BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Komuda Łukasz
Tytuł
Rynek chleba naszego powszedniego
Źródło
Boss-Gospodarka, 2003, nr 8, s. 25-27
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Rynek żywności, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Sprzedaż produktu, Wskaźniki ekonomiczne
Food industry, Food market, Food production, Food consumption, Product sales, Economic indicators
Abstrakt
Chleb jest jednym z elementarnych produktów konsumpcyjnych. Jego spożycie w kraju jest w zasadzie stałe i wynosi blisko 90 kg rocznie. Najbardziej charakterystyczną cechą branży piekarniczej w Polsce jest dominacja małych podmiotów gospodarczych. Zmienia się natomiast struktura asortymentowa spożywanego pieczywa na rzecz produktów najzdrowszych, najświeższych i jakościowo najlepszych.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu