003), s. 75-83nr 620 (2003), s. 75-83. - Summ. - Bibliogr. - ISSN 0208-79440208-7944
7
Badanie i ocena jakości dostępnych na rynku olejów jadalnych = Testing and Assessing the Quality of Edible Oils Available on the Market / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 623 (2003), s. 55-62. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://bazekon.uek.krakow.pl/40016. - ISSN 0208-7944
8
Badanie jakości margaryny śniadaniowej różnych typów = Testing the Quality of Various Sorts of Breakfast Margarine / Maria CZECHOWSKA-LISZKA // Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie / [red. nauk. Zofia CICHOŃ]. - nr 583 (2002), s. 49-55. - Summ. - Bibliogr. - Pełny tekst: https://bazekon.uek.krakow.pl/15061. - ISSN 0208-7944
1
Czechowska-Liszka M., (2009), Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 834, s. 55-68; https://bazekon.uek.krakow.pl/168890975
2
Czechowska-Liszka M., Sobik K., (2008), Jakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia, "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie", nr 781, s. 47-60; https://bazekon.uek.krakow.pl/162022489
3
Czechowska-Liszka M., (2007), Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w handlu detalicznym na terenie Krakowa, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 743, s. 135-147; https://bazekon.uek.krakow.pl/137806552
4
Czechowska-Liszka M., (2006), Jakość olejów jadalnych dostarczanych na rynek krajowy przez Zakłady Tłuszczowe "Bielmar" w Bielsku Białej, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 705, s. 37-44; https://bazekon.uek.krakow.pl/135833643
5
Czechowska-Liszka M., (2005), Badanie i ocena jakości różnych rodzajów masła dostępnego na rynku, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 678, s. 177-187; https://bazekon.uek.krakow.pl/93606429
6
Ostasz L., Czechowska-Liszka M., (2003), Kinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 620, s. 75-83.
7
Czechowska-Liszka M., (2003), Badanie i ocena jakości dostępnych na rynku olejów jadalnych, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 623, s. 55-62; https://bazekon.uek.krakow.pl/40016
8
Czechowska-Liszka M., (2002), Badanie jakości margaryny śniadaniowej różnych typów, "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie", nr 583, s. 49-55; https://bazekon.uek.krakow.pl/15061
1
@article{artUEK:2165631907,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badania preferencji konsumenckich dotyczących spożywania serów twarogowych i podpuszczkowych",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "834",
pages = "55-68",
year = "2009",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/168890975},
}
2
@article{artUEK:50691,
author = "Maria Czechowska-Liszka and Katarzyna Sobik",
title = "Jakość wód mineralnych na polskim rynku i preferencje konsumenckie dotyczące ich spożycia",
journal = "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie",
number = "781",
pages = "47-60",
year = "2008",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/162022489},
}
3
@article{artUEK:51111,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych w handlu detalicznym na terenie Krakowa",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "743",
pages = "135-147",
year = "2007",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/137806552},
}
4
@article{artUEK:52074,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Jakość olejów jadalnych dostarczanych na rynek krajowy przez Zakłady Tłuszczowe Bielmar w Bielsku Białej",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "705",
pages = "37-44",
year = "2006",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/135833643},
}
5
@article{artUEK:52602,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie i ocena jakości różnych rodzajów masła dostępnego na rynku",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "678",
pages = "177-187",
year = "2005",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/93606429},
}
6
@article{artUEK:2168221092,
author = "Lidia Ostasz and Maria Czechowska-Liszka",
title = "Kinetyczna ocena zmian jakości oleju sojowego poddanego utlenianiu w warunkach przyspieszonych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "620",
pages = "75-83",
year = "2003",
}
7
@article{artUEK:2168222538,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie i ocena jakości dostępnych na rynku olejów jadalnych",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "623",
pages = "55-62",
year = "2003",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/40016},
}
8
@article{artUEK:2168225706,
author = "Maria Czechowska-Liszka",
title = "Badanie jakości margaryny śniadaniowej różnych typów",
journal = "Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie",
number = "583",
pages = "49-55",
year = "2002",
url = {https://bazekon.uek.krakow.pl/15061},
}