Publications of the selected author

1

Title:
Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2011, s. 13-21 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/9/Magazyn
Nr:
2168228570
chapter in unpublished scientific work
See main document
2

Title:
Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2011, s. 3-12 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/9/Magazyn
Nr:
2168228566
chapter in unpublished scientific work
See main document
3

Title:
Modelowanie właściwości węgla aktywnego o różnej geometrii ziaren w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną = Modelling of Active Carbon Properties with Different form Particles by Steam Reaction
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2010, s. 3-12. - Summ., streszcz - Bibliogr.
Signature:
NP-882/8/Magazyn
Nr:
2168228634
chapter in unpublished scientific work
See main document
4

Title:
Wpływ warunków atmosferycznych na zmiany wskaźników jakościowych oraz fizykochemicznych oleju z orzechów włoskich
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2010, s. 13-21 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/8/Magazyn
Nr:
2168228636
chapter in unpublished scientific work
See main document
5

Title:
Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą syntetycznego krzemianu magnezu : porównanie efektów oczyszczania w zależności od ilości zastosowanego adsorbentu
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 7 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR2009, s. 3-17 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/7/Magazyn
Nr:
2168221958
chapter in unpublished scientific work
See main document
6

Title:
Zmiany fizykochemiczne zachodzące w wybranych olejach rafinowanych w czasie ogrzewania mikrofalowego o maksymalnej mocy
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2008, s. 16-34 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/6/Magazyn
Nr:
2164873785
chapter in unpublished scientific work
See main document
7

Title:
Wpływ fotooksydacji na stabilność oksydatywną BHT w wybranych olejach roślinnych
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2008, s. 35-48 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/6/Magazyn
Nr:
2164873810
chapter in unpublished scientific work
See main document
8

Title:
Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą modyfikowanych węgli aktywnych oraz syntetycznego krzemianu magnezu
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2008, s. 3-15 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/6/Magazyn
Nr:
2164873728
chapter in unpublished scientific work
See main document
9

Title:
Wpływ dodatku wody i roztworu witaminy c zawartej w olejach rafinowanych na ich zmiany jakościowe zachodzące pod wpływem ogrzewania mikrofalowego
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2007, s. 13-29 - Bibliogr.
Research program:
20/KChO/1/2007/S/381
Signature:
NP-882/5/Magazyn
Nr:
2168325267
chapter in unpublished scientific work
See main document
10

Title:
Adsorpcyjne oczyszczanie frytury rzepakowej w procesie dwuetapowym
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2007, s. 3-12 - Bibliogr.
Research program:
20/KChO/1/2007/S/381
Signature:
NP-882/5/Magazyn
Nr:
2168325261
chapter in unpublished scientific work
See main document
11

Title:
Wpływ obecności wody w olejach roślinnych na ich właściwości zmieniające się pod wpływem ogrzewania mikrofalowego oraz we frytkownicy
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2006, s. 3-17 - Bibliogr.
Research program:
54/KChiKP/2/2006/S/313
Signature:
NP-882/4/Magazyn
Nr:
2168325685
chapter in unpublished scientific work
See main document
12

Title:
Adsorpcyjne oczyszczanie utwardzonego oleju rzepakowego za pomocą modyfikowanego wodorotlenkiem potasu węgla aktywnego
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2006, s. 18-28 - Bibliogr.
Research program:
54/KChiKP/2/2006/S/313
Signature:
NP-882/4/Magazyn
Nr:
2168325687
chapter in unpublished scientific work
See main document
13

Title:
Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ2006, s. 29-38 - Bibliogr.
Research program:
54/KChiKP/2/2006/S/313
Signature:
NP-882/4/Magazyn
Nr:
2168325689
chapter in unpublished scientific work
See main document
14

Title:
Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2005, s. 3-20 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/3/Magazyn
Nr:
2168228656
chapter in unpublished scientific work
See main document
15

Title:
Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2005, s. 21-38 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/3/Magazyn
Nr:
2168228658
chapter in unpublished scientific work
See main document
16

Title:
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego wykorzystywanego do smażenia mrożonej żywności za pomocą krzemianu magnezu i węgla aktywnego utlenionego stężonym kwasem siarkowym
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2004, s. 3-38 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/2/Magazyn
Nr:
2168228650
chapter in unpublished scientific work
See main document
17

Title:
Adsorpcyjne oczyszczanie starzonego oleju roślinnego na różnych adsorbentach
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1] / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2003, s. 46-54 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/1/Magazyn
Nr:
2168228648
chapter in unpublished scientific work
See main document
18

Title:
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju rzepakowego na utlenionym perhydrolem węglu aktywnym oraz krzemianie magnezu
Source:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1] / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK2003, s. 28-45 - Bibliogr.
Signature:
NP-882/1/Magazyn
Nr:
2168228646
chapter in unpublished scientific work
See main document
19

Title:
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju roślinnego na utlenionym węglu aktywnym
Source:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3] / kier. tematu Bronisław BUCZEK ; zespół Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Agnieszka LEŚNIAK2002, s. 23-45. - Streszcz. - Bibliogr.
Signature:
NP-751/[3]/Magazyn
Nr:
2168228548
chapter in unpublished scientific work
See main document
20

Title:
Adsorpcyjne oczyszczanie oleju z produktów powstałych w procesie jego termicznej obróbki
Source:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK2001, s. 15-22. - Streszcz. - Bibliogr.
Signature:
NP-751/[2]/Magazyn
Nr:
2168228534
chapter in unpublished scientific work
See main document
21

Title:
Wpływ temperatury na mechanizm oksydacji olejów jadalnych
Source:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK2001, s. 8-14. - Streszcz. - Bibliogr.
Signature:
NP-751/[2]/Magazyn
Nr:
2168228532
chapter in unpublished scientific work
See main document
22

Title:
Oleje jadalne wykorzystywane w procesie smażenia
Source:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK2001, s. 1-7. - Streszcz. - Bibliogr.
Signature:
NP-751/[2]/Magazyn
Nr:
2168228530
chapter in unpublished scientific work
See main document
Unpublished documents:
1

Title:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3
Kierownik tematu:
Publisher address:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2005
Physical description:
61 k.: il.; 30 cm.
Notes:
Bibliogr. przy rozdz.
Research program:
20/KChiKP/1/2005/S/212
Signature:
NP-882/3/Magazyn
Nr:
2168228558
unpublished scientific work
See related chapters
2

Title:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2
Kierownik tematu:
Publisher address:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2004
Physical description:
84 k.: il.; 30 cm.
Notes:
Bibliogr. przy rozdz.
Research program:
46/KChiKP/1/2004/S/156
Signature:
NP-882/2/Magazyn
Nr:
2168228556
unpublished scientific work
See related chapters
3

Title:
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1]
Kierownik tematu:
Publisher address:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2003
Physical description:
54 k.: il.; 30 cm.
Notes:
Bibliogr. przy rozdz.
Research program:
22/KChiKP/2003/S
Signature:
NP-882/1/Magazyn
Nr:
2168228554
unpublished scientific work
See related chapters
4

Title:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3]
Kierownik tematu:
Publisher address:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2002
Physical description:
59 k.: il.; 30 cm
Notes:
Streszcz. w jęz. pol. przy rozdz., Bibliogr. przy rozdz.
Research program:
108/KChiKP/1/2002/S
Signature:
NP-751/[3]/Magazyn
Nr:
2168228536
unpublished scientific work
See related chapters
5

Title:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2]
Kierownik tematu:
Publisher address:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2001
Physical description:
22 k.: il.; 30 cm
Notes:
Streszcz. w jęz. pol. przy rozdz., Bibliogr. przy rozdz.
Research program:
25/KChiKP/1/2001/S
Signature:
NP-751/[2]/Magazyn
Nr:
2168228528
unpublished scientific work
See related chapters
6

Title:
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [1]
Kierownik tematu:
Publisher address:
Kraków: Akademia Ekonomiczna, 2000
Physical description:
41 k.: il.; 30 cm
Notes:
Bibliogr.
Research program:
90/KChiKP/1/2000/S
Signature:
NP-751/[1]/Magazyn
Nr:
2168228526
unpublished scientific work
1
Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej / Kinga NAWALANY, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2011), s. 13-21. - Bibliogr.
2
Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla / Bronisław BUCZEK, Piotr KOZERA // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2011), s. 3-12. - Bibliogr.
3
Modelowanie właściwości węgla aktywnego o różnej geometrii ziaren w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną = Modelling of Active Carbon Properties with Different form Particles by Steam Reaction / Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2010), s. 3-12. - Summ., streszcz. - Bibliogr.
4
Wpływ warunków atmosferycznych na zmiany wskaźników jakościowych oraz fizykochemicznych oleju z orzechów włoskich / Bronisław BUCZEK, Piotr KOZERA // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2010), s. 13-21. - Bibliogr.
5
Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą syntetycznego krzemianu magnezu : porównanie efektów oczyszczania w zależności od ilości zastosowanego adsorbentu / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 7 / kierownik projektu: Władysław KĘDZIOR. - (2009), s. 3-17. - Bibliogr.
6
Zmiany fizykochemiczne zachodzące w wybranych olejach rafinowanych w czasie ogrzewania mikrofalowego o maksymalnej mocy / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2008), s. 16-34. - Bibliogr.
7
Wpływ fotooksydacji na stabilność oksydatywną BHT w wybranych olejach roślinnych / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2008), s. 35-48. - Bibliogr.
8
Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą modyfikowanych węgli aktywnych oraz syntetycznego krzemianu magnezu / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2008), s. 3-15. - Bibliogr.
9
Wpływ dodatku wody i roztworu witaminy c zawartej w olejach rafinowanych na ich zmiany jakościowe zachodzące pod wpływem ogrzewania mikrofalowego / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2007), s. 13-29. - Bibliogr.
10
Adsorpcyjne oczyszczanie frytury rzepakowej w procesie dwuetapowym / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5 / kierownik projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2007), s. 3-12. - Bibliogr.
11
Wpływ obecności wody w olejach roślinnych na ich właściwości zmieniające się pod wpływem ogrzewania mikrofalowego oraz we frytkownicy / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2006), s. 3-17. - Bibliogr.
12
Adsorpcyjne oczyszczanie utwardzonego oleju rzepakowego za pomocą modyfikowanego wodorotlenkiem potasu węgla aktywnego / Bronisław BUCZEK, wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2006), s. 18-28. - Bibliogr.
13
Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego / Bronisław BUCZEK, Agnieszka LEŚNIAK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4 / kier. projektu: Andrzej CHOCHÓŁ. - (2006), s. 29-38. - Bibliogr.
14
Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2005), s. 3-20. - Bibliogr.
15
Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2005), s. 21-38. - Bibliogr.
16
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego wykorzystywanego do smażenia mrożonej żywności za pomocą krzemianu magnezu i węgla aktywnego utlenionego stężonym kwasem siarkowym / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2004), s. 3-38. - Bibliogr.
17
Adsorpcyjne oczyszczanie starzonego oleju roślinnego na różnych adsorbentach / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1] / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2003), s. 46-54. - Bibliogr.
18
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju rzepakowego na utlenionym perhydrolem węglu aktywnym oraz krzemianie magnezu / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1] / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - (2003), s. 28-45. - Bibliogr.
19
Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju roślinnego na utlenionym węglu aktywnym / Bronisław BUCZEK, Wojciech CHWIAŁKOWSKI // W: Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3] / kier. tematu Bronisław BUCZEK ; zespół Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Agnieszka LEŚNIAK. - (2002), s. 23-45. - Streszcz. - Bibliogr.
20
Adsorpcyjne oczyszczanie oleju z produktów powstałych w procesie jego termicznej obróbki / Bronisław BUCZEK // W: Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK. - (2001), s. 15-22. - Streszcz. - Bibliogr.
21
Wpływ temperatury na mechanizm oksydacji olejów jadalnych / Lidia OSTASZ, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Bronisław BUCZEK // W: Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK. - (2001), s. 8-14. - Streszcz. - Bibliogr.
22
Oleje jadalne wykorzystywane w procesie smażenia / Lidia OSTASZ, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Bronisław BUCZEK // W: Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK. - (2001), s. 1-7. - Streszcz. - Bibliogr.
23
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2005. - 61 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. przy rozdz.
24
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2 / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2004. - 84 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. przy rozdz.
25
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1] / kierownik projektu: Bronisław BUCZEK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2003. - 54 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr. przy rozdz.
26
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3] / kier. tematu Bronisław BUCZEK ; zespół Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA, Lidia OSTASZ, Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Agnieszka LEŚNIAK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2002. - 59 k. : il. ; 30 cm. - Streszcz. w jęz. pol. przy rozdz. - Bibliogr. przy rozdz.
27
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2] / kier. tematu Bronisław BUCZEK. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2001. - 22 k. : il. ; 30 cm. - Streszcz. w jęz. pol. przy rozdz. - Bibliogr. przy rozdz.
28
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [1] / kier. tematu Bronisław BUCZEK ; Bronisław BUCZEK, Lidia OSTASZ, Elżbieta KONDRATOWICZ-PIETRUSZKA. - Kraków : Akademia Ekonomiczna, 2000. - 41 k. : il. ; 30 cm. - Bibliogr.
1
Nawalany K., Buczek B., (2011), Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9, s. 13-21.
2
Buczek B., Kozera P., (2011), Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9, s. 3-12.
3
Buczek B., (2010), Modelowanie właściwości węgla aktywnego o różnej geometrii ziaren w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8, s. 3-12.
4
Buczek B., Kozera P., (2010), Wpływ warunków atmosferycznych na zmiany wskaźników jakościowych oraz fizykochemicznych oleju z orzechów włoskich. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8, s. 13-21.
5
Buczek B., Chwiałkowski W., (2009), Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą syntetycznego krzemianu magnezu : porównanie efektów oczyszczania w zależności od ilości zastosowanego adsorbentu. [W:] Kędzior W. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 7, s. 3-17.
6
Ostasz L., Buczek B., (2008), Zmiany fizykochemiczne zachodzące w wybranych olejach rafinowanych w czasie ogrzewania mikrofalowego o maksymalnej mocy. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6, s. 16-34.
7
Buczek B., Leśniak A., (2008), Wpływ fotooksydacji na stabilność oksydatywną BHT w wybranych olejach roślinnych. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6, s. 35-48.
8
Buczek B., Chwiałkowski W., (2008), Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą modyfikowanych węgli aktywnych oraz syntetycznego krzemianu magnezu. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6, s. 3-15.
9
Ostasz L., Buczek B., (2007), Wpływ dodatku wody i roztworu witaminy c zawartej w olejach rafinowanych na ich zmiany jakościowe zachodzące pod wpływem ogrzewania mikrofalowego. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5, s. 13-29.
10
Buczek B., Chwiałkowski W., (2007), Adsorpcyjne oczyszczanie frytury rzepakowej w procesie dwuetapowym. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5, s. 3-12.
11
Ostasz L., Buczek B., (2006), Wpływ obecności wody w olejach roślinnych na ich właściwości zmieniające się pod wpływem ogrzewania mikrofalowego oraz we frytkownicy. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4, s. 3-17.
12
Buczek B., Chwiałkowski W., (2006), Adsorpcyjne oczyszczanie utwardzonego oleju rzepakowego za pomocą modyfikowanego wodorotlenkiem potasu węgla aktywnego. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4, s. 18-28.
13
Buczek B., Leśniak A., (2006), Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego. [W:] Chochół A. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4, s. 29-38.
14
Buczek B., Chwiałkowski W., (2005), Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3, s. 3-20.
15
Ostasz L., Buczek B., (2005), Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3, s. 21-38.
16
Buczek B., Chwiałkowski W., (2004), Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego wykorzystywanego do smażenia mrożonej żywności za pomocą krzemianu magnezu i węgla aktywnego utlenionego stężonym kwasem siarkowym. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2, s. 3-38.
17
Buczek B., Chwiałkowski W., (2003), Adsorpcyjne oczyszczanie starzonego oleju roślinnego na różnych adsorbentach. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1], s. 46-54.
18
Buczek B., Chwiałkowski W., (2003), Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju rzepakowego na utlenionym perhydrolem węglu aktywnym oraz krzemianie magnezu. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1], s. 28-45.
19
Buczek B., Chwiałkowski W., (2002), Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju roślinnego na utlenionym węglu aktywnym. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3], s. 23-45.
20
Buczek B., (2001), Adsorpcyjne oczyszczanie oleju z produktów powstałych w procesie jego termicznej obróbki. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2], s. 15-22.
21
Ostasz L., Kondratowicz-Pietruszka E., Buczek B., (2001), Wpływ temperatury na mechanizm oksydacji olejów jadalnych. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2], s. 8-14.
22
Ostasz L., Kondratowicz-Pietruszka E., Buczek B., (2001), Oleje jadalne wykorzystywane w procesie smażenia. [W:] Buczek B. (kierownik tematu), Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2], s. 1-7.
23
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3, (2005), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 61 k.
24
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2, (2004), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 84 k.
25
Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1], (2003), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 54 k.
26
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3], (2002), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 59 k.
27
Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2], (2001), Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 22 k.
28
Buczek B., Kondratowicz-Pietruszka E., Ostasz L., (2000), Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [1], Buczek B. (kier.), Kraków : Akademia Ekonomiczna, 41 k.
1
@unpublished{UEK:2168228570,
author = "Nawalany Kinga and Buczek Bronisław",
title = "Izolacja i oczyszczanie lecytyny jajecznej",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9",
pages = "13-21",
year = "2011",
}
2
@unpublished{UEK:2168228566,
author = "Buczek Bronisław and Kozera Piotr",
title = "Gliceryna produkt uboczny z procesu wytwarzania biodiesla",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 9",
pages = "3-12",
year = "2011",
}
3
@unpublished{UEK:2168228634,
author = "Buczek Bronisław",
title = "Modelowanie właściwości węgla aktywnego o różnej geometrii ziaren w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8",
pages = "3-12",
year = "2010",
}
4
@unpublished{UEK:2168228636,
author = "Buczek Bronisław and Kozera Piotr",
title = "Wpływ warunków atmosferycznych na zmiany wskaźników jakościowych oraz fizykochemicznych oleju z orzechów włoskich",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 8",
pages = "13-21",
year = "2010",
}
5
@unpublished{UEK:2168221958,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą syntetycznego krzemianu magnezu : porównanie efektów oczyszczania w zależności od ilości zastosowanego adsorbentu",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 7",
pages = "3-17",
year = "2009",
}
6
@unpublished{UEK:2164873785,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław",
title = "Zmiany fizykochemiczne zachodzące w wybranych olejach rafinowanych w czasie ogrzewania mikrofalowego o maksymalnej mocy",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6",
pages = "16-34",
year = "2008",
}
7
@unpublished{UEK:2164873810,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Wpływ fotooksydacji na stabilność oksydatywną BHT w wybranych olejach roślinnych",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6",
pages = "35-48",
year = "2008",
}
8
@unpublished{UEK:2164873728,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Oczyszczanie frytury posmażalniczej za pomocą modyfikowanych węgli aktywnych oraz syntetycznego krzemianu magnezu",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 6",
pages = "3-15",
year = "2008",
}
9
@unpublished{UEK:2168325267,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław",
title = "Wpływ dodatku wody i roztworu witaminy c zawartej w olejach rafinowanych na ich zmiany jakościowe zachodzące pod wpływem ogrzewania mikrofalowego",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5",
pages = "13-29",
year = "2007",
}
10
@unpublished{UEK:2168325261,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie frytury rzepakowej w procesie dwuetapowym",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 5",
pages = "3-12",
year = "2007",
}
11
@unpublished{UEK:2168325685,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław",
title = "Wpływ obecności wody w olejach roślinnych na ich właściwości zmieniające się pod wpływem ogrzewania mikrofalowego oraz we frytkownicy",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4",
pages = "3-17",
year = "2006",
}
12
@unpublished{UEK:2168325687,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie utwardzonego oleju rzepakowego za pomocą modyfikowanego wodorotlenkiem potasu węgla aktywnego",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4",
pages = "18-28",
year = "2006",
}
13
@unpublished{UEK:2168325689,
author = "Buczek Bronisław and Leśniak Agnieszka",
title = "Wpływ TH i ekstraktu z rozmarynu - naturalnych przeciwutleniaczy na zmianę właściwości oleju rzepakowego",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości olejów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 4",
pages = "29-38",
year = "2006",
}
14
@unpublished{UEK:2168228656,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie olejów roślinnych stosowanych do smażenia mrożonej żywności za pomocą modyfikowanych adsorbentów węglowych",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3",
pages = "3-20",
year = "2005",
}
15
@unpublished{UEK:2168228658,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław",
title = "Wpływ ogrzewania mikrofalowego olejów jadalnych na zmiany ich jakości",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 3",
pages = "21-38",
year = "2005",
}
16
@unpublished{UEK:2168228650,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego wykorzystywanego do smażenia mrożonej żywności za pomocą krzemianu magnezu i węgla aktywnego utlenionego stężonym kwasem siarkowym",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. Etap 2",
pages = "3-38",
year = "2004",
}
17
@unpublished{UEK:2168228648,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie starzonego oleju roślinnego na różnych adsorbentach",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1]",
pages = "46-54",
year = "2003",
}
18
@unpublished{UEK:2168228646,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju rzepakowego na utlenionym perhydrolem węglu aktywnym oraz krzemianie magnezu",
booktitle = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych. [Etap 1]",
pages = "28-45",
year = "2003",
}
19
@unpublished{UEK:2168228548,
author = "Buczek Bronisław and Chwiałkowski Wojciech",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie zużytego oleju roślinnego na utlenionym węglu aktywnym",
booktitle = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3]",
pages = "23-45",
year = "2002",
}
20
@unpublished{UEK:2168228534,
author = "Buczek Bronisław",
title = "Adsorpcyjne oczyszczanie oleju z produktów powstałych w procesie jego termicznej obróbki",
booktitle = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2]",
pages = "15-22",
year = "2001",
}
21
@unpublished{UEK:2168228532,
author = "Ostasz Lidia and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Buczek Bronisław",
title = "Wpływ temperatury na mechanizm oksydacji olejów jadalnych",
booktitle = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2]",
pages = "8-14",
year = "2001",
}
22
@unpublished{UEK:2168228530,
author = "Ostasz Lidia and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Buczek Bronisław",
title = "Oleje jadalne wykorzystywane w procesie smażenia",
booktitle = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2]",
pages = "1-7",
year = "2001",
}
23
@unpublished{UEK:2168228558,
title = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2005",
}
24
@unpublished{UEK:2168228556,
title = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2004",
}
25
@unpublished{UEK:2168228554,
title = "Fizykochemiczna ocena zmian jakości tłuszczów roślinnych - adsorpcyjne oczyszczanie zużytych tłuszczów smażalniczych",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2003",
}
26
@unpublished{UEK:2168228536,
title = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [3]",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2002",
}
27
@unpublished{UEK:2168228528,
title = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [2]",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2001",
}
28
@unpublished{UEK:2168228526,
author = "Buczek Bronisław and Kondratowicz-Pietruszka Elżbieta and Ostasz Lidia",
title = "Zmiany jakości tłuszczów roślinnych. [1]",
adress = "Kraków",
publisher = "Akademia Ekonomiczna",
year = "2000",
}