Publications of the selected author

1

Author:
Buczek Bronisław , Szpara Katarzyna
Title:
Zagospodarowanie zużytej frytury smażalniczej do wytwarzania biodegradowalnych smarów = Utilization of Used Friture in the Formulation Biodegradable Lubricating Greases
Source:
Role of Innovativity in Quality Creation = Rola innowacyjności w kształtowaniu jakości / eds.: Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB; Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, 2012, s. 180-187 - Bibliogr.
Series:
(Towaroznawstwo w XXI w.)
ISBN:
978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-115-5
Nr:
2168289701
chapter in monograph
2

Title:
Tłuszcze odpadowe jako surowce do wytwarzania biodegradowalnych smarów = Grease Waste as Raw Materials for the Manufacture of Biodegradable Lubricants
Source:
Ekologiczne aspekty jakości towarów = Ecological Aspects of Products Quality / red.: Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński - Radom: Politechnika Radomska - Wydawnictwo; Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2010, s. 162-169 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7351-427-0 ; 978-83-7204-928-5
Nr:
2165904305
chapter in monograph
3

Title:
Oczyszczanie oleju posmażalniczego na wygrzewanym w atmosferze azotu węglu aktywnym = Purification of Used Frying Oil on Active Carbon Prepared by Warming in Nitrogen Atmosphere
Source:
Węgiel aktywny w ochronie środowiska i przemyśle / red. Zygmunt Dębowski - Częstochowa: Politechnika Częstochowska, 2008, s. 256-264. - Streszcz., summ. - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7193-377-6
Nr:
2166502870
chapter in monograph
4

Title:
Zmiany jakościowe olejów rafinowanych ogrzewanych mikrofalami z dodatkiem wody oraz wodnego roztworu witaminy C
Source:
Jakość i bezpieczeństwo produktów w zrównoważonym rozwoju / red. Jerzy Żuchowski - Radom: Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji PIB, 2008, s. 112-115 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7351-330-3
Nr:
2165791366
chapter in monograph
5

Title:
Poprawa wskaźników jakościowych zużytego oleju smażalniczego oczyszczanego adsorbentem typu Magnesol
Source:
Jakość i bezpieczeństwo produktów w zrównoważonym rozwoju / red. Jerzy Żuchowski - Radom: Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji PIB, 2008, s. 119-123 - Bibliogr.
ISBN:
978-83-7351-330-3
Nr:
2165791905
chapter in monograph
1
Zagospodarowanie zużytej frytury smażalniczej do wytwarzania biodegradowalnych smarów = Utilization of Used Friture in the Formulation Biodegradable Lubricating Greases / Bronisław BUCZEK, Katarzyna Szpara // W: Role of Innovativity in Quality Creation = Rola innowacyjności w kształtowaniu jakości / eds.: Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB; Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, 2012. - (Towaroznawstwo w XXI w. : rozwój i bariery). - S. 180-187. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-115-5
2
Tłuszcze odpadowe jako surowce do wytwarzania biodegradowalnych smarów = Grease Waste as Raw Materials for the Manufacture of Biodegradable Lubricants / Bronisław BUCZEK, Piotr KOZERA // W: Ekologiczne aspekty jakości towarów = Ecological Aspects of Products Quality / red.: Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński. - Radom : Politechnika Radomska - Wydawnictwo; Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, cop. 2010. - S. 162-169. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-427-0 ; 978-83-7204-928-5
3
Oczyszczanie oleju posmażalniczego na wygrzewanym w atmosferze azotu węglu aktywnym = Purification of Used Frying Oil on Active Carbon Prepared by Warming in Nitrogen Atmosphere / Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Bronisław BUCZEK // W: Węgiel aktywny w ochronie środowiska i przemyśle / red. Zygmunt Dębowski. - Częstochowa : Politechnika Częstochowska, 2008. - S. 256-264. - Streszcz., summ. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7193-377-6
4
Zmiany jakościowe olejów rafinowanych ogrzewanych mikrofalami z dodatkiem wody oraz wodnego roztworu witaminy C / Lidia OSTASZ, Bronisław BUCZEK // W: Jakość i bezpieczeństwo produktów w zrównoważonym rozwoju / red. Jerzy Żuchowski. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji PIB, 2008. - S. 112-115. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-330-3
5
Poprawa wskaźników jakościowych zużytego oleju smażalniczego oczyszczanego adsorbentem typu Magnesol / Wojciech CHWIAŁKOWSKI, Bronisław BUCZEK // W: Jakość i bezpieczeństwo produktów w zrównoważonym rozwoju / red. Jerzy Żuchowski. - Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji PIB, 2008. - S. 119-123. - Bibliogr. - ISBN 978-83-7351-330-3
1
Buczek B., Szpara K., (2012), Zagospodarowanie zużytej frytury smażalniczej do wytwarzania biodegradowalnych smarów. [W:] Żuchowski J., Zieliński R. (red.), Role of Innovativity in Quality Creation, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB : Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny, s. 180-187.
2
Buczek B., Kozera P., (2010), Tłuszcze odpadowe jako surowce do wytwarzania biodegradowalnych smarów. [W:] Żuchowski rJ., Zieliński R. (red.), Ekologiczne aspekty jakości towarów, Radom : Politechnika Radomska - Wydawnictwo : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, s. 162-169.
3
Chwiałkowski W., Buczek B., (2008), Oczyszczanie oleju posmażalniczego na wygrzewanym w atmosferze azotu węglu aktywnym. [W:] Dębowski Z. (red.), Węgiel aktywny w ochronie środowiska i przemyśle, Częstochowa : Politechnika Częstochowska, s. 256-264.
4
Ostasz L., Buczek B., (2008), Zmiany jakościowe olejów rafinowanych ogrzewanych mikrofalami z dodatkiem wody oraz wodnego roztworu witaminy C. [W:] Żuchowski J. (red.), Jakość i bezpieczeństwo produktów w zrównoważonym rozwoju, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji PIB, s. 112-115.
5
Chwiałkowski W., Buczek B., (2008), Poprawa wskaźników jakościowych zużytego oleju smażalniczego oczyszczanego adsorbentem typu Magnesol. [W:] Żuchowski J. (red.), Jakość i bezpieczeństwo produktów w zrównoważonym rozwoju, Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji PIB, s. 119-123.
1
@inbook{UEK:2168289701,
author = "Buczek Bronisław and Szpara Katarzyna",
title = "Zagospodarowanie zużytej frytury smażalniczej do wytwarzania biodegradowalnych smarów",
booktitle = "Role of Innovativity in Quality Creation",
pages = "180-187",
adress = "Radom",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB; Politechnika Radomska. Wydział Ekonomiczny",
year = "2012",
issn = "",
isbn = "978-83-7789-059-2 ; 978-83-7789-115-5",
}
2
@inbook{UEK:2165904305,
author = "Buczek Bronisław and Kozera Piotr",
title = "Tłuszcze odpadowe jako surowce do wytwarzania biodegradowalnych smarów",
booktitle = "Ekologiczne aspekty jakości towarów",
pages = "162-169",
adress = "Radom",
publisher = "Politechnika Radomska - Wydawnictwo; Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB",
year = "2010",
isbn = "978-83-7351-427-0 ; 978-83-7204-928-5",
}
3
@inbook{UEK:2166502870,
author = "Chwiałkowski Wojciech and Buczek Bronisław",
title = "Oczyszczanie oleju posmażalniczego na wygrzewanym w atmosferze azotu węglu aktywnym",
booktitle = "Węgiel aktywny w ochronie środowiska i przemyśle",
pages = "256-264",
adress = "Częstochowa",
publisher = "Politechnika Częstochowska",
year = "2008",
isbn = "978-83-7193-377-6",
}
4
@inbook{UEK:2165791366,
author = "Ostasz Lidia and Buczek Bronisław",
title = "Zmiany jakościowe olejów rafinowanych ogrzewanych mikrofalami z dodatkiem wody oraz wodnego roztworu witaminy C",
booktitle = "Jakość i bezpieczeństwo produktów w zrównoważonym rozwoju",
pages = "112-115",
adress = "Radom",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji PIB",
year = "2008",
isbn = "978-83-7351-330-3",
}
5
@inbook{UEK:2165791905,
author = "Chwiałkowski Wojciech and Buczek Bronisław",
title = "Poprawa wskaźników jakościowych zużytego oleju smażalniczego oczyszczanego adsorbentem typu Magnesol",
booktitle = "Jakość i bezpieczeństwo produktów w zrównoważonym rozwoju",
pages = "119-123",
adress = "Radom",
publisher = "Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji PIB",
year = "2008",
isbn = "978-83-7351-330-3",
}