BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Okrzesik Jacek
Tytuł
Przetwórstwo rybne
Źródło
Boss-Gospodarka, 2003, nr 8, s. 85-98
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Produkcja żywności, Rynek żywności, Konsumpcja żywności, Przetwórstwo rybne, Rybołówstwo, Handel zagraniczny, Sprzedaż produktu
Food industry, Food production, Food market, Food consumption, Fish processing, Fishery, Foreign trade, Product sales
Abstrakt
Stosunkowo niskie, w porównaniu z państwami Europy Zachodniej spożycie ryb i przetworów rybnych w Polsce stwarza doskonałą bazę do dalszego wzrostu sprzedaży tych produktów. Przeszkodą jest jednak brak tradycji konsumpcyjnych w tej dziedzinie, utrwalone nie zawsze sprzyjające zdrowiu nawyki żywieniowe naszego społeczeństwa. Są to istotne bariery dla bardziej dynamicznego rozwoju rybnego rynku w kraju.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu