BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Szwedzik Krzysztof
Tytuł
Jak wyeksportować schabowego?
Źródło
Boss-Gospodarka, 2001, nr 47, s. 11-14
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Przemysł mięsny, Rynek mięsny, Produkcja żywności, Konsumpcja żywności, Eksport
Food industry, Meat industry, Meat market, Food production, Food consumption, Export
Firma/Organizacja
Unia Europejska (UE)
European Union (EU)
Abstrakt
Chociaż w Polsce nie stwierdzono choroby BSE ani pryszczycy u zwierząt hodowlanych nieufne stanowisko UE wobec tej kwestii nadal się utrzymuje, czego jednym z dowodów jest zaliczenie Polski do grupy krajów wysokiego ryzyka występowania BSE. Tymczasem dla polskiego przemysłu mięsnego nie ma alternatywy: albo będziemy eksportować więcej mięsa, albo też ulegną likwidacji kolejne duże zakłady mięsne.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu